FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Terreuraanslag in Sri Lanka: 250+ doden en zeker 500 gewonden
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 09:37
Liveblog NOS:
https://nos.nl/liveblog/2(...)ls-in-sri-lanka.html

Uitzending AgendaFreeTV:

quote:
Zeker twintig doden tijdens explosies in kerken en hotels in Sri Lanka

Op paaszondag zouden bij twee kerken en drie hotels explosies hebben plaatsgevonden in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, melden lokale media. Volgens de directeur van het Colombo National Hospital kwamen bij de explosies meer dan twintig mensen om het leven en raakten ten minste 280 mensen gewond.

Vanwege Pasen was het druk in de kerken.

Naar verwachting loopt het dodental snel op. Het is nog onbekend of de aanslag is opgeist.

Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken.

https://www.nu.nl/buitenl(...)anka.html?redirect=1
quote:
Explosies bij kerken en hotels op Sri Lanka: 'minstens 80 gewonden'

Bij drie kerken in Sri Lanka hebben vanmorgen explosies plaatsgevonden. Ook bij drie hotels in de hoofdstad Colombo zijn explosieven afgegaan. Daarbij raakten minstens 80 mensen gewond, melden plaatselijke media.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Het is nog niet duidelijk of de explosies levens hebben geist. De eerste explosie vond plaats bij de basiliek Nationaal heiligdom van Sint Antonius in Colombo. Volgens ooggetuigen was de explosie zo krachtig dat omliggende gebouwen schudden.

,,We hebben al 80 gewonde gelovigen opgenomen en er worden nog steeds slachtoffers binnengebracht", verklaarde een functionaris van het Nationale Ziekenhuis van Colombo tegenover persbureau AFP.

De tweede explosie vond plaats bij de Sint Sebastiaan kerk in Negombo, een overwegend katholieke plaats ten noorden van de Sri Lankaanse hoofdstad. De kerk heeft op haar Facebook-pagina om hulp gevraagd.

De politie haastte zich onmiddellijk naar beide gebieden en sloot de toegang tot de kerken af. Sri Lankaanse veiligheidsfunctionarissen zeggen dat ze de omgeving controleren op de aanwezigheid van meer explosieven of aanslagplegers.

Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken.

https://www.ad.nl/buitenl(...)0-gewonden~af38ac5d/
quote:
20+ killed, 280 injured in 6 blasts at Sri Lankan hotels and churches on Easter Sunday

5cbbf7f1fc7e93487f8b4625.png

Six explosions rocked churches and hotels in Sri Lanka as Christian started Easter Sunday celebrations, with more than 20 killed and hundreds injured, local authorities confirmed.

Blasts during Easter mass celebrations reportedly took place at St Anthony's Church in Colombo and another church in Katuwapitiya, Katana, just outside the capital. The explosions appear to have been coordinated, as both occurred around 8:45am local time.

At about the same time in the capital, the Shangri-La and Kingsbury hotels were also hit, local media report.


Alleged footage of the aftermath, shared on social media, showed chaos and large-scale destruction inside at least one of the churches. At least 150 people were reportedly rushed to hospitals.https://www.rt.com/news/457129-sri-lanka-church-hotel-blasts/
quote:
Dit weten we over de aanslagen in Sri Lanka
Sri Lanka werd zondagochtend 21 april getroffen door in totaal acht aanslagen op drie kerken en meerdere hotels. Hierbij zijn ten minste 290 doden gevallen, onder wie een Nederlander. Ook zijn er zeker vijfhonderd gewonden gevallen. Dit is wat we weten over de aanslagen.
De eerste berichten over de explosies kwamen rond 10.00 uur lokale tijd (6.30 uur Nederlandse tijd) binnen.

De eerste aanslag vond zondagochtend plaats in een kerk Negombo, ten noorden van Colombo. Ook kerken in Kochchikade, aan de westkust, en in Batticaloa, aan de oostkust van het eiland waren het doelwit. In verband met paasvieringen was het erg druk in de gebedshuizen.

Naast hotel Shangri-La vonden ook explosies plaats in de hotels Kingsbury en Cinnamon Grand. In deze hotels, alle drie gelegen in het centrum van Colombo, verbleven veel buitenlandse toeristen. In hotel Cinnamon Grand ging een explosief af in het restaurant op de begane grond. Het is nog onduidelijk waar de ontploffingen in de andere hotels hebben plaatsgevonden.

Daarnaast werden ook een vierde hotel en een huis in een buitenwijk van Colombo getroffen door aanslagen. Het is nog niet opgehelderd hoe die aanvallen zijn uitgevoerd.

Tot nu toe 24 verdachten aangehouden
In verband met de aanslagen zijn tot nu toe 24 mensen aangehouden.
Drie Sri Lankaanse politieagenten kwamen tijdens een politie-inval om het leven kwamen door een zelfmoordaanslag. In totaal werden bij die inval zeven personen aangehouden.

Zeker n Nederlander om het leven gekomen
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde zondagmiddag dat onder de dodelijke slachtoffers n Nederlander is. Het gaat om een 54-jarige vrouw die in het buitenland woonde. Ze woonde overigens niet in Sri Lanka.

Naast de Nederlandse vrouw zijn ook zeker 35 andere buitenlandse slachtoffers gedentificeerd. Zij waren afkomstig uit Denemarken, China, de Verenigde Staten, Japan, Pakistan, Marokko, India en Bangladesh.

De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo overgebracht. De autoriteiten vragen mensen bloed te doneren

Lokale terreurgroep zit volgens Sri Lankaanse regering achter aanslagen
De Sri Lankaanse regering wijst de lokale terreurgroep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) aan als verantwoordelijke voor de aanslagen. Ook gaat de overheid ervan uit gaat dat de terreurgroep is geholpen door een internationaal netwerk van terroristen. Wie de daders precies waren is niet bekend.

De aanslagen zijn nog altijd niet opgeist, maar de Sri Lankaanse autoriteiten spraken zondag gelijk al van een terreurdaad. Ook de NTJ werd toen al genoemd. De groepering van radicale moslims werd vorig jaar ook verantwoordelijk gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

De Sri Lankaanse politie waarschuwde tien dagen geleden al op landelijk niveau voor aanslagen op belangrijke kerken.

President roept noodtoestand uit
De president van Sri Lanka, Maithripala Sirisena, riep zondag de noodtoestand uit voor heel het land. Deze geldt vanaf komende nacht. Ook is een avondklok van kracht. Dit houdt in dat niemand zich tussen 20.00 uur en 4.00 uur op straat mag bevinden.

Nederlands reisadvies voor Sri Lanka aangepast, reizen geannuleerd
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste op zondagochtend al het reisadvies voor Sri Lanka aan. Reizigers werd verzocht de omgeving van de aanslagen te mijden en instructies van de lokale politie op te volgen. Ook op het vliegveld zouden toeristen rekening moeten houden met extra veiligheidsmaatregelen.

Het Rode Kruis had de website Ikbenveilig.nl zondagochtend opengesteld, zodat Nederlanders op Sri Lanka hun naasten kunnen laten weten dat ze veilig zijn.
Omgekeerd kan het thuisfront gericht zoeken op namen van familieleden of vrienden die in het getroffen gebied zijn. Er waren zondag rond 11.20 uur 429 matches, mensen die in Sri Lanka aanwezig waren en aan hun naasten lieten weten in orde te zijn.

Premier Sri Lanka: Er waren aanwijzingen voor de aanslagen
De Sri Lankaanse premier Ranil Wickremesinghe gaf toe dat de regering wel degelijk vooraf over belangrijke informatie over de aanslagen beschikte. De informatie zou niet zijn gedeeld met ministers.

Premier Wickremesinghe zei dat er niet adequaat op de informatie gereageerd is. Ook sprak hij over een onderzoek dat wordt ingesteld om vast te stellen hoe de cruciale informatie precies is gebruikt.

Wereldleiders zeggen geschokt te zijn
De premier van Sri Lanka heeft de acht aanslagen sterk veroordeeld.
Andere staatshoofden spraken eveneens hun afschuw uit. De Nederlandse minister-president Mark Rutte reageerde via Twitter op het nieuws: "Vreselijke berichten uit Sri Lanka over bloedige aanslagen op hotels en kerken op deze Eerste Paasdag. Gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden."

Sri Lanka kent een christelijke minderheid
Sri Lanka kent een christelijke minderheid van voornamelijk rooms-katholieken. Het aantal katholieken in het land wordt geschat op 1,2 miljoen van de in totaal 21 miljoen inwoners.
De meerderheid (ongeveer 70 procent) van de inwoners van Sri Lanka is boeddhistisch. Zo'n 12 procent is hindoe en 10 procent moslim.

Vorig jaar waren er zo'n 86 meldingen van discriminatie, bedreigingen en geweld tegen christenen, aldus de National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka (NCEASL), die meer dan tweehonderd kerken in het land vertegenwoordigt.

De aanslagen volgen tien jaar na de beindiging van een jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka. De Tamils, die een etnische minderheid in Sri Lanka vormen, pakten in 1983 de wapens op in hun streven naar een onafhankelijke staat op het eiland in de Indische Oceaan. Een bloedige burgeroorlog volgde waarbij tienduizenden mensen omkwamen. De oorlog duurde tot 2009.
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-in-sri-lanka.html
Drugshonddinsdag 23 april 2019 @ 09:45
Krijgen we nu een tocht met kaarsjes of hoe zit dat ? Dat we het beestje bij de naam durven noemen. Politiek is al deels om, nu de hippiemedia nog.

[ Bericht 1% gewijzigd door Frutsel op 23-04-2019 09:53:27 ]
Iblardidinsdag 23 april 2019 @ 09:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik moet zeggen dat ik daar ook nog nooit van gehoord had. Misschien is het een vrij gebruikelijke term in de VS, maar dan hebben ze dat aardig goed verborgen weten te houden.
Ik ook niet, en het lijkt inderdaad geen erg gebruikelijke term, maar zulke constructies komen toch weleens voor als een gebeurtenis in de context van een specifiek festival plaatsvindt.
https://www.express.co.uk(...)-car-eid-worshippers
https://choice.npr.org/in(...)-stampede-near-mecca
https://www.bloomberg.com(...)orist-attack-pa-says
Jigzozdinsdag 23 april 2019 @ 09:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:53 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ik ook niet, en het lijkt inderdaad geen erg gebruikelijke term, maar zulke constructies komen toch weleens voor als een gebeurtenis in de context van een specifiek festival plaatsvindt.
https://www.express.co.uk(...)-car-eid-worshippers
https://choice.npr.org/in(...)-stampede-near-mecca
https://www.bloomberg.com(...)orist-attack-pa-says
En dan nog. Ik mis sowieso het verschil in gevoelswaarde. Klinkt een dode 'paasvierder' minder erg dan een dode christen?

Nou ja, we leven in hoogsensitieve tijden, zullen we maar zeggen.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 09:57
quote:
De aanslagen volgen tien jaar na de beindiging van een jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka.
So what? Die burgeroorlog, waar alle media steeds over zeuren, heeft geen mallemoer met deze actualiteit te maken. Dat was een eeuwenoude vete tussen de Tamil-hindoes en Singalese boeddhisten. Dit gaat over hondsdolle moslims die over de hele wereld christenen afslachten.
heywoodudinsdag 23 april 2019 @ 10:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik moet zeggen dat ik daar ook nog nooit van gehoord had. Misschien is het een vrij gebruikelijke term in de VS, maar dan hebben ze dat aardig goed verborgen weten te houden.
Aan de andere kant, hoe vaak is er een reden geweest voor grote berichten over zo'n specifieke groep, 'paasvierders'? :+
Banaanvragendinsdag 23 april 2019 @ 10:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:45 schreef Drugshond het volgende:
Krijgen we nu een tocht met kaarsjes of hoe zit dat ? Dat we het beestje bij de naam durven noemen. Politiek is al deels om, nu de hippiemedia nog.
Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag, de aanslagen in nieuw zeeland als voorbeeld nemend... de politicie wisten niet hoe snel ze op tv moesten komen om hun medeleven te betuigen

manifestatie op de dam, halsema voorop enzovoorts

misschien een volledig respectloze vraag maar waar zijn ze nu? ik heb een tweetje van de minpres gezien maar dat was het dan wel.
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 10:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:57 schreef gombro het volgende:

[..]

So what? Die burgeroorlog, waar alle media steeds over zeuren, heeft geen mallemoer met deze actualiteit te maken. Dat was een eeuwenoude vete tussen de Tamil-hindoes en Singalese boeddhisten. Dit gaat over hondsdolle moslims die over de hele wereld christenen afslachten.
Het zou niet kunnen dat men die burgeroorlog in een klein zinnetje vermeldt om aan te geven dat Srilankanen de afgelopen halve eeuw al ontzettend veel geweld te verduren hebben gehaden dat deze aanslag misschien wel aanleiding is tot nieuwe schermutselingen? alles moet een grote j'accuse zijn richting moslims, alles moet in het teken staan van jouw GROTE GELIJK? Het leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen een islam vs the west frame?
Jigzozdinsdag 23 april 2019 @ 10:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:07 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag, de aanslagen in nieuw zeeland als voorbeeld nemend... de politicie wisten niet hoe snel ze op tv moesten komen om hun medeleven te betuigen

manifestatie op de dam, halsema voorop enzovoorts

misschien een volledig respectloze vraag maar waar zijn ze nu? ik heb een tweetje van de minpres gezien maar dat was het dan wel.
Ik vind het een prima punt. Als je in bepaalde gevallen heel graag uitgebreid je medeleven wil betuigen, dan zegt dat heel waarschijnlijk iets over je mate van medeleven. Dus als je er op gegeven moment voor kiest om dat niet te doen, dan lijkt ook dat me een indicatie van de mate van medeleven. Impliciete boodschap: dit is minder erg.
Frutseldinsdag 23 april 2019 @ 10:28
AFP twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 10:27:45 #BREAKING Initial probe shows Sri Lanka attacks 'retaliation for Christchurch': deputy defence minister https://t.co/jiNVU5QOF1 reageer retweet
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 10:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:13 schreef -XOR- het volgende:

Het zou niet kunnen dat men die burgeroorlog in een klein zinnetje vermeldt om aan te geven dat Srilankanen de afgelopen halve eeuw al ontzettend veel geweld te verduren hebben gehaden dat deze aanslag misschien wel aanleiding is tot nieuwe schermutselingen? alles moet een grote j'accuse zijn richting moslims, alles moet in het teken staan van jouw GROTE GELIJK? Het leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen een islam vs the west frame?
Zo hee, lekker pittig! Ja, het huidige leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen het islam vs west frame. Heel goed geformuleerd. De IS-bommenjongens zijn al op de bewakingsvideo's aangetoond, momenteel op uw tv. Als je nou een verband met de lokale, autochtone en historische tegenstellingen zelfs maar had kunnen suggerren, had je misschien een punt gehad. Maar nee....
AchJadinsdag 23 april 2019 @ 10:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:28 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 10:27:45 #BREAKING Initial probe shows Sri Lanka attacks 'retaliation for Christchurch': deputy defence minister https://t.co/jiNVU5QOF1 reageer retweet
Ah, het is toch de schuld van een extreem rechtse verwarde einzelganger. Gelukkig maar, dan kunnen we weer rustig slapen. ^O^
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 10:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:29 schreef gombro het volgende:

[..]

Zo hee, lekker pittig! Ja, het huidige leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen het islam vs west frame. Heel goed geformuleerd. De IS-bommenjongens zijn al op de bewakingsvideo's aangetoond, momenteel op uw tv. Als je nou een verband met de lokale, autochtone en historische tegenstellingen zelfs maar had kunnen suggerren, had je misschien een punt gehad. Maar nee....
Die vermelding dat de burgeroorlog net is afgelopen mag dus alleen maar gedaan worden als er een verband is met de huidige aanslagplegers en niet om aan te geven dat Srilankanen al veel onder geweld hebben geleden? lekker empatisch...

In het artikel dat je aanhaalt wordt nota bene al vermeld dat het hier waarschijnlijk om islamieten gaat.

[ Bericht 3% gewijzigd door -XOR- op 23-04-2019 10:39:38 ]
Iblardidinsdag 23 april 2019 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik vind het een prima punt. Als je in bepaalde gevallen heel graag uitgebreid je medeleven wil betuigen, dan zegt dat heel waarschijnlijk iets over je mate van medeleven. Dus als je er op gegeven moment voor kiest om dat niet te doen, dan lijkt ook dat me een indicatie van de mate van medeleven. Impliciete boodschap: dit is minder erg.
Het kan zijn dat westerse politici minder behoefte hebben om demonstratief een tegengeluid te laten horen omdat Sri Lanka geen westers land is en de aanslagplegers geen westerlingen zijn. Er is dan geen categorie "ons soort mensen" van wie je je moet distantiren.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 10:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:34 schreef -XOR- het volgende:

Die vermelding dat de burgeroorlog net is afgelopen mag dus alleen maar gedaan worden als er een verband is met de huidige aanslagplegers en niet om aan te geven dat Srilankanen al veel onder geweld hebben geleden? lekker empatisch...
Doorstane ellende moet zeker gemeld worden. Maar niet misbruikt om de massa om de tuin te leiden en verbanden te neppen die niet bestaan. En daar waren de media wereldwijd druk mee bezig.
Jigzozdinsdag 23 april 2019 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:36 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Het kan zijn dat westerse politici minder behoefte hebben om demonstratief een tegengeluid te laten horen omdat Sri Lanka geen westers land is en de aanslagplegers geen westerlingen zijn. Er is dan geen categorie "ons soort mensen" van wie je je moet distantiren.
De mogelijke suggestie van verwantschap met de dader... Ik vind het een goed punt.
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 10:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:43 schreef gombro het volgende:

[..]

Doorstane ellende moet zeker gemeld worden. Maar niet misbruikt om de massa om de tuin te leiden en verbanden te neppen die niet bestaan.
Dit is het artikel dat je aanhaalt:

quote:
Sri Lanka werd zondagochtend getroffen door in totaal acht aanslagen op drie kerken en meerdere hotels. Hierbij zijn ten minste 290 doden gevallen, onder wie drie Nederlanders. Ook zijn er zeker vijfhonderd gewonden gevallen. Dit is wat we weten over de aanslagen.

De eerste berichten over de explosies kwamen rond 10.00 uur lokale tijd (6.30 uur Nederlandse tijd) binnen.

De eerste aanslag vond zondagochtend plaats in een kerk Negombo, ten noorden van Colombo. Ook kerken in Kochchikade, aan de westkust, en in Batticaloa, aan de oostkust van het eiland waren het doelwit. In verband met paasvieringen was het erg druk in de gebedshuizen.

Naast hotel Shangri-La vonden ook explosies plaats in de hotels Kingsbury en Cinnamon Grand. In deze hotels, alle drie gelegen in het centrum van Colombo, verbleven veel buitenlandse toeristen. In hotel Cinnamon Grand ging een explosief af in het restaurant op de begane grond. Het is nog onduidelijk waar de ontploffingen in de andere hotels hebben plaatsgevonden.

Daarnaast werden ook een vierde hotel en een huis in een buitenwijk van Colombo getroffen door aanslagen. Het is nog niet opgehelderd hoe die aanvallen zijn uitgevoerd.

Tot nu toe 24 verdachten aangehouden
In verband met de aanslagen zijn tot nu toe 24 mensen aangehouden.

Drie Sri Lankaanse politieagenten kwamen tijdens een politie-inval om het leven kwamen door een zelfmoordaanslag. In totaal werden bij die inval zeven personen aangehouden.

