abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 29 mei 2019 @ 22:34:57 #226
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_187161000
Bij ons wordt ook de oudercommissie gevraagd. Iedereen wil wel mee met schoolreisje dus ik vind het wel zo eerlijk dat ze het eerst vragen aan de ouders die het hele jaar van alles organiseren en altijd voor school klaar staan. Maar voor mij hoeft het niet zo.

Bij ons gaan de kleuters naar een grote speeltuin in de regio en vanaf groep 3 gaan ze naar een middelgroot pretpark. Die kleuters geloof ik wel. Maar mijn groep 3 gup in zo'n pretpark vind ik nog wel een dingetje :X
pi_187161384
MwC wat naar dat school zo'n enorme impact heeft op Sjaak. Fijn dat hij nu even tot rust kan komen op de camping.

Schoolreisjes... ik ben zo'n moeder die niet mee wil. :@ Ik vind het een te grote verantwoordelijkheid voor mezelf. Ik zou de hele dag gestresst zijn en trachten de kleuters binnen bereik en in bedwang te houden, wat voor beide partijen niet leuk zou zijn. En stel je voor dat er eentje kwijt zou raken. :X Nee, schoolreisjes zijn voor de mama's die gewoon zen kunnen blijven ondanks alles. ;)

Ik ga wel vaak mee met het jaarlijkse uitje naar het museum. Die 1.5 uur met beperkte bewegingsvrijheid van de kleuters trek ik net. ;)
  woensdag 29 mei 2019 @ 23:05:09 #228
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_187161751
Nou ja, ik vind de Efteling dus ook best een ding met die kleine guppies :@

Maar zelf meegaan ook liever niet (plus mijn shoonvadrt heeft die dag feest ivm pensionering)
Kwak
pi_187161757
ik zou t niet waarderen als ze met de kleuters naar n pretpark gingen eigenlijk. De 2 middenbouw klassen (groep 3/4/5) gingen naar nemo. en aangezien van beide klassen beide duojuffen hingen en de locatiedirecteur mocht er geen enkele ouder mee..
pi_187162075
Ik vind de Efteling ook wel een ding ja. Behoorlijk groots. Ook omdat er toch wel wat sloten/meertjes zijn en met een groot percentage kinderen zonder zwemdiploma is dat best een beetje spannend.
  donderdag 30 mei 2019 @ 07:52:39 #231
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_187164056
N en L gaan donderdag op schoolreis. Naar Beekse Bergen. Met groep 1 t/m 7.
Bij mijn eigen werk mogen er bij de kleuters meer begeleiders mee dan bij de hogere groepen.
Efteling is inderdaad wel groot voor kleuters. Ik zou mijn eigen kinderen wel vertrouwen, want die zullen altijd in de buurt van de begeleider blijven, maar zo zijn ze niet allemaal.

Arme Sjaak. Ik hoop zo dat jullie snel de passende oplossing vinden mevrC.

N en L hadden gisteren hun eerste playdate. Een meisje uit hun klas wilde spelen en is bij ons geweest. Ging gelukkig allemaal goed.
pi_187165209
Bij ons was het ook altijd loten en OR etc voorrang. Vandaar dat ik me zo enthousiast op verzoek van B aanmeldde. Mijn schoonzus zou ook niet meegaan maar gaat dus wel. Bij de andere 2 kleuterklassen was het wel loten.

Ik maak me er ook niet druk om verder, Oud Valkeveen is leuk en zolang ik 1 bepaalde jongen niet meekrijg wordt het vooral gezellig. Ik geloof dat elk kind al bij B heeft gespeeld dus ik ken de karakters aardig. Ik hoop vooral dat het droog is.
En stiekem met B zijn plasongelukjes wel fijn dat ik meega. Maar goed, volgend jaar trap ik er niet in ;)
pi_187165298
Oud Valkenveen! Pas maar op.
pi_187165771
Ik vind het ook maar niks en onnodig, als school met kleuters naar grote pretparken gaat als de Efteling. Ik zou het ook niet leuk vinden omdat ik daar zelf nog niet eens geweest ben met haar en dat ze dan wel met anderen daar voor het eerst is. Ik verzet me ook een beetje tegen het idee dat het allemaal groots en groot moet zijn, en dat al voor die kleintjes.

MevrCactus, wat ontzettend rot dat het zo gaat. Ik hoop erg dat hij zijn plekje gaat vinden.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_187165888
Ik zou ook niet blij zijn met de Efteling voor mijn kleuter. Ik zou geen rustige dag hebben denk ik, te bezorgd dat er iets gebeurd. Het park is gewoon te kolossaal voor kleintjes. Sterker nog, ik heb een collega wiens groep 8-er binnenkort naar de Efteling gaat met school en zij is daar al niet gerust op.

