abonnement Unibet Coolblue
pi_188838773
Ik ben bang niet te vreten :o

Voor de volgende x gewoon een ovenschaal met water onderin de oven zetten dus geen waterbad vaak werkt dat ook wel
pi_188838826
Ik kreeg gisteren het makkelijke bakboek van Rutger bakt op de mat van de uitgeverij en mag weer recensie schrijven *O*

En zoals ik van Rutger ook verwacht vind ik dit ook weer een top boek! Leuke recepten van heel makkelijk tot wat meer uitdaging (lees koelvers bladerdeeg appelflappen of creme er op met fruit tot een ganache taart en een chocolade taart waarbij ik al enorm heb zitten kwijlen)

Ik ben binnenkort jarig dus ga echt de taarten daarvoor testen en heb voor dit weekend ookal een idee. Het is dat de kinderen in terror stand stonden en zodra ik even uit zicht was was het dramaaaa dus geen moment om in de keuken te gaan staan.

Ik ben enthousiast over het boek en ben ook erg benieuwd naar de smaken O+
pi_188840939
Heb vandaag weer eens worteltjes taart gemaakt m had nog een berg julienne over. Mjum mjum. Wat klinkt die taart toch akelig gezond als je kijkt wat een hoop er toch in gaat :+
I solemnly swear i'm up to no good
pi_188840970
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 23:52 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Heb vandaag weer eens worteltjes taart gemaakt m had nog een berg julienne over. Mjum mjum. Wat klinkt die taart toch akelig gezond als je kijkt wat een hoop er toch in gaat :+
Ik zag bij gbbo iemand een worteltjestaart maken. En die werd goedgekeurd. Toen dacht ik : ja, duh... Wat kan er fout gaan met worteltjestaart? Die smaken zijn ALTIJD goed. En die cake wordt altijd smeuïg. Ontzettend veilige en slimme keuze om die te bakken.
Somebody that I used to know
pi_188840992
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 23:54 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik zag bij gbbo iemand een worteltjestaart maken. En die werd goedgekeurd. Toen dacht ik : ja, duh... Wat kan er fout gaan met worteltjestaart? Die smaken zijn ALTIJD goed. En die cake wordt altijd smeuïg. Ontzettend veilige en slimme keuze om die te bakken.
Hm niet echt gbbo niveau eigenlijk. Dat is echt zo'n ik flans het even in elkaar cake.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_188841070
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 23:55 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Hm niet echt gbbo niveau eigenlijk. Dat is echt zo'n ik flans het even in elkaar cake.
Met een goed recept heb jij ook gbbo-niveau hoor. Heb zelf ook wel eens zo'n taart gebakken. Smullen. Maar wel vanuit een goed recept met goede kruiden erdoor.
Somebody that I used to know
pi_188841098
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 00:00 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Met een goed recept heb jij ook gbbo-niveau hoor. Heb zelf ook wel eens zo'n taart gebakken. Smullen. Maar wel vanuit een goed recept met goede kruiden erdoor.
Ik heb meestal niet zo'n zin om zelf de gember enzo nog te staan pureren. Maar het komt misschien door mijn eigen idee van een worteltjestaart. Ik maak hem niet uit een koopmanspakje (niet dat dat wat uitmaakt smaakt volgens mij ook prima)

Maar ik gebruik bijvoorbeeld wel gewoon koek kruiden uit een potje O-)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_188849105
Hmm pecannoten repen gemaakt maar imgur doet het niet meer...

https://www.instagram.com/p/B2Ju4NSoI3d/?igshid=p3db969hwsvu

[ Bericht 61% gewijzigd door Goitske op 08-09-2019 17:43:59 ]
pi_188851512


Het viel toch nog alles mee met de cheesecake! Slechts aan 1 kant een beetje water er in gelopen zo bleek *O*

Ook nog een limoen aardbei taart en een appel olijfolie taart met ahornglazuur.
pi_188851780
Ziet er weer lekker uit, Goitske en Zo-is-dat!

Ik heb vandaag de citroencake met bosbessen van de site van Rutger gemaakt (is eigenlijk van Laura's bakery). Zoals bijna altijd met Wajang boter in plaats van roomboter. Maar hij werd onderin best vettig (de bovenkant was prima). En toen bedacht ik me dat ik dat vaker heb. Komt dat door het verschil in roomboter en plantaardige boter? Moet ik minder boter gebruiken? Of zou het komen door het invetten met (dezelfde) plantaardige boter?
Hij was niet foto-waardig, in ieder geval :')
pi_188851847
En ook nog even pindakaas koekjes met havermout

https://www.instagram.com/p/B2KJ4kwIDFs/?igshid=qdzrmmncf1ji
pi_188858710
Oeh, eigenlijk mag ik geen boeken meer kopen, maar deze klinkt wel erg verleidelijk.
pi_188859250
Vraagje ik wil een normale cake gaan bakken, nu zegt het recept dat de vorm ingebotert moet worden en daarna bakpapier er overheen, dubbelop lijkt me.

