abonnement Unibet Coolblue
pi_186159297
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2019 17:16 schreef elamanilo het volgende:
Haha ja, ik voel me ook echt heel hoog zwanger wb opstaan uit bed of van de bank of rondwandelen. :') :D En m'n buik is inderdaad net zo groot als bij mijn tweede helemaal de laatste week.

Gisteren deed ik een rondje winkels en toen schrokken mensen ook als ik antwoordde dat ik nog een maandje of zo (al een beetje ingedekt haha) moest. :') Misschien zelfs nog wel bijna 8 weken! :o

Kan me voorstellen dat extra belangrijk is als je hier zo met z'n tweeen bent, dat hij er ook echt voor je kan zijn. Zit hem iets dwars waardoor hem dat niet lukt? Of ziet ie het per ongeluk niet in omdat hij niet voelt wat jij voelt? :* Hopelijk lukt het een beetje om er toch met elkaar over te hebben. En: Het is een blijft een man ;) dus soms moet je dan echt heeeeeel direct zeggen wat er aan de hand is omdat het anders toch net niet helemaal duidelijk genoeg is. :P :D Zoals met huishoudelijke dingen of zo. Dat denk je zelf dat je echt super overduidelijk was, maar dan blijkt zo'n man het opeens heel anders geīnterpreteerd te hebben en was je dus toch niet duidelijk genoeg... :')
Oh god stel dat je baby echt nog 8 weken blijft zitten. :o Ik vroeg me rond 35 weken soms al af hoe veel ik überhaupt nog op kon rekken. Laat staan hoe jij je voelt rond dezelfde termijn. Maar misschien stopt je baarmoeder elk moment met groeien en kan de baby langzaamaan de ruimte gaan opvullen. Misschien is je baarmoeder gewoon helemaal om naar 'Ohja dit weet ik nog wel, whoppa daar ga ik, dan hebben we dat maar gehad'.

Hij was er echt van overtuigd dat het niet zoveel uitmaakte en dat hij een telefoontje weg was. Hij ziet het dan achteraf altijd wel meteen in, maar in het moment zelf leeft hij heel erg in dat specifieke moment en vergeet de rest van de wereld. Wat juist een hele mooie eigenschap is als we samen zijn, want dan is hij er mentaal ook echt. En ja, wat je zegt is ook waar, hij heeft enorm veel behoefte aan exacte orders, waar ikzelf juist een enorme improviseerder ben. En ook met exacte orders krijg ik soms terug dat de orders niet exact genoeg waren en zelf nadenken gaat dan te ver ofzo. Leven met een ander mens is best lastig soms. Ook wil ik helemaal geen orders geven en hoeven geven. Maar dat is helemaal een utopie. :P

Ik denk dat hij nu helemaal op scherp staat, want ik had een loopneus en hij kwam spontaan naar beneden gerend, omdat hij dacht dat ik huilde. Super lief. En dan baal ik er ook weer enorm van dat ik hem het gevoel heb gegeven dat hij me gefaald heeft.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  donderdag 11 april 2019 @ 23:17:30 #252
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186165716
Tebubbled,
Wat een rollercoaster wanneer je zwanger bent he. Hier gaan de emoties ook bergen op en af.
Ze noemen het niet voor niets horromonsters hier!

Ik heb vandaag Mn langste werkdag (examens!) gehad en morgen nog 1 uurtje. Helaas is Mn laatste lesuur pas om 13 uur , maar gaat de wekker toch om 7 uur ivm dochtertje die naar school moet. Heb er nu al zin in :')
Ik begin nu echt te waggelen. Als ik loop gaat Mn buik naar links en rechts, haha. Soms kan ik ook echt niet sneller dan een bejaarde dame. Best confronterend wanneer je dan met iemand oploopt en je pas moet aanpassen tot het rollator tempo :{
Ik slaap ook zo ruk de laatste tijd. Hooguit 4 uur per nacht, maar wil ook niet uit bed en lezen kan niet want dan wordt dochterlief wakker. Soms is dat samen slapen dus helemaal niet zo handig. Misschien moet ik maar eens aan de ereader :)
Beetje jammer wanneer er nog 2 tijdschriften en boek op me liggen te wachten.