Waarom voor de jongere kinderen niet wat anders vraag ik me dan af.
  donderdag 30 mei 2019 @ 11:45:10 #236
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_187166025
Mijn kleuter is dus afgelopen dinsdag met schoolreis naar de Efteling geweest. De school viert het 90-jarig bestaan, en had dus een wat bijzonderder schoolreis dan voorgaande jaren, met de gehele school naar dezelfde plek (normaal gaan de kleuters naar het bos). De efteling is dan een logische keus voor een school die op 15 minuten afstand ligt, en waarvan een aanzienlijk aantal kinderen een abonnement heeft.

Ik heb er eerlijk waar geen moment van wakker gelegen... Kleuters waren ingedeeld in groepjes van 4 kinderen per hulpouder (net als alle kinderen t/m groep 6 trouwens, groep 7 en 8 liepen met de klas), en hadden een polsbandje met telefoonnummer van school. Ze liepen met 2 groepjes samen. Volgens de begeleidend ouder had J zich als een engeltje gedragen.

Maar goed, ik ken de efteling op m'n duimpje, en kleuter is ook al minstens 30 keer geweest dus wist wat hij kon verwachten (en ik denk dat ie de weg ook wel redelijk weet). Ik heb J dus vrolijk uitgezwaaid (in de klas, want school begint om half 9 en de efteling gaat om 10 uur open) en 'm heel veel plezier gewenst! Verder geen moment aan gedacht. Hij heeft het enorm naar z'n zin gehad!

Ikzelf ging toen ik in groep 8 zat met een vriendin alleen op de fiets naar de efteling (zonder mobiel en polsbandjes), dus snap de angst niet zo goed. Laat het los denk ik dan. Natuurlijk is het leuk om als ouder dingen voor de 'eerste keer' met je kind te doen, maar moet de school dan maar iets verzinnen waar iedereen zéker als eens geweest is? Dat is niet doenlijk, en zonder schoolreis komen een aantal kinderen wellicht helemaal nooit in de efteling.
  donderdag 30 mei 2019 @ 11:52:55 #237
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_187166120
We zijn een kleutertopic tenslotte, wat ik mijn nu groep 7 kind laat doen of wat ik zelf deed in die periode is natuurlijk heel iets anders dan wat ik voor mijn kleuter wens.

ik vind het ook wel heel anders voelen een pretpark dat ze goed kennen versus een pretpark heel ver van mijn woonplaats, voor jullie is de efteling dichtbij maar dat is voor veel natuurlijk anders.
pi_187166289
Ik vind het inderdaad geen goed vergelijk als het park zo dichtbij en jij en kleuter er al vaak geweest zijn. Het gaat hier nu om de situatie dat je vanuit een plek een heel stuk verder weg naar zo'n pretpark gaat, waar ze nog nooit geweest zijn en waarbij de reis zelf al best een onderneming is.

En nee, een school hoeft niet iets te verzinnen waar alle kinderen zeker al eens geweest zijn. Uiteraard niet. I is met schoolreisje naar een indoor speeltuin gegaan in Zoetermeer waar ze ook nooit eerder was. Prima. Maar ik kies er als ouder voor die grote pretparken zoals dus de Efteling te bewaren voor als ze zes is. Dat lijkt mij niet zo'n heel vreemde keuze. Het lijkt me erg leuk om met I over een jaartje eens de Efteling te gaan beleven. Dat is natuurlijk echt iets heel anders dan een speeltuin of een bos. En ik zou het van uit die optiek dus niet fijn vinden als mijn kind als kleuter met school al zou gaan. Ten eerste dus omdat ik vind dat ze daar nog te klein voor is, en ten tweede omdat juist de Efteling nu zo'n pretpark is waar ik graag als eerste zelf eens met haar naar toe ga.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 30 mei 2019 @ 12:25:41 #239
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_187166587
Wij zijn afgelopen winter met E. naar de Winter Efteling geweest. Het was er naast ontzettend prachtig ook nog eens geweldig. We hebben het onwijs naar onze zin gehad en ik ben met E. in veel dingen geweest. Zoals in de Bobslee. Wat dat soort dingen betreft is de speeltuin maar 'peanuts'.

Waar haar schoolreis dit jaar heengaat, weet ik nog niet. Ze wordt 5 dagen ervoor geholpen aan haar keel en neusamandelen. Dat vindt ik ook veel belangrijker, schoolreisjes komen er nog genoeg.

