abonnement Unibet Coolblue
  ESF Reporter donderdag 13 juni 2019 @ 11:12:07 #1
87554 Cee
Welluk?
pi_187402512





Nederland heeft diverse opties als het aankomt op in welke stad en locatie volgend jaar het Eurovisie Songfestival 2020 zou kunnen gaan plaatsvinden. Sommigen daarvan liggen iets meer voor de hand dan andere steden en locaties, maar laten we eens een en ander op een rijtje zetten.

Wat wel even belangrijk is om bij stil te staan is dat de mogelijke locaties ongeveer 1,5 maand vrij gemaakt moeten kunnen worden voor opbouw, technische repetities, stand-in repetities en daarna uiteraard twee weken de repetities van artiesten zelf en de shows in de laatste week.

De voorkeur zou uitgaan naar een locatie met een capaciteit ergens rond de 17.000-20.000 personen publiek. Verder zou het wenselijk (maar misschien niet noodzakelijk) zijn als het perscentrum onder één dak zit met de show-hal, omdat dit praktisch gezien voor delegaties en pers verreweg het handigst is. In het perscentrum moet ongeveer plaats zijn voor 1.500 journalisten.


Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de Europese Radio-unie (EBU) en AVROTROS wat de beste opties zijn.

******************************************************

AMSTERDAM
De hoofdstad lijkt een voor de hand liggende keuze. Goed te bereiken voor artiesten, delegaties, buitenlandse pers en bezoekers door Schiphol. Tevens is Amsterdam uiteraard een populaire bestemming voor buitenlandse toeristen en zijn er voldoende hotels: circa 35.000 hotelkamers. (De vraag is echter wel of er ook voldoende betáálbare hotels zijn voor Eurovisiefans, aangezien de prijzen in Amsterdam sowieso al flink zijn en in de Eurovisieperiode de hotels vaak nog eens flink omhoog gaan met hun prijzen. Maar goed dat stijgen zal waarschijnlijk overal gelden in die tijd.)



Ziggo Dome
Goed te bereiken met OV en veel parkeergelegenheid. Met een capaciteit van 17.000 personen zou Ziggo Dome geschikt zijn om het Eurovisie in te houden. Naast de grote concerthal is er ook nog een kleine zaal is, deze lijkt ons met zo'n 300m2 te klein voor circa 1.500 journalisten.

Johan Cruijff ArenA
Met een capaciteit van 50.000 personen misschien zelfs iets té groot en de locatie zal - denken wij - erg lastig 1,5 maand vrij te maken zijn.

In dit gebied zou eventueel mogelijk zijn om Ziggo Dome als showlocatie te gebruiken, AFAS als Euroclub en er is ook nog een flink grasveld/open stuk naast AFAS waar eventueel een Eurovision Village zou kunnen worden ingericht (het terrein dat er elk jaar is in elke stad waar het ESF plaatsvindt, waar mensen die geen kaarten hebben op groot scherm de shows kunnen kijken en waar diverse optredens plaatsvinden). Waar het grote perscentrum dan zou moeten komen vragen wij ons wel af.

******************************************************

ROTTERDAM
Ook Rotterdam zou als tweede grote stad van Nederland een prima host-stad kunnen zijn. Goed bereikbaar met eigen vliegveld en ook meer dan voldoende hotelcapaciteit: ca. 8.000 hotelkamers in de regio en in 2020 zal Hotel AHOY geopend worden (hadden ze een vooruitziende blik? :+ ). En ook al is het dan niet de hoofdstad, er zijn voldoende bezienswaardigheden voor buitenlandse toeristen.



AHOY Rotterdam
AHOY zou qua locatie één van de best geschikte locaties zijn, zo lijkt in elk geval. Er zijn meerdere grote zalen, waarvan de grootste (waar de shows plaats zouden kunnen vinden) geschikt is voor 15.000 personen. Daarnaast zijn er in dezelfde locatie dan nog twee andere zalen, die allebei méér dan groot genoeg zijn voor een flink perscentrum, kleedkamers, opslag etc. Het voordeel van AHOY is dat de show-hal en het perscentrum allemaal binnen één locatie kunnen zijn. Dit is erg prettig voor zowel de delegaties als pers.
AHOY is al eens locatie geweest voor Junior Eurovision Song Contest in 2007.

******************************************************

UTRECHT

Geen eigen luchthaven maar goed te bereiken met OV. Mooie en leuke stad voor buitenlandse toeristen. Hotelcapaciteit wellicht wel te weinig met ca. 2.100 kamers.



Jaarbeurs
De enige locatie die groot genoeg zou zijn in Utrecht is de Jaarbeurs. De Jaarbeurs wordt niet vaak gebruikt voor concerten maar is groot complex met zeer veel zalen. Het lijkt zo op het eerste gezicht echter niet een voor de hand liggende keuze voor het Eurovisie Songfestival.

******************************************************

ARNHEM



GeldreDome
Met een capaciteit van 40.000 personen zou het zeker groot genoeg zijn. Tevens zit er al een dak op en worden er vaak concerten gehouden, als locatie zou het dus geschikt zijn voor het Eurovisie wat dat betreft. We zoeken nog even uit of er tevens voldoende zalen/ruimte aanwezig is voor een groot perscentrum, delegaties etc.

******************************************************

MAASTRICHT



Maastricht staat te popelen om host te mogen zijn voor het Eurovisie. Zelfs André Rieu heeft op Twitter al een pleidooi gehouden. Uiteraard een prachtige stad voor buitenlandse toeristen, maar of er voldoende hotelcapaciteit is voor duizenden buitenlandse geïnteresseerden weten wij op dit moment even niet. Zoeken we uit.

MECC Maastricht
Is qua totaaloppervlakte flink groot, maar is verdeeld over vier hallen. De Noordhal staat in open verbinding met de Zuidhal, maar toch lijkt ons één grote ruimte waar alles tegelijk kan zijn (podium, publiek, green room etc) wenselijk.

******************************************************

DEN HAAG

Laten we kijken naar de eventuele mogelijkheden voor Den Haag.



World Forum Den Haag
Vroeger: Nederlands Congresgebouw. Hier heeft het Eurovisie Songfestival plaatsgevonden in 1976 en 1980 (toen hadden we niet gewonnen maar heeft NL gehost omdat Israël het niet wilde organiseren). Maar deze locatie heeft een capaciteit van 5.000 en dat is in deze tijd echt niet meer genoeg. Valt dus af.

ADO Stadion
Zou groot genoeg zijn, maar het stadion heeft geen dak. Dit zou dan nog gebouwd moeten worden.

******************************************************

Zo, dat waren een aantal mogelijke locatie, de één wat meer geschikt dan de ander. Waar zou jullie voorkeur naar uitgaan en waarom?
  donderdag 13 juni 2019 @ 11:39:25 #2
2681 Dave
Aardig op drave
pi_187402823
Volgende steden hebben zich uiteindelijk aangemeld:

• Amsterdam
• Arnhem
• Breda
• Den Bosch
• Den Haag
• Leeuwarden
• Maastricht
• Rotterdam
• Utrecht
:o)
pi_187402905
Het toont enige vorm van lef en moed van enkele steden om zich als kandidaat opgeven. Leuk, groot gelijk. Maar ik mag toch hopen dat in elk geval een vijftal steden gaat inzien dat het een kansloze opgave is.

Net als Zwolle, die waren, uiteindelijk, realistisch genoeg om in te zien dat het gewoon niet kan. En dan schaal ik de IJsselhallen nog hoger in dan een aantal kandidaten hier.

Verder word ik wel een beetje moe van de "Wij in Amsterdam hebben..." en de "Ze hebben dat en dat al in Amsterdam." Etc
.etc. Daar draait het dus even niet om. :')
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 13 juni 2019 @ 11:51:04 #4
163650 Greys
pi_187402967
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2019 10:58 schreef Cee het volgende:

[..]

