FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat koken we vandaag: Braadkip
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 20:38
En hij is gigantisch.

:@
Wat een ding. Ik wilde een leuk klein lief kippetje, maar hier moeten we het mee doen.
Nog een tegenvaller: ik had nog krielaardappeltjes in de koelkast, maar toen ik ze bekeek, eh nee.... dat werd het niet. Moet beter opletten.

Maar goed, we gaan aan den slag!

Op deze mooien verkiezingsavond.

28syjiww501l6.jpg
mailywoensdag 20 maart 2019 @ 20:40
Daar ga je nou nog aan beginnen? :o

Hou ons op de hoogte :9 :Y) (of nee, kip mag je kluiven :9 )
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 20:42
Het is een behoorlijke kip.
En ik ga hem eerst insmeren met geperste knoflook (had ik nog) en kruiden met cayennepeper (mijn chilipeper bleek op te zijn), beetje zout (niet teveel), tijm, rozemarijn en basilicum.

hrb4r20h.jpg

Onderstuk had ik nog niet gedaan, zwaar ding...
mailywoensdag 20 maart 2019 @ 20:43
Had je de oven al voorverwarmd? :@
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 20:43 schreef maily het volgende:
Had je de oven al voorverwarmd? :@
Nog niet, eerst aanbraden met roomboter

mgsrng0x7nt.jpg
Boter bruin laten worden, en daarna laag vuur.
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 20:44
Oeps slechte foto.
Woelwaterwoensdag 20 maart 2019 @ 20:45
Lekker aan het spit in de oven :9
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 20:52
Big chicken, little pan. :{
5057ygclw.jpg
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 20:53
Ik ga braden op het kleinste zachtste vuurtje, rustig aan.
Kip steeds draaien...

yanbtwzypb.jpg
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 20:54
Ondertussen verwarm ik de oven voor op 180 graden, maar de kip gaat niet zo heet gegeten worden....
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:00


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 20-03-2019 21:01:06 ]
enginewoensdag 20 maart 2019 @ 21:01
Geïntrigeerd door je kip :s)
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:03
Ehm, na veel draaien op laag vuur, de kip is dan lichtbruin, gaan we de pepers er in stoppen. Ik had ook al geen Madame Jeanette meer, zo jammer, maar dan deze maar, schijnen ook heel pittig te zijn. Even zoeken naar de ingang, en er gewoon indouwen. Er zit er al eentje in, deze gaat er ook in.
mur7eix.jpg

Sorry voor de slechte foto.
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:07
Het resultaat na het aanbraden. Het botervet wat in de pan nog over is giet ik over de kip (daar zie je nog heel veel kruiden)
v9qh7d.jpg

De oven is op 180 graden nu, de kip gaat erin in een aluminiumbak op middelhoogte en ik draai de temperatuur terug naar 120 graden.

Eh ok, ik ga naar de verkiezingsavond luisteren. Deze kip bivakkeert denk ik wel 2 uur in de 120 graden.

Ondertussen giet ik wel wat olijfolie eroverheen, want uitdrogen is het ergste.

Oh ja: braden moet je doen op de zijkant, anders wordt de kipfilet te droog.
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:08
quote:
2s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:01 schreef eNGine10 het volgende:
Geïntrigeerd door je kip :s)
Ben straks ook heel benieuwd!
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:08
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 20:45 schreef Woelwater het volgende:
Lekker aan het spit in de oven :9
Helaas heb ik geen spit.
Doedezemaarwoensdag 20 maart 2019 @ 21:10
Tip tegen uitdrogen: een braadzak, scheelt je enorm veel gedoe ( hier een schier oneindige voorraad van die dingen dankzij schoonmoeder)
RobjeGeuswoensdag 20 maart 2019 @ 21:12
Beste plofkip
Roces18woensdag 20 maart 2019 @ 21:13
zit er nou een paprika in zijn reet?
Divjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:03 schreef Sigaartje het volgende:
Ehm, na veel draaien op laag vuur, de kip is dan lichtbruin, gaan we de pepers er in stoppen. Ik had ook al geen Madame Jeanette meer, zo jammer, maar dan deze maar, schijnen ook heel pittig te zijn. Even zoeken naar de ingang, en er gewoon indouwen. Er zit er al eentje in, deze gaat er ook in.
[ afbeelding ]

Sorry voor de slechte foto.
Goede buttplug
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:17
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:13 schreef Roces18 het volgende:
zit er nou een paprika in zijn reet?
Nee dat is een hete peper.
Roces18woensdag 20 maart 2019 @ 21:17
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:17 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee dat is een hete peper.
hmmm oke.
Woelwaterwoensdag 20 maart 2019 @ 21:18
quote:
14s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:16 schreef Divje het volgende:

[..]

