abonnement bol.com Unibet Coolblue
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 19 maart 2019 @ 12:27:34 #1
78918 SeLang
Black swans matter
pi_185711868
Reisverslag Thailand, 31 jan - 3 maart 2019

Na mijn epische trektocht van vorig jaar en met een paar inspannende reizen in de planning voor later dit jaar had ik wel weer eens zin in een kort en relaxed tussendoortje: een maandje vogeltjes zoeken in Thailand!

Exact 10 jaar geleden was ik ook al in Thailand, maar dat was meer een algemene reis. Dit keer ging ik een aantal specifieke locaties opzoeken waar veel vogeltjes te vinden zijn. De meeste nachten heb ik in mijn eigen tentje gekampeerd in national parks, daar waar de actie is!

RoutekaartRoute

1. Bangkok (stad)
2. Sri Nakorn Kuen Khan Park
3. Muang Boran Fish Ponds
4. Khao Yai National Park
5. Chiang Mai (stad)
6. Doi Inthanon National Park
7. Ao Phang Nga National Park
8. Sri Phang Nga National Park

Aankomst in Bangkok

Na een lange reis met overstap in China (= veel gedoe) stond ik om 2:00am in de aankomsthal van het vliegveld in Bangkok. Maar toen was het niet meer de moeite om nog naar een hotel te gaan. Dus ben ik met mijn rugzak naar de vertrekhal gegaan en heb daar nog even een paar uurtjes liggen pitten totdat de eerste treinen begonnen te rijden (ca 6:00am). Daarna met één van de eerste treinen de stad in gegaan.

Daar aangekomen was het nog ongeveer 5km lopen naar Khao San Road, waar ik op zoek ging naar een guesthouse. Die locatie is een toeristen ghetto maar om diverse redenen wel praktisch. Het was ook lekker om even dat stuk te lopen na zo’n lange reis en s’morgens vroeg was het nog niet al te heet. Ik vond al snel een prima guesthouse op een rustige locatie en met privé balkon voor 500 baht (ca 14 euro). De duurste accommodatie van deze reis.

De rest van de dag wat rondgekeken in Bangkok, pad thai eten bij straattentjes en wat chillen op mijn balkonnetje. S’avonds natuurlijk hondsmoe dus vroeg naar bed en geslapen als een roos.

Sri Nakorn Kuen Khan Park

Mijn eerste volledige dag in Bangkok. Nu gaat de pret echt beginnen! Dit park ligt midden in Bangkok maar het is toch een vrij groot groen gebied en verrassend rustig. Locals komen hier om te wandelen en te fietsen en het bleek ook een schitterende vogel locatie voor de wat minder zeldzame soorten!

Dus om 5:00am vertrok ik uit het guesthouse voor een ca 4km wandeling naar een metro station waar ik aankwam vlak voordat het station opende. Dan 5 haltes met de metro en daarna ca 2km lopen naar de rivier, waar locals je met een bootje naar de overkant brengen. Rond 7:00am was ik in het park.

Het park stelde niet teleur!


Malaysian Pied Fantail zitten hier overal, maar het was voor mij een nieuwe soort.


Green-billed Malkoha, een oude bekende uit de koekoek familie


Collared Kingfisher

De mooiste vondst in het park was echter een (Indian?) Nightjar. Dit is een nachtvogel met schitterende camouflage. Overdag doet jij net alsof hij een knoest van een boom is of hij gaat op de grond zitten waar hij niet opvalt tussen de bladeren. Hij vertrouwt zo op zijn camouflage dat hij gewoon blijft zitten als je er pal naast staat.


Indian Nightjar, of is het een Savanna Nightjar? Puur geluk dat ik deze vond!

Aan het eind van de middag weer teruggegaan, waarbij ik onderweg bij 2 of 3 restaurantjes at. De porties zijn veel te klein voor mij in Thailand dus vaak ging ik naar meerdere restaurantjes achter elkaar :9

Door Bangkok lopen in de avondschemering is bepaald geen straf, met de wat lagere temperaturen en mooi zacht licht. Wat een fantastisch mooie eerste (volledige) dag!


Mooi goud in het avondlicht

Muang Boran Fish Ponds

Dit is een gebied met viskwekerijen dat in de buitenwijken van Bangkok ligt. Uiteraard trekt dat veel watervogels aan. S'morgens weer om 5:00am vertrokken, ca 4km lopen naar het Skytrain station en blijven zitten tot de laatste (net geopende) halte (Keha). Vanaf daar nog 6km naar de fishponds, wat ik voor de verandering eens deed met een taxi (en terug met een songthaew + stukje lopen).

Je moet echt weten waar het is en het laatste stukje om er te komen loop je praktisch door iemands keuken! Maar de locals leken het allemaal prima te vinden en wezen mij vriendelijk de weg.