Ela, 2 kindjes? Voel je een tweeling? Dat zou nog eens een stoere plotwending zijn.
Laten we dan afspreken dat pinq, jij en ik alle drie synchroon bevallen he. Zou wat zijn! O+

Pinq, zag je vierkante buik in het buikentopic. Grappig om te zien. Heb ik ook weleens. O+
Zonder hoop geen leven.
pi_186170097
Nog geen baby hier.
We tikken de 39 weken aan vandaag *O*
Gisteren 1x per uur een harde buik maar dat zette helaas niet door. Man, wat zijn we nieuwsgierig O+
  vrijdag 12 april 2019 @ 11:24:22 #254
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186171333
Jeetje. Mn laatste dag op het werk.
Ben zo blij dat niemand er mee bezig is.
Kan ik lekker weg zonder zoenen en ongemakkelijke gelukswensingen.

Maar bwuh. Wat emotioneel voor mezelf!
Zonder hoop geen leven.
  vrijdag 12 april 2019 @ 12:13:44 #255
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186172161
Sisu :*

Flav, bijna! *O*
  vrijdag 12 april 2019 @ 12:19:40 #256
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186172251
Ach Sisu, ook wel jammer dat er niemand mee bezig is..
Hey en de tijd vliegt, het is zo weer tijd om te gaan werken ;) al is het dan in het nieuwe schooljaar.


Pfff, ik snak naar eerste-zwangerschap-verlof. Verlof is sowieso heerlijk hoor, maar ik zou ook wel lekker op de bank willen liggen wachten tot de avond komt en relaxen O+ :D
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  vrijdag 12 april 2019 @ 12:24:09 #257
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186172325
Hehe, herkenbaar ja!

Vorige zwangerschap ging m'n dochter in de laatste weken ook nog best wat keren bij m'n ouders logeren, maar nu hebben ze daar niet zoveel ruimte voor even. Dat was toen zo fijn, gewoon 's avonds op de bank hangen zonder kind in bed te hoeven stoppen of eten te hoeven geven.

Nu heeft C. het nog druk (ook mijn bedrijf houdt ie nu toezicht op) en m'n ouders dus wat minder tijd en ik mis ook die onbezorgde rustige momenten om helemaal niets te hoeven en alles te kunnen.
  vrijdag 12 april 2019 @ 12:36:53 #258
327807 Mariposas
יה&#14
pi_186172490
Iemand vroeg mij laatst of ik peuter nog wel naar de opvang breng.
Hell yeah! :Y)
Gelukkig drie dagen per week helemaal voor mezelf, althans van 08:00 tot 17:00. Heerlijk. O+
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
  vrijdag 12 april 2019 @ 17:24:00 #259
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186176673
Ro gaat ook gewoon naar de basisschool +bso.
Vandaag was ik vroeg klaar dus kon haar zelf ophalen. Ik kom de school in en ro rent me voorbij.
‘Hoi mam! Ik moet naar de bso!’ , zegt ze met een stralend gezicht.
-wil je niet mee naar huis?
Oh nee. Ik blijf nog even spelen. Ga jij maar werken.

Dus.. maar.... -O-
Fijn dat ze het zo naar haar zin heeft, maar ik moest toch even slikken.
Gelukkig wilde ze uiteindelijk toch wel met me mee naar huis. ‘Ben je met de bakfiets?’ Ja. ‘Oké, dan pak ik mijn jas wel’.
:D
Kleuters O+

Nu rent ze in een hysterische prinsessenjurk achter de kat aan. Ben benieuwd hoe lang dat goed gaat..
Zonder hoop geen leven.
  vrijdag 12 april 2019 @ 17:28:16 #260
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186176765
Ohh O+ doe mij ook zo'n Ro'tje! Geweldig kind O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  vrijdag 12 april 2019 @ 17:46:14 #261
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186177089
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2019 17:28 schreef pinquit het volgende:
Ohh O+ doe mij ook zo'n Ro'tje! Geweldig kind O+
Ja ze is zo lief. Ik kan niet wachten tot ik weer wat meer energie heb, zodat ik me echt even kan focussen op haar. O+
Zonder hoop geen leven.
pi_186179775
@Rebubbled ik dacht de 9e, maar daar is niks gebeurd helaas :P
Vriendlief denkt de 12e, de dag is nog niet voorbij dus wie weet.

Heb al de hele dag (onregelmatige) harde buiken.
Hopelijk zet het door en anders hoop ik dat er iets gebeurd qua verweking.
pi_186181049
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2019 20:03 schreef Flav het volgende:
@:Rebubbled ik dacht de 9e, maar daar is niks gebeurd helaas :P
Vriendlief denkt de 12e, de dag is nog niet voorbij dus wie weet.

