Jaquote:Op zondag 7 juli 2019 18:20 schreef sigme het volgende:
Ingemaakt water .
Je zou eigenlijk moeten kijken of je het kan verkopen.
Dat klinkt leuk zeg. Ik begin maar niet aan fermenteren voorlopig.quote:Op zondag 7 juli 2019 18:16 schreef Uhmmpie het volgende:
Gefermenteerde radijsjes in de maak hier.
Ben benieuwd of het smaakt... het is in ieder geval wel een aardig klusje.
Radijsjes (rettich zou beter zijn maar even niet voorhanden..) liggen nu in de koelkast hun vocht te verliezen.
[ afbeelding ]
Je postte een indrukwekkend lijstje hier bovenquote:Op zondag 7 juli 2019 18:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat klinkt leuk zeg. Ik begin maar niet aan fermenteren voorlopig.
Van de week ga ik linzensoep, pastasaus en augurken inmaken en wecken. Mijn kas gaat geloof ik veel augurken geven, ik geloof dat ik geen augurken bij de Pool had hoeven kopen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 7 juli 2019 18:45 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Je postte een indrukwekkend lijstje hier boven
Hoop lekkers ook.
Hoop dat ik dat van mn radijzen straks ook kan zeggen
En anders geef ik @:fietsie de schuld omdat die me flavorful origins liet kijken en ze daar stellen dat het een chinese delicatesse is.Ik stel voor dat je als het mislukt de ganzekoppen gaat proberenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
Ik had dus parmezaan. Ging goed en snel (12 uur), is sterkter van smaak, lekker, maar om nou een grote voorraad ervan aan te leggen, nee.quote:
Aangepast, sterker van smaak, dus heb je minder nodig. Maar de blauwader is echt heel krachtig geworden. Goedkope danablue met de smaak van een hele sterke roquefortquote:Op zondag 7 juli 2019 19:16 schreef Uhmmpie het volgende:
Niet heel sterk?
Nahja ik ben geen enorme liefhebber.. dat maakt het anders wellicht
Klinkt goedquote:Op zondag 7 juli 2019 19:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Aangepast, sterker van smaak, dus heb je minder nodig. Maar de blauwader is echt heel krachtig geworden. Goedkope danablue met de smaak van een hele sterke roquefort
Grijzig, niet echt aantrekkelijk. De parmezaan ziet er gewoon gelig uitquote:Op zondag 7 juli 2019 20:25 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Klinkt goed
Al vind ik dat persoonlijk dus niet enorm lekker.... maar kan me de smaaksensatie wel voorstellen.
Volgende keer een goede roquefort er in?
Wel benieuwd trouwens.. hoe ziet je kaas er nu uit?
Popcorn... lijkt me viezig.quote:Op woensdag 10 juli 2019 21:43 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik doe vaak kaas op een salade, dus nu ook denk ik. En ik had ergens (sc of fb) een lijstje gezet waar die amerikaanse het voor gebruikte. Over popcorn en iet met kip herinner ik me
Ook niet mijn favoriet., dit was het lijstjequote:
Dat heb ik inderdaad ergens gelezen... klinkt heel bekendquote:Op woensdag 10 juli 2019 22:34 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ook niet mijn favoriet., dit was het lijstje
Sprinkled over chicken wings/ fried chicken in lieu of blue cheese dip.
Added to salad dressing.
Tossed on pasta.
Combined with mayo in a sandwich.
Scattered over popcorn.
Added to baked potatoes, bacon and butter.
Combined with dried chives on kale chips.
Added to roasted vegetables.
Tossed on steak.
Cooked in a burger.
Added to an omelette.
Daar zat ik ook aan te denken. Mijn zus heeft problemen met verse tomaten maar pastasaus etc. (dus verwerkt) geen probleem. Misschien dat ui/knoflook (@Lucky_Strike) ook minder problemen geven.quote:Op donderdag 11 juli 2019 08:32 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Dat heb ik inderdaad ergens gelezen... klinkt heel bekend
Zat te denken.. vriend van mij is allergisch voor vanalles mbt eten.
Oa nachtschade.. dus tomaat/peper valt als smaakmaker al af.
