Nou precies daar is het me waar het om ging. Topic is verneukt door Strani die geen ontopic inbreng bracht omdat hij het niet snapte maar dit is waar het om gaat. Ook niet heel moeilijk om te begrijpen lijkt mij maar goedquote:Op zaterdag 6 april 2019 20:53 schreef Jantje2k het volgende:
Ik denk inderdaad dat je een punt hebt. Ik denk wel dat de aarde rond is, maar inderdaad, vroeger was er ook bewijs, dat later door andere nieuwe feiten toch weer ontkracht werd. 100% zekerheid ga je nooit halen denk ik.
als je hier probeert te stellen dat men 'vroeger' gedacht zou hebben dat de aarde plat was... dat is onzin.quote:Op zaterdag 6 april 2019 19:45 schreef phoenyx het volgende:
Vroeger had men ook bewijs waarvan ze dachten dat het klopte. De aarde was het centrum en als je naar buiten kijkt zou je dat nog steeds wel kunnen denken. Overal sterren om ons heen. Als je gaat meten kom je er ook al snel op uit tenzij je miljarden lichtjaren gaat meten.
Hoe kan je dat nou juist weer uit die tekst halen terwijl ik dat juist helemaal niet meld erin?quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:03 schreef RM-rf het volgende:
[..]
als je hier probeert te stellen dat men 'vroeger' gedacht zou hebben dat de aarde plat was... dat is onzin.
Rest niet gelezen, maar er is een serieus topic in bnw hierover. Netflix heeft hier trouwens ook een aardige docu over gemaakt met een fantastisch einde.quote:Op zaterdag 6 april 2019 19:45 schreef phoenyx het volgende:
Ik keek een filmpje over deze theorie, dacht van wat een gelul, er is bewijs dat het niet zo is.
En toen had ik een ingeving, plotseling kwam het in mijn hoofd op.
Vroeger had men ook bewijs waarvan ze dachten dat het klopte. De aarde was het centrum en als je naar buiten kijkt zou je dat nog steeds wel kunnen denken. Overal sterren om ons heen. Als je gaat meten kom je er ook al snel op uit tenzij je miljarden lichtjaren gaat meten.
Het bewijs wat men toen had voor zaken werd ook gezien als bewijs, was ook deels gebaseerd op metingen etc. Maar nu is dat bewijs weerlegd door nieuw bewijs.
Hoe weten we dat het huidige bewijs beter is? We doen allemaal gewoon ons best om bewijs te leveren net als vroeger, proberen logisch na te denken etc etc. Bedoel over 100 jaar komt er wereldwijd een nieuwsbericht zeg maar 'Oeps sorry, het blijkt nu dat we de basisconcepten van vormen nog niet goed door hadden op een dieper niveau, de aarde is wel degelijk plat'.
quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:23 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Rest niet gelezen, maar er is een serieus topic in bnw hierover. Netflix heeft hier trouwens ook een aardige docu over gemaakt met een fantastisch einde.
Nou precies, dat is ook een vraagje die ik tussendoor stelde. Vraag me dat zelf ook af maar het lijkt me dat er vast wel zoiets zal zijn.quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:42 schreef Boca_Raton het volgende:
Leuke materie. Want wat zal ooit weerlegd worden, wat wij nu als wáár aannemen? (Ik zeg het wat krom.)
Van het heelal heb ik totaal geen verstand maar het kunnen natuurlijk ook dingen op aarde zijn.quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:53 schreef phoenyx het volgende:
[..]
Nou precies, dat is ook een vraagje die ik tussendoor stelde. Vraag me dat zelf ook af maar het lijkt me dat er vast wel zoiets zal zijn.
Als ze bijvoorbeeld begrijpen wat donkere energie precies is dat het heelal dan plotseling veel ouder of jonger blijkt te zijn bijvoorbeeld. Of dat het toch niet uit een centraal punt explodeerde zoals het nu voor ons lijkt maar dat het slechts zo leek omdat we zoiets wat 68% van het heelal omvat niet echt kenden. Wat dan ookMaar nu worden die dingen ook met zulke zekerheid vastgesteld dat we het nu als bewijs zien.
Ja kan alles zijn wat we nu zien als bewezen inderdaadquote:Op zaterdag 6 april 2019 21:56 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Van het heelal heb ik totaal geen verstand maar het kunnen natuurlijk ook dingen op aarde zijn.
Ik kan alleen niet op een aards voorbeeld komen. (Wat dat betreft is het heelal makkelijker.)quote:Op zaterdag 6 april 2019 21:56 schreef phoenyx het volgende:
[..]
Ja kan alles zijn wat we nu zien als bewezen inderdaad
https://nl.wikipedia.org/wiki/Stopprobleemquote:Op zaterdag 6 april 2019 22:02 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik kan alleen niet op een aards voorbeeld komen. (Wat dat betreft is het heelal makkelijker.)
Wiskunde, boven mijn pet. Maar er komt misschien een dag dat toch één van de twee uitkomsten klopt.quote:Op zaterdag 6 april 2019 22:06 schreef phoenyx het volgende:
[..]
https://nl.wikipedia.org/wiki/Stopprobleem
Misschien blijkt dit in de toekomst niet te kloppen, we weten het niet
https://www.hln.be/de-kra(...)%2Fwww.google.com%2Fquote:Op zaterdag 6 april 2019 22:11 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Wiskunde, boven mijn pet. Maar er komt misschien een dag dat toch één van de twee uitkomsten klopt.
Dus wat ze nu ontdekt hebben (water erbij is beter voor de smaak), dat dat in de toekomst weer niet zo blijkt te zijn?quote:Op zaterdag 6 april 2019 22:17 schreef phoenyx het volgende:
[..]
https://www.hln.be/de-kra(...)%2Fwww.google.com%2F
Zoiets dan?
Is dat iets wat in de toekomst ontkracht kan worden denk je?
Jaquote:Op zaterdag 6 april 2019 22:24 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Dus wat ze nu ontdekt hebben (water erbij is beter voor de smaak), dat dat in de toekomst weer niet zo blijkt te zijn?
Misschien houden mensen in de toekomst wel meer van de rookgeur. Dan is dit geen bewijs meer. Dit is bewijs op basis van de huidige smaak, smaak verandert nogal met de generatiesquote:
Okequote:Op zaterdag 6 april 2019 22:30 schreef Boca_Raton het volgende:
Maar je moet uitgaan van dezelfde smaakvoorkeur vind ik.
Dan zou die uitkomst niet meer verbeterd kunnen worden omdat de smaak gelijk is gebleven.quote:
Ja dat lijkt me wel te kloppen. Als mensen nu wiskey met water extra lekker vinden omdat de voor hen nu goede smaken dan boven komen drijven en ze vinden dat over 10.000 jaar nog steeds dan kan je het voor die periode zien als bewijs wat voor die gehele periode geldig was. Maar bedoel aangezien dit bewijs gaat over iets subjectiefs, smaak, lijkt het me dat het best zo kan zijn dat er periodes zijn waarin ze graag juist de smaak die naar onderen gedrukt wordt willen proeven. Bedoel in sommige landen vinden ze dingen een delicatesse waar wij voor gruwelen, vanwege cultuur of wat dan ook. Die dingen zijn gewoon zo veranderlijk dat ik voor mijzelf wel kan stellen dat dit zo'n bewijsdingetje is die mogelijk over 200 jaar helemaal niet meer relevant/bewijs is.quote:Op zaterdag 6 april 2019 22:33 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Dan zou die uitkomst niet meer verbeterd kunnen worden omdat de smaak gelijk is gebleven.
Klopt dit?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |