FOK!forum / Culinesse à gogo / Hollandse Nieuwe haring 2019
golferwoensdag 12 juni 2019 @ 13:00
2dcf8582-8c6f-11e9-837d-0218eaf05005.jpg

Gisteren werd het eerste vaatje voor een goed doel geveild boor het recordbedrag van 95.500 euro. (de stichting Mag ik dan bij jou)
2f1778dc-8c6f-11e9-837d-0218eaf05005.jpg

De haringen in het vaatje werden voor de veiling al even gekeurd door een special panel onder toeziend oog van een zaal vol kenners. „Hier word ik in ieder geval helemaal blij van. Hij is prachtig van kleur”, riep specialiste Anneke Ouwehand-Heemskerk die zichzelf de haringkoningin noemt uit bij het schoonmaken van de allereerste uit het vat. Ook Arie Kuijt uit Katwijk is vol lof. „We zeggen het maar weer; hij is beter dan vorig jaar. Het vetgehalte is nu rond de 20 procent en dat is echt perfect. Het is weer perfect op tijd want het was wel even schrapen voor de vissers. Maar ze hebben nu mooie scholen gevonden.”

En vanaf vandaag dus weer volop verkrijgbaar aan de stalletjes en in de viswinkels.
Ik ga straks bij mijn vaste viswinkel even wat Hollandse Nieuwe happen met een korenwijntje erbij.

Wie heeft er al eentje op?
Hallojowoensdag 12 juni 2019 @ 13:04
Elk jaar beter dan het jaar ervoor _O_
golferwoensdag 12 juni 2019 @ 13:06
quote:
10s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:04 schreef Hallojo het volgende:
Elk jaar beter dan het jaar ervoor _O_
Dat is de traditie. :')
#ANONIEMwoensdag 12 juni 2019 @ 13:20
Ik moet nog halen
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 13:25
Ik ga er vanavond eentje halen en dan ga ik hier test doen.
golferwoensdag 12 juni 2019 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:25 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga er vanavond eentje halen en dan ga ik hier test doen.
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
#ANONIEMwoensdag 12 juni 2019 @ 13:37
“Hij is nu nog vetter en smaakvoller!”

Ding zou zo onderhand uit puur vet moeten bestaan. :')
Vandaag of morgen maar eens 1tje halen bij de visboer.
AgnesGruwoensdag 12 juni 2019 @ 13:43
Ik vond hem op de een of andere manier zacht van smaak. Smaakte mij meer dan prima😋
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 13:47
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:

[..]

Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?
Lonaawoensdag 12 juni 2019 @ 13:59
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?
Dan heb je niet een goeie visboer. :7
Najietowoensdag 12 juni 2019 @ 15:14
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:

[..]

Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.
#ANONIEMwoensdag 12 juni 2019 @ 15:35
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 15:14 schreef Najieto het volgende:

[..]

Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.
"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.
Maar wanneer de alvleesklier verwijdert is tijdens het schoonmaken en die vis dan op een schaaltje ligt te oxideren gaat de smaak snel achteruit.

Zolang hij nog niet schoongemaakt is kan je hem prima een jaar bewaren in het vaatje. Is hij "schoon", dan is hij na een paar uur al merkbaar minder lekker.

Als ik bij een visboer kom die een schaal vol met schoongemaakte haring heeft liggen ben ik er snel weer weg.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-06-2019 15:37:17 ]
golferwoensdag 12 juni 2019 @ 16:08
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 15:35 schreef Lola69 het volgende:

[..]

"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.
Maar wanneer de alvleesklier verwijdert is tijdens het schoonmaken en die vis dan op een schaaltje ligt te oxideren gaat de smaak snel achteruit.

Zolang hij nog niet schoongemaakt is kan je hem prima een jaar bewaren in het vaatje. Is hij "schoon", dan is hij na een paar uur al merkbaar minder lekker.

Als ik bij een visboer kom die een schaal vol met schoongemaakte haring heeft liggen ben ik er snel weer weg.
Dat dus. Vers uit een emmer ter plekke schoongemaakt geeft een heel andere smaak dan al kant en klare schoongemaakte die op het ijs liggen.

Ik heb er trouwens net al 2 op en ze smaken prima. Voor mijn gevoel iets minder vet dan vorig jaar en iets stevigere bite (ik hou daar wel van) en mooi rood van binnen.
Pietverdrietwoensdag 12 juni 2019 @ 16:36
Ook elk jaar, in het begin van het seizoen zijn ze minder vet dan na een paar weken later.
Wat vreemd is want ze worden in een vrij korte periode in bulk gevangen, ingelegd en in emmers diepgevroren.
Goed, binnenkort de nieuwe proberen. En verder wat al gezegd wordt, koop,geen haring waar deze schoongemaakt in gamellen ligt te wachten op klanten, die zijn waarschijnlijk in Polen schoongemaakt en hebben meer kilometers gereden dan ze gezwommen hebben.
Haring moet voor je neus worden schoongemaakt.
Taradowoensdag 12 juni 2019 @ 16:42
ieder jaar hetzelfde (verkoop) verhaaltje, ik zou ze wel eens naast elkaar willen proeven, moet tegenwoordig nauwelijks verschil in zitten omdat het allemaal diepgevroren is
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 16:43
Daar gaan we

[ Bericht 82% gewijzigd door Sigaartje op 12-06-2019 17:10:32 ]
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 16:45
Mjumm

[ Bericht 91% gewijzigd door Sigaartje op 12-06-2019 17:10:41 ]
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 16:49
Ja, hij is heerlijk! Lekker rond en vet.
Engeltje hoor!
Mjum!
:7
golferwoensdag 12 juni 2019 @ 17:00
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 17:03
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:00 schreef golfer het volgende:
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
Oh. Weer wat geleerd. Ik heb nog een tweede gegeten. Die was nog lekkerder! Formidabel visje! Zeer vol van smaak. Prijs viel ook mee.
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 17:12
Misschien een rare vraag, maar waarom zwemmen die beesten allemaal zo rond terwijl ze toch weten dat ze allemaal gevangen en opgevreten worden?
golferwoensdag 12 juni 2019 @ 17:12
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien een rare vraag, maar waarom zwemmen die beesten allemaal zo rond terwijl ze toch weten dat ze allemaal gevangen en opgevreten worden?
Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?
Sigaartjewoensdag 12 juni 2019 @ 17:13
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?
Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.
Durmadawoensdag 12 juni 2019 @ 17:15
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:13 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.
Godzijdank
AgnesGruwoensdag 12 juni 2019 @ 17:31
Maar dan vragen jullie dus gewoon aan de visboer of ie de haring vers wil schoonmaken, ook al liggen er een hoop al schoongemaakt klaar?

Ik zie ze dan zo zeggen dat de haringen gewoon vers zijn.
Pietverdrietwoensdag 12 juni 2019 @ 17:37
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:31 schreef AgnesGru het volgende:
Maar dan vragen jullie dus gewoon aan de visboer of ie de haring vers wil schoonmaken, ook al liggen er een hoop al schoongemaakt klaar?

Ik zie ze dan zo zeggen dat de haringen gewoon vers zijn.
Bij een visboer waar een hele gamel vol haring schoongemaakt klaar ligt hoef ik geen haring. Eentje voor mij schoonmaken of anders mag hij ze zelf opeten
Pietverdrietwoensdag 12 juni 2019 @ 17:39
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 16:42 schreef Tarado het volgende:
ieder jaar hetzelfde (verkoop) verhaaltje, ik zou ze wel eens naast elkaar willen proeven, moet tegenwoordig nauwelijks verschil in zitten omdat het allemaal diepgevroren is
Als de diepvries niet kouder staat dan -18 heb je verloop van kwaliteit door oxidatie en de werking van enzymen.
Bij een oude haring zie je dat bv aan het bruin zijn van bloed aan de binnenkant. Bij een verse nieuwe is dat roze.
Taradowoensdag 12 juni 2019 @ 17:48
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als de diepvries niet kouder staat dan -18 heb je verloop van kwaliteit door oxidatie en de werking van enzymen.
Bij een oude haring zie je dat bv aan het bruin zijn van bloed aan de binnenkant. Bij een verse nieuwe is dat roze.
dus ik neem aan dat ze dat opslaan bij de groothandels dan kouder doen
Pietverdrietwoensdag 12 juni 2019 @ 17:56
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:48 schreef Tarado het volgende:

[..]

dus ik neem aan dat ze dat opslaan bij de groothandels dan kouder doen
Je zegt het goed, een aanname.
Maar dan nog kopen vishandelaren graag partijen op en zetten ze in hun eigen koeling.
Kouder zetten zorgt wel goed tegen enzymbederf, maar oxidatie kan nog steeds plaatsvinden, hoewel het steeds langzamer gaat hoe kouder je het zet.
golferdonderdag 13 juni 2019 @ 15:48
Net maar weer 2 opgepeuzeld bij ons visjuwelier. Heerlijk. :9
praadjedonderdag 13 juni 2019 @ 21:13
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juni 2019 15:48 schreef golfer het volgende:
Net maar weer 2 opgepeuzeld bij ons visjuwelier. Heerlijk. :9
Ik ga morgen halen. Vers schoongemaakt *O*
praadjevrijdag 14 juni 2019 @ 14:21
2 haringen gekocht bij de viswinkel die ze ter plekke schoonmaakt en 2 bij de viskraam waar ze al schoongemaakt klaarliggen.
De ter plekke schoongemaakte haringen waren supertop. Dik, vettig en een heerlijke zilte smaak. Daarentegen die andere twee, ook dik en vettig maar wat een bijzondere bijsmaak zat daaraan. Ik heb ze geeneens helemaal opgegeten.

De al schoongemaakte kocht ik ieder jaar bij deze viskraam maar wilde nu toch eens de proef op de som nemen. Ze smaakten alle jaren heerlijk maar nu ik de ter plekke schoongemaakte heb geproefd en het verschil tussen die twee kan ik alleen maar zeggen, geen van te voren klaargemaakte haringen meer voor mij.
golfervrijdag 14 juni 2019 @ 14:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:21 schreef praadje het volgende:
2 haringen gekocht bij de viswinkel die ze ter plekke schoonmaakt en 2 bij de viskraam waar ze al schoongemaakt klaarliggen.
De ter plekke schoongemaakte haringen waren supertop. Dik, vettig en een heerlijke zilte smaak. Daarentegen die andere twee, ook dik en vettig maar wat een bijzondere bijsmaak zat daaraan. Ik heb ze geeneens helemaal opgegeten.

De al schoongemaakte kocht ik ieder jaar bij deze viskraam maar wilde nu toch eens de proef op de som nemen. Ze smaakten alle jaren heerlijk maar nu ik de ter plekke schoongemaakte heb geproefd en het verschil tussen die twee kan ik alleen maar zeggen, geen van te voren klaargemaakte haringen meer voor mij.
Goed zo. Ter plekke schoongemaakt zijn ze echt veel lekkerder!
#ANONIEMvrijdag 14 juni 2019 @ 14:38
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:00 schreef golfer het volgende:
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
En wat nou als je het met uitjes lekkerder vindt? Mag het dan wel?
golfervrijdag 14 juni 2019 @ 14:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:38 schreef McBrokkie het volgende:

En wat nou als je het met uitjes lekkerder vindt? Mag het dan wel?
Alles mag. Al eet je hem met slagroom.
#ANONIEMvrijdag 14 juni 2019 @ 14:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Alles mag. Al eet je hem met slagroom.
Dat lijkt me dan weer niet zo lekker.
praadjevrijdag 14 juni 2019 @ 15:03
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed zo. Ter plekke schoongemaakt zijn ze echt veel lekkerder!
Ja, nooit verwacht dat er zo'n verschil in zou zitten. Durfde het nooit te vragen bij de viskraam maar de visboer waar ik sinds kort kom vertelde dat hij ze nooit van te voren klaarmaakt.
boriszvrijdag 14 juni 2019 @ 15:05
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam ging het hard met de haring. :+.
Ze waren weer :9.
Durmadavrijdag 14 juni 2019 @ 15:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 15:05 schreef borisz het volgende:
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam ging het hard met de haring. :+.
Ze waren weer :9.
Is dat een goede ja? Want dan ga ik ook langs
boriszvrijdag 14 juni 2019 @ 15:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 15:07 schreef Durmada het volgende:

[..]