Dus hij vertelde laatst al.. dat ie vaak best saai eet.
Op de planning dus even laten proeven van het olijvenpoeder...
maar wellicht is er meer leuks te verzinnen met drogen
Gedroogde ui en knoflook geven juist veel meer problemen vanwege de hogere concentratie. Helaasquote:Op donderdag 11 juli 2019 09:04 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daar zat ik ook aan te denken. Mijn zus heeft problemen met verse tomaten maar pastasaus etc. (dus verwerkt) geen probleem. Misschien dat ui/knoflook (@:Lucky_Strike) ook minder problemen geven.
Gezien dat ie er echt flink ziek van word weet ik niet of ie dat wil proberen ook eigenlijk.quote:Op donderdag 11 juli 2019 09:04 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daar zat ik ook aan te denken. Mijn zus heeft problemen met verse tomaten maar pastasaus etc. (dus verwerkt) geen probleem. Misschien dat ui/knoflook (@:Lucky_Strike) ook minder problemen geven.
Ah, da;s jammer. Ik had gehoopt door verhitting, dat er dan iets uit zou gaan zoals bij de tomaten van mijn zus.quote:Op donderdag 11 juli 2019 09:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gedroogde ui en knoflook geven juist veel meer problemen vanwege de hogere concentratie. Helaas
Kijken en vragen of hij het wil proberen. Ik zie je er niet voor aan dat je het "stiekem" doet. Ik heb wel meegemaakt (lucky kent het verhaal over die mensen) dat iemand anjovis in de pastasaus deed om er smaak aan te geven. Ze wist dat ik een intolerantie voor vis heb, ik was ook altijd wat misselijk als ik dat daar had gegeten, maar nooit erbij nagedacht dat dat het kon zijn (saus was erg lekker, ik dacht dat ik altijd teveel gegeten had).quote:Op donderdag 11 juli 2019 09:22 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Gezien dat ie er echt flink ziek van word weet ik niet of ie dat wil proberen ook eigenlijk.
Maar zoals dat olijvenpoeder heeft best een hoop smaak en doordat het poeder is gooi je het een stuk makkelijker over/door eten heen dan dat je overal hele olijven doorheen gooit
Hm. Mja bij mijn weten eet ie ook geen verhitte tomatenquote:Op donderdag 11 juli 2019 09:25 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ah, da;s jammer. Ik had gehoopt door verhitting, dat er dan iets uit zou gaan zoals bij de tomaten van mijn zus.
Nahja het olijvenpoeder was ie niet dolenthousiast over omdat ie olijven niet enorm lekker vind.quote:Op donderdag 11 juli 2019 09:29 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Kijken en vragen of hij het wil proberen. Ik zie je er niet voor aan dat je het "stiekem" doet. Ik heb wel meegemaakt (lucky kent het verhaal over die mensen) dat iemand anjovis in de pastasaus deed om er smaak aan te geven. Ze wist dat ik een intolerantie voor vis heb, ik was ook altijd wat misselijk als ik dat daar had gegeten, maar nooit erbij nagedacht dat dat het kon zijn (saus was erg lekker, ik dacht dat ik altijd teveel gegeten had).
Dat had ik dus ook. Nooit gedacht dat een vriendin ergens vis in zou doen omdat ze een intolerantie maar onzin vond.quote:Op donderdag 11 juli 2019 11:27 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Nahja het olijvenpoeder was ie niet dolenthousiast over omdat ie olijven niet enorm lekker vind.
Maar hij vond het wel leuk dat ik er daadwerkelijk aan gedacht had. Misschien moet ie gewoon een keer even proeven... smaak is toch wel apart vind ik.
En stiekem lijkt me niet de manier.
Weet dat ie als ergens ongemerkt iets verkeerds eet... hij er de hele avond ziek van is.
Dus dan heeft ie vast geen complete tomaat op... dat was wel opgevallen.
Bijzonder inderdaad...quote:Op donderdag 11 juli 2019 12:03 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat had ik dus ook. Nooit gedacht dat een vriendin ergens vis in zou doen omdat ze een intolerantie maar onzin vond.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |