abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 mei 2019 @ 07:33:40 #1
327807 Mariposas
יה&#14
pi_187110260
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  maandag 27 mei 2019 @ 07:33:53 #2
327807 Mariposas
יה&#14
pi_187110264
@Rebubbled
Oh jouw verhaal is bijna precies mijn verhaal. Ik Heb er ook uitgebreid over gepost in het borstvoedingstopic. Maar hier ook een klemmer, ik kan 1 a 2 voedingen per dag geven, omdat ik aan elke voeding kloven overhoudt en ik het niet weer wil laten escaleren. En dat idd weer borstontstekingen oplevert, ik heb zoals het er naar uitziet mijn vijfde borstontsteking net kunnen afwenden. *O*
Ja ik kolf ook ‘s nachts ongeveer om de drie uur. Ik ben dan toch wel wakker want of baby moet een fles, of hij is wakker door krampjes.

Ik kreeg trouwens bij de eerste lactatiekundige ook te horen dat ik gewoon pech had, slechte match met baby, maar bij een consult bij een andere lactatiekundige vorige week bleek er toch een te kort tongriempje te zijn.

Het is inderdaad een opluchting niet zoveel meer te hoeven plassen, dat was direct verdwenen (logisch). Alleen jammer dat ik 40 x meer tijd ben aan dat kolven. :')
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_187110336
Wat een verhalen Mariposas en rebubbled. Knap dat jullie nog doorzetten :* veel sterkte, ik hoop dat het snel beter mag gaan bij jullie :*
pi_187110892
Luna, hoe gaat het vandaag met welpje? Goede nacht gehad?
Ah rebubbled ik hoop zo dat het snel beter gaat met de borstvoeding.

Onze kleine Juul wordt echt groot. Ze kruipt nu de kamer door. Ze wijst ook naar alles en zegt dan 'uh' zo van 'dat wil ik hebben'. Met dat koppie erbij O+
Naar de open keuken hebben wij een laag afstapje, mevrouw heeft nog geen methode om dat obstakel te overwinnen. Ik was gisteren aan het koken en ze heeft wel 6 keer geprobeerd dat afstapje af te gaan. Toen gaf ze het op en ging daar maar zitten en met die grote ogen naar me kijken.

En verder c_/ niet vanwege Juul maar B werd zaterdagavond ziek...leve de wasmachine zeg maar.
pi_187110990
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 09:10 schreef exode het volgende:
Luna, hoe gaat het vandaag met welpje? Goede nacht gehad?
Lief dat je het vraagt! Nacht ging best prima. We hadden er dan ook een arsenaal aan neusspray, paracetamol en toco-tholin (tegen het snot) tegenaan gegooid. Hij werd wel wakker met flinke soepoogjes en nog een beetje warm, maar niet meer zo gloeiend als gisteren en ook minder snotterig. Hij is nu bij de opvang, dat biedt meestal fijne afleiding voor hem.
pi_187111021
Oh wat fijn Luna, het hele arsenaal aan hulpmiddelen dus :D Hopelijk gaat het nu steeds wat beter. Het weer werkt ook echt niet mee he. Juul is ook weer verkouden, ik had gehoopt daar eind mei toch wel vanaf te zijn.
pi_187111435
Thnx Aure. O+

Mariposas, erg benieuwd of de ingreep jullie dan gaat helpen. Laat het me weten, dan kan ik eventueel ook op verder onderzoek. De nachtelijke pomp sessies vond ik echt killing en zijn voor mij reden geweest de interval terug te brengen. Zeker toen ik aan de tweede antibioticakuur zat en die me ontzettend moe maakte.

Beterschap aan alle zieke kindjes. Wat balen!
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187111689
Ik heb alles gelezen, maar ben de helft alweer vergeten :')

Ik wilde in ieder geval nj nog feliciteren ;)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vervelend van de borstontstekingen mariposas en rebubbled. Er wordt zo gehamerd op het geven van borstvoeding dat moeders zich schuldig voelen als het niet helemaal lukt. Schuldig voelen is niet nodig, baby's groeien ook heel goed op flesvoeding en als je daarmee een happy mama krijgt, krijg je automatisch ook een happy baby.

Wij zijn inmiddels 7 weken verder. M is aan het groeien, maar het is nog wel te merken dat ze vroeg is geboren. We dragen nog steeds maat 50 :P Ze begon trouwens met prematuur maten, dus ze is wel gegroeid.

Verder hier ook problemen met borstvoeding. Vanwege haar startgewicht (2,3kg) kon ze de eerste weken niet lang aan de borst. Het kostte te veel energie. Ik heb volop gekolfd en ben daar nog steeds mee bezig. Nu drinkt ze wel aan de borst, maar het duurt zo lang en ze valt steeds in slaap tussendoor, waardoor alweer de volgende voedingstijd komt als zij klaar is. Ik word niet zo gelukkig van kolven, dus ik weet niet hoelang ik dit ga volhouden.

Ik ben kapot door de slapeloze nachten. M slaapt niet zo veel, dus ik kom overdag ook niet echt aan iets toe. En als ze slaapt, dan slaapt ze vooral op mij. Er waren dagen waarop ik niet eens kon douchen. Nu laat ik haar gewoon huilen als ik moet douchen of koken. En dan voel ik me daar vervolgens weer schuldig over :P

Het is echt nog allemaal ontdekken voor mij. Ik voel me af en toe een mislukte mama, maar ik weet in ieder geval dat ik veel van haar houd en ik hoop dat zij dat ook aanvoelt.
pi_187111790
Aapie, wat is het leuk om jouw mannetjes zo samen te zien en wat leuk dat ze elkaar echt al opzoeken O+

Ik zag nog een mooi spaghettimonstertje (Welpje) voorbij komen O+

En Frummel met een verbrand wangetje, dat dat zo snel kan gebeuren wist ik ook niet :o Maar nu weet je het voor de volgende keer :)

Mrs. Peel, wat zielig dat het poepen zo pijn doet. Dat hadden wij bij Jewel ook, begon ook toen ze baby was. Lactulose kregen wij destijds ook maar dat hielp (vrijwel) niet. Uiteindelijk hebben we zakjes gekregen (ik weet even niet hoe het heet) die we moeten mengen met water en dagelijks moeten geven, dat doen we nu sinds ze bijna 2 is volgens mij en sindsdien gaat het weer goed met poepen.

Een roller voor Stroop, wat goed! *O*

En een kruiper voor Tink, ook al zo goed! *O*

Pinquit, wat fijn dat er geen abcessen meer zijn maar wat een gedoe zeg, ik hoop echt dat de AB snel aanslaat. Veel beterschap en sterkte!

Wat goed dat Sofie al tot staan komt en mama zegt O+

Ceviche, vervelend is die spruw, hopelijk is het snel over en gaat het drinken dan ook weer wat beter. Wel een jompel voor zijn goede groei O+

En de tweeling van Exode en Jentin kan kruipen, haha, wat geweldig leuk dat ze zo gelijk op gaan.

Draakje ook al aan de kruip, wat een ontwikkelingen opeens overal, geweldig O+ Die obsessie voor schoenen: check. Ik kan die van mij niet meer bij de deur laten staan want dan gaat Vlokje er gegarandeerd mee aan de haal :')

Luna, beterschap voor Welpje. Hoe ging het vannacht en hoe gaat het nu met hem?

Rebubbled, wat vervelend dat het met de borstvoeding niet goed loopt, frustrerend voor jou lijkt mij dat ook. Ik heb helaas geen tips, maar duim voor je dat er alsnog verbetering in komt. Sterkte!

Cavabien, voel je alsjeblieft geen mislukte mama. Het is zwaar en aanpoten met een newborn in huis, helemaal als het je eerste is en je alles nog moet uitvinden en ontdekken. Hopelijk gaat het slapen snel wat beter en kom jij dan ook wat meer aan je rust toe. Vlokje wilde ook alleen bij mij zijn, ik heb heel veel baat gehad bij een draagdoek en uiteindelijk een draagzak zodat ik haar bij mij kon dragen en ik zo mijn handen vrij had. Misschien heb je er ook al één, maar zo niet dan zou dit misschien voor jou ook een optie zijn om het voor jou wat makkelijker te maken?

Mijn laatste weekje in dit topic :o Vrijdag wordt Vlokje gewoon alweer 1, hoe dan? Ze is dit weekend overgegaan naar een dreumesbed (ja nu al) omdat ze nog steeds tussen ons in sliep. Ledikant was lava. En warempel, vrijdag op zaterdag sliep ze tot 1 uur in eigen bed, zaterdag op zondag tot 00.00 en vannacht tot 6.00 uur :o De bedwissel lijkt dus geslaagd #scheerjewegfokwet
pi_187111794
@CaVaBien ik weet ook nog dat ik een keer vergeten was om drinken en eten en de afstandsbediening voor mezelf was vergeten klaar te leggen toen frum nog op mij sliep, zat ik daar half uitgedroogd op de bank, 3 uur lang :') het is niet erg dat je haar laat huilen als je moet douchen of koken, je zei zelf al eerder als je met douchen en koken (zijn ook behoeftes toch!?) een happy mama krijgt, krijg je ook een happy baby ;)
Ik werd zelf ook altijd schijtnerveus overigens als frum weer aan het huilen was terwijl ik echt naar de wc moest maar ja.

