abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 11 juni 2019 @ 16:11:19 #1
129292 LXIV
misdunker
pi_187371661
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Rijswijk/Maassluis - Overal in Nederland zakken winkelcentra steeds dieper in het moeras. Omzetten vloeien weg naar het internet en de winkeleigenaren zijn te verdeeld om samen een vuist te maken. Voor veel regionale winkelcentra is krimp de enige oplossing. Een enkel succesverhaal is er ook.

Een afgesloten roltrap naar een leegstaande verdieping in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk. Daar is al 30% leegstand op 160 winkels.

Een afgesloten roltrap naar een leegstaande verdieping in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk. Daar is al 30% leegstand op 160 winkels.

Ⓒ Rene Oudshoorn

Uit het hele land klinken noodkreten: winkelcentrum Heuvel in Eindhoven, winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden, winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem, de winkelcentra van Spijkenisse, Helden en Landgraaf. Het zijn er te veel om op te noemen.

In de Bogaard in Rijswijk is een treffend voorbeeld van zo’n uitdovend winkelcentrum. De vloeren zijn sleets, de plafonds groezelig. Overal zie je lege winkels, zelfs compleet leegstaande galerijen. Op een doordeweekse dag lopen hier vooral gepensioneerde koppels of jonge moeders.

Winkelcentrum In de Bogaard op een doordeweekse dag.

Winkelcentrum In de Bogaard op een doordeweekse dag.

Ⓒ Rene OUDSHOORN

In een van de lege winkels is nu een foto-expositie over 55 jaar In de Bogaard, dat in zijn hoogtijdagen 185 drukbezochte winkels telde. Toen iedereen hier nog kwam voor kleren, televisies en witgoed.

Parkeren

Vastgoedbelegger Wereldhave, dat een derde van het complex bezit, werkt aan een reddingsplan. „Het wordt half zo groot. Van een groot regionaal verzorgend winkelcentrum wordt het meer een winkelcentrum dat is gericht op de lokale omgeving”, zegt woordvoerder Ruud van Maanen van Wereldhave. Op weg naar die toekomst liggen nog veel hobbels, erkent hij. „Een probleem in Rijswijk is dat je veertien eigenaren hebt. Een ander probleem is het betaald parkeren. Het moet eigenlijk tenminste negentig minuten gratis zijn, als je consumenten wil lokken.”

Maar niet gesomberd! Wereldhave heeft al vervallen winkelcentra met succes opgekalefaterd. Zoals Koningshoek in Maassluis, iets ten westen van Rotterdam. Het is nu gezellig druk in het geheel vernieuwde complex met 65 winkels. Je hebt er drie supermarkten en een ambachtelijke bakker, slager en kaaswinkel. Ook is er een ’speel & relaxgebied’ voor ouders met kinderen. Wereldhave heeft er §27 miljoen in gestoken.

Een vrolijk tafereel voor de Hema in Winkelcentrum Koningshoek In Maassluis.

Een vrolijk tafereel voor de Hema in Winkelcentrum Koningshoek In Maassluis.

Ⓒ Roel Dijkstra

„Vijf jaar geleden was dit winkelcentrum nog verpauperd, met een hoge leegstand en veel criminaliteit. Nu is het een bruisend centrum voor de regio”, zegt Rick van der Weijden, franchisenemer van de Hema in Koningshoek. „Vroeger gingen mensen winkelen in omringende plaatsen zoals Vlaardingen, Naaldwijk of Monster. Nu zie je een omgekeerde beweging. Veel mensen uit die buurt komen onze kant op.” Dat merken ze in Naaldwijk en Monster, waar winkeliers steen en been klagen.

Hema-ijs

Van der Weijden heeft in Maassluis een vernieuwd model Hema, compleet met een restaurant. Jong en oud zit er aan broodjes en soepen. Voor §7,50 heb je er een diner, wat meehelpt om klanten naar het winkelcentrum te lokken. Daarom is Van der Weijden ook gestart met Hema-schepijs. Een stukje verderop heeft hij een snackhoek geopend met Hema-frites, ook een primeur voor de keten. „Dat is in de geest van Marcel Boekhoorn”, zegt hij over de nieuwe Hema-eigenaar. „Ga ondernemen, probeer dingen, gewoon doen”, aldus Van der Weijden. Met zijn kinderen heeft hij nog acht Hema’s onder zijn hoede.

Een winkelgang in het opgeknapte winkelcentrum Koningshoek in Maassluis

Een winkelgang in het opgeknapte winkelcentrum Koningshoek in Maassluis

Ⓒ Roel Dijkstra

De gemeente heeft goed meegeholpen bij de opknapbeurt van het winkelcentrum, vertelt Van der Weijden. Zo is de politie naar het plein bij het winkelcentrum verhuisd. Wandelroutes zijn verbeterd, het parkeerterrein is vernieuwd, struiken en bomen zijn geplant. Parkeren is gratis. „Dat raakt een gevoelige snaar bij consumenten”, zegt de Hema-ondernemer. Hij hamert ook op schone en gratis te gebruiken toiletten en zo ruim mogelijke openingstijden.

Goede mix

Cruciaal is volgens Van der Weijden een goede mix van winkels. Dat lukt moeilijk als een winkelcentrum veel eigenaren telt, zegt hij. „Gespreid eigendom leidt tot egoÔsme en streven naar de hoogste huuropbrengst. Dan krijg je opeens zes nagelstudio’s.”

Een oplossing om een winkelcentrum relevant te houden is door andere functies toe te voegen, zoals horeca, een sportschool of medische zorg, zegt Van Maanen. „Het winkelcentrum wordt dan eigenlijk een full-service centrum. Om dat te bereiken moet je ook de gemeente mee hebben. Maar veel gemeentebesturen zitten nog in oude denkpatronen. Dan zeggen ze: de winkels mogen maar tot zes uur open. Of ze willen er alleen detailhandel in.”

Hema-frites moeten meer bezoekers lokken naar winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Hema-frites moeten meer bezoekers lokken naar winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Ⓒ Roel Dijkstra

Duidelijk is dat vastgoedbeleggers keuzes maken in welke winkelcentra zij nog geld willen steken. „Wij hebben bewust niet geÔnvesteerd in gebieden met een demografische neergang”, zegt Van Maanen. „Ook niet in gebroken eigendom waar geen uitzicht is dat het kan veranderen.” Voor de minst kansrijke winkelcentra is gedeeltelijke sloop en ombouw tot woningen een belangrijke optie.

Dagje uit winkelcentrum

De bezem zal door de Nederlandse winkelcentra gaan. Dat verwacht ook Bart van Twillert, directeur Nederland bij vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield.

„Een aantal plekken ontkomt er niet aan om te saneren”, zegt Van Twillert. „We hadden in Nederland een soort planeconomie voor de detailhandel. Dat model was gebaseerd op hoe de koopwaar van fabrikant naar consument werd gedistribueerd, namelijk via een netwerk van winkelcentra van verschillende omvang. Dat model is echter op z’n kop gegaan door de opkomst van online winkelen.”

