FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Winkelcentra lopen leeg door internet
LXIVdinsdag 11 juni 2019 @ 16:11
quote:
Rijswijk/Maassluis - Overal in Nederland zakken winkelcentra steeds dieper in het moeras. Omzetten vloeien weg naar het internet en de winkeleigenaren zijn te verdeeld om samen een vuist te maken. Voor veel regionale winkelcentra is krimp de enige oplossing. Een enkel succesverhaal is er ook.

Een afgesloten roltrap naar een leegstaande verdieping in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk. Daar is al 30% leegstand op 160 winkels.

Een afgesloten roltrap naar een leegstaande verdieping in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk. Daar is al 30% leegstand op 160 winkels.

Ⓒ Rene Oudshoorn

Uit het hele land klinken noodkreten: winkelcentrum Heuvel in Eindhoven, winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden, winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem, de winkelcentra van Spijkenisse, Helden en Landgraaf. Het zijn er te veel om op te noemen.

In de Bogaard in Rijswijk is een treffend voorbeeld van zo’n uitdovend winkelcentrum. De vloeren zijn sleets, de plafonds groezelig. Overal zie je lege winkels, zelfs compleet leegstaande galerijen. Op een doordeweekse dag lopen hier vooral gepensioneerde koppels of jonge moeders.

Winkelcentrum In de Bogaard op een doordeweekse dag.

Winkelcentrum In de Bogaard op een doordeweekse dag.

Ⓒ Rene OUDSHOORN

In een van de lege winkels is nu een foto-expositie over 55 jaar In de Bogaard, dat in zijn hoogtijdagen 185 drukbezochte winkels telde. Toen iedereen hier nog kwam voor kleren, televisies en witgoed.

Parkeren

Vastgoedbelegger Wereldhave, dat een derde van het complex bezit, werkt aan een reddingsplan. „Het wordt half zo groot. Van een groot regionaal verzorgend winkelcentrum wordt het meer een winkelcentrum dat is gericht op de lokale omgeving”, zegt woordvoerder Ruud van Maanen van Wereldhave. Op weg naar die toekomst liggen nog veel hobbels, erkent hij. „Een probleem in Rijswijk is dat je veertien eigenaren hebt. Een ander probleem is het betaald parkeren. Het moet eigenlijk tenminste negentig minuten gratis zijn, als je consumenten wil lokken.”

Maar niet gesomberd! Wereldhave heeft al vervallen winkelcentra met succes opgekalefaterd. Zoals Koningshoek in Maassluis, iets ten westen van Rotterdam. Het is nu gezellig druk in het geheel vernieuwde complex met 65 winkels. Je hebt er drie supermarkten en een ambachtelijke bakker, slager en kaaswinkel. Ook is er een ’speel & relaxgebied’ voor ouders met kinderen. Wereldhave heeft er ¤27 miljoen in gestoken.

Een vrolijk tafereel voor de Hema in Winkelcentrum Koningshoek In Maassluis.

Een vrolijk tafereel voor de Hema in Winkelcentrum Koningshoek In Maassluis.

Ⓒ Roel Dijkstra

„Vijf jaar geleden was dit winkelcentrum nog verpauperd, met een hoge leegstand en veel criminaliteit. Nu is het een bruisend centrum voor de regio”, zegt Rick van der Weijden, franchisenemer van de Hema in Koningshoek. „Vroeger gingen mensen winkelen in omringende plaatsen zoals Vlaardingen, Naaldwijk of Monster. Nu zie je een omgekeerde beweging. Veel mensen uit die buurt komen onze kant op.” Dat merken ze in Naaldwijk en Monster, waar winkeliers steen en been klagen.

Hema-ijs

Van der Weijden heeft in Maassluis een vernieuwd model Hema, compleet met een restaurant. Jong en oud zit er aan broodjes en soepen. Voor ¤7,50 heb je er een diner, wat meehelpt om klanten naar het winkelcentrum te lokken. Daarom is Van der Weijden ook gestart met Hema-schepijs. Een stukje verderop heeft hij een snackhoek geopend met Hema-frites, ook een primeur voor de keten. „Dat is in de geest van Marcel Boekhoorn”, zegt hij over de nieuwe Hema-eigenaar. „Ga ondernemen, probeer dingen, gewoon doen”, aldus Van der Weijden. Met zijn kinderen heeft hij nog acht Hema’s onder zijn hoede.

Een winkelgang in het opgeknapte winkelcentrum Koningshoek in Maassluis

Een winkelgang in het opgeknapte winkelcentrum Koningshoek in Maassluis

Ⓒ Roel Dijkstra

De gemeente heeft goed meegeholpen bij de opknapbeurt van het winkelcentrum, vertelt Van der Weijden. Zo is de politie naar het plein bij het winkelcentrum verhuisd. Wandelroutes zijn verbeterd, het parkeerterrein is vernieuwd, struiken en bomen zijn geplant. Parkeren is gratis. „Dat raakt een gevoelige snaar bij consumenten”, zegt de Hema-ondernemer. Hij hamert ook op schone en gratis te gebruiken toiletten en zo ruim mogelijke openingstijden.

Goede mix

Cruciaal is volgens Van der Weijden een goede mix van winkels. Dat lukt moeilijk als een winkelcentrum veel eigenaren telt, zegt hij. „Gespreid eigendom leidt tot egoïsme en streven naar de hoogste huuropbrengst. Dan krijg je opeens zes nagelstudio’s.”

Een oplossing om een winkelcentrum relevant te houden is door andere functies toe te voegen, zoals horeca, een sportschool of medische zorg, zegt Van Maanen. „Het winkelcentrum wordt dan eigenlijk een full-service centrum. Om dat te bereiken moet je ook de gemeente mee hebben. Maar veel gemeentebesturen zitten nog in oude denkpatronen. Dan zeggen ze: de winkels mogen maar tot zes uur open. Of ze willen er alleen detailhandel in.”

Hema-frites moeten meer bezoekers lokken naar winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Hema-frites moeten meer bezoekers lokken naar winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Ⓒ Roel Dijkstra

Duidelijk is dat vastgoedbeleggers keuzes maken in welke winkelcentra zij nog geld willen steken. „Wij hebben bewust niet geïnvesteerd in gebieden met een demografische neergang”, zegt Van Maanen. „Ook niet in gebroken eigendom waar geen uitzicht is dat het kan veranderen.” Voor de minst kansrijke winkelcentra is gedeeltelijke sloop en ombouw tot woningen een belangrijke optie.

Dagje uit winkelcentrum

De bezem zal door de Nederlandse winkelcentra gaan. Dat verwacht ook Bart van Twillert, directeur Nederland bij vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield.

„Een aantal plekken ontkomt er niet aan om te saneren”, zegt Van Twillert. „We hadden in Nederland een soort planeconomie voor de detailhandel. Dat model was gebaseerd op hoe de koopwaar van fabrikant naar consument werd gedistribueerd, namelijk via een netwerk van winkelcentra van verschillende omvang. Dat model is echter op z’n kop gegaan door de opkomst van online winkelen.”

De nieuwe koop- en eetmarkt Fresh in winkelcentrum Leidsenhage, dat nu wordt verbouwd tot Mall of the Netherlands.

De nieuwe koop- en eetmarkt Fresh in winkelcentrum Leidsenhage, dat nu wordt verbouwd tot Mall of the Netherlands.

Ⓒ URW

Unibail heeft in Nederland vier winkelcentra, waaronder Leidsenhage nabij Den Haag. Dat had in net zo’n put kunnen vallen als In de Bogaard in Rijswijk. Unibail heeft echter een half miljard euro uitgetrokken om er er Nederlands spectaculairste winkelcentrum van te maken: The Mall of the Netherlands.

Het complex krijgt 230 winkels en veel vertier. Volgend jaar moet het af zijn. Klanten vinden er winkels van wereldmerken, maar ook bioscopen, restaurants en bars

.

Impressie van Mall of the Netherlands zoals het eruit gaat zien.

Impressie van Mall of the Netherlands zoals het eruit gaat zien.

Ⓒ URW

„Mensen willen op zaterdag toch ergens naartoe, als de woning is gestofzuigd. Je kan naar het strand, naar een stad of naar Mall of The Netherlands. We bieden de mensen een dagje uit”, aldus Van Twillert.

Samenspel

Volgens Van Twillert is er bij de grote merken ook veel belangstelling. „Fabrikanten willen in contact blijven met de consument. Die is minder bereikbaar geworden via traditionele media, zoals kranten en televisie. Of zelfs internet. Daar zit de toegevoegde waarde die de Mall kan bieden. Hier kan de fabrikant zich etaleren en consumenten met het merk kennis laten maken. Het maakt de fabrikant niet uit of zijn spullen in stenen winkels of online worden verkocht. Beide kanalen versterken elkaar, het is een samenspel.”
https://www.telegraaf.nl/(...)krimpen-of-opknappen

TLDR; Winkelcentra kampen met leegstand, vooral doordat ze niet kunnen concurreren met webshops.