Explosie in Sri Lankaanse kerk met dashcam vastgelegd Explosie in Sri Lankaanse kerk met dashcam vastgelegd
Zeker drie Nederlanders om het leven gekomen
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde zondagmiddag dat onder de dodelijke slachtoffers n Nederlander is. Het gaat om een 54-jarige vrouw die in het buitenland woonde. Ze woonde overigens niet in Sri Lanka.

Op maandag werden nog eens twee Nederlandse slachtoffers gedentificeerd, waarmee het aantal slachtoffers uit Nederland op drie kwam. Het ging om een 48-jarige vrouw en haar twaalfjarige dochter. Beiden hadden een dubbele nationaliteit en woonden in het buitenland.

Naast de drie Nederlandse vrouwen zijn ook zeker 35 andere buitenlandse slachtoffers gedentificeerd. Zij waren afkomstig uit Denemarken, China, de Verenigde Staten, Japan, Pakistan, Marokko, India en Bangladesh.

De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo overgebracht. De autoriteiten vragen mensen bloed te doneren.

BuitenlandZie ook: Bloedbad in Sri Lanka door aanslagen op hotels en kerken
Lokale terreurgroep zit volgens Sri Lankaanse regering achter aanslagen
De Sri Lankaanse regering wijst de lokale terreurgroep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) aan als verantwoordelijke voor de aanslagen. Ook gaat de overheid ervan uit gaat dat de terreurgroep is geholpen door een internationaal netwerk van terroristen. Wie de daders precies waren is niet bekend.

De aanslagen zijn nog altijd niet opgeist, maar de Sri Lankaanse autoriteiten spraken zondag gelijk al van een terreurdaad. Ook de NTJ werd toen al genoemd. De groepering van radicale moslims werd vorig jaar ook verantwoordelijk gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

De Sri Lankaanse politie waarschuwde tien dagen geleden al op landelijk niveau voor aanslagen op belangrijke kerken.

Boze menigte belaagt gearresteerde man in Sri Lanka Boze menigte belaagt gearresteerde man in Sri Lanka
President roept noodtoestand uit
De president van Sri Lanka, Maithripala Sirisena, riep zondag de noodtoestand uit voor heel het land. Deze geldt vanaf komende nacht.

Ook is een avondklok van kracht. Dit houdt in dat niemand zich tussen 20.00 uur en 4.00 uur op straat mag bevinden.

Nederlands reisadvies voor Sri Lanka aangepast, reizen geannuleerd
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste op zondagochtend al het reisadvies voor Sri Lanka aan. Reizigers werd verzocht de omgeving van de aanslagen te mijden en instructies van de lokale politie op te volgen. Ook op het vliegveld zouden toeristen rekening moeten houden met extra veiligheidsmaatregelen.

Het Rode Kruis had de website Ikbenveilig.nl zondagochtend opengesteld, zodat Nederlanders op Sri Lanka hun naasten kunnen laten weten dat ze veilig zijn.

Omgekeerd kan het thuisfront gericht zoeken op namen van familieleden of vrienden die in het getroffen gebied zijn. Er waren zondag rond 11.20 uur 429 matches, mensen die in Sri Lanka aanwezig waren en aan hun naasten lieten weten in orde te zijn.

Premier Sri Lanka: Er waren aanwijzingen voor de aanslagen
De Sri Lankaanse premier Ranil Wickremesinghe gaf toe dat de regering wel degelijk vooraf over belangrijke informatie over de aanslagen beschikte. De informatie zou niet zijn gedeeld met ministers.

Premier Wickremesinghe zei dat er niet adequaat op de informatie gereageerd is. Ook sprak hij over een onderzoek dat wordt ingesteld om vast te stellen hoe de cruciale informatie precies is gebruikt.

Wereldleiders zeggen geschokt te zijn
De premier van Sri Lanka heeft de acht aanslagen sterk veroordeeld.

Andere staatshoofden spraken eveneens hun afschuw uit. De Nederlandse minister-president Mark Rutte reageerde via Twitter op het nieuws: "Vreselijke berichten uit Sri Lanka over bloedige aanslagen op hotels en kerken op deze Eerste Paasdag. Gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden."

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Amerikaanse president Donald Trump zeiden na de aanslagen "erg mee te leven" met de slachtoffers en hun nabestaanden.

Tevens sprak de paus zich in zijn paastoespraak op zondag uit over de gebeurtenissen. Hij sprak onder meer van "wreed geweld" en zei zich verbonden te voelen met alle slachtoffers.

Sri Lanka kent een christelijke minderheid
Sri Lanka kent een christelijke minderheid van voornamelijk rooms-katholieken. Het aantal katholieken in het land wordt geschat op 1,2 miljoen van de in totaal 21 miljoen inwoners.

De meerderheid (ongeveer 70 procent) van de inwoners van Sri Lanka is boeddhistisch. Zo'n 12 procent is hindoe en 10 procent moslim.

Vorig jaar waren er zo'n 86 meldingen van discriminatie, bedreigingen en geweld tegen christenen, aldus de National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka (NCEASL), die meer dan tweehonderd kerken in het land vertegenwoordigt.

De aanslagen volgen tien jaar na de beindiging van een jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka. De Tamils, die een etnische minderheid in Sri Lanka vormen, pakten in 1983 de wapens op in hun streven naar een onafhankelijke staat op het eiland in de Indische Oceaan. Een bloedige burgeroorlog volgde waarbij tienduizenden mensen omkwamen. De oorlog duurde tot 2009.
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-in-sri-lanka.html

In het laatste zinnetje wordt even vermeld dat Sri Lanka heel lang heeft geleden onder een zware burgeroorlog. Dit is een volstrekt normaal artikel met een uiteenzetting over de feiten zoals die tot dan toe bekend waren en een stukje achtergrond. Poehpoeh wat een misleiding van die vermaledijde MSM toch weer...
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 10:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:36 schreef Iblardi het volgende:

Het kan zijn dat westerse politici minder behoefte hebben om demonstratief een tegengeluid te laten horen omdat Sri Lanka geen westers land is en de aanslagplegers geen westerlingen zijn. Er is dan geen categorie "ons soort mensen" van wie je je moet distantiren.
Zou kunnen. Maar de internationale media en ook de Nederlandse geven heel adequaat de uitzonderlijke proportie van deze aanslagen aan: qua slachtoffers namelijk de grootste sinds 9/11. Daar is geen woord Spaans bij.
nixxxdinsdag 23 april 2019 @ 10:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik vind het een prima punt. Als je in bepaalde gevallen heel graag uitgebreid je medeleven wil betuigen, dan zegt dat heel waarschijnlijk iets over je mate van medeleven. Dus als je er op gegeven moment voor kiest om dat niet te doen, dan lijkt ook dat me een indicatie van de mate van medeleven. Impliciete boodschap: dit is minder erg.
Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat maakt het nog wranger eigenlijk. In Sri Lanka is een Nederlandse omgekomen en nog meer westerse burgers ook.. blijkbaar minder erg dus dan de slachtoffers in christchurch.
Vader_Aardbeidinsdag 23 april 2019 @ 10:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:53 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat maakt het nog wranger eigenlijk. In Sri Lanka is een Nederlandse omgekomen en nog meer westerse burgers ook.. blijkbaar minder erg dus dan de slachtoffers in christchurch.
Nog los van het feit dat Sri Lanka vl dichter bij Nederland ligt dan Nieuw-Zeeland, geografisch gezien. Het verschil in ophef en framing is bespottelijk, op zijn zachtst gezegd.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 10:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:53 schreef nixxx het volgende:

Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat maakt het nog wranger eigenlijk. In Sri Lanka is een Nederlandse omgekomen en nog meer westerse burgers ook.. blijkbaar minder erg dus dan de slachtoffers in christchurch.
Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt de angst mee dat wij het op ons brood gaan krijgen. Vandaar dat geroeptoeter.
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 11:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt de angst mee dat wij het op ons brood gaan krijgen. Vandaar dat geroeptoeter.
En een mooie gelegenheid om te laten zien van: "Zie mij eens deugen". Ja, dat medeleven van sommige politici was volstrekt over de top.
Jigzozdinsdag 23 april 2019 @ 11:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt angst mee. Vandaar dat geroeptoeter.
Dat zal het zijn ja. Heel duidelijk aangeven dat je ergens absoluut niet mee geassocieerd mee wil worden (extreemrechts geweld) of juist wl (persvrijheid: Charlie Hebdo). In dit geval is er geen verdenking van associatie met extremistische moslims en de behoefte om een associatie met christenen te benadrukken is er ook niet bepaald.
-mosrednAdinsdag 23 april 2019 @ 11:01
Dodental naar boven bijgesteld. 321.

Zal ongetwijfeld nog oplopen gezien het aantal gewonden..
Zipportaldinsdag 23 april 2019 @ 11:05
quote:
9s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:01 schreef -mosrednA het volgende:
Dodental naar boven bijgesteld. 321.

Zal ongetwijfeld nog oplopen gezien het aantal gewonden..
Dan mag je de TT gelijk updaten. :)
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 11:11
quote:
9s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:01 schreef -mosrednA het volgende:
Dodental naar boven bijgesteld. 321. Zal ongetwijfeld nog oplopen gezien het aantal gewonden..
CNN herhaalt steeds het stuk met Sudesh Kolonne, die zijn vrouw en dochtertje dood vond tussen de slachtoffers. Komt knalhard binnen. Die arme man...
Frutseldinsdag 23 april 2019 @ 11:16
Je zou denken dat dit behoorlijk groots is opgezet. Het vinden van mensen, materiaal, geld etc vereist toch een aardige planning.

Er was ook voor gewaarschuwd door een buitenlandse mogendheid?

Om dan nu te roepen dat het "wraak voor Christchurch is" zou natuurlijk kunnen of het is makkelijk om dat gewoon te roepen terwijl er toch al een grote aanslag in de voorbereiding was.

Kan me niet voorstellen dat je dit in een maand van de grond krijgt zonder enige voorbereiding.
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 11:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:16 schreef Frutsel het volgende:
Je zou denken dat dit behoorlijk groots is opgezet. Het vinden van mensen, materiaal, geld etc vereist toch een aardige planning.

Er was ook voor gewaarschuwd door een buitenlandse mogendheid?

Om dan nu te roepen dat het "wraak voor Christchurch is" zou natuurlijk kunnen of het is makkelijk om dat gewoon te roepen terwijl er toch al een grote aanslag in de voorbereiding was.

Kan me niet voorstellen dat je dit in een maand van de grond krijgt zonder enige voorbereiding.
Ik geloof daar ook niets van, dat zijn van die rechtvaardigheidsgronden die achteraf worden verzonnen. Een aanslag van deze magnitude vergt inderdaad zeker maanden van voorbereiding en veel hulp van buitenaf, De Sri Lankaanse moslimgemeenschap krijgt zo' n aanslag echt niet alleen voor elkaar. Zelfs de Tamil tijgers hebben nooit een aanslag op deze schaal gepleegd en die waren er ook echt niet vies van het viezier op soft targets te richten. Iedereen weet ook wel dat IS niet zo heel veel aanleiding nodig heeft voor gewelddadigheden.
B.R.Oekhoestdinsdag 23 april 2019 @ 11:22
Dit is natuurlijk de schuld van DENK en van Ozturk en Graaf Denkula in het bijzonder.
Zij zijn het immers die de moslims ophitsen om dit soort dingen te doen.

SPOILER
gezien het feit dat de aanslag in Nieuw Zeeland de schuld van Baudet bleek te zijn.....
Loekie1dinsdag 23 april 2019 @ 11:29
Aanslagen Sri Lanka gedaan als wraak voor aanslagen op moskeen Christchurch’
De zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeen in maart van dit jaar. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit eerste onderzoeksresultaten. Daarnaast wordt volgens de minister een tweede extremistische groepering verdacht van betrokkenheid bij de bomaanslagen in op hotels en kerken.
https://www.ad.nl/dossier(...)ristchurch~a4268eb0/
heywoodudinsdag 23 april 2019 @ 11:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:29 schreef Loekie1 het volgende:
Aanslagen Sri Lanka gedaan als wraak voor aanslagen op moskeen Christchurch’
De zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeen in maart van dit jaar. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit eerste onderzoeksresultaten. Daarnaast wordt volgens de minister een tweede extremistische groepering verdacht van betrokkenheid bij de bomaanslagen in op hotels en kerken.
https://www.ad.nl/dossier(...)ristchurch~a4268eb0/
Nou bedankt maar weer, Brenton T.
KingRadlerdinsdag 23 april 2019 @ 11:41
er is dus een kans dat er weer een Brenton T. schutter op duikt
Frutseldinsdag 23 april 2019 @ 11:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou bedankt maar weer, Brenton T.
Ja en dat was weer de schuld van Pietje El Shabab en zo geven we elkaar mooi de schuld enzo
heywoodudinsdag 23 april 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:45 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ja en dat was weer de schuld van Pietje El Shabab en zo geven we elkaar mooi de schuld enzo
Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Drugshonddinsdag 23 april 2019 @ 11:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:07 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag, de aanslagen in nieuw zeeland als voorbeeld nemend... de politicie wisten niet hoe snel ze op tv moesten komen om hun medeleven te betuigen

manifestatie op de dam, halsema voorop enzovoorts

misschien een volledig respectloze vraag maar waar zijn ze nu? ik heb een tweetje van de minpres gezien maar dat was het dan wel.
Boven de rivieren denken ze wat goed voor is. Think again Zo stemmen wij.
Pleun2011dinsdag 23 april 2019 @ 11:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:16 schreef Frutsel het volgende:
Je zou denken dat dit behoorlijk groots is opgezet. Het vinden van mensen, materiaal, geld etc vereist toch een aardige planning.

Er was ook voor gewaarschuwd door een buitenlandse mogendheid?

Om dan nu te roepen dat het "wraak voor Christchurch is" zou natuurlijk kunnen of het is makkelijk om dat gewoon te roepen terwijl er toch al een grote aanslag in de voorbereiding was.

Kan me niet voorstellen dat je dit in een maand van de grond krijgt zonder enige voorbereiding.
Klopt..het duurt jaren voor je zo'n aanslag hebt voorbereid en zeker als je er geen ervaring mee hebt.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 11:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:47 schreef heywoodu het volgende:

Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Hallo, twee gestoorde kampen? Wij hebben hier twee decennia met tientallen aanslagen gehad met vele honderden, ja duizenden doden door tientallen daders. En n enkele idioot in Nieuw-Zeeland. Twee gestoorde kampen? Nou, dat andere kamp zie je alleen als je een hele speciale bril opzet....

[ Bericht 1% gewijzigd door gombro op 23-04-2019 11:58:39 ]
heywoodudinsdag 23 april 2019 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:51 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Klopt..het duurt jaren voor je zo'n aanslag hebt voorbereid en zeker als je er geen ervaring mee hebt.
En dat laatste geldt wel voor het gros van de zelfmoordterroristen.
vosssdinsdag 23 april 2019 @ 11:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:29 schreef Loekie1 het volgende:
Aanslagen Sri Lanka gedaan als wraak voor aanslagen op moskeen Christchurch’
De zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeen in maart van dit jaar. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit eerste onderzoeksresultaten. Daarnaast wordt volgens de minister een tweede extremistische groepering verdacht van betrokkenheid bij de bomaanslagen in op hotels en kerken.
https://www.ad.nl/dossier(...)ristchurch~a4268eb0/
Dit is gewoon gelul. Dat roepen ze zodat wij, "de blanken", ons nog extra schuldig voelen. Sterker nog, we zijn het zelf schuld!!

Tief toch op man. :r

Ophoeren met de multicul,
Ophoeren met politiek correct gelul,
Ophoeren met de islam de hand boven het hoofd te houden.

Etc etcetc.

:(
Faxiedinsdag 23 april 2019 @ 11:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:51 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Klopt..het duurt jaren voor je zo'n aanslag hebt voorbereid en zeker als je er geen ervaring mee hebt.
't Is natuurlijk wel handig om een vergelding alvast voorbereid te hebben. Tja dat het voor een ander land is waar de mensen er totaal niks mee te maken hebben is maar een detail. De politici en media lijken dat ook niet zo belangrijk te vinden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:51 schreef gombro het volgende:

[..]

Hallo, twee gestoorde kampen? Wij hebben hier twee decennia met tientallen aanslagen gehad door tientallen daders met vele honderden doden. En n enkele idioot in Nieuw-Zeeland. Twee gestoorde kampen? Nou, die ene zie je alleen als je een hele speciale bril opzet....
Komt door het gevaar Wilders. Maar goed dat de kinderen daar in de schoolboeken al voor gewaarschuwd worden.
Frutseldinsdag 23 april 2019 @ 12:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Mwoah... Ik denk dat de Brendon T's nog wel op n of twee handen te tellen zijn.. het aantal zelfmoordaanslagen niet meer. En als het niet de schuld is van de Brendon T's dan is het in hun ogen wel de schuld van Westerse regeringen die zich bemoeien in Islamitische landen en als die het niet zijn dan is het wel de schuld van ongelovigen die daar op vakantie gaan of of of. etc etc

Zoals ik net zei denk ik dat het in dit geval makkelijk wijzen is naar Christchurch, maar ik geloof gewoon niet dat dat de werkelijke reden is. Dit is te groot om in zo'n korte tijd voor elkaar te krijgen.
nixxxdinsdag 23 april 2019 @ 12:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:22 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Ik geloof daar ook niets van, dat zijn van die rechtvaardigheidsgronden die achteraf worden verzonnen. Een aanslag van deze magnitude vergt inderdaad zeker maanden van voorbereiding en veel hulp van buitenaf, De Sri Lankaanse moslimgemeenschap krijgt zo' n aanslag echt niet alleen voor elkaar. Zelfs de Tamil tijgers hebben nooit een aanslag op deze schaal gepleegd en die waren er ook echt niet vies van het viezier op soft targets te richten. Iedereen weet ook wel dat IS niet zo heel veel aanleiding nodig heeft voor gewelddadigheden.
Dat denk ik ook. Veel langer voorbereid.
Zipportaldinsdag 23 april 2019 @ 12:05
Ja, geef Nieuw-Zeeland maar de schuld. Lekker makkelijk. Blijkbaar is het al langer onrustig in dat land. Waar je in het verleden nooit echt iemand over hoorde.

sb00_B.gif
SpaceOdditydinsdag 23 april 2019 @ 12:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:20 schreef -XOR- het volgende:

https://tpook.nl/2019/04/(...)n-naar-paasvierders/

Zelfs TPO heeft het hier over paasvierders, die rechtse meltdown is nergens voor nodig.
Ja kappen daarmee. TPO kappen met dat domme gelul, kappen met dat ''rechtse'', kappen met dat hele leuke ''meltdown'' gedoe.

Gewoon zeggen hoe het zit;

Een groep moslims maken moslims dood zoals in egypte; ''wat erg'' en ''we zijn geschrokken''.

Een groep moslims maken niet-moslims dood zoals in sri lanka; ''we leven intens mee'' en ''we zijn geschrokken''.

Maar n niet-moslim maakt moslims dood; ''moskeen beschermen'', ''is de schuld van opkomend rechts'' en als kers op de taart laat Erdogan een filmpje bij een verkiezingsbijeenkomst zien om aan te tonen hoe het westen (of de niet-islamtische gemeenschap) de islamitische gemeenschap kapot willen maken ofzo.

