abonnement Unibet Coolblue
pi_187585779
Vanyel, nee hoor voor alle roze gezinnen. Wij hebben B en Juul ook niet via Meer dan gewenst.

De herkenning was vooral fijn inderdaad, Nikki. Dat mooie verbaasde gezichtje. En zo grappig dat hij met die 2 speelde, met de vaders hebben we heel wat meegemaakt in de kroeg en op feesten. :)

Wij hebben best wel wat homo's in onze omgeving maar die zijn eigenlijk allemaal vrijgezel. De broer van mijn vrouw is samen met een man, maar die hebben geen kinderen.

Hij krijgt ook steeds vaker vragen van kindjes op school. Of zijn vader dood is bijvoorbeeld.

En ik ben op nu, vanaf 1 uur aan de Maarsseveense Plassen gelegen nou ja aan, vooral erin. B vond het weer top. En is ook helemaal kapot.
  maandag 24 juni 2019 @ 20:54:51 #252
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_187586634
Hier ook een roze gezin op school (geloof wel meer maar deze bij de kinderen in de klas). Ik vind het ook fijn dat mijn kinderen dat ook meekrijgen en het dus als normaal beschouwen dat er meerdere gezinssamenstellingen mogelijk zijn.
  maandag 24 juni 2019 @ 21:12:52 #253
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_187586958
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2019 16:49 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Wat tof voor kinderen (en ouders) die verder in de omgeving niet veel gelijkende gezinnen hebben O+

Was het alleen voor stellen die hun kinderwens via meerdangewenst hebben vervuld?
Nee, dat is voor iedereen die zichzelf een roze gezin noemt :Y.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_187587400
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 20:54 schreef Kyara het volgende:
Hier ook een roze gezin op school (geloof wel meer maar deze bij de kinderen in de klas). Ik vind het ook fijn dat mijn kinderen dat ook meekrijgen en het dus als normaal beschouwen dat er meerdere gezinssamenstellingen mogelijk zijn.
Dit vind ik heel belangrijk, dat ze zien dat het gewoon normaal is als twee vrouwen/mannen samenzijn.
Al geloof ik dat het met mijn dochter van 9 wel goed zit, want zij gaat later trouwen met een meisje en nodigt alleen even een man uit zodat hij zijn zaadjes kan komen brengen. :') Ze zegt al een paar jaar dat ze met een meisje gaat trouwen en ik ben op mijn beurt dan wel heel nieuwsgierig of dat ook echt zo gaat zijn.

De jongens hebben het bij de lentekriebels lessen op school inmiddels ook al gehad over kinderen krijgen (naakt knuffelen krijg je baby's van :D), trouwen en dat dat dus ook man-man etc. kan. Ik vind het heel goed dat school al vroeg start met deze onderwerpen, tijd om het taboe wat nog steeds heerst nu eens voorgoed te doorbreken.
  maandag 24 juni 2019 @ 21:43:48 #255
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_187587568
Wat leuk exode :)

Wat betreft de lgbtqia+ zit het hier wel goed; we kennen meerdere homostellen, enkele transmannen, enkele polyamoureuze/ open relatiestellen.

Overigens vind ik het ook belangrijk dat ze andere culturen meekrijgt, dus erg fijn dat er sinds deze week een moslima-juffie op het kdv is, naast een zwarte juffie.

We kennen ook een kind dat non-verbaal autistisch is, dat is ook verhelderend.

Niet dat N er heel veel vragen over stelt, althans niet over de relatiemogelijkheden en de huidskleuren. Over het gehandicapte kindje heeft ze al wel eens wat gevraagd. Dan probeer ik het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Religie vind ik wel moeilijk uit te leggen; vandaag vierden ze Sint Jan op het kdv en toen vroeg ze wie dat was. Maar het hele concept van God heb ik nog niet geprobeerd uit te leggen, en dan nog heiligen, de kerstman etc. En dan vanuit een historisch oogpunt, dus wat andere mensen daarover geloven. Ik ben zelf atheïst, dus ik wil niet God presenteren als iets dat bestaat, maar wel dat religie belangrijk is in de geschiedenis van de mensheid enzo. Pfff.... 8)7
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_187587637
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 20:05 schreef exode het volgende:
Vanyel, nee hoor voor alle roze gezinnen. Wij hebben B en Juul ook niet via Meer dan gewenst.

