abonnement Unibet Coolblue
pi_187636706
We zijn trouwens nu al twee weken medicijn vrij volgens mij! *O*
pi_187637394
Ik ben wel extra blij en dankbaar voor onze lieve gastouder die T. ‘s ochtends komt halen O+ en ‘s middags thuis brengt O+ O+ We zitten redelijk op één lijn met alles ook, gelukkig. En suiker mag gewoon, maar is niet de norm. :)

En belangrijk wel om te onthouden dat regels daar anders zijn dan regels thuis, en regels thuis zijn weer anders dan regels bij opa en oma.

NJ *O* Moest op instagram even sneupen hoe je dochter ook alweer heette :D Lijkt me inderdaad vervelend als ze de naam verlengen, want zo. heet. ze. nieeeeet :X


Even een ander verhaal he, hoeveel spugen jullie baby’s? :D ik las een artikel waarin stond dat 80% van de baby’s met 4 maanden nog minimaal eens per dag een slokje teruggaf.. nou, T. spuugt de hele dag door, letterlijk :') Na de fles echt hele golven, daarna steeds kleinere beetjes en dat gaat door tot de volgende fles. Z’n romper is eigenlijk standaard drijfnat :{ verschonen hebben we een tijdje gedaan maar heeft gewoon geen zin, voordat hij het verschoningskussen af is, is het alweer kletsnat zeg maar :') En hij haat kleding aan doen, dus we laten hem nu maar vaak in z’n natte romper.

Weet nog van S. dat ze ook heel veel spuugde, maar weet niet meer zo goed wanneer dat stopte :+ mag van mij wel eens nu want ik kan hier echt niet tegenaan wassen meer jongens :D

JBPM of rijstebloem vind ik niet echt een optie :@ hij lijkt verder geen last te hebben van het spugen en het voelt zo onnatuurlijk om z’n eten te verdikken -met de kans op krampjes- alleen omdat het voor mij dan makkelijker is :X
  donderdag 27 juni 2019 @ 20:43:14 #103
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187637499
Cass, txs voor de toelichting! Ieder z'n ding, maar vind het wel fijn om te snappen waar 'andere manieren dan de onze' op gebaseerd zijn.

Krijger, prul heeft in haar leventje tot nu toe denk ik 10 keer zichzelf nat gespuugd, dus geen antwoord op je vraag. Ik vind het wel veel als ik je zo hoor.. Eet je kleintje niet te veel per keer?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187637516
@Krijgertje hier werd dat met 6 maanden minder. En nu met bijna 8 maanden word er helemaal niet meer gespuugd na de voeding!

Ze zijn nu alleen constant nat van het kwijlen _O-
pi_187637578
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2019 20:43 schreef Tink89 het volgende:
Cass, txs voor de toelichting! Ieder z'n ding, maar vind het wel fijn om te snappen waar 'andere manieren dan de onze' op gebaseerd zijn.

Krijger, prul heeft in haar leventje tot nu toe denk ik 10 keer zichzelf nat gespuugd, dus geen antwoord op je vraag. Ik vind het wel veel als ik je zo hoor.. Eet je kleintje niet te veel per keer?
Toen hij nog BV kreeg spuugde hij ook altijd zoveel :X en hij krijgt nu flessen van 150-180 ml, die hij de helft van de tijd niet opdrinkt, dus heb niet het idee dat hij echt teveel binnen krijgt. Volgende week sowieso weer CB dus ben wel even benieuwd naar z’n gewicht!

Maar even he, voor ik dat artikel las dacht ik echt dat baby’s zo veel spuugden joh _O-
pi_187639082
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2019 20:08 schreef NicolasJoy het volgende:
We zijn trouwens nu al twee weken medicijn vrij volgens mij! *O*
Super fijn!! Zat er toevallig laatst nog aan te denken. Is het afbouwen meegevallen?

@krijgerrtje hier heeft frum echt maar 2/3 keer gespuugd, wel één keer goed ziek geweest (rotavirus) dus toen wel wat meer. Maar volgens mij is frum meer uitzondering dan regel, dacht eigenlijk altijd dat spugen het enige was wat babies doen :')
pi_187639282
Een enorme zeikerd Viva ;) Maar vast niet zo erg als wij waren ;) ;)

Mijn schoonzus is zo overbezorgd over haar kinderen en ze houdt ze zo kort dat ik er opstandig van wordt. Zo was mijn neefje van 8 hier een tijdje geleden en stuur ik dan expres een foto van de ene seconde die hij in de zon zit. Zonder zijn UV pak. Hij was ingesmeerd en zat steeds in de schaduw. Binnen 10 seconde kreeg ik bericht terug 'Ziet er gezellig uit, doe je nog wel zijn uv shirt aan'
  donderdag 27 juni 2019 @ 22:34:59 #108
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_187639581
Daarover gesproken, zijn jullie team UV-pak? Ik heb mijn kinderen nooit een UV shirt/pak aan gedaan, omdat het me niet fijn lijkt (niet lekker bewegen in de hitte, plakkerig/klam/koud als je er een tijdje mee uit het water bent geweest).