Als voorstander van de vrije markt ben ik tegen ingrijpen van de overheid om dit soort effecten tegen te gaan. Van de andere kant moet er wel sprake zijn van een gelijk speelveld. Ook vind ik dat fysieke winkels wel belangrijk zijn om steden en dorpen levendig te houden en verloedering tegen te gaan.
Zo zouden gemeenten kunnen stoppen met dit soort centra zien als melkkoeien om parkeergeld te innen. Dat scheelt denk ik al veel.
Verder is het heel raar dat er -vaak- geen BTW hoeft te worden betaald op inkopen van webshops uit het buitenland. Nog raarder is het dat China de status heeft van een derde-Wereldland en nauwelijks verzendkosten hoeft te betalen om iets naar Nederland te sturen. Op die manier kunnen winkels prijstechnisch al nooit concurreren met (Chinese) webwinkels.
De bal ligt ook bij de winkelcentra zelf. Die moeten meer bieden dan enkel de producten, waardoor mensen graag er naar toe komen.
ikbenronddinsdag 11 juni 2019 @ 16:14
Ik ben sowieso principieel tegen winkelcentra. Winkelcentra zuigen vaak alle winkels uit gezellige winkelstraten. Niet bevoordelijk voor de sfeer in een stad oid. Bovendien zijn al die dingen meestal nog gruwelijk lelijk ook. Grijs, saai en sfeerloos. Ik winkel liever gewoon in de stad in ieder geval, in plaats van zo’n overdekte saaie doos
BasEnAaddinsdag 11 juni 2019 @ 16:16
Die parkeertarieven nodigen ook niet echt uit tot een middagje gezellig winkelen.
Surveillance-Fietsdinsdag 11 juni 2019 @ 16:19
Tja, de gemeente en winkeliers doen ons geloven dat dit iets slechts is. Het verdwijnen van dit soort winkels en winkelcentra. Ik noem het marktwerking.
saparmurat_niyazovdinsdag 11 juni 2019 @ 16:30
Dat hele "fysieke winkels hebben te lijden onder de opkomst van online verkoop" is toch wel iets dat al heel lang aan de gang is en wat je ook al wel zo'n 20 jaar aan hebt kunnen zien komen. Nu aan je winkelcentrum sleutelen is prima (met name het compacter maken en een verlegging naar andere segmenten) maar eigenlijk wel te laat, natuurlijk.
Hathordinsdag 11 juni 2019 @ 16:30
Tsja, ik betrap me er ook steeds vaker op dan wanneer ik iets nodig heb, ik eerst online ga kijken. Waren het eerst alleen nog maar de grotere aankopen zoals een TV of een vaatwasser, tegenwoordig ga ik niet eens meer de deur uit voor een koffiezetapparaat, of iets simpels als een HDMI kabeltje, alles word bij je gebracht tegenwoordig, en voor een eurootje of 3-4 extra kun je gewoon op je luie reet blijven zitten. Tijdje terug had ik zin in dubbelzoute drop, en die kun je tegenwoordig haast nergens meer kopen, behalve bij dropspeciaalzaken, dus ben ik maar online gegaan en een kilo of 4 besteld, om ze nou te laten komen voor een zakje van een paar gram is ook weer zo lullig. :') Het is dat je voor boodschappen minimaal voor iets van 75¤ of zo moet besteden, anders liet ik dat ook bezorgen, maar zoveel geld ineens uitgeven aan boodschappen doe ik zelden of nooit, dus daar slof ik nog wel een keer voor op en neer. Maar ik winkelcentra zie je mij niet meer, nergens voor nodig.
Nikonloverdinsdag 11 juni 2019 @ 16:31
Waarom zou ik naar een winkel gaan om er via een chagrijnig wijf in de winkel erachter te komen dat het niet op voorraad is en het niet bekend is wanneer het binnen komt.
Tja, na vele van dit soort teleurstellingen koop ik gewoon bij coolblue en bol.com en dat heb ik het dezelfde avond of de volgende dag al in huis.
Peligrossodinsdag 11 juni 2019 @ 16:40
Chill juist man zo'n winkelcentrum, hoog aandeel lekkere wijven.
Straatcommando.dinsdag 11 juni 2019 @ 16:46
Voor expertise en advies hoef je ook niet meer naar de winkel, daar word je geholpen door een puisterige 16 jarige of een of andere "verkoopspecialist" die nul productkennis heeft.

Dit alles om euros te besparen
Peligrossodinsdag 11 juni 2019 @ 16:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:46 schreef Straatcommando. het volgende:
Voor expertise en advies hoef je ook niet meer naar de winkel, daar word je geholpen door een puisterige 16 jarige of een of andere "verkoopspecialist" die nul productkennis heeft.

Dit alles om euros te besparen
Moet je een keer naar een winkel met een beetje kwaliteit gaan en niet je mening puur baseren op je ervaringen bij de Gamma of de Action.
Straatcommando.dinsdag 11 juni 2019 @ 16:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:49 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Moet je een keer naar een winkel met een beetje kwaliteit gaan en niet je mening puur baseren op je ervaringen bij de Gamma of de Action.
Of jij vult niet voor mij in welke winkels ik bezoek.
Peligrossodinsdag 11 juni 2019 @ 16:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:50 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Of jij vult niet voor mij in welke winkels ik bezoek.
Jouw keuze, maar ga niet lopen klagen over service als je pauperwinkels bezoekt.
Straatcommando.dinsdag 11 juni 2019 @ 16:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:51 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Jouw keuze, maar ga niet lopen klagen over service als je pauperwinkels bezoekt.
Je lult simpelweg uit je nek, je weet niet welke winkels ik bezoek en of bezocht heb. Laat dat wijsneuzerige toontje maar achterwege.
the-eyedinsdag 11 juni 2019 @ 16:56
Hoge huren en hoge parkeertarieven dan moet je niet de webshops de schuld gaan geven.
Eyjafjallajoekulldinsdag 11 juni 2019 @ 17:12
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
Morrigandinsdag 11 juni 2019 @ 17:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:56 schreef the-eye het volgende:
Hoge huren en hoge parkeertarieven dan moet je niet de webshops de schuld gaan geven.
Bij Leidsenhage kun je gewoon gratis parkeren. Winkelcentra bij dorpen hebben vaak ook gratis parkeren.

Edit: Het zou misschien helpen als winkels later open gaan en dus ook later sluiten. Een groot deel werkt overdag, dus die groep mis je sowieso al.
timmmmmdinsdag 11 juni 2019 @ 17:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:49 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Moet je een keer naar een winkel met een beetje kwaliteit gaan en niet je mening puur baseren op je ervaringen bij de Gamma of de Action.
Die specialistische winkels zijn niet hoofdzakelijk de winkels die het moeilijk hebben
Rodgroddinsdag 11 juni 2019 @ 17:24
quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Bij Leidsenhage kun je gewoon gratis parkeren. Winkelcentra bij dorpen hebben vaak ook gratis parkeren.

Edit: Het zou misschien helpen als winkels later open gaan en dus ook later sluiten. Een groot deel werkt overdag, dus die groep mis je sowieso al.
Dit. Men doet net alsof het probleem bij de webshops ligt. Maar als je 40 uur werkt, dan bestel je ook liever online, dan dat je in je vrije tijd een winkelcentrum in moet gaan.
hollandia02dinsdag 11 juni 2019 @ 17:27
Onzin dat alle leegstand door internet komt. Het komt met name door hoge parkeertarieven en hoge huurprijzen. Met name dit tweede zorgt voor winkelleegstand omdat panden (Ook in het centrum) vaak met veel in handen zijn van een persoon die de prijzen zo hoog maakt als hij dat wilt (Pandjesbaas). In België en andere landen in Europa staan panden zelden leeg (of in ieder geval een stuk minder dan hier) wegens lagere huurprijzen. Of hebben die landen geen internet?

Natuurlijk komt een deel door het internet maar het is onzin dat álle fysieke winkels verdwijnen door internet.
mannydinsdag 11 juni 2019 @ 17:27
jarenlang zien aankomen. online is goedkoper de service / advies vaak nog berer ook. offline retail concepten nauwelijks aangepast... vierkante meters bij bouwen i.p.v. bestaande m2 beter benutten....

tja, wat wil je dan.

beetje als de free record shop. klagen over napster en niets doen.
Janneke141dinsdag 11 juni 2019 @ 17:34
Al die ketens zijn ook gewoon ordinaire dozenschuivers. Ze voegen niets toe aan het reeds bestaande product door middel van service of wat dan ook. Allicht dat je het dan net zo goed online kan bestellen. En de huurprijzen in winkelstraten hebben ervoor gezorgd dat alle winkelstraten in de steden er hetzelfde uitzien, de kleinere ondernemers kunnen alleen in de randstraten terecht waar ze weer minder aanloop hebben etc.
De vastgoedondernemers en de winkelketens helpen hun eigen positie om zeep. Ze doen maar, er zal niemand wakker van liggen.
spierbaldinsdag 11 juni 2019 @ 17:51
Dat import uit China vaak gratis is met verzending is omdat China export subsidieert. En verder moet je gewoon je inklarings kosten en BTW betalen om het moment dat het bij de douane ligt en de waarde meer dan 23 euro is dacht ik zo uit mijn hoofd.
haags_kwartiertjedinsdag 11 juni 2019 @ 17:53
De Bogaard is echt intens treurig geworden ja. Wat een verloedering van wat ooit een prachtig centrum was.
Lola69dinsdag 11 juni 2019 @ 17:55
Gemeenten die zeiken over leeglopende winkelcentra :')
Dan mogen ze eerst wat aan de bereikbaarheid doen. Zelfs met de fiets kan je hier niet meer in het winkelgebied komen (ja, lopend). Als je daar door de straten fietst krijg je een prent hier in de gemeente. En met de auto mag je 4 euro per uur aftikken.

Ik ga zeker eerst fietsen, dan nog 10 minuten lopen. Om dan tegen 40% extra iets te kunnen kopen bij de lokale middenstand en daarna met het spul in de hand weer 10 minuten teruglopen voordat ik weer kan fietsen. Als het ook voor praktisch de helft van de prijs aan mijn deur geleverd kan worden :') binnen een halve dag.
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 17:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:14 schreef ikbenrond het volgende:
Ik ben sowieso principieel tegen winkelcentra. Winkelcentra zuigen vaak alle winkels uit gezellige winkelstraten. Niet bevoordelijk voor de sfeer in een stad oid. Bovendien zijn al die dingen meestal nog gruwelijk lelijk ook. Grijs, saai en sfeerloos. Ik winkel liever gewoon in de stad in ieder geval, in plaats van zo’n overdekte saaie doos
Klopt..

Kopen is emotie en winkels in dat soort centra zijn bij mijn weten ook in de tijd voor de internetverkoop al kwakkelend geweest. Er zijn in het verleden voor "het internet" ook al diversen weggevallen waarbij die centra zelf niet aantrekkelijk waren. Maar tegenwoordig worden alle tegenvallers op de internetverkoop gegooid.

