abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187256948
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 13:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Jij vind alles goed wat tegen het FvD is.
Geweldig om zo de discussie te beginnen. Kan ik ook. Jij vindt alles slecht wat enige kritiek op FvD heeft.

quote:
Ik verwacht van de Groene nog steeds een eigen inzicht, niet meer van hetzelfde.
Wat bedoel je dan met meer van hetzelfde? Of eigen inzicht, wie heeft dat dan wel volgens jou? In een maatschappij kun je toch nooit echt eigen inzicht hebben, je wordt toch altijd benvloed van buitenaf.

quote:
Dat is precies wat er gebeurt. In dat gevecht zijn de progressieven aan dezelfde kant als hun echte vijanden terechtgekomen. Samen met het internationale grootbedrijf staan ze aan de kant van de globalisering die de positie van werknemers uitholt, samen daarmee staan ze aan de kant van de ondermijning van de natiestaat, en daarmee van de democratie en alle sociale voorzieningen. Samen daarmee staan ze aan de kant van de uiterst conservatie religieuzen met hun heerszucht.
Klopt ja mensen die partijen aan de rechterkant als FvD steunen doen hieraan mee. Ze hebben niet door dat ze door rechts 'conservatieven' te steunen ze het internationale grootbedrijf zoals jij dat noemt steunen. Ze staan te juichen als rechten van werknemers en sociale voorzieningen worden uitgehold. Zie bijvoorbeeld: https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/sociale-voorzieningen.
Je hebt helemaal gelijk als je ook toegeeft dat mensen als jij die FvD steunen totaal aan de kant staan van conservatieve religieuzen. Baudet kan qua uitspraken over emancipatie goed de hand schudden van islamgeleerden. Gedweep met de natiestaat is voornamelijk nuttig om mensen die niet voor zichzelf kunnen denken met een emotioneel argument te proberen over te halen.
Globalisering is een feit, dat kun je niet echt tegen gaan. Ja of je moet je van de wereld afsluiten, het brengt een hoop problemen met zich mee maar je kop ervoor in het zand steken zal niet helpen. Natuurlijk je kan zoals Noord-Korea je bijna helemaal van de wereld afsluiten dan ga je globalisering tegen, lijkt me dat weinig mensen dat liever hebben dan hun spullen van de action.

Als je denkt dat progressieven, ik neem aan dat je daarmee linkse mensen bedoelt. Het grootbedrijf steunen geeft dat wel aan hoe ver je buiten de realiteit staat. Dat staat totaal haaks op hun ideologie en handelen. FvD vindt het prima gas te blijven pompen in Groningen, met de belangen van multinational Shell boven de bevolking. Linkse vrienden van mij zitten in Hambacher Forst te protesteren tegen bruinkoolwinning. Misschien als je wat minder blind gelooft in je echokamerdenken kom je wat dichter bij de werkelijkheid.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')