Goede buttplug
_O-
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:18
Hij is nu lekker aan het garen in de oven. Heerlijke geur in de keuken. Hij gaat lekker.
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:19
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:18 schreef Woelwater het volgende:

[..]

_O-
Die pootjes ook. Mooier kun het niet krijgen.
mur7eix.jpg

ok, zo kandie wel weer.
Divjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:20
Blij met weer een topic van je Sigaartje :) ^O^
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 21:27
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:20 schreef Divje het volgende:
Blij met weer een topic van je Sigaartje :) ^O^
Dank je,volgende keer kijk ik weer naar de verzoekhoek. :)

Kip zit nog in de oven. ruikt heerlijk.
yvonnewoensdag 20 maart 2019 @ 21:31
Nu heb ik trek in kip ^O^
Divjewoensdag 20 maart 2019 @ 22:22
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:27 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dank je,volgende keer kijk ik weer naar de verzoekhoek. :)

Kip zit nog in de oven. ruikt heerlijk.
Status-update? :9

Sigaartje?
Ajd6Yk.gif

[ Bericht 14% gewijzigd door Divje op 20-03-2019 22:53:09 ]
LPFANwoensdag 20 maart 2019 @ 23:43
Waarom doe je de oven maar op 120 graden?
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 23:47
En het resultaat
u5w8i2.jpg
Sigaartjewoensdag 20 maart 2019 @ 23:47
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 23:43 schreef LPFAN het volgende:
Waarom doe je de oven maar op 120 graden?
Naar aanleiding van een filmpje van een kok. Om te zorgen dat de kip sappig blijft.
Sigaartjedonderdag 21 maart 2019 @ 00:00
cxw017ws3d3yb.jpg
Mutsaers__78donderdag 21 maart 2019 @ 07:57
En was ie sappig?
Sigaartjedonderdag 21 maart 2019 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 07:57 schreef Mutsaers__78 het volgende:
En was ie sappig?
Hij was geweldig! Ik heb hem nog 20 minuten laten afkoelen (dan trekt het braadvocht erin).
En ik heb er dagenlang plezier van, want het meeste gaat de vriezer in.

Ik vraag me alleen af, kan ik het karkas gebruiken voor soep?
Lucky_Strikedonderdag 21 maart 2019 @ 12:28
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 12:24 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Hij was geweldig! Ik heb hem nog 20 minuten laten afkoelen (dan trekt het braadvocht erin).
En ik heb er dagenlang plezier van, want het meeste gaat de vriezer in.

Ik vraag me alleen af, kan ik het karkas gebruiken voor soep?
Ja hoor, dat karkas kan je gebruiken voor een bouillon.
Sigaartjedonderdag 21 maart 2019 @ 12:31
Ik ga het de volgende keer precies zo doen. De kipfilet was ook totaal niet droog. Alleen de volgende keer mag hij wel wat kleiner die kip. Een beetje onhandig zo, dat draaien. Maar ach, wel een mooi voorraad in de vriezer. Aardappeltje erbij of wat pasta en ik heb weer een maaltje zonder veel moeite.
InTrePidIvitydonderdag 21 maart 2019 @ 16:02
Leuk, weer een Sigaartje-CUL-topic *O*
Zanadonderdag 21 maart 2019 @ 16:26
Hoeveel gram was die? Je kunt beter een grotere kip nemen, want bij een kleine heb je in verhouding meer botten.
En bij de kont dat stukje "staart" wegsnijden, daar zit een vieze klier in...

[ Bericht 27% gewijzigd door Zana op 21-03-2019 16:32:06 ]
Sigaartjedonderdag 21 maart 2019 @ 16:33
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 16:26 schreef Zana het volgende:
Hoeveel gram was die? Je kunt beter een grotere kip nemen, want bij een kleine heb je in verhouding meer botten.
En bij de kont dat stukje "staart" wegsnijden, daar zit een vieze klier in...
Was iets van 1300 gram. Hij heeft 2,5 uur in de oven gebivakkeerd. Ik heb hem een keer omgedraaid. Ik heb wel een eetlepel olijfolie tijdens het garen over de kip gegoten om uitdrogen te voorkomen. Dat bleek een goede beslissing want hij was erg mals en je kreeg er een heerlijk jusje bij.

[ Bericht 12% gewijzigd door Sigaartje op 21-03-2019 16:39:08 ]