Je bent ondernemer die met de tijd meegaat of je bent het niet. :)

Wat zulke centra zou kunnen redden is een star bucks of een andere lokker voor gezelligheid. Zonder ankerpunten die andere shops tot "extraatjes" maken heb je er niets aan.
Graf..Coudenhove..Kalergidinsdag 11 juni 2019 @ 18:00
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
Daar heb je ook het weer mee hier is het later op de avond te koud om lekker rond te lopen.
Ook is er meer een eetcultuur waarbij uiten eten veel voorkomt en het is vaak nog goedkoper dan zelf koken! hier betaal je je blauw voor een warm hapje.
raptorixdinsdag 11 juni 2019 @ 18:18
Een mooi voorbeeld vind ik de Amsterdamse poort. Beetje shabby gemixed met kwaliteit. Loopt best goed.
Ringodinsdag 11 juni 2019 @ 18:25
De wereld is sowieso gebaat bij minder winkels. En al helemaal bij minder eenvormige corporate kanker waarvan de gemiddelde mall is vergeven. Dus in principe een goede ontwikkeling :).
Papierversnipperaardinsdag 11 juni 2019 @ 18:25
Prima toch? Ombouwen tot wooncentra. win-win *O*
Papierversnipperaardinsdag 11 juni 2019 @ 18:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:18 schreef raptorix het volgende:
Een mooi voorbeeld vind ik de Amsterdamse poort. Beetje shabby gemixed met kwaliteit. Loopt best goed.
Of Kronenburg in Arnhem. Zijn aan het uitbreiden.
Andromachedinsdag 11 juni 2019 @ 18:28
Hele tijd terug is er in Groningen een flinke spellenwinkel bij gekomen. Wat bood die extra aan? Spellen spelen in de winkel, toernooitjes etc. Ook na zes uur. En die winkel blijf hartstikke overeind wat van tevoren niet gedacht werd. Dit wil je ook in winkelcentra: uitproberen als voorportaal voor je online conversie tot aankoop. Proeverijen. Mengfunctie met horeca. Evenementen. Dat houdt het leuk en ook zinvol naast je online basis. Als de gemeente dat niet kan of wil faciliteren: houd niet vast aan het bestaande maar converteer weer vastgoed naar woningen.
Ringodinsdag 11 juni 2019 @ 18:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:18 schreef raptorix het volgende:
Een mooi voorbeeld vind ik de Amsterdamse poort. Beetje shabby gemixed met kwaliteit. Loopt best goed.
Dat is nog wel een leuke plek ja. Vol eettentjes die nog niet door het hipstervirus zijn verziekt. Beetje een marktsfeertje.
MissGiraffedinsdag 11 juni 2019 @ 18:36
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:25 schreef Ringo het volgende:
De wereld is sowieso gebaat bij minder winkels. En al helemaal bij minder eenvormige corporate kanker waarvan de gemiddelde mall is vergeven. Dus in principe een goede ontwikkeling :).
Dit. En dan vooral in Nederland. Een Albert Heijn om de 500meter, etc etc.
Straatcommando.dinsdag 11 juni 2019 @ 18:36
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Of Kronenburg in Arnhem. Zijn aan het uitbreiden.
Winkelcentrum presikhaaf is ook een goed voorbeeld. Is recent gerenoveerd.
gebrokenglasdinsdag 11 juni 2019 @ 18:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:16 schreef BasEnAad het volgende:
Die parkeertarieven nodigen ook niet echt uit tot een middagje gezellig winkelen.
Dat, en het is zo'n gedoe, zeker als het zo'n parkeergarage is met slagbomen en alles.
Of wat helemaal irritant is, zijn parkeerkaartjes die je vantevoren moet kopen - parkeertijden in increments van 7 minuten. Ja hoor, ik ga 28 minuten winkelen, dat weet ik nu al 8)7
En dan ben je toch altijd gehaast vanwege de tijd, ipv dat je nog even ergens gaat zitten voor een koffie ofzo, of dat je nog even een winkel extra binnenloopt.
Lov1dinsdag 11 juni 2019 @ 18:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:36 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Winkelcentrum presikhaaf is ook een goed voorbeeld. Is recent gerenoveerd.
Gratis parkeren, dichtbij de uitvalswegen, 3 grote supermarkten, speciaalzaken (slager, groenteboer, bloemist) de bekende ketens (Hema, Etos, Zeeman, Xenos) plus wat kleine eenmanszaken. Mooi geworden en goeie combi met de supermarkten erbij ^O^
raptorixdinsdag 11 juni 2019 @ 18:52
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:29 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dat is nog wel een leuke plek ja. Vol eettentjes die nog niet door het hipstervirus zijn verziekt. Beetje een marktsfeertje.
Heb er net 9 maanden gewerkt en leuke is inderdaad de grote keus. Helaas wel lange rijen. Favoriet is die surinamer onder de poort. Slagerij met broodjeebook top.
#ANONIEMdinsdag 11 juni 2019 @ 18:54
Kledingwinkels worden vervangen voor horecazaken door het internet

Was een betere titel geweest

Gras is groen

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-06-2019 22:53:20 ]
opreisdinsdag 11 juni 2019 @ 18:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:00 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

[..]

Daar heb je ook het weer mee hier is het later op de avond te koud om lekker rond te lopen.
Ook is er meer een eetcultuur waarbij uiten eten veel voorkomt en het is vaak nog goedkoper dan zelf koken! hier betaal je je blauw voor een warm hapje.
Meeste aziatische steden waar die winkelcentra zijn hebben natuurlijk ook wel een flink hoger inwoneraantal. Zn groot bouwproject is waarschijnlijk slechts voor een paar steden in Nederland haalbaar en ik heb niet het idee dat dat steden zijn met veel leegstand.
the-eyedinsdag 11 juni 2019 @ 19:02
quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Bij Leidsenhage kun je gewoon gratis parkeren. Winkelcentra bij dorpen hebben vaak ook gratis parkeren.

Edit: Het zou misschien helpen als winkels later open gaan en dus ook later sluiten. Een groot deel werkt overdag, dus die groep mis je sowieso al.
Daar heb je gelijk in. Later beginnen en later dicht maar zo zit het hele bedrijfsleven in elkaar. Lekker nog steeds overal op de geijkte tijden beginnen
the-eyedinsdag 11 juni 2019 @ 19:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:45 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Dat, en het is zo'n gedoe, zeker als het zo'n parkeergarage is met slagbomen en alles.
Of wat helemaal irritant is, zijn parkeerkaartjes die je vantevoren moet kopen - parkeertijden in increments van 7 minuten. Ja hoor, ik ga 28 minuten winkelen, dat weet ik nu al 8)7
En dan ben je toch altijd gehaast vanwege de tijd, ipv dat je nog even ergens gaat zitten voor een koffie ofzo, of dat je nog even een winkel extra binnenloopt.
'k Wist niets eens dat, dat bestaat.
Hexagondinsdag 11 juni 2019 @ 19:05
Ik denk dat dit soort provinciesteden erop moeten anticiperen dat hun winkelcentra in deze vorm onhoudbaar zijn. Een groot deel van het winkelaanbod is gewoon echt overbodig. Het doet wellicht pijn bij enkelen maar een winkelcentrum is ook geen doel op zichzelf natuurlijk.

Wat nog zal blijven zijn winkels voor dingen die je sneller nodig hebt (supermarkten, het kruidvat, huishoudelijk spul) dan internet kan leveren of dingen waar de winkel echt een meerwaarde geeft of gewoon vrij noodzakelijk is (brillenzaken, tattooshops, banketbakkers, kappers). En ook cheap ass spul (Action, Zeeman) zal wel blijven.

De duurdere speciaalzaken of dingen waar ze echt ambachtelijke meerwaarde bieden ook wel maar die hebben meer bestaansrecht in de grote steden.

Dus ze zullen scenarios moeten maken om verhuurders te dwingen mee te werken aan herbestemming van leegstaande winkelpanden en het compact maken van winkelcentra. Als er echt niks voor in de plaats komt moeten ze maar plat of omgevormd worden.
Gunnerdinsdag 11 juni 2019 @ 19:07
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
TheoddDutchGuydinsdag 11 juni 2019 @ 19:09
Tja dat is kapitalisme he.

Dat willen we allemaal zo graag he.
Bart2002dinsdag 11 juni 2019 @ 19:11
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:07 schreef Gunner het volgende:
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
Ik cassettebandjes en een voorbespeelde 8-track van The Cats. En wat denk je? :)
Hexagondinsdag 11 juni 2019 @ 19:12
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:07 schreef Gunner het volgende:
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
Dat zijn ook wel de meest hopeloze handeltjes voor in de winkel. Net als boeken. Het internet heeft altijd een beter assortiment, je weet precies wat je krijgt zonder het vast te hoeven houden en een dagje wachten tot je ze in huis hebt is geen probleem.
roos94dinsdag 11 juni 2019 @ 19:14
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
Gunnerdinsdag 11 juni 2019 @ 19:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:12 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dat zijn ook wel de meest hopeloze handeltjes voor in de winkel. Net als boeken. Het internet heeft altijd een beter assortiment, je weet precies wat je krijgt zonder het vast te hoeven houden en een dagje wachten tot je ze in huis hebt is geen probleem.
Vroeger spendeerde ik heel wat zaterdagmiddagen in Free Record Shops, Music Houses en Music Stores. Sure, ik weet ook wel dat tijden veranderd zijn maar toch. Het was m'n punt dat ik het nergens meer kan kopen.

Maar wat je zegt geldt voor elk ander artikel trouwens ook.

Net dat cd'tje bij Amazon.de gekocht, met gratis AutoRip zoudat ik alsnog de MP3's heb voor in de auto, mijn doel.
roos94dinsdag 11 juni 2019 @ 19:17
Overigens doe ik half mee aan de online gekte.

Veel elektronica etc koop ik online. Kleding en schoenen niet. Ik wil het gewoon in mijn handen zien en kijken of ik het leuk vindt. Dat zie ik ook niet veranderen in de toekomst.
Hexagondinsdag 11 juni 2019 @ 19:20
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:15 schreef Gunner het volgende:

[..]

Vroeger spendeerde ik heel wat zaterdagmiddagen in Free Record Shops, Music Houses en Music Stores. Sure, ik weet ook wel dat tijden veranderd zijn maar toch.