De nieuwe koop- en eetmarkt Fresh in winkelcentrum Leidsenhage, dat nu wordt verbouwd tot Mall of the Netherlands.

De nieuwe koop- en eetmarkt Fresh in winkelcentrum Leidsenhage, dat nu wordt verbouwd tot Mall of the Netherlands.

Ⓒ URW

Unibail heeft in Nederland vier winkelcentra, waaronder Leidsenhage nabij Den Haag. Dat had in net zo’n put kunnen vallen als In de Bogaard in Rijswijk. Unibail heeft echter een half miljard euro uitgetrokken om er er Nederlands spectaculairste winkelcentrum van te maken: The Mall of the Netherlands.

Het complex krijgt 230 winkels en veel vertier. Volgend jaar moet het af zijn. Klanten vinden er winkels van wereldmerken, maar ook bioscopen, restaurants en bars

.

Impressie van Mall of the Netherlands zoals het eruit gaat zien.

Impressie van Mall of the Netherlands zoals het eruit gaat zien.

Ⓒ URW

„Mensen willen op zaterdag toch ergens naartoe, als de woning is gestofzuigd. Je kan naar het strand, naar een stad of naar Mall of The Netherlands. We bieden de mensen een dagje uit”, aldus Van Twillert.

Samenspel

Volgens Van Twillert is er bij de grote merken ook veel belangstelling. „Fabrikanten willen in contact blijven met de consument. Die is minder bereikbaar geworden via traditionele media, zoals kranten en televisie. Of zelfs internet. Daar zit de toegevoegde waarde die de Mall kan bieden. Hier kan de fabrikant zich etaleren en consumenten met het merk kennis laten maken. Het maakt de fabrikant niet uit of zijn spullen in stenen winkels of online worden verkocht. Beide kanalen versterken elkaar, het is een samenspel.”
https://www.telegraaf.nl/(...)krimpen-of-opknappen

TLDR; Winkelcentra kampen met leegstand, vooral doordat ze niet kunnen concurreren met webshops.

Als voorstander van de vrije markt ben ik tegen ingrijpen van de overheid om dit soort effecten tegen te gaan. Van de andere kant moet er wel sprake zijn van een gelijk speelveld. Ook vind ik dat fysieke winkels wel belangrijk zijn om steden en dorpen levendig te houden en verloedering tegen te gaan.
Zo zouden gemeenten kunnen stoppen met dit soort centra zien als melkkoeien om parkeergeld te innen. Dat scheelt denk ik al veel.
Verder is het heel raar dat er -vaak- geen BTW hoeft te worden betaald op inkopen van webshops uit het buitenland. Nog raarder is het dat China de status heeft van een derde-Wereldland en nauwelijks verzendkosten hoeft te betalen om iets naar Nederland te sturen. Op die manier kunnen winkels prijstechnisch al nooit concurreren met (Chinese) webwinkels.
De bal ligt ook bij de winkelcentra zelf. Die moeten meer bieden dan enkel de producten, waardoor mensen graag er naar toe komen.
Thierry for president!
pi_187371727
Ik ben sowieso principieel tegen winkelcentra. Winkelcentra zuigen vaak alle winkels uit gezellige winkelstraten. Niet bevoordelijk voor de sfeer in een stad oid. Bovendien zijn al die dingen meestal nog gruwelijk lelijk ook. Grijs, saai en sfeerloos. Ik winkel liever gewoon in de stad in ieder geval, in plaats van zo’n overdekte saaie doos
  dinsdag 11 juni 2019 @ 16:16:50 #3
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_187371762
Die parkeertarieven nodigen ook niet echt uit tot een middagje gezellig winkelen.
  PR/Manusje van alles dinsdag 11 juni 2019 @ 16:19:25 #4
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_187371814
registreer om deze reclame te verbergen
Tja, de gemeente en winkeliers doen ons geloven dat dit iets slechts is. Het verdwijnen van dit soort winkels en winkelcentra. Ik noem het marktwerking.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_187372026
Dat hele "fysieke winkels hebben te lijden onder de opkomst van online verkoop" is toch wel iets dat al heel lang aan de gang is en wat je ook al wel zo'n 20 jaar aan hebt kunnen zien komen. Nu aan je winkelcentrum sleutelen is prima (met name het compacter maken en een verlegging naar andere segmenten) maar eigenlijk wel te laat, natuurlijk.
pi_187372033
Tsja, ik betrap me er ook steeds vaker op dan wanneer ik iets nodig heb, ik eerst online ga kijken. Waren het eerst alleen nog maar de grotere aankopen zoals een TV of een vaatwasser, tegenwoordig ga ik niet eens meer de deur uit voor een koffiezetapparaat, of iets simpels als een HDMI kabeltje, alles word bij je gebracht tegenwoordig, en voor een eurootje of 3-4 extra kun je gewoon op je luie reet blijven zitten. Tijdje terug had ik zin in dubbelzoute drop, en die kun je tegenwoordig haast nergens meer kopen, behalve bij dropspeciaalzaken, dus ben ik maar online gegaan en een kilo of 4 besteld, om ze nou te laten komen voor een zakje van een paar gram is ook weer zo lullig. :') Het is dat je voor boodschappen minimaal voor iets van 75§ of zo moet besteden, anders liet ik dat ook bezorgen, maar zoveel geld ineens uitgeven aan boodschappen doe ik zelden of nooit, dus daar slof ik nog wel een keer voor op en neer. Maar ik winkelcentra zie je mij niet meer, nergens voor nodig.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 16:31:32 #7
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_187372058
registreer om deze reclame te verbergen
Waarom zou ik naar een winkel gaan om er via een chagrijnig wijf in de winkel erachter te komen dat het niet op voorraad is en het niet bekend is wanneer het binnen komt.
Tja, na vele van dit soort teleurstellingen koop ik gewoon bij coolblue en bol.com en dat heb ik het dezelfde avond of de volgende dag al in huis.
Ik ben een Nikon :-)
pi_187372274
Chill juist man zo'n winkelcentrum, hoog aandeel lekkere wijven.
Radio Espantoso
  Forum Admin dinsdag 11 juni 2019 @ 16:46:56 #9
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_187372389
Voor expertise en advies hoef je ook niet meer naar de winkel, daar word je geholpen door een puisterige 16 jarige of een of andere "verkoopspecialist" die nul productkennis heeft.

Dit alles om euros te besparen
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_187372447
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:46 schreef Straatcommando. het volgende:
Voor expertise en advies hoef je ook niet meer naar de winkel, daar word je geholpen door een puisterige 16 jarige of een of andere "verkoopspecialist" die nul productkennis heeft.

Dit alles om euros te besparen
Moet je een keer naar een winkel met een beetje kwaliteit gaan en niet je mening puur baseren op je ervaringen bij de Gamma of de Action.
Radio Espantoso
  Forum Admin dinsdag 11 juni 2019 @ 16:50:14 #11
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_187372496
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:49 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Moet je een keer naar een winkel met een beetje kwaliteit gaan en niet je mening puur baseren op je ervaringen bij de Gamma of de Action.
Of jij vult niet voor mij in welke winkels ik bezoek.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_187372528
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:50 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Of jij vult niet voor mij in welke winkels ik bezoek.
Jouw keuze, maar ga niet lopen klagen over service als je pauperwinkels bezoekt.
Radio Espantoso
  Forum Admin dinsdag 11 juni 2019 @ 16:53:21 #13
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_187372561
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:51 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Jouw keuze, maar ga niet lopen klagen over service als je pauperwinkels bezoekt.
Je lult simpelweg uit je nek, je weet niet welke winkels ik bezoek en of bezocht heb. Laat dat wijsneuzerige toontje maar achterwege.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_187372610
Hoge huren en hoge parkeertarieven dan moet je niet de webshops de schuld gaan geven.
My head's in Mississippi
  dinsdag 11 juni 2019 @ 17:12:13 #15
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187372905
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_187372911
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:56 schreef the-eye het volgende:
Hoge huren en hoge parkeertarieven dan moet je niet de webshops de schuld gaan geven.
Bij Leidsenhage kun je gewoon gratis parkeren. Winkelcentra bij dorpen hebben vaak ook gratis parkeren.

Edit: Het zou misschien helpen als winkels later open gaan en dus ook later sluiten. Een groot deel werkt overdag, dus die groep mis je sowieso al.
ROBODEMONS..................|:(
  Moderator / Redactie FP dinsdag 11 juni 2019 @ 17:17:12 #17
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_187372983
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:49 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Moet je een keer naar een winkel met een beetje kwaliteit gaan en niet je mening puur baseren op je ervaringen bij de Gamma of de Action.
Die specialistische winkels zijn niet hoofdzakelijk de winkels die het moeilijk hebben
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar frontpage@fok.nl
  dinsdag 11 juni 2019 @ 17:24:46 #18
463823 Rodgrod
Creature of the sun
pi_187373091
quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Bij Leidsenhage kun je gewoon gratis parkeren. Winkelcentra bij dorpen hebben vaak ook gratis parkeren.

Edit: Het zou misschien helpen als winkels later open gaan en dus ook later sluiten. Een groot deel werkt overdag, dus die groep mis je sowieso al.
Dit. Men doet net alsof het probleem bij de webshops ligt. Maar als je 40 uur werkt, dan bestel je ook liever online, dan dat je in je vrije tijd een winkelcentrum in moet gaan.
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
  dinsdag 11 juni 2019 @ 17:27:02 #19
464681 hollandia02
Niets is sterker dan dat ene w
pi_187373116
Onzin dat alle leegstand door internet komt. Het komt met name door hoge parkeertarieven en hoge huurprijzen. Met name dit tweede zorgt voor winkelleegstand omdat panden (Ook in het centrum) vaak met veel in handen zijn van een persoon die de prijzen zo hoog maakt als hij dat wilt (Pandjesbaas). In BelgiŽ en andere landen in Europa staan panden zelden leeg (of in ieder geval een stuk minder dan hier) wegens lagere huurprijzen. Of hebben die landen geen internet?

Natuurlijk komt een deel door het internet maar het is onzin dat Šlle fysieke winkels verdwijnen door internet.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 17:27:42 #20
80382 manny
30 is best veel
pi_187373124
jarenlang zien aankomen. online is goedkoper de service / advies vaak nog berer ook. offline retail concepten nauwelijks aangepast... vierkante meters bij bouwen i.p.v. bestaande m2 beter benutten....

tja, wat wil je dan.

beetje als de free record shop. klagen over napster en niets doen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  dinsdag 11 juni 2019 @ 17:34:00 #21
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_187373221
Al die ketens zijn ook gewoon ordinaire dozenschuivers. Ze voegen niets toe aan het reeds bestaande product door middel van service of wat dan ook. Allicht dat je het dan net zo goed online kan bestellen. En de huurprijzen in winkelstraten hebben ervoor gezorgd dat alle winkelstraten in de steden er hetzelfde uitzien, de kleinere ondernemers kunnen alleen in de randstraten terecht waar ze weer minder aanloop hebben etc.
De vastgoedondernemers en de winkelketens helpen hun eigen positie om zeep. Ze doen maar, er zal niemand wakker van liggen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_187373501
Dat import uit China vaak gratis is met verzending is omdat China export subsidieert. En verder moet je gewoon je inklarings kosten en BTW betalen om het moment dat het bij de douane ligt en de waarde meer dan 23 euro is dacht ik zo uit mijn hoofd.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_187373524
De Bogaard is echt intens treurig geworden ja. Wat een verloedering van wat ooit een prachtig centrum was.
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 11 juni 2019 @ 17:55:11 #24
446218 Lola69
Sweet as honey
pi_187373542
Gemeenten die zeiken over leeglopende winkelcentra :')
Dan mogen ze eerst wat aan de bereikbaarheid doen. Zelfs met de fiets kan je hier niet meer in het winkelgebied komen (ja, lopend). Als je daar door de straten fietst krijg je een prent hier in de gemeente. En met de auto mag je 4 euro per uur aftikken.

Ik ga zeker eerst fietsen, dan nog 10 minuten lopen. Om dan tegen 40% extra iets te kunnen kopen bij de lokale middenstand en daarna met het spul in de hand weer 10 minuten teruglopen voordat ik weer kan fietsen. Als het ook voor praktisch de helft van de prijs aan mijn deur geleverd kan worden :') binnen een halve dag.
Can't read as she holds On
pi_187373626
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:14 schreef ikbenrond het volgende:
Ik ben sowieso principieel tegen winkelcentra. Winkelcentra zuigen vaak alle winkels uit gezellige winkelstraten. Niet bevoordelijk voor de sfeer in een stad oid. Bovendien zijn al die dingen meestal nog gruwelijk lelijk ook. Grijs, saai en sfeerloos. Ik winkel liever gewoon in de stad in ieder geval, in plaats van zo’n overdekte saaie doos
Klopt..

Kopen is emotie en winkels in dat soort centra zijn bij mijn weten ook in de tijd voor de internetverkoop al kwakkelend geweest. Er zijn in het verleden voor "het internet" ook al diversen weggevallen waarbij die centra zelf niet aantrekkelijk waren. Maar tegenwoordig worden alle tegenvallers op de internetverkoop gegooid.

Je bent ondernemer die met de tijd meegaat of je bent het niet. :)

Wat zulke centra zou kunnen redden is een star bucks of een andere lokker voor gezelligheid. Zonder ankerpunten die andere shops tot "extraatjes" maken heb je er niets aan.
pi_187373646
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
Daar heb je ook het weer mee hier is het later op de avond te koud om lekker rond te lopen.
Ook is er meer een eetcultuur waarbij uiten eten veel voorkomt en het is vaak nog goedkoper dan zelf koken! hier betaal je je blauw voor een warm hapje.
pi_187373968
Een mooi voorbeeld vind ik de Amsterdamse poort. Beetje shabby gemixed met kwaliteit. Loopt best goed.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 18:25:45 #28
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_187374076
De wereld is sowieso gebaat bij minder winkels. En al helemaal bij minder eenvormige corporate kanker waarvan de gemiddelde mall is vergeven. Dus in principe een goede ontwikkeling :).
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 18:25:47 #29
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_187374077
Prima toch? Ombouwen tot wooncentra. win-win *O*
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 11 juni 2019 @ 18:26:35 #30
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_187374095
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:18 schreef raptorix het volgende:
Een mooi voorbeeld vind ik de Amsterdamse poort. Beetje shabby gemixed met kwaliteit. Loopt best goed.
Of Kronenburg in Arnhem. Zijn aan het uitbreiden.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 11 juni 2019 @ 18:28:41 #31
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_187374125
Hele tijd terug is er in Groningen een flinke spellenwinkel bij gekomen. Wat bood die extra aan? Spellen spelen in de winkel, toernooitjes etc. Ook na zes uur. En die winkel blijf hartstikke overeind wat van tevoren niet gedacht werd. Dit wil je ook in winkelcentra: uitproberen als voorportaal voor je online conversie tot aankoop. Proeverijen. Mengfunctie met horeca. Evenementen. Dat houdt het leuk en ook zinvol naast je online basis. Als de gemeente dat niet kan of wil faciliteren: houd niet vast aan het bestaande maar converteer weer vastgoed naar woningen.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  dinsdag 11 juni 2019 @ 18:29:22 #32
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_187374141
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:18 schreef raptorix het volgende:
Een mooi voorbeeld vind ik de Amsterdamse poort. Beetje shabby gemixed met kwaliteit. Loopt best goed.
Dat is nog wel een leuke plek ja. Vol eettentjes die nog niet door het hipstervirus zijn verziekt. Beetje een marktsfeertje.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 18:36:32 #33
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_187374289
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:25 schreef Ringo het volgende:
De wereld is sowieso gebaat bij minder winkels. En al helemaal bij minder eenvormige corporate kanker waarvan de gemiddelde mall is vergeven. Dus in principe een goede ontwikkeling :).
Dit. En dan vooral in Nederland. Een Albert Heijn om de 500meter, etc etc.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  Forum Admin dinsdag 11 juni 2019 @ 18:36:53 #34
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_187374295
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Of Kronenburg in Arnhem. Zijn aan het uitbreiden.
Winkelcentrum presikhaaf is ook een goed voorbeeld. Is recent gerenoveerd.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_187374441
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:16 schreef BasEnAad het volgende:
Die parkeertarieven nodigen ook niet echt uit tot een middagje gezellig winkelen.
Dat, en het is zo'n gedoe, zeker als het zo'n parkeergarage is met slagbomen en alles.
Of wat helemaal irritant is, zijn parkeerkaartjes die je vantevoren moet kopen - parkeertijden in increments van 7 minuten. Ja hoor, ik ga 28 minuten winkelen, dat weet ik nu al 8)7
En dan ben je toch altijd gehaast vanwege de tijd, ipv dat je nog even ergens gaat zitten voor een koffie ofzo, of dat je nog even een winkel extra binnenloopt.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 18:50:20 #36
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_187374518
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:36 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Winkelcentrum presikhaaf is ook een goed voorbeeld. Is recent gerenoveerd.
Gratis parkeren, dichtbij de uitvalswegen, 3 grote supermarkten, speciaalzaken (slager, groenteboer, bloemist) de bekende ketens (Hema, Etos, Zeeman, Xenos) plus wat kleine eenmanszaken. Mooi geworden en goeie combi met de supermarkten erbij ^O^
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_187374565
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:29 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dat is nog wel een leuke plek ja. Vol eettentjes die nog niet door het hipstervirus zijn verziekt. Beetje een marktsfeertje.
Heb er net 9 maanden gewerkt en leuke is inderdaad de grote keus. Helaas wel lange rijen. Favoriet is die surinamer onder de poort. Slagerij met broodjeebook top.
pi_187374609
Kledingwinkels worden vervangen voor horecazaken door het internet

Was een betere titel geweest

Gras is groen

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-06-2019 22:53:20 ]
pi_187374643
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:00 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

[..]

Daar heb je ook het weer mee hier is het later op de avond te koud om lekker rond te lopen.
Ook is er meer een eetcultuur waarbij uiten eten veel voorkomt en het is vaak nog goedkoper dan zelf koken! hier betaal je je blauw voor een warm hapje.
Meeste aziatische steden waar die winkelcentra zijn hebben natuurlijk ook wel een flink hoger inwoneraantal. Zn groot bouwproject is waarschijnlijk slechts voor een paar steden in Nederland haalbaar en ik heb niet het idee dat dat steden zijn met veel leegstand.
pi_187374751
quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Bij Leidsenhage kun je gewoon gratis parkeren. Winkelcentra bij dorpen hebben vaak ook gratis parkeren.

Edit: Het zou misschien helpen als winkels later open gaan en dus ook later sluiten. Een groot deel werkt overdag, dus die groep mis je sowieso al.
Daar heb je gelijk in. Later beginnen en later dicht maar zo zit het hele bedrijfsleven in elkaar. Lekker nog steeds overal op de geijkte tijden beginnen
My head's in Mississippi
pi_187374778
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:45 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Dat, en het is zo'n gedoe, zeker als het zo'n parkeergarage is met slagbomen en alles.
Of wat helemaal irritant is, zijn parkeerkaartjes die je vantevoren moet kopen - parkeertijden in increments van 7 minuten. Ja hoor, ik ga 28 minuten winkelen, dat weet ik nu al 8)7
En dan ben je toch altijd gehaast vanwege de tijd, ipv dat je nog even ergens gaat zitten voor een koffie ofzo, of dat je nog even een winkel extra binnenloopt.
'k Wist niets eens dat, dat bestaat.
My head's in Mississippi
  dinsdag 11 juni 2019 @ 19:05:47 #42
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_187374796
Ik denk dat dit soort provinciesteden erop moeten anticiperen dat hun winkelcentra in deze vorm onhoudbaar zijn. Een groot deel van het winkelaanbod is gewoon echt overbodig. Het doet wellicht pijn bij enkelen maar een winkelcentrum is ook geen doel op zichzelf natuurlijk.

Wat nog zal blijven zijn winkels voor dingen die je sneller nodig hebt (supermarkten, het kruidvat, huishoudelijk spul) dan internet kan leveren of dingen waar de winkel echt een meerwaarde geeft of gewoon vrij noodzakelijk is (brillenzaken, tattooshops, banketbakkers, kappers). En ook cheap ass spul (Action, Zeeman) zal wel blijven.

De duurdere speciaalzaken of dingen waar ze echt ambachtelijke meerwaarde bieden ook wel maar die hebben meer bestaansrecht in de grote steden.

Dus ze zullen scenarios moeten maken om verhuurders te dwingen mee te werken aan herbestemming van leegstaande winkelpanden en het compact maken van winkelcentra. Als er echt niks voor in de plaats komt moeten ze maar plat of omgevormd worden.
pi_187374814
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
pi_187374849
Tja dat is kapitalisme he.

Dat willen we allemaal zo graag he.
pi_187374878
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:07 schreef Gunner het volgende:
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
Ik cassettebandjes en een voorbespeelde 8-track van The Cats. En wat denk je? :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 19:12:47 #46
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_187374887
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:07 schreef Gunner het volgende:
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
Dat zijn ook wel de meest hopeloze handeltjes voor in de winkel. Net als boeken. Het internet heeft altijd een beter assortiment, je weet precies wat je krijgt zonder het vast te hoeven houden en een dagje wachten tot je ze in huis hebt is geen probleem.
pi_187374901
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
pi_187374924
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:12 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dat zijn ook wel de meest hopeloze handeltjes voor in de winkel. Net als boeken. Het internet heeft altijd een beter assortiment, je weet precies wat je krijgt zonder het vast te hoeven houden en een dagje wachten tot je ze in huis hebt is geen probleem.
Vroeger spendeerde ik heel wat zaterdagmiddagen in Free Record Shops, Music Houses en Music Stores. Sure, ik weet ook wel dat tijden veranderd zijn maar toch. Het was m'n punt dat ik het nergens meer kan kopen.

Maar wat je zegt geldt voor elk ander artikel trouwens ook.

Net dat cd'tje bij Amazon.de gekocht, met gratis AutoRip zoudat ik alsnog de MP3's heb voor in de auto, mijn doel.
pi_187374958
Overigens doe ik half mee aan de online gekte.

Veel elektronica etc koop ik online. Kleding en schoenen niet. Ik wil het gewoon in mijn handen zien en kijken of ik het leuk vindt. Dat zie ik ook niet veranderen in de toekomst.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 19:20:50 #50
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_187375007
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:15 schreef Gunner het volgende:

[..]

Vroeger spendeerde ik heel wat zaterdagmiddagen in Free Record Shops, Music Houses en Music Stores. Sure, ik weet ook wel dat tijden veranderd zijn maar toch.

Maar wat je zegt geldt voor elk ander artikel trouwens ook.
Ik herken je nostalgische pijn. :'( Zeker toen met mn OV-kaart hadden ze hem niet aan de Kalverstraat in Amsterdam dan toch maar even naar de Sounds in Venlo. :z

Maar niet voor ieder ander artikel. Als mijn boter op is ga ik dat niet via het internet bestellen. En ook bijvoorbeeld een bril kun je beter in de winkel kopen.
pi_187375032
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:11 schreef LXIV het volgende:
TLDR; Winkelcentra kampen met leegstand, vooral doordat ze niet kunnen concurreren met webshops.
Volgens mij is het probleem ook dat eigenaren van die panden liever leegstand hebben dan een lage huur. Bij een lagere huur moet er afgeschreven worden op de activa en dat willen/kunnen ze niet ivm het vreemde vermogen wat er in zit.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 19:22:18 #52
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_187375034
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Men moet eens voor goede winkelcentra in Azie kijken.

- Centrale locaties (je pakt dus een groot deel van voorbijgangers mee)
- Plek voor kleine winkeltjes en eenmanszaakjes, en niet alleen ketens.
- Veel eetmogelijkheden en andere voorzieningen zoals een bioscoop.
- edit: tot vrij laat open,zodat ook werkende mensen nog wat kunnen kopen.

Als je met de auto naartoe moet faalt het eigenlijk al.
Er zijn diverse landen waar shopping malls just booming zijn. Winkels zijn echter wel vaak tot 21 of 22 uur open en parkeren is gratis.

Nogal logisch dat een winkelcentrum in NL niet goed loopt, de meeste winkels m.u.v. de supermarkten gaat dicht wanneer de grootste doelgroep net tijd heeft om naar de winkel te gaan...
Krekker is de bom!
pi_187375045
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:20 schreef Hexagon het volgende:
Zeker toen met mn OV-kaart hadden ze hem niet aan de Kalverstraat in Amsterdam dan toch maar even naar de Sounds in Venlo.
Dat verbaast me dan weer niets. :) Als de gemeenschap het maar betaalt die niet noodzakelijke uitstapjes.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_187375057
Daarentegen zijn de pakketjesbezorgers volgens mij niet aan te slepen? Die banen blijven nog wel bestaan. Het is nog heel ver weg voordat robots zijn die een dermate intelligentie hebben en dat kunnen overnemen. De een zijn dood, is de ander zijn brood.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 19:25:15 #55
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_187375079
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat verbaast me dan weer niets. :) Als de gemeenschap het maar betaalt die niet noodzakelijke uitstapjes.
Manmanman :')

Ben je als kleine in een bak vitriool gevallen?
pi_187375111
Maak er woningen van!
Ombouwwerkgelegenheid +
Woningen +
*O*
pi_187375177
Dure verhuurders onteigenen waardoor de huren omlaag kunnen, appartementen worden ook allemaal opgekocht door investeerders om de boel duur te verhuren, moet ook afgelopen zijn, je mag het in eigendom hebben als je er ook zelf in woont.
pi_187375213
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:33 schreef JannekeC5 het volgende:
Dure verhuurders onteigenen waardoor de huren omlaag kunnen
Daar hebben de gemeentes (gelukkig) helemaal geen geld voor.
pi_187375250
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:25 schreef Hexagon het volgende:
Ben je als kleine in een bak vitriool gevallen?
Sommigen zeggen Toverdrank. Maar echt duidelijk zal dat nooit worden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 19:44:55 #60
129292 LXIV
misdunker
pi_187375346
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Volgens mij is het probleem ook dat eigenaren van die panden liever leegstand hebben dan een lage huur. Bij een lagere huur moet er afgeschreven worden op de activa en dat willen/kunnen ze niet ivm het vreemde vermogen wat er in zit.
Wereldhave cs doen niks anders dan afschrijven. Maar niet te snel ivm de bankconvenantem.
Thierry for president!
  dinsdag 11 juni 2019 @ 19:46:54 #61
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_187375390
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:14 schreef roos94 het volgende:
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
csm_rotterdam-1471_e3af1900ad.jpg
Hangjongeren Zuidplein 1970-1980 :D
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_187375440
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:46 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hangjongeren Zuidplein 1970-1980 :D
Vrouwelijke kleding zo strak om het lijf die broeken. Het was natuurlijk in met disco.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 20:06:05 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187375759
Winkelcentra lopen leeg door veel te hoge huren zou een betere samenvatting zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 20:27:16 #64
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_187376211
Ik vind winkelcentra altijd heel gezellig en hou van winkelen. Ik doe er dan ook graag boodschappen en zie een groot verschil in winkel beleving.

Sommige winkelcentra hebben bijna iets weg van een veredelde parkeergarage maar andere winkelcentra hebben stijl, gezelligheid, warmte, sfeer en noem maar op.

Als iemand ooit in Roosendaal is geweest en daar in het winkelcentrum heeft rondgelopen weet ie precies wat ik bedoel. Dat is nog eens een beleving ^O^
pi_187376250
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Winkelcentra lopen leeg door veel te hoge huren zou een betere samenvatting zijn.
Grootgrondbezitters en vastgoedeigenaren: parasieten van cruciale zaken (utiliteiten) voor het hebben van een beetje goede leven. Ze persen de gewone man/ondernemer uit als lieve lust. Blegh. Er zijn methoden om het probleem op te lossen zodat de gewone man/vrouw/ondernemer wat financiŽle ademruimte heeft.

https://en.wikipedia.org/(...)rds_under_Mao_Zedong
  dinsdag 11 juni 2019 @ 20:35:28 #66
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_187376381
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Winkelcentra lopen leeg door veel te hoge huren zou een betere samenvatting zijn.
Dan heb je dus toch een overheid nodig die onteigent en herverdeelt.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 20:37:17 #67
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_187376420
De markt, dat hobbyspeeltje van Big Investment, kan het zelf immers niet oplossen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  Moderator dinsdag 11 juni 2019 @ 20:37:32 #68
9859 crew  Karina
Woman
pi_187376429
Het is een combinatie van te hoge huren, te weinig bezoekers en gemakzucht van het winkelend publiek. Ik zie het aan mezelf, als ik een klein dingetje nodig heb bestel ik het online, terwijl ik het vroeger leuk vond om naar 'het winkelcentrum' te gaan. Beetje rondkijken, wat eten bij V&D en even naar de markt. Eigenlijk wel jammer.

Amstelveen vind ik nog wel een aardig winkelcentrum, Stadshart, maar ook daar kom ik zelden meer.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  dinsdag 11 juni 2019 @ 20:40:40 #69
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_187376504
Winkelcentra zijn toch juist bedacht om het gemakzuchtige winkelpubliek te faciliteren?
Dan moet men niet gaan klagen wanneer er nůg eenvoudigere methoden zijn gecreŽerd om in korte tijd zo veel mogelijk te consumeren.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 20:42:43 #70
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_187376548
Overigens is ook het bestedingsgedrag veranderd. Vroeger wilden yuppen zoveel mogelijk spulletjes kopen. Tegenwoordig gaan ze liever reizen en naar festivals.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 20:51:39 #71
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_187376695
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:42 schreef Hexagon het volgende:
Overigens is ook het bestedingsgedrag veranderd. Vroeger wilden yuppen zoveel mogelijk spulletjes kopen. Tegenwoordig gaan ze liever reizen en naar festivals.
Dronken worden van premium IPAʼs en gin-tonics.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 21:09:01 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187377046
quote:
7s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:35 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dan heb je dus toch een overheid nodig die onteigent en herverdeelt.
Verdiep jij je eerst maar eens in bouwrijpmaken, vergunningen en planning voor je domme dingen zegt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187377095
Ik vind winkelen ontzettend kut dus wat dat betreft is internet heel fijn. Voor de rest de markt gewoon z'n gang laten gaan. Als iets relevant is blijft het automatisch bestaan. Zo niet, dan niet.

Wel mag wat mij betreft het aan-huis bezorgen een klein beetje aan banden worden gelegd. Prima als je een nieuwe wasmachine nodig hebt, dat is service. Maar voor de kleinere zaken lijken afhaalpunten mij toereikend genoeg.
Just a humble motherfucker with a big dick.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 21:18:30 #74
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_187377291
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:07 schreef Gunner het volgende:
Tsjah ik wou net een keer een cd'tje bestellen. Omdat m'n dochter dat kan kopen en dan aan me kan geven voor m'n verjaardag.

Zijn gewoon geen winkels meer die dat verkopen hier in de stad.
De laatste keren dat ik bewust naar een winkel in de stad ging hadden ze niet wat ik zocht. Het assortiment is tegenwoordig echt om te janken, het ritje naar de stad om te winkelen doe ik dus niet meer.

Het is een vicieuze cirkel. Voor kleding ga ik naar Batavia stad, ruim assortiment en prima prijzen.

Het wordt overigens wel tijd voor een importheffing voor al die wegwerptroep uit China, dat gaat nergens meer over. Gek genoeg hoor je daar niemand over in de hele klimaatdiscussie.

quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Er zijn diverse landen waar shopping malls just booming zijn. Winkels zijn echter wel vaak tot 21 of 22 uur open en parkeren is gratis.

Nogal logisch dat een winkelcentrum in NL niet goed loopt, de meeste winkels m.u.v. de supermarkten gaat dicht wanneer de grootste doelgroep net tijd heeft om naar de winkel te gaan...
Eens, de openingstijden in Nederland sluiten inderdaad totaal niet aan bij de vrije tijd van het winkelend publiek.

[ Bericht 11% gewijzigd door Revolution-NL op 11-06-2019 21:24:45 ]
  dinsdag 11 juni 2019 @ 21:24:40 #75
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_187377422
Nogmaals voor de mensen die er nog nooit geweest zijn: winkelcentrum in Roosendaal

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo kan het ook :) en dit is nog niet eens tijdens bepaalde feestdagen.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 21:27:28 #76
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_187377479
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:23 schreef Jellereppe het volgende:
Het is nog heel ver weg voordat robots zijn die een dermate intelligentie hebben en dat kunnen overnemen. De een zijn dood, is de ander zijn brood.
Wat vind jij ver weg? Autonoom vervoer en bezorging is dichterbij dan je denkt. De grootste beperking ziet niet in de techniek maar in de regelgeving.
pi_187377626
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:53 schreef haags_kwartiertje het volgende:
De Bogaard is echt intens treurig geworden ja. Wat een verloedering van wat ooit een prachtig centrum was.
Eens Bogaard was een mooi winkelcentrum. Zonde.
  dinsdag 11 juni 2019 @ 22:11:28 #78
464681 hollandia02
Niets is sterker dan dat ene w
pi_187378468
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 21:24 schreef Tengano het volgende:
Nogmaals voor de mensen die er nog nooit geweest zijn: winkelcentrum in Roosendaal

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo kan het ook :) en dit is nog niet eens tijdens bepaalde feestdagen.
Dit is dan ook niet echt een winkelcentrum. Zoals je zelf waarschijnlijk ook weet staat de Biggelaar leeg. De Roselaar en al helemaal Rosada doen het uitmuntend.
pi_187378604
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:02 schreef the-eye het volgende:

[..]

Daar heb je gelijk in. Later beginnen en later dicht maar zo zit het hele bedrijfsleven in elkaar. Lekker nog steeds overal op de geijkte tijden beginnen
Het punt zit 'm niet in a of b doen alsof er twee smaken zijn en smaak b de beste is.

Iedere ondernemer moet gewoon zn markt op lokaal niveau bestuderen en erop anticiperen om te weten of a of b beter is of iets in het midden. Maar er is meer dan die twee keuzes. De spar heeft to go winkels op mooie punten die in een loopcirkel liggen t.o.v. vele bedrijven en is populair bij zn werknemers die daar iedere middag even een croissantje en kleine dingen halen. De Jumbo heeft in bepaalde buurten met Chinese inwoners aziatische producten en met Surinamers eveneens Surinaamse producten.

Daarnaast noemde ik eerder al het effect van meesurfen. Als je je kledingwinkel dichtbij een MacDonalds, La Place of Starbucks zet dan weet je dat men voor gezelligheid daarheen gaat, het pand verlaat en daarna 'ook' nog even bij jou komt buurten. De ene lokatie brengt omzet naar de andere. Dan speel je misschien 2e viool maar het zijn goede strategieŽn.

