FOK!forum / Ouder(s) / Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat #194
MaJovrijdag 7 juni 2019 @ 12:30
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Er zijn weer onderzoeken geweest en wat ik tegenwoordig lees (vooral op Amerikaanse forums) dat aspirine toch niet de innesteling bevordert. Het zou, vooral als je het niet nodig hebt, juist voor problemen kunnen zorgen. (dat het vruchtje wordt afgestoten) Het wordt nog wel eens geprobeerd met dames die herhaalde miskramen hebben gehad, maar voor het innestelen raad ik je het toch echt af. Ben echt niet bang om iets te proberen hoor, maar je wilt ook niet, dat als het net lukt, het door aspirine mis zou gaan. Ik heb het in ieder geval nooit geprobeerd en anders even aan je arts vragen als je het toch wilt proberen.

Agnus castus is een kruid die je eisprong eerder kan laten komen, maar dan zou je daar wel op de eerste dag van je menstruatie mee moeten beginnen. Begin je halverwege, kun je je cyclus behoorlijk in de war schoppen. Ik was het wachten op een nieuwe ronde de laatste keer zo zat dat ik met dat kruid begon, en ipv een eisprong op dag 16 (wat normaal is voor mij) kreeg ik hem op dag 12 (nog nooit zo vroeg gehad) Dat is wel de cyclus dat ik ben zwanger geraakt trouwens...Het zit wel in de Etos zwanger worden-pilen, maar de dosering is te laag. Als je het wil gaan gebruiken laat ff weten, dan zoek ik de juiste dosering nog even op. Je kunt het kopen bij de Tuinen, het is wel prijzig en je moet behoorlijk wat van die pillen gebruiken. Maar nogmaals, niet later dan de eerste dag van je menstruatie-als je je hier niet aan houdt heb je kans dat je eisprong uitblijft! Of veel later komt. Denk dus goed na of je hier mee wilt beginnen. En stoppen op de dag van de eisprong!! (kan het vruchtje uitdrijven)

Verder schijnt ananas heel goed te helpen bij de innesteling. Ze lagen net weer in de winkel toen ik de cryo deed. Heerlijk! Dus na de dag van de TP, en dag n en twee erna, een hele ananas eten als je dat op kan. Dus drie in totaal. Vind je ananas niet lekker, kun je ook pillen halen, de stof waar het om gaat heet Bromelain. Kun je denk ik bestellen op internet.

Als je het nog aan kunt al die pillen: Tarwekiemolie pillen bevordert ook de doorbloeding voor de baarmoeder. Je kunt een supergoedkoop potje bij Kruidvat halen, (7 euro geloof ik voor 100 pillen) zit genoeg in voor een aantal cyclussen. Je begint hiermee op de dag van je TP. Je moet er drie verdeeld over de dag nemen, en omdat ik drie keer per dag progesteron gebruikte legde ik ze er gewoon naast, dan wist ik dat ik die ook meteen moest nemen. Alleen niet verwisselen haha! Vitamine E werkt ongeveer hetzelfde, voor de doorbloeding, dat nam ik er (ntje per dag) gewoon bij, zie onder.

Verder geven ze de dames in Amerika valium vlak voor de TP, zodat de baarmoeder relaxt en het vruchtje niet afstoot. Nou krijgen wij dat niet hier in NL, maar ik nam twee grote Valeriaan pillen een halfuur voor de TP om mijn lijf en dus baarmoeder te relaxen. Ik heb dit zelf bedacht hoor, weet niet of het werkt, maar leek me logisch.

Vanaf de TP je voeten blijven warm houden (kruikjes, uggs, sokken) sowieso tot aan NOD. Warme voeten=warme baarmoeder, dus beter om in te nestelen. Veel water drinken en de dag van TP en de dag erna rust houden. Lachfilmpjes kijken, lekker op bed. 2e dag na TP weer rustig huishoudelijk werk doen, of wandelen-ook goed voor de doorbloeding.

Ik heb natuurlijk ook nog dat acupunctuur schema gedaan (op de dag van tp en drie dagen erna) als je daar nog info over wilt stuur ik je de link. Sorry voor de vele info, misschien maak ik je helemaal gek, maar zo heb ik het gedaan...en het is toch een keer gelukt. Natuurlijk ook een kwestie van geluk n een goed embryo, maar maak het maar zo fijn mogelijk voor je embryootje als dat kan!

Verder slikte ik ook die Etos (zwanger worden) pillen, en dan nog wat extra dingen als C, E, D en B. Meer voor algehele gezondheid. Al is D belangrijk voor de hormonenhuishouding en Bcomplex voor het baarmoederslijm (en dat houdt weer verband met het baarmoederbedje wat goed moet zijn voor de innesteling)

Maar laat je niet gek maken, ga iig voor de ananas, tarwekiemolie, warme voeten en rust na de tp....dan ben je al een heel eind!
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Ronderotonde
SPOILER
Ik (1986) en man (1981), actief met kinderwens sinds augustus 2014. Zwangerschap blijft uit, maar uit onderzoeken komt geen oorzaak naar voren. Sinds juni 2017 bezig met IUI-traject. Tweede inseminatie leidt tot zwangerschap, maar stopt al vroeg en eindigt met miskraam. In 2018 verder met IUI-traject.
MaJo
SPOILER
In augustus 2014 de nuvaring aan de wilgen gehangen en via veel tegenslagen erachter gekomen dat het zaad van manlief dusdanig slecht is dat we alleen via ICSI zwanger kunnen raken. De eerste poging met terugplaatsingen zit erop waaruit 1 miskraam volgde. Daarna spontaan zwanger geworden maar dit bleek een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. In november 2018 gaan we voor de tweede poging.
Barreltje
SPOILER
Wij: hij : 45 ik 38. na een traject van onderzoeken incl kijkoperatie --> vijandig BM slijm . In Mei 2016 begonnen met IUI. Na 6 IUI pogingen geen resultaat. In Mei 2017 de eerste IVF poging :20 eitjes, 2 embryo's. Geen plakker. in Okt 2017 2e ICSI poging, 19 eitjes, 1 Tp, geen cryo's de Tp blijft plakken, maar na 7 weken blijkt dat er geen hartje klopt; 3e poging in mei uitgesteld omdat schildklier waardes minder "favourable" zijn.. schildklier medicijnen voorgeschreven gekregen.. in juli 3e poging ondernomen: 8 eitjes , 6 embryo's.. 1e TP 2 embryo's terug geplaatst, (+3 cryos) blijven niet plakken + te lage schildklier waardes..in november 2e TP van 2 embryo's
Gaddle
SPOILER
Sinds 2008 gestopt met de pil. 3 miskramen
doorverwezen Radboud in Nijmegen. Mijn man onvruchtbaar is (geworden). tese gehad. Eind januari 2015 begonnen 1e KID behandeling.
In mei pcos geconstateerd.behandeling provera en (150 )clomid combinatie. Juli 2016 mijn dochtertje geboren.
Heden: juli 2018 1e kid behandeling (150 clomid, prik voor eisprong) - 21 augusutus buitbaarmoedelijke zwangerschap weggehaald. september wordt de 2de poging.
Kirb
SPOILER
Februari 2016 pil uitgewerkt. In september 2017 naar de gynaecoloog, na wat testjes bleek bij mij alles in orde (alleen korte luteale fase), zaad van vriend bleek niet goed. 6 IUI's mislukt. ICSI 1 mislukt (5 eicellen, 4 embryo's, 1 TP en helaas geen cryo's, later gehoord dat alles matig/slecht van kwaliteit was). ICSI 2 met Menopur: 10 eicellen, 5 embryo's, 1 TP en 3 cryo's.
AN.
SPOILER
Dec 2014: Stappen gezet om m’n schildklier zo optimaal mogelijk ingesteld te krijgen (werkt te traag)
Juni 2015: Gestopt met pil.
Kreeg steeds langere cyclussen en endocrinoloog teste al eens wat hormonwaarden mee met bloedafname. Inmiddels had ik een cyclus van over de 100 dagen en stuurde ze me door naar de gyn.
Apr 2016: Diagnose PCOS. Zaad in orde verder. Ik aan de clomid.
Feb 2017: HSG gehad.
Mrt 2017: Zwanger -> miskraam met ongeveer 5,5 week.
Mei 2017: Zwanger -> wederom een miskraam met 5 weken.
Jan 2018: 2e HSG aansluitend nog 3 maanden clomid, dan over op andere hormonen.
Apr 2018: Starten met Gonal F - dit zes cyclussen doen.
Nov 2018: starten met IUI en Menopur - dit vier cyclussen, daarna overstap op IVF.
Ereshkigal
SPOILER
Pcos geconstateerd in 2011
Start clomid zonder resultaat. Hormonen gaan spuiten met in augustus 2012 resultaat zwanger van een zoon Hobbel. Na een hobbelige zwangerschap en een zeer spannend eind was hij daar eindelijk.
In september 2014 weer opnieuw gestart met hormonen spuiten oktober 2015 kijk operatie gehad en kort daarna iui gestart. 2e x was het raak!
En precies 2 jaar naardat wij gestart waren werd onze 2e zoon Frotje geboren.
Nooit meer dit traject in zei ik tegen de gynaecoloog tijdens de nacontrole maar ook geen hormonen meer in mn lijf een 3e zwangerschap zou een kadootje zijn.

Onze mannen zijn inmiddels bijna 5 en anderhalf en toch ging het weer kriebelen. Na lang nadenken (we hebben t toch goed met zn 4e? Vorige week knoop doorgehakt we gaan voor onze kers op de taart!

16 februari staat de eerste afspraak en kunnen we hopelijk snel van start
-------------------------------------------------------------

Belangrijke data

In het vorige topic uitgezwaaid: B.ertha *O* O+

[ Bericht 3% gewijzigd door Stormqueen op 25-06-2019 22:43:42 ]
Barreltjevrijdag 7 juni 2019 @ 12:31
Tnx Majo!
MaJovrijdag 7 juni 2019 @ 12:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:31 schreef Barreltje het volgende:
Tnx Majo!
Geen probleem :)

Vorige topic alleen B.ertha uitgezwaaid toch? :@
Mrs.Peelvrijdag 7 juni 2019 @ 12:48
Kak :( MaJo, je had deze keer een goed gevoel, schreef je eerder. Waarom was dat?

H, ik vind het zo stom :*
MaJovrijdag 7 juni 2019 @ 12:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:48 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kak :( MaJo, je had deze keer een goed gevoel, schreef je eerder. Waarom was dat?

H, ik vind het zo stom :*
Alles ging zo voorspoedig. In plaats van in kunstmatige cyclus deed mijn eigen cyclus het zo goed dat het in natuurlijke cyclus teruggeplaatst kon worden. De cryo zelf was ook van goede kwaliteit (blastocyste) en mijn man en ik hadden allebei een positief gevoel. Lastig uit te leggen, maar een combinatie van factoren dus.

Dit is de zevende terugplaatsing, ik krijg er steeds minder vertrouwen in op deze manier :'(
Kirbvrijdag 7 juni 2019 @ 12:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:11 schreef MaJo het volgende:
Heel veel succes Eresh!

Vervelend Kirb dat niet duidelijk is waarom het niet lukt. Ik hoop dat je daar toch eens meer duidelijkheid over krijgt :* Waar gaat de reis heen? Veel plezier!