Vreemd toch dat moslims niet hun zorgen en angst uitte zoals na Egypte, zoals na Christchurch.... Echt vreemd.
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Ja en vreemd genoeg blijven we juist het grootste kamp, wat in zn bronnen van zn ideologie geweld rechtvaardigt en motiveert, gewoon tolereren en zelfs beschermen. Zonder de gewelddadige bronnen te bekritiseren, f uit ''respect'', f uit angst voor de gewelddadige reacties die zodoende door de ''gekkies'' van die betreffende ideolgie als gerechtvaardigd worden gezien.

Raaarrrr.
sp3cdinsdag 23 april 2019 @ 12:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:04 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dat denk ik ook. Veel langer voorbereid.
wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
AToontje87dinsdag 23 april 2019 @ 12:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
Want die explosieven 'koop' je gewoon bij een marktkraampje om de hoek? :?

Amigo, mag ik van jou een zak geroosterde pinda's en 250kg aan explosieven. Oja, doe er ook nog maar even 125 ontstekers bij.
sp3cdinsdag 23 april 2019 @ 12:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:25 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Want die explosieven 'koop' je gewoon bij een marktkraampje om de hoek? :?
nee dat zegt niemand
Oostwouddinsdag 23 april 2019 @ 12:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou bedankt maar weer, Brenton T.
Jij laat je ook van alles op de mouw spelden, is het niet?

Begon Brenton Tarrant, of was de aanslag in Christchurch een reactie op jaren van systematisch moslimgeweld?
J.A.R.V.I.S.dinsdag 23 april 2019 @ 12:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt de angst mee dat wij het op ons brood gaan krijgen. Vandaar dat geroeptoeter.
Dus capituleren voor de islam uit angst voor de gevolgen, maakt het nog erger als dit ons land en onze vrijheden dient te vertegenwoordigen. Het beestje moet gewoon bij de naam genoemd worden en dezelfde behandeling te krijgen als onze heren en vrouwen politici weer losgaan over extreem-rechts. Maar je merkt dat zodra de islam erbij betrokken is ze op hun tenen lopen, in de media, de politiek zelfs cabaretiers durven niks meer over de islam te zeggen, en het lijkt wel steeds erger te worden. Misschien moeten al die zwakkelingen maar aftreden en mensen die niet bang zijn aan de macht laten.
Ludachristdinsdag 23 april 2019 @ 12:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:30 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dus capituleren voor de islam uit angst voor de gevolgen, maakt het nog erger als dit ons land en onze vrijheden dient te vertegenwoordigen. Het beestje moet gewoon bij de naam genoemd worden en dezelfde behandeling te krijgen als onze heren en vrouwen politici weer losgaan over extreem-rechts. Maar je merkt dat zodra de islam erbij betrokken is ze op hun tenen lopen, in de media, de politiek zelfs cabaretiers durven niks meer over de islam te zeggen, en het lijkt wel steeds erger te worden. Misschien moeten al die zwakkelingen maar aftreden en mensen die niet bang zijn aan de macht laten.
Alleen aftreden maar? Wat ben je mild vandaag.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 12:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:27 schreef Oostwoud het volgende:
Begon Brenton Tarrant, of was de aanslag in Christchurch een reactie op jaren van systematisch moslimgeweld?
Ik had begrepen dat Tarrant niet tegen dat geweld moordde maar tegen de wereldwijde moslimmigratie en islamisering.
nixxxdinsdag 23 april 2019 @ 12:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
Jij kunt de explosieven op je werk jatten, voor de gewone mens is dat wat lastiger. Weet niet echt of er in Sri Lanka moeilijk aan explosieven te komen is, misschien nog veel rondzwervend spul van Tamil tijgers.
Het lastige lijkt mij een groepje van tien mensen of wat vinden die zichzelf wel even op willen blazen. Daar gaat ook wat tijd in zitten denk ik.
Knipdinsdag 23 april 2019 @ 12:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:13 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Het zou niet kunnen dat men die burgeroorlog in een klein zinnetje vermeldt om aan te geven dat Srilankanen de afgelopen halve eeuw al ontzettend veel geweld te verduren hebben gehaden dat deze aanslag misschien wel aanleiding is tot nieuwe schermutselingen? alles moet een grote j'accuse zijn richting moslims, alles moet in het teken staan van jouw GROTE GELIJK? Het leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen een islam vs the west frame?
Veelzeggender is het dat niet vermeld wordt dat in 2016 in Lahore ook een grote aanslag tijdens Pasen op christenen door moslims werd gepleegd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslag_in_Lahore_op_27_maart_2016

Om even te benadrukken dat het vooral niets met moslims te maken heeft
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 12:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
Dat zou je denken. De praktijk wijst echter uit dat alle 'succesvolle' grotere aanslagen behoorlijk tijdig gepland zijn. Sowieso bestaat de moslimgemeenschap van Sri Lanka behoudens een kleine middenklasse voornamelijk uit bewoners van pseudo-krottenwijken in Colombo en wat golfplaten strandhuisjes aan de oostkust. Die kunnen dat echt niet zelf voor elkaar gekregen hebben.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:41 schreef nixxx het volgende:
Weet niet echt of er in Sri Lanka moeilijk aan explosieven te komen is, misschien nog veel rondzwervend spul van Tamil tijgers.
Rondzwervend spul van de Tamils zou nooit bij moslims belanden. En de Tamil bommen waren veel kleiner. Daar kon je geen kerken mee opblazen en honderd man doden.
sp3cdinsdag 23 april 2019 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:41 schreef nixxx het volgende:

[..]

Jij kunt de explosieven op je werk jatten, voor de gewone mens is dat wat lastiger. Weet niet echt of er in Sri Lanka moeilijk aan explosieven te komen is, misschien nog veel rondzwervend spul van Tamil tijgers.
Het lastige lijkt mij een groepje van tien mensen of wat vinden die zichzelf wel even op willen blazen. Daar gaat ook wat tijd in zitten denk ik.
grote probleem lijkt mij het bouwen van de bommen, daar heb je iemand voor nodig die weet wat hij aan het doen is maar het verzamelen van de explosieven zal zeker in een land dat relatief kortgeleden een heftige burgeroorlog heeft uitgevochten niet zo'n heel groot probleem zijn

als je hier al kijkt wat er aan illegaal vuurwerk binnenkomt iedere jaarwisseling ...

hoeft geen jaren te duren lijkt me zeker niet als ze al langer van plan waren om iets op te blazen
sp3cdinsdag 23 april 2019 @ 12:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:48 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat zou je denken. De praktijk wijst echter uit dat alle 'succesvolle' grotere aanslagen behoorlijk tijdig gepland zijn. Sowieso bestaat de moslimgemeenschap van Sri Lanka behoudens een kleine middenklasse voornamelijk uit bewoners van pseudo-krottenwijken in Colombo en wat golfplaten strandhuisjes aan de oostkust. Die kunnen dat echt niet zelf voor elkaar gekregen hebben.
alle grotere aanslagen of alle grotere aanslagen in west Europa?

kan me voorstellen dat het hier wat lastiger is om zoiets voor elkaar te krijgen maar dat is misschien ook hopen tegen beter weten in
-XOR-dinsdag 23 april 2019 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:52 schreef sp3c het volgende:

[..]

alle grotere aanslagen of alle grotere aanslagen in west Europa?

kan me voorstellen dat het hier wat lastiger is om zoiets voor elkaar te krijgen maar dat is misschien ook hopen tegen beter weten in
Dat lijkt me sowieso. Er stromen nu ook allerlei berichten binnen dat de veiligheidsdienste in SL nogal wat steken hebben laten vallen, maar dan nog: het valt ook niet mee om daar zulke bommen te fabriceren/importeren. De Tamiltijgers zijn in ieder geval nooit geslaagd zo'n grote en goed gecoordineerde aanslag te plegen en die hadden ook buiten het eiland echt wel een redelijk uitgebreid netwerk .
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 13:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:41 schreef nixxx het volgende:

Het lastige lijkt mij een groepje van tien mensen of wat vinden die zichzelf wel even op willen blazen.
Is misschien wel nooit zo makkelijk geweest: sinds het eind van het Kalifaat lopen er honderden doodsverachtende en statenloze jihadi's in het wild rond die verder nergens heen kunnen en een leuke laatste klus zoeken.
Drugshonddinsdag 23 april 2019 @ 13:11
Ben benieuwd 25 mei. EU verkiezingen. Fit in or Fuck off.
Drugshonddinsdag 23 april 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:10 schreef gombro het volgende:

[..]

Is misschien wel nooit zo makkelijk geweest: sinds het eind van het Kalifaat lopen er honderden doodsverachtende en statenloze jihadi's in het wild rond die verder nergens heen kunnen en een leuke laatste klus zoeken.
Kun je nagaan hoe diep het verdriet zat om een verkrachtingsstaat op te richten.En andere mensen die niet jouw geloof aanhangen over de kling te gooien.

[ Bericht 0% gewijzigd door Drugshond op 23-04-2019 13:45:45 ]
LXIVdinsdag 23 april 2019 @ 13:36
Dat van die ‘islamophobia’ klopt letterlijk. Stel je voor dat de hoofdboodschap op de msm was na Christchurch:’ We moeten vooral oppassen dat rechts hier niet op wordt aangekeken’. Het was net andersom.
Pleun2011dinsdag 23 april 2019 @ 13:41
De media en veel linkse politici zijn niet bepaald pro-christelijk, dat zal ook wel een rol spelen bij de selectieve verontwaardiging. En dan komt er nog een stukje ordinaire lafheid bij kijken. Christenen doen niks terug als je hen aanvalt dus dat is lekker makkelijk. Maar moslims bekritiseren..dat doen ze niet..bij de gedachte alleen al loopt het dun door de broek bij de Jettens van deze wereld.
Drugshonddinsdag 23 april 2019 @ 13:42
Gaan leuke politieke- alsook maatschappelijke tijden worden. Tijd om eens in de acheruitkijkspiegel te kijken.
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 13:45
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
Pleun2011dinsdag 23 april 2019 @ 13:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:45 schreef speknek het volgende:
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
Salafisme bedoel je? Haatpredikers zullen toch altijd wel hun weg vinden.. bovengronds of ondergronds.
nixxxdinsdag 23 april 2019 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:10 schreef gombro het volgende:

[..]

Is misschien wel nooit zo makkelijk geweest: sinds het eind van het Kalifaat lopen er honderden doodsverachtende en statenloze jihadi's in het wild rond die verder nergens heen kunnen en een leuke laatste klus zoeken.
Denk niet dat er veel Sri lankanen in Syri en Irak waren?
Maar nu in Europa en Midden-Oosten en Noord-Afrika geen gebrek nee..
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 13:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:48 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Salafisme bedoel je? Haatpredikers zullen toch altijd wel hun weg vinden.. bovengronds of ondergronds.
Tuurlijk, maar als het ondergronds is dan schrik je een meute 'goedbedoelende burgers' al af, en normaliseer je het taalgebruik in de tussentijd ook niet.
Drugshonddinsdag 23 april 2019 @ 14:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:56 schreef speknek het volgende:

[..]

Tuurlijk, maar als het ondergronds is dan schrik je een meute 'goedbedoelende burgers' al af, en normaliseer je het taalgebruik in de tussentijd ook niet.
Boeien, zelfreinigend vermogen onder moslims is 0. Die geven elkaar nooit aan, Al helemaal niet als hun land van herkomst niet moslim is. PFFFFT.
Morrigandinsdag 23 april 2019 @ 14:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:03 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Mwoah... Ik denk dat de Brendon T's nog wel op n of twee handen te tellen zijn.. het aantal zelfmoordaanslagen niet meer. En als het niet de schuld is van de Brendon T's dan is het in hun ogen wel de schuld van Westerse regeringen die zich bemoeien in Islamitische landen en als die het niet zijn dan is het wel de schuld van ongelovigen die daar op vakantie gaan of of of. etc etc

Zoals ik net zei denk ik dat het in dit geval makkelijk wijzen is naar Christchurch, maar ik geloof gewoon niet dat dat de werkelijke reden is. Dit is te groot om in zo'n korte tijd voor elkaar te krijgen.
Ik geloof ook niet dat Christchurch hier iets mee te maken heeft. Radicale moslims verzinnen altijd wel een smoes voor het doden van onschuldige burgers.
EdvandeBergdinsdag 23 april 2019 @ 14:06
barack-obama-easter-worshippers-tweet.jpg

quote:
Easter worshippers
Is dit een nieuwe cult? De geheime sekte der Paasaanbidders?

Men wringt zich in bochten om het woord christenen maar te vermijden. Dankzij de VS zijn in 20 jaar tijd de christenen massaal uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika gezuiverd. Dankzij de alom gerespecteerde families Bush en Obama. Als er ergens een Jood wordt vermoord in een islamitisch land, is het bijna reden tot een invasie, maar christenen (en andere minderheden als Yezidi's en Sji'ieten) zijn daar vogelvrij.
Morrigandinsdag 23 april 2019 @ 14:11
quote:
13s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:06 schreef EdvandeBerg het volgende:
[ afbeelding ]
[..]

Is dit een nieuwe cult? De geheime sekte der Paasaanbidders?

Men wringt zich in bochten om het woord christenen maar te vermijden. Dankzij de VS zijn in 20 jaar tijd de christenen massaal uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika gezuiverd. Dankzij de alom gerespecteerde families Bush en Obama. Als er ergens een Jood wordt vermoord in een islamitisch land, is het bijna reden tot een invasie, maar christenen (en andere minderheden als Yezidi's en Sji'ieten) zijn daar vogelvrij.
Vreemde term inderdaad. Alsof christenen alleen pasen vieren.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 14:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:02 schreef Drugshond het volgende:

zelfreinigend vermogen onder moslims is 0. Die geven elkaar nooit aan,
We mogen hopen van wel. Want er zitten in heel Europa moslims bij de politionele diensten, ook bij recherche e.d. Kennelijk is daar weinig reden ze niet te vertrouwen.
EdvandeBergdinsdag 23 april 2019 @ 14:13
quote:
18s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:11 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Vreemde term inderdaad. Alsof christenen alleen pasen vieren.
Net zoals moslims geen mohammedanen meer worden genoemd worden, ze aanbidden Allah maar niet Mohammed.
Basp1dinsdag 23 april 2019 @ 14:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:48 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Zo werkt de wereld niet. Bijzonder naeve linkse stellingname ook.
In Rusland en vooral China doet men goed hun best om de radicale islam te heropvoeden. :D
Drugshonddinsdag 23 april 2019 @ 14:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:11 schreef gombro het volgende:

[..]

We mogen hopen van wel. Want er zitten in heel Europa moslims bij de politionele diensten, ook bij recherche e.d. Kennelijk is daar weinig reden ze niet te vertrouwen.
Je hebt zelf ook google.
https://www.volkskrant.nl(...)-corruptie~b1c0b945/

Ik ben hier niet om jouw huiswerk te doen.
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 14:19
quote:
Hm. Ik moet toegeven: dat artikel is wel effe schrikken....
Oostwouddinsdag 23 april 2019 @ 14:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:32 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik had begrepen dat Tarrant niet tegen dat geweld moordde maar tegen de wereldwijde moslimmigratie en islamisering.
Zou er sprake zijn van systematisch moslimgeweld in westerse landen zonder de aanwezigheid van moslims, immigratie en islamisering in westerse landen?
SpaceOdditydinsdag 23 april 2019 @ 14:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:45 schreef speknek het volgende:
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
''Laten we toch gewoon alles verbieden wat radicaal is. Maar laten we ajb de bronnen die deze radicaliteit aanwakkert ongemoeid, want respect enzjeweettoch''.

:')
Oostwouddinsdag 23 april 2019 @ 14:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:45 schreef speknek het volgende:
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
Met welke reden laat je radicaal links weg?
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 14:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:46 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Met welke reden laat je radicaal links weg?
Recent geen grote terreuraanslagen op onschuldigen gepleegd?
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 14:56
quote:
4s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:44 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

''Laten we toch gewoon alles verbieden wat radicaal is. Maar laten we ajb de bronnen die deze radicaliteit aanwakkert ongemoeid, want respect enzjeweettoch''.

:')
Oh ja alles wat radicaliteit aanwakkert, dat is geen glijdende schaal totaan de halve bevolking in werkkampen plaatsen.
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 14:57
Het valt in ieder geval op dat de hypocrisieschreeuwers in een kramp schieten op het moment dat er wel consistentie geleverd wordt.
Oostwouddinsdag 23 april 2019 @ 15:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:55 schreef speknek het volgende:

[..]

Recent geen grote terreuraanslagen op onschuldigen gepleegd?
Daar is dan ook weinig reden toe, radicaal links mag tevreden zijn met hoe het gaat in de wereld:
Natiestaten brokkelen af, grenzen vervagen.
Het 'koloniale, patriarchale' westen verliest zijn volkeren, zijn culturen aan massaimmigratie en islamisering.
Allerlei genderonzin is bon ton geworden.

Enkel de anti-kapitalisten hebben iets te kniezen, of de mensen die vinden dat het allemaal niet snel genoeg gaat.

Wat recent is, is maar betrekkelijk. Waar leg jij de grens? Als er iets ernstigs is gebeurt in 1979 dan is dat te lang geleden, maar is het van 1980 dan is het nog wel relevant?

Wat noem je bovendien een grote aanslag? Sri Lanka was in verhouding een veel grotere aanslag dan Christchurch.

quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:56 schreef speknek het volgende:

[..]

Oh ja alles wat radicaliteit aanwakkert, dat is geen glijdende schaal totaan de halve bevolking in werkkampen plaatsen.
Je bedoelt zoals radicaal links? Ooit van de goelag gehoord of van de Holodomor?

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:57 schreef speknek het volgende:
Het valt in ieder geval op dat de hypocrisieschreeuwers in een kramp schieten op het moment dat er wel consistentie geleverd wordt.
Jij bent juist totaal niet consistent.
SpaceOdditydinsdag 23 april 2019 @ 15:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:56 schreef speknek het volgende:

[..]

Oh ja alles wat radicaliteit aanwakkert, dat is geen glijdende schaal totaan de halve bevolking in werkkampen plaatsen.
Nee okee, laten we het wel even aan jou over om te bepalen welke vorm van radicale waanzin we gaan verbieden. Top. ^O^
AToontje87dinsdag 23 april 2019 @ 15:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:55 schreef speknek het volgende:

[..]

Recent geen grote terreuraanslagen op onschuldigen gepleegd?
Ah kijk, we zijn Fortuyn al officieel vergeten.
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 15:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:04 schreef Oostwoud het volgende:
Daar is dan ook weinig reden toe, radicaal links mag tevreden zijn met hoe het gaat in de wereld:
Natiestaten brokkelen af, grenzen vervagen.
Het 'koloniale, patriarchale' westen verliest zijn volkeren, zijn culturen aan massaimmigratie en islamisering.
Allerlei genderonzin is bon ton geworden.
:')
quote:
Enkel de anti-kapitalisten hebben iets te kniezen, of de mensen die vinden dat het allemaal niet snel genoeg gaat.

Wat recent is, is maar betrekkelijk. Waar leg jij de grens? Als er iets ernstigs is gebeurt in 1979 dan is dat te lang geleden, maar is het van 1980 dan is het nog wel relevant?

Wat noem je bovendien een grote aanslag? Sri Lanka was in verhouding een veel grotere aanslag dan Christchurch.
[..]