En ik las je berichtje van Sjaak, Cactus. Och, dat mannetje toch. Zo met zichzelf in de knoop hiermee. Jullie vinden vast een mooie oplossing voor hem. :*
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_187166648
33 keer naar de Efteling is voor een hele hoop kleuters niet weggelegd. Als ik naar mezelf kijk, gaan we sowieso 1x per jaar, 2x tops. En dan woon ik er niet zo heel ver van af (45 minuutjes).

Het is inderdaad geen vergelijking wat hier gemaakt werd en ik vind het apart dat de angst die sommige ouders hebben ook maar meteen weggewuifd wordt.
pi_187166724
Ik snap van een school niet dat je die lange rijen aan wil gaan met een klas, ook al zijn ze in groepjes gedeeld. Lijkt me meer stress dan plezier opleveren. Zeker met bv een busreis van een uur heen en terug.

Ik weet van vroeger dat we naar Blijdorp zijn geweest, en pas met 6/7 jaar naar de Efteling. Ik had over de heks van Hans en Grietje gehoord. Als de dood was ik :D
pi_187166820
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2019 12:34 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik snap van een school niet dat je die lange rijen aan wil gaan met een klas, ook al zijn ze in groepjes gedeeld. Lijkt me meer stress dan plezier opleveren. Zeker met bv een busreis van een uur heen en terug.

Ik weet van vroeger dat we naar Blijdorp zijn geweest, en pas met 6/7 jaar naar de Efteling. Ik had over de heks van Hans en Grietje gehoord. Als de dood was ik :D
Ik vond Indische waterlelies eng :') Spookslot kon ik gek genoeg dan wel weer waarderen :')
  donderdag 30 mei 2019 @ 13:32:17 #243
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_187167472
quote:
2s.gif Op donderdag 30 mei 2019 11:27 schreef Franny_G het volgende:
Ik vind het ook maar niks en onnodig, als school met kleuters naar grote pretparken gaat als de Efteling. Ik zou het ook niet leuk vinden omdat ik daar zelf nog niet eens geweest ben met haar en dat ze dan wel met anderen daar voor het eerst is. Ik verzet me ook een beetje tegen het idee dat het allemaal groots en groot moet zijn, en dat al voor die kleintjes.

MevrCactus, wat ontzettend rot dat het zo gaat. Ik hoop erg dat hij zijn plekje gaat vinden.
Nou ja het is dus normaal ook nooit zo, de school bestaat 25 jaar en de oudercommissie heeft dit zo bedacht. Er zijn best veel kindjes op school waar ze dit normaal niet kunnen betalen.

Andere jaren hebben de kleuters kleuterfeest, op school of bij school.

Het is dus een uitzondering. En Melba’s juffen kennende maken ze echt veilige en kleine groepjes. @Roomsnoes ze hebben het in de klas ook gehad over het sprookjesbos vooral, lange rijen zal geen sprake van zijn. Herinner me dat ik als kind ook met de basisschool er geweest ben, in groep drie. Herinner ik me niks meer van!


We zijn zelf met hem geweest toen hij 1,5 was. En hij is er nu al mee bezig en enorm verheugd dus ik gun het hem van harte. Maar tegelijk vind ik het spannend.
Kwak
  donderdag 30 mei 2019 @ 13:37:37 #244
149959 SQ
snelle trees
pi_187167536
Het spannendste / verste basisschoolreisje dat ik ooit heb gehad was naar de Spelerij in Dieren :')

Oh nee, we zijn ook een keer naar het dolfinarium geweest.

Efteling deden we met het gezin eens in de drie jaar ofzo. Überhaupt deden we maar 2 uitjes per jaar oid. Ik vind het vanuit die optiek sowieso gek dat tegenwoordig iedereen van elke vrije dag een feestdag lijkt te willen maken :@
disclaimer
pi_187167746
Ik ben in mijn gehele jeugd één keer met mijn ouders naar Slagharen geweest. Dat was het enige uitje dat we ooit gedaan hebben. :D.

I gaat op schoolreisje naar een grote buitenspeeltuin (met ook een overdekt gedeelte), op zo'n 25 minuten rijden. We zijn er nog nooit geweest, maar als ik de foto's bekijk denk ik dat hij het er heel leuk gaat vinden. We kregen een mailtje om te vragen welke ouders mee wilden, maar ik kan niet vanwege werk en Baard moet er niet aan dénken. :+.