De herkenning was vooral fijn inderdaad, Nikki. Dat mooie verbaasde gezichtje. En zo grappig dat hij met die 2 speelde, met de vaders hebben we heel wat meegemaakt in de kroeg en op feesten. :)

Wij hebben best wel wat homo's in onze omgeving maar die zijn eigenlijk allemaal vrijgezel. De broer van mijn vrouw is samen met een man, maar die hebben geen kinderen.

Hij krijgt ook steeds vaker vragen van kindjes op school. Of zijn vader dood is bijvoorbeeld.
Ik had geen idee dat het bestond, maar dus wel tof ja. Onze kinderen kennen wel andere kinderen met 2 moeders, dus dat maakt de noodzaak minder. 2 vaders kennen we dan weer niet.

De oudste vroeg zich laatst wel af waarom we er eigenlijk nog een vader bij gehaald hadden :D
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_187592460
Ik krijg al vragen van zowel B als vriendjes die toch wel aardig richting volledige voorlichting gaan.

Zo wilt B vooral weten of hij samen met een jongen een baby kan hebben, waarom er geen baby uit zijn piemel kan komen en vooral waar die zaadjes dan vandaan komen. Of hij die bij het plassen op kan vangen. Maar goed dat heeft weinig met onze gezinssamenstelling te maken.
1 van zijn vriendjes wilt vooral weten hoe dat zaadje dan bij het eitje is gekomen. Letterlijk, het antwoord 'dat is in het ziekenhuis gedaan' is niet afdoende.

Ik vind zo'n speciale speeldag vooral fijn voor hem. ik vond het best wel een ding voor mijn vrouw zwanger was, dat we een kind op zouden laten groeien in een gezin die niet gangbaar is zeg maar.

En pfff wat een nacht, echt die bloedhitte, B heeft een hoogslaper maar we hebben zijn matras op de grond gelegd. Het was 30 graden in zijn kamer. Vanochtend bleek hij op de grond te liggen, naast zijn matras, tussen zijn lego. _O-
pi_187592935
Wat fijn dat B op die manier kan ervaren dat hij echt niet de enige is, @exode O+

Qua diversiteit zitten we tot nu toe ook wel goed geloof ik. Gastouder is moslima, dus ze hebben onlangs nog het Suikerfeest meegevierd, en Ketels beste maatje daar is een zwart meisje (en hiervoor een Marokkaans jongetje, maar die gaat nu naar school). Dit weekend hadden we nog twee moeders met hun zoontje op bezoek en de school hebben we ook expres uitgezocht op niet alleen witte kindjes (en ik was ook blij er ook een zwarte juf rond te zien lopen).

Niet dat Ketel er nu ook nog maar enige interesse in heeft, al die verschillen, die neemt het allemaal gewoon voor gangbaar aan. Maar dat is ook wel fijn. :)
  dinsdag 25 juni 2019 @ 10:05:01 #259
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_187593199
Hier meerdere stellen met 2 moeders of vaders op school.
En de school staat in een wijk met veel diversiteit en ook armoede.
Zorgt er wel voor dat het echt een goed beeld geeft van de samenleving.
pi_187594238
Dat missen wij hier dus een beetje, diversiteit. Echt zo'n dorp waar 99,5% blank is. Er wonen achter ons wel twee geadopteerde kindjes die donker zijn en dat vinden mijn kinderen dus echt een beetje bijzonder helaas. Dat leidt wel tot grappige vragen van vooral T. Zo hoorde ik hem vragen of hij overal bruin is en ook op zijn piemel. Waarop het ventje zijn handen liet zien om te laten zien dat hij niet overal bruin is. :D Piemels zijn sowieso wel een dingetje de laatste tijd. Dat hele gedoetje tussen mannen over wie de grootste heeft is volgens mij nu al begonnen. _O-

Qua wijk wonen wij in een normale volgens mij redelijk goedbedeelde wijk, waar op het eerste gezicht zeker geen armoede zichtbaar is. Ook dat is een ding. Ik merk aan mijn kinderen dat ze heel veel dingen gewoon maar vanzelfsprekend vinden, terwijl ik dat eigenlijk graag anders zou zien. Ik kom zelf uit een gezin waar niet alles zomaar kon en waar gewoon geen geld was om op vakantie te gaan. Die nieuwe fiets kreeg je misschien voor je verjaardag en kleding ook vaak tweedehands van vrienden van mijn ouders. We moesten flink helpen in het huishouden, boodschappen doen etc., maar we deden het wel met z'n allen. O+ Nu moet ik de kinderen bijna smeken om hun eigen rommel op te ruimen en daar word ik soms best een beetje verdrietig van. Inmiddels heb ik wel besloten dat ook zij dagelijks dingen in huis kunnen doen. Ze krijgen nu taakjes zoals even stofzuigen na het eten, tafel dekken, vaatwasser uitruimen, eigen schooltas inpakken en uitpakken, eigen was in de wasmand etc., maar dat gaat vaak met een hoop gezucht en gesteun en dat vind ik jammer. Ook wordt er liever niets voor een ander opgeruimd en is het standaard antwoord "maar daar heb ík niet mee gespeeld". Voor mij is het eigenlijk een teken dat ik het te lang allemaal zelf heb gedaan. Ze zijn het nu simpelweg niet gewend en daardoor schieten ze in de weerstand. Ik hoop dat deze periode van gewenning aan hun nieuwe taakjes niet te lang duurt, want ik voel me daardoor echt een soort van politieagent in eigen huis.
pi_187594331
Jongens en piemels, ik ben benieuwd wanneer er nog meer vragen komen. Zo wilde hij pas ook weten waarom hij balletjes had. Vond ie maar raar.

Wij wonen in een 'dorp' in de randstad. Het deel waar wij wonen is behoorlijk duur. Op school van B is het wel erg divers, daar loopt alles eigenlijk wel rond. Met name omdat om de school sociale huurwoningen en 3 flatjes staan.
Ik hoorde toevallig gisteren dat er nog 1 kindje in de andere kleuterklas zit die 2 mama's heeft.

B zit nu in een klas met 29 kinderen waarvan ik denk 20 blanke kindjes. De leerkrachten zijn wel allemaal blank overigens.
pi_187598278
Geen diversiteit hier in ons kleine Friese dorpje :') op haar (christelijke) school ook niet. Ik vind het hier heerlijk wonen O+ Maar merk wel dat er hier veel héle bekrompen mensen woonden. :') Maar goed, in zo’n durp ben ik zelf ook opgegroeid en met mij is het ook goedgekomen, dus ik hoop dat ik dat mijn kinderen die tolerantie ook gewoon mee kan geven O+

wel mega frustrerend dat m’n schoonfamilie ook allemaal van die lekker bekrompen mensen zijn :X
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:22:29 #263
171422 LadyBlack
paint it black
pi_187598297
Hier zitten er iig 3 kinderen uit roze gezinnen alleen al bij E in de klas, die verder ook nog multiculti is ^O^ Ben ik blij mee.

Ohja en ik kom zelf natuurlijk ook niet uit een traditioneel gezin.

Net als Nikki begin ik E ook mee te geven dat het niet vanzelfsprekend is dat je alles krijgt wat je wilt, dat dingen geld kosten, dat papier van bomen gemaakt is en dat het water ook een keer op kan zijn. Maar het landt nog niet echt :')
pi_187598741
Ik had vanmorgen nog een leuke discussie. "Waarom moeten mijn rijstwafels in een bakje? Ze kunnen toch ook gewoon in een plastic zakje dat hebben andere kinderen ook?" Op mijn antwoord dat we dan onnodig plastic gebruiken kreeg ik terug dat het bakje ook van plastic is. :') Dat werd een leuke uitleg over het verschil tussen plastic wat je continue afwast en hergebruikt en plastic wat je gewoon na een keer gebruiken weggooit en dat dat niet alleen effect heeft op het milieu, maar dat het ook geld kost. Ik geloof alleen niet dat ze mijn uitleg nuttig vonden. _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door _NIKKI_ op 25-06-2019 16:00:57 ]
  dinsdag 25 juni 2019 @ 20:28:40 #265
171422 LadyBlack
paint it black
pi_187603820
Wel scherp! :')
pi_187613260
Haha Nikki, heerlijke discussie!

Echt zo blij dat de hitte weer even voorbij is. Het was 31 graden in B zijn kamer, hij sliep pas om 21:00 gisteren en is meerdere keren wakker geweest. Aangezien school door het tropenrooster een half uur eerder begint is mijnheer echt gesloopt morgen denk ik. Zo blij dat hij vrijdag vrij is, even bijtrekken.
De voorspelde 'de jaloezie komt nog wel als Juul ouder wordt, meer kan en meer aandacht vraagt' komt uit. B is niet altijd even lief tegen zijn zusje momenteel. Hij wilt alles wat zij heeft (oa babyspeelgoed) en zij mag niets van hem. Jammer genoeg voor hem zit er nogal wat pit in zijn zusje. Die laat echt niets afpakken.
Zaterdag vieren we Juul haar eerste verjaardag, ik wacht op de 'waarom krijg ik geen cadeautjes' vraag.
pi_187613401
Oeh, herkenbaar Exode. Het begon hier ook richting de eerste verjaardag. En ook hier een kleine zus met veel pit, als Roos iets zegt of doet waar de kleine het niet mee eens is zet ze het op gillen, omdat ze weet dat Roos daar niet tegen kan en naar mij rent of gaat huilen. Inmiddels heeft ze geleerd dat als het niet direct werkt ze gewoon nóg harder moet gillen :X
Ik hoop voor jullie dat Juul een stillere aanpak heeft :+

Roos vond het ook wel moeilijk dat zij geen cadeaus kreeg bij de eerste verjaardag van haar zusje. En verwarrend dat sommige mensen (zoals opa en oma) haar wel iets gaven. Daardoor bleef ze bij iedereen hopen dat die ook iets voor haar meenamen.
Bij de tweede verjaardag ging het al een stuk beter. Ze hoopte nog wel dat iemand ook iets voor haar meenam, maar wist inmiddels dat de kans groot was dat dat niet zo was.
pi_187616739
T en S zijn ook gesloopt door het warme weer en bijbehorend slaapgebrek. Ze waren vanmorgen al om 5 uur wakker. :X

Om 17:00 uur moeten ze afzwemmen, dus het dolle duo ligt nu te slapen zodat ze hopelijk straks fit genoeg zijn om even te laten zien wat ze in huis hebben. :)
Na het zwemmen komen de opa's en ooms en tantes nog bij ons eten, dus het wordt vanavond denk ik ook een latertje voor ze. Zeker aangezien ze normaal wel om 19:00 slapen.
pi_187617810
Nikki. Wat goed van je kleine mannen. O+

Exode. Goed van kleine zus dat ze zich niks laat afpakken. Sneu voor grote broer dat er wat jaloezie is. :*

Schoolreis was leuk en warm. De kinderen hebben zich enorm vermaakt. Omdat er voor de kleuterklassen eigenlijk niks met water was hebben we ze op een moment een watergevecht laten houden. Ze genoten met volle teugen. O+
  woensdag 26 juni 2019 @ 18:50:43 #270
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_187620235
Op de school van O. Redelijk divers in huidskleur en rijkdom. Hoeveelheid verschillen in samenstelling van gezin heb ik echt geen flauw idee van :@ Heb O. Er nog geen vragen over stellen dus ik denk iig in haar klas vooral vader en moeder.