Ik ben erg verdrietig, ben vandaag ongesteld geworden :'( In de auto brak ik echt in huilen uit, als een baby. Dat doe ik niet vaak dus het was ook wel even goed denk ik. Maar goed, weer niet raak dus -O-
Ach nee wat ontzettend rot Majo :* :* , je had zo'n goed gevoel. Ben je nu iets te vroeg ook ongesteld geworden?

SPOILER
In reactie nog op je vraag, we gaan 2,5 week rondtrekken in Noorwegen. Dankjewel :*
Mrs.Peelvrijdag 7 juni 2019 @ 13:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:53 schreef MaJo het volgende:

[..]


Dit is de zevende terugplaatsing, ik krijg er steeds minder vertrouwen in op deze manier :'(
Ja, dat is super logisch natuurlijk! Ik wil iets zeggen om te helpen, maar dat kan niet :{ Hopelijk kunnen jullie elkaar wel goed steunen :*
_NIKKI_vrijdag 7 juni 2019 @ 13:04
Majo wat ontzettend ruk. -O- Het is sowieso al ruk maar na je goede gevoel bij deze poging komt het wel even extra hard aan. :*
Mrs.Peelvrijdag 7 juni 2019 @ 13:05
Kirb, wat een waardeloze uitkomsten tot nu toe... Verstandig dat jullie ook gaan orinteren in Dsseldorf!
Stroopwafelmeisjevrijdag 7 juni 2019 @ 13:12
Oh Majo, wat een enorme domper weer. Je bent wel snel ongesteld geworden, of niet? Helemaal niet gek dat je even heel hard hebt moeten huilen :*
Lemijnvrijdag 7 juni 2019 @ 13:18
Daar zou ik ook om huilen, wat een tegenvaller ;( .

Kan het geen innestelingsbloeding zijn? Je zit nog geen week na de terugplaatsing toch?
B.erthavrijdag 7 juni 2019 @ 13:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 11:39 schreef Kirb het volgende:
Ik zal ook weer eens iets van me laten horen :)
Wij hebben gisteren de evaluatie van ICSI poging 2 gehad. Lang verhaal kort komt erop neer dat ze niet weten waarom het nog niet gelukt is na 5 terugplaatsingen. Ze willen eventueel vervolgen met een hysteroscopie en daarbij scratching. Ze verwachten niet iets te vinden maar willen wel alles gedaan hebben.
Verder hebben wij een gesprek gepland bij vivaneo Dsseldorf op 1 augustus, ook gewoon voor ons eigen gevoel er straks alles aan gedaan te hebben. Ben benieuwd wat zij eventueel kunnen "bieden", en dan besluiten we denk ik waar we verder gaan met poging 3.

Voor nu gaan we lekker op vakantie morgen, bijtanken en even afstand van alles. Ik duim ontzettend voor de dames die er nu midden in zitten! Zet 'm op! O+
Kirb O+ Ik wilde nog naar je vragen. Fijn dat ze er alles aan gedaan willen hebben en wie weet wat een hysteroscopie aantoont.. Tot die tijd een heel fijne vakantie, welverdiend! Geniet ervan *O*
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:11 schreef MaJo het volgende:
Heel veel succes Eresh!

Vervelend Kirb dat niet duidelijk is waarom het niet lukt. Ik hoop dat je daar toch eens meer duidelijkheid over krijgt :* Waar gaat de reis heen? Veel plezier!

Ik ben erg verdrietig, ben vandaag ongesteld geworden :'( In de auto brak ik echt in huilen uit, als een baby. Dat doe ik niet vaak dus het was ook wel even goed denk ik. Maar goed, weer niet raak dus -O-
Ach Majo toch -O- Ik kan me dat z voorstellen, laat het ook maar gewoon lekker gaan. Het is ook zo oneerlijk. Hele dikke knuffel :* :*
B.erthavrijdag 7 juni 2019 @ 13:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:30 schreef MaJo het volgende:

In het vorige topic uitgezwaaid: B.ertha *O* O+
:o O+ O+
MaJovrijdag 7 juni 2019 @ 13:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 12:53 schreef Kirb het volgende:

[..]

Ach nee wat ontzettend rot Majo :* :* , je had zo'n goed gevoel. Ben je nu iets te vroeg ook ongesteld geworden?

SPOILER
In reactie nog op je vraag, we gaan 2,5 week rondtrekken in Noorwegen. Dankjewel :*
Omgerekend zit ik op dag 11 (embryo 5 dagen oud + 6 dagen) dus dat is wel vroeg ja :Y

SPOILER
Noorwegen is prachtig O+ Heel veel plezier!
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 13:18 schreef Lemijn het volgende:
Daar zou ik ook om huilen, wat een tegenvaller ;( .

Kan het geen innestelingsbloeding zijn? Je zit nog geen week na de terugplaatsing toch?
Het ziekenhuis opperde dit ook al maar het lijkt mij onwaarschijnlijk, heb echt veel bloedverlies met stolsels enzo. Ook erge krampen dus het lijkt me einde oefening.

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2019 13:28 schreef B.ertha het volgende:

[..]

:o O+ O+
O+

Bedankt voor alle lieve reacties. Ook al weten jullie de woorden misschien niet te vinden, alleen dit helpt al een boel :*
Phaidravrijdag 7 juni 2019 @ 13:37
MaJo neeeee ;( . Ik zit hier even plaatsvervangend te vloeken. Wat vreselijk verdrietig en oneerlijk toch :*.
pinquitvrijdag 7 juni 2019 @ 13:58
Majo :*
HollyMcClanevrijdag 7 juni 2019 @ 15:05
wat verdrietig weer, Majo.. Ik dacht vanochtend nog aan je en wanneer je evt zou mogen testen. Echt ruk- woorden ontbreken ook bij mij dus dan maar een virtuele knuffel.
Gogo83vrijdag 7 juni 2019 @ 17:40
Wat ontzettend balen Majo! :(
MevrouwCactusvrijdag 7 juni 2019 @ 17:55
He shit Majo, wat balen -O-
Stippelrientjevrijdag 7 juni 2019 @ 18:15
Fudge! :(

Ik was nog hardstikke hard aan het duimen. Wat verdrietig! :*
Brighteyesvrijdag 7 juni 2019 @ 18:31
Ach shit Majo... :'( -O-
Arjavrijdag 7 juni 2019 @ 18:43
Majo neee. Wat ontzettend kut. De 7e al, heftig hoor.

Hoeveel heb je er nog in de vriezer?

Kirb jij ook kut dat het nog steeds niet gelukt is. Fijne vakantie!
MaJovrijdag 7 juni 2019 @ 18:51
Bedankt lieve meiden :*

Arja, wij hebben er nog 2 in de vriezer :)
Ereshkigalvrijdag 7 juni 2019 @ 20:24
Majo shit zeg...
Hele dikke virtuele knuffel voor jou...
Peacefulllvrijdag 7 juni 2019 @ 20:34
Majo, h hoe kan dat nou? Wat ontzettend kut. Natuurlijk moet je daar heel, heel hard om huilen! Dikke kus en knuffel :*
Gevalletjevrijdag 7 juni 2019 @ 21:34
Wat ontzettend rot MaJo! :*
Nanukevrijdag 7 juni 2019 @ 21:38
Majo, Kirb, ik vind het zo oneerlijk allemaal. :(
June.zaterdag 8 juni 2019 @ 07:50
@MaJo en je had nog wel zo’n goed gevoel! Geen woorden voor wat nu te zeggen. Het is ook zo ontzettend oneerlijk verdeeld.
Zet het bloedverlies door? Ik had namelijk ook 1 dag enorm veel helderrood bloedverlies en dagen erna nog wat bruinig tot het stopte.

En ook voor @Kirb dikke knuffel. Goed om Dsseldorf te bekijken en al je opties open te houden. Maar nu eerst lekker even weg :* Hopelijk lukt het om je zinnen wat te verzetten.

[ Bericht 0% gewijzigd door June. op 08-06-2019 09:48:36 ]
BobbyMcGeezaterdag 8 juni 2019 @ 07:55
Wat ontzettend jammer, MaJo :* -O-
NewBalancemaandag 10 juni 2019 @ 16:11
:'(
Sterkte! Dikke knuffelssss!
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 22:19
Nog even een update na vrijdag:

SPOILER
K21UtQl.jpg
vlindertje89maandag 10 juni 2019 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:19 schreef MaJo het volgende:
Nog even een update na vrijdag:

SPOILER
Omg MaJo wat doe je nu! *O* *O* *O*
Mijn duimen draaien dat deze negen maanden lang op de goede plek blijft zitten O+
MevrouwCactusmaandag 10 juni 2019 @ 22:24
Oohhh Majo!! Ze staan er echt!! Mijn duimen gaan heel hard aan dat het een mooie plakker is *O* *O*
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 22:27
Aardige plottwist wel he? :+ Het bloeden stopte vrijdagmiddag dus zaterdag er toch maar een testje tegenaan gegooid. Vanochtend nog een test en die was alweer flink donkerder. Ik hou nog tienduizend slagen om de arm maar voor nu: ik ben gewoon zwanger :o O+ :'(
AN.maandag 10 juni 2019 @ 22:28
Whut! Majo!! Wat een roller coaster!!
Oh! Je gevoel zat tch goed O+
Ik duim als een malle! :*
Ereshkigalmaandag 10 juni 2019 @ 22:29
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Gefeliciteerd majo pff spannend!!! Mag je snel voor een echo?
DorothyGalemaandag 10 juni 2019 @ 22:30
Nee nee nee!! Hoe is het mogelijk :o
Ohhh nu duimen voor een plakker *O* *O* *O*
B.erthamaandag 10 juni 2019 @ 22:31
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:19 schreef MaJo het volgende:
Nog even een update na vrijdag:

SPOILER
Jaaaa, zie je wel *O* *O* *O*
Ik wist het gewoon O+ maar gezien al jouw tegenslagen in het verleden en je verdriet, liet ik het maar even varen. Oh, ik hoop zo dat het deze keer eindelijk goed mag gaan en dat je straks daadwerkelijk een baby'tje mag vasthouden O+ voor nu ONTZETTEND gefeliciteerd :* *O*
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 22:34
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:29 schreef Ereshkigal het volgende:
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Gefeliciteerd majo pff spannend!!! Mag je snel voor een echo?
Ik heb vrijdag het ziekenhuis gebeld dat het niet goed zat dus ik kan ze morgen weer bellen :D Ik hoop wel op een snelle echo ja! Maar te vroeg kan ook weer betekenen dat je misschien geen hartje hoort toch?

quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:28 schreef AN. het volgende:
Whut! Majo!! Wat een roller coaster!!
Oh! Je gevoel zat tch goed O+
Ik duim als een malle! :*
Toch wel he? :D Gek hoe dat werkt!

quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:31 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Jaaaa, zie je wel *O* *O* *O*
Ik wist het gewoon O+ maar gezien al jouw tegenslagen in het verleden en je verdriet, liet ik het maar even varen. Oh, ik hoop zo dat het deze keer eindelijk goed mag gaan en dat je straks daadwerkelijk een baby'tje mag vasthouden O+ voor nu ONTZETTEND gefeliciteerd :* *O*
Oh wow, wat bijzonder O+

Toch nog samen zwanger naar Muse! :s) O+ :s)
Lemijnmaandag 10 juni 2019 @ 22:37
Ja hallo IK ZEI HET TOCH!
Ben vooral heel blij voor je :* .
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 22:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:37 schreef Lemijn het volgende:
Ja hallo IK ZEI HET TOCH!
Ben vooral heel blij voor je :* .
Jij wist dingen inderdaad :D Maar ik was er zo van overtuigd dat het niet zou kunnen dat ik daarop blind staarde. Dus zelfs met bloedverlies kan het nog!
Lemijnmaandag 10 juni 2019 @ 22:40
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:39 schreef MaJo het volgende:

[..]