Heb al de hele dag (onregelmatige) harde buiken.
Hopelijk zet het door en anders hoop ik dat er iets gebeurd qua verweking.
Wat heb jij veel voorwerk joh. Ik heb zelden harde buiken. Een enkele nacht 's nachts gehad, maar de laatste keer was ook alweer weken geleden. Af en toe bandenpijn aan een kant, maar dat is het. Of misschien heb ik het gewoon niet door. Ik heb net een uur op mijn bevalbal gebounced in de hoop dat ze er per ongeluk uit zou vallen. Ik heb nu enkel een uiterst wakkere buikbaby. :')

Sisu, wat fijn dat het eindelijk zover is. Wel een beetje jammer dat niemand aandacht besteed aan je tijdelijke afscheid toch? (Edit: ondanks dat ik zelf wel altijd graag een stille exit maak. Ook een hekel aan mijn verjaardag op werk of de jaarwisseling. Laat me met rust man. :P) Wel fijn dat Ro zo lekker bezig is.

Vandaag brownies gemaakt met een tussenlaag van Tony chocolonely karamel en zeezout. Die reep ligt al maanden in de kast en ik eet bijna geen chocola, dus dit leek me een mooi experiment. Ze zijn echt geniaal, het zeezout geeft een fijne knisper aan het geheel.
Morgen komt de schuttingman eindelijk onze schutting neerzetten. Ik kan niet wachten tot de buurt en buren niet langer in onze tuin en woonkamer kunnen koekeloeren en ik de vitrage weer de hele dag open kan hebben. Fijner voor de plantjes.
Vandaag stond ik weer even in de kledingkast van de baby te kijken om een vestje dat ik had gekregen en gewassen weg te hangen en ik heb zo'n zin om haar te zien. Pff ik kan echt niet wachten. O+
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_186184996
En flav, is er al iets gebeurd?
Eergisteren vk afspraak hier. Baby wordt op 2900 gm geschat bij 33+6. Hij gaat op weg naar 4500gm bij 40 weken en 4800 bij 42 weken. Op zich maak ik me daar geen zorgen over, maar ik hoop niet dat ze me gaan proberen te overtuigen in het ziekenhuis te bevallen. Ik heb wel ingestemd met een echo bij 36+5. Ook om even zeker te checken dat hij met z’n hoofd beneden ligt.
Ik snap het wel ela, dat je helemaal geen echo’s doet. Ik twijfel zelf ook wel een beetje met deze echo, omdat ik vrees dat ze beslissingen willen baseren op de onnauwkeurige gewichtsinschattingen...

Ik heb eergisteren ook mijn laatste werkdag gehad. Was ik echt aan toe. Mijn oudste heeft wel 2 weken vakantie nu, dus pas als de school weer begint kan ik echt uitrusten. Wel even lekker flink nestelen nu.
De verbouwing is deze week begonnen, dus ik loop maar vaak langs in de hoop dat ze mijn haast voelen 😂😂😂.
pi_186185271
Ik kwam spieken voor Flav
Schudden voor gebruik
pi_186186192
Dodoria, als je niet in het ziekenhuis wilt bevallen, gewoon nee zeggen op hun suggesties toch? Het is groot, maar vooral babyspekjes joh. Floept er zo uit. :P

Wat zijn jullie aan het verbouwen? Lijkt me heftig als je nest nog een ombouwbeurt krijgt nu. Maar ook wel fijn als het gedaan is. Ik word al nerveus van mijn schutting, laat staan echt iets in huis.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zaterdag 13 april 2019 @ 07:18:27 #267
327807 Mariposas
יה&#14
pi_186186349
@dodoria, wat is voor jou een reden om een groeiecho te doen? Zou je iets willen doen met de uitkomst? Heeft het geschat gewicht voor jou invloed op wat jij wil? Ik maak uit je post op dat je niet van plan bent om af te wijken van je plan om thuis te bevallen, ook niet op basis van het huidige geschatte gewicht bij 40 / 42 weken. Zou een hoger gewicht voor jou wel reden zijn om van je plan af te wijken?
Voor mij dus geen groeiecho’s omdat ik niets met de uitkomst zou doen. Bovendien had ik geen zin in bangmakerij ivm een babysaurus. Gelukkig is mijn huidige verloskundige echt niet onder de indruk van wat grotere baby’s. :)
Jouw eerdere kinderen waren toch ook groot?
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_186186563
Nog geen baby hier -O-
Zodra ik het bed aanraakte stopten de harde buiken.
Dan maar wat zwaarder geschut, vriendlief is vandaag jarig :Y)
  zaterdag 13 april 2019 @ 08:16:41 #269
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186186702
*O* Gefeliciteerd Flav!