De vraag van B. Heb ik mezelf jaren geleden op de basisschool ook afgevraagd :D was toen zo blij dat er een waterspeeldag op school was en ik eindelijk kon zien of hij overal bruin was :D

En op verjaardagen heb ik duidelijk aan familie aangegeven dat ik niet wil dat de ander een cadeautje krijgt. Bij geboorte van zusje kreeg ze trouwens wel cadeau's.
  woensdag 26 juni 2019 @ 19:03:16 #271
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_187620448
Mijn moeder geeft wel alle kinderen een cadeautje. Geen dure dingen ofzo maar gewoon kleinigheidjes het hoeft voor mij ook echt niet en nu ze dat al 8 jaar doet is ze het zelf ook wel zat maar er mee stoppen wil ze ook niet.

Mijn jongste zegt altijd oma is dol op cadeautjes en dat klopt ook wel!
pi_187622144
S. is in november jarig en daarna komt dus direct Sinterklaas en met de geboorte van T. kreeg ze daarna in februari ook regelmatig een kleinigheidje. Blij dat die tijd erop zit en ik hoop echt dat m’n familie haar in de toekomst niet ook nog eens cadeautjes gaat geven op T’s verjaardag. :@ vond dat gezeur om cadeautjes de godganse dag onuitstaanbaar en bijna gênant eigenlijk. Krijgt ze een cadeautje en nog voor al het pakpapier eraf is vroeg ze al of ze nog een cadeautje hadden meegebracht }:|
pi_187622203
Hoe ging het afzwemmen nikki?

Sac had haar eerste verjaardagsfeestje ze ligt knock out in bed. Zaterdag Mag ze afzwemmen voor B.

Maandag was ik met haar bij de kinderarts en ze heeft toch de diagnose migraine gekregen.
pi_187623281
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 20:48 schreef ferrari_rood het volgende:
Hoe ging het afzwemmen nikki?

Sac had haar eerste verjaardagsfeestje ze ligt knock out in bed. Zaterdag Mag ze afzwemmen voor B.

Maandag was ik met haar bij de kinderarts en ze heeft toch de diagnose migraine gekregen.
Ja ze hebben 'm gehaald! Superfijn! Ze waren zelf ook zo trots en blij! O+ O+ Ze kregen na afloop een patatje met frikandel van het zwembad en thuis hebben we nog taart gegeten. Ze krijgen van ons ook nog een klein cadeautje, een snorkelset met flippers. Over een week of 3 gaan ze verder voor B. Er was een wachtlijst voor de zaterdaglessen helaas.

Fijn dat Sac voor B mag afzwemmen! Dat is toch weer een stukje extra zekerheid zo vlak voor de zomer. :)

Wat sneu dat de diagnose migraine is. Ik vind het zelf altijd al heftig, laat staan hoe dat dan voor zo'n mini moet zijn. :{ Ik hoop dat ze er niet al te vaak last van krijgt.
pi_187628005
Yeaaaah Nikki! Zo cool, gewoon allemaal een zwemdiploma.
ferrari, wow voor B, knap! Maar migraine, dat is echt heel vervelend. Heb je iets van medicijnen gehad? Of tips?

B is wat cdeaus betreft een verwend mannetje, die krijgt met regelmaat een cadeautas van zijn opa en oma, veel van wat er in zit, gaat meteen de container in :@ (mijn schoonmoeder verzamelt al 10 jaar cadeaus voor haar kleinkinderen, op markten, in de uitverkoop etc, niet alles kan die 10 jaar bewaren aan zeg maar).

Mijn moeder heeft altijd een klein cadeautje voor hem als we haar zien. Dat varieert van knikkers tot een hotwheels auto.

En tja die jaloezie, het hoort er gewoon bij. Maar vervelend is het soms wel. Al speelden ze vanochtend weer enorm harmonieus met de mega blocks (lees B bouwt, Juul breekt af).
Als hij geen zin in Juul heeft, gaat hij de speelkamer in, doet de deur dicht en hangt een bordje aan zijn deur met 'niet binnenkomen'. _O- En vervolgens ben ik zoet met Juul steeds weghalen bij die deur, daar ramt ze dan lachend op en roept Enjaaaa. :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')