abonnement Unibet Coolblue
pi_187214526
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 12:45 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik had zelfs een echte traan
Want de as kwam in mijn oog
Ze had een poncho aan die dag
Als ik me niet vergis
Wat zou je lachen om die vent
Met z’n cake en die foute tune
Maar ik zweer je
Er komt een keer geheid een dag
Dat ie het nog een keer mag doen


;(
Paskal Jakobsen?
pi_187214527
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 17:17 schreef Mani89 het volgende:
Landa moet naar een andere ploeg, dat is duidelijk.
Benieuwd of hij Pernsteiner en Stephen Williams onder de duim kan houden!
pi_187214537
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:04 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Bauke Mollema is een mens net zoals jij en ik: hij kent vreugde, pijn en verdriet. Mollema is geen mens die gezegend is met het talent dat een Bernal, Landa of welke andere stylist of de fiets dat dan wél heeft. Dus is het niet heel vreemd dat hij anders moet koersen dan die jongens. Dat zie ik heus wel, net als in voetbal. Daar stapt een trainer ook bij TOP Oss in met het doel om bijna 100 tegengoals flink terug te brengen. Met mindere middelen je zwakheden verbergen: niets vreemd aan. Ik ben heus niet zo dom om dat toe te geven; ik heb er zelfs respect voor.

Waarom ik dan toch hier negatief of zeurderig zit te doen? Dat zit hem deels in het karakter van de koers zonder de aanwezigheid van een Contador (s/o rondewim) of een natuurtalent als Bernal. Daarbij ga je voor de buis zitten en weet je zeker dat er spektakel zal komen. De koers is zonder hen in grote rondes een soort begrafenisstoet. In de laatste vier kilometer plaatst er iemand laf een sprintje en dan heb je weer drie uur voor de kat zijn viool gekeken. Dat schuurt, dat frustreert, dat is gewoon kut. Renners die daarbij aanklampen of niet beter kunnen, profiteren dan sneller van de lafheid in de koers en kunnen hoog in het klassement blijven staan. Dan zit je toch met het gevoel van; zo bijzonder is dit niet, maar hij staat toch zo hoog. Stom, naar, vervelend, onterecht. Waarom doen mensen daar toch zo lovend over?

Dan lopen we automatisch over in mijn favoriete stokpaardje: de mensen die vooral vanuit vlaggetjes redeneren. Ook binnen de chauvinisten zitten er bepaalde soorten: de niet-volgende Jannies en Ingridjes... en de vaste volgers. Van Henk en Ingrid verwacht je niet beter, die dansen voor Niki Terpstra, Marit Bouwmeester, Lex Immers en Jens Toornstra. Vlaggetje, vlaggetje, vlaggetje.

Van de vaste volger vraag ik me meer af waarom dat constante vereren blijft gebeuren. Ik kijk naar sport omdat ik verrast wil worden door verschillende soorten sporters, tactieken en opvattingen. Renners als Contador hebben het wielrennen spannend en interessant gemaakt. Je weet dat er iets gebeurt, maar niet wat. Daar kan je dertien jaar naar blijven kijken en toch blijft het iedere keer leuk. Er gebeurt iets, er wordt koers gemaakt. Dat wil je zien.

Dan stel ik de oprechte vraag: verveelt het niet om Mollema te zien rijden? Ja, ook nu is het knap of respectabel dat hij dit steeds op mindere krachten blijft doen. Je weet al jaren dat steeds hetzelfde gebeurt (hoe logisch het voor Mollema ook is), het is geen porum om naar te kijken en het is in feite verspilling van je middag. Ik zou me enorm bekocht voelen als de variëteit aan renners zo beknopt is geworden dat er vijf van de zes uur niets te zien is, alleen gehark. Over een Majka zal je inderdaad niemand horen omdat je hem minder kent, dat is helemaal niet gek. Maar probeer het alsjeblieft in een breder perspectief te plaatsen.

Als ik naar individuele sporten kijk, behandel ik elke renner zonder invloed van vlaggetjes. Op dit forum ben je alweer fout als je een Brit bent, op dit forum ben je als Colombiaan meteen iemand die niet kan fietsen, dan Fransozen zijn ook weer heel eng. Ik vraag me af waar dat generaliseren in negatieve en positieve zin voor nodig is. Wees gewoon eens eerlijk, lees je in, doe moeite om het mens achter sporters te begrijpen. Snap waarom de ene renner wel tof wordt gevonden door mensen en de ander niet.

Wij zijn ook maar mensen met een soms sterke mening. Helaas.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker aanvallen op een verkeersdrempel op 150 kilometer van de streep, waarna het volk kwijlend toekeek hoe hij toch wel 5 meter wegreed van Kiryienka die ondertussen nog een broodje kaas en een halve bidon water aan het wegwerken was!
  zondag 2 juni 2019 @ 08:25:11 #104
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187214918
Wat een vermoeiende post.
pi_187216436
quote:
14s.gif Op zondag 2 juni 2019 06:06 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het is niet zo dat je zegt: 'Poeh, één meter wegrijden van Carapaz en 12 seconden wegrijden van Puzzovivo, hier hebben we het over twee maanden nog over.'
Oh jawel. Landani krijgt altijd het voordeel van de twijfel.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')