Jij wist dingen inderdaad :D Maar ik was er zo van overtuigd dat het niet zou kunnen dat ik daarop blind staarde. Dus zelfs met bloedverlies kan het nog!
Alle begrip hoor. Het is al moeilijk te geloven dat het eindelijk een keer lukt zonder bloed, laat staan met.
Wat zal jij slecht slapen :7 .
Gevalletjemaandag 10 juni 2019 @ 22:46
:o ! Wow, gefeliciteerd MaJo!! Ik duim ook mee voor een plakker!!
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 22:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:40 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Alle begrip hoor. Het is al moeilijk te geloven dat het eindelijk een keer lukt zonder bloed, laat staan met.
Wat zal jij slecht slapen :7 .
Zit je me te dissen :6 Maar slapen vannacht was inderdaad de hel, ik werd elke 5 minuten wakker omdat ik wilde testen :')

Bedankt allemaal! :* *O*
pinquitmaandag 10 juni 2019 @ 22:51
Maaaj! :o O+ :'( *O*
Spees_Eendmaandag 10 juni 2019 @ 22:55
Gefeliciteerd Majo :)

Fingers crossed! 💪🤞
Wolkenmaandag 10 juni 2019 @ 22:55
MaJo wat ben ik ontzettend blij voor je *O* *O* O+ O+ .

Ik ga zo voor je duimen dat nu alles goed gaat.
Omentielvomaandag 10 juni 2019 @ 22:57
Majo. *O*
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 23:03
Waar blijft mijn update in het updatetopic? :P O-)
Lemijnmaandag 10 juni 2019 @ 23:09
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:03 schreef MaJo het volgende:
Waar blijft mijn update in het updatetopic? :P O-)
8-)
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 23:11
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:09 schreef Lemijn het volgende:

[..]

8-)
:* *O*
Ereshkigalmaandag 10 juni 2019 @ 23:14
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:34 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik heb vrijdag het ziekenhuis gebeld dat het niet goed zat dus ik kan ze morgen weer bellen :D Ik hoop wel op een snelle echo ja! Maar te vroeg kan ook weer betekenen dat je misschien geen hartje hoort toch?
[..]

Toch wel he? :D Gek hoe dat werkt!
[..]

Oh wow, wat bijzonder O+

Toch nog samen zwanger naar Muse! :s) O+ :s)
Bij onze oudste heb ik een echo gehad toen ik nog net geen 6 weken was... Flink bloedverlies dus ik mocht toch komen... Heb geen hartje gehoord maar wel het hartje zien kloppen...
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 23:17
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:14 schreef Ereshkigal het volgende:

[..]

Bij onze oudste heb ik een echo gehad toen ik nog net geen 6 weken was... Flink bloedverlies dus ik mocht toch komen... Heb geen hartje gehoord maar wel het hartje zien kloppen...
Het zou wel fijn zijn, met 6w5d ga ik namelijk 10 dagen naar Madrid, anders wordt het wel erg lang wachten. Ik ga sowieso morgen even bellen, al mocht ik van het ziekenhuis eigenlijk pas aanstaande vrijdag testen :')
ViviRAWRSmaandag 10 juni 2019 @ 23:18
MaJo :o je gevoel zat dus tch goed! Ik ga onwijs voor je duimen dat dit 'm echt, cht is. O+
Ereshkigalmaandag 10 juni 2019 @ 23:21
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:17 schreef MaJo het volgende:

[..]

Het zou wel fijn zijn, met 6w5d ga ik namelijk 10 dagen naar Madrid, anders wordt het wel erg lang wachten. Ik ga sowieso morgen even bellen, al mocht ik van het ziekenhuis eigenlijk pas aanstaande vrijdag testen :')
Ik had echt een knipperlicht toen... Dachten even van niet maar toen bleek de verloskundige echo apparaat op de verkeerde stand had staan en ze dus niet kon vergroten... Gelukkig had mijn gynaecoloog dienst en heeft toen even geholpen...
Hoop dat je snel bevestiging krijgt dat hetgoed is! Tot die tijd duim ik door
gewoonmezelf87maandag 10 juni 2019 @ 23:22
Over 8.maanden op kraambezoek bij tante maaaij *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
miss_slymaandag 10 juni 2019 @ 23:27
Wauw MaJo, wat geweldig! *O*
Ik lurk hier regelmatig en ik hoopte toch zo op eindelijk dit bericht! *O*
Kyaramaandag 10 juni 2019 @ 23:28
Ooh Majo, wat gaaf!!! Gefeliciteerd!!! *O* *O* *O* *O* *O* O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ *O* *O* *O* *O* *O*
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 23:30
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:22 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Over 8.maanden op kraambezoek bij tante maaaij *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
O+ O+ O+

Bedankt voor alle lieve reacties :*
Mrs.Peelmaandag 10 juni 2019 @ 23:33
MaJo O+ *O* _O_ O+ Wat een prachtige strepen! Ik sluit me aan bij alles wat hierboven staat!
Cygnemaandag 10 juni 2019 @ 23:38
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:22 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Over 8.maanden op kraambezoek bij tante maaaij *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
Ik ga mee. *O* *O*
gewoonmezelf87maandag 10 juni 2019 @ 23:38
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:38 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ik ga mee. *O* *O*
*O* *O* O+ O+
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 23:41
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:38 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

*O* *O* O+ O+
Een groot babyknuffelfeest _O_ Sowieso is heel fok uitgenodigd omdat iedereen al jaren met me meeleeft O+
Fuchsia_rozemaandag 10 juni 2019 @ 23:42
OMG Majo :o *O* Wat een goede plottwist en strepen *O* O+
Mijn duimen draaien zo knetterhard :*
gewoonmezelf87maandag 10 juni 2019 @ 23:42
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:41 schreef MaJo het volgende:

[..]

Een groot babyknuffelfeest _O_ Sowieso is heel fok uitgenodigd omdat iedereen al jaren met me meeleeft O+
Dan zou ik een zaaltje huren 🤣😎
MaJomaandag 10 juni 2019 @ 23:43
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:42 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Dan zou ik een zaaltje huren 🤣😎
Als iedereen een tientje in legt moet dat wel lukken. Dat heb ik wel verdiend inmiddels, toch? :D
Mabawa.maandag 10 juni 2019 @ 23:44
Majoooo yesyesyes *O* wat ben ik ontzettend blij voor jullie, wauw O+
Wolkenmaandag 10 juni 2019 @ 23:52
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:17 schreef MaJo het volgende:

[..]

Het zou wel fijn zijn, met 6w5d ga ik namelijk 10 dagen naar Madrid, anders wordt het wel erg lang wachten. Ik ga sowieso morgen even bellen, al mocht ik van het ziekenhuis eigenlijk pas aanstaande vrijdag testen :')
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:43 schreef MaJo het volgende:

[..]

Als iedereen een tientje in legt moet dat wel lukken. Dat heb ik wel verdiend inmiddels, toch? :D
Met liefde :*
LeSagemaandag 10 juni 2019 @ 23:52
Gefeliciteerd Majo *O* wat gun ik jou deze strepen :*
Cygnemaandag 10 juni 2019 @ 23:56
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:38 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

*O* *O* O+ O+
Ik hoop ook nog hoogzwanger dan. O+
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 00:08
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:52 schreef Wolken het volgende:

[..]


[..]

Met liefde :*
*; nu nog de rest van dit topic leeg en dan met z’n allen baby knuffelen O+
Gogo83dinsdag 11 juni 2019 @ 00:21
Wat een plottwist idd! Gefeliciteerd!!!!! *O*
Helsinkidinsdag 11 juni 2019 @ 00:32
Oooh wat een mooi nieuws!
Stippelrientjedinsdag 11 juni 2019 @ 00:57
Wat heerlijk! En wat een twist zo zeg! O+
Barreltjedinsdag 11 juni 2019 @ 01:25
Majo!!!!

Wow!! Wat een rollercoaster! Nu blijven plakken daar! *O* *G*
Auredinsdag 11 juni 2019 @ 04:35
Wauw O+
Peacefullldinsdag 11 juni 2019 @ 06:22
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:19 schreef MaJo het volgende:
Nog even een update na vrijdag:

SPOILER
Wauw!!! *O* Dat is nog eens lekker wakker worden zeg! *O* Majo, van harte gefeliciteerd!!! Plak baby, plak!! *O*

En inderdaad, zwanger naar Muse. Geen bier voor jou! ;)
Nanukedinsdag 11 juni 2019 @ 06:59
Majo!! Wat doe je nu? :o :D O+ *O* Ik ben nog niet vaak zo lekker wakker geworden zeg. :D
Stormqueendinsdag 11 juni 2019 @ 07:30
Wat ontzettend tof en fijn majo! Gefeliciteerd!!
B.erthadinsdag 11 juni 2019 @ 07:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:34 schreef MaJo het volgende:

Oh wow, wat bijzonder O+

Toch nog samen zwanger naar Muse! :s) O+ :s)
Jaa O+
Tink89dinsdag 11 juni 2019 @ 07:40
Majo, ik heb er gewoon kippenvel van. Wat onwijs fijn! Je bent gewoon echt heus helemaal zwanger *O* *O* *O* *O*
Luna-87dinsdag 11 juni 2019 @ 08:03
Wauw Majo, wat onwijs top nieuws! Gefeliciteerd!! Het is je zo gegund!
Arjadinsdag 11 juni 2019 @ 08:11
Majo wauw gefeliciteerd! Prachtig
onomatopeedinsdag 11 juni 2019 @ 08:26
Majo O+ *O* *O* Wat geweldig!
Brighteyesdinsdag 11 juni 2019 @ 08:28
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:19 schreef MaJo het volgende:
Nog even een update na vrijdag:

SPOILER
Whaaaaa!!!! *O* Wat goed!!!! *O* Gefeliciteerd!!! Ik ga me suf duimen voor een plakker!!!

Ik zit hier gewoon helemaal week en emo te zijn! :@ *O*

:o En je O+ felle O+ reactie in Z&G gisteren: bring on the hormonsters! O+

[ Bericht 19% gewijzigd door Brighteyes op 11-06-2019 08:34:20 ]
Lemijndinsdag 11 juni 2019 @ 08:44
quote:
17s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 08:28 schreef Brighteyes het volgende:
:o En je O+ felle O+ reactie in Z&G gisteren: bring on the hormonsters! O+

Haha :P . Ik hoop dat je nog maanden zo blijft MaJo!

En ik zat je niet te dissen, ik had gewoon een flashback naar mijn eigen tweede streepje destijds *;
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 08:55
quote:
17s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 08:28 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Whaaaaa!!!! *O* Wat goed!!!! *O* Gefeliciteerd!!! Ik ga me suf duimen voor een plakker!!!

Ik zit hier gewoon helemaal week en emo te zijn! :@ *O*

:o En je O+ felle O+ reactie in Z&G gisteren: bring on the hormonsters! O+

Aw O+

En ik ben heul niet hormonaal }:| :')

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 08:44 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Haha :P . Ik hoop dat je nog maanden zo blijft MaJo!

En ik zat je niet te dissen, ik had gewoon een flashback naar mijn eigen tweede streepje destijds *;

Weet ik :*

Weer een slechte nacht gehad met super vage dromen 8)7 en dan steeds wakker worden en denken “ik ben zwanger!”. Hopelijk zinkt het besef snel in want ik ben nogal gehecht aan mijn nachtrust :Z
June.dinsdag 11 juni 2019 @ 09:30
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:39 schreef MaJo het volgende:

[..]

Jij wist dingen inderdaad :D Maar ik was er zo van overtuigd dat het niet zou kunnen dat ik daarop blind staarde. Dus zelfs met bloedverlies kan het nog!
Echt superfijn meis O+ *O*

En het kan cht. Niet schrikken als je deze week nog wat bruinig bloedverlies hebt, dat had ik ook nog de week erna.

Bij mij planden ze de echo in week 7, dan moet er echt wel iets te zien zijn hoor! Ik duim voor een mooie zwangerschap *O*
Mrs.Peeldinsdag 11 juni 2019 @ 10:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 08:55 schreef MaJo het volgende:

[..]

Aw O+

En ik ben heul niet hormonaal }:| :')
[..]

Weet ik :*

Weer een slechte nacht gehad met super vage dromen 8)7 en dan steeds wakker worden en denken “ik ben zwanger!”. Hopelijk zinkt het besef snel in want ik ben nogal gehecht aan mijn nachtrust :Z
Ik was na 9 maanden nog steeds verwonderd als ik 's ochtends (en 's nachts, vk 's nachts) wakker werd en me realiseerde dat ik zwanger was. Ik hoop jij ook O+
Pualadinsdag 11 juni 2019 @ 10:04
Gefeliciteerd Majo *O* O+ Wat tof O+
Jagrtrutdinsdag 11 juni 2019 @ 10:17
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 23:11 schreef MaJo het volgende:

[..]

:* *O*
Wow majo, wat geweldig goed! *O* *O*
_NIKKI_dinsdag 11 juni 2019 @ 10:26
Majo wat doe je nu?! :o :o O+ O+ *O* *O* Wat goed! Kippenvel all over the place! O+ O+
Stroopwafelmeisjedinsdag 11 juni 2019 @ 10:53
Majo wat een geweldige strepen! O+ Zit hier ook met kippenvel, ben zo blij voor je! *O* En ik wil zelfs wel 11 euro inleggen voor een zaaltje voor je :P
Phaidradinsdag 11 juni 2019 @ 11:03
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:19 schreef MaJo het volgende:
Nog even een update na vrijdag:

SPOILER
Ha, dus toch!! Ik had nog een post willen maken dat ik hoopte dat de kleine frummel zich juist zo hard aan het ingraven was omdat hij extra goed wilde plakken, maar deed het niet omdat het misschien extra naar zou zijn als het toch echt mis was. Maar ik had toch zo’n gevoel erbij. En zie nu *O* :'( *O*
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 12:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 10:04 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Ik was na 9 maanden nog steeds verwonderd als ik 's ochtends (en 's nachts, vk 's nachts) wakker werd en me realiseerde dat ik zwanger was. Ik hoop jij ook O+
Kan ik me goed voorstellen ja O+ Ik vind het zo ontzettend abstract allemaal :@ Dat zwanger worden is natuurlijk al zo'n ding, ik kan me gewoon niet voorstellen eigenlijk dat het allemaal goed gaat en er dan uiteindelijk een baby komt :o Dat zal echt moeten groeien (ook letterlijk!) denk ik.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 10:53 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Majo wat een geweldige strepen! O+ Zit hier ook met kippenvel, ben zo blij voor je! *O* En ik wil zelfs wel 11 euro inleggen voor een zaaltje voor je :P
Maken we er een festival van :+ :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 11:03 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ha, dus toch!! Ik had nog een post willen maken dat ik hoopte dat de kleine frummel zich juist zo hard aan het ingraven was omdat hij extra goed wilde plakken, maar deed het niet omdat het misschien extra naar zou zijn als het toch echt mis was. Maar ik had toch zo’n gevoel erbij. En zie nu *O* :'( *O*
Wat tof O+ Blijkbaar was ik niet de enige met een goed gevoel *O*
GotCdinsdag 11 juni 2019 @ 12:34
MaJo! Wat een suuupertof nieuws O+ *O* *G*! Gefeliciteerd!!
BobbyMcGeedinsdag 11 juni 2019 @ 14:01
Ik vond het zo ontzettend jammer dat het weer niet gelukt was. Maar wat een plottwist MaJo! Heel erg gefeliciteerd *O* Ben zo blij voor je! En nu sterkte met de komende spannende weken. Ik vond ze nog erger dan de wachtweken. Ik hoop zo dat deze blijft plakken!
droomvrouwtjedinsdag 11 juni 2019 @ 15:41
Majo O+ O+ *O* *O* O+ :*
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 16:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 14:01 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik vond het zo ontzettend jammer dat het weer niet gelukt was. Maar wat een plottwist MaJo! Heel erg gefeliciteerd *O* Ben zo blij voor je! En nu sterkte met de komende spannende weken. Ik vond ze nog erger dan de wachtweken. Ik hoop zo dat deze blijft plakken!
Ik word nu al helemaal gek :X Nog zeker 2 weken wachten en misschien 4 (als ik eerst naar Madrid ga), hoe hou je dat vol?

quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 15:41 schreef droomvrouwtje het volgende:
Majo O+ O+ *O* *O* O+ :*
Bedankt lieverd :* Hoe gaat het met jou?
B.erthadinsdag 11 juni 2019 @ 17:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 16:30 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik word nu al helemaal gek :X Nog zeker 2 weken wachten en misschien 4 (als ik eerst naar Madrid ga), hoe hou je dat vol?
[..]

Bedankt lieverd :* Hoe gaat het met jou?
Je denkt dat je dat niet kunt volhouden, maar voor je het weet is het zover.
Bron: ondergetekende die zelf helemaal niets los kan laten :+
Brighteyesdinsdag 11 juni 2019 @ 17:41
Is een pretecho-bureau iets? Mss hebben die nog een gaatje. ;) 🙄
Lemijndinsdag 11 juni 2019 @ 17:43
quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:41 schreef Brighteyes het volgende:
Is een pretecho-bureau iets? Mss hebben die nog een gaatje. ;) 🙄
Ja doe dat! Scheelt ons ook twee weken wachten (8> .
SilverSjoiisdinsdag 11 juni 2019 @ 18:11
Majo! O+ Hier kom ik voor uit mn schulpje gekropen!

Ik duim heel hard dat het een plakker gaat worden en dat het uitgroeit tot het mooiste kindje ooit! *O*
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 18:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:04 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Je denkt dat je dat niet kunt volhouden, maar voor je het weet is het zover.
Bron: ondergetekende die zelf helemaal niets los kan laten :+
De tijd vliegt normaal ook wel, komt vast goed :Y

quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:41 schreef Brighteyes het volgende:
Is een pretecho-bureau iets? Mss hebben die nog een gaatje. ;) 🙄
Daar heb je met 4 weken toch nog helemaal niets aan :?

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 17:43 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ja doe dat! Scheelt ons ook twee weken wachten (8> .
Het geld voor het kraamfeest mag ook gerust hieraan besteed worden O-)

quote:
17s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:11 schreef SilverSjoiis het volgende:
Majo! O+ Hier kom ik voor uit mn schulpje gekropen!

Ik duim heel hard dat het een plakker gaat worden en dat het uitgroeit tot het mooiste kindje ooit! *O*
Wat lief O+ Hoe gaat het met jou?
Brighteyesdinsdag 11 juni 2019 @ 19:02
Tuurlijk wel! Een echo is een echo! Of je dat nou met 4 of 20wk doet! :Y
Alleen 3D lijkt me wat lastig. ;)

Ik bedoelde ook niet meteen morgen maar als je niet in het ziekenhuis zou kunnen voor Madrid.
Maar dat laatste kan ik me eigenlijk bijna niet voorstellen hoor.
Wolkendinsdag 11 juni 2019 @ 19:11
Of in Spanje kijken of ze die daar hebben met 7 weken... Dan maar in het Spaans ;)
Bottoms_updinsdag 11 juni 2019 @ 19:22
Wauw wat een geweldig nieuws majo *O*
Eindelijk! O+ :*
Lemijndinsdag 11 juni 2019 @ 19:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 18:24 schreef MaJo het volgende:
Het geld voor het kraamfeest mag ook gerust hieraan besteed worden O-)
Haha, dat bedacht ik ook al, maar ik dacht dat ik de grens wel ongeveer bereikt had qua opdringerigheid.
Ik heb een pretecho laten doen bij 7 weken destijds. Ik was zo beroerd, wachten tot 10 weken redde ik echt niet zonder te weten of er wat gebeurde. Een korte google-actie leerde me dat hier in de buurt zelfs een bureau zit dat je bij 6 weken al welkom heet, maar of dat zinnig is is natuurlijk nogal de vraag. Bij 7 weken ook maar desondanks.
Tink89dinsdag 11 juni 2019 @ 19:52
Ontlurk even om te vertellen dat wij met vijf weken en vijf dagen een prachtig kloppend hartje hadden op de echo. De kans is alleen ook best groot dat je dat nog niet hebt.
Brighteyesdinsdag 11 juni 2019 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:39 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Haha, dat bedacht ik ook al, maar ik dacht dat ik de grens wel ongeveer bereikt had qua opdringerigheid.
Ik heb een pretecho laten doen bij 7 weken destijds. Ik was zo beroerd, wachten tot 10 weken redde ik echt niet zonder te weten of er wat gebeurde. Een korte google-actie leerde me dat hier in de buurt zelfs een bureau zit dat je bij 6 weken al welkom heet, maar of dat zinnig is is natuurlijk nogal de vraag. Bij 7 weken ook maar desondanks.
Ha, zie! Mijn suggestie was zo gek nog niet! *O*
En als het in me opgekomen was had ik het mezelf ook zo zien doen! :Y :@ :D
B.erthadinsdag 11 juni 2019 @ 20:08
Mijn verloskundepraktijk biedt ook een niet-vergoede echo aan bij 6-7 weken omdat ze dat heel belangrijk vinden. Om de levensvatbaarheid en locatie te bekijken. Die kun je gewoon zelf aftikken, a 33.
Ik neem aan dat een praktijk bij jou in de buurt dat ook gewoon kan :)
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 20:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:02 schreef Brighteyes het volgende:
Tuurlijk wel! Een echo is een echo! Of je dat nou met 4 of 20wk doet! :Y
Alleen 3D lijkt me wat lastig. ;)

Ik bedoelde ook niet meteen morgen maar als je niet in het ziekenhuis zou kunnen voor Madrid.
Maar dat laatste kan ik me eigenlijk bijna niet voorstellen hoor.
Maar dan zie je nog helemaal niks :? Ik wacht toch liever even die 6 weken af. Sowieso eerst maar eens kijken wat het ziekenhuis erover zegt :)
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 19:39 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Haha, dat bedacht ik ook al, maar ik dacht dat ik de grens wel ongeveer bereikt had qua opdringerigheid.
Ik heb een pretecho laten doen bij 7 weken destijds. Ik was zo beroerd, wachten tot 10 weken redde ik echt niet zonder te weten of er wat gebeurde. Een korte google-actie leerde me dat hier in de buurt zelfs een bureau zit dat je bij 6 weken al welkom heet, maar of dat zinnig is is natuurlijk nogal de vraag. Bij 7 weken ook maar desondanks.
dat kan ik me heel goed voorstellen :Y als ik te lang moet wachten is het zeker een optie.
Hilzillahdinsdag 11 juni 2019 @ 20:39
5.4 een heel heel heel klein knipperend speldenknopje
MissBlissdinsdag 11 juni 2019 @ 20:49
Gefeliciteerd Majo! Wat geweldig *O* *O* *O*
Arjadinsdag 11 juni 2019 @ 21:04
Ik geloof dat ik het niet zou doen. Zo’n vroege echo en wat als er (nog) niks te zien is dan ga je toch klote je vakantie in.