Het internet vult het dagelijkse leven aan maar is voor echte ondernemers absoluut geen bedreiging.
pi_187378703
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:46 schreef Straatcommando. het volgende:
Voor expertise en advies hoef je ook niet meer naar de winkel, daar word je geholpen door een puisterige 16 jarige of een of andere "verkoopspecialist" die nul productkennis heeft.

Dit alles om euros te besparen
Effect van de race to the bottom
pi_187378873
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Nogal logisch dat een winkelcentrum in NL niet goed loopt, de meeste winkels m.u.v. de supermarkten gaat dicht wanneer de grootste doelgroep net tijd heeft om naar de winkel te gaan...
Inderdaad, ook zonder webshops lopen er overdag nog steeds vooral gepensioneerden en jonge moeders rond.

En zaterdag is dan de enige niet-werkdag waarop die winkels dan wel open zijn, waardoor een beetje lopend winkelcentrum gelijk overbevolkt raakt en mensen alleen het hoognodige halen.
jij krijgt van mij acht punten en drie strepen
pi_187378883
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:20 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Effect van de race to the bottom
Geen race to the bottom, gewoon de tijdsgeest.

Vroeger was de verkoper vaak de enige referentie. Nu staat alles online te lezen. Als ik een chromecast koop weet ik precies wat ik koop en als ik een Dyson haal heb ik al een review online gezien op youtube. Dan hoef ik echt geen verkoper te zien zuigen. De consument is veel slimmer en heeft de kennis paraat, de verkoper laat de consument in zn waarde en vertolkt een minimale rol.
pi_187378911
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:14 schreef roos94 het volgende:
Bij winkelcentrum zuidplein in Rotterdam 1 euro betalen per 20 minuten parkeren _O_ KOOPJE!
Dus § 3 per uur? In het centrum betaal je voor de gemeentegarages § 2 per uur :') Daar komt nog bij dat op Rotterdam-Zuid de meeste mensen het niet zo breed hebben (eufemisme) :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Volvo340GLSuperDeluxe5Bak op 11-06-2019 22:38:31 ]
pi_187378982
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Geen race to the bottom, gewoon de tijdsgeest.

Vroeger was de verkoper vaak de enige referentie. Nu staat alles online te lezen. Als ik een chromecast koop weet ik precies wat ik koop en als ik een Dyson haal heb ik al een review online gezien op youtube. Dan hoef ik echt geen verkoper te zien zuigen. De consument is veel slimmer en heeft de kennis paraat, de verkoper laat de consument in zn waarde en vertolkt een minimale rol.
Als ik een set luidsprekers wil kopen dan wil ik ze wel kunnen horen en wanneer ik 2 mille voor een televisie neerplemp dan wil ik het ding wel eerst zien. Dan is een verkoper die een beetje kennis van zaken heeft wel handig. De specs op het interweb zeggen ook niet alles.
pi_187379064
quote:
19s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:15 schreef Gunner het volgende:

[..]

Vroeger spendeerde ik heel wat zaterdagmiddagen in Free Record Shops, Music Houses en Music Stores. Sure, ik weet ook wel dat tijden veranderd zijn maar toch. Het was m'n punt dat ik het nergens meer kan kopen.

Maar wat je zegt geldt voor elk ander artikel trouwens ook.

Net dat cd'tje bij Amazon.de gekocht, met gratis AutoRip zoudat ik alsnog de MP3's heb voor in de auto, mijn doel.
Google Play is een prima opvolger van de cd winkel voor degenen die hun muziek willen kopen en op de pc willen opslaan (ervaringsdeskundige).
pi_187379244
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:22 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Volgens mij is het probleem ook dat eigenaren van die panden liever leegstand hebben dan een lage huur. Bij een lagere huur moet er afgeschreven worden op de activa en dat willen/kunnen ze niet ivm het vreemde vermogen wat er in zit.
Ik zou best wel een winkeltje willen openen, maar ik kan echt geen 2 mille huur per maand ophoesten, ik moet ook nog geld overhouden :')
pi_187379266
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:32 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Als ik een set luidsprekers wil kopen dan wil ik ze wel kunnen horen en wanneer ik 2 mille voor een televisie neerplemp dan wil ik het ding wel eerst zien. Dan is een verkoper die een beetje kennis van zaken heeft wel handig. De specs op het interweb zeggen ook niet alles.
Dat is die emotie.
De specs zeggen in principe bijna alles wat je nodig hebt (aansluitingen, functies etc). De beeldkwaliteit moet je zien en de geluidskwaliteit moet je horen want dat is heel persoonlijk.

Verder.. als ik de verkoperspet zou opzetten dan zou ik zeggen dat gekromde TV's het bioscoopgevoel versterken. Maar als ik de pet van de geinformeerdr consument opzet dan zeg ik dat gekromde schermen onzinnige gimmicks zijn. De kromming bij een bioscoopscherm heeft zin om het beeld recht te projecteren. De TV werkt niet met projectie op afstand en geeft gewoon krom beeld. Maar waarom zou ik dat vermelden aan een klant die zelf al overtuigd is dat hij de bios in huis haalt.

Maar goed, het voeden van een behoefte en het leiden van entry naar duurder en de deal sluiten is het spel van verkoop. Het is geen kunst overigens.
pi_187379370
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:42 schreef Hexagon het volgende:
Overigens is ook het bestedingsgedrag veranderd. Vroeger wilden yuppen zoveel mogelijk spulletjes kopen. Tegenwoordig gaan ze liever reizen en naar festivals.
Ik weet niet of dat zo is. Het aandeel hipsters die geen cent te makken hebben is wel flink tegenwoordig.
pi_187379385
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:43 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Ik zou best wel een winkeltje willen openen, maar ik kan echt geen 2 mille huur per maand ophoesten, ik moet ook nog geld overhouden :')
Je bent dus geen typische ondernemer maar een econoom. Als je genoeg onderneemt hou je per maand steeds meer over en ben je zelfs bereid om uit een verliesgevende situatie te starten. Ik noem een Bezos en een Musk.
pi_187379561
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:47 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Je bent dus geen typische ondernemer maar een econoom. Als je genoeg onderneemt hou je per maand steeds meer over en ben je zelfs bereid om uit een verliesgevende situatie te starten. Ik noem een Bezos en een Musk.
Want als je (bijna) alles uit eigen zak wil betalen kun je geen (MKB) ondernemer zijn? Gewoon gezond verstand gebruiken. Ik ben ondernemer en ik leen geld uitsluitend wanneer ik voor 90% zeker ben dat ik op korte termijn het geleende geld kan terugbetalen en ik flink aan de investering kan verdienen.
pi_187379563
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:32 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Als ik een set luidsprekers wil kopen dan wil ik ze wel kunnen horen en wanneer ik 2 mille voor een televisie neerplemp dan wil ik het ding wel eerst zien. Dan is een verkoper die een beetje kennis van zaken heeft wel handig. De specs op het interweb zeggen ook niet alles.
Nouja, eigenlijk zeggen de specs wel min of meer alles. Hoewel het voor een TV misschien handig is als je met eigen ogen kan 'ervaren' hoe groot het is.