Ik denk wel dat de klagende pers voornamelijk de fan-pers, de bloggers zijn die twee weken lang rondbivakkeren en het liefst op een resort zitten terwijl ze dag en nacht doorwerken. Hun eisen zullen niet echt op het prio lijstje staan. Ze komen toch wel.
Ik heb geen idee. Zoals aangegeven was het ook iets dat ik zelf uit m'n mouw schudde (op basis van idd heel weinig, alleen dat we weten dat pers er weleens over geklaagd heeft) omdat ik geen enkele andere reden kon bedenken dat Maastricht anders Amsterdam niet als concurrent ziet. :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator donderdag 13 juni 2019 @ 11:51:39 #5
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187402973
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juni 2019 11:39 schreef Dave het volgende:
Volgende steden hebben zich uiteindelijk aangemeld:

• Amsterdam
• Arnhem
• Breda
• Den Bosch
• Den Haag
• Leeuwarden
• Maastricht
• Rotterdam
• Utrecht
Enige reële opties zijn denk Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.
  donderdag 13 juni 2019 @ 11:52:31 #6
2681 Dave
Aardig op drave
pi_187402986
"Wij willen niet alleen de lasten" lijkt één van de beweegredenen van Amsterdam te zijn, dus wat mij betreft wordt het Rotterdam.
:o)
pi_187402988
Hup Arnhem
(Omdat gelredome meeste mensen kan ontvangen :) )
pi_187402993
Den Bosch :D
  donderdag 13 juni 2019 @ 11:54:15 #9
2681 Dave
Aardig op drave
pi_187403004
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juni 2019 11:39 schreef Dave het volgende:
• Leeuwarden
ESF 2020 #RunWithTheLions
:o)
pi_187403015
quote:
11s.gif Op donderdag 13 juni 2019 11:54 schreef Dave het volgende:

[..]

ESF 2020 #RunWithTheLions
En dan zeker starten met het Friese volkslied.

Please hell no :')
pi_187403091
Ik kom net dit artikel van de NOS tegen met wat meer achtergrondinformatie:

https://nos.nl/artikel/22(...)veel-kans-maken.html

Opvallend is dat ook zij specifiek refereren naar de hoogte van de zaal.

quote:
Belangrijk voor de locatie is onder meer dat de zaal genoeg capaciteit heeft en dat de hal hoog genoeg is voor een groot podium. Bij de afgelopen zeven edities was de zaal telkens minstens 17 meter hoog.
Als je deze lijn doortrekt blijven alleen de Gelredome, Ziggo Dome en Ahoy over. Den Haag moeten we toch niet serieus nemen denk ik. Het ADO stadion heeft geen dak en de competitie loopt nog wanneer het Songfestival plaatsvindt. Dat laatste lijkt me overigens ook een groot probleem voor het Gelredome, buiten het feit dat er niet voldoende logies beschikbaar zijn.
pi_187403097
Vond deze op reddit.

https://www.reddit.com/r/(...)app&utm_source=share

Allen ga ik voor Rotterdam.
pi_187403104
Het was toch sowieso al zeker dat Eurovisie het niet in een station wou houden? Te groot en te massaal.
pi_187403142
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:00 schreef Remzz het volgende:
Het was toch sowieso al zeker dat Eurovisie het niet in een station wou houden? Te groot en te massaal.
2011 was het nog in het stadion van Dusseldorf. Geen idee hoe het toen bevallen is.

Die overigens voor de plaatselijke fc even een tijdelijk stadion hebben gebouwd om toch te kunnen ballen. Kunnen ze in Amsterdam/Den Haag nog meenemen. :p
pi_187403155
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 11:59 schreef Ikbenjandeboer het volgende:
Ik kom net dit artikel van de NOS tegen met wat meer achtergrondinformatie:

https://nos.nl/artikel/22(...)veel-kans-maken.html

Opvallend is dat ook zij specifiek refereren naar de hoogte van de zaal.
[..]