Maar wat je zegt geldt voor elk ander artikel trouwens ook.
Ik herken je nostalgische pijn. :'( Zeker toen met mn OV-kaart hadden ze hem niet aan de Kalverstraat in Amsterdam dan toch maar even naar de Sounds in Venlo. :z

Maar niet voor ieder ander artikel. Als mijn boter op is ga ik dat niet via het internet bestellen. En ook bijvoorbeeld een bril kun je beter in de winkel kopen.
tjoptjopdinsdag 11 juni 2019 @ 19:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:11 schreef LXIV het volgende:
TLDR; Winkelcentra kampen met leegstand, vooral doordat ze niet kunnen concurreren met webshops.
Volgens mij is het probleem ook dat eigenaren van die panden liever leegstand hebben dan een lage huur. Bij een lagere huur moet er afgeschreven worden op de activa en dat willen/kunnen ze niet ivm het vreemde vermogen wat er in zit.
KreKkeRdinsdag 11 juni 2019 @ 19:22
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
Er zijn diverse landen waar shopping malls just booming zijn. Winkels zijn echter wel vaak tot 21 of 22 uur open en parkeren is gratis.

Nogal logisch dat een winkelcentrum in NL niet goed loopt, de meeste winkels m.u.v. de supermarkten gaat dicht wanneer de grootste doelgroep net tijd heeft om naar de winkel te gaan...
Bart2002dinsdag 11 juni 2019 @ 19:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:20 schreef Hexagon het volgende:
Zeker toen met mn OV-kaart hadden ze hem niet aan de Kalverstraat in Amsterdam dan toch maar even naar de Sounds in Venlo.
Dat verbaast me dan weer niets. :) Als de gemeenschap het maar betaalt die niet noodzakelijke uitstapjes.
Jellereppedinsdag 11 juni 2019 @ 19:23
Daarentegen zijn de pakketjesbezorgers volgens mij niet aan te slepen? Die banen blijven nog wel bestaan. Het is nog heel ver weg voordat robots zijn die een dermate intelligentie hebben en dat kunnen overnemen. De een zijn dood, is de ander zijn brood.
Hexagondinsdag 11 juni 2019 @ 19:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat verbaast me dan weer niets. :) Als de gemeenschap het maar betaalt die niet noodzakelijke uitstapjes.
Manmanman :')

Ben je als kleine in een bak vitriool gevallen?
MevrouwPuffdinsdag 11 juni 2019 @ 19:28
Maak er woningen van!
Ombouwwerkgelegenheid +
Woningen +
*O*
JannekeC5dinsdag 11 juni 2019 @ 19:33
Dure verhuurders onteigenen waardoor de huren omlaag kunnen, appartementen worden ook allemaal opgekocht door investeerders om de boel duur te verhuren, moet ook afgelopen zijn, je mag het in eigendom hebben als je er ook zelf in woont.
tjoptjopdinsdag 11 juni 2019 @ 19:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:33 schreef JannekeC5 het volgende:
Dure verhuurders onteigenen waardoor de huren omlaag kunnen
Daar hebben de gemeentes (gelukkig) helemaal geen geld voor.
Bart2002dinsdag 11 juni 2019 @ 19:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:25 schreef Hexagon het volgende:
Ben je als kleine in een bak vitriool gevallen?
Sommigen zeggen Toverdrank. Maar echt duidelijk zal dat nooit worden.
LXIVdinsdag 11 juni 2019 @ 19:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Volgens mij is het probleem ook dat eigenaren van die panden liever leegstand hebben dan een lage huur. Bij een lagere huur moet er afgeschreven worden op de activa en dat willen/kunnen ze niet ivm het vreemde vermogen wat er in zit.
Wereldhave cs doen niks anders dan afschrijven. Maar niet te snel ivm de bankconvenantem.
MissGiraffedinsdag 11 juni 2019 @ 19:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:14 schreef roos94 het volgende:
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
csm_rotterdam-1471_e3af1900ad.jpg
Hangjongeren Zuidplein 1970-1980 :D
Jellereppedinsdag 11 juni 2019 @ 19:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:46 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hangjongeren Zuidplein 1970-1980 :D
Vrouwelijke kleding zo strak om het lijf die broeken. Het was natuurlijk in met disco.
Pietverdrietdinsdag 11 juni 2019 @ 20:06
Winkelcentra lopen leeg door veel te hoge huren zou een betere samenvatting zijn.
Tenganodinsdag 11 juni 2019 @ 20:27
Ik vind winkelcentra altijd heel gezellig en hou van winkelen. Ik doe er dan ook graag boodschappen en zie een groot verschil in winkel beleving.

Sommige winkelcentra hebben bijna iets weg van een veredelde parkeergarage maar andere winkelcentra hebben stijl, gezelligheid, warmte, sfeer en noem maar op.

Als iemand ooit in Roosendaal is geweest en daar in het winkelcentrum heeft rondgelopen weet ie precies wat ik bedoel. Dat is nog eens een beleving ^O^
Jellereppedinsdag 11 juni 2019 @ 20:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Winkelcentra lopen leeg door veel te hoge huren zou een betere samenvatting zijn.
Grootgrondbezitters en vastgoedeigenaren: parasieten van cruciale zaken (utiliteiten) voor het hebben van een beetje goede leven. Ze persen de gewone man/ondernemer uit als lieve lust. Blegh. Er zijn methoden om het probleem op te lossen zodat de gewone man/vrouw/ondernemer wat financiële ademruimte heeft.

https://en.wikipedia.org/(...)rds_under_Mao_Zedong
Ringodinsdag 11 juni 2019 @ 20:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Winkelcentra lopen leeg door veel te hoge huren zou een betere samenvatting zijn.
Dan heb je dus toch een overheid nodig die onteigent en herverdeelt.
Ringodinsdag 11 juni 2019 @ 20:37
De markt, dat hobbyspeeltje van Big Investment, kan het zelf immers niet oplossen.
Karinadinsdag 11 juni 2019 @ 20:37
Het is een combinatie van te hoge huren, te weinig bezoekers en gemakzucht van het winkelend publiek. Ik zie het aan mezelf, als ik een klein dingetje nodig heb bestel ik het online, terwijl ik het vroeger leuk vond om naar 'het winkelcentrum' te gaan. Beetje rondkijken, wat eten bij V&D en even naar de markt. Eigenlijk wel jammer.

Amstelveen vind ik nog wel een aardig winkelcentrum, Stadshart, maar ook daar kom ik zelden meer.
Ringodinsdag 11 juni 2019 @ 20:40
Winkelcentra zijn toch juist bedacht om het gemakzuchtige winkelpubliek te faciliteren?
Dan moet men niet gaan klagen wanneer er nóg eenvoudigere methoden zijn gecreëerd om in korte tijd zo veel mogelijk te consumeren.
Hexagondinsdag 11 juni 2019 @ 20:42
Overigens is ook het bestedingsgedrag veranderd. Vroeger wilden yuppen zoveel mogelijk spulletjes kopen. Tegenwoordig gaan ze liever reizen en naar festivals.
Ringodinsdag 11 juni 2019 @ 20:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:42 schreef Hexagon het volgende:
Overigens is ook het bestedingsgedrag veranderd. Vroeger wilden yuppen zoveel mogelijk spulletjes kopen. Tegenwoordig gaan ze liever reizen en naar festivals.
Dronken worden van premium IPAʼs en gin-tonics.
Pietverdrietdinsdag 11 juni 2019 @ 21:09
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:35 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dan heb je dus toch een overheid nodig die onteigent en herverdeelt.
Verdiep jij je eerst maar eens in bouwrijpmaken, vergunningen en planning voor je domme dingen zegt
ems.dinsdag 11 juni 2019 @ 21:11
Ik vind winkelen ontzettend kut dus wat dat betreft is internet heel fijn. Voor de rest de markt gewoon z'n gang laten gaan. Als iets relevant is blijft het automatisch bestaan. Zo niet, dan niet.

Wel mag wat mij betreft het aan-huis bezorgen een klein beetje aan banden worden gelegd. Prima als je een nieuwe wasmachine nodig hebt, dat is service. Maar voor de kleinere zaken lijken afhaalpunten mij toereikend genoeg.
Revolution-NLdinsdag 11 juni 2019 @ 21:18
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:07 schreef Gunner het volgende:
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
De laatste keren dat ik bewust naar een winkel in de stad ging hadden ze niet wat ik zocht. Het assortiment is tegenwoordig echt om te janken, het ritje naar de stad om te winkelen doe ik dus niet meer.

Het is een vicieuze cirkel. Voor kleding ga ik naar Batavia stad, ruim assortiment en prima prijzen.

Het wordt overigens wel tijd voor een importheffing voor al die wegwerptroep uit China, dat gaat nergens meer over. Gek genoeg hoor je daar niemand over in de hele klimaatdiscussie.

quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Er zijn diverse landen waar shopping malls just booming zijn. Winkels zijn echter wel vaak tot 21 of 22 uur open en parkeren is gratis.

Nogal logisch dat een winkelcentrum in NL niet goed loopt, de meeste winkels m.u.v. de supermarkten gaat dicht wanneer de grootste doelgroep net tijd heeft om naar de winkel te gaan...
Eens, de openingstijden in Nederland sluiten inderdaad totaal niet aan bij de vrije tijd van het winkelend publiek.

[ Bericht 11% gewijzigd door Revolution-NL op 11-06-2019 21:24:45 ]
Tenganodinsdag 11 juni 2019 @ 21:24
Nogmaals voor de mensen die er nog nooit geweest zijn: winkelcentrum in Roosendaal

SPOILER
?u=https%3A%2F%2Fc1.staticflickr.com%2F9%2F8101%2F8522459534_63715410c9_b.jpg&f=1
Zo kan het ook :) en dit is nog niet eens tijdens bepaalde feestdagen.
Revolution-NLdinsdag 11 juni 2019 @ 21:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:23 schreef Jellereppe het volgende:
Het is nog heel ver weg voordat robots zijn die een dermate intelligentie hebben en dat kunnen overnemen. De een zijn dood, is de ander zijn brood.
Wat vind jij ver weg? Autonoom vervoer en bezorging is dichterbij dan je denkt. De grootste beperking ziet niet in de techniek maar in de regelgeving.
skrndinsdag 11 juni 2019 @ 21:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:53 schreef haags_kwartiertje het volgende:
De Bogaard is echt intens treurig geworden ja. Wat een verloedering van wat ooit een prachtig centrum was.
Eens Bogaard was een mooi winkelcentrum. Zonde.
hollandia02dinsdag 11 juni 2019 @ 22:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 21:24 schreef Tengano het volgende:
Nogmaals voor de mensen die er nog nooit geweest zijn: winkelcentrum in Roosendaal

SPOILER
Zo kan het ook :) en dit is nog niet eens tijdens bepaalde feestdagen.
Dit is dan ook niet echt een winkelcentrum. Zoals je zelf waarschijnlijk ook weet staat de Biggelaar leeg. De Roselaar en al helemaal Rosada doen het uitmuntend.
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 22:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:02 schreef the-eye het volgende:

[..]