Dodoria, wat mariposas zegt, wil je zelf iets doen met de uitslag? Als zo'n echo je meer uit je cocon haalt, dan zou ik zeker overwegen om hem niet te laten doen. :*

Over opvang:
M'n ouders passen 1 of soms 2 dagen per week op, normaalgesproken mijn doorwerkdag(en), nu mijn crea-voor-baby-dag(en). Mijn oudste breng ik 2 dagen per week bij een sociocratische school, de peuter is dan thuis. De rest van de dagen zijn ze allebei thuis. Hopelijk kunnen m'n ouders komende week her en der een extra dagje oppassen, zodat ik wat meer ruimte heb voor baby-dingen.

Ik heb nog geen enkel babywasje gedraaid, zelfs nog niet eens de dozen met mini kleertjes open gemaakt! :o En nog geen letter getekend van het geboortekaartje... Ik heb er een steeds harder hoofd in dat het lukt om alles allemaal netjes af te krijgen voor de baby er is. En als de baby er is, dan is er de eerste tijd ook niet echt ruimte voor, dus dan zal het er ook wel bij inschieten... ;(
  FOK!fotograaf zaterdag 13 april 2019 @ 08:52:21 #270
148247 taxibabe
pi_186187141
Moguh.. ff een vraagje: Is het normaal dat je buik soms harder is dan op andere momenten van de dag? En met vlagen een licht zeurderige pijn rechtsonder bij de lies? :@
pi_186187336
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 08:52 schreef taxibabe het volgende:
Moguh.. ff een vraagje: Is het normaal dat je buik soms harder is dan op andere momenten van de dag? En met vlagen een licht zeurderige pijn rechtsonder bij de lies? :@
Kan een harde buik zijn en de pijn in de lies kan bandenpijn zijn.
Maar als je het niet vertrouwd altijd bellen.
  FOK!fotograaf zaterdag 13 april 2019 @ 09:33:13 #272
148247 taxibabe
pi_186187674
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 09:06 schreef Flav het volgende:

[..]

Kan een harde buik zijn en de pijn in de lies kan bandenpijn zijn.
Maar als je het niet vertrouwd altijd bellen.
Nu al harde buiken? Het is niet dat ik er echt last van heb, maar het viel me op dat mijn buik soms harder is, alsof ik alle buikspieren heb aangespannen.
  zaterdag 13 april 2019 @ 09:49:54 #273
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186187893
Deze zwangerschap ervaar ik voor het eerst harde buiken, bij mij is het echt de baarmoeder die dan 'hard' wordt. Eerst dacht ik dat de baby dan met billen/rug naar buiten duwde, maar volgens mij is het een soort van combinatie. Dus en de baby die duwt en mijn baarmoeder die dan hard wordt. (Ik zie dan ook altijd billen en rug naar buiten steken.)

Ik weet niet hoe het voelt als je nog priller zwanger bent... Maar als het echt hard wordt, dan is dat wel een teken om rustig(er) aan te doen met je lichaam volgens mij. Ik heb harde buiken nu ook als ik wat zwaardere lichamelijke activiteiten heb uitgevoerd.

Zeurderig gevoel kan ook van het groeien van je baarmoeder komen, en inderdaad van de banden. Ik heb het af en toe nog steeds, bij mij voelt het precies als een eisprong. :D Sommige vrouwen ervaren het als menstruatiepijn.
  FOK!fotograaf zaterdag 13 april 2019 @ 11:12:46 #274
148247 taxibabe
pi_186188912
Bij mij is het echt mijn hele buik die dan harder is, ik kan 'em dan minder goed indrukken. Wat ik al eerder zei, alsof ik een behoorlijke work-out heb gedaan met situps of zo. Lichamelijk heb ik niet zo veel gedaan de laatste dagen, mentaal was het wel wat zwaarder dan normaal (stiefzoon in het ziekenhuis en emotionele rollercoaster door hormonen denk ik). Maar ik weet niet of dat ook invloed heeft op harde buiken.

Zeurderig gevoel kan ik niet omschrijven als menstruatiepijn, maar meer alsof je te lang op de hurken hebt gezeten en je broek dubbel heeft gezeten in je lies tijdens het hurken.

De 25e moet ik weer naar de vk, zal het dan ook sowieso aangeven.
  zaterdag 13 april 2019 @ 11:16:08 #275
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186188962
Ik denk dat het wel normale groeisensaties zijn van je buik en baarmoeder :) En wat heftig met je stiefzoon! :* Hopelijk komt het allemaal (snel) goed... Ik denk dat je ook van geestelijke 'inspanning' harde(re) buiken kunt krijgen. Het is toch heftig en je lichaam reageert altijd ook op wat er in je hoofd omgaat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')