Je bedoelt zoals radicaal links? Ooit van de goelag gehoord of van de Holodomor?
Natuurlijk zeg ik recent en zeg ik terrorisme. Als we het gaan oprekken naar atrociteiten door de staat (goelag, holodomor, culturele revolutie, year zero, etc) kunnen we daar ook aan toevoegen politionele acties, preemptive strikes, een paar honderd jaar kolonialisme, slavernij, Tibet, Rohingya, etc. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. We moeten iets praktisch werkbaars houden. Dan hebben we een hele reeks Salafistische en een paar high profile extreem-rechtse aanslagen. Als je vindt dat extremistisch gedachtegoed dat tot grote terreuraanslagen leidt aan banden gelegd moet worden, heb je daar de aangewezen kandidaten.

quote:
Jij bent juist totaal niet consistent.
Jawel en jij kan niet dealen.
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 15:16
quote:
4s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:12 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Nee okee, laten we het wel even aan jou over om te bepalen welke vorm van radicale waanzin we gaan verbieden. Top. ^O^
Deze jijbak werkt niet zo goed als je denkt.
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 15:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:14 schreef AToontje87 het volgende:

Ah kijk, we zijn Fortuyn al officieel vergeten.
Nee hoor en jij kan niet lezen.
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 15:17
Maar goed, ik snap dat jullie culturele Marxisten maar wat graag voor radicale moslims in de bres springen dat ze hun gedachtegoed kunnen verspreiden, dus ik laat het hier maar bij.
voetbalmanager2dinsdag 23 april 2019 @ 15:18
quote:
Vlag halfstok vanwege terreuraanslagen Sri Lanka
Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de islamitische terreuraanslagen in Sri Lanka, waarbij 310 mensen onder wie drie Nederlanders omkwamen, hangt de vlag van dat land halfstok op het stadhuis in Rotterdam.
https://www.ad.nl/rotterd(...)-sri-lanka~aa92db6b/
Elandinsdag 23 april 2019 @ 15:57
Was IS niet verslagen?
Pleun2011dinsdag 23 april 2019 @ 16:04
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:57 schreef Elan het volgende:
Was IS niet verslagen?
Nee joh..ze hebben alleen geen territorium meer.

Overigens denk ik dat de manier waarop westerse media en politici de Islam behandelen (met fluwelen handschoenen) de haat tegen Islam alleen maar in de hand werkt.
Ali_boodinsdag 23 april 2019 @ 16:05
BreakingNLive twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 13:22:11 BREAKING: ISIS claims responsibility for Sri Lanka attacks. Death toll reaches 321. reageer retweet
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 16:23
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
Pleun2011dinsdag 23 april 2019 @ 16:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:23 schreef speknek het volgende:
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
Valt weinig over te zeggen. In 2008 had je een goedgeorganiseerde terroristische aanslag in Bombay en die groep kwam uit Pakistan. Dus Al Qaeda..zou me verbazen. ISIS geloof ik ook niet direct.
Morrigandinsdag 23 april 2019 @ 16:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:23 schreef speknek het volgende:
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
Daar zat ik ook aan te denken, maar ISIS probeert natuurlijk zo veel mogelijk te claimen om relevant te blijven.
voetbalmanager2dinsdag 23 april 2019 @ 17:05
De NOS rectificeert een eigen bericht: 'Moslimgroep krijgt schuld aanslagen', is aangepast naar
"Moslimgroep pleegde aanslagen”.

https://over.nos.nl/nieuw(...)ri-lanka-was-onjuist
Ali_boodinsdag 23 april 2019 @ 17:18
Sri Lanka bombings were retaliation for Christchurch shooting, defense minister says

“Extremist group named National Thawheed Jamaath carried out Sunday's terror attacks in response to terror attacks in Christchurch," the official said.


https://www.nbcnews.com/n(...)inister-says-n997391
Ali_boodinsdag 23 april 2019 @ 17:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:23 schreef speknek het volgende:
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
Wereldwijd groeien ze nog steeds , ondanks dat hun invloed in het midden oosten is afgenomen
Perrindinsdag 23 april 2019 @ 17:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:18 schreef Ali_boo het volgende:
Sri Lanka bombings were retaliation for Christchurch shooting, defense minister says

“Extremist group named National Thawheed Jamaath carried out Sunday's terror attacks in response to terror attacks in Christchurch," the official said.


https://www.nbcnews.com/n(...)inister-says-n997391
Waar die lui in Sri Lanka geen reet mee te maken hadden :{
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 17:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:05 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De NOS rectificeert een eigen bericht: 'Moslimgroep krijgt schuld aanslagen', is aangepast
Die woordkeus impliceerde stiekem dat die gemene christenen weer een onschuldige groep vrome moslims vals beschuldigden...
FlippingCoindinsdag 23 april 2019 @ 17:33
IS claimt alles daar kan je niet op aan.

En die motivatie Christchurch, dat ligt er toch veel te dicht op voor zo'n gecordineerde aanval?
Ali_boodinsdag 23 april 2019 @ 17:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:05 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De NOS rectificeert een eigen bericht: 'Moslimgroep krijgt schuld aanslagen', is aangepast naar
"Moslimgroep pleegde aanslagen”.

https://over.nos.nl/nieuw(...)ri-lanka-was-onjuist
Moslimgroep pleegde aanslagen maar wel aanhalingstekens gebruiken
gombrodinsdag 23 april 2019 @ 17:35
quote:
16s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:33 schreef FlippingCoin het volgende:
En die motivatie Christchurch, dat ligt er toch veel te dicht op voor zo'n gecordineerde aanval?
De bommenexperts op CNN en BBC geven je gelijk: deze klus heeft veel meer tijd gekost.
SpaceOdditydinsdag 23 april 2019 @ 17:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:16 schreef speknek het volgende:

[..]

Deze jijbak werkt niet zo goed als je denkt.
''Radicaal rechts + radicale islam verbieden = klaar''.

Uhuh.
voetbalmanager2dinsdag 23 april 2019 @ 17:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:33 schreef gombro het volgende:

[..]

Die woordkeus impliceerde stiekem dat die gemene christenen weer een onschuldige groep vrome moslims vals beschuldigden...
Ze kregen dan ook veel kritiek, realiseerde zich dat die kritiek terecht was en paste hun kop daarna aan zodat het wat meer bij de realiteit paste.
Veel vertrouwen dat ze de volgende keer zo'n tendentieuze titel achterwege laten heb ik alleen niet.
Ali_boodinsdag 23 april 2019 @ 17:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Waar die lui in Sri Lanka geen reet mee te maken hadden :{
Christchruch = christelijke terrorisme
volgens de geitenaanbidders
Ali_boodinsdag 23 april 2019 @ 18:09
BreakingNLive twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 17:49:17 BREAKING: ISIS releases video of Sri Lanka terrorists pledging allegiance to ISIS Leader Abu Bakr al-Baghdadi: https://t.co/0OScwnw2FP reageer retweet
Zoveel tegenstrijdige berichten, ik weet niet meer wie ik moet geloven.
speknekdinsdag 23 april 2019 @ 18:50
Ik zeg niet dat ze het niet zijn, maar het was wel wat geloofwaardiger geweest als ze ook echt herkenbaar in beeld waren.
Togadinsdag 23 april 2019 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:38 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Christchruch = christelijke terrorisme
volgens de geitenaanbidders
Geitenaanbidders
LOL
epicbeardmandinsdag 23 april 2019 @ 23:27

https://www.telegraph.co.(...)shippers-shows-just/

quote:
Calling the Sri Lanka bombing victims 'Easter Worshippers' shows just how afraid we are to admit that Christians are under attack


[ Bericht 35% gewijzigd door epicbeardman op 24-04-2019 00:10:17 ]
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 00:24
quote:
Yep..die knul hoort zichzelf graag praten maar hij heeft helemaal gelijk.
LXIVwoensdag 24 april 2019 @ 00:29
quote:
9s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:34 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Moslimgroep pleegde aanslagen maar wel aanhalingstekens gebruiken
"Aanslagen". Terwijl iedereen weet dat het om slecht gecoordineerde sloopwerkzaamheden ging
LXIVwoensdag 24 april 2019 @ 00:31
quote:
4s.gif Op dinsdag 23 april 2019 17:37 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

''Radicaal rechts + radicale islam verbieden = klaar''.

Uhuh.
Of gewoon terrorisme verbieden. Dan ben je in alle gevallen klaar.
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 00:35
Islam verbieden..kon het maar. In Utopia misschien.
Ericrwoensdag 24 april 2019 @ 07:42
359 doden nu. Vannacht 38 mensen overleden aan hun verwondingen. Dodental zal dus nog wel verder oplopen gelet op de toestand van veel gewonden.
kurk_droogwoensdag 24 april 2019 @ 07:46
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2019 07:42 schreef Ericr het volgende:
359 doden nu. Vannacht 38 mensen overleden aan hun verwondingen. Dodental zal dus nog wel verder oplopen gelet op de toestand van veel gewonden.
Dit gata over de 400 heen
Loekie1woensdag 24 april 2019 @ 07:48
En dan al die mensen met een been eraf, arm eraf etc. IS heeft zeker aandelen in orthopedische hulpmiddelen.
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 08:02
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 00:35 schreef Pleun2011 het volgende:
Islam verbieden..kon het maar. In Utopia misschien.
Het is onvermijdelijk in Europa en de westerse wereld. De islam gaat verboden worden, eerst moet het kwartje vallen bij de politici die al gecapituleerd zijn voor de islam en dan zullen ze zien dat zo'n haatdragende ideologie niet samengaat met de normen en waarden in een fatsoenlijke democratische westerse wereld. Bij elke moslim komt het geloof op n, en die radicalen lezen exact hetzelfde boek als die zogenaamde "gematigden".
Loekie1woensdag 24 april 2019 @ 08:13
Ik had trouwens niet gedacht dat anno 2019 een goser met giga rugzak met Pasen in een rij bij een hotel kan gaan staan zonder enige controle en een kerk binnenlopen met Pasen dat weet ik eigenlijk niet, maar als ik in een kerk stond en ik zag iemand met een giga rugzak aankomen zou ik meteen weg zijn.
https://www.ad.nl/video/b(...)lag-sri-lanka~p77077
Vader_Aardbeiwoensdag 24 april 2019 @ 08:21
De Volkskrant maakt zich vooral zorgen over de plaatselijke moslims. Uiteraard. Want die moeten nu vrezen voor vergelding en DAT IS DE ECHTE FUCKING TRAGEDIE

https://www.volkskrant.nl(...)-en-hotels~b287fa6f/

Ik word zooo ziek van onze eigen media.
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 08:30
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:21 schreef Vader_Aardbei het volgende:
De Volkskrant maakt zich vooral zorgen over de plaatselijke moslims. Uiteraard. Want die moeten nu vrezen voor vergelding en DAT IS DE ECHTE FUCKING TRAGEDIE

https://www.volkskrant.nl(...)-en-hotels~b287fa6f/

Ik word zooo ziek van onze eigen media.
Na Christchurch heb ik geen enkele christen of journalist gehoord over angst voor vergelding. Fucking idiote wereld.
nixxxwoensdag 24 april 2019 @ 08:32
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:21 schreef Vader_Aardbei het volgende:
De Volkskrant maakt zich vooral zorgen over de plaatselijke moslims. Uiteraard. Want die moeten nu vrezen voor vergelding en DAT IS DE ECHTE FUCKING TRAGEDIE

https://www.volkskrant.nl(...)-en-hotels~b287fa6f/

Ik word zooo ziek van onze eigen media.
Mja, het is een verhaal, ze zoeken waarschijnlijk iets om zich een beetje te differentiren van andere kranten.. al is het niet het verhaal dat mij het belangrijkste lijkt.. zeker niet zo lang er nog niets gebeurd is tegen moslims. Je zou net zo goed, of misschien nog beter, een verhaal kunnen schrijven over srilankaanse christenen die zich schrap zetten voor mogelijk nog meer aanslagen op kerken..
Loekie1woensdag 24 april 2019 @ 08:34
De vraag is wel waarom de Srilankese regering al die waarschuwingen bleef negeren. Daar kan de bevolking wel eens kwader om worden. Ze hadden op zijn minst controles op grote rugzakken kunnen uitvoeren.
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 08:37
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:34 schreef Loekie1 het volgende:
De vraag is wel waarom de Srilankese regering al die waarschuwingen bleef negeren. Daar kan de bevolking wel eens kwader om worden.
Waarschijnlijk gewoon incompetentie. Ik las dat er een conflict bestaat op regeringsniveau waardoor mogelijk de informatie niet bij de premier is beland.
Loekie1woensdag 24 april 2019 @ 08:40
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:37 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Waarschijnlijk gewoon incompetentie. Ik las dat er een conflict bestaat op regeringsniveau waardoor mogelijk de informatie niet bij de premier is beland.
Of ze wilden het opkomende toerisme niet schaden. Zodra in de media zou komen dat er in Sri Lanka op rugzakken werd gecontroleerd, zou dat als een lopend vuurtje kunnen gaan en mensen kunnen tegenhouden naar Sri Lanka te gaan. Dus dan maar niets doen. Kop in het zand, struisvogelpolitiek.
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 08:57
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:40 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Of ze wilden het opkomende toerisme niet schaden. Zodra in de media zou komen dat er in Sri Lanka op rugzakken werd gecontroleerd, zou dat als een lopend vuurtje kunnen gaan en mensen kunnen tegenhouden naar Sri Lanka te gaan. Dus dan maar niets doen. Kop in het zand, struisvogelpolitiek.
Ja..valt voor mij ook onder incompetentie. Onderstaand artikel gaat overigens over links en hun houding tegenover moslims.

https://www.dailysignal.c(...)pers-not-christians/
Perrinwoensdag 24 april 2019 @ 09:00
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:57 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ja..valt voor mij ook onder incompetentie. Onderstaand artikel gaat overigens over links en hun houding tegenover moslims.

https://www.dailysignal.c(...)pers-not-christians/
Sri Lanka heeft een rechtse regering.
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 09:06
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:30 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Na Christchurch heb ik geen enkele christen of journalist gehoord over angst voor vergelding. Fucking idiote wereld.
Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat deze aanslag is verzaakt door het gedrag van politici en media na Christenchurch. Ipv. de moslims ervan te overtuigen dat het een zeer kleine minderheid die verantwoordelijk is voor zulke aanslagen (gezien de verhouding is die minderheid zeer klein vergeleken met dagelijks islamitische aanvallen) gingen ze lekker los op alles wat niet in de linkse maat liep. Mede dankzij links populistisch gelul en haatzaaien is deze aanslag gepleegd, heeft Yasser al afstand genomen, of Robot Jetten en Halsema?

Van de 100 aanslagen mag er 99 keer niet met de vinger gewezen worden door een groep die zelf massaal met de vinger wijst bij n aanslag die in hun politieke straatje past.
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 09:07
quote:
3s.gif Op woensdag 24 april 2019 09:00 schreef Perrin het volgende:

[..]

Sri Lanka heeft een rechtse regering.
Links Amerika gaat het over.
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 09:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 09:06 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat deze aanslag is verzaakt door het gedrag van politici en media na Christenchurch. Ipv. de moslims ervan te overtuigen dat het een zeer kleine minderheid die verantwoordelijk is voor zulke aanslagen (gezien de verhouding is die minderheid zeer klein vergeleken met dagelijks islamitische aanvallen) gingen ze lekker los op alles wat niet in de linkse maat liep. Mede dankzij links populistisch gelul en haatzaaien is deze aanslag gepleegd, heeft Yasser al afstand genomen, of Robot Jetten en Halsema?

Van de 100 aanslagen mag er 99 keer niet met de vinger gewezen worden door een groep die zelf massaal met de vinger wijst bij n aanslag die in hun politieke straatje past.
Wereldwijd worden christenen aangevallen..in Egypte..Nigeria..Pakistan..Midden Oosten.. sinds de val van Saddam Hussein en de problemen van Assad is de christelijke bevolking in die landen weggevaagd, omdat ze niet meer worden beschermd. Overal maken moslims er een pleuriszooi van en zijn zij intolerant jegens andersdenkenden. Waarom kiest links er dan in godsnaam voor om die groep te omarmen? Omdat zij in het westen een minderheid zijn?
Loekie1woensdag 24 april 2019 @ 09:18
quote:
3s.gif Op woensdag 24 april 2019 09:00 schreef Perrin het volgende:

[..]

Sri Lanka heeft een rechtse regering.
Dus gaat voor commercie.
Ik denk dat Interpol een hartig woordje met ze gaat spreken.
skrnwoensdag 24 april 2019 @ 10:11
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:57 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ja..valt voor mij ook onder incompetentie. Onderstaand artikel gaat overigens over links en hun houding tegenover moslims.

https://www.dailysignal.c(...)pers-not-christians/
Ik vind dat je man en paard mag benoemen, dus easter worshippers klinkt wel vaag. Maar Obama is daar niet alleen in hoor, kijk wat Geert Wilders wat zegt over Nieuw-Zeeland of Noorwegen en daar zit niks nada specifieks in. Niks extreem-rechtse terreur, niks moslims.
DrMabusewoensdag 24 april 2019 @ 10:56
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 09:13 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Wereldwijd worden christenen aangevallen..in Egypte..Nigeria..Pakistan..Midden Oosten.. sinds de val van Saddam Hussein en de problemen van Assad is de christelijke bevolking in die landen weggevaagd, omdat ze niet meer worden beschermd. Overal maken moslims er een pleuriszooi van en zijn zij intolerant jegens andersdenkenden. Waarom kiest links er dan in godsnaam voor om die groep te omarmen? Omdat zij in het westen een minderheid zijn?
Dat is iets dat ik me ook al jaren afvraag.

Alle andere sprookjes laten (vooral) links koud maar van de islam en de moslims krijgen ze veelal warme gevoelens.

Selectief beoordelen en veroordelen is meer vaste prik dan uitzondering.

Het terecht afrekenen met de achterlijkheid van religie is gestopt toen de islam zich als een bedenkelijke vlek over het Westen is gaan uitbreiden.

Bizar.

En gevaarlijk.
sp3cwoensdag 24 april 2019 @ 12:03
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 09:06 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat deze aanslag is verzaakt door het gedrag van politici en media na Christenchurch. Ipv. de moslims ervan te overtuigen dat het een zeer kleine minderheid die verantwoordelijk is voor zulke aanslagen (gezien de verhouding is die minderheid zeer klein vergeleken met dagelijks islamitische aanvallen) gingen ze lekker los op alles wat niet in de linkse maat liep. Mede dankzij links populistisch gelul en haatzaaien is deze aanslag gepleegd, heeft Yasser al afstand genomen, of Robot Jetten en Halsema?

Van de 100 aanslagen mag er 99 keer niet met de vinger gewezen worden door een groep die zelf massaal met de vinger wijst bij n aanslag die in hun politieke straatje past.
Halsema en Jetten wel, welke Yasser je bedoelt weet ik ff niet
gombrowoensdag 24 april 2019 @ 12:11
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:03 schreef sp3c het volgende:
welke Yasser je bedoelt weet ik ff niet
Die machtswellusteling met die rockstar-allures, dat belerende vingertje en die schelvisogen :)
Maharskiwoensdag 24 april 2019 @ 12:14
Waarom hanteren we nou toch geen doodstraf meer? :'(
Zou toch zo veel beter zijn voor genoegdoening om lui die dit soort dingen doen gewoon af te maken.
sp3cwoensdag 24 april 2019 @ 12:14
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:11 schreef gombro het volgende:

[..]