Daar heb je gelijk in. Later beginnen en later dicht maar zo zit het hele bedrijfsleven in elkaar. Lekker nog steeds overal op de geijkte tijden beginnen
Het punt zit 'm niet in a of b doen alsof er twee smaken zijn en smaak b de beste is.

Iedere ondernemer moet gewoon zn markt op lokaal niveau bestuderen en erop anticiperen om te weten of a of b beter is of iets in het midden. Maar er is meer dan die twee keuzes. De spar heeft to go winkels op mooie punten die in een loopcirkel liggen t.o.v. vele bedrijven en is populair bij zn werknemers die daar iedere middag even een croissantje en kleine dingen halen. De Jumbo heeft in bepaalde buurten met Chinese inwoners aziatische producten en met Surinamers eveneens Surinaamse producten.

Daarnaast noemde ik eerder al het effect van meesurfen. Als je je kledingwinkel dichtbij een MacDonalds, La Place of Starbucks zet dan weet je dat men voor gezelligheid daarheen gaat, het pand verlaat en daarna 'ook' nog even bij jou komt buurten. De ene lokatie brengt omzet naar de andere. Dan speel je misschien 2e viool maar het zijn goede strategieën.

Het internet vult het dagelijkse leven aan maar is voor echte ondernemers absoluut geen bedreiging.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 22:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:46 schreef Straatcommando. het volgende:
Voor expertise en advies hoef je ook niet meer naar de winkel, daar word je geholpen door een puisterige 16 jarige of een of andere "verkoopspecialist" die nul productkennis heeft.

Dit alles om euros te besparen
Effect van de race to the bottom
Chiadinsdag 11 juni 2019 @ 22:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Nogal logisch dat een winkelcentrum in NL niet goed loopt, de meeste winkels m.u.v. de supermarkten gaat dicht wanneer de grootste doelgroep net tijd heeft om naar de winkel te gaan...
Inderdaad, ook zonder webshops lopen er overdag nog steeds vooral gepensioneerden en jonge moeders rond.

En zaterdag is dan de enige niet-werkdag waarop die winkels dan wel open zijn, waardoor een beetje lopend winkelcentrum gelijk overbevolkt raakt en mensen alleen het hoognodige halen.
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 22:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:20 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Effect van de race to the bottom
Geen race to the bottom, gewoon de tijdsgeest.

Vroeger was de verkoper vaak de enige referentie. Nu staat alles online te lezen. Als ik een chromecast koop weet ik precies wat ik koop en als ik een Dyson haal heb ik al een review online gezien op youtube. Dan hoef ik echt geen verkoper te zien zuigen. De consument is veel slimmer en heeft de kennis paraat, de verkoper laat de consument in zn waarde en vertolkt een minimale rol.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 22:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:14 schreef roos94 het volgende:
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
Dus ¤ 3 per uur? In het centrum betaal je voor de gemeentegarages ¤ 2 per uur :') Daar komt nog bij dat op Rotterdam-Zuid de meeste mensen het niet zo breed hebben (eufemisme) :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Volvo340GLSuperDeluxe5Bak op 11-06-2019 22:38:31 ]
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 22:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Geen race to the bottom, gewoon de tijdsgeest.

Vroeger was de verkoper vaak de enige referentie. Nu staat alles online te lezen. Als ik een chromecast koop weet ik precies wat ik koop en als ik een Dyson haal heb ik al een review online gezien op youtube. Dan hoef ik echt geen verkoper te zien zuigen. De consument is veel slimmer en heeft de kennis paraat, de verkoper laat de consument in zn waarde en vertolkt een minimale rol.
Als ik een set luidsprekers wil kopen dan wil ik ze wel kunnen horen en wanneer ik 2 mille voor een televisie neerplemp dan wil ik het ding wel eerst zien. Dan is een verkoper die een beetje kennis van zaken heeft wel handig. De specs op het interweb zeggen ook niet alles.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 22:36
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:15 schreef Gunner het volgende:

[..]

Vroeger spendeerde ik heel wat zaterdagmiddagen in Free Record Shops, Music Houses en Music Stores. Sure, ik weet ook wel dat tijden veranderd zijn maar toch. Het was m'n punt dat ik het nergens meer kan kopen.

Maar wat je zegt geldt voor elk ander artikel trouwens ook.

Net dat cd'tje bij Amazon.de gekocht, met gratis AutoRip zoudat ik alsnog de MP3's heb voor in de auto, mijn doel.
Google Play is een prima opvolger van de cd winkel voor degenen die hun muziek willen kopen en op de pc willen opslaan (ervaringsdeskundige).
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Volgens mij is het probleem ook dat eigenaren van die panden liever leegstand hebben dan een lage huur. Bij een lagere huur moet er afgeschreven worden op de activa en dat willen/kunnen ze niet ivm het vreemde vermogen wat er in zit.
Ik zou best wel een winkeltje willen openen, maar ik kan echt geen 2 mille huur per maand ophoesten, ik moet ook nog geld overhouden :')
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:32 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Als ik een set luidsprekers wil kopen dan wil ik ze wel kunnen horen en wanneer ik 2 mille voor een televisie neerplemp dan wil ik het ding wel eerst zien. Dan is een verkoper die een beetje kennis van zaken heeft wel handig. De specs op het interweb zeggen ook niet alles.
Dat is die emotie.
De specs zeggen in principe bijna alles wat je nodig hebt (aansluitingen, functies etc). De beeldkwaliteit moet je zien en de geluidskwaliteit moet je horen want dat is heel persoonlijk.

Verder.. als ik de verkoperspet zou opzetten dan zou ik zeggen dat gekromde TV's het bioscoopgevoel versterken. Maar als ik de pet van de geinformeerdr consument opzet dan zeg ik dat gekromde schermen onzinnige gimmicks zijn. De kromming bij een bioscoopscherm heeft zin om het beeld recht te projecteren. De TV werkt niet met projectie op afstand en geeft gewoon krom beeld. Maar waarom zou ik dat vermelden aan een klant die zelf al overtuigd is dat hij de bios in huis haalt.

Maar goed, het voeden van een behoefte en het leiden van entry naar duurder en de deal sluiten is het spel van verkoop. Het is geen kunst overigens.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 22:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:42 schreef Hexagon het volgende:
Overigens is ook het bestedingsgedrag veranderd. Vroeger wilden yuppen zoveel mogelijk spulletjes kopen. Tegenwoordig gaan ze liever reizen en naar festivals.
Ik weet niet of dat zo is. Het aandeel hipsters die geen cent te makken hebben is wel flink tegenwoordig.
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 22:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:43 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Ik zou best wel een winkeltje willen openen, maar ik kan echt geen 2 mille huur per maand ophoesten, ik moet ook nog geld overhouden :')
Je bent dus geen typische ondernemer maar een econoom. Als je genoeg onderneemt hou je per maand steeds meer over en ben je zelfs bereid om uit een verliesgevende situatie te starten. Ik noem een Bezos en een Musk.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:47 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Je bent dus geen typische ondernemer maar een econoom. Als je genoeg onderneemt hou je per maand steeds meer over en ben je zelfs bereid om uit een verliesgevende situatie te starten. Ik noem een Bezos en een Musk.
Want als je (bijna) alles uit eigen zak wil betalen kun je geen (MKB) ondernemer zijn? Gewoon gezond verstand gebruiken. Ik ben ondernemer en ik leen geld uitsluitend wanneer ik voor 90% zeker ben dat ik op korte termijn het geleende geld kan terugbetalen en ik flink aan de investering kan verdienen.
ems.dinsdag 11 juni 2019 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:32 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Als ik een set luidsprekers wil kopen dan wil ik ze wel kunnen horen en wanneer ik 2 mille voor een televisie neerplemp dan wil ik het ding wel eerst zien. Dan is een verkoper die een beetje kennis van zaken heeft wel handig. De specs op het interweb zeggen ook niet alles.
Nouja, eigenlijk zeggen de specs wel min of meer alles. Hoewel het voor een TV misschien handig is als je met eigen ogen kan 'ervaren' hoe groot het is.

Een verkoper heb je eigenlijk ook niet meer echt nodig. Als je dat wel wilt kan je reviews etc bekijken op youtube. Die zijn vaak ook een stuk uitgebreider dan wat een semi-puber in de elektronica-winkel je allemaal kan vertellen over een specifiek apparaat.

Daarbij is het trouwens niet mijn intentie om winkelpersoneel per definitie incompetent te noemen. Maar het winkelpersoneel staat daar vaak om geld te verdienen, de reviewers op youtube zijn dan weer eerder hobbyisten die wat ze doen echt leuk vinden, uitzonderingen daargelaten.

Al met al moet je bij een winkel maar net geluk hebben om iemand tegen te komen met verstand van zaken. Met internet kan je veel eenvoudiger de informatie vinden die je zoekt.
TLCdinsdag 11 juni 2019 @ 22:53
Jammer, ik vind het wel gezellig als je dan ook nog ergens wat lekkers kunt eten en drinken :)

Ik vind het best treurig dat er steeds meer fysieke winkels verdwijnen.
ems.dinsdag 11 juni 2019 @ 22:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:53 schreef TLC het volgende:
Jammer, ik vind het wel gezellig als je dan ook nog ergens wat lekkers kunt eten en drinken :)
Volgens mij doet horeca het steeds beter, juist.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 23:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:44 schreef LXIV het volgende:

[..]