En een mislukte mama ben je zeker niet, lees terug wat je zegt! Je doet je stinkende best om borstvoeding te geven en het duurt lang maar je houdt vol. Dus kappen met je een mislukte mama te voelen aub O+ Je doet het hartstikke goed.

Aah schanu je laatste weekje hier alweer! Al die babies hierzo die opeens 1 zijn.. Het lijkt mij wel dat als vlokje de afgelopen nachten zo goed heeft geslapen in haar nieuwe bed dat dat wel zo blijft, toch?? En ja ik had ook geen idee dat het zo snel kon gaan met verbranden, nu is ze aan het vervellen ... :N

Mijn baby ging trouwens zelfstandig zitten gister! Eerst kruipen, nu gelijk al zitten en nu wil ze ook alweer staan.. hou op hoor _O-
pi_187111821
Shanu, haha, die Vlokje voelt zich gewoon geen baby joh, die denkt hoppa geef mij dat grote bed maar. Hopelijk blijft het helpen, ik gun jou zoveel doorslaapnachten!

Had je trouwens gezien dat er op 23 juni een event in Oud Valkenveen is van 'Meer dan gewenst' wij gaan erheen, leuk om je daar tegen te komen met je gezin.
  maandag 27 mei 2019 @ 10:37:15 #12
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187111831
Vervelend, al die worstelingen met BV geven. Sinds ik ben gestopt is er hier thuis meer rust, maar ik vind het echt heel erg jammer. Knap dat jullie doorzetten, voor hoe lang dat ook mag zijn :*.

Wij zijn druk met onze beeb. Zure poep, veel sabbelen, kwijlen, koorts... Ik roep het al weken maar zou het nu dan tóch betekenen dat er tandjes door gaan komen?! :). Hij drinkt gelukkig al wel iets beter. Zaterdag was dat nog geen 300 ml. Dat ben ik niet van hem gewend.

Wat goed, Schanu! *O*.
pi_187111841
Wow @Schanu, Vlokje ook alweer bijna 1? Wat gaat dat hard joh! Fijn van de geslaagde bedwissel, stoer hoor! *O*

@Helsinki, klinkt absoluut als tandjes! Ik duim dat ze snel doorkomen. :* Hier vermoeden ook weer nieuwe tandjes.
pi_187111916
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 10:35 schreef exode het volgende:
Shanu, haha, die Vlokje voelt zich gewoon geen baby joh, die denkt hoppa geef mij dat grote bed maar. Hopelijk blijft het helpen, ik gun jou zoveel doorslaapnachten!

Had je trouwens gezien dat er op 23 juni een event in Oud Valkenveen is van 'Meer dan gewenst' wij gaan erheen, leuk om je daar tegen te komen met je gezin.
Wat leuk! Alleen zijn wij dan op vakantie en ik zie dat het vanaf daar 1,5 uur rijden is naar Naarden. Ik weet niet hoe gezellig dat gaat zijn met twee kleine kinderen op de achterbank :') Maar ik zal het wel even bespreken met vrouwlief!

Framblij, wat knap dat frummel kan zitten, die zet straks ook gewoon meteen haar eerste stapjes zo snel als ze nu gaat joh :')
pi_187112300
Cava, fijn om te horen dat het goed met jullie gaat! En onze baby met bijna dezelfde UD als jij draagt ook nog maat 50 en deze was 1,5 week over tijd. Jullie zijn een maat omhoog, echt top! En ik herken ook wat jij en Framblij zeggen. Ik kan uren uitdrogen en hongeren terwijl ze op me slaapt. Ik vind het juist heel knap van je dat je voor jezelf zorgt. Daar moet ik echt een voorbeeld aan nemen hoor.

Helsinki, balen dat hij een lastige fase heeft. Hopelijk is het inderdaad een tandje en dus een mijlpaal. Zou zo fijn zijn!

Ik heb buggie haar acne gisteren ingesmeerd met vers getapte melk. Het lijkt vandaag iets beter te zijn. Maar misschien beeld ik het me in. Vandaag nog een ronde proberen. Ook heb ik het idee dat ze niet lekker reageert op zonnebrandcrème. Ik heb er nu twee geprobeerd, waaronder de zwitsal zonder parfum. Zijn er nog babyhuidvriendelijkere te krijgen voor zover jullie weten?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  maandag 27 mei 2019 @ 11:26:10 #16
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187112516
Krijgt ze er een droge huid van? Die van Attitude schijnt goed te zijn. Ik heb deze, maar vind de geur echt niet zo tof. Hierna ga ik die van Attitude proberen of deze van Soléo. Vind het alleen dat als het dan niet bevalt, je meteen een lekker bedrag kwijt bent aan dat spul :').
pi_187112619
Drs. Leenarts, kun je kopen bij o.a. de etos. Het is een zonnebrand die je gewoon voor volwassenen en kinderen kunt gebruiken, smeert lekker, geeft alleen geel af op kleding als je daar op morst (gaat er wel uit in de was). Zonder parfum en zonder nanodeeltjes (en ook zonder parabenen en zonder oxybenzon). Ik vind hem niet stinken. En je kan er ook eerst een kleine verpakking van kopen om uit te proberen. Dan ben je maar 3 euro kwijt, mocht het toch niks zijn :P
pi_187114856
@CaVaBien
Het zij je vergeven, 't is al heel wat dat je alles bijgeleest krijgt toch!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar 7 weken al joh, wat vliegt de tijd! :o En dan nog maat 50, krijg je wel kleding als cadeautjes wat nog past zeker? :9 Onthoud voor jezelf dan ook goed je happy mama/happy baby hé! Als jij zelfs niet doucht op sommige dagen dan kun je er toch wel vanuit gaan dat je eigenlijk alles doet.. Genieten van het samen slapen ook totdat ze er ineens geen tijd meer voor heeft. :9

@Schanu
Laatste week al? Ik ga je missen met al je uitgebreide bijleesberichten! Hopelijk vanaf nu een goede serie nachten in het dreumesbed! <3

@Helsinki
Klinkt wel hééél erg naar tandjes!

--

We hadden hier gisterenavond trouwens het eerste echte woordje ... 'mama!'
Ze begon zo voortvarend met 'bababababa', maar het is toch echt mama geworden. :+
pi_187115793
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 11:26 schreef Helsinki het volgende:
Krijgt ze er een droge huid van? Die van Attitude schijnt goed te zijn. Ik heb deze, maar vind de geur echt niet zo tof. Hierna ga ik die van Attitude proberen of deze van Soléo. Vind het alleen dat als het dan niet bevalt, je meteen een lekker bedrag kwijt bent aan dat spul :').
Ik denk dat het de acne aanzienlijk verergerd. Nu 2 dagen niet buiten geweest, jeej pnd, en het lijkt aanzienlijk minder.

Goeie tip Aure, die kleine verpakking. Ik ga eens kijken.

Nicolas, het eerste woordje! Super tof! O+ Mooi he hoe deze kleine dingen zo groots zijn. Buggie glimlacht sinds enkele dagen gemeend en omg elke keer als ze nu glimlacht is dat zoveel waard. Er zit een mensje in, een echt mensje en ze is blij met ons. Mijn hart.. Ik kan niet man.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 27 mei 2019 @ 15:14:16 #20
74056 crew  ToT
pi_187115885
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 14:11 schreef NicolasJoy het volgende:
@:CaVaBien
Het zij je vergeven, 't is al heel wat dat je alles bijgeleest krijgt toch!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar 7 weken al joh, wat vliegt de tijd! :o En dan nog maat 50, krijg je wel kleding als cadeautjes wat nog past zeker? :9 Onthoud voor jezelf dan ook goed je happy mama/happy baby hé! Als jij zelfs niet doucht op sommige dagen dan kun je er toch wel vanuit gaan dat je eigenlijk alles doet.. Genieten van het samen slapen ook totdat ze er ineens geen tijd meer voor heeft. :9

@:Schanu
Laatste week al? Ik ga je missen met al je uitgebreide bijleesberichten! Hopelijk vanaf nu een goede serie nachten in het dreumesbed! <3

@:Helsinki
Klinkt wel hééél erg naar tandjes!