Een verkoper heb je eigenlijk ook niet meer echt nodig. Als je dat wel wilt kan je reviews etc bekijken op youtube. Die zijn vaak ook een stuk uitgebreider dan wat een semi-puber in de elektronica-winkel je allemaal kan vertellen over een specifiek apparaat.

Daarbij is het trouwens niet mijn intentie om winkelpersoneel per definitie incompetent te noemen. Maar het winkelpersoneel staat daar vaak om geld te verdienen, de reviewers op youtube zijn dan weer eerder hobbyisten die wat ze doen echt leuk vinden, uitzonderingen daargelaten.

Al met al moet je bij een winkel maar net geluk hebben om iemand tegen te komen met verstand van zaken. Met internet kan je veel eenvoudiger de informatie vinden die je zoekt.
Just a humble motherfucker with a big dick.
pi_187379586
Jammer, ik vind het wel gezellig als je dan ook nog ergens wat lekkers kunt eten en drinken :)

Ik vind het best treurig dat er steeds meer fysieke winkels verdwijnen.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_187379610
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:53 schreef TLC het volgende:
Jammer, ik vind het wel gezellig als je dan ook nog ergens wat lekkers kunt eten en drinken :)
Volgens mij doet horeca het steeds beter, juist.
Just a humble motherfucker with a big dick.
pi_187379783
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:44 schreef LXIV het volgende:

[..]

Wereldhave cs doen niks anders dan afschrijven. Maar niet te snel ivm de bankconvenantem.
Ik zie een mooie kans om geld te verdienen. Shorten die tent ;)
pi_187379829
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:01 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Ik zie een mooie kans om geld te verdienen. Shorten die tent ;)
Komt 3 euro per aandeel aan free cash flow binnen bij dat bedrijf, de grond van hun bezittingen zijn meer waard per aandeel dan de prijs van je aandeel.

Doe je ding maar naar mijn idee is dit aandeel behoorlijk koopwaardig.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
pi_187379924
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:53 schreef TLC het volgende:
Jammer, ik vind het wel gezellig als je dan ook nog ergens wat lekkers kunt eten en drinken :)

Ik vind het best treurig dat er steeds meer fysieke winkels verdwijnen.
De slechtste centra die ik ken zijn ongezellig en semi hangplekken. De beste centra die ik in mn leven gezien heb waren organen die net zoveel of meer beleving boden dan een stadshart. De kinderen die beneden kunnen spelen naast een uitstekende koffiebar met open karakter en wat eettentjes en exposities. Als een plaats geen ziel heeft kun je het wel vergeten
pi_187380074
Ik heb hier een kaasboer om de hoek zitten, een gereedschapszaakje, een supermarkt. Het is echt ideaal. Die zullen ook blijven bestaan.

Alleen dan heb ik een TV nodig. Moet ik dan eerst een half uur rijden naar een Media Markt, om daar te staan tussen 100 soorten TV's, waarbij ik niet makkelijk kan zien wat ik wil, geen reviews kan lezen, geen online waarderingen kan zien, geen youtube filmpjes over kan kijken? Gaat toch om een hoog bedrag. Dan moet dat ding daarna in mijn auto, past dat allemaal wel? Komt het heel aan? Daarna thuis installeren en hopen dat het allemaal goed gaat en ik niet dat tering eind terug moet naar de winkel. Kijk je later online, blijkt die winkel nog 500 euro duurder te zijn dan de concurrent ook.

Of ik ga naar het internet, zoek alles op wat ik nodig heb, zie waar het het goedkoopst is, bestel de TV en heb het de volgende dag in huis. Als ik dan nog een kabeltje nodig heb, kan ik dat bij de MM kopen voor 50 euro, of ik koop dezelfde kabel online voor 1.95 met anderhalve euro verzendkosten.

Sommige dingen kan ik niet eens in de winkel kopen, omdat er geen winkel is die het verkoopt.

Misschien ben ik er ook iets te man voor. Vrouwen vinden het vaak leuk om gezellig te gaan winkelen, ook al hebben ze niets nodig. Ik zie het als een noodzakelijk kwaad. Even snel heen en weer, hopen dat ik zo snel mogelijk weer met mijn spullen buiten de winkel sta zodat ik weg kan.
pi_187380189
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:52 schreef ems. het volgende:

[..]

Nouja, eigenlijk zeggen de specs wel min of meer alles. Hoewel het voor een TV misschien handig is als je met eigen ogen kan 'ervaren' hoe groot het is.

Een verkoper heb je eigenlijk ook niet meer echt nodig. Als je dat wel wilt kan je reviews etc bekijken op youtube. Die zijn vaak ook een stuk uitgebreider dan wat een semi-puber in de elektronica-winkel je allemaal kan vertellen over een specifiek apparaat.

Daarbij is het trouwens niet mijn intentie om winkelpersoneel per definitie incompetent te noemen. Maar het winkelpersoneel staat daar vaak om geld te verdienen, de reviewers op youtube zijn dan weer eerder hobbyisten die wat ze doen echt leuk vinden, uitzonderingen daargelaten.

Al met al moet je bij een winkel maar net geluk hebben om iemand tegen te komen met verstand van zaken. Met internet kan je veel eenvoudiger de informatie vinden die je zoekt.
Sommige producteigenschappen leer je niet kennen door alleen op informatie van het internet af te gaan. Neem bijvoorbeeld laptops. Je kunt laptops kopen met een fragiel dun scherm, breekbare plastic onderdelen of laptops die heel heet worden. Staat dat op het internet? Nee (of een Youtuber heeft per toeval net dat ene model kritisch gereviewd). Websites als Coolblue vermelden o.a. hoe snel de CPU is en dat de accu in theorie zoveel uur meegaat, maar men schrijft (vrijwel) niks over de gebruikte materialen, onderdelen en bouwkwaliteit. Dit geldt ook voor kleding, schoenen en allerlei andere spullen. Een product zien, aanraken, voelen en ervaren vind ik toch nog wel fijn. Iedere keer van alles retourneren vind ik niet fijn.
pi_187380397
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:02 schreef ludovico het volgende:

[..]

Komt 3 euro per aandeel aan free cash flow binnen bij dat bedrijf, de grond van hun bezittingen zijn meer waard per aandeel dan de prijs van je aandeel.

Doe je ding maar naar mijn idee is dit aandeel behoorlijk koopwaardig.
Het is in ieder geval flink afgeprijsd ;)

vlf9669.jpg
pi_187380405
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 23:24 schreef Volvo340GLSuperDeluxe5Bak het volgende:

[..]

Het is in ieder geval flink afgeprijsd ;)

[ afbeelding ]
Kan je beter laag of hoog kopen?

Ik betaal liever minder altijd.
Aubergine, tomaat, aardappel, komkommer... ze hebben de prijzen omhoog gegooid! .....
Dat is een terroristische daad.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')