Ik ben wel een fanatieke hoge-factor-smeerder en probeer bij baby/dreumesleeftijd zo goed en zo kwaad als het kan in de middagzon een petje op te houden.
pi_187639739
@Framblij89 ja ik krijg nu ook een beetje het gevoel alsof mijn kinderen de uitzondering op de regel zijn :') volgende week toch weer eens aan het CB voorleggen maar ik kan dus steeds niet zoveel met het advies om de fles in te dikken want dat wil ik gewoon liever niet }:|

@Spees_Eend heb nooit UV pakjes gebruikt bij S. maar toen woonden we in een flat, gingen we met felle zon sowieso niet naar een strand of zwembad. Nu zijn we dat wel van plan, voor S. dus ik overweeg nu voor T. wel een UV pakje.. maar lijkt me inderdaad ook niet fijn. En warm, als ze niet nat zijn..
  vrijdag 28 juni 2019 @ 06:19:26 #110
327807 Mariposas
יה&#14
pi_187642700
Ik heb wel altijd een UV pakje of shirt gebruikt, zeker de eerste twee jaar. Nu doe ik het vooral bij langere tijd in de zon en veel in het water zijn. Ik hoef dan niet de hele tijd bij te smeren en dat vindt mijn peuter erg fijn. Heb niet het idee dat het klam of plakkerig of koud is. Zeker omdat ze ermee in de zon zitten is het ook in no-time droog. Mijn oudste vindt het in elk geval niet vervelend.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  vrijdag 28 juni 2019 @ 07:51:33 #111
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187643125
Team uv pak hier als we buiten zwemmen of prul in het badje speelt. Bij centerparcs vorige week in het binnenzwembad gewoon een zwemluier en een zwembroek (haar eerste badpak is al te klein...). Ik vind dat pak echt veel fijner dan continu insmeren en wij dragen ze zelf met kanoën ook, dus weet ook eigenlijk niet beter.

Edit: en team hoedje en team zonnebril, al laat ze die lastste - ook zo'n ding met een bandje - niet meer op.

Overigens is mijn kind rossig en spierwit, misschien maakt dat ook nog wel verschil.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187643212
Fijn, 2 weken geen medicijnen meer NJ *O*

UV pakje, ik ben niet voor en niet tegen. Het ligt aan de situatie en de leeftijd wat mij betreft. B heeft een enorm gevoelige huid dus als mini was zo'n pakje ideaal. Nu hij meer zonnebrandmerken verdraagt dan alleen de allerduurste, draagt hij ze niet meer. Gewoon factor 50 en bij hoge temperaturen zoveel mogelijk in de schaduw.
Voor Juul hebben we er geen, maar we gaan er denk ik wel 1 kopen voor de vakantie.
(ik vond het wel ondingen trouwens, op zo'n dag ging dat ding best vaak aan en uit, maar goed smeren is ook geen hobby)
  vrijdag 28 juni 2019 @ 08:03:09 #113
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187643231
@exode: ik vind een losse broek en shirt al handiger, maar bij decathlon hebben ze ze ook met verschoon/luierwisselmogelijkheid aan de onderkant. Die vond ik al een stuk minder irritant...

Deze dus:https://www.decathlon.nl/(...)peuters/_/R-p-302738 (en vast ook nog in andere kleuren en zulks)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 28 juni 2019 @ 08:45:07 #114
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187643520
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2019 07:05 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Hier hetzelfde KDV en dezelfde ervaring. Heel vreemd ook, want ze overleggen over de gekste dingen wél vooraf (of mijn peuter ook 3 in plaats van 2 boterhammen mocht bijvoorbeeld :') ), en dit doen ze gewoon. Terwijl het advies van het Voedingscentrum juist is dat je kinderen naast moedermelk/kunstvoeding alleen water (eventueel opgeleukt met een schijfje vers fruit of zo) geeft. Ik heb dit maar laten zitten, want ik doe al zo moeilijk over veel andere dingen (eigen billendoekjes en eigen zonnebrandcrème bijvoorbeeld, vanwege eczeem, en dat ze niet alles wat daar getrakteerd wordt of als broodbeleg op tafel komt mag eten), maar helemaal lekker zit het ook niet.