Die machtswellusteling met die rockstar-allures, dat belerende vingertje en die schelvisogen :)
ja nee dit is wel duidelijk _O-
sp3cwoensdag 24 april 2019 @ 12:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:14 schreef Maharski het volgende:
Waarom hanteren we nou toch geen doodstraf meer? :'(
Zou toch zo veel beter zijn voor genoegdoening om lui die dit soort dingen doen gewoon af te maken.
doodstraf bestaat nog in Sri Lanka

https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_Sri_Lanka
Buitendamwoensdag 24 april 2019 @ 12:17
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 08:02 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Het is onvermijdelijk in Europa en de westerse wereld. De islam gaat verboden worden, eerst moet het kwartje vallen bij de politici die al gecapituleerd zijn voor de islam en dan zullen ze zien dat zo'n haatdragende ideologie niet samengaat met de normen en waarden in een fatsoenlijke democratische westerse wereld. Bij elke moslim komt het geloof op n, en die radicalen lezen exact hetzelfde boek als die zogenaamde "gematigden".
De Islam gaat verboden worden :’)
Ja, het is 2019 maar n van de grootste religies ter wereld wordt op die manier even onder controle gehouden.

Geloof je dit nou echt zelf?
gombrowoensdag 24 april 2019 @ 12:19
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:14 schreef Maharski het volgende:

Zou toch zo veel beter zijn om lui die dit soort dingen doen gewoon af te maken.
Oei oei oei, moslims doodmaken mag absoluut niet van de gedachtenpolitie. Dan worden ze namelijk martelaars. En die schijnen veel gevaarlijker te zijn dan levende moslims. Dus nee, dat eh....
sp3cwoensdag 24 april 2019 @ 12:22
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:19 schreef gombro het volgende:

[..]

Oei oei oei, moslims doodmaken mag absoluut niet van de gedachtenpolitie. Dan worden ze namelijk martelaars. En die schijnen veel gevaarlijker te zijn dan levende moslims. Dus nee, dat eh....

SPOILER
goed verhaal
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 12:38
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:17 schreef Buitendam het volgende:

[..]

De Islam gaat verboden worden :’)
Ja, het is 2019 maar n van de grootste religies ter wereld wordt op die manier even onder controle gehouden.

Geloof je dit nou echt zelf?
Ja, de kritiek is nu al groeiende, wat verwacht je na nog eens 50 aanslagen? of 100 aanslagen? En ga zo maar door, dan nog niet eens meegerekend de criminaliteitsstatistieken die waar dat volk in oververtegenwoordigd is icm. de hordes gelukszoekers waarvan het leeuwendeel nooit een dag in hun leven dient te werken maar wij ons wel kapot voor dienen te werken om hun sociale voorzieningen te betalen samen met die van de toekomstige ouderen.

De islam ontwikkeld zich niet, ze blijven stilstaan of zetten stappen achteruit. Dat gaat nooit of te nimmer werken in een westerse samenleving. Voor de mensen die denken "die lult weer uit zijn nek" raad ik eens aan om eens buiten de eigen veilige kring te kijken naar de situaties in gebieden waar velen nog niet meer eens een voet durven te zetten, en dan te bedenken dat de aantallen zullen exploderen de komende jaren gezien de bevolkingsgroei bij die groep.

Laten we tevens eerlijk zijn, had de islam maar enkele miljoenen aanhangers dan was deze al in veel landen verboden, net zoals Scientology is verboden in veel landen, een club wat toch een stuk minder leed en ellende veroorzaakt dan de islam. Of denk je werkelijk dat we maar op dezelfde voet kunnen blijven doorgaan met vooral links die in de bres springt voor de islam, en bukt voor moslims terwijl ze de alsmaar groeiende groep mensen die er een afkeer van heeft gekregen verketterd terwijl ze de bootladingen nieuwe gelukszoekers/criminelen met islamitische achtergrond maar blijven binnenhalen.

Dit ziet een blinde nog aankomen wat daar de uitkomst van gaat zijn.
Ludachristwoensdag 24 april 2019 @ 12:41
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:38 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
net zoals Scientology is verboden in veel landen
Noem eens een land waar Scientology verboden is?
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 12:44
quote:
5s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:41 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Noem eens een land waar Scientology verboden is?
Typisch, van dat hele stuk negeer je weer alles behalve het kleine zaakje waarover je weer kunt vallen.

Nou blijkbaar mijn fout ik was in de veronderstelling dat Scientology verboden was in Duitsland, kon zweren dat ik dat jaren geleden eens gelezen had. Maar het klopt, ik zie wel dat veel landen het willen verbieden maar zie niet snel een land waar het inmiddels al verboden is.

Nou niet vallen over taalfouten he.

EDIT: Hmm, toch wat landen waar Scientology niet wordt erkend of aangeduid als sekte. https://en.wikipedia.org/wiki/Scientology_status_by_country
Vader_Aardbeiwoensdag 24 april 2019 @ 12:47
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:44 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Typisch, van dat hele stuk negeer je weer alles behalve het kleine zaakje waarover je weer kunt vallen.

Nou blijkbaar mijn fout ik was in de veronderstelling dat Scientology verboden was in Duitsland, kon zweren dat ik dat jaren geleden eens gelezen had. Maar het klopt, ik zie wel dat veel landen het willen verbieden maar zie niet snel een land waar het inmiddels al verboden is.

Nou niet vallen over taalfouten he.
Is ook helemaal niet gek gedacht, zowel Frankrijk als Duitsland hebben geprobeerd de kerk te verbieden, helaas zonder succes tot nu toe.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-af-11449126-a486941
https://www.nu.nl/algemee(...)en-in-frankrijk.html
Ludachristwoensdag 24 april 2019 @ 12:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:44 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Typisch, van dat hele stuk negeer je weer alles behalve het kleine zaakje waarover je weer kunt vallen.
Lijkt mij wel relevant, aangezien je het als voorbeeld aanhaalt om te bewijzen dat de islam wel verboden zou kunnen worden.

Verder vind ik het allemaal een beetje schuimbekkerij, zoals gebruikelijk, niet echt nieuwe inzichten. Wel opmerkelijk dat we er nu al voor pleiten om denkbeelden te verbieden, dat lijkt me meer iets voor de 1984-Orwells van links, maar als het voor het grotere goed is heb jij er ook niet zo'n probleem mee zo te zien.
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 12:50
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:47 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Is ook helemaal niet gek gedacht, zowel Frankrijk als Duitsland hebben geprobeerd de kerk te verbieden, helaas zonder succes tot nu toe.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-af-11449126-a486941
https://www.nu.nl/algemee(...)en-in-frankrijk.html
ja die had ik ook al gevonden, in veel landen wordt het blijkbaar niet erkend of gezien als een gevaarlijke cult/sekte. Wat apart is, want er is een ideologie die miljoenen vrouwen onderdrukt, vrouwen besnijd, waar vrouwen bijna geen rechten hebben, waar Joden, homo's of andersdenkenden in bijna elke preek worden verketterd, die zich afzet tegen de democratie en samenleving en een monopoliepositie eist voor al hun volgers. En die mag wel blijven bestaan... totdat de westerse wereld het zat is dan ;)
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 12:53
quote:
2s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:49 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Lijkt mij wel relevant, aangezien je het als voorbeeld aanhaalt om te bewijzen dat de islam wel verboden zou kunnen worden.

Verder vind ik het allemaal een beetje schuimbekkerij, zoals gebruikelijk, niet echt nieuwe inzichten. Wel opmerkelijk dat we er nu al voor pleiten om denkbeelden te verbieden, dat lijkt me meer iets voor de 1984-Orwells van links, maar als het voor het grotere goed is heb jij er ook niet zo'n probleem mee zo te zien.
Waar pleit ik dat denkbeelden verboden moeten worden? Dit is nu echt typisch, draai het verhaaltje net zoals alsof ik (of anderen) een extreme uitspraak doen. Lees nog eens mijn uitspraak, de islam zal verboden worden en daar geef ik ook genoeg redenen voor. Dat is een mening, natuurlijk kun je daaruit halen dat ik wens dat de islam verboden dient te worden maar als je in n van die duizenden discussies van mij eens had opgelet, net zoals je mede staanders eens zouden moeten opletten was je opgevallen dat ik al meermaals heb geroepen geen problemen met de islam te hebben zodra ze de radicale elementen afzweren. Bidden, moskee's, halal eten, vasten etc. veel plezier ermee, als ze dat willen gun ik ze dat want daar heeft werkelijk niemand last van.

Dat dit gaat gebeuren ben ik van overtuigd als we zo doorgaan op dezelfde voet, maar ja wat weet die onderbuik van mij nu, het is niet dat die in 99% van de gevallen tot nu toe gelijk heeft gehad, ow wacht.
Ludachristwoensdag 24 april 2019 @ 12:54
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:53 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Waar pleit ik dat denkbeelden verboden moeten worden?
Als je de islam verbiedt, wat doe je dan met mensen die in Allah geloven?
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 12:58
quote:
5s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:54 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Als je de islam verbiedt, wat doe je dan met mensen die in Allah geloven?
Op het moment dat zoiets gebeurd verwacht ik dat er nog wel flink wat problemen aan vooraf zijn gegaan. De tweedeling in de westerse wereld wordt steeds groter, dus de gevolgen daarvan zullen ook wel uit te rekenen zijn.

We hebben nu al problemen om de sociale voorzieningen te betalen en dan moet de vergrijzing nog beginnen, ondertussen halen we allemaal gelukszoekers hierheen wat dan de boel draaiende zouden moeten houden waarvan de overgrote meerderheid voor nog meer druk zorgt op de sociale voorzieningen. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te zien hoe dat gaat eindigen, ik verwacht dat over 10/20 jaar vele mensen de luxe zijn verloren die ze jaren gewend zijn geraakt, tel daarbij op de alsmaar stijgende criminaliteit (hey iets waar jij mij toen ook voor gek mee verklaarde en de laatste weken bleek ook dat die onderbuik gelijk had), als wij op deze voet doorgaan is het onvermijdelijk dat de pleuris gaat uitbreken in Europa.
Elzieswoensdag 24 april 2019 @ 12:59
quote:
5s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:54 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Als je de islam verbiedt, wat doe je dan met mensen die in Allah geloven?
Iets nuttigers bieden. Een IKEA cadeau bon bijvoorbeeld.
Ludachristwoensdag 24 april 2019 @ 12:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:58 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Op het moment dat zoiets gebeurd verwacht ik dat er nog wel flink wat problemen aan vooraf zijn gegaan. De tweedeling in de westerse wereld wordt steeds groter, dus de gevolgen daarvan zullen ook wel uit te rekenen zijn.

We hebben nu al problemen om de sociale voorzieningen te betalen en dan moet de vergrijzing nog beginnen, ondertussen halen we allemaal gelukszoekers hierheen wat dan de boel draaiende zouden moeten houden waarvan de overgrote meerderheid voor nog meer druk zorgt op de sociale voorzieningen. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te zien hoe dat gaat eindigen, ik verwacht dat over 10/20 jaar vele mensen de luxe zijn verloren die ze jaren gewend zijn geraakt, tel daarbij op de alsmaar stijgende criminaliteit (hey iets waar jij mij toen ook voor gek mee verklaarde en de laatste weken bleek ook dat die onderbuik gelijk had), als wij op deze voet doorgaan is het onvermijdelijk dat de pleuris gaat uitbreken in Europa.
Dat is geen antwoord.

Als je de islam verbiedt, wat doe je dan met mensen die in Allah geloven?
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 13:00
quote:
5s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:59 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dat is geen antwoord.

Als je de islam verbiedt, wat doe je dan met mensen die in Allah geloven?
Dat is een goed antwoord, want dat is mijn mening. Ik wou net nog een toevoeging doen aan dat bericht voordat ik dit bericht weer zag, zo snel ben je in lezen ;)

Die toevoeging was:

"Ben je nu klaar om uitspraken uit te lokken zodat je weer kan roeptoeteren. "

Ik weet waar jij op uit bent Ludachrist, maar vergeet het maar, zulke uitspraken van mij zul je nooit horen, maar dat zal jou en anderen niet tegenhouden om toch die beschuldigingen te gaan uiten in andere topics natuurlijk ;)
Ludachristwoensdag 24 april 2019 @ 13:03
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:00 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dat is een goed antwoord, want dat is mijn mening. Ik wou net nog een toevoeging doen aan dat bericht voordat ik dit bericht weer zag, zo snel ben je in lezen ;)

Die toevoeging was:

Ben je nu klaar om uitspraken uit te lokken zodat je weer kan roeptoeteren.

Ik weet waar jij op uit bent Ludachrist, maar vergeet het maar, zulke uitspraken van mij zul je nooit horen.
:') .

Waar ik op uit ben is dat je begrijpt dat als je een hele religie verbiedt, je ook denkbeelden verbiedt. Als iemand immers in Allah gelooft mag dat niet meer op het moment dat de religie verboden is, zeker omdat al 'dat soort volk' volgens jou hetzelfde is en 'alle moslims hetzelfde boek lezen'.

Ergo; jij vindt het niet erg om bepaalde denkbeelden te verbieden, zolang het maar de denkbeelden zijn waar jij een hekel aan hebt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 25-04-2019 09:54:21 ]
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 13:11
quote:
2s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:03 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

:') .

Waar ik op uit ben is dat je begrijpt dat als je een hele religie verbiedt, je ook denkbeelden verbiedt. Als iemand immers in Allah gelooft mag dat niet meer op het moment dat de religie verboden is, zeker omdat al 'dat soort volk' volgens jou hetzelfde is en 'alle moslims hetzelfde boek lezen'.

Ergo; jij vindt het niet erg om bepaalde denkbeelden te verbieden, zolang het maar de denkbeelden zijn waar jij een hekel aan hebt.

Bepaalde denkbeelden? Nou nou, moeten we dan ook maar pedofilie toestaan? Want we kunnen nu immers geen denkbeelden verbieden?

Het is toch niet zo moeilijk om te begrijpen dat er vanuit de islam veel haat wordt gepredikt, dat er miljoenen vrouwen binnen de islam onderdrukt worden, zijn dat denkbeelden die je in de westerse wereld wil hebben?

De islam past zich niet aan, de radicale elementen in de islam zorgen dagelijks voor vele slachtoffers wereldwijd, het is onvermijdelijk dat mensen zich daaraan gaan storen. Dan kun jij het wel weer hebben over denkbeelden maar natuurlijk heb jij het dan over de matige elementen van de islam. In dit land moeten vrouwen normaal over straat kunnen, anders gelovigen met hun keppeltje of kruisje over straat kunnen, homo's hand in hand kunnen lopen, en de groep die veelal verantwoordelijk is dat bovenstaande niet meer kan wordt maar een hand boven het hoofd gehouden. En dan worden ze ook nog onder de gematigden geschaard, want de radicalen zijn in jullie ogen alleen die wat zichzelf opblazen natuurlijk.

Ik vind het wel mooi dat je zo'n uitspraak doet:

quote:
Ergo; jij vindt het niet erg om bepaalde denkbeelden te verbieden, zolang het maar de denkbeelden zijn waar jij een hekel aan hebt.
Maar het wel altijd opneemt voor de islam. :')

Het zijn niet rechtsen (lees: realisten), christenen, joden, homo's, vrouwen etc. wat het leven hier onmogelijk maakt voor bepaalde groepen, het is veelal n groep wat het leven onmogelijk maakt voor bovenstaand groepen, wereldwijd in werkelijk elk land waar ze aanwezig zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door Frutsel op 25-04-2019 09:54:29 ]
Drugshondwoensdag 24 april 2019 @ 13:12
quote:
2s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:03 schreef Ludachrist het volgende:
Waar ik op uit ben is dat je begrijpt dat als je een hele religie verbiedt, je ook denkbeelden verbiedt. Als iemand immers in Allah gelooft mag dat niet meer op het moment dat de religie verboden is, zeker omdat al 'dat soort volk' volgens jou hetzelfde is en 'alle moslims hetzelfde boek lezen'.

Ergo; jij vindt het niet erg om bepaalde denkbeelden te verbieden, zolang het maar de denkbeelden zijn waar jij een hekel aan hebt.
Mein kampf was ook jarenlang verboden literatuur. Als je de Islam gelijk kunt stellen aan een intolerante niet gewenste politieke stroming dan is er stiekem best veel mogelijk.
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 13:13
quote:
19s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:12 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Mein kampf was ook jarenlang verboden literatuur. Als je de Islam gelijk kunt stellen aan een intolerante niet gewenste politieke stroming dan is er stiekem best veel mogelijk.
Het was Hitler die aangaf dat zijn opvattingen en gedachtegang veel gemeen had met de islam en daarom ook de islam respecteerde, vergeten ze ook wel eens.
J.A.R.V.I.S.woensdag 24 april 2019 @ 13:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:14 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Ik heb beiden niet volledig gelezen, wel passage's hier en daar dus kan er geen oordeel over vellen. Voor mij vallen al die boeken, ook de bijbel, onder fantasie waar we in deze tijd afstand van zouden moeten nemen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 25-04-2019 09:54:51 ]
Drugshondwoensdag 24 april 2019 @ 13:15
Grote aarzelingen bij links na aanslag

Links wil dit allemaal niet weten. Links heeft modellen voor sociaaleconomische problemen, niet voor cultureel-religieuze. Dus is het enige wapen waarmee links zich kan mengen in het islamdebat het wapen van de demonisering.
EdvandeBergwoensdag 24 april 2019 @ 13:24
quote:
3s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:15 schreef Drugshond het volgende:
Grote aarzelingen bij links na aanslag

Links wil dit allemaal niet weten. Links heeft modellen voor sociaaleconomische problemen, niet voor cultureel-religieuze. Dus is het enige wapen waarmee links zich kan mengen in het islamdebat het wapen van de demonisering.
Goede column van De Winter inderdaad. Als dat deugvolk houdt nu de waffel.
Ludachristwoensdag 24 april 2019 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:11 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Bepaalde denkbeelden? Nou nou, moeten we dan ook maar pedofilie toestaan? Want we kunnen nu immers geen denkbeelden verbieden?
Het denken over liefdesrelaties met kinderen is ook niet verboden.

quote:
Het is toch niet zo moeilijk om te begrijpen dat er vanuit de islam veel haat wordt gepredikt, dat er miljoenen vrouwen binnen de islam onderdrukt worden, zijn dat denkbeelden die je in de westerse wereld wil hebben?
Liever niet, maar hoe ga jij iemand verbieden om dat te vinden?

quote:
De islam past zich niet aan, de radicale elementen in de islam zorgen dagelijks voor vele slachtoffers wereldwijd, het is onvermijdelijk dat mensen zich daaraan gaan storen. Dan kun jij het wel weer hebben over denkbeelden maar natuurlijk heb jij het dan over de matige elementen van de islam. In dit land moeten vrouwen normaal over straat kunnen, anders gelovigen met hun keppeltje of kruisje over straat kunnen, homo's hand in hand kunnen lopen, en de groep die veelal verantwoordelijk is dat bovenstaande niet meer kan wordt maar een hand boven het hoofd gehouden. En dan worden ze ook nog onder de gematigden geschaard, want de radicalen zijn in jullie ogen alleen die wat zichzelf opblazen natuurlijk.
Ja, in 'onze ogen' zijn alleen die mensen radicaal, bla bla et cetera.

quote:
Ik vind het wel mooi dat je zo'n uitspraak doet:

Maar het wel altijd opneemt voor de islam. :')
Ik neem het in dit geval helemaal niet op voor de islam, ik vind het gewoon een vrij idiote uitspraak dat je dat wel even kunt verbieden.

quote:
Het zijn niet rechtsen (lees: realisten), christenen, joden, homo's, vrouwen etc. wat het leven hier onmogelijk maakt voor bepaalde groepen, het is veelal n groep wat het leven onmogelijk maakt voor bovenstaand groepen, wereldwijd in werkelijk elk land waar ze aanwezig zijn.
Langspeelplaat deluxe, dit.
Drugshondwoensdag 24 april 2019 @ 14:21
Franse Joden voelen zich steeds onveiliger op straat
ANTISEMITISMEHet antisemitisme is sterk toegenomen in Frankrijk. Joden gaan uit voorzorg bij elkaar wonen. ,,Hier hoeven we niet bang te zijn.''
------------------------------
Uit het AD. Zou wel fijn zijn als je eens een keer doorhebt (uit dezelfde LP) dat links (en wegkijken) een stroming is die behoorlijk antisemitisch is (in het faciliteren ervan).
Logic91woensdag 24 april 2019 @ 15:37
quote:
3s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:15 schreef Drugshond het volgende:
Grote aarzelingen bij links na aanslag

Links wil dit allemaal niet weten. Links heeft modellen voor sociaaleconomische problemen, niet voor cultureel-religieuze. Dus is het enige wapen waarmee links zich kan mengen in het islamdebat het wapen van de demonisering.
quote:
In principe kan hij ze aan elke moslim voorleggen: waarom laten de religieuze vertellingen van de islam zich zo makkelijk door extremisten misbruiken voor de legitimatie van geweld?
Dit vind ik een uitstekende vraag waarmee hij de spijker op de kop slaat. Ik verwoord het altijd anders maar in principe komt het op hetzelfde neer: spoort het geheel aan ideologische overtuigingen van de islam haar volgelingen aan om zich zo passief mogelijk op te stellen en geweld zoveel mogelijk te voorkomen? Jammer genoeg is het antwoord overduidelijk nee.