Als je deze lijn doortrekt blijven alleen de Gelredome, Ziggo Dome en Ahoy over. Den Haag moeten we toch niet serieus nemen denk ik. Het ADO stadion heeft geen dak en de competitie loopt nog wanneer het Songfestival plaatsvindt. Dat laatste lijkt me overigens ook een groot probleem voor het Gelredome, buiten het feit dat er niet voldoende logies beschikbaar zijn.
In 2011 loste ze dit op door de wedstrijden van Fortuna Düsseldorf tijdelijk ergens anders te spelen.

Onlangs riep de burgemeester van Arnhem al op dat het een evenement voor de gehele regio Arnhem moet worden. Dus ze zullen vast wel een plan hebben, zoals spelen bij buurman NEC.
pi_187403160
Zullen de fans van Vitesse ook leuk vinden, spelen in Nijmegen
pi_187403166
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:03 schreef KoningPils het volgende:

[..]

In 2011 loste ze dit op door de wedstrijden van Fortuna Düsseldorf tijdelijk ergens anders te spelen.

Onlangs riep de burgemeester van Arnhem al op dat het een evenement voor de gehele regio Arnhem moet worden. Dus ze zullen vast wel een plan hebben, zoals spelen bij buurman NEC.
Als ze rellen willen moeten ze dat doen.
pi_187403177
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:05 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:

[..]

Als ze rellen willen moeten ze dat doen.
Dan ben ik voor :)
  Moderator donderdag 13 juni 2019 @ 12:06:07 #19
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187403178
quote:
10s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:04 schreef KoningPils het volgende:
Zullen de fans van Vitesse ook leuk vinden, spelen in Nijmegen
Gewoon de ArenA doen en dan Ajax laten spelen in de Kuip :D
pi_187403182
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:03 schreef KoningPils het volgende:

[..]

In 2011 loste ze dit op door de wedstrijden van Fortuna Düsseldorf tijdelijk ergens anders te spelen.

Onlangs riep de burgemeester van Arnhem al op dat het een evenement voor de gehele regio Arnhem moet worden. Dus ze zullen vast wel een plan hebben, zoals spelen bij buurman NEC.
Vitesse - NEC heeft ongeveer dezelfde lading als Ajax - Feyenoord. Lijkt me niet logisch. Ik denk ook niet dat Vitesse tijdens de ontknoping van de competitie 6 uitwedstrijden achter elkaar wilt spelen. Dan ben je immers echt in het nadeel.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 13 juni 2019 @ 12:07:17 #21
163650 Greys
pi_187403188
Heeft Arnhem überhaupt genoeg hotelkamers dan? Ik zie het sowieso niet daar gebeuren. Sorry, Arnhemmerts. :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_187403203
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:06 schreef Ikbenjandeboer het volgende:

[..]

Vitesse - NEC heeft ongeveer dezelfde lading als Ajax - Feyenoord. Lijkt me niet logisch. Ik denk ook niet dat Vitesse tijdens de ontknoping van de competitie 6 uitwedstrijden achter elkaar wilt spelen. Dan ben je immers echt in het nadeel.
Klopt.

En Vitesse zal normaal wel kans maken op de playoffs. Dus dat zijn ook al extra wedstrijden.
  Moderator donderdag 13 juni 2019 @ 12:09:07 #23
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187403216
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:07 schreef Greys het volgende:
Heeft Arnhem überhaupt genoeg hotelkamers dan? Ik zie het sowieso niet daar gebeuren. Sorry, Arnhemmerts. :P
Delegaties waren toch al alleen 3000 man?, lijkt me wel lastig met ook nog journalisten en alle fans erbij.
pi_187403232
Ze kunnen toch de TROSboot tijdelijk in Arnhem neerleggen?
pi_187403277
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 12:09 schreef Momo... het volgende:

[..]

Delegaties waren toch al alleen 3000 man?, lijkt me wel lastig met ook nog journalisten en alle fans erbij.
Dit artikel spreek over 10.000 beschikbare kamers verdeeld over verschillende prijsklassen

https://www.eurovisionary(...)ovision-song-contest
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')