Ik lees hier in OUD altijd over KDV's die heel bewust omgaan met gezond eten en trakteren, ik ging er daardoor vanuit dat dit overal wel de standaard is inmiddels. :X
Ja, om die reden was ik dus ook zo verbaasd toen ik het zag want ze vragen zo veel aan ons. Heb gisteren in ieder geval aangegeven dat ik niet wil dat ze hem diksap geven en dat was helemaal prima. De liga is nog niet ter sprake gekomen :+.

Ik sta voor veel open maar vind communicatie belangrijk. Daarnaast begreep ik het gewoon niet omdat hij er maar 1,5 uur was en thuis een volle fles op had. Zo warm was het inderdaad ook niet die dag... Zat hij er nu de hele dag en was dit bij het ophalen gebeurd omdat ze zo met de handen in het haar zaten dan voelde het vast anders.

Verder een prima KDV en I. heeft er goed naar z'n zin. Maar omdat ik flexibiliteit nodig heb was er ook niet heel veel anders mogelijk in de omgeving (hier zijn ze namelijk echt flexibel en hoef ik niet minimaal X aantal dagdelen in de maand af te nemen). Toch fijn dat het ondanks dat dan wel een goede match bleek te zijn (al is gevoel natuurlijk doorslaggevend) :).
  vrijdag 28 juni 2019 @ 08:47:15 #115
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187643537
Pffff. Ik lees net een mail over onze Babyzen Yoyo. Die heb ik op 13 mei besteld en er is nu weer geen levering mogelijk. Ze kunnen niet vertellen wanneer hij komt want het ding moet vanuit Frankrijk komen en ze durven gewoon geen beloftes meer te doen. We kregen er toen wel korting op en I. is met 9 maanden niet afhankelijk van dat ding (hebben de wandelwagen van de Joolz in gebruik). Toch maar door laten gaan, I guess (ze vragen of ik wil annuleren). Maar ik kan zo balen van zulke dingen :')

Wel fijn: vanaf augustus word ik voor 50% beter gemeld want het gaat gewoon echt beter! En omdat ik graag meer ruimte wil volgt er ook een groter contract als ik weer helemaal beter ben (we houden 1 december aan). We willen namelijk zo graag verhuizen maar het is echt heel lastig omdat kopen op dit moment geen optie is en sociale huur afvalt. Particuliere huur is vaak vrij prijzig, dus tja. Ook wordt er gekeken of er wat meer structuur mogelijk is door bijv. 1 vaste dienst in de week af te spreken met het team. Fijn :).
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 28 juni 2019 @ 08:53:02 #116
74056 crew  ToT
pi_187643584
:') Mini-ToT slaapt meer en meer overdag, en 's nachts juist minder en minder.

Vannacht 3,5 uur geslapen omdat meneertje klaarwakker was.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 08:56:02 #117
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187643609
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 08:53 schreef ToT het volgende:
:') Mini-ToT slaapt meer en meer overdag, en 's nachts juist minder en minder.

Vannacht 3,5 uur geslapen omdat meneertje klaarwakker was.
Minder lang laten slapen overdag? :P.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 28 juni 2019 @ 08:58:33 #118
74056 crew  ToT
pi_187643633
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 08:56 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Minder lang laten slapen overdag? :P.
Ja ik vind het rot om hem bewust wakker te gaan maken als hij slaapt, maar vanaf vandaag laat ik hem idd overdag minder slapen.
De laatste paar weken heb ik hem steeds boven neergelegd als hij tijdens een wandeling in slaap viel, maar nu laat ik hem gewoon beneden liggen zodat hij vanzelf een keer wakker wordt van geluiden hier,
pi_187643657
Wat fijn dat het zoveel beter gaat @Helsinki *O* De woningmarkt is echt een ramp inderdaad, wij hebben lang in hetzelfde schuitje gezeten. Twee jaar geleden met heel veel geluk precies op het goede moment toch kunnen kopen, maar met de huidige prijzen zouden wij ook niks kunnen.

Welpje ging gisteren twee keer zelf zitten, dus dat vond ik een goed excuus om meteen maar op de fiets naar de GO te gaan. En leuk dat 'ie het vond!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187644237
Fijn dat het weer zo veel beter gaat @Helsinki! Wij huren ook particulier naaaaah tis bijna niet te doen joh, zijn nu wel aan het sparen om over aantal jaar te gaan kopen, eigen inleg enzo ;( vind het kopen zelf alleen altijd zo bizar krom, wij betalen nu iets meer dan ¤800 p.m maar een lening zullen we niet krijgen :') maar hey dat is weer een hele andere discussie haha.