Plaintive Cuckoo ♂ bij het water

In de loop van de dag werd het hier bloedheet want bijna geen schaduw. Ik heb hier weinig foto's van omdat het meeste nogal ver weg was of het licht was veel te hard, maar ik vertrok aan het eind van de middag dik tevreden met een mooie lijst vogeltjes!

Na deze fijne en succesvolle acclimatisatie start in Bangkok werd het tijd voor een echt national park: Khao Yai!

Khao Yai National Park

Hier was ik 10 jaar geleden ook al eens, maar dat was toen een georganiseerde dagtocht vanaf een hostel buiten het park. Dit keer ging ik kamperen in het park zelf. Uiteindelijk bleef ik 5 dagen.

Om er te komen nam ik de bus naar Pak Chong. Vanaf daar een songthaew naar de park entrance en dan liften (14km) naar het visitors centre. Vanaf daar was het nog een paar km lopen naar de campsite.


Die wandeling naar de campsite was al gelijk genieten want er was van alles te zien, zoals bijvoorbeeld deze Chestnut-headed Bee-eaters!

Verwacht geen ongerepte wildernis in Khao Yai. Er loopt een drukke weg doorheen en het landschap is op veel plaatsen aangetast. Heel veel bezoekers ook, vooral in het weekend.


Gelukkig zijn er ook wat rustige trailtjes door de jungle, waar ik mijn meeste tijd doorbracht

Ondanks de drukte is er veel te zien wat betreft groot wildlife. Olifanten, beren, gibbons...


Dit soort gibbons zag ik elke dag. En je hoort ze op verschillende tijdstippen van de dag ook zingen. Dat draagt enorm ver.


Dit is een donkere variant

Een dingetje waar ik mij vooraf veel zorgen over had gemaakt waren de makaken. Die zijn inmiddels zo aan mensen gewend dat ze niet meer bang voor je zijn en je tent kunnen openbreken en je spullen stelen. Gelijk al bij aankomst zag ik een groep apen een auto leegstelen toen een vrouw die aan het uitladen was eventjes de andere kant op keek.

Echter, op de campsite was een kantoortje (waar je tenten e.d. kon huren) en dat was open van 6:00-20:00. Probleem opgelost! Elke dag pakte ik dus s'morgens vroeg mijn tent en rugzak in en om 6:00am stond ik dan voor de deur om dat in bewaring te geven. S'avonds rond 19:00 haalde ik het weer op.


Oriental Pied Hormbill ♂. Elke dag zag ik flinke groepen en ze overnachtten in bomen dicht bij de campsite.

Liften tussen locaties binnen het park bleek een makkie. Thaise toeristen stoppen bijna altijd voor je. Meestal ging ik echter te voet omdat je onderweg ook veel ziet. Vooral aan het eind van de middag genoot ik altijd van de wandeling terug naar de campsite. Het was dan rustig (het park sluit om 18:00) en veel wildlife laat zich dan opeens zien.


Red Junglefowl ♂. Aan het eind van de middag zag je vaak deze kippen lopen. Ze leven in het bos en komen laat in de middag tevoorschijn. Dit zijn de wilde voorvaderen van onze huiskippen. S'morgens hoor je ook de hanen kraaien en dat klinkt bijna hetzelfde als een huiskip.

Van Thaise toeristen hoorde ik dat ze teleurgesteld waren dat ze geen olifanten hadden gezien. En dat terwijl ikzelf juist mijn uiterste best deed om geen olifanten tegen te komen! Want in tegenstelling tot hun was ik natuurlijk te voet en had niet de bescherming van een auto. Olifanten kunnen gevaarlijk zijn.


Ik zag regelmatig wilde olifanten, zoals deze s'avonds tijdens het teruglopen naar de campsite.

Op twee avonden kwam er zelfs een olifant op de campsite. Rangers kwamen mij toen waarschuwen dat ik mijn tentje moest verplaatsen naar een locatie dichter bij het kantoor. Het was wel enigszins verontrustend om midden in de nacht in het donker op slechts enkele tientallen meters afstand een olifant bomen en bamboe omver te horen trekken!

Toen de olifant weg was kwam er de volgende avond ook nog een moeder beer met jong langs, maar die had gelukkig alleen belangstelling voor de vegetatie langs de rivier.

Chiang Mai

Na een prachtige tijd in Khao Yai vertrok ik naar het noorden met bestemming Chang Mai. Dat was een lange reis want ook met de snelste route moet je eerst terug naar Bangkok. Daar kwam ik vroeg in de middag aan en dan is het nog ca 10 uur met de bus.

Ik hakte die reis dus in tweeën en overnachtte in Kamphaeng Phet in een gigantische kamer met airco voor 270 baht (ca ¤7,50). Normaal hou ik niet van airco vanwege de droge lucht, maar dit was ideaal om even mijn drijfnatte tent te drogen, evenals mijn klamme slaapzak! Tevens snel even mijn kleren gewassen die de volgende dag weer mooi droog waren.

De volgende dag verder naar Chiang Mai, waar ik vroeg in de middag aankwam. Nu had ik nog mooi een middag en avond om wat rond te kijken voordat ik de volgende dag verder zou reizen naar het volgende national park.


Chiang Mai is een prachtige stad en een top toeristenbestemming in Thailand.

Dat was een leuke middag en avond, waar ik at in diverse restaurantjes en genoot van groene-thee ijsjes.


De schemering is hier altijd het mooist


Heerlijk sfeertje...


Bedtijd nu!

Doi Inthanon National Park

De volgende ochtend vertrok ik naar Doi Inthanon National Park, met een songthaew ca 1,5 uur van Chiang Mai. Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand ( 2565m) en dit is één van de beste vogel locaties in het land. Op verschillende hoogtes vind je verschillende soorten, inclusief veel vogels uit noordelijke streken die overwinteren in Thailand.

De songthaew ging niet verder dan de toegangsweg naar het park maar vriendelijke Thaise toeristen gaven mij een lift in de laadbak van hun truck helemaal naar de campsite in het park.

Die campsite bleek trouwens prachtig. Eigenlijk gewoon in een dorp (Khun Klang), maar wel in een stukje bos met droge grond en veel schaduw. En geen apen, dus mijn tentje kon ik gewoon laten staan!


Banded Bay Cuckoo op de campsite

Doi Inthanon is niet bepaald een ongerepte wildernis. Het is een bewoond gebied met hilltribes (je ziet ook af en toe vrouwen in traditionele kleding) en er is een zeer drukke autoweg naar boven zodat locale toeristen selfies kunnen maken. Maar ondanks dat is het een fantastische locatie voor vogels.

Rond de summit is een klein stukje cloudforest met boardwalks. Een beetje een sprookjesbos met veel mos, maar het wordt daar al snel heel druk met toeristen. Het is wel een hele goede locatie om een aantal speciale vogelsoorten te zien.

Wat lager op de berg zijn een aantal mooie trailtjes die wel heel rustig zijn (alleen vogelaars komen daar) en waar je dan weer andere soorten tegenkomt.


Op één van de trails zag ik deze parasitaire orchideeën.

De campsite ligt op ongeveer 1200m en op de meeste dagen ging ik verder omhoog. Dan begon ik rond 5:20am in het donker omhoog te lopen, ca 8km naar het tweede checkpoint dat op 1700m ligt en daar was een mooie trail. Of ik liftte vanaf daar verder omhoog. Ook een stuk lager op de berg waren een paar mooie trails.

Omdat ik overnachtte op de campsite in het park hoefde ik maar één keer de 300 baht (¤8,30) entrance fee te betalen. De guards bij het checkpoint kenden mij al snel want niemand komt lopend omhoog behalve ik, dus mijn kaartje hoefde ik niet eens te laten zien.


Dit is een Collared Falconet. Een piepklein valkje, net iets groter dan een Huismus!

De vogeltjes bleven maar komen. Elke dag zag ik nieuwe soorten. Vandaar dat ik totaal 9 dagen bleef!


Hill Blue Flycatcher ♀. Ondanks de naam niet blauw, want dit is het vrouwtje.

Veel kleurrijke en spectaculaire vogelsoorten, maar de meesten heb ik geen foto's van. Ze zijn te bewegelijk, zitten achter takken (waardoor mijn pocketcameraatje mis-focust) of er is te weinig licht. Meestal probeer ik het niet eens, want fotografie is voor mij maar een bijzaak. Ik geniet meer van observeren.


White-crowned Forktail. Deze prachtige vogels zitten vaak langs beekjes en verraden zichzelf door een schril geluid.

De campsite was gewoon in een dorpje, wat als voordeel heeft dat je s'avonds nadat je terug bent lekker (en veel!) kunt eten in een restaurant. Ik had ze (met gebarentaal) uitgelegd dat ik veel wilde eten (extra betalen geen probleem) dus elke avond kreeg ik een enorm bord eten en waren ze stomverbaasd dat er dan na 10 minuten geen korrel rijst meer lag.


Dit kleine, schuwe vogeltje is een Lesser Shortwing. Dit soort vogeltjes vind ik zelf altijd het leukste om te vinden.

Na 9 dagen lang een prachtige tijd te hebben gehad in dit national park werd het tijd om verder te reizen. Dus ging ik terug naar Chiang Mai, vanaf waar ik dan de volgende dag naar Phuket zou vliegen in het zuiden van Thailand.

Chiang Mai (opnieuw)

Vanaf Khun Klang in Doi Inthanon kreeg ik alweer snel een lift terug naar de hoofdweg in een laadbak vol met vriendelijke Thai. Vanaf daar weer een songthaew terug naar Chiang Mai, waar ik nu opnieuw weer een middag en een avond had om wat rond te kijken.


Weer een tempeltje. Leuk met die boom en lampionnen

In een boom midden in Chiang Mai zat een Blue-eared Barbet te zingen, een vogeltje dat ik constant overal hