TechnoCat | dinsdag 28 mei 2019 @ 16:30 |
Ik vind dat zo lekker hè, zo'n broodje met pindakaas, maar alleen maar van Calvé. Echter dat spul wordt zo duur als de pest, voor een middelgrote pot a 650 gram betaal je bij de Jumbo en ook AH nu al bijna 4 euro. En ik las dat Chinezen ook gek zijn op onze pindakaas. Klacht: gooi maar wat droge metworsten en boerenkool naar die chinezen maar blijf van onze pindakaas af.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
nogeenoudebekende | dinsdag 28 mei 2019 @ 16:34 |
1+1 afwachten en een tray inslaan. Spul gaat toch niet kapot. | |
BaksteenMongool | dinsdag 28 mei 2019 @ 16:41 |
Hoelang doe je met zo'n pot? 2 weken? | |
-Chakotay- | dinsdag 28 mei 2019 @ 16:44 |
wat TS met pindakaas heeft, heb ik met Nutella heb ooit een vooraadje 3kg emmers geklapt en in mn schuur opgeslagen | |
Elan | dinsdag 28 mei 2019 @ 16:51 |
Hoe denken jullie over pindakaas met stukjes noot? | |
DETELEVISIEKIJKER | dinsdag 28 mei 2019 @ 16:55 |
Calvé Pindakaas Creamy lekker crèmmig ![]() | |
Hyaenidae | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:01 |
Eén boterham Nutella is zowat de helft van de calorieën die je dagelijks binnen mag krijgen ![]() | |
stokj | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:02 |
Je kan ook overstappen naar andere soorten kaas zoals smegmakaas, tenenkaas, tandenkaas ![]() ![]() ![]() | |
ProFlamer | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:04 |
Koop Helaes Pindakaas:![]() Net zo lekker en stukken goedkoper! Zie voor de andere varianten https://www.aldi.nl/onze-producten/aldi-merken/helaes.html | |
-Chakotay- | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:07 |
kutzooi | |
Hyaenidae | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:07 |
Ik huil met je mee ![]() | |
ColorCartridge | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:11 |
Niet de AH huismerk pindakaas van 2,89 op je bammetjes smeren ![]() | |
-Chakotay- | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:16 |
hier 10 kg pindakaas ouwe gek | |
Man-Bear-Pig | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:23 |
Jep, goeie shit deze | |
TechnoCat | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:25 |
Is deze variant echt net zo lekker als de Calvé? Vroeger hadden we altijd "Panda Pindakaas" van de Aldi. Ik denk dat dit een variant daarop is. Maar de Panda pindakaas van 'toen' was prima te eten. Allicht kan ik een keer pot van dit meenemen om te proberen. Kleur zegt in elk geval een hoop. De Panda Pindakaas van 'vroeger', jaren 90: ![]() | |
Haags | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:31 |
Vies! | |
TechnoCat | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:37 |
Inderdaad, niet lekker. Gewoon smeuwig moet het zijn, zonder poespas. Net als met een reep chocolade, ik wil chocolade eten, geen chocolade met noten. Net als met Magnums, wil ik een lekker ijsje eten met een laagje chocolade er om heen, maar geen noten. | |
Elan | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:55 |
Calve is het enige of een van de weinige merken die geen suiker bevatten trouwens | |
Sapstengel | dinsdag 28 mei 2019 @ 17:59 |
300 kcal per dag eten ![]() | |
Hyaenidae | dinsdag 28 mei 2019 @ 18:01 |
Leven op sapstengels ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 28 mei 2019 @ 18:13 |
Jumbo eigen merk is opvallend goed te doen. | |
Jordy-B | dinsdag 28 mei 2019 @ 18:13 |
Dat is een leuken garpje van de Aldi. | |
Nismo91 | dinsdag 28 mei 2019 @ 18:18 |
LekkAh, dat eet ik bijna iedere dag op mijn werk op een cracker ![]() Die van de Aldi is wel tering goedkoop... Alleen ga ik niet naar de Aldi... Nismo91 ![]() | |