Maar ik herken de onzekerheid en de spanning van het eerste trimester heel goed.
Sethiwedinsdag 11 juni 2019 @ 21:06
Gefeliciteerd MaJo *O* *O* O+ O+
Ik ga 9 maanden duimen voor je!
Luna-87dinsdag 11 juni 2019 @ 21:12
Wij hadden bij 6.3 weken ook al een knipperend hartje! Dus wellicht kan het wel hoor, voor je weg gaat.

Ze kunnen dan verder nog niks zien, maar wel of het op de goede plek zit (dus geen bbz) en met een beetje geluk kun je zien of het hartje het doet. Zou het gewoon proberen!
Malteserdinsdag 11 juni 2019 @ 21:13
Majo *O* O+ *O* Ik duim!
Nolitadinsdag 11 juni 2019 @ 21:14
Jeej Majo!! Gefeliciteerd!!
Kan me je gevoel goed voorstellen. Hopelijk kun je vlak voor je reis terecht voor een echo!
Gaddledinsdag 11 juni 2019 @ 21:38
Yeeeeeees Yeees! ik ben zo ontzettend blij voor je. *O* *O* *O*
Gefeliciteerd
En inderdaad als je te vroeg een echo hebt, dan kan het zijn dat er nog geen knipper is. Als je geluk hebt week 7, maar meestal is het vanaf week 8.
Pannenkoekenmixdinsdag 11 juni 2019 @ 21:49
Gefeliciteerd Majo! *O*

Mijn duimen draaien voor jullie. O+
LadyBlackdinsdag 11 juni 2019 @ 21:59
OMG MaJo wat bizar en cool en spannend en FANTASTISCH!!!

Ik ga me helemaal suf duimen voor je *O* Hoop al zo lang je naam weer voorbij te zien komen.

Lekker stuiteren meis, je kan vast vroeg terecht voor een echo. Ze zullen in het ziekenhuis ook blij voor je zijn O+
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 22:00
Bedankt voor alle jompels meiden O+

Gevoelsmatig zou ik het fijn vinden om het voor Madrid te doen, dan weet ik goed waar ik aan toe ben. Maar stel nou dat het niet goed is? Dan ga ik ook weer met een rotgevoel weg. Lastig! Ik wacht gewoon even af wat het ziekenhuis zegt. Het kan best zijn dat ze in mijn geval wel een vroege echo willen doen.
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 22:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 21:59 schreef LadyBlack het volgende:
OMG MaJo wat bizar en cool en spannend en FANTASTISCH!!!

Ik ga me helemaal suf duimen voor je *O* Hoop al zo lang je naam weer voorbij te zien komen.

Lekker stuiteren meis, je kan vast vroeg terecht voor een echo. Ze zullen in het ziekenhuis ook blij voor je zijn O+
O+ Ik weet zeker dat ze in het ziekenhuis blij zullen zijn, ik hoorde gewoon de teleurstelling vrijdag. Dus ze zullen absoluut blij verrast zijn :D
DevilsAndDustdinsdag 11 juni 2019 @ 22:06
MaJo zwanger?? Jaaaa!!!! O+ O+ O+.
Sara82dinsdag 11 juni 2019 @ 22:16
Majoooooo! Je hebt gewoon een baby in je buik! Gefeliciteerd!!! * Doet happydance *O*
LadyBlackdinsdag 11 juni 2019 @ 22:21
Ik heb twee keer nog voor de 7wk een echo gehad. Ze snappen in het ziekenhuis heus dat je absoluut wilt weten of het echt gelukt is, en bovendien is het ook ter controle of het ook goed zit. Dus het lijkt me sterk dat ze je naar Madrid laten gaan zonder eerst een echo.

Ik geloof dat ik trouwens bij S per ongeluk te vroeg was ingepland (zeg, bij 6wk ipv 7wk) maar dat er toch al een klein knippertje zichtbaar was O+
Brighteyesdinsdag 11 juni 2019 @ 22:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 20:08 schreef MaJo het volgende:

[..]

Maar dan zie je nog helemaal niks :? Ik wacht toch liever even die 6 weken af. Sowieso eerst maar eens kijken wat het ziekenhuis erover zegt :)

Snap ik, ik doelde ook op ong die termijn.
Maar het is zo leuk om even heel hysterisch te doen. :@ ;)

En ik hoop idd dat het ziekenhuis gewoon zegt: kom maar! :Y
MaJodinsdag 11 juni 2019 @ 22:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:06 schreef DevilsAndDust het volgende:
MaJo zwanger?? Jaaaa!!!! O+ O+ O+.
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:16 schreef Sara82 het volgende:
Majoooooo! Je hebt gewoon een baby in je buik! Gefeliciteerd!!! * Doet happydance *O*
Deze reacties vervelen niet hoor O+

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:21 schreef LadyBlack het volgende:
Ik heb twee keer nog voor de 7wk een echo gehad. Ze snappen in het ziekenhuis heus dat je absoluut wilt weten of het echt gelukt is, en bovendien is het ook ter controle of het ook goed zit. Dus het lijkt me sterk dat ze je naar Madrid laten gaan zonder eerst een echo.

Ik geloof dat ik trouwens bij S per ongeluk te vroeg was ingepland (zeg, bij 6wk ipv 7wk) maar dat er toch al een klein knippertje zichtbaar was O+
Ik verwacht ook wel dat ze me alvast langs laten komen :Y Vooral ook met de bbz, bij elk steekje schiet ik meteen in de paniek :X Maar volgens mij is een bbz op deze manier vrijwel uitgesloten.

quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2019 22:40 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Snap ik, ik doelde ook op ong die termijn.
Maar het is zo leuk om even heel hysterisch te doen. :@ ;)

En ik hoop idd dat het ziekenhuis gewoon zegt: kom maar! :Y
Ik vind het enthousiasme alleen maar leuk :D Zou het liefst de straat op rennen en gillen dat ik zwanger ben _O- :')
tombolafandinsdag 11 juni 2019 @ 22:50
Hier na twee miskramen ook een (te) vroege echo laten doen bij een pret echo bureau. Ook vlak voor een zomervakantie en ik wilde vooral weten of er wel echt iets zat of dat ik me moest voorbereiden op de hele vakantie niet zwemmen ivm miskraam... :')
Geen hartje te zien, wel een perfecte cirkel en dat was een goed teken volgens de echoscopiste; uiteraard kon ze geen enkele garantie geven maar hoe het er toen uit zag was prima. En dat vond ik persoonlijk erg fijn.
tombolafandinsdag 11 juni 2019 @ 22:51
Oh en gefeliciteerd natuurlijk MaJo *O* Ik hoopte ook op een innestelingsbloeding (hier ook alle vier de zwangerschappen gehad namelijk :+ )
hetzusjevandinsdag 11 juni 2019 @ 23:08
Majo wat een goed nieuws joh whooo!! *O* ik doe mee met alle duimendraaiers (met volgens mij heel OUD Fok incl alle lurkers hehe :D) en duim heel hard voor een plakker :Y.
douche-eendjewoensdag 12 juni 2019 @ 00:17
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 22:19 schreef MaJo het volgende:
Nog even een update na vrijdag:

SPOILER
Majo :o :'(

Wat ontzettend gaaf dit! *O* Gefeliciteerd!

Ik had een vroege echo met 7 weken en dat resultaat ligt nu naast mij. Mijn mooie knipperboon O+
Svanewoensdag 12 juni 2019 @ 10:14
Wajo! Majooooo wat goed! *O* Geen bier op DTRH dit jaar dan? c_/
elamanilowoensdag 12 juni 2019 @ 10:29
O+ Gefeliciteerd Majo! Ook ik duim mee!
ferrari_roodwoensdag 12 juni 2019 @ 10:29
Majo *O*
automatic_woensdag 12 juni 2019 @ 10:34
Majo, yessss *O* *O*
Brighteyeswoensdag 12 juni 2019 @ 10:36
@Cygne Hoe is het bij jou nu dan? Heb je de TP al gehad?
Cygnewoensdag 12 juni 2019 @ 11:08
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 10:36 schreef Brighteyes het volgende:
@:Cygne Hoe is het bij jou nu dan? Heb je de TP al gehad?
Ik ben aan het voorbereiden op een tp in kunstmatige cyclus. Ik hoop volgende week of week daarna tp.
Brighteyeswoensdag 12 juni 2019 @ 11:17
Ah, nog even geduld dus.
Kunnen wij het *O* in de tussentijd nog even oefenen op Majo. ;)
MaJowoensdag 12 juni 2019 @ 11:27
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 11:08 schreef Cygne het volgende:

[..]

Ik ben aan het voorbereiden op een tp in kunstmatige cyclus. Ik hoop volgende week of week daarna tp.
Dan gaan de duimen keihard aan voor jou! Hoe tof zou het zijn om eindelijk samen zwanger te zijn O+

Vanochtend weer een test gedaan en streep loopt op *O* Met 4w2d lijkt het me wel goed te gaan :s)
Mineolawoensdag 12 juni 2019 @ 11:36
MaJo!!! O+ Wat super, gefeliciteerd!!! Ik duim voor een plakker! *O*
BellaaElisawoensdag 12 juni 2019 @ 14:38
Gefeliciteerd Majo! O+ O+
deadly_kisswoensdag 12 juni 2019 @ 14:49
Ohhhhh MaJo wat ben ik blij voor jullie *O* *O* *O*
We zijn niet zo ver na elkaar begonnen he... zo lang geleden al.
Ik hoop echt dat het nu goed blijft gaan wat gun ik het jullie zo O+
MaJowoensdag 12 juni 2019 @ 14:49
Donderdag 27 juni echo *O* Dus nog voor Madrid :P

Ook dat gaat misschien heel anders: ik zou naar Madrid vliegen voor een zomerschool maar omdat ik vliegangst heb heb ik vrij zware medicatie en die mag ik waarschijnlijk niet gebruiken als ik zwanger ben. Nu sprak ik mijn moeder en die zei dat we ook met de auto kunnen gaan :o Dan gaan zij en mijn vader mee en studeer ik en dan doen zij gewoon hun eigen ding O+
Brighteyeswoensdag 12 juni 2019 @ 14:58
Oh, wat lief! O+

En wat fijn snel een echo! *O*
B.erthawoensdag 12 juni 2019 @ 16:12
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 14:49 schreef MaJo het volgende:
Donderdag 27 juni echo *O* Dus nog voor Madrid :P

Ook dat gaat misschien heel anders: ik zou naar Madrid vliegen voor een zomerschool maar omdat ik vliegangst heb heb ik vrij zware medicatie en die mag ik waarschijnlijk niet gebruiken als ik zwanger ben. Nu sprak ik mijn moeder en die zei dat we ook met de auto kunnen gaan :o Dan gaan zij en mijn vader mee en studeer ik en dan doen zij gewoon hun eigen ding O+
Dat is heel tof van ze! Is de trein misschien nog het overwegen waard?
MaJowoensdag 12 juni 2019 @ 17:54
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 16:12 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Dat is heel tof van ze! Is de trein misschien nog het overwegen waard?
Nog niet eens aan gedacht :o zie alleen zo snel niet rechtstreeks treinen van bijvoorbeeld Parijs naar Madrid dus je moet een aantal keer overstappen en doet er 22 uur over.

