abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187400846
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 01:08 schreef IsItMeOrYou het volgende:
Vroeger kocht ik alles wat los en vast zat, gevolg: hoop niet gebruikt en alsnog leeg gevoel en achteraf weggegooid geld. Je koopt tijdelijk geluk. Nu geef ik juist heel weinig uit want met geld koop je geen geluk... Mijn buren nu zijn zoals ik vroeger was: om de zoveel weken een grote uitgave, daar vervolgens niks mee doen en het geld opmaken aan nieuwe spullen, erg triest om te zien, dingen happen letterlijk stof. Die willen juist van het geld af, want geld is er om uit te geven zeggen ze..waar spaar je voor, je leeft om te leven...

En juist die vraag heb ik ironisch zelf nu ook omdat ik dus vrij veel geld heb: wat moet ik ermee? Zolang je geld niet uitgeeft koop je er niks voor. Geld op je rekening heeft geen waarde totdat je het verzilverd. Elke euro extra op je rekening geeft misschien een veilig gevoel maar voegt eigenlijk niks toe.

Dat is kenmerkend voor de mensen die altijd geld tekort komen: die geven het ook net zo snel weer uit. Vaak hoop abonnementen, hobby's en verplichtingen. Dus die hebben letterlijk en figuurlijk geld nog om hoofd boven water te houden. Ik betaal de vaste lasten en daarna blijft er heel wat onbesteed geld over elke maand. Ja handig als ik het ooit nodig heb maar nu is het niets meer dan een paar pixels waard.
Je komt over alsof je jezelf dingen ontneemt, dat is natuurlijk zonde want je leeft nu ook. Begin met een ‘schone lei’. Zoals je zei heb je genoeg spaargeld, laat dit lekker staan en kijk er niet meer naar om (lekkere appel voor de dorst). Alles wat nu binnenkomt kan je gebruiken voor die ene toffe reis of die iets te dure auto. Zoals je heel terecht zei; spaargeld is slechts een paar pixels. Als je bijv 10000 extra spaart dan zal je hier waarschijnlijk geen wauw gevoel van krijgen terwijl je van dit geld echt hele toffe dingen kan doen of kopen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')