Twiitch | dinsdag 28 mei 2019 @ 19:06 |
M'n vriendin kwam laatst thuis met een pot organische pindakaas, niet te vreten en was kkduur ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 28 mei 2019 @ 19:59 |
De vertaling van organic is niet organisch. ![]() | |
Twiitch | dinsdag 28 mei 2019 @ 20:01 |
Orgasmisch? | |
craziness | dinsdag 28 mei 2019 @ 20:33 |
Biologisch | |
Atmosphere72 | dinsdag 28 mei 2019 @ 21:08 |
Die smeuïge van AH huismerk is goed te doen. Beste blijft toch Calve en dan gewoon de normale basic versie. Die van de Lijdel vind ik een stuk minder, beetje droog.. | |
Starhopper | dinsdag 28 mei 2019 @ 21:24 |
Het is Calvè | |
julius123 | dinsdag 28 mei 2019 @ 21:58 |
Zeker om aan Bello te voeren ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 28 mei 2019 @ 22:35 |
Ah, een connoisseur. | |
#ANONIEM | dinsdag 28 mei 2019 @ 23:37 |
Pindakaas met hagelslag ![]() | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | dinsdag 28 mei 2019 @ 23:51 |
![]() ![]() | |
nogeenoudebekende | dinsdag 28 mei 2019 @ 23:53 |
Pindakaas en bacon is trouwens een geniale combo. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | dinsdag 28 mei 2019 @ 23:55 |
![]() ![]() Nee pindakaas eet je met sambal! of met nutella dan heb je een soort van broodje met snikerssmaak | |
nogeenoudebekende | dinsdag 28 mei 2019 @ 23:56 |
Haten op bacon. ![]() | |
julius123 | woensdag 29 mei 2019 @ 00:00 |
Pindakaas en banaan is echt goddelijk | |
Dagoduck | woensdag 29 mei 2019 @ 00:03 |
Ik heb als kind ooit een kinderserie gezien waarin iemand zijn mond aan elkaar bleef plakken door pindakaas. Ik at het toen al nooit, maar daarna had ik helemaal een trauma, heb het pas vorig jaar een keer gegeten ![]() | |
dokter.knakworst | woensdag 29 mei 2019 @ 00:05 |
| |
Dagoduck | woensdag 29 mei 2019 @ 00:07 |
Hallo dokter kankworst. ![]() | |
dokter.knakworst | woensdag 29 mei 2019 @ 00:13 |
![]() omnomnomnom ![]() | |
TRON2.0 | woensdag 29 mei 2019 @ 00:16 |
Pindakaas en srirachasaus, mijn hemel wat is dat lekker (een soort Thaise mengelmoes van hot sauce/sambal) | |
julius123 | woensdag 29 mei 2019 @ 00:24 |
Klinkt goed, ga ik eens proberen | |
Durmada | woensdag 29 mei 2019 @ 00:29 |
Jij verkondigt een hoop onzin | |
TRON2.0 | woensdag 29 mei 2019 @ 00:33 |
Ik ben al gek op sriracha saus alleen, de combo met pindakaas was echt mijn Eureka-moment toen ik het op mijn boterham met pindakaas (met nootjes) probeerde. ![]() | |
DerekB | woensdag 29 mei 2019 @ 08:50 |
![]() | |
Elan | woensdag 29 mei 2019 @ 08:51 |
@GGMM @onlogisch | |
Notorious_Roy | woensdag 29 mei 2019 @ 08:56 |
AH pindakaas, lekkerste pindakaas. | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 09:35 |
Dan zou ik hem maar eens vergelijken met deze | |
vosss | woensdag 29 mei 2019 @ 09:38 |
Naar aanleiding van dit bericht net een pot tegen de muur gegooid. Bedankt zwans; die is dus mooi kapot ![]() DM voor adresgegevens zodat je mij een nieuwe pot pindakaas op kan sturen ![]() ![]() | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 09:43 |
Aan Calvé pindakaas worden, om het makkelijk smeerbaar te maken, transitvetten toegevoegd die je cholesterol verhogen . Je moet de pindakaas hebben die je moet roeren omdat de olie naar beneden zakt http://www.lucardiefitnes(...)an-een-gezond-leven/ | |
vosss | woensdag 29 mei 2019 @ 09:45 |
Pot ondersteboven bewaren. Problem solved. Geen dank. ![]() | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 09:45 |
Wat ben je toch een slim kereltje. Zeker altijd veel pindakaas gegeten? | |
Elan | woensdag 29 mei 2019 @ 09:58 |
Klopt van geen kanten dat verhaal. Ze reppen ook over suiker, terwijl Calvé pindakaas helemaal geen suiker bevat.
| |
kl1172 | woensdag 29 mei 2019 @ 09:59 |
Ik eet altijd AH 100% pindakaas naturel, zitten enkel pinda's in, geen andere toevoegingen. In die Calvé zit gehard palmvet, geharde plantaardige vetten zijn mogelijks transvetten en dat vinden je hart- en bloedvaten geen fijne vetjes. | |
Elan | woensdag 29 mei 2019 @ 09:59 |
Overigens is de hoeveelheid transvetten gebruikt tov 30 jaar geleden tegenwoordige dusdanig minimaal dat je je daar echt geen zorgen over hoeft te maken. Ook dierlijke producten bevatten transvetzuren. | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 10:04 |
Hoeveel smeer jij er op dan? 10-20 gram is zat, is ongeveer 54-108 kcal | |
Elan | woensdag 29 mei 2019 @ 10:07 |
Volledig gehard palmvet zoals in Calvé bevat juist geen transvetten. | |
junkiesietze | woensdag 29 mei 2019 @ 10:07 |
Pindakaas ![]() ![]() skippy pindakaas, meh. te doen. | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 10:08 |
Er wordt daar niet gezegd dat Calvé suker toevoegt maar dat er aan pindakaas in het algemeen suiker, zout en transitvetten worden toegevoegd. Ik heb het niet over AH pindakaas maar over de AH 100% pindakaas ![]() Vergelijk ik de 100% pindakaas dan zit er in de 100% een gram minder suiker per 100gr dan in de Calvé [ Bericht 17% gewijzigd door the-eye op 29-05-2019 10:14:57 ] | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 10:10 |
Je kan zelf wel verzinnen dat de smeerbaarheid niet door de kabouterjes komt. Waarom zou je palmvet in je pindakaas willen? | |
Elan | woensdag 29 mei 2019 @ 10:17 |
Als emulgator. De smeerbaarheid komt door palmvet, alleen bevat volledig gehard palmvet geen transvet. Het is dus een fabeltje dat het omdat het beter smeerbaar is ongezonder zou zijn voor hart en bloedvaten dan de 100% puur natuur versie. Is gewoon uitgebreid onderzocht allemaal. | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 10:20 |
De prijs is hetzelfde en dan heb ik toch liever de real stuf dan een gram extra suiker en een gram extra verzadigde vetten per 100gr | |
The_answer_is_within_you | woensdag 29 mei 2019 @ 10:23 |
niet zelf je pinda's malen ![]() | |
Elan | woensdag 29 mei 2019 @ 10:23 |
Uit jouw bron: Tenzij ze doelen op de versies met nootjes, crunch of god mag weten wat voor additieven is dat dus gewoon pertinente onzin. Aangezien de naturel geen van beide bevat. | |
KingRoland | woensdag 29 mei 2019 @ 10:27 |
Als marketingstudent had ik dit al verwacht vanwege de naamsbekendheid ![]() | |
GGMM | woensdag 29 mei 2019 @ 10:27 |
Pindakaas met nootjes is voor proleten. | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 10:28 |
Waar komt die gram extra suiker vandaan? | |
vosss | woensdag 29 mei 2019 @ 10:28 |
Calvé Pindakaas; wie is er niet groot mee geworden ![]() | |
Elan | woensdag 29 mei 2019 @ 10:29 |
Ieder z'n meug. Wat eigenlijk relevanter is in de gezondheidsdiscussie zou de hoeveelheid acrylamide per merk zijn. | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 10:32 |
Okee en wat zijn daar de scores van Voorlopig zit er soja en palmolie in Calvé dus dan scoor ik met de 100% hoger op de deugmeter ivm klimaat en ontbossing enzo ![]() | |
Jordy-B | woensdag 29 mei 2019 @ 12:37 |
Licht dat eens toe. | |
Hyaenidae | woensdag 29 mei 2019 @ 16:43 |
Zo dik als het kan, en neem nog wat flinke mespunten uit de pot ![]() Mja ik weet dat het dun moet maar kan mezelf dan niet beheersen. Zelfde als een spuitbus slagroom heb ik ook zo leeg. Daarom haal ik zoiets gewoon niet meer in huis, wil namelijk geen fattie worden. | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 17:09 |
vooral op een verse witte boterham met boter ![]() | |
Hyaenidae | woensdag 29 mei 2019 @ 17:11 |
Wut Nutella met boter? Dat is nieuw voor mij ![]() | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 17:14 |
Wel echte boter.... niet van die marga/halvarine shit | |
so.original | woensdag 29 mei 2019 @ 17:15 |
Wel nog steeds harde transvetten | |
Hyaenidae | woensdag 29 mei 2019 @ 17:16 |
Welke boter dan precies? Dan ga ik morgen naar de bakker voor een witbrood en naar de appie voor Nutella + 'de boter' . Misschien maak ik er een fotoreportage van en post ik het hier. + het effect op mijn BMI na één dag. | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 17:16 |
waarom denk je dat het zo lekker is | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 17:17 |
gewoon roomboter | |
the-eye | woensdag 29 mei 2019 @ 21:52 |
Het lekkerste is een broodje met pindakaas met iets van zuur er op zoals een augurk of atjar tamboer of als je dat niet hebt gefrituurde uitjes. | |
#ANONIEM | woensdag 29 mei 2019 @ 22:43 |
Ik eet altijd een boterham met pindakaas, kaas en slagroom. | |
TechnoCat | vrijdag 25 september 2020 @ 22:12 |
Even een update dan maar, want de Calve Pindakaas rijst nu de pan uit qua prijs, die nu, anno September 2020 op zo'n ¤4,40 zit (bij de Jumbo) voor een pot van 650 gram. Ik heb eens het huismerk van Jumbo geprobeerd, dit is een pot van 850 gram en die kost maar ¤ 2,80. De pindakaas is niet zo smeuïg als de Calvé, maar als je het niet te koud bewaard is het prima smeerbaar en ik moet zeggen, qua smaak merk ik eigenlijk nauwelijks verschil. Nu zal je zeggen, hoeveel potten pindakaas vreet jij wel niet per week? Tja, zo hard gaat het niet, de Calve potten kon ik ongeveer 1,5 week mee doen. Met deze Jumbo huismerk langer. En scheelt het geld? Ja, een beetje. Zo ben ik ook overgestapt van Friesche Vlag romige koffiemelk naar het huismerk van Jumbo, en dat is ook bijna de helft minder in prijs. En ik proef amper verschil in de koffie. | |
Passionfruit | vrijdag 25 september 2020 @ 22:57 |
Letten op de prijzen ![]() ![]() ![]() | |
Eightyone | zaterdag 26 september 2020 @ 07:07 |
Die van Jumbo bevat meer verzadigd vet. Helaas moet ik (pindakaas-liefhebster) op zulke dingen letten --> gezondheids-issues, met om de zoveel tijd een cholesterol-meting en zo. ![]() Dat is wel een reden om toch die van Calvé te nemen. Géén pindakaas kan ook nog, maar eigenlijk is er met bijna al het enigszins lekkere broodbeleg wel wat. Veel verzadigd vet, te zout, teveel suiker, enzovoort. [ Bericht 4% gewijzigd door Eightyone op 26-09-2020 09:55:18 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 26 september 2020 @ 07:09 |
Nu heb ik zin in een vers sneetje witbrood met roomboter en crunchy pindakaas. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2020 07:09:27 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 26 september 2020 @ 07:11 |
Als je geen verschil is het prima! | |
#ANONIEM | zaterdag 26 september 2020 @ 07:30 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 september 2020 @ 07:31 |
Deze man weet. | |
Hineni | zaterdag 26 september 2020 @ 07:37 |
Bij de Dirk 3,75. ![]() | |
TechnoCat | zaterdag 26 september 2020 @ 21:32 |
Inderdaad, en dan voor die paar dubbeltjes verschil op een aantal producten voor een paar euro aan extra benzine verreden. ![]() Kipfilet met bieslook is lekker, vetarm, caloriearm alleen het heeft als nadeel dat als dat in de koelkast ligt je het ook zo kunt pakken en opeten, vergelijkbaar met een zakje chips. Pindakaas is iets dat ik niet 'los' van brood zo opeet, dat is 10x niks. ![]() ![]() | |
Mubassie | zaterdag 26 september 2020 @ 21:57 |
De Jumbo had tot voor kort cheapass pindakaas van het merk Bongo. Die was hemels, lekker zacht. ![]() Meeste pindakaas lig je half in te stikken. RIP Bongo ![]() | |
DerRabbit | zaterdag 26 september 2020 @ 22:29 |
Deze baas weet ![]() | |
Stomme_Knoet | zaterdag 26 september 2020 @ 22:30 |
4 euro is peanuts | |
Jordy-B | zaterdag 26 september 2020 @ 23:44 |
Ja hoor, Seth Gaaikema heeft weer iemand bezeten. ![]() | |
the-eye | zondag 27 september 2020 @ 00:36 |
Doe jij niet het laatste uit de pot lepelen? Is toch lekker man! | |
TechnoCat | dinsdag 29 september 2020 @ 08:42 |
Nee dat smeer ik nog steeds op m'n bammetje, maar als ik klaar met smeren ben lik ik wel altijd het mes af ![]() |