Andere optie is de Flixbus, die doet er 26 uur over. Fikse ritten maar als het niet anders kan dan vliegen of met de auto is het zeker een optie :Y
Stippelrientjewoensdag 12 juni 2019 @ 20:48
En dan hopen dat je niet retemisselijk bent ondertussen :P
Kirbwoensdag 12 juni 2019 @ 22:17
Ik ben enorm spuitelf maar Majo O+ Wat een heerlijk nieuws. Gefeliciteerd!!
MaJowoensdag 12 juni 2019 @ 22:40
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:48 schreef Stippelrientje het volgende:
En dan hopen dat je niet retemisselijk bent ondertussen :P
Ja dat zou wel fijn zijn :D
June.woensdag 12 juni 2019 @ 23:06
@MaJo hoe heb je die reizen naar de VS dan overleefd? :+
ViviRAWRSdonderdag 13 juni 2019 @ 00:09
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 23:06 schreef June. het volgende:
@:Majo hoe heb je die reizen naar de VS dan overleefd? :+
En Indonesi ;) zwaar gedrogeerd dus kennelijk. :7
MaJodonderdag 13 juni 2019 @ 00:21
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 23:06 schreef June. het volgende:
@:Majo hoe heb je die reizen naar de VS dan overleefd? :+
Met medicatie :D

quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 00:09 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

En Indonesi ;) zwaar gedrogeerd dus kennelijk. :7
Dat kun je wel stellen :Y zit aardig stoned in het vliegtuig en als ik er aan terug denk is het altijd een waas. Ik kan me de films aan boord vaak maar half herinneren _O-
Muckdonderdag 13 juni 2019 @ 06:37
@MaJo :o
Hiervoor kom ik echt wel uit de lurkstand O+
Wat is dit jullie ontzettend gegund *O* *O* *O* O+
Roomsnoesdonderdag 13 juni 2019 @ 07:49
Hoe kon ik hier nou overheen lezen?! :o |:(

Majo is preggo :'( O+ :Y _O_ oO< O+ :* *O* w/
Wat ontzettend fijn! En lief van je ouders zeg.
Butterflowerdonderdag 13 juni 2019 @ 09:29
Wauw Majo *O*
Wat cool, fijn en tof!! O+
DonnaRushdonderdag 13 juni 2019 @ 13:06
Whaaaaaaa. O+ O+ *O* *O*
MaJodonderdag 13 juni 2019 @ 15:09
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 07:49 schreef Roomsnoes het volgende:
Hoe kon ik hier nou overheen lezen?! :o |:(

Majo is preggo :'( O+ :Y _O_ oO< O+ :* *O* w/
Wat ontzettend fijn! En lief van je ouders zeg.
En dat als mod nog wel :o ;)

Bedankt iedereen voor de blijvende stroom aan felicitaties O+ :*
Roomsnoesdonderdag 13 juni 2019 @ 15:12
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 15:09 schreef MaJo het volgende:

[..]

En dat als mod nog wel :o ;)

Bedankt iedereen voor de blijvende stroom aan felicitaties O+ :*
Ja das wel een schande ja :'(
IsabellaMariaAnnadonderdag 13 juni 2019 @ 18:13
Majo wat goed!!! Ik duim mee, hopelijk verloopt alles helemaal goed! *O*
Cygnezondag 16 juni 2019 @ 00:12
Donderdag als het goed is terugplaatsing! *O*
B.erthazondag 16 juni 2019 @ 08:17
Woei *O* Ik ga voor je duimen *O*
Gaddlezondag 16 juni 2019 @ 08:29
Super. *O* *O* *O*
Ik duim ook voor een tp voor je *O*
Brighteyeszondag 16 juni 2019 @ 10:02
Jippie! *O*
MaJozondag 16 juni 2019 @ 10:39
Yay cygne! De duimen gaan aan *O*

Ik heb lage rugpijn en menstruatieachtige krampen. Dat kan erbij horen toch? Schiet meteen in de paniek dat het weer niet goed zit :@
gewoonmezelf87zondag 16 juni 2019 @ 10:50
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 10:39 schreef MaJo het volgende:
Yay cygne! De duimen gaan aan *O*

Ik heb lage rugpijn en menstruatieachtige krampen. Dat kan erbij horen toch? Schiet meteen in de paniek dat het weer niet goed zit :@
Bandenpijn... en je baarmoeder reageert dus ja kan er helemaal bij horen.
MaJozondag 16 juni 2019 @ 11:31
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 10:50 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Bandenpijn... en je baarmoeder reageert dus ja kan er helemaal bij horen.
Nu al? :o hopelijk hoort het er inderdaad bij. Zolang ik geen bloed verlies kan ik optimistisch blijven.
B.erthazondag 16 juni 2019 @ 11:44
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 10:39 schreef MaJo het volgende:
Yay cygne! De duimen gaan aan *O*

Ik heb lage rugpijn en menstruatieachtige krampen. Dat kan erbij horen toch? Schiet meteen in de paniek dat het weer niet goed zit :@
Ik heb al sinds enkele dagen voor mijn nod elke dag wel een paar keer het gevoel dat ik ongesteld ga worden. Zenuwslopend, maar blijkbaar heel normaal want hij zit er nog in :+
MaJozondag 16 juni 2019 @ 11:56
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:44 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Ik heb al sinds enkele dagen voor mijn nod elke dag wel een paar keer het gevoel dat ik ongesteld ga worden. Zenuwslopend, maar blijkbaar heel normaal want hij zit er nog in :+
Dat klinkt veelbelovend O+ Ik heb goede hoop dat het bij mij ook eens goed gaat.
B.erthazondag 16 juni 2019 @ 12:37
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 11:56 schreef MaJo het volgende:

[..]

Dat klinkt veelbelovend O+ Ik heb goede hoop dat het bij mij ook eens goed gaat.
Ik ook O+
June.zondag 16 juni 2019 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 10:39 schreef MaJo het volgende:
Yay cygne! De duimen gaan aan *O*

Ik heb lage rugpijn en menstruatieachtige krampen. Dat kan erbij horen toch? Schiet meteen in de paniek dat het weer niet goed zit :@
Ja had ik ook. Niet heel heftig als een normale menstruatie, maar zeurde wel.
Nog eventjes tot je echo! O+
Stippelrientjezondag 16 juni 2019 @ 15:23
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 10:39 schreef MaJo het volgende:
Yay cygne! De duimen gaan aan *O*

Ik heb lage rugpijn en menstruatieachtige krampen. Dat kan erbij horen toch? Schiet meteen in de paniek dat het weer niet goed zit :@
Heeeeel veel vrouwen voelen de baarmoeder wat gaan groeien en vullen. In het begin kan dat idd op menstruatieklachten lijken.

Je kunt ook al je banden wat voelen.:*
Stippelrientjezondag 16 juni 2019 @ 15:23
Duimen aan voor cygne *O*
Ronderotondezondag 16 juni 2019 @ 16:21
MaJo, voor jou moet ik hier weer even posten.... Wat ontzettend goed en wat spannend! Eindelijk! Ik duim keihard dat alles goed blijft gaan :* :* :*
NewBalancedinsdag 18 juni 2019 @ 16:48
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 22:17 schreef Kirb het volgende:
Ik ben enorm spuitelf maar Majo O+ Wat een heerlijk nieuws. Gefeliciteerd!!
Spuit12: Gefeliciteerd!!! *O* *O* *O*
Cygnedonderdag 20 juni 2019 @ 12:06
Voor ons is het voorbij. Embryo heeft de dooi niet overleefd.

Dat was het dan, geen tweede kindje.
Hobbesjedonderdag 20 juni 2019 @ 12:15
Oh Cygne wat ontzettend verdrietig nieuws... sterkte :*
gewoonmezelf87donderdag 20 juni 2019 @ 12:20
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2019 12:06 schreef Cygne het volgende:
Voor ons is het voorbij. Embryo heeft de dooi niet overleefd.

Dat was het dan, geen tweede kindje.
Lieve lieverds! Ik had jullie zo anders gegund!

Dikke knuffel O+
Ereshkigaldonderdag 20 juni 2019 @ 12:27
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2019 12:06 schreef Cygne het volgende:
Voor ons is het voorbij. Embryo heeft de dooi niet overleefd.

Dat was het dan, geen tweede kindje.
:'( :'(
Verdomme toch...
Mrs.Peeldonderdag 20 juni 2019 @ 12:42
Cygne :*
B.erthadonderdag 20 juni 2019 @ 13:00
K*t! :X :'( het was jullie zo gegund
_NIKKI_donderdag 20 juni 2019 @ 13:03
Nee! Wat ontzettend verdrietig Cygne. ;( :*
AN.donderdag 20 juni 2019 @ 13:51
Ach Cygne.. :'(
Wat verdrietig.. Ik wens je veel rust, tijd en liefde om dit nieuws een plekje te geven. :*
Barreltjedonderdag 20 juni 2019 @ 13:55
Cygne.. wat ontzettend stom! :*
Sterkte
droomvrouwtjedonderdag 20 juni 2019 @ 14:10
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2019 12:06 schreef Cygne het volgende:
Voor ons is het voorbij. Embryo heeft de dooi niet overleefd.

Dat was het dan, geen tweede kindje.
Godver :'( heel veel sterkte :*
Mabawa.donderdag 20 juni 2019 @ 14:52
Wat verdrietig Cygne ;(
Veel sterkte :*
Lemijndonderdag 20 juni 2019 @ 14:57
;( . Wat ontzettend verdrietig voor jullie.
HollyMcClanedonderdag 20 juni 2019 @ 15:16
Och Cygne.. wat ontzettend verdrietig.. heel veel sterkte gewenst 😘
Gogo83donderdag 20 juni 2019 @ 15:33
Wat verdrietig Cygne..
Stroopwafelmeisjedonderdag 20 juni 2019 @ 15:53
Oh Cygne, wat een verdrietig nieuws. Veel sterkte met het verwerken :*
ViviRAWRSdonderdag 20 juni 2019 @ 15:54
Cygne :'(
Kirbdonderdag 20 juni 2019 @ 16:36
Cygne :* :* veel sterkte. Lijkt me heel hard om te moeten verwerken. Dikke knuffel :*
LeSagedonderdag 20 juni 2019 @ 17:11
Cygne, wat een verdrietig nieuws ;( ik wens jullie heel veel sterkte samen.
Brighteyesdonderdag 20 juni 2019 @ 18:26
Ach Cygne...
Peacefullldonderdag 20 juni 2019 @ 18:51
Och nee Cygne, wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte met het verwerken :*
June.donderdag 20 juni 2019 @ 19:42
Cygne ;(
Woorden schieten tekort. Wat verdrietig en sterkte komende tijd.
Bottoms_updonderdag 20 juni 2019 @ 19:49
Ah nee cygne, wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte :*
Nanukedonderdag 20 juni 2019 @ 20:38
Cygne... ;(
Fuchsia_rozedonderdag 20 juni 2019 @ 20:56
H verdorie Cygne :'( Wat ontzettend kak :( Heel veel sterkte :*
BellaaElisadonderdag 20 juni 2019 @ 21:37
Cygne :'( :*
Gevalletjedonderdag 20 juni 2019 @ 21:39
Neee Cygne :'( Heel veel sterkte :*
MevrouwCactusdonderdag 20 juni 2019 @ 22:37
Och Cygne, wat verdrietig zeg :*
Omentielvodonderdag 20 juni 2019 @ 22:39
Cygne. Wat een verdrietig nieuws. :*
Stippelrientjevrijdag 21 juni 2019 @ 02:20
:(

Wat een ontzettend naar nieuws! Dat hakt erin....