Een Wilders benadert het probleem verkeerd door een foutieve bewering te doen dat de islam gewelddadig is. Nee, een religie kan onmogelijk gewelddadig op zichzelf zijn maar het vormt blijkbaar bij de islam wel bovengemiddeld vaak een katalysator tot gewelddadig gedrag in vergelijking met andere geloofssystemen.

De vraag is dus hoe dit kan en vooral wat de oplossing is om dit gezwel te beindigen.
-XOR-woensdag 24 april 2019 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:15 schreef sp3c het volgende:

[..]

doodstraf bestaat nog in Sri Lanka

https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_Sri_Lanka
Ligt al decennialang een moratorium op maar deze aanslagen zouden de publieke opinie wel eens ten faveure van de doodstraf kunnen doen kantelen. :{

De doodstraf past helemaal niet bij Sri Lanka, waar de politie criminelen aanhield met: "Staan blijven, boef", en de schavuit ook gewoon luisterde.

Als de doodstraf weer wordt uitgevoerd heb je dikke kans dat ook drugscriminelen worden verhangen.
Buitendamwoensdag 24 april 2019 @ 20:24
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:38 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Ja, de kritiek is nu al groeiende, wat verwacht je na nog eens 50 aanslagen? of 100 aanslagen? En ga zo maar door, dan nog niet eens meegerekend de criminaliteitsstatistieken die waar dat volk in oververtegenwoordigd is icm. de hordes gelukszoekers waarvan het leeuwendeel nooit een dag in hun leven dient te werken maar wij ons wel kapot voor dienen te werken om hun sociale voorzieningen te betalen samen met die van de toekomstige ouderen.

De islam ontwikkeld zich niet, ze blijven stilstaan of zetten stappen achteruit. Dat gaat nooit of te nimmer werken in een westerse samenleving. Voor de mensen die denken "die lult weer uit zijn nek" raad ik eens aan om eens buiten de eigen veilige kring te kijken naar de situaties in gebieden waar velen nog niet meer eens een voet durven te zetten, en dan te bedenken dat de aantallen zullen exploderen de komende jaren gezien de bevolkingsgroei bij die groep.

Laten we tevens eerlijk zijn, had de islam maar enkele miljoenen aanhangers dan was deze al in veel landen verboden, net zoals Scientology is verboden in veel landen, een club wat toch een stuk minder leed en ellende veroorzaakt dan de islam. Of denk je werkelijk dat we maar op dezelfde voet kunnen blijven doorgaan met vooral links die in de bres springt voor de islam, en bukt voor moslims terwijl ze de alsmaar groeiende groep mensen die er een afkeer van heeft gekregen verketterd terwijl ze de bootladingen nieuwe gelukszoekers/criminelen met islamitische achtergrond maar blijven binnenhalen.

Dit ziet een blinde nog aankomen wat daar de uitkomst van gaat zijn.
Dat je geen hoge pet op hebt van de islam is duidelijk in dit stukje. Maar zal ik jou eens een geheimpje verklappen? In Westerse democratien zoals Nederland zal er NOOIT een religie worden verboden.
Breekfastwoensdag 24 april 2019 @ 20:29
Na uitvoerig te hebben bericht over het verdriet en de angst die de christelijke bevolking van Sri Lanka nu moet voelen besluit de Volkskrant om ook eens op dit goed getimede moment stil te staan bij hoe de moslimsbevolking eigenlijk het ware slachtoffer is van deze hele tragedie:

https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter
KingRadlerwoensdag 24 april 2019 @ 21:04
Dus ze wisten het al maanden wat zou een reden zijn om het tegen niemand te zeggen.
Racaltwoensdag 24 april 2019 @ 21:04
quote:
5s.gif Op woensdag 24 april 2019 12:54 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Als je de islam verbiedt, wat doe je dan met mensen die in Allah geloven?
Het wordt tijd dat we net als bij Sinterklaas de waarheid zeggen.
Racaltwoensdag 24 april 2019 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 20:24 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Dat je geen hoge pet op hebt van de islam is duidelijk in dit stukje. Maar zal ik jou eens een geheimpje verklappen? In Westerse democratien zoals Nederland zal er NOOIT een religie worden verboden.
Ik denk dat je daar best wel ik kan gaan vergissen
Fir3flywoensdag 24 april 2019 @ 21:08
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 20:29 schreef Breekfast het volgende:
Na uitvoerig te hebben bericht over het verdriet en de angst die de christelijke bevolking van Sri Lanka nu moet voelen besluit de Volkskrant om ook eens op dit goed getimede moment stil te staan bij hoe de moslimsbevolking eigenlijk het ware slachtoffer is van deze hele tragedie:

https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter
Mijn god zeg :'). De Volkskrant kan het niet laten.
KingRadlerwoensdag 24 april 2019 @ 21:10
Er moet een verbod komen om een religie in het openbaar uit te voeren.
Alleen thuis of in een kerk/moskee.

Alle scholen moeten openbaar worden. Er is maar 1 manier van onderwijs dat niks met religie te maken heeft.

Dit is een mooi begin.
MrRatiowoensdag 24 april 2019 @ 21:59
Hierin nog wat achtergrondinfo over enkele daders
https://gellerreport.com/(...)lim-terrorists.html/

Het gaat de problemen met islamitisch terrorisme niet oplossen door te zorgen voor rijkdom.
Kassamiepwoensdag 24 april 2019 @ 22:04
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 22:03 schreef Tengano het volgende:

[..]

Maar gelukkig hebben we nog wel wijze mensen zoals jij die wel kunnen nuanceren.
Hij gebruikte keurig "meeste" ipv "alle". Al een aardige nuance, toch ?
Tenganowoensdag 24 april 2019 @ 22:06
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 22:04 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Hij gebruikte keurig "meeste" ipv "alle". Al een aardige nuance, toch ?
Zeker, hij kan zo de politiek in of solliciteren als directeur bij het Haga Lyceum :X
Buitendamwoensdag 24 april 2019 @ 22:30
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 21:06 schreef Racalt het volgende:

[..]

Ik denk dat je daar best wel ik kan gaan vergissen
In Nederland zullen synagogen, kerken en moskeeen gewoon naast elkaar blijven bestaan. De grondwet maakt dat mogelijk en geen politicus gaat dat veranderen.
skrnwoensdag 24 april 2019 @ 22:50
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:24 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Goede column van De Winter inderdaad. Als dat deugvolk houdt nu de waffel.
Ik vind pot verwijt de ketel. Hoe vaak heeft Geert Wilders gezegd dat de aanslagen van Noorwegen en Nieuw Zeeland gepleegd zijn uit naam van een extreem-rechtse ideologie? Nimmer. Enig respect vanuit die hoek dat die aanslag bewust is gepleegd op een politieke partij? Niet gezien. Leon de Winter doet daar vrolijk aan mee, Breivik was immers een psychopaat.
Breekfastwoensdag 24 april 2019 @ 22:53
Weten jullie trouwens wie die "Pasenaanbidders" precies zijn? Is dat weer een afsplitsing van het christelijk geloof?
Tenganowoensdag 24 april 2019 @ 23:06
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 23:00 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Het interesseert mij vrij weinig wat wel of niet serieus wordt genomen..aangezien ik dit forum toch niet serieus neem. Valt me overigens mee dat ik nog geen ban aan mijn broek heb.
Kijken jullie dit soort topics wel eens. Er staan legio van dit soort filmpjes online omdat het in the UK en in de US gebruikelijk is om in parken te debaten.


Daarnaast is er ook heel veel te vinden over mensen die zowel de bijbel als de koran gelezen hebben en daar hele interessante dingen over kunnen vertellen.

Ik vind dat altijd een stuk interessanter dan aannames van mensen die dingen roepen als het is allemaal precies hetzelfde en Jezus komt zowel in de koran als de bijbel voor. Die hebben echt geen idee.
Pleun2011woensdag 24 april 2019 @ 23:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 23:06 schreef Tengano het volgende:

[..]

Kijken jullie dit soort topics wel eens. Er staan legio van dit soort filmpjes online omdat het in the UK en in de US gebruikelijk is om in parken te debaten.


Daarnaast is er ook heel veel te vinden over mensen die zowel de bijbel als de koran gelezen hebben en daar hele interessante dingen over kunnen vertellen.

Ik vind dat altijd een stuk interessanter dan aannames van mensen die dingen roepen als het is allemaal precies hetzelfde en Jezus komt zowel in de koran als de bijbel voor. Die hebben echt geen idee.
Discussies over religie zijn zinloos omdat niemand ooit van standpunt zal veranderen. Ben zelf christelijk opgevoed dus daar weet ik genoeg van. Verder ken ik veel moslims persoonlijk en heb ik veel gezien en gelezen..genoeg in ieder geval om niet positief te zijn over de Islam. Ik vind het een gevaarlijke ideologie. De tijd zal leren of dat klopt.
Tenganowoensdag 24 april 2019 @ 23:23
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 23:13 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Discussies over religie zijn zinloos omdat niemand ooit van standpunt zal veranderen. Ben zelf christelijk opgevoed dus daar weet ik genoeg van. Verder ken ik veel moslims persoonlijk en heb ik veel gezien en gelezen..genoeg in ieder geval om niet positief te zijn over de Islam. Ik vind het een gevaarlijke ideologie. De tijd zal leren of dat klopt.
Ik vind dit soort discussies met name interessant omdat het duidelijk maakt hoe deze verschillende worshippers denken en waar ze in geloven. Want dat soort dingen maakt duidelijk wat er in de wereld echt leeft. Niet zo zeer wat er in de bijbel, de koran of andere geschriften staat, maar wat men eruit destileert/interpreteert cq gelooft/aanneemt.

Zo komt er op 23 mei ook iemand (Steven Anderson) uit de VS die zich gristen noemt en aanmoedigt dat homo's zichzelf overhoop moeten schieten. Niet iets wat volgens mij ergens in de bijbel is terug te vinden, maar het leeft blijkbaar wel en dat is de wereldse werkelijkheid waar wij mee te dealen hebben.

[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 24-04-2019 23:50:36 ]
SpaceOdditywoensdag 24 april 2019 @ 23:33
Eastern worsjippers. O+
Tenganowoensdag 24 april 2019 @ 23:34
eastern worst slippers
nixxxdonderdag 25 april 2019 @ 06:02
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 23:34 schreef Tengano het volgende:
eastern worst slippers
rajshahi-bangladesh-november-9-2016-450w-1274575954.jpg
SpaceOdditydonderdag 25 april 2019 @ 09:43
De NOS meld dat de ''easter worsjippers'' bombing het werk is van voornamelijk ''hoogopgeleidirs'';
(Geen woord over iets van relgie en of ideologie.)

quote:
De aanslagen in Sri Lanka, waarbij minstens 359 mensen omkwamen, zijn gepleegd door overwegend hoogopgeleide Sri Lankanen. De meesten van hen komen uit families uit de middenklasse of hogere middenklasse, zegt de Sri Lankaanse onderminister van Defensie Wijewardene. "Ze zijn financieel best onafhankelijk en hun families zijn financieel best stabiel. Dat is dus zorgelijk."

Wijewardene denkt dat sommige van de negen zelfmoordterroristen in meerdere andere landen hebben gestudeerd. Zo zou een van hen een opleiding in het Verenigd Koninkrijk hebben gevolgd en daarna mogelijk in Australi hebben doorgestudeerd.

Een van de aanslagplegers was de eigenaar van een koperfabriek in een buitenwijk van de hoofdstad Colombo. Gisteren werden daar negen werknemers gearresteerd.
De terrorist woonde in een witte villa met allerlei balkons en pilaren in een rijke buurt van Colombo. De omgeving is afgezet met geel-zwart lint en tegenover het huis staan drie politieagenten, zegt verslaggever Jeroen de Jager. "Het is echt een heel flink huis van een rijke Sri Lankaan. Twee andere aanslagplegers waren de zonen van een van de rijkste zakenmannen van Sri Lanka."

Buurtgenoten en collega's over aanslagpleger Sri Lanka
De terroristen komen volgens onderminister Wijewardene van een afsplitsing van de National Thowheeth Jama'ath (NTJ), die eerder door de regering verantwoordelijk werd gesteld voor de aanslagen.

Een van de negen terroristen is een vrouw. Een ander is nog niet gedentificeerd. Eerder spraken de autoriteiten van zeven aanslagplegers.

Nog niet 'volledig onder controle'
Mensen worden opgeroepen om waakzaam te zijn, omdat er nog "een paar mensen buiten kunnen zijn". Wijewardene denkt dat ze de situatie over een paar dagen "volledig onder controle" zullen hebben.
J.A.R.V.I.S.donderdag 25 april 2019 @ 09:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 21:59 schreef MrRatio het volgende:
Hierin nog wat achtergrondinfo over enkele daders
https://gellerreport.com/(...)lim-terrorists.html/

Het gaat de problemen met islamitisch terrorisme niet oplossen door te zorgen voor rijkdom.
Dat is toch allang bekend, maar de wegkijkers blijven maar terugvallen in hun eigen waanbeelden dat terroristen arme jongens zijn, met een moeilijke jeugd en aan de onderkant van de samenleving. Het maakt het makkelijker om te zeggen dat het niks met de islam te maken heeft maar alles met armoede, het is allang duidelijk dat een hoop radicalen gewoon een goede opleiding/jeugd hebben gehad en het financieel goed hebben, maar ja dan moet de reden toch gezocht worden in de islam en dat proberen ze krampachtig te negeren.
SpaceOdditydonderdag 25 april 2019 @ 09:49
BartNijman twitterde op donderdag 25-04-2019 om 09:15:26 Uitgebreid artikel over opleiding, arbeidsverleden en sociale positie van de islamitische aanslagplegers in Sri Lanka en de NOS krijgt het wr voor elkaar om 0 (nul) keer hun islamitische moslimachtergrond te noemen.https://t.co/469jERrOit reageer retweet
J.A.R.V.I.S.donderdag 25 april 2019 @ 09:49
quote:
10s.gif Op woensdag 24 april 2019 22:53 schreef Breekfast het volgende:
Weten jullie trouwens wie die "Pasenaanbidders" precies zijn? Is dat weer een afsplitsing van het christelijk geloof?
- edit -

Uit respect voor de mods zal ik niet trollen :)

[ Bericht 24% gewijzigd door J.A.R.V.I.S. op 25-04-2019 10:03:07 ]
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 09:55
dat laatste niet op FOK! iig
J.A.R.V.I.S.donderdag 25 april 2019 @ 10:03
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 09:55 schreef sp3c het volgende:
dat laatste niet op FOK! iig
Aangepast :)
saparmurat_niyazovdonderdag 25 april 2019 @ 10:09
quote:
4s.gif Op donderdag 25 april 2019 09:49 schreef SpaceOddity het volgende:
BartNijman twitterde op donderdag 25-04-2019 om 09:15:26 Uitgebreid artikel over opleiding, arbeidsverleden en sociale positie van de islamitische aanslagplegers in Sri Lanka en de NOS krijgt het wr voor elkaar om 0 (nul) keer hun islamitische moslimachtergrond te noemen.https://t.co/469jERrOit reageer retweet
Raar stukje inderdaad, want het vertelt natuurlijk helemaal niets over de beweegredenen van de dader(s). Jezelf als hoogopgeleide (met een naar ik aanneem relatief goed bestaan) tussen allemaal toeristen of christenen opblazen doe je niet omdat je villa nog niet voldoende balkons heeft, maar waarschijnlijk vanwege heel andere motivaties. Derhalve is het niet meer dan wat achtergrondinfo, het leert ons 0,0 over het "waarom".

Dat bijbehorend filmpje ook. Honderden mensen dood, maar kennelijk is het belangrijker of het leven van een of andere random man wordt beinvloed omdat men boos is op moslims, wat de moskeebestuurder er allemaal van vindt, en we zien een fabriek (die meer weg heeft van een overdekte vuilnisbelt) waar we niets leren omdat de geinterviewde arbeider zegt hem nooit gezien te hebben.
nixxxdonderdag 25 april 2019 @ 10:12
quote:
4s.gif Op donderdag 25 april 2019 09:49 schreef SpaceOddity het volgende:
BartNijman twitterde op donderdag 25-04-2019 om 09:15:26 Uitgebreid artikel over opleiding, arbeidsverleden en sociale positie van de islamitische aanslagplegers in Sri Lanka en de NOS krijgt het wr voor elkaar om 0 (nul) keer hun islamitische moslimachtergrond te noemen.https://t.co/469jERrOit reageer retweet
Ok, dat vind ik een terechte opmerking. Iedereen weet het al, maar toch nalatig om het niet te melden.
gombrodonderdag 25 april 2019 @ 10:15
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:09 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
en we zien een fabriek waar we niets leren omdat de geinterviewde arbeider zegt hem nooit gezien te hebben.
...waarbij zelfs een klein kind kon zien dat de arbeider duidelijk effe nadacht en toen besloot te liegen :)
J.A.R.V.I.S.donderdag 25 april 2019 @ 10:17
quote:
4s.gif Op donderdag 25 april 2019 09:49 schreef SpaceOddity het volgende:
BartNijman twitterde op donderdag 25-04-2019 om 09:15:26 Uitgebreid artikel over opleiding, arbeidsverleden en sociale positie van de islamitische aanslagplegers in Sri Lanka en de NOS krijgt het wr voor elkaar om 0 (nul) keer hun islamitische moslimachtergrond te noemen.https://t.co/469jERrOit reageer retweet
Daar gaat weer het argument dat het alleen maar laagopgeleide mannen zijn met een crimineel verleden die zoiets doen, wat natuurlijk in de realistische kringen allang bekend was. Eens kijken waar ze nu de schuld weer zullen leggen want benoemen dat het gewoon met de radicale elementen van de islam te maken heeft zullen ze niet doen.
Ludachristdonderdag 25 april 2019 @ 10:20
quote:
4s.gif Op donderdag 25 april 2019 09:49 schreef SpaceOddity het volgende:
BartNijman twitterde op donderdag 25-04-2019 om 09:15:26 Uitgebreid artikel over opleiding, arbeidsverleden en sociale positie van de islamitische aanslagplegers in Sri Lanka en de NOS krijgt het wr voor elkaar om 0 (nul) keer hun islamitische moslimachtergrond te noemen.https://t.co/469jERrOit reageer retweet
quote:
De terroristen komen volgens onderminister Wijewardene van een afsplitsing van de National Thowheeth Jama'ath (NTJ)
Verder herhaalt de NOS alleen wat die minister roept, dus ik zou eerder bij Wijewardene gaan klagen over zijn vieze politieke correctheid als ik jou was.
Pleun2011donderdag 25 april 2019 @ 10:21
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:17 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Daar gaat weer het argument dat het alleen maar laagopgeleide mannen zijn met een crimineel verleden die zoiets doen, wat natuurlijk in de realistische kringen allang bekend was. Eens kijken waar ze nu de schuld weer zullen leggen want benoemen dat het gewoon met de radicale elementen van de islam te maken heeft zullen ze niet doen.
Bin Laden kwam uit een van de rijkste families van Saudi-Arabi. Armoede is nooit een drijfveer geweest voor religieuze fanatici.
gombrodonderdag 25 april 2019 @ 10:35
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:21 schreef Pleun2011 het volgende:
Armoede is nooit een drijfveer geweest voor religieuze fanatici.
Echte armoe misschien niet. Maar het daderprofiel bij de Europese aanslagen wees wel op laag opgeleide desperado's in uitzichtloze criminaliteit. Totaal ander type dan het onderhavige dus.
AToontje87donderdag 25 april 2019 @ 10:38
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:35 schreef gombro het volgende:

[..]