MevrC, succes met jullie zoektocht naar een fijne plek voor Sjaak. :*.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_187167879
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2019 13:32 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Nou ja het is dus normaal ook nooit zo, de school bestaat 25 jaar en de oudercommissie heeft dit zo bedacht. Er zijn best veel kindjes op school waar ze dit normaal niet kunnen betalen.

Andere jaren hebben de kleuters kleuterfeest, op school of bij school.

Het is dus een uitzondering. En Melba’s juffen kennende maken ze echt veilige en kleine groepjes. @:roomsnoes ze hebben het in de klas ook gehad over het sprookjesbos vooral, lange rijen zal geen sprake van zijn. Herinner me dat ik als kind ook met de basisschool er geweest ben, in groep drie. Herinner ik me niks meer van!


We zijn zelf met hem geweest toen hij 1,5 was. En hij is er nu al mee bezig en enorm verheugd dus ik gun het hem van harte. Maar tegelijk vind ik het spannend.
Toen wij er van de zomer waren, stond er een uur rij voor die bootjes rond die walvis. Echt absurd.
pi_187167988
Ik was gister in de Efteling en zag behoorlijk wat schoolreisgroepjes. Ook met kleuters inderdaad. Het zag er wel heel gemoedelijk uit, veel groepjes in het sprookjesbos, bij de carroussels en Pandadroom.

Maar ik zou ook niet erg enthousiast worden van een schoolreisje naar de Efteling. Al was het maar vanwege de reistijd vanaf onze school. Dat is gewoon zonde van de tijd. Oud Valkeveen was het eerste schoolreisje van mijn oudste, dat was prima. En dit jaar gingen ze naar de duinen met alle middenbouwklassen (groep 3-5). Vond hij echt fantastisch! :D

Mevr Cactus, wat naar dat Sjaak zo van slag raakte op school. Dan breekt je moederhart ;( . Hopelijk vinden jullie snel de perfecte plek voor hem :*.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_187167995
Wij hebben een abonnement op de Efteling en gaan 2x per maand over het algemeen, maar soms ook 2x per week. Dat is dan wel weer het voordeel van een kind wat nog niet naar school gaat. We lopen dan een paar uur rond, gaan in wat attracties, eten een (zelf meegenomen) broodje en gaan halverwege de middag weer naar huis. Het is heel fijn dat we doordeweeks kunnen gaan, dan is het over het algemeen lekker rustig. In de schoolvakanties gaan we niet, dan is het te druk voor Sjaak.

Ik ben aan het terug denken wat wij voor schoolreisjes hadden op de basisschool, maar ik kan me alleen nog het openluchtmuseum in Eindhoven herinneren volgens mij. En het reptielenhuis in Tilburg, daar zijn we ook geweest. De Efteling zijn we met 5 havo naartoe geweest, op de fiets, want de school bestond 75 jaar. We gingen dat jaar ook een dagje naar Parijs 8)7

Ik snap de terughoudendheid in dit topic wel hoor, qua schoolreisjes. Ook al kennen wij de Efteling heel goed, dan nog zou ik Sjaak daar niet naartoe laten gaan op schoolreisje. Hij loopt namelijk prima in 7 sloten tegelijk en iemand die hem niet kent, is hem zo kwijt. Ik geloof dat ze naar Billy Bird gaan met de onderbouw van Sjaaks school, maar Sjaak gaat niet mee.

Bedankt voor al jullie lieve reacties :*
pi_187168100
Mijn kleuter zat 4 maanden op school toen ze naar de Efteling gingen. Inderdaad omdat de school 40 jaar bestond. Hij vond het best heel spannend en is ook even kwijt geweest. Maar het was rustig, ze hadden allemaal een herkenbaar shirt aan en een telefoonnummer op hun arm en kleine groepjes. Hij had een fijne en alerte vader die het groepje begeleidde en hij was ook zo weer gevonden en had ondertussen al hulp ingeschakeld. Ik heb hem wel op het hart gedrukt dat hij onder geen beding het park uit mocht gaan zonder begeleider en verder heb ik geprobeerd rustig te blijven ademen :D de keren erna gingen ze trouwens gewoon weer naar een kinderboerderij in de buurt. Geen idee wat ze dit jaar doen, de middenbouw gaat pas in juli.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_187168521
mijn T van nog geen 4 gaat in Belgie al naar school Over 2 weken gaan ze hier ook op schoolreisje, naar de dierentuin. Ik vind het nogal wat, een groep van 20 drie tot vierjarigen...Ik heb me maar opgegeven om mee te gaan als begeleider. Ik geloof niet dat ik hem anders had laten gaan, ik vind het echt eigenlijk wat teveel voor die kleintjes...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')