Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 20:38 |
En hij is gigantisch.![]() Wat een ding. Ik wilde een leuk klein lief kippetje, maar hier moeten we het mee doen. Nog een tegenvaller: ik had nog krielaardappeltjes in de koelkast, maar toen ik ze bekeek, eh nee.... dat werd het niet. Moet beter opletten. Maar goed, we gaan aan den slag! Op deze mooien verkiezingsavond. ![]() | |
maily | woensdag 20 maart 2019 @ 20:40 |
Daar ga je nou nog aan beginnen? ![]() Hou ons op de hoogte ![]() ![]() ![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 20:42 |
Het is een behoorlijke kip. En ik ga hem eerst insmeren met geperste knoflook (had ik nog) en kruiden met cayennepeper (mijn chilipeper bleek op te zijn), beetje zout (niet teveel), tijm, rozemarijn en basilicum. ![]() Onderstuk had ik nog niet gedaan, zwaar ding... | |
maily | woensdag 20 maart 2019 @ 20:43 |
Had je de oven al voorverwarmd? ![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 20:44 |
Nog niet, eerst aanbraden met roomboter ![]() Boter bruin laten worden, en daarna laag vuur. | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 20:44 |
Oeps slechte foto. | |
Woelwater | woensdag 20 maart 2019 @ 20:45 |
Lekker aan het spit in de oven ![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 20:52 |
Big chicken, little pan. ![]() ![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 20:53 |
Ik ga braden op het kleinste zachtste vuurtje, rustig aan. Kip steeds draaien... ![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 20:54 |
Ondertussen verwarm ik de oven voor op 180 graden, maar de kip gaat niet zo heet gegeten worden.... | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:00 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 20-03-2019 21:01:06 ] | |
engine | woensdag 20 maart 2019 @ 21:01 |
Geïntrigeerd door je kip ![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:03 |
Ehm, na veel draaien op laag vuur, de kip is dan lichtbruin, gaan we de pepers er in stoppen. Ik had ook al geen Madame Jeanette meer, zo jammer, maar dan deze maar, schijnen ook heel pittig te zijn. Even zoeken naar de ingang, en er gewoon indouwen. Er zit er al eentje in, deze gaat er ook in.![]() Sorry voor de slechte foto. | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:07 |
Het resultaat na het aanbraden. Het botervet wat in de pan nog over is giet ik over de kip (daar zie je nog heel veel kruiden)![]() De oven is op 180 graden nu, de kip gaat erin in een aluminiumbak op middelhoogte en ik draai de temperatuur terug naar 120 graden. Eh ok, ik ga naar de verkiezingsavond luisteren. Deze kip bivakkeert denk ik wel 2 uur in de 120 graden. Ondertussen giet ik wel wat olijfolie eroverheen, want uitdrogen is het ergste. Oh ja: braden moet je doen op de zijkant, anders wordt de kipfilet te droog. | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:08 |
Ben straks ook heel benieuwd! | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:08 |
Helaas heb ik geen spit. | |
Doedezemaar | woensdag 20 maart 2019 @ 21:10 |
Tip tegen uitdrogen: een braadzak, scheelt je enorm veel gedoe ( hier een schier oneindige voorraad van die dingen dankzij schoonmoeder) | |
RobjeGeus | woensdag 20 maart 2019 @ 21:12 |
Beste plofkip | |
Roces18 | woensdag 20 maart 2019 @ 21:13 |
zit er nou een paprika in zijn reet? | |
Divje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:16 |
Goede buttplug | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:17 |
Nee dat is een hete peper. | |
Roces18 | woensdag 20 maart 2019 @ 21:17 |
hmmm oke. | |
Woelwater | woensdag 20 maart 2019 @ 21:18 |
![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:18 |
Hij is nu lekker aan het garen in de oven. Heerlijke geur in de keuken. Hij gaat lekker. | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:19 |
Die pootjes ook. Mooier kun het niet krijgen. ![]() ok, zo kandie wel weer. | |
Divje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:20 |
Blij met weer een topic van je Sigaartje ![]() ![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 21:27 |
Dank je,volgende keer kijk ik weer naar de verzoekhoek. ![]() Kip zit nog in de oven. ruikt heerlijk. | |
yvonne | woensdag 20 maart 2019 @ 21:31 |
Nu heb ik trek in kip ![]() | |
Divje | woensdag 20 maart 2019 @ 22:22 |
Status-update? ![]() Sigaartje? ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door Divje op 20-03-2019 22:53:09 ] | |
LPFAN | woensdag 20 maart 2019 @ 23:43 |
Waarom doe je de oven maar op 120 graden? | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 23:47 |
En het resultaat![]() | |
Sigaartje | woensdag 20 maart 2019 @ 23:47 |
Naar aanleiding van een filmpje van een kok. Om te zorgen dat de kip sappig blijft. | |
Sigaartje | donderdag 21 maart 2019 @ 00:00 |
![]() | |
Mutsaers__78 | donderdag 21 maart 2019 @ 07:57 |
En was ie sappig? | |
Sigaartje | donderdag 21 maart 2019 @ 12:24 |
Hij was geweldig! Ik heb hem nog 20 minuten laten afkoelen (dan trekt het braadvocht erin). En ik heb er dagenlang plezier van, want het meeste gaat de vriezer in. Ik vraag me alleen af, kan ik het karkas gebruiken voor soep? | |
Lucky_Strike | donderdag 21 maart 2019 @ 12:28 |
Ja hoor, dat karkas kan je gebruiken voor een bouillon. | |
Sigaartje | donderdag 21 maart 2019 @ 12:31 |
Ik ga het de volgende keer precies zo doen. De kipfilet was ook totaal niet droog. Alleen de volgende keer mag hij wel wat kleiner die kip. Een beetje onhandig zo, dat draaien. Maar ach, wel een mooi voorraad in de vriezer. Aardappeltje erbij of wat pasta en ik heb weer een maaltje zonder veel moeite. | |
InTrePidIvity | donderdag 21 maart 2019 @ 16:02 |
Leuk, weer een Sigaartje-CUL-topic ![]() | |
Zana | donderdag 21 maart 2019 @ 16:26 |
Hoeveel gram was die? Je kunt beter een grotere kip nemen, want bij een kleine heb je in verhouding meer botten. En bij de kont dat stukje "staart" wegsnijden, daar zit een vieze klier in... [ Bericht 27% gewijzigd door Zana op 21-03-2019 16:32:06 ] | |
Sigaartje | donderdag 21 maart 2019 @ 16:33 |
Was iets van 1300 gram. Hij heeft 2,5 uur in de oven gebivakkeerd. Ik heb hem een keer omgedraaid. Ik heb wel een eetlepel olijfolie tijdens het garen over de kip gegoten om uitdrogen te voorkomen. Dat bleek een goede beslissing want hij was erg mals en je kreeg er een heerlijk jusje bij. [ Bericht 12% gewijzigd door Sigaartje op 21-03-2019 16:39:08 ] |