Echte armoe misschien niet. Maar het daderprofiel bij de Europese aanslagen wees wel op uitzichtloze criminaliteit.
Dus? Ook armoede en criminaliteit hoeven niet gepaard te gaan.
gombrodonderdag 25 april 2019 @ 10:40
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:38 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Dus? Ook armoede en criminaliteit hoeven niet gepaard te gaan.
Hm. Conclusies trekken is kennelijk een hele kunst...
Ludachristdonderdag 25 april 2019 @ 10:40
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:38 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Dus? Ook armoede en criminaliteit hoeven niet gepaard te gaan.
Hoeft niet, maar die twee hangen wel redelijk samen hoor. Hoe armer, hoe groter de kans op criminaliteit. Betekent uiteraard niet dat elke crimineel arm is.
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 10:41
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:23 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

de kliek die meent altijd gelijk te hebben.
kap hier nou ff mee joh, is onmogelijk discussieren op deze manier
AToontje87donderdag 25 april 2019 @ 10:43
quote:
2s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:40 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Hoeft niet, maar die twee hangen wel redelijk samen hoor. Hoe armer, hoe groter de kans op criminaliteit. Betekent uiteraard niet dat elke crimineel arm is.
Dat klopt, maar dan heb je het veelal over criminaliteit waarbij geld het drijfveer is.
Ludachristdonderdag 25 april 2019 @ 10:44
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:43 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Dat klopt, maar dan heb je het veelal over criminaliteit waarbij geld het drijfveer is.
Dan heb je ook wel een heel aanzienlijk deel van de criminaliteit te pakken.
gombrodonderdag 25 april 2019 @ 10:48
quote:
2s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:44 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dan heb je ook wel een heel aanzienlijk deel van de criminaliteit te pakken.
En precies het deel waar het hier niet over gaat ....
-XOR-donderdag 25 april 2019 @ 10:48
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:12 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ok, dat vind ik een terechte opmerking. Iedereen weet het al, maar toch nalatig om het niet te melden.
Ik vind dit zo'n onzin, de NOS meldt verder in zo ongeveer ieder artikel dat het om moslims gaat, iedereen weet ook dat moslims de hoofdverdachten zijn maar een artikel zonder het woord moslims in de content en boosrechts begint weer en masse te schuimbekken.
Pleun2011donderdag 25 april 2019 @ 10:48
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:35 schreef gombro het volgende:

[..]

Echte armoe misschien niet. Maar het daderprofiel bij de Europese aanslagen wees wel op laag opgeleide desperado's in uitzichtloze criminaliteit. Totaal ander type dan het onderhavige dus.
Vaak worden de grote aanslagen bedacht door fanatieke intelligentsia en uitgevoerd door de kleine criminele sukkels. Dat is niet altijd zo, bijvoorbeeld bij 9-11.
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 10:51
Osama heeft ook zelf geen aanslag gepleegd natuurlijk, daar hadtie mannetjes voor terwijl hij zelf lekker in zijn villa zat te wachten

wat dat betreft is dit wel nieuws natuurlijk
-XOR-donderdag 25 april 2019 @ 10:52
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:48 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Vaak worden de grote aanslagen bedacht door fanatieke intelligentsia en uitgevoerd door de kleine criminele sukkels. Dat is niet altijd zo, bijvoorbeeld bij 9-11.
Die forlorn hope-rekruten uit de banlieus zijn inderdaad makkelijker te hersenspoelen maar moeilijker door een vliegcursus heen te loodsen.
Pleun2011donderdag 25 april 2019 @ 10:55
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:51 schreef sp3c het volgende:
Osama heeft ook zelf geen aanslag gepleegd natuurlijk, daar hadtie mannetjes voor terwijl hij zelf lekker in zijn villa zat te wachten

wat dat betreft is dit wel nieuws natuurlijk
Hoezo? Zoals XOR zegt..de aanslagplegers van 9-11 waren hoogopgeleid. Dat dat in het geval Sri Lanka ook zo is verbaast mij niet.
gombrodonderdag 25 april 2019 @ 11:00
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:55 schreef Pleun2011 het volgende:

Hoezo? Zoals XOR zegt..de aanslagplegers van 9-11 waren hoogopgeleid. Dat dat in het geval Sri Lanka ook zo is verbaast mij niet.
Laat ons dan niet langer in onwetendheid en onthul waarom onze verbazing zo onterecht is.
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 11:02
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:55 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Hoezo? Zoals XOR zegt..de aanslagplegers van 9-11 waren hoogopgeleid. Dat dat in het geval Sri Lanka ook zo is verbaast mij niet.
die waren nou niet super hooggeleid volgens mij hoor en zeker niet succesvol

dat zo'n zakenman met een op het eerste oog succesvol bedrijf zichzelf opblaast voor de goede zaak is nieuw voor mij iig
Hathordonderdag 25 april 2019 @ 11:03
Vanochtend weer een explosie geweest in de hoofdstad las ik op NPO tekst. En ondertussen lijken ze gewoon lukraak mensen op te pakken zonder dat het vast staat dat ze iets met die aanslagen te maken hebben, blinde paniek daar.
Hathordonderdag 25 april 2019 @ 11:04
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:02 schreef sp3c het volgende:

[..]

die waren nou niet super hooggeleid volgens mij hoor en zeker niet succesvol

dat zo'n zakenman met een op het eerste oog succesvol bedrijf zichzelf opblaast voor de goede zaak is nieuw voor mij iig
Als je overzees kunt studeren kom je nou niet bepaald uit een achtergesteld milieu.
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 11:05
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:04 schreef Hathor het volgende:

[..]

Als je overzees kunt studeren kom je nou niet bepaald uit een achtergesteld milieu.
dat zeg ik ook niet he
skrndonderdag 25 april 2019 @ 11:06
quote:
7s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:20 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

[..]

Verder herhaalt de NOS alleen wat die minister roept, dus ik zou eerder bij Wijewardene gaan klagen over zijn vieze politieke correctheid als ik jou was.
De aanslagen van zondag, die aan 359 mensen het leven hebben gekost en 500 mensen hebben verwond, zijn gepleegd door negen goed opgeleide, islamitische Sri Lankanen. De Australische premier Morrison heeft bevestigd dat een van hen met zijn vrouw en kind in Australi heeft gewoond. Ze verlieten het land zes jaar geleden.

Wel duidelijk toch.
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 11:07
ik geloof ik niet dat je in Saoudi Arabie kunt spreken van een niet achter gesteld niveau maar dat ben ik persoonlijk

centjes zullen ze wel hebben ja
nixxxdonderdag 25 april 2019 @ 11:08
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:48 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Ik vind dit zo'n onzin, de NOS meldt verder in zo ongeveer ieder artikel dat het om moslims gaat, iedereen weet ook dat moslims de hoofdverdachten zijn maar een artikel zonder het woord moslims in de content en boosrechts begint weer en masse te schuimbekken.
Jij mag jouw mening hebben, en ik de mijne. Hoe je mijn reactie als schuimbekken kunt bestempelen zie ik niet echt, maar ieder het zijn h..

Waarom ik het belangrijk vind om te melden, in ieder artikel, is dat het voor de daders de hoofdmotivatie is. Het is dus relevante achtergrond informatie. Of een daders goudvissen hield is niet relevant. Maar buiten Sri Lanka gestudeerd wel, wat gestudeerd? Wat voor moskee bezocht daar? Etc..
-XOR-donderdag 25 april 2019 @ 11:09
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:07 schreef sp3c het volgende:
ik geloof ik niet dat je in Saoudi Arabie kunt spreken van een niet achter gesteld niveau maar dat ben ik persoonlijk

centjes zullen ze wel hebben ja
Atta was een rijkeluis-HBO'ertje. Zeker niet de allergrootste intellectueel van Saoedi-Arabie maar ook geen recent het licht gezien hebbende crackhead.
Hathordonderdag 25 april 2019 @ 11:10
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:05 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat zeg ik ook niet he
Je zegt dit...

die waren nou niet super hooggeleid volgens mij hoor en zeker niet succesvol

Studeren op een overzeese universiteit is toch best van een hoog niveau en lang niet voor iedereen weggelegd. Redelijk succesvolle boys dus.
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 11:10
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:09 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Atta was een rijkeluis-HBO'ertje. Zeker niet de allergrootste intellectueel van Saoedi-Arabie maar ook geen recent het licht gezien hebbende crackhead.
ga eens verder de lijst langs?
https://en.wikipedia.org/(...)11_attacks#Hijackers
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 11:10
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:10 schreef Hathor het volgende:

[..]

Je zegt dit...

die waren nou niet super hooggeleid volgens mij hoor en zeker niet succesvol

Studeren op een overzeese universiteit is toch best van een hoog niveau en lang niet voor iedereen weggelegd. Redelijk succesvolle boys dus.
niet echt
nixxxdonderdag 25 april 2019 @ 11:12
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:07 schreef sp3c het volgende:
ik geloof ik niet dat je in Saoudi Arabie kunt spreken van een niet achter gesteld niveau maar dat ben ik persoonlijk

centjes zullen ze wel hebben ja
Geld als water, maar verder is het geestelijk klimaat net zo bloeiend als de omgeving ja..
sp3cdonderdag 25 april 2019 @ 11:12
voor mij lag ook een scholarship klaar en ik ben nu niet bepaald het helderste licht van de wereld _O-
nixxxdonderdag 25 april 2019 @ 11:13
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:10 schreef Hathor het volgende:

[..]

Je zegt dit...

die waren nou niet super hooggeleid volgens mij hoor en zeker niet succesvol

Studeren op een overzeese universiteit is toch best van een hoog niveau en lang niet voor iedereen weggelegd. Redelijk succesvolle boys dus.
Saudi arabie betaalt de overheid vaak een overzeese studie. Maar dat zijn niet altijd de grootste lichten hoor..
-XOR-donderdag 25 april 2019 @ 11:14
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:08 schreef nixxx het volgende:

[..]

Jij mag jouw mening hebben, en ik de mijne. Hoe je mijn reactie als schuimbekken kunt bestempelen zie ik niet echt, maar ieder het zijn h..

Waarom ik het belangrijk vind om te melden, in ieder artikel, is dat het voor de daders de hoofdmotivatie is. Het is dus relevante achtergrond informatie. Of een daders goudvissen hield is niet relevant. Maar buiten Sri Lanka gestudeerd wel, wat gestudeerd? Wat voor moskee bezocht daar? Etc..
Dit artikel gaat er even over dat de daders/verdachten hoogopgeleid waren, en dat binnen een raamwerk waarin iedereen al 100 keer heeft kunnen lezen dat ze in islamitische hoek gezocht moeten worden.

De NOS draait er echt niet om heen dat het moslims betreft maar ze hoeven niet in ieder artikel te vermelden dat het toch echt om moslims gaat. Ze lopen daar op de redactie al op eieren, hebben al een keer gerectificeerd na een klacht. Die zijn echt niet bewust bezig met het verdoezelen dat het om moslims gaat. Dat het vanuit de Baudet/Wildershoek continu wordt gesuggereerd is irritant en doet afbraak aan de publieke omroep als democratische institutie en aan het publiek vertrouwen. De suggestie wordt gewekt dat we in een soort Rusland of China leven, dat is nogal bezijden de waarheid.
Hathordonderdag 25 april 2019 @ 11:20
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:13 schreef nixxx het volgende:

[..]

Saudi arabie betaalt de overheid vaak een overzeese studie. Maar dat zijn niet altijd de grootste lichten hoor..
Hoef je dan niet aan bepaalde eisen te voldoen om tot een universiteit toegelaten te worden, of volstaat een zak met geld ook gewoon?
-XOR-donderdag 25 april 2019 @ 11:27
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:20 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hoef je dan niet aan bepaalde eisen te voldoen om tot een universiteit toegelaten te worden, of volstaat een zak met geld ook gewoon?
Er is een aantal van die prinsjes gepromoveerd aan Britse universiteiten waarvan men niet helemaal overtuigd is dat ze hun dissertatie zelf geschreven hebben, zeg maar.
gombrodonderdag 25 april 2019 @ 11:28
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:14 schreef -XOR- het volgende:
Die zijn echt niet bewust bezig met het verdoezelen dat het om moslims gaat. Dat het vanuit de Baudet/Wildershoek continu wordt gesuggereerd is irritant
Dat moet Baudet of Wilders mij dan langs paranormale weg ingetrechterd hebben, want mij is geen suggestie van hen bekend. Mij viel die verkrampte berichtgeving van de NOS zelf op. Hoogstpersoonlijk individueel. Daar heb ik geen idolen voor nodig.
-XOR-donderdag 25 april 2019 @ 11:30
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:28 schreef gombro het volgende:

[..]

Dat moet Baudet of Wilders mij dan langs paranormale weg ingetrechterd hebben, want mij is geen suggestie van hen bekend. Mij viel die verkrampte berichtgeving zelf op. Daar heb ik geen idolen voor nodig.
Die verdachtmakingen komen over het algemeen wel uit de hoek van Baudet/Wilders fanboys, en het in het verdachtenbankje zetten van de media is daar structureel, dat mag ook best benoemd worden. Als je echt denkt dat de NOS probeert te verdoezelen schort er wat aan je referentiekader. Ook op de NOS-redactie is men niet vrij van enige bias maar om constant te doen alsof het daar een grote PRAVDA-bende is deugt gewoon niet.
nixxxdonderdag 25 april 2019 @ 11:34
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:20 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hoef je dan niet aan bepaalde eisen te voldoen om tot een universiteit toegelaten te worden, of volstaat een zak met geld ook gewoon?
Een zak met geld, dan volstaat de mededeling dat de kandidaat een geschikte vooropleiding heeft gevolgd zonder lastige vragen denk ik. Over die vooropleiding hoef je je ook weinig illusies te maken.
-XOR-donderdag 25 april 2019 @ 11:38
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:34 schreef nixxx het volgende:

[..]

Een zak met geld, dan volstaat de mededeling dat de kandidaat een geschikte vooropleiding heeft gevolgd zonder lastige vragen denk ik. Over die vooropleiding hoef je je ook weinig illusies te maken.
De Saoedische middelbare scholen waar die rijkeluiskinderen heen gaan zijn ongetwijfeld internationaal geaccrediteerd maar daar zul je je A-levels/ bac wel kunnen kopen. Een Britse universiteit ziet dan een aanmelding met prima geloofsbrieven en een student die de opleiding kan betalen, dus die wordt dan wel aangenomen.

[ Bericht 2% gewijzigd door -XOR- op 25-04-2019 11:53:53 ]
deedeeteedonderdag 25 april 2019 @ 13:13
quote:
Volgens een onbevestigd berichten in Sri Lanka is een politie-inval in een van de villa's van de familie eerder deze week noodlottig afgelopen. Toen de politie de vrouw van een van de broers wilde aanhouden, zou ze zich in het bijzijn van haar kinderen hebben opgeblazen. De vrouw, haar kinderen en de politieagenten zouden daarbij om het leven zijn gekomen.
bron

Die hadden vast een goed huwelijk...
SpaceOdditydonderdag 25 april 2019 @ 13:17
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 13:13 schreef deedeetee het volgende:

[..]

bron

Die hadden vast een goed huwelijk...
quote:
Toen de politie de vrouw van een van de broers wilde aanhouden, zou ze zich in het bijzijn van haar kinderen hebben opgeblazen. De vrouw, haar kinderen en de politieagenten zouden daarbij om het leven zijn gekomen.
Godverdomme zeg... :(
nixxxdonderdag 25 april 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 13:13 schreef deedeetee het volgende:

[..]

bron

Die hadden vast een goed huwelijk...
De tering... nou ja, ze geloven vast dat ze nu samen in het paradijs zijn.. hij met zijn 72 maagden en zij thuis met de kinderen?
Aureliusdonderdag 25 april 2019 @ 15:26
quote:
Toen de politie de vrouw van een van de broers wilde aanhouden, zou ze zich in het bijzijn van haar kinderen hebben opgeblazen. De zwangere vrouw, haar 3 kinderen en 3 politieagenten zouden daarbij om het leven zijn gekomen.
https://sceptr.net/2019/0(...)-blaast-zichzelf-op/
MrRatiodonderdag 25 april 2019 @ 18:59
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 09:46 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dat is toch allang bekend, maar de wegkijkers blijven maar terugvallen in hun eigen waanbeelden dat terroristen arme jongens zijn, met een moeilijke jeugd en aan de onderkant van de samenleving. Het maakt het makkelijker om te zeggen dat het niks met de islam te maken heeft maar alles met armoede, het is allang duidelijk dat een hoop radicalen gewoon een goede opleiding/jeugd hebben gehad en het financieel goed hebben, maar ja dan moet de reden toch gezocht worden in de islam en dat proberen ze krampachtig te negeren.
Ik heb nu eenmaal de overtuiging dat er ergens iets van ratio in ieder mens te vinden is.
Loekie1donderdag 25 april 2019 @ 19:46
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 18:59 schreef MrRatio het volgende:

[..]

Ik heb nu eenmaal de overtuiging dat er ergens iets van ratio in ieder mens te vinden is.
Betere conclusie is dat zowel arm als rijk te brainwashen zijn. En misschien heeft rijk er wel meer tijd voor.

In mijn herinnering zaten er bij de Bagwan en andere gevaarlijke sektes ook relatief veel rijkeluiskinders.
https://www.alletop10lijstjes.nl/tien-bizarre-sektes/
Als je op het land moet werken of een winkel moet runnen heb je wel wat anders aan je hoofd.