@ToT oh jee :') team wakker baby! Hier gaat het ‘s nachts nog steeds goed maar overdag wordt er heel kort geslapen, weet niet of het een met ander te maken heeft maar je zou idd kunnen proberen om toch maar na 2 uur wakker te maken :)

@lunapuella ik moest zo hard lachen omdat je zei dat welpje het zo leuk vond en dan vervolgens die foto erbij _O- wat lijken ze trouwens veel op elkaar! O+
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 28 juni 2019 @ 09:57:49 #121
74056 crew  ToT
pi_187644259
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 09:55 schreef Framblij89 het volgende:
Fijn dat het weer zo veel beter gaat @:helsinki! Wij huren ook particulier naaaaah tis bijna niet te doen joh, zijn nu wel aan het sparen om over aantal jaar te gaan kopen, eigen inleg enzo ;( vind het kopen zelf alleen altijd zo bizar krom, wij betalen nu iets meer dan ¤800 p.m maar een lening zullen we niet krijgen :') maar hey dat is weer een hele andere discussie haha.

@:ToT oh jee :') team wakker baby! Hier gaat het ‘s nachts nog steeds goed maar overdag wordt er heel kort geslapen, weet niet of het een met ander te maken heeft maar je zou idd kunnen proberen om toch maar na 2 uur wakker te maken :)

@:lunapuella ik moest zo hard lachen omdat je zei dat welpje het zo leuk vond en dan vervolgens die foto erbij _O- wat lijken ze trouwens veel op elkaar! O+
Ja de pest is dat als hij eerst een kort dutje doet (vanaf een uurtje of 10 - 11), dat hij vervolgens vanaf pakweg 2 uur alsnog een dutje pakt.
Slaat hij dat dutje over, dan valt hij 's avonds heel vroeg in slaap, en dan heb je hem 's avonds laat of 's nachts weer wakker! _O-
Maar dat dutje van 2 uur is ook weer geen garantie voor dat hij 's nachts blijft slapen.
Ik denk wel dat minder slaap overdag een goede beslissing is.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 09:58:59 #122
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187644284
Ach, arm welpje! Alsof je hem heel hard geknepen hebt ;-) Ik wil ook graag fietsen, maar prul wil liever staan en schuifelen dan zelf gaan zitten.

Tot, overdag minder slapen zou kunnen helpen... of je dag iets anders indelen. Prul slaapt overdag (in principe, het kdv wijkt daar weleens van af als ze duidelijk moe is) niet na half 5 en gaat tegen 7 uur naar bed.

Helsinki: Wat ontzettend fijn! Ik ben zo blij voor je :D
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 28 juni 2019 @ 09:59:06 #123
74056 crew  ToT
pi_187644287
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 09:01 schreef lunapuella het volgende:
Wat fijn dat het zoveel beter gaat @:Helsinki *O* De woningmarkt is echt een ramp inderdaad, wij hebben lang in hetzelfde schuitje gezeten. Twee jaar geleden met heel veel geluk precies op het goede moment toch kunnen kopen, maar met de huidige prijzen zouden wij ook niks kunnen.

Welpje ging gisteren twee keer zelf zitten, dus dat vond ik een goed excuus om meteen maar op de fiets naar de GO te gaan. En leuk dat 'ie het vond!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O- Ach gos! :D

Ja ik wil binnenkort ook een fietszitje kopen voor op de mountainbike. Alleen weet ik nog niet of het voorop of achterop wordt. Ik denk toch achterop, omdat je op een mountainbike toch meer voorover zit en je dan met de baby in de knoei komt. :P
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 28 juni 2019 @ 10:00:51 #124
74056 crew  ToT
pi_187644310
Oh en het fotoboek met 119 foto's voor oma is inmiddels besteld. :) Kost ff ¤38 maar dan heb je ook echt iets moois, denk ik. Wordt als het goed is woensdag afgeleverd.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:09:55 #125
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187644403
Lief van jullie O+. Voel me wel opgelucht na alles.

Die foto van Welpje, ik blijf hem hilarisch vinden _O-. I. kijkt zo als ik de slappe lach heb.. dat vindt hij maar niks, geloof ik.

Ben benieuwd of dat iets voor jullie gaat veranderen, ToT! Leuk, zo'n fotoboek. Dat is nou echt een klus waar ik me niet toe kan zetten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')