Is dat een goede ja? Want dan ga ik ook langs
Beter dan de meeste kramen in de buurt iig.
uniekhoornvrijdag 14 juni 2019 @ 15:41
Nou heb ik ineens zin om naar de viswinkel te gaan.
En dan gewoon vragen om een "oude" en een "nieuwe" haring... Ben best benieuwd of het verschil te proeven is...
stokjvrijdag 14 juni 2019 @ 15:49
quote:
14s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:00 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren werd het eerste vaatje voor een goed doel geveild boor het recordbedrag van 95.500 euro. (de stichting Mag ik dan bij jou)
[ afbeelding ]

De haringen in het vaatje werden voor de veiling al even gekeurd door een special panel onder toeziend oog van een zaal vol kenners. „Hier word ik in ieder geval helemaal blij van. Hij is prachtig van kleur”, riep specialiste Anneke Ouwehand-Heemskerk die zichzelf de haringkoningin noemt uit bij het schoonmaken van de allereerste uit het vat. Ook Arie Kuijt uit Katwijk is vol lof. „We zeggen het maar weer; hij is beter dan vorig jaar. Het vetgehalte is nu rond de 20 procent en dat is echt perfect. Het is weer perfect op tijd want het was wel even schrapen voor de vissers. Maar ze hebben nu mooie scholen gevonden.”

En vanaf vandaag dus weer volop verkrijgbaar aan de stalletjes en in de viswinkels.
Ik ga straks bij mijn vaste viswinkel even wat Hollandse Nieuwe happen met een korenwijntje erbij.

Wie heeft er al eentje op?
Ik heb er al 3 op. Ze waren lekker vettig!
golfervrijdag 14 juni 2019 @ 17:49
Voor de derde dag achter elkaar weer 2 opgepeuzeld. :9
a haring a day keeps the docter away. :+
FutureFairytalevrijdag 14 juni 2019 @ 18:04
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 17:49 schreef golfer het volgende:
Voor de derde dag achter elkaar weer 2 opgepeuzeld. :9
a haring a day keeps the docter away. :+
Tell that to Bluezz :P
FutureFairytalevrijdag 14 juni 2019 @ 18:06
Ik ga morgen een HN halen! w/
Rare is; van een kraam op de zaterdagmarkt zijn die normaal heerlijk romig en zacht, van 2 winkels zijn ze altijd rood van binnen en minder romig. Vind dat zo maf bij HN.
Pietverdrietvrijdag 14 juni 2019 @ 18:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 18:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ga morgen een HN halen! w/
Rare is; van een kraam op de zaterdagmarkt zijn die normaal heerlijk romig en zacht, van 2 winkels zijn ze altijd rood van binnen en minder romig. Vind dat zo maf bij HN.
Andere batch, minder vet. Meer bruinrood of roze? Bruinrood->oude haring
praadjevrijdag 14 juni 2019 @ 18:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 15:41 schreef uniekhoorn het volgende:
Nou heb ik ineens zin om naar de viswinkel te gaan.
En dan gewoon vragen om een "oude" en een "nieuwe" haring... Ben best benieuwd of het verschil te proeven is...
:D
FutureFairytalevrijdag 14 juni 2019 @ 19:00
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Andere batch, minder vet. Meer bruinrood of roze? Bruinrood->oude haring
Meer rozerood gelukkig. Maar doet toch af bij mij. Heb liever gewoon alles zilver/grijs.
Papabearzaterdag 6 juli 2019 @ 00:25
Vorige week 3 nieuwe gehaald bij de lokale viskraam: Perfect! Superlekker!
Vandaag bij dezelfde kraam weer 3 'nieuwe' gehaald. Roodbruin, dat waren gewoon oude en waren ook absoluut niet vers en/of lekker :(

Ergo: je moet het blijkbaar soms ook maar net gewoon treffen :{
golferzaterdag 6 juli 2019 @ 00:34
quote:
2s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 00:25 schreef Papabear het volgende:
Vorige week 3 nieuwe gehaald bij de lokale viskraam: Perfect! Superlekker!
Vandaag bij dezelfde kraam weer 3 'nieuwe' gehaald. Roodbruin, dat waren gewoon oude en waren ook absoluut niet vers en/of lekker :(

Ergo: je moet het blijkbaar soms ook maar net gewoon treffen :{
Vers van het mes ter plekke laten schoonmaken, of al kant en klaar liggende?
Papabearzaterdag 6 juli 2019 @ 10:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 00:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Vers van het mes ter plekke laten schoonmaken, of al kant en klaar liggende?
Hij snijdt ze wel ter plekke, maar voor drukke momenten werkt hij vaak ook wat op voor. Het zou dus kunnen dat ze al een uurtje in de vitrine lagen.
Zolderkamerzaterdag 6 juli 2019 @ 10:47
Al dat gezeur van haringkenners... :')


De mijne worden zo meteen bezorgd met de andere boodschappen van de super
praadjezaterdag 6 juli 2019 @ 13:35
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:47 schreef Zolderkamer het volgende:
Al dat gezeur van haringkenners... :')


De mijne worden zo meteen bezorgd met de andere boodschappen van de super
Oh ik heb ze een paar jaar geleden wel eens een paar keer bij de Aldi vandaan meegenomen en die smaakte ook prima hoor.
Zolderkamerzaterdag 6 juli 2019 @ 13:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 13:35 schreef praadje het volgende:

[..]