[ Bericht 5% gewijzigd door Loekie1 op 25-04-2019 20:00:56 ]
Frutseldonderdag 25 april 2019 @ 20:04
https://www.nu.nl/buitenl(...)eden-bijgesteld.html

Toch minder doden.
vosssvrijdag 26 april 2019 @ 12:09
Reisadvies aangepast naar alleen noodzakelijk reizen. Toeristen worden massaal weggehaald. Begint redelijk uit de hand te lopen aldaar.
Oostwoudvrijdag 26 april 2019 @ 12:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:15 schreef speknek het volgende:

[..]

:')
[..]

Natuurlijk zeg ik recent en zeg ik terrorisme. Als we het gaan oprekken naar atrociteiten door de staat (goelag, holodomor, culturele revolutie, year zero, etc) kunnen we daar ook aan toevoegen politionele acties, preemptive strikes, een paar honderd jaar kolonialisme, slavernij, Tibet, Rohingya, etc. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. We moeten iets praktisch werkbaars houden. Dan hebben we een hele reeks Salafistische en een paar high profile extreem-rechtse aanslagen. Als je vindt dat extremistisch gedachtegoed dat tot grote terreuraanslagen leidt aan banden gelegd moet worden, heb je daar de aangewezen kandidaten.
[..]

Jawel en jij kan niet dealen.
Wie begon er nou over het plaatsen van mensen in werkkampen? Juist ja, jij.

Opvallend dat je mijn vragen over wat er nu recent en niet recent is en wat je een grote of een niet-grote aanslag vermijd.
voetbalmanager2vrijdag 26 april 2019 @ 12:54
quote:
Woede over aanslagen Sri Lanka keert zich tegen ahmadi-moslims
In Sri Lanka zijn honderden Pakistaanse vluchtelingen de stad Negombo ontvlucht om aan wraakacties van de lokale bevolking te ontkomen. Anderen hebben hun toevlucht gezocht tot hun moskee in Negombo, waar ze door de politie en militairen worden beschermd.
https://nos.nl/artikel/22(...)-ahmadi-moslims.html
-XOR-vrijdag 26 april 2019 @ 12:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2019 12:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Treurig, helemaal omdat de Ahmadiyya zeer anti IS zijn. Het is een vrij liberale stroming waar bijvoorbeeld ook veel Surinaamse Hindoestanen toe behoren.
Logic91vrijdag 26 april 2019 @ 13:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2019 12:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Jammer dit. De Ahmadiya gemeenschap is bij uitstek een van de meest liberale en vrijdenkende islamitische gemeenschappen. Geweld tegen wie dan ook als wraak is natuurlijk walgelijk.
voetbalmanager2vrijdag 26 april 2019 @ 13:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2019 12:59 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Treurig, helemaal omdat de Ahmadiyya zeer anti IS zijn. Het is een vrij liberale stroming waar bijvoorbeeld ook veel Surinaamse Hindoestanen toe behoren.
Ja, deze groep moslims zijn meestal hun geboorteland ontvlucht omdat ze daar door moslims onderdrukt werden omdat ze in de 'verkeerde' profeet geloven.
Sri Lanka is nu ook geen veilig land meer voor hen.
Frutselvrijdag 26 april 2019 @ 21:47
quote:
Schietpartij en explosie bij huiszoeking

Veiligheidsdiensten in Sri Lanka zijn vrijdag in een schietpartij terechtgekomen in Sainthamardu, een stad aan de oostkust van het land. De schietpartij ontstond tijdens een huiszoeking in het onderzoek naar de aanslagen op Eerste Paasdag.

Een legerwoordvoerder zegt dat er ook een explosie plaatsvond. Militairen kwamen onder vuur te liggen toen zij een gebouw betraden. Er zijn nog geen meldingen van slachtoffers.

Volgens de lokale media zijn zeven personen gearresteerd. De politie werkte samen met het leger bij de huiszoeking. Bij een andere huiszoeking in de stad Sammanthurai hebben de veiligheidsdiensten onder meer explosieven in beslag genomen. Ook toonden agenten op beelden vlaggen met witte tekens, die mogelijk verwijzen naar IS.

In verband met deze ontwikkelingen en zoekacties is voor heel Sri Lanka een uitgaansverbod ingesteld van 22.00 uur 's avonds (lokale tijd) tot zaterdagmorgen 4.00 uur.

Bij een reeks aanslagen kwamen op Eerste Paasdag zeker 253 mensen om het leven in Sri Lanka. Er zijn tot nu toe zeker 76 mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen.

Nog 140 verdachten gezocht
President Maithripala Sirisena heeft vrijdag gezegd dat de autoriteiten nog 140 mensen zoeken. Zij zouden banden met Islamitische Staat (IS) hebben. De terreurgroep heeft de aanslagen eerder deze week opgeist.

De negen aanslagplegers zijn volgens de autoriteiten opgegroeid in Sri Lanka. Zij zouden sinds 2013 banden met IS hebben. Sri Lanka vermoedt dat de lokale terreurbewegingen Thawheed Jama'ut en Jammiyathul Millathu Ibrahim achter de aanslagen zitten.

Het land heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in het delen van de inlichtingen. De explosies hadden volgens Sri Lanka voorkomen kunnen worden.

Loekie1zaterdag 27 april 2019 @ 07:03
Politie en leger in Sri Lanka hebben vrijdagavond een grootschalige actie gehouden in het oosten van het land. Daarbij zijn volgens de politie zeker vijftien doden gevallen, waaronder ook zes kinderen. Ook werden verschillende arrestaties gedaan en een grote hoeveelheid aan explosieven, ontstekers en IS-materiaal aangetroffen. Een legerwoordvoerder meldde dat er een vuurgevecht is geweest.

De Sri Lankaanse politie werkte bij de acties samen met paramilitaire specialisten en verschillende legereenheden. Bij een huiszoeking in Sammanthurai, in het district Ampara in de Oostelijke Provincie, werd een grote hoeveelheid materiaal gevonden waarmee bommen kan worden gemaakt. Ook werden een mogelijke IS-vlag aangetroffen, ontstekingsmechanismes, rugzakken, verscheidene jerrycans met brandstof, staven gelatine-dynamiet, kleding zoals de aanslagplegers van afgelopen zondag aan hadden op een IS-video, duizenden metalen balletjes en een drone. De huiszoeking kwam tot stand na een binnengekomen tip. Zeven mensen werden gearresteerd.

Een legerwoordvoerder laat volgens persbureau Reuters weten dat er ook een vuurgevecht is geweest in Sainthamaruthu, iets verderop aan de oostkust, en dat de schutters worden gelinkt aan de aanslagen van afgelopen zondag. Het vuurgevecht ontstond bij een inval in een pand dat mogelijk werd gebruikt voor het fabriceren van bomvesten. Ook zouden er enkele ontploffingen zijn geweest. Volgens de politie hebben enkele mensen zichzelf opgeblazen toen het leger wilde binnen komen.
https://www.ad.nl/buitenl(...)i-lanka-br~a59bc76f/
Bocajzaterdag 27 april 2019 @ 10:42
Sri Lanka is blijkbaar een broeinest van terreurcellen.... :(
Qarradzaterdag 27 april 2019 @ 15:33
Artikel van de zus van n van de daders

Dader was altijd een normale, relaxte gast, totdat hij geradicaliseerd terugkwam uit Australi en er geen land meer mee te bezeilen viel. Lachte niet meer, en liet zijn kinderen niet meer naar muziek luisteren. En dan denk ik: dr begint het probleem dus.

Uit een soort misplaatst respect voor iemands geloofsbeleving laat je hem dus lekker begaan en zijn kinderen een totaal vreugdeloze levensstijl opleggen totdat "ineens" blijkt dat de route richting gewelddaden inderdaad op die glijdende schaal opdoemt. Maar nee, met de hele gemeenschap kijken we er een beetje scheef naar, die jongen met de baard die ineens anderen vertelt hoe ze moeten leven want ja, respect he.

Het grote onderliggende probleem van alle religieuze of ideologisch gemankeerde malloten is elke keer een gemeenschap waarin die waarden op de n of andere manier als moreel juist worden gezien maar dan in gematigde vorm waardoor het verder door kan woekeren richting extremisme, boven kritiek verheven.
Hathorzaterdag 27 april 2019 @ 15:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 15:33 schreef Qarrad het volgende:
Artikel van de zus van n van de daders

Dader was altijd een normale, relaxte gast, totdat hij geradicaliseerd terugkwam uit Australi en er geen land meer mee te bezeilen viel. Lachte niet meer, en liet zijn kinderen niet meer naar muziek luisteren. En dan denk ik: dr begint het probleem dus.

Uit een soort misplaatst respect voor iemands geloofsbeleving laat je hem dus lekker begaan en zijn kinderen een totaal vreugdeloze levensstijl opleggen totdat "ineens" blijkt dat de route richting gewelddaden inderdaad op die glijdende schaal opdoemt. Maar nee, met de hele gemeenschap kijken we er een beetje scheef naar, die jongen met de baard die ineens anderen vertelt hoe ze moeten leven want ja, respect he.

Het grote onderliggende probleem van alle religieuze of ideologisch gemankeerde malloten is elke keer een gemeenschap waarin die waarden op de n of andere manier als moreel juist worden gezien maar dan in gematigde vorm waardoor het verder door kan woekeren richting extremisme, boven kritiek verheven.
In Australie geradicaliseerd nog wel? In wat voor gezelschap heeft ie zich daar begeven en in wat voor moskeeen kwam hij zoal? Lijkt me zeer wenselijk dat dat vanaf de eerste minuut in kaart word gebracht.
Togazaterdag 27 april 2019 @ 16:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 10:42 schreef Bocaj het volgende:
Sri Lanka is blijkbaar een broeinest van terreurcellen.... :(
Een soort Delft, waar gemiddeld veel Syriegangers vandaan komen. Toch maar eens de lokale moskee onder het licht houden..
MrRatiozaterdag 27 april 2019 @ 17:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2019 12:59 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Treurig, helemaal omdat de Ahmadiyya zeer anti IS zijn. Het is een vrij liberale stroming waar bijvoorbeeld ook veel Surinaamse Hindoestanen toe behoren.
Dat lijkt me stug. Wederzijdse sympathie is wat anders dan doen alsof Hindoestanen gelijktijdig moslim zijn.
MrRatiozaterdag 27 april 2019 @ 17:48
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:02 schreef sp3c het volgende:

[..]

die waren nou niet super hooggeleid volgens mij hoor en zeker niet succesvol

dat zo'n zakenman met een op het eerste oog succesvol bedrijf zichzelf opblaast voor de goede zaak is nieuw voor mij iig
islamitische artsen:
https://www.mirror.co.uk/(...)d-guilty-over-366210

De zoon van de rijkste Nigeriaan:
https://www.independent.c(...)suspect-1851090.html
-XOR-zaterdag 27 april 2019 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 17:43 schreef MrRatio het volgende:

[..]

Dat lijkt me stug. Wederzijdse sympathie is wat anders dan doen alsof Hindoestanen gelijktijdig moslim zijn.
Het hindoeisme is een geloof (of gedeeld pantheon), Hindustan is het Perzische woord voor India. Een hindoe belijdt het hindoeistische geloof, een hindoestaan is iemand met zijn roots op het Indiase subcontinent.
Loekie1zaterdag 27 april 2019 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 15:33 schreef Qarrad het volgende:
Artikel van de zus van n van de daders

Dader was altijd een normale, relaxte gast, totdat hij geradicaliseerd terugkwam uit Australi en er geen land meer mee te bezeilen viel. Lachte niet meer, en liet zijn kinderen niet meer naar muziek luisteren. En dan denk ik: dr begint het probleem dus.

En dader is met een big smile in het hotel gefilmd.
MrRatiozaterdag 27 april 2019 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2019 12:59 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Treurig, helemaal omdat de Ahmadiyya zeer anti IS zijn. Het is een vrij liberale stroming waar bijvoorbeeld ook veel Surinaamse Hindoestanen toe behoren.
quote:
Het hindoeisme is een geloof (of gedeeld pantheon), Hindustan is het Perzische woord voor India. Een hindoe belijdt het hindoeistische geloof, een hindoestaan is iemand met zijn roots op het Indiase subcontinent.
Het lijkt me nog steeds stug dat een Hindoe zich Ahmadiyya zal noemen.
-XOR-zaterdag 27 april 2019 @ 23:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 22:57 schreef MrRatio het volgende:

[..]

[..]

Het lijkt me nog steeds stug dat een Hindoe zich Ahmadiyya zal noemen.
hindoes niet, hindoestanen wel (mits ze ahmadiyya zijn natuurlijk).
Zipportalzondag 28 april 2019 @ 11:56
‘Vader en twee broers van brein achter aanslagen Sri Lanka gedood bij politie-actie’

https://www.ad.nl/buitenl(...)itie-actie~a523b735/
nixxxzondag 28 april 2019 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2019 11:56 schreef Zipportal het volgende:
‘Vader en twee broers van brein achter aanslagen Sri Lanka gedood bij politie-actie’

https://www.ad.nl/buitenl(...)itie-actie~a523b735/
Het IS idee van gezellige familie activiteit...
slashdotter3zondag 28 april 2019 @ 15:35
https://www.reddit.com/r/(...)ate_bombing/elyx2yg/

For those wondering what the heck is going on, there is currently a breakdown of communication between two factions in the Sri Lankan government. Their President and Prime Minister are bitter enemies. Last year, the President tried to fire the Prime Minister, but was blocked by the Supreme Court.

India keeps tabs on terrorism activity in the Indian subcontinent. Earlier this year they captured and interrogated an ISIS jihadi, who told them about a plot to bomb churches in Sri Lanka. Indian authorities followed this lead and discovered a plot organized by a man named Mohammed Zahran and his associates, from the National Thowheeth Jama’ath, an Islamist organization in Sri Lanka. They obtained very specific details, including the names of the leaders, the exact churches they were planning to attack, and the date of the attack.

On April 4, India passed this information on to the Sri Lankan Ministry of Defense, which is in charge of police as well as the military. However, the Sri Lankan Ministry of Defense is currently in the hands of the President of Sri Lanka, who also holds the portfolio of Minister of Defense. The President was out of the country at the time, so the Indian information was passed to the Sri Lankan Chief of Police.

The Chief of Police is a political appointee, who owes loyalty to the President. He apparently follows the philosophy that his boss’s enemies are his enemies too, and since his boss hates the Prime Minister, the Chief of Police also hates the Prime Minister. Therefore, he did not pass the Indian information on to the Prime Minister’s Office, he sat on it and waited for his boss to return to the country.

Meanwhile, India sent a second memo with additional information they had collected on April 12, and then a third memo on April 20, one day before the bombing. All of these memos were ignored by Sri Lanka’s Defense Ministry. None were shared with the Prime Minister’s Office.

So now after the bombing, this feud between the President and Prime Minister is causing a shitstorm in Sri Lanka. The blame clearly lies with the Ministry of Defense, which was given the information but sat on it. The Ministry of Defense belongs to the President, so he’s come under fire. He responded by blaming his underlings, and firing the Chief of Police and the Defense Secretary.

But the fact is, the Chief of Police and Defense Secretary did not act alone. The reason why they sat on the information and didn’t share it with the Prime Minister’s Office is because they are the President’s appointees, and the President hates the Prime Minister. They thought they were fulfilling their boss's wishes.
slashdotter3zondag 28 april 2019 @ 16:06
https://www.reddit.com/r/(...)ate_bombing/elz68iy/

> This attack was a revenge for Christchurch according to ISIS

ISIS lies. The Christchurch shooting happened on March 15, the church bombing on April 21. There were only 5 weeks between the two incidents. A coordinated bombing of 7 targets takes months of planning and training. This attack was already in the works long before the Christchurch shooting.

Not to mention, we have a recorded video of the bombers swearing fealty to ISIS before the attack. Nowhere in the video do they even mention Christchurch.
Loekie1zondag 28 april 2019 @ 16:16
Britse experts vrezen meer IS-terreur in exotische vakantielanden
De aanslagen in Sri Lanka zijn mogelijk een voorbode van een nieuw offensief van Islamitische Staat (IS). Britse veiligheidsexperts verwachten dat exotische toeristenoorden extra gevaar lopen.
https://www.ad.nl/buitenl(...)ntielanden~a93ee806/
Loekie1zondag 28 april 2019 @ 16:22
Ben benieuwd wat de Groene gaat schrijven over Sri Lanka komende tijd.
Waarschijnlijk niet meer:

Zen en de kunst van het afslachten

De monniken sturen met hun geweld een open uitnodiging aan jihadisten in de regio om ook in Sri Lanka te reageren. Believe me, you don't want to invite that devil into your courtyard.'

https://www.groene.nl/artikel/zen-en-de-kunst-van-het-afslachten

Als het een reactie is op het geweld van de boeddhisten, waarom dan katholieke kerken en toeristen aanvallen?

De Groene zal het vast uitleggen de komende tijd.
MrRatiozondag 28 april 2019 @ 17:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2019 23:57 schreef -XOR- het volgende:

[..]

hindoes niet, hindoestanen wel (mits ze ahmadiyya zijn natuurlijk).
"Hindoes" is volgens mij een correcte spelling voor meervoud van hindoe, net als hindoestanen.

"Hindoesme is eigenlijk niet n religie maar wordt gevormd door verschillende oude Indiase godsdiensten. Hindoes zelf noemen hun geloof sanatana dharma wat 'eeuwige leer' betekent."

Ahmadiyya is een vorm van islam, om precies te zijn een meer beschaafde vorm. Dit kan natuurlijk niet van mainstream islam. Anyways, een hindoe zal zich geen Ahmadiyya voelen, want dat is een variant van islam.
Ali_boozondag 28 april 2019 @ 19:32
Hallelujah *O*

BreakingNLive twitterde op zondag 28-04-2019 om 19:20:06 BREAKING: Sri Lanka bans burqa amid Easter attacks reageer retweet
Zipportalzondag 28 april 2019 @ 19:37
quote:
10s.gif Op zondag 28 april 2019 19:32 schreef Ali_boo het volgende:
Hallelujah *O*

BreakingNLive twitterde op zondag 28-04-2019 om 19:20:06 BREAKING: Sri Lanka bans burqa amid Easter attacks reageer retweet
Uit die jurk.
Loekie1maandag 29 april 2019 @ 09:39
De autoriteiten in Sri Lanka waarschuwen voor nieuwe aanslagen. Daarbij worden mogelijk een busje en extremisten vermomd als militairen ingezet, schrijft een hoge politiemedewerker in een memo.
https://www.ad.nl/buitenl(...)-sri-lanka~a4e25927/
MrRatiozondag 5 mei 2019 @ 21:59
https://www.aninews.in/ne(...)GUhvwF0SFQVqtptyCFvQ

Wat waren ze wel niet van plan?
Zipportalmaandag 13 mei 2019 @ 17:09
quote:
Afgelopen zondag zijn voor het eerste sinds de aanslagen weer publieke zondagsmissen gehouden. Diezelfde dag en in de daaropvolgende nacht vonden aanvallen op moskeen en winkels van moslims plaats.

Meerdere panden in de regio Kurunegala in de Noordwestelijke Provincie hebben zondag schade opgelopen. Inwoners van het desbetreffende district, dat grotendeels wordt bewoond door boeddhisten, riepen de politie tevergeefs op de verdachten weer vrij te laten.
https://www.nu.nl/buitenl(...)len-op-moskeeen.html

Gaat nog vrolijk verder daar. Nieuwe avondklok.
ChristmasRosesmaandag 13 mei 2019 @ 18:06
Eigen schuld.
Hi_flyerwoensdag 15 mei 2019 @ 11:35
Net terug uit Sri Lanka. Wat een bak militairen daar zeg...