Wereldhave cs doen niks anders dan afschrijven. Maar niet te snel ivm de bankconvenantem.
Ik zie een mooie kans om geld te verdienen. Shorten die tent ;)
ludovicodinsdag 11 juni 2019 @ 23:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:01 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Ik zie een mooie kans om geld te verdienen. Shorten die tent ;)
Komt 3 euro per aandeel aan free cash flow binnen bij dat bedrijf, de grond van hun bezittingen zijn meer waard per aandeel dan de prijs van je aandeel.

Doe je ding maar naar mijn idee is dit aandeel behoorlijk koopwaardig.
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 23:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:53 schreef TLC het volgende:
Jammer, ik vind het wel gezellig als je dan ook nog ergens wat lekkers kunt eten en drinken :)

Ik vind het best treurig dat er steeds meer fysieke winkels verdwijnen.
De slechtste centra die ik ken zijn ongezellig en semi hangplekken. De beste centra die ik in mn leven gezien heb waren organen die net zoveel of meer beleving boden dan een stadshart. De kinderen die beneden kunnen spelen naast een uitstekende koffiebar met open karakter en wat eettentjes en exposities. Als een plaats geen ziel heeft kun je het wel vergeten
Posergoth6667dinsdag 11 juni 2019 @ 23:11
Ik heb hier een kaasboer om de hoek zitten, een gereedschapszaakje, een supermarkt. Het is echt ideaal. Die zullen ook blijven bestaan.

Alleen dan heb ik een TV nodig. Moet ik dan eerst een half uur rijden naar een Media Markt, om daar te staan tussen 100 soorten TV's, waarbij ik niet makkelijk kan zien wat ik wil, geen reviews kan lezen, geen online waarderingen kan zien, geen youtube filmpjes over kan kijken? Gaat toch om een hoog bedrag. Dan moet dat ding daarna in mijn auto, past dat allemaal wel? Komt het heel aan? Daarna thuis installeren en hopen dat het allemaal goed gaat en ik niet dat tering eind terug moet naar de winkel. Kijk je later online, blijkt die winkel nog 500 euro duurder te zijn dan de concurrent ook.

Of ik ga naar het internet, zoek alles op wat ik nodig heb, zie waar het het goedkoopst is, bestel de TV en heb het de volgende dag in huis. Als ik dan nog een kabeltje nodig heb, kan ik dat bij de MM kopen voor 50 euro, of ik koop dezelfde kabel online voor 1.95 met anderhalve euro verzendkosten.

Sommige dingen kan ik niet eens in de winkel kopen, omdat er geen winkel is die het verkoopt.

Misschien ben ik er ook iets te man voor. Vrouwen vinden het vaak leuk om gezellig te gaan winkelen, ook al hebben ze niets nodig. Ik zie het als een noodzakelijk kwaad. Even snel heen en weer, hopen dat ik zo snel mogelijk weer met mijn spullen buiten de winkel sta zodat ik weg kan.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 23:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:52 schreef ems. het volgende:

[..]

Nouja, eigenlijk zeggen de specs wel min of meer alles. Hoewel het voor een TV misschien handig is als je met eigen ogen kan 'ervaren' hoe groot het is.

Een verkoper heb je eigenlijk ook niet meer echt nodig. Als je dat wel wilt kan je reviews etc bekijken op youtube. Die zijn vaak ook een stuk uitgebreider dan wat een semi-puber in de elektronica-winkel je allemaal kan vertellen over een specifiek apparaat.

Daarbij is het trouwens niet mijn intentie om winkelpersoneel per definitie incompetent te noemen. Maar het winkelpersoneel staat daar vaak om geld te verdienen, de reviewers op youtube zijn dan weer eerder hobbyisten die wat ze doen echt leuk vinden, uitzonderingen daargelaten.

Al met al moet je bij een winkel maar net geluk hebben om iemand tegen te komen met verstand van zaken. Met internet kan je veel eenvoudiger de informatie vinden die je zoekt.
Sommige producteigenschappen leer je niet kennen door alleen op informatie van het internet af te gaan. Neem bijvoorbeeld laptops. Je kunt laptops kopen met een fragiel dun scherm, breekbare plastic onderdelen of laptops die heel heet worden. Staat dat op het internet? Nee (of een Youtuber heeft per toeval net dat ene model kritisch gereviewd). Websites als Coolblue vermelden o.a. hoe snel de CPU is en dat de accu in theorie zoveel uur meegaat, maar men schrijft (vrijwel) niks over de gebruikte materialen, onderdelen en bouwkwaliteit. Dit geldt ook voor kleding, schoenen en allerlei andere spullen. Een product zien, aanraken, voelen en ervaren vind ik toch nog wel fijn. Iedere keer van alles retourneren vind ik niet fijn.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 23:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:02 schreef ludovico het volgende:

[..]

Komt 3 euro per aandeel aan free cash flow binnen bij dat bedrijf, de grond van hun bezittingen zijn meer waard per aandeel dan de prijs van je aandeel.

Doe je ding maar naar mijn idee is dit aandeel behoorlijk koopwaardig.
Het is in ieder geval flink afgeprijsd ;)

vlf9669.jpg
ludovicodinsdag 11 juni 2019 @ 23:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:24 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Het is in ieder geval flink afgeprijsd ;)

[ afbeelding ]
Kan je beter laag of hoog kopen?

Ik betaal liever minder altijd.
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 23:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:15 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Sommige producteigenschappen leer je niet kennen door alleen op informatie van het internet af te gaan. Neem bijvoorbeeld laptops. Je kunt laptops kopen met een fragiel dun scherm, breekbare plastic onderdelen of laptops die heel heet worden. Staat dat op het internet? Nee (of een Youtuber heeft per toeval net dat ene model kritisch gereviewd). Websites als Coolblue vermelden o.a. hoe snel de CPU is en dat de accu in theorie zoveel uur meegaat, maar men schrijft (vrijwel) niks over de gebruikte materialen, onderdelen en bouwkwaliteit. Dit geldt ook voor kleding, schoenen en allerlei andere spullen. Een product zien, aanraken, voelen en ervaren vind ik toch nog wel fijn. Iedere keer van alles retourneren vind ik niet fijn.
Maar kun jij een laptop of meerdere laptops in een winkelsetting zo belasten dat ze heet worden? Verder lijken me dat nogal subjectieve elementen waar je referentiekader meespeelt. De ene laptop blijft daarnaast koeler omdat ie misschien qua vermogen op ecostand staat en de ander blaast op powermodus.
Ringodinsdag 11 juni 2019 @ 23:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:52 schreef ems. het volgende:
Een verkoper heb je eigenlijk ook niet meer echt nodig.
Een verkoper heb je nooit nodig.
De enige die een verkoper nodig heeft, is de eigenaar van de winkel.
ludovicodinsdag 11 juni 2019 @ 23:27
Winkelcentra moeten gezellig... Evt kleiner... Hebben wel een flinke make over nodig ja. Maar ter dagbesteding van ouderen worden ze prima voorzienend..

Bloemen / fietsenwinkel / kaasspecialiteiten / slijter....

Mensen houden daar behoefte aan.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 23:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:24 schreef ludovico het volgende:

[..]

Kan je beter laag of hoog kopen?

Ik betaal liever minder altijd.
Laag.

Dat neemt nog niet weg dat het nog verder kan zakken.
ludovicodinsdag 11 juni 2019 @ 23:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:31 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Laag.

Dat neemt nog niet weg dat het nog verder kan zakken.
Gazprom kon ook terug zakken naar 4 euro, helaas niet gebeurt.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 23:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:32 schreef ludovico het volgende:

[..]

Gazprom kon ook terug zakken naar 4 euro, helaas niet gebeurt.
Jep.
Beathovendinsdag 11 juni 2019 @ 23:34
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:27 schreef Ringo het volgende:

[..]

Een verkoper heb je nooit nodig.
De enige die een verkoper nodig heeft, is de eigenaar van de winkel.
Verkopers zijn er voor de alternatieven die men heeft of waar men aan kan komen. Althans ik heb wel situaties gehad waarbij de verkoper kwam met iets wat meer paste bij de behoefte dan hetgeen ik in gedachten had.
Volvo340GLSuperDeluxe5Bakdinsdag 11 juni 2019 @ 23:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:26 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Maar kun jij een laptop of meerdere laptops in een winkelsetting zo belasten dat ze heet worden? Verder lijken me dat nogal subjectieve elementen waar je referentiekader meespeelt. De ene laptop blijft daarnaast koeler omdat ie misschien qua vermogen op ecostand staat en de ander blaast op powermodus.
Ja dat kan ik. Daar komt nog bij dat het slechts een voorbeeld is.

Anyway, voel je vrij om alles online te blijven kopen, ik verplicht je tot niets!

Ik zou het alleen fijn vinden als ook nog een paar winkels in de buurt met kundig personeel blijven bestaan, niet alleen vanwege vage / subjectieve begrippen als emotie en beleving.
Cockwhaledinsdag 11 juni 2019 @ 23:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:16 schreef BasEnAad het volgende:
Die parkeertarieven nodigen ook niet echt uit tot een middagje gezellig winkelen.
Inderdaad, godskolere. Zo ff 15 euro dokken voor een middagje stilstaan. De overheid verneukt het voor de winkels, niet de consument.

Oh en winkels zelf ook, die denken dat ze nooit hoeven te veranderen/innoveren.
Ringowoensdag 12 juni 2019 @ 00:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:34 schreef Beathoven het volgende:
Verkopers zijn er voor de alternatieven die men heeft of waar men aan kan komen. Althans ik heb wel situaties gehad waarbij de verkoper kwam met iets wat meer paste bij de behoefte dan hetgeen ik in gedachten had.
Natuurlijk is dat zo, een goede verkoper (m/v) bewijst zʼn waarde, ook voor degene die de beurs trekt.
Zulke verkopers kom ik niet vaak tegen. Ja, in de betere kledingwinkel, kleine speciaalzaken (witgoed, fotoapparatuur, stripalbums, kaas, tweedehands platenspelers). In veel (grotere) winkels is hun kennis echter maar matig en soms kun je ze zelfs beter ontlopen.
ems.woensdag 12 juni 2019 @ 00:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:15 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Sommige producteigenschappen leer je niet kennen door alleen op informatie van het internet af te gaan. Neem bijvoorbeeld laptops. Je kunt laptops kopen met een fragiel dun scherm, breekbare plastic onderdelen of laptops die heel heet worden. Staat dat op het internet? Nee (of een Youtuber heeft per toeval net dat ene model kritisch gereviewd).
Tweakers pricewatch. En een youtuber heeft het vrijwel -gegarandeerd- kritisch gereviewd.
quote:
Websites als Coolblue vermelden o.a. hoe snel de CPU is en dat de accu in theorie zoveel uur meegaat, maar men schrijft (vrijwel) niks over de gebruikte materialen, onderdelen en bouwkwaliteit.
Daarvoor moet je ook niet bij coolblue zijn. Het punt is juist dat je met een beetje gegoogle eigenlijk alles zelf kan achterhalen.