Op het bakpapier staat invetten niet nodig, wat is wijsheid???
speak only if it improves the silence.
pi_188859299
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 12:02 schreef TjjWester het volgende:
Vraagje ik wil een normale cake gaan bakken, nu zegt het recept dat de vorm ingebotert moet worden en daarna bakpapier er overheen, dubbelop lijkt me.

Op het bakpapier staat invetten niet nodig, wat is wijsheid???
Ik doe het wel. Maar dat komt omdat ik twee stroken in het bakblik leg. 1 in de lengte en 1 in de breedte. En dan zit er niet overal bakpapier.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_188866980
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 12:02 schreef TjjWester het volgende:
Vraagje ik wil een normale cake gaan bakken, nu zegt het recept dat de vorm ingebotert moet worden en daarna bakpapier er overheen, dubbelop lijkt me.

Op het bakpapier staat invetten niet nodig, wat is wijsheid???
Wel doen. Ik lag altijd over de lange zijde een strook er door heen en steekt dan uit aan de bovenkant dus zijkant bodem zijkant dan til je hem zo er uit
pi_188867886
Geprobeerd stroopwafelcake te maken, de stroop is uiteraard volledig vloeibaar geworden en is aan het papier gaan kleven, de cake was de eerste paar uur veel te zacht en nat. Nu heb ik een harde krokante buitenkant, fluffy binnenkant, ietswat zoetig maar stroopwafel proef ik niet.
speak only if it improves the silence.
pi_188883372
Vandaag even opnieuw gedaan, wat dinggetjes getweat.

Niet slecht voor slechts de derde cake in mij leven
speak only if it improves the silence.
pi_188883631
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 19:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Het viel toch nog alles mee met de cheesecake! Slechts aan 1 kant een beetje water er in gelopen zo bleek *O*

Ook nog een limoen aardbei taart en een appel olijfolie taart met ahornglazuur.
Het ziet er heerlijk uit!
pi_188884292
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 19:01 schreef TjjWester het volgende:
Vandaag even opnieuw gedaan, wat dinggetjes getweat.

Niet slecht voor slechts de derde cake in mij leven [ afbeelding ]
Wat voor vorm gebruik je?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_188884375
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 19:56 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Wat voor vorm gebruik je?
Gisteren gekozen voor een tulband, vandaag opzoek geweest naar een cakeblik maar waarschijnlijk ligt die ergens op zolder. Uit nood gekozen voor een ovenschaal, niet klassiek maar wel lekker.
speak only if it improves the silence.
pi_188885682
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 20:00 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Gisteren gekozen voor een tulband, vandaag opzoek geweest naar een cakeblik maar waarschijnlijk ligt die ergens op zolder. Uit nood gekozen voor een ovenschaal, niet klassiek maar wel lekker.
Haha ik dacht al wat een aparte vorm maar werkt natuurlijk ook.
Je kunt ook een springvorm gebruiken.

Verder voor invetten vooral een tulband gebruik ik graag bakspray. Ik heb altijd die van Panko maar die van de Oetker enzo werken ook. Panko heeft een fijnere spraykop die niet zo snel verstopt zit
pi_188944142
Zien er weer goed uit, vooral die rozijnenkoekjes ogen heerlijk :Y)
pi_188945299
Ik mag weer een paar recepten delen dus ik heb gekozen voor de cranberry koekjes want die zijn zoooooo lekker!

https://www.facebook.com/(...)ink/508394176388449/
pi_188945521
En ik heb iets te veel lemoncurd gemaakt 🙈
Dacht ach maak ff de citroenen op die er nog lagen... Heb nu een grote ovenschaal met lemoncurd staan die aan het afkoelen is.
Even een paar potten uitgekookt dan is het een jaar houdbaar :@

Het zijn 5 potten geworden 🙈
https://www.instagram.com/p/B2Zw7UjI7hR/?igshid=pxrzq7lj0v8

[ Bericht 25% gewijzigd door Goitske op 14-09-2019 21:17:48 ]
pi_189012991
Vandaag een chocolade taart gemaakt... Helaas imgur nog steeds met kuren dus maar via mijn insta

https://www.instagram.com/p/B2j5Uh7IK2Z/?igshid=xgxhj77gafcd
  woensdag 18 september 2019 @ 21:59:56 #127
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189013012
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 21:58 schreef Goitske het volgende:
Vandaag een chocolade taart gemaakt... Helaas imgur nog steeds met kuren dus maar via mijn insta

https://www.instagram.com/p/B2j5Uh7IK2Z/?igshid=xgxhj77gafcd
Oh my :9~ :9~ :9~

Stuurt u ook taart op?

Heb je morgen ofzo ook een foto van de binnenkant? O-)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189014577
Lekker bezig, Goitske! Ik heb afgelopen weekend ook weer wat gebakken (stroopwafelcake en appelcake) en ga dat komend weekend ook weer doen (chocoladerol en citroen merengue taart). Rutger heeft zoveel leuke recepten op zijn site!
pi_189016710
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 21:59 schreef Molo het volgende:

[..]

Oh my :9~ :9~ :9~

Stuurt u ook taart op?