Oh ik heb ze een paar jaar geleden wel eens een paar keer bij de Aldi vandaan meegenomen en die smaakte ook prima hoor.
Die heb ik ook vaak een keer.. nu van de Plus.. Stukje kleiner natuurlijk en net iets duurder..
Maar wel erg goed te doen..
Nadeel is wel dat die van de Plus samen in 1 verpakking zitten.. die moet je dus snel opeten..
Die van de Aldi zitten apart, dan kun je eentje vacuum houden..

Maarja voor de Aldi moet ik naar buiten enzo... :{w
praadjezaterdag 6 juli 2019 @ 14:02
Wij hebben geen Plus in Belgie. Maar hier een Okay en daar zijn ze ook wel lekker van. Soms heb ik buiten het seizoen zin in een haring en dan zijn die beiden goed te doen.
Weltschmerzzaterdag 6 juli 2019 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 13:35 schreef praadje het volgende:

[..]

Oh ik heb ze een paar jaar geleden wel eens een paar keer bij de Aldi vandaan meegenomen en die smaakte ook prima hoor.
Die van de Aldi zijn dan ook prima. Die haal ik wel vaker als ik geen zin heb om haring te eten gedurende openingstijden van de kraam of om een emmertje zelf schoon te maken.Die van de AH zijn dan weer niet te vreten.
praadjezaterdag 6 juli 2019 @ 16:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:10 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die van de Aldi zijn dan ook prima. Die haal ik wel vaker als ik geen zin heb om haring te eten gedurende openingstijden van de kraam of om een emmertje zelf schoon te maken.Die van de AH zijn dan weer niet te vreten.
:Y
Duveldrinkerzaterdag 6 juli 2019 @ 16:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:16 schreef praadje het volgende:

[..]

:Y
Echt waar? Dan ga ik die ook eens halen.
praadjezaterdag 6 juli 2019 @ 16:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:24 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Echt waar? Dan ga ik die ook eens halen.
Ja echt waar, die van de Aldi zijn zeker prima.
Zolderkamerzaterdag 6 juli 2019 @ 16:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:24 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Echt waar? Dan ga ik die ook eens halen.
Ze zijn regelmatig in de aanbieding..
Zolderkamerzaterdag 6 juli 2019 @ 16:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:25 schreef praadje het volgende:

[..]

Ja echt waar, die van de Aldi zijn zeker prima.
Heb je die van de Lidl ook gehad? Zag ze laatst online maar nog niet geprobeerd..
praadjezaterdag 6 juli 2019 @ 16:41
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Heb je die van de Lidl ook gehad? Zag ze laatst online maar nog niet geprobeerd..
Nee, daar kom ik nooit dus nooit geprobeerd.
Zolderkamerzaterdag 6 juli 2019 @ 16:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:41 schreef praadje het volgende:

[..]

Nee, daar kom ik nooit dus nooit geprobeerd.
Hmm zal ze binnenkort eens even proberen
praadjezaterdag 6 juli 2019 @ 16:49
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:44 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hmm zal ze binnenkort eens even proberen
Ben benieuwd.
ChilllayDzaterdag 6 juli 2019 @ 23:06
1x hier de 'nieuwe haring' bij de dekamarkt gekocht. Niet te vreten :(
Weltschmerzzondag 7 juli 2019 @ 12:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:24 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Echt waar? Dan ga ik die ook eens halen.
De Aldi is niet zo pretentieus, maar best te vertrouwen in dat soort dingen. Als het niet werkt met zo'n beschermende atmosfeer in het bakje dan doen ze het ook niet denk ik, de Aldi hoeft het immers niet in het assortiment te hebben.

Het raadsel is eerder waarom die van de AH zo slecht zijn.