En trouwens, je hoeft er echt niet vanuit te gaan dat als je een winkel binnenloopt dat elke medewerker jou wel zo eenvoudig alle details over het materiaal en bouwkwaliteit kan vertellen.
quote:
Dit geldt ook voor kleding, schoenen en allerlei andere spullen. Een product zien, aanraken, voelen en ervaren vind ik toch nog wel fijn. Iedere keer van alles retourneren vind ik niet fijn.
Daar moeten winkels het inderdaad van hebben. Maar er zijn nog veel en veel meer producten die allemaal niet 'gevoeld' hoeven worden en daarom lopen winkelcentra dus leeg.
myShizzlewoensdag 12 juni 2019 @ 01:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:17 schreef roos94 het volgende:
Overigens doe ik half mee aan de online gekte.

Veel elektronica etc koop ik online. Kleding en schoenen niet. Ik wil het gewoon in mijn handen zien en kijken of ik het leuk vindt. Dat zie ik ook niet veranderen in de toekomst.
myShizzlewoensdag 12 juni 2019 @ 01:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:23 schreef Jellereppe het volgende:
Daarentegen zijn de pakketjesbezorgers volgens mij niet aan te slepen? Die banen blijven nog wel bestaan. Het is nog heel ver weg voordat robots zijn die een dermate intelligentie hebben en dat kunnen overnemen. De een zijn dood, is de ander zijn brood.
Ixnaywoensdag 12 juni 2019 @ 01:15
Is dit niet een trend die al twintig jaar heel langzaam gaande is?
Togawoensdag 12 juni 2019 @ 05:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:56 schreef the-eye het volgende:
Hoge huren en hoge parkeertarieven dan moet je niet de webshops de schuld gaan geven.
Precies, en als ze dit willen oplossen door gratis parkeren in te voeren kunnen ze dat vergeten want de parkeergarage is aan Q-park uitbesteed, net als bij menig ziekenhuis. Boycot die toko maar eens lekker.
Hi_flyerwoensdag 12 juni 2019 @ 07:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:14 schreef roos94 het volgende:
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
En waan je je vervolgens in het buitenland. Wat een verpauperde bende is dat zeg...
ascowoensdag 12 juni 2019 @ 07:28
Niks van te merken in Maasmechelen Village. Ik zou zeggen kom eens kijken in het weekend.

Gratis parkeren en heel gezellig winkelen. Wel vroeg komen anders sta je in de file ivm volle parkeerpleinen (en die zijn althans Huge). De helft betreft Nederlandse kentekens. 👍
Nismo91woensdag 12 juni 2019 @ 07:45
Als je alle filialen sluit en 100% op online verkoop gaat richten dan maak je alleen maar meer winst toch ?
jakosiwoensdag 12 juni 2019 @ 08:06
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 07:01 schreef Hi_flyer het volgende:

[..]

En waan je je vervolgens in het buitenland. Wat een verpauperde bende is dat zeg...
Valt wel mee hoor, als je een verpauperde bende wil zien moet je naar Keizerswaard
skrnwoensdag 12 juni 2019 @ 08:09
Zoetermeer is ook slim met eerste paar uur gratis parkeren en een winkelcentrum dat een Primark en een MediaMarkt heeft.
roos94woensdag 12 juni 2019 @ 08:30
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 07:01 schreef Hi_flyer het volgende:

[..]

En waan je je vervolgens in het buitenland. Wat een verpauperde bende is dat zeg...
Zuidplein valt wel mee toch? Idd veel hangjongeren maar ik vind het gezellig winkelen en ze hebben precies alle winkels die ik graag bezoek
Cherniwoensdag 12 juni 2019 @ 08:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:32 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Als ik een set luidsprekers wil kopen dan wil ik ze wel kunnen horen en wanneer ik 2 mille voor een televisie neerplemp dan wil ik het ding wel eerst zien. Dan is een verkoper die een beetje kennis van zaken heeft wel handig. De specs op het interweb zeggen ook niet alles.
Precies. Zo ook kleren, die koop ik nooit online. Ik wil ze passen en heb bovendien totaal geen zin om steeds weer zaken retour te sturen waar je dan weer naar een afleverpunt moet gaan.

Ik combineer het altijd met een dagje terras. En Maastricht is wat dat betreft perfect. Bovendien woon ik op loopafstand van het centrum dus ik koop bijna nooit iets online.
the-eyewoensdag 12 juni 2019 @ 08:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:14 schreef roos94 het volgende:
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
Jij vindt dat een koopje, ik vind dat een boel geld ( 5 euro per uur) om ergens iets te willen gaan kopen.
Het is een compleet scheef gegroeide situatie waarbij bedrijven enorme bedragen aan adverteren uitgeven terwijl er aan de andere kant voor de consument een drempel is opgeworpen doordat er eerst betaald moet worden voordat men in de winkel is.
roos94woensdag 12 juni 2019 @ 08:43
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 08:42 schreef the-eye het volgende:

[..]

Jij vindt dat een koopje, ik vind dat een boel geld ( 5 euro per uur) om ergens iets te willen gaan kopen.
Het is een compleet scheef gegroeide situatie waarbij bedrijven enorme bedragen aan adverteren uitgeven terwijl er aan de andere kant voor de consument een drempel is opgeworpen doordat er eerst betaald moet worden voordat men in de winkel is.
Het was een sarcastischw comment
the-eyewoensdag 12 juni 2019 @ 08:48
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 08:43 schreef roos94 het volgende:

[..]

Het was een sarcastischw comment
Oh.
ijs_beerwoensdag 12 juni 2019 @ 08:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:46 schreef Straatcommando. het volgende:
Voor expertise en advies hoef je ook niet meer naar de winkel, daar word je geholpen door een puisterige 16 jarige of een of andere "verkoopspecialist" die nul productkennis heeft.

Dit alles om euros te besparen
Daarentegen worden de winkels die nog wel service en kwaliteit bieden vaak misbruikt door klanten om advies in te winnen en het vervolgens voor een paar euro goedkoper online te bestellen. Schraal Nederland op z'n smalst.
mannywoensdag 12 juni 2019 @ 08:52
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 07:45 schreef Nismo91 het volgende:
Als je alle filialen sluit en 100% op online verkoop gaat richten dan maak je alleen maar meer winst toch ?
daar zijn de geleerden nog niet helemaal uit. online marketing is ook niet gratis en je concurreert al heel snel heel hard op prijs. offline heeft zeker wel waarde. traditionele pure online spelers als cool blue hebben vaak ook wel wat filialen geopend uiteindelijk.

maar vooral het handhaven van een dubbele infrastructuur (dus zowel filialen als een online tak) kan erg duur zijn. daar proberen bepaalde ketens weer wat aan te doen, met click and collect en dat soort concepten...

lastig spelletje.
Cherniwoensdag 12 juni 2019 @ 08:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:17 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Die specialistische winkels zijn niet hoofdzakelijk de winkels die het moeilijk hebben
Juist wel. Laast nog een winkel weer failliet die alleen kwaliteit verkocht rondom koken. Pannensets van bijvoorbeeld Le Creuset etc. en ander keukengerei van topkwaliteit. Winkel heeft het een jaar vol gehouden. Blijkbaar te duur voor Jan met de Pet. Het zijn ook investeringen. Toen de uitverkoop was liep het plots storm.

De grote ketens zoals een Ikea, Action etc doen het alleen maar goed vanwege de prijs. Maar de winkels stralen niets uit. Massa ellende.
Cherniwoensdag 12 juni 2019 @ 08:58
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 08:50 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Daarentegen worden de winkels die nog wel service en kwaliteit bieden vaak misbruikt door klanten om advies in te winnen en het vervolgens voor een paar euro goedkoper online te bestellen. Schraal Nederland op z'n smalst.
Dat zie je ook terug bij opticiens. Klanten laten alles meten en kopen bij de drogist een bril. :)
de_boswachterwoensdag 12 juni 2019 @ 09:00
En maar bouwen en bouwen en bouwen.....
De loodsen en bedrijven schieten overal als paddestoelen uit de grond, terwijl ze het gros van de leegstaande panden niet aan de straatstenen kwijt kunnen.......
Cherniwoensdag 12 juni 2019 @ 09:12
Maar goed, waar ik in mijn jeugd ging stappen waren het nog café's. Die bestaan nog wel maar zijn allemaal eetcafés. Volgens mij zijn er in de stad waar ik woon nog maar een handvol echte cafés. Alles in de binnenstad zijn eetcafés geworden. En dat ga ook steeds meer zien bij de winkels in de toekomst.
LXIVwoensdag 12 juni 2019 @ 09:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:02 schreef ludovico het volgende:

[..]

Komt 3 euro per aandeel aan free cash flow binnen bij dat bedrijf, de grond van hun bezittingen zijn meer waard per aandeel dan de prijs van je aandeel.

Doe je ding maar naar mijn idee is dit aandeel behoorlijk koopwaardig.
Intrinsieke waarde op papier is het dubbele van de marketcap.
Ringowoensdag 12 juni 2019 @ 09:24
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 09:12 schreef Cherni het volgende:
Alles in de binnenstad zijn eetcafés geworden. En dat ga ook steeds meer zien bij de winkels in de toekomst.
Of een combinatie.
Boekenwinkel/lunchroom. Dat je klanten eerst een broodje zalm eten en dan met hun vette knuisten in je boeken bladeren :{.
Of, godbetert, maar het bestaat, een kapsalon/sushibar. Norimaki met mensenharen :r.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ringo op 12-06-2019 10:58:50 ]
skrnwoensdag 12 juni 2019 @ 11:24
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 08:42 schreef the-eye het volgende:

[..]

Jij vindt dat een koopje, ik vind dat een boel geld ( 5 euro per uur) om ergens iets te willen gaan kopen.
Het is een compleet scheef gegroeide situatie waarbij bedrijven enorme bedragen aan adverteren uitgeven terwijl er aan de andere kant voor de consument een drempel is opgeworpen doordat er eerst betaald moet worden voordat men in de winkel is.
Rotterdam kent trouwens hele voordelige tarieven bij de gemeentelijke parkeergarages, mits je reserveert.

Soms 10 euro voor 10 uur parkeren, niet veel geld, op hele goede plekken zoals het Schouwburgplein. Echt een tip als je in Rotterdam moet zijn.

Vermijd Q-park als de pest, die zijn reteduur.
VeX-woensdag 12 juni 2019 @ 11:28
Geen goede ontwikkeling. :(
torentjewoensdag 12 juni 2019 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:11 schreef LXIV het volgende:

[..]

https://www.telegraaf.nl/(...)krimpen-of-opknappen

TLDR; Winkelcentra kampen met leegstand, vooral doordat ze niet kunnen concurreren met webshops.

Als voorstander van de vrije markt ben ik tegen ingrijpen van de overheid om dit soort effecten tegen te gaan. Van de andere kant moet er wel sprake zijn van een gelijk speelveld. Ook vind ik dat fysieke winkels wel belangrijk zijn om steden en dorpen levendig te houden en verloedering tegen te gaan.
Zo zouden gemeenten kunnen stoppen met dit soort centra zien als melkkoeien om parkeergeld te innen. Dat scheelt denk ik al veel.
Verder is het heel raar dat er -vaak- geen BTW hoeft te worden betaald op inkopen van webshops uit het buitenland. Nog raarder is het dat China de status heeft van een derde-Wereldland en nauwelijks verzendkosten hoeft te betalen om iets naar Nederland te sturen. Op die manier kunnen winkels prijstechnisch al nooit concurreren met (Chinese) webwinkels.
De bal ligt ook bij de winkelcentra zelf. Die moeten meer bieden dan enkel de producten, waardoor mensen graag er naar toe komen.
De winkeliers willen niets teveel bieden aan de klanten. Aangezien de winkeliers een monopolypositie hebben. Iedere klant is namelijk verplicht om te winkelen bij een van de vele winkeliers. En aangezien winkeliers allemaal dezelfde instelling hebben, is er voor klanten niets te beleven in de winkels of supermarkten. Waardoor klanten het liefst niet zouden winkelen, wat niet kan omdat klanten ook eten en drinken nodig hebben.
Knipoogjewoensdag 12 juni 2019 @ 13:30
Ik zie nog wel een concept in bijvoorbeeld een kledingwinkel waar je alle topmerken qua kleding/schoenen/petten etc kunt passen en als het lekker zit/staat kun je het direct daar online bestellen. De winkeleigenaar krijgt een klein percentage van de aankoop. Dan hoef je geen grote voorraden aan te houden (alleen de verschillende maten per kledingstuk). Kun je het eventueel combineren met een lunch-cafe ofzo voor een totaalbelevenis.

Kan ook nog wel eens invloed hebben op het eindeloos terugsturen van kleding dat toch niet lekker zit. De extra kosten die dat oplevert kunnen de online toko's wellicht besparen door dit soort 'paswinkels'.
Ringowoensdag 12 juni 2019 @ 13:34
Testwinkels voor online verkoop inderdaad, en veel meer afhaalpunten voor online bestellingen, in voormalige winkelpanden. Kun je prima combineren met andere functies.
Vanuit die afhaalpunten kun je ook een Thuisbezorgd-achtige dienst opzetten, klanten die hun pakje ʼs avonds op afroep (via app) per fietskoerier laten bezorgen.
Straatcommando.woensdag 12 juni 2019 @ 15:00
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 08:50 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Daarentegen worden de winkels die nog wel service en kwaliteit bieden vaak misbruikt door klanten om advies in te winnen en het vervolgens voor een paar euro goedkoper online te bestellen. Schraal Nederland op z'n smalst.
Dat ook, inderdaad. Naast de hoge kosten heb je daar ook nog eens mee te concurreren..
mannywoensdag 12 juni 2019 @ 15:05
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 11:53 schreef torentje het volgende:

[..]

De winkeliers willen niets teveel bieden aan de klanten. Aangezien de winkeliers een monopolypositie hebben. Iedere klant is namelijk verplicht om te winkelen bij een van de vele winkeliers. En aangezien winkeliers allemaal dezelfde instelling hebben, is er voor klanten niets te beleven in de winkels of supermarkten. Waardoor klanten het liefst niet zouden winkelen, wat niet kan omdat klanten ook eten en drinken nodig hebben.
Haha. Grappig. Ik hoop dat je het met opzet doet , maar vrees een beetje dat dit serieus bedoeld is.
mannywoensdag 12 juni 2019 @ 15:11
quote:
7s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:34 schreef Ringo het volgende:
Testwinkels voor online verkoop inderdaad, en veel meer afhaalpunten voor online bestellingen, in voormalige winkelpanden. Kun je prima combineren met andere functies.
Vanuit die afhaalpunten kun je ook een Thuisbezorgd-achtige dienst opzetten, klanten die hun pakje ʼs avonds op afroep (via app) per fietskoerier laten bezorgen.
juistem ! dat soort leuke concepten (en er zijn er vast nog veel meer, en vast ook betere): daar zou nog een kans zitten om juist samen met online iets moois te doen.
voetbalmanager2woensdag 12 juni 2019 @ 16:01
quote:
7s.gif Op woensdag 12 juni 2019 09:24 schreef Ringo het volgende:

[..]

Of een combinatie.
Boekenwinkel/lunchroom. Dat je klanten eerst een broodje zalm eten en dan met hun vette knuisten in je boeken bladeren :{.
Of, godbetert, maar het bestaat, een kapsalon/sushibar. Norimaki met mensenharen :r.
Kapsalonnetje bestellen in de kapsalon _O_
AgnesGruwoensdag 12 juni 2019 @ 17:08
quote:
6s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:31 schreef Nikonlover het volgende:
Waarom zou ik naar een winkel gaan om er via een chagrijnig wijf in de winkel erachter te komen dat het niet op voorraad is en het niet bekend is wanneer het binnen komt.
Tja, na vele van dit soort teleurstellingen koop ik gewoon bij coolblue en bol.com en dat heb ik het dezelfde avond of de volgende dag al in huis.
Waarbij je dan ook nog te horen krijgt dat je het online kunt bestellen. Zo werken ze het zelf (deels) in de hand.
Pietverdrietwoensdag 12 juni 2019 @ 17:18
De meeste verhuurders winkelcentra en binnensteden zijn zichzelf aan het verneuken. Ze hebben de huurprijzen enorm opgedreven en daarmee ingezet op grote ketens die deze huren konden betalen. Dit brengt met zich mee dat het nauwelijks nog uitmaakt of waar je gaat winkelen, gros van de binnensteden en winkelcentra onderscheiden zich nauwelijks tot niet van elkaar. Verder parkeertarieven, Mozes kriebel daar kan je zowat voor uit eten.
Gaat er dan eentje failliet zijn er gelijk tientallen zo niet honderden winkels dicht en aangezien er ketens zijn die meerdere winkelformules hebben heb je soms een domino effect.
Er is al een dikke 20 jaar e-commerce, als de verkopers van producten daar nog niet mee hebben leren omgaan en onderscheidend vermogen hebben aangeleerd zijn ze zelf schuld.

Ik kom al jaren niet meer in winkels, omdat de ketens geen enkele meerwaarde bieden. Ketens zijn alleen met hun aanbiedingen goedkoop, een triest voorbeeld hiervan is mediamarkt. De verkopers zijn niet in staat je goed te adviseren en wat niet in de aanbieding is, is te duur. Service is meestal kut.

[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 12-06-2019 17:24:19 ]
Spanky78woensdag 12 juni 2019 @ 18:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:56 schreef the-eye het volgende:
Hoge huren en hoge parkeertarieven dan moet je niet de webshops de schuld gaan geven.
Alsof het daarom gaat.

Die winkelcentra kosten je enorm veel tijd, prijzen zijn vaak hoger, keuze is beperkt en garantie vaak minder goed geregeld.

Overigens zie je dat de hybride winkel in opkomst is. Webshop met bezorgen of ophalen in de winkel die zelf ook de belangrijkste producten op voorraad heeft
the-eyewoensdag 12 juni 2019 @ 18:17
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:07 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Alsof het daarom gaat.

Die winkelcentra kosten je enorm veel tijd, prijzen zijn vaak hoger, keuze is beperkt en garantie vaak minder goed geregeld.

Overigens zie je dat de hybride winkel in opkomst is. Webshop met bezorgen of ophalen in de winkel die zelf ook de belangrijkste producten op voorraad heeft
Zou het hoger zijn van de prijzen niet (mede) komen door de hoge huren die aan de klant doorberekend moeten worden?
Spanky78woensdag 12 juni 2019 @ 18:26
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:17 schreef the-eye het volgende:

[..]

Zou het hoger zijn van de prijzen niet (mede) komen door de hoge huren die aan de klant doorberekend moeten worden?
Ongetwijfeld. Stone age didnt end becsuse of a lack of Stones.

Deze winkels leveren minder waar voor meer geld en tijd geïnvesteerd.

Alleen winkels die de balans kunne. Repararen zullen overleven. Winkelen als uitje of beleving bijvoorbeeld. Of waar je nog echt goed kan proberen en advies krijgt en after sales service. Of unieke producten die anderen niet maken.

De rest gaat eraan. Of ze passen hun model aan.

Slachtoffer spelen werkt echt niet voor ondernemers.
Jellereppewoensdag 12 juni 2019 @ 20:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 21:27 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Wat vind jij ver weg? Autonoom vervoer en bezorging is dichterbij dan je denkt. De grootste beperking ziet niet in de techniek maar in de regelgeving.
Autonoom rijden zeker. Alleen hoe gaat men dat doen met pakketjes afleveren aan de deur?