Heb je morgen ofzo ook een foto van de binnenkant? O-)
Zal ik maken!
pi_189016867
En blondies ook uit het makkelijke bakboek va. Rutger

https://www.instagram.com/p/B2lL8v1ow-2/?igshid=1kte0qi3a3b6k
pi_189023971
Jummie!
pi_189030639
Doen de foto's het weer? Dan mijn laatste baksels:


Rutgers 'makkelijke kleine appeltaartjes' (in cupcake vormpjes)


Rutgers stroopwafelcake (again, mijn collega's vonden hem zó lekker)


Rutgers 'perfecte appelcake'. Helaas vergeten om een foto te maken voordat ik hem gesneden en ingepakt had.
pi_189035242
Ooooh lekker!
pi_189036113
Heerlijk zeg!!
Goitske het nieuwe bakboek.. leuk voor (10-12 jarige) kinderen? Zet ik m op het sint/kerst lijstje.
Met een meidenkwartet
pi_189039197
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 10:38 schreef Cathmar het volgende:
Heerlijk zeg!!
Goitske het nieuwe bakboek.. leuk voor (10-12 jarige) kinderen? Zet ik m op het sint/kerst lijstje.
Ja dat denk ik wel evt met wat hulp met bepaalde handelingen als ze niet zo handig zijn
Binnenkort komt ook het Kinderbakboek uit met recepten van Rutger. Ik krijg dat boek ook maar weet dus niet het niveau van dat boek nog
pi_189039213
Vandaag een slagroomtaart gemaakt. Nog steeds via insta... (Let op zijn 2 foto's even swipen)

https://www.instagram.com/p/B2oiE-eogAe/?igshid=eaets20thiyr
pi_189039442
Wauw!
Hoeveel werk jij, dat je hier allemaal tijd voor hebt :P
pi_189039586
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:01 schreef Hupje het volgende:
Wauw!
Hoeveel werk jij, dat je hier allemaal tijd voor hebt :P
24 uur en 2 kinderen maar nu ff hoor ivm verjaardagsvisite morgen
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:23:37 #141
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189039775
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:11 schreef Goitske het volgende:

[..]

24 uur en 2 kinderen maar nu ff hoor ivm verjaardagsvisite morgen
Jij had laatst een mooie kinderbueno cheesecake gemaakt naar het recept van ohmygoodness toch? Maar ik zie bij jou 2 creme lagen.een witte en een chocoladelaag. Bij ohmygoodness zie ik 1 cremelaag in hazelnotenkleur en een koekbodem.
Wat heb je dan anders gedaan? Want jouwe is mooier. Of is dat t geheimpje vd chef ;(
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189039980
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:23 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Jij had laatst een mooie kinderbueno cheesecake gemaakt naar het recept van ohmygoodness toch? Maar ik zie bij jou 2 creme lagen.een witte en een chocoladelaag. Bij ohmygoodness zie ik 1 cremelaag in hazelnotenkleur en een koekbodem.
Wat heb je dan anders gedaan? Want jouwe is mooier. Of is dat t geheimpje vd chef ;(
Die onderste laag is bodem
Ik had dit recept geloof ik (heb hem uit het boek Cheesecakes)

https://www.ohmyfoodness.(...)y-pleasures-kookboek
  vrijdag 20 september 2019 @ 15:37:59 #143
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189040060
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

Die onderste laag is bodem
Ik had dit recept geloof ik (heb hem uit het boek Cheesecakes)

https://www.ohmyfoodness.(...)y-pleasures-kookboek
Is dat de bodem ja? Hoe komt jouw koekjesbodem zo egaal van kleur dsn :0 ?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189040801
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2019 15:37 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Is dat de bodem ja? Hoe komt jouw koekjesbodem zo egaal van kleur dsn :0 ?
Gewoon in de keukenmachine proppen en daarin fijn malen
pi_189040878
Mijn oudste (6 volgende maand 7) staat ff de cheesecake te maken... Ik mag/moet lezen wat hij moet doen en de oven aan zetten. Nog even en ik word de keuken uitgestuurd

https://www.instagram.com/p/B2ot3dGI-aq/?igshid=13idbp2npa6bk
pi_189041524
Leuk! Mijn 4 jarige wil ook al graag veel zelf doen als we gaan bakken. O+
pi_189041908
Heerlijk hè!
Vraag mij ook af hoe lang ze dit blijven doen hoor. Tzt ook leren koken kunnen zij koken staat het klaar als ik thuis kom *O*
pi_189043985
Cheesecake met lemon curd en ganache taart in de koelkast. Morgen af maken en op de foto zetten. Nu met de beentjes omhoog wachten op picnic
  vrijdag 20 september 2019 @ 20:31:44 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189044383
Jezus hoeveel bak jij _O- _O_

Benieuwd naar de ganachetaart, ik ga zo die makkelijke chocoladetaart maken, Omnomnom
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189044752
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2019 20:31 schreef Molo het volgende:
Jezus hoeveel bak jij _O- _O_

Benieuwd naar de ganachetaart, ik ga zo die makkelijke chocoladetaart maken, Omnomnom
Hij moet in het midden een beetje wiebelige zijn he!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')