Erg veel sterkte met dit pad :*
MaJovrijdag 21 juni 2019 @ 07:37
Cygne, wat is het toch ontzettend oneerlijk :'( heel veel sterkte lieverd :*
Ereshkigalvrijdag 21 juni 2019 @ 08:01
Vanmorgen ongesteld geworden.
Voor ons gaat onze wens voor een 3e even de vrieskast in... Eerst vakantie en dan rustig gaan bekijken wat we willen aangezien ik in september ook start met een opleiding...
Phaidravrijdag 21 juni 2019 @ 22:52
Och Cygne ;( ;(. Wat is dit toch hard, verdrietig en vreselijk oneerlijk. Dat er geen eerlijke kans is geweest voor dit laatste embryo’tje. Verdorie :'(. Heel veel sterkte :* .

Ereshkigal, voor jou ook een teleurstelling. Stom :{ ;(
Sara82zaterdag 22 juni 2019 @ 04:44
Cygne, wat erg... Sterkte voor jullie.
Malteserzaterdag 22 juni 2019 @ 10:59
Cygne :'( Ik weet gewoon niet wat te zeggen. Wat intens verdrietig.
MaJozaterdag 22 juni 2019 @ 11:34
Ik heb bloedverlies :'( mijn schoonmoeder begraven en een miskraam binnen 1 week, please laat dat niet waar zijn ;(
Ereshkigalzaterdag 22 juni 2019 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2019 11:34 schreef MaJo het volgende:
Ik heb bloedverlies :'( mijn schoonmoeder begraven en een miskraam binnen 1 week, please laat dat niet waar zijn ;(
Oh majo wat krijg je ineens veel op je bord... Wanneer had je de echo? Ik blijf hopen dat jij in elk geval dit topic wl gaat verlaten nu!!!
MaJozaterdag 22 juni 2019 @ 12:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2019 11:46 schreef Ereshkigal het volgende:

[..]

Oh majo wat krijg je ineens veel op je bord... Wanneer had je de echo? Ik blijf hopen dat jij in elk geval dit topic wl gaat verlaten nu!!!
Zou donderdag zijn maar is nu naar woensdag verplaatst. Het bloeden is weer gestopt dus ik hoop dat het iets eenmaligs was.
Stippelrientjezaterdag 22 juni 2019 @ 13:16
Kleine bloedingen of vloeien kan normaal zijn bij een beginnende zwangerschap.

Hoop met je mee!


Eresch wat rot voor jullie!
Cygnezaterdag 22 juni 2019 @ 13:38
Dank voor jullie lieve reacties. O+

MaJo. :'( :*
MaJozaterdag 22 juni 2019 @ 13:49
Ik heb nog weinig hoop, het stroomt er nu echt uit. Waarom moet mij dit altijd overkomen :'(
Stippelrientjezaterdag 22 juni 2019 @ 13:51
:(
AN.zaterdag 22 juni 2019 @ 13:51
;( ooh Majo... potverdorie..
Wat krijg je toch steeds veel op je bordje.. :*
Ik blijf stug doorduimen, maar kan me voorstellen dat jij daar anders over denkt.
Veel sterkte en liefs :*
Stormqueenzaterdag 22 juni 2019 @ 14:09
Lieve majo, wat een rollercoaster voor jou.
Zolang je geen stolsels verliest en geen krampen hebt blijf ik toch doorduimen voor je. :*
pinquitzaterdag 22 juni 2019 @ 14:10
Fuck fuck fuck Majo! ;(

Mn duimen draaien :*
Brighteyeszaterdag 22 juni 2019 @ 14:19
Oh nee, nee, nee!!! :o ;(

*duimtheelhard
Roomsnoeszaterdag 22 juni 2019 @ 15:03
Godver zeg. Ik blijf hopen voor je. Sterkte :*
droomvrouwtjezaterdag 22 juni 2019 @ 15:08
Majo :* ik hoop dat je gevoel het gewoon mis heeft. Bloedverlies bij ivf/icsi komt wel vaker voor. Zolang je nog geen krampen en stolsel verliest kan het ook bijv een adertje zijn. Die hele regio is nu extra doorbloed..
Mijn duimen gaan voor je draaien :*
MaJozaterdag 22 juni 2019 @ 15:12
Inmiddels krampen en stolsels dus lijkt me niet goed.

Bedankt allemaal :*
droomvrouwtjezaterdag 22 juni 2019 @ 15:18
Jeetje majo :* :{
Ik weet even niks te zeggen. Dikke knuffel lieverd
Fuchsia_rozezaterdag 22 juni 2019 @ 15:21
Ik zit hier hardop te vloeken :( Ik vind het zo oneerlijk! Sterkte Majo :*
Lemijnzaterdag 22 juni 2019 @ 15:23
Wat ontzettend kut MaJo. Ik huil een beetje met je mee ;(
Omentielvozaterdag 22 juni 2019 @ 15:35
Majo, wat oneerlijk. Sterkte. :*
Mrs.Peelzaterdag 22 juni 2019 @ 16:11
MaJo toch ;( Wat een shit :( Sterkte :*
Brighteyeszaterdag 22 juni 2019 @ 16:14
Ah shit... ;( Wat vind ik dit echt zo ongelofelijk oneerlijk... ;(
B.erthazaterdag 22 juni 2019 @ 16:31
Kut Majo ;( wat ontzettend oneerlijk.

Misschien nog wat vroeg om daar nu over te beginnen, maar is het wat om te laten onderzoeken waarom het meermaals fout gaat?
MissBlisszaterdag 22 juni 2019 @ 19:06
Oh Majo... wat vreselijk oneerlijk dit ;(
_NIKKI_zaterdag 22 juni 2019 @ 19:18
Oh nee Majo... ik hoop zo dat het tch gewoon goed zit. En dat dat kan ondanks een shitload aan bloed daar ben ik zelf het bewijs van. Ik duim nog even heel hard voor jullie door hoor, die onzekerheid is echt killing. Dat het maar snel woensdag mag zijn. :*
June.zaterdag 22 juni 2019 @ 19:50
Oh nee Majo wat ongelooflijk kut! Ik hoop zo dat het toch nog goed kan zijn ;(
Phaidrazaterdag 22 juni 2019 @ 20:58
Oh nee, neeee :'( :'( :'( En ook nog op zo’n rotmoment. Heel veel sterkte lieve MaJo :*
Mabawa.zaterdag 22 juni 2019 @ 21:05
Omg Majo neeee :'(
Kyarazaterdag 22 juni 2019 @ 21:20
Oh neeeeeee! :'(

Sterkte Majo :*
BellaaElisazaterdag 22 juni 2019 @ 22:10
Shit Majo.. :'( veel sterkte! :*
Stroopwafelmeisjezaterdag 22 juni 2019 @ 22:33
;( Majo wat een kutnieuws! Ik blijf ook nog even duimen en hoop voor je dat de tijd snel vliegt. Veel sterkte :*
MaJozaterdag 22 juni 2019 @ 23:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2019 16:31 schreef B.ertha het volgende:
Kut Majo ;( wat ontzettend oneerlijk.

Misschien nog wat vroeg om daar nu over te beginnen, maar is het wat om te laten onderzoeken waarom het meermaals fout gaat?
Ik heb het wel eens eerder gevraagd maar de eerste 2 miskramen waren heel vroeg en dat gooien ze gewoon op pech. De derde keer was buitenbaarmoederlijk en nu ben ik iets verder. Eigenlijk 4x totaal anders, ik denk daarom dat we gewoon steeds in de verkeerde kant van de statistiek vallen -O-

quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juni 2019 19:18 schreef _NIKKI_ het volgende:
Oh nee Majo... ik hoop zo dat het tch gewoon goed zit. En dat dat kan ondanks een shitload aan bloed daar ben ik zelf het bewijs van. Ik duim nog even heel hard voor jullie door hoor, die onzekerheid is echt killing. Dat het maar snel woensdag mag zijn. :*
Ook met stolsels enzo? :o Stolsels heb ik niet meer maar ik blijf bloed verliezen. Ik heb er dus nog weinig vertrouwen in maar wonderen bestaan dus ergens heb ik nog een klein beetje hoop.

Bedankt allemaal :*
coccinellezondag 23 juni 2019 @ 00:21
Pfff MaJo :'( ik blijf hopen op een wonder! Bij mijn laatste zwangerschap heb ik regelmatig bloed verloren. Als het erg veel bloed was (kraamverband binnen een uur) dan zaten er ook stolsels bij. Maar ik was wel een flink stuk verder toen het grote hoeveelheden waren.

Hoever zou je nu zijn? En zou je morgen niet het ziekenhuis al kunnen bellen om een echo? Hier mocht ik altijd bellen (bloedverlies begon bij 5+3)
MaJozondag 23 juni 2019 @ 00:50
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2019 00:21 schreef coccinelle het volgende:
Pfff MaJo :'( ik blijf hopen op een wonder! Bij mijn laatste zwangerschap heb ik regelmatig bloed verloren. Als het erg veel bloed was (kraamverband binnen een uur) dan zaten er ook stolsels bij. Maar ik was wel een flink stuk verder toen het grote hoeveelheden waren.

Hoever zou je nu zijn? En zou je morgen niet het ziekenhuis al kunnen bellen om een echo? Hier mocht ik altijd bellen (bloedverlies begon bij 5+3)
Ik ben nu 5w5d. Het ziekenhuis zegt dat het te vroeg is om iets op de echo te zien. Ik had maandag of dinsdag mogen komen maar dan hebben we condoleance/crematie. De timing is dus ook wel bijzonder ongelukkig ;(
Butterflowerzondag 23 juni 2019 @ 07:54
Shit, Majo ;(
Ik blijf voor jullie duimen!
_NIKKI_zondag 23 juni 2019 @ 08:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2019 23:55 schreef MaJo het volgende:

Ook met stolsels enzo? :o Stolsels heb ik niet meer maar ik blijf bloed verliezen. Ik heb er dus nog weinig vertrouwen in maar wonderen bestaan dus ergens heb ik nog een klein beetje hoop.

Bedankt allemaal :*
Ja, het gutste er ook echt ineens uit. Ik vloog naar het toilet om te kijken wat er in hemelsnaam gebeurd was. :{ Zo verwarrend en onzeker. Heel veel sterkte morgen en dinsdag, wat een ontzettend heftige dagen zo voor jullie. ;( :*
LadyBlackzondag 23 juni 2019 @ 09:46
Oh allemachtig MaJo wat gebeurt er nu allemaal tegelijk? :'(

Ik ben echt lost for words, maar ik blijf met je meehopen dat dit toch in elk geval goed mag gaan :*
LeSagezondag 23 juni 2019 @ 11:17
Majo, een dikke knuffel, wat ontzettend verdrietig die onzekerheid. Ik blijf duimen voor een onverwachte wending :*
Arjazondag 23 juni 2019 @ 12:08
Oh majo wat een vreselijke achtbaan. Veel sterkte. Ik duim ook door voor een wonder.

Mocht het toch weer mis gaan dan kun je de volgende keer misschien vragen na de tp je hormoonwaardes een poosje te controleren en evtl aan te vullen.
MaJozondag 23 juni 2019 @ 12:44
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2019 08:03 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Ja, het gutste er ook echt ineens uit. Ik vloog naar het toilet om te kijken wat er in hemelsnaam gebeurd was. :{ Zo verwarrend en onzeker. Heel veel sterkte morgen en dinsdag, wat een ontzettend heftige dagen zo voor jullie. ;( :*
Zo ging het ongeveer ook bij mij. Ik wilde nog even naar het toilet en hoorde "plons". Toen zag ik ook opeens allemaal bloed in mijn ondergoed :{

quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 12:08 schreef Arja het volgende:
Oh majo wat een vreselijke achtbaan. Veel sterkte. Ik duim ook door voor een wonder.

Mocht het toch weer mis gaan dan kun je de volgende keer misschien vragen na de tp je hormoonwaardes een poosje te controleren en evtl aan te vullen.
Dat is wel een goeie :Y

Voor nu is het bloeden en de krampen gestopt, maar ik verwacht er nog weinig van.
vergeetmewelletjemaandag 24 juni 2019 @ 19:33
Hallo dames :)

Ik postte hier vroeger onder de naam Kolonia.
Bij mij is het niet gelukt na 7x IUI en 3x IVF.
Na een tijdje rouw is het goed nu.

Maar ik wilde jullie allemaal even sterkte wensen.
Voor mij was het een pittige periode waarin je leven on hold staat en ook je relatie misschien niet de aandacht krijgt die nodig is.
In eerste instantie heeft de relatie het overleefd, maar ik ben inmiddels toch gescheiden.

Sommigen van jullie zullen hetzelfde meemaken, sommigen krijgen de hoofdprijs. En dat tweede gun ik jullie van harte.
Ik wens jullie allemaal veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Hang in there ladies! 😘

[ Bericht 0% gewijzigd door vergeetmewelletje op 24-06-2019 19:37:36 (Detail) ]
mosselmosselmaandag 24 juni 2019 @ 20:16
Edit: verkeerd account!
Gogo83maandag 24 juni 2019 @ 20:18
Hoe gaat het nu MaJo? Man heeft een paar dagen geleden mijn computer gebruikt, en blijkbaar ook ingelogd op fok. Vandaar bovenstaand bericht. :)
MaJodinsdag 25 juni 2019 @ 19:33
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 20:18 schreef Gogo83 het volgende:
Hoe gaat het nu MaJo? Man heeft een paar dagen geleden mijn computer gebruikt, en blijkbaar ook ingelogd op fok. Vandaar bovenstaand bericht. :)
Ik blijf wel bloed verliezen maar geen stolsels meer. Ik heb er nog weinig vertrouwen in maar ergens hoop ik natuurlijk wel op een wondertje O+ Morgen weten we meer.
Cygnedinsdag 25 juni 2019 @ 19:48
MaJo. :*

Kan een moderator me uit de op halen?
Arjadinsdag 25 juni 2019 @ 19:51
Majo hoe laat mag je morgen?
Wat spannend, ik denk aan je

Cygne wat ontzettend wrang dat het niet gelukt is. Sterkte met het verwerken hiervan
Fuchsia_rozedinsdag 25 juni 2019 @ 21:11
Mijn duimen draaien overuren Majo :*
Helsinkidinsdag 25 juni 2019 @ 22:41
De mijne ook :*.
Stormqueendinsdag 25 juni 2019 @ 22:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 19:48 schreef Cygne het volgende:
MaJo. :*

Kan een moderator me uit de op halen?
Ik zal het doen. :* ;(
MaJodinsdag 25 juni 2019 @ 22:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 19:51 schreef Arja het volgende:
Majo hoe laat mag je morgen?
Wat spannend, ik denk aan je

Cygne wat ontzettend wrang dat het niet gelukt is. Sterkte met het verwerken hiervan
10.30! Dus de duimen mogen keihard aan.

Och lieve cygne ;( :*
_NIKKI_dinsdag 25 juni 2019 @ 23:00
Heel veel succes morgen MaJo! Ik blijf nog even heel hard voor jullie hopen hoor! :*
Cygnedinsdag 25 juni 2019 @ 23:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 22:42 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ik zal het doen. :* ;(
Dankjewel :*

MaJo, ik duim mee! :*
Jentinwoensdag 26 juni 2019 @ 07:14
Majo en majoman: succes!
coccinellewoensdag 26 juni 2019 @ 07:19
Heel veel succes MaJo :*
Brighteyeswoensdag 26 juni 2019 @ 07:20
Hier ook volop duimen! :*
onomatopeewoensdag 26 juni 2019 @ 07:26
Succes zometeen Majo :*
Nanukewoensdag 26 juni 2019 @ 07:42
Ik sluit me aan bij alle duimers. :*
Aurewoensdag 26 juni 2019 @ 07:44
Succes straks MaJo, ik hoop mee op een wonder :*
DorothyGalewoensdag 26 juni 2019 @ 08:22
Hier wordt ook aan je gedacht Majo :*
Mrs.Peelwoensdag 26 juni 2019 @ 08:36
Succes MaJo :*
Mango91woensdag 26 juni 2019 @ 08:38
Heel veel succes Majo!
Stroopwafelmeisjewoensdag 26 juni 2019 @ 08:40
Succes zo, Majo :*
MevrouwCactuswoensdag 26 juni 2019 @ 08:43
Majo, ik denk aan je!
Omentielvowoensdag 26 juni 2019 @ 08:54
Majo. Mijn duimen draaien.
_NIKKI_woensdag 26 juni 2019 @ 08:57
Succes zometeen MaJo :*
Sylver_woensdag 26 juni 2019 @ 10:25
Heel veel succes, Majo 🤞
ferrari_roodwoensdag 26 juni 2019 @ 10:41
Succes majo
MaJowoensdag 26 juni 2019 @ 10:52
Bedankt voor alle duimen!

Het is een beetje een kutverhaal want er zit dus wel “iets” en dat kan zowel een vruchtzakje als bloed zijn. Ik moet nu bloed prikken en dan gaan ze kijken hoeveel hcg ik in mijn bloed heb. Het blijft vooralsnog dus nog spannend :o
Svanewoensdag 26 juni 2019 @ 10:53
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 10:52 schreef MaJo het volgende:
Bedankt voor alle duimen!

Het is een beetje een kutverhaal want er zit dus wel “iets” en dat kan zowel een vruchtzakje als bloed zijn. Ik moet nu bloed prikken en dan gaan ze kijken hoeveel hcg ik in mijn bloed heb. Het blijft vooralsnog dus nog spannend :o
Wat spannend! Aaah! Wanneer weet je het dan ongeveer?
MaJowoensdag 26 juni 2019 @ 11:30
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 10:53 schreef Svane het volgende:

[..]

Wat spannend! Aaah! Wanneer weet je het dan ongeveer?
Vanmiddag word ik gebeld. Afhankelijk van deze waarde heb ik dan overmorgen of volgende week een echo.

Het is in ieder geval niet buitenbaarmoederlijk, daar is ook naar gekeken.
Brighteyeswoensdag 26 juni 2019 @ 11:37
Ow muh... geen uitsluitsel nog dus. -O-
*verder duimt!
Phaidrawoensdag 26 juni 2019 @ 11:43
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 11:30 schreef MaJo het volgende:

[..]

Vanmiddag word ik gebeld. Afhankelijk van deze waarde heb ik dan overmorgen of volgende week een echo.

Het is in ieder geval niet buitenbaarmoederlijk, daar is ook naar gekeken.
De duimen draaien nog even op volle toeren door! We willen allemaal zoooo graag dat dit vruchtje blijft zitten, daar moet het universum toch wel rekening mee houden? :*
Omentielvowoensdag 26 juni 2019 @ 11:44
Duimen draaien hier ook nog even door. :*
ViviRAWRSwoensdag 26 juni 2019 @ 11:54
Pfff MaJo, wat spannend nog steeds. :*
DorothyGalewoensdag 26 juni 2019 @ 12:47
Zenuwslopend nog Majo :*
MaJowoensdag 26 juni 2019 @ 12:53
Ik heb momenteel ontzettend veel pijn en verlies ook weer stolsels dus ik denk dat het nu echt doorzet :'(
DorothyGalewoensdag 26 juni 2019 @ 13:35
Ach meis... ;(
Stroopwafelmeisjewoensdag 26 juni 2019 @ 14:03
Oh Majo, wat een achtbaan weer... Hopelijk dadelijk toch nog goed nieuws en snel een mooie echo :* Ik duim door!
Gogo83woensdag 26 juni 2019 @ 14:06
Och nee toch... Ik duim nog even door hoor...
AN.woensdag 26 juni 2019 @ 14:29
Jeutje Majo...
Wat pak jij toch de gehele bingo-kaart mee.. :{
Ik stuur je maar gewoon een berg liefde, want volgens mij kan je dat wel gebruiken.
Wat de uitkomst ook is.. :*

Ik blijf nog hard doorduimen
_NIKKI_woensdag 26 juni 2019 @ 14:39
Jeetje Majo wat een onzekerheid. :*
MaJowoensdag 26 juni 2019 @ 14:52
Duimen kunnen nu echt uit, de waarde hcg was laag en ik verga echt van de pijn. Ik kruip weer even onder een steen, bedankt voor de lieve woorden allemaal :*
Helsinkiwoensdag 26 juni 2019 @ 14:54
Klotezooi. Ik vind het zo rot voor je
MissBlisswoensdag 26 juni 2019 @ 15:03
Majo :* wat enorm kut.. Heel veel sterkte :*
Mabawa.woensdag 26 juni 2019 @ 15:07
Godver Majo :'(
ViviRAWRSwoensdag 26 juni 2019 @ 15:08
Godver MaJo.. ;( wat een verdrietige samenloop ook met het overlijden van je schoonmoeder. Heel veel sterkte voor jullie allebei :* :*

En als jullie straks weer door willen, hoop ik dat ze behalve het zwanger worden, nu ook eens het zwanger blijven onder de loep gaan nemen.
Brighteyeswoensdag 26 juni 2019 @ 15:11
Ah shitshitshit... ;(
Het was jullie z gegund...
pinquitwoensdag 26 juni 2019 @ 15:22
;( :*
Mrs.Peelwoensdag 26 juni 2019 @ 15:38
MaJo, wat een ultiem verdrietige uitkomst, wr ;( Veel knuffels en sterkte voor jullie allebei :*
B.erthawoensdag 26 juni 2019 @ 15:54
Majo wat ontzettend kut en oneerlijk. Heel veel sterkte :*
Ereshkigalwoensdag 26 juni 2019 @ 16:10
Verdomme majo!!!
Heel veel sterkte
BellaaElisawoensdag 26 juni 2019 @ 16:59
:'( zo ontzettend oneerlijk! Veel sterkte :*
Phaidrawoensdag 26 juni 2019 @ 17:00
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 14:52 schreef MaJo het volgende:
Duimen kunnen nu echt uit, de waarde hcg was laag en ik verga echt van de pijn. Ik kruip weer even onder een steen, bedankt voor de lieve woorden allemaal :*
Verdorie :'( . Wat onwijs klote en verdrietig. Sterkte.