--

We hadden hier gisterenavond trouwens het eerste echte woordje ... 'mama!'
Ze begon zo voortvarend met 'bababababa', maar het is toch echt mama geworden. :+
Leuk! :D
Mini-ToT brabbelt soms onbedoeld wel eens mamama en papapa, maar het is nog niet echt gericht op ons. :) Maar elke ontwikkeling is gewoon super leuk om te zien en horen. Elk nieuw klein dingetje! :Y Zelfs als meneertje ineens in z'n bakje met pap zit te graaien of er een volle lepel uit grist en er vervolgens mee gaat zitten zwaaien zoals vandaag allebei! _O- :')
pi_187116186
quote:
1s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:09 schreef Rebubbled het volgende:

[..]

Ik denk dat het de acne aanzienlijk verergerd. Nu 2 dagen niet buiten geweest, jeej pnd, en het lijkt aanzienlijk minder.

Goeie tip Aure, die kleine verpakking. Ik ga eens kijken.

Nicolas, het eerste woordje! Super tof! O+ Mooi he hoe deze kleine dingen zo groots zijn. Buggie glimlacht sinds enkele dagen gemeend en omg elke keer als ze nu glimlacht is dat zoveel waard. Er zit een mensje in, een echt mensje en ze is blij met ons. Mijn hart.. Ik kan niet man.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, super bijzonder. Ook grappig hoe je nu zit te juichen bij elke brabbel terwijl je waarschijnlijk over een x aantal weken/maanden zult denken: 'Houd je nu nooit eens op en even stil?!' :9 Dat eerste lachje is trouwens ook echt goud. O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
2s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:14 schreef ToT het volgende:

[..]

Leuk! :D
Mini-ToT brabbelt soms onbedoeld wel eens mamama en papapa, maar het is nog niet echt gericht op ons. :) Maar elke ontwikkeling is gewoon super leuk om te zien en horen. Elk nieuw klein dingetje! :Y Zelfs als meneertje ineens in z'n bakje met pap zit te graaien of er een volle lepel uit grist en er vervolgens mee gaat zitten zwaaien zoals vandaag allebei! _O- :')
Juichend bij de dingen zitten waar je misschien juist niet mee had moeten juichen. :9

De woordjes volgen hier vooral bij inspanning en eten. Stil eten is er echt niet bij, maar ik zag bij andere kinderen dat dus wel kan. Alleen hier ab-so-luut niet. :+
  maandag 27 mei 2019 @ 15:41:21 #22
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187116290
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:34 schreef NicolasJoy het volgende:

Juichend bij de dingen zitten waar je misschien juist niet mee had moeten juichen. :9

Koert had in de eerste week zichzelf zo enorm ondergepoept dat de kraamzorg (met meer dan 10 jaar ervaring) zei dat ze nog nooit zoiets had gezien.
En trots dat we waren _O- :')

Vandaag is eindelijk is z'n navel eraf gevallen :) mocht ook wel na 15 dagen.
  maandag 27 mei 2019 @ 17:03:42 #23
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187117386
Ik heb weer eens een uur vertraging -O- ik wil gewoon naar huis \klaagpost
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187117451
Ik had vandaag een soort van 'rapport'gesprek over Jip op de opvang :D :') stelt natuurlijk niks voor, maar ik was wel hartstikke trots dat ze hem zo'n lekker gezellig en sociaal kind vinden :P verder qua gedrag en ontwikkeling is hij daar gewoon precies zoals thuis. Over een weekje viert hij zijn verjaardag op de opvang en over 3 weken gaat ie over naar een verticale groep O+ Hij wordt zo groot!
pi_187118212
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:41 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Koert had in de eerste week zichzelf zo enorm ondergepoept dat de kraamzorg (met meer dan 10 jaar ervaring) zei dat ze nog nooit zoiets had gezien.
En trots dat we waren _O- :')

Vandaag is eindelijk is z'n navel eraf gevallen :) mocht ook wel na 15 dagen.
Ohh die eerste echte poep staat mij ook nog helder voor ogen. Na 3 uur een drukke huilende baby midden in de nacht, opende we de luier en die zat geheel vol. En whooop ze slingert zo haar voeten erdoor. En haar romper onder. En we keken elkaar echt aan van ok wat nu. :') We hadden nog geen badles gehad van de kraamzorg. Ik heb haar gebeld. Ik wist het echt niet meer en gelukkig nam ze op. Baby onder de kraan van de wasbak gehangen, afgedroogd, nieuwe luier en daarna samen de slappe lach gehad om de enorme poepchaos op bed, in haar kamer, in de badkamer. We hadden geen idee dat er zoveel poep uit zo'n klein babietje kon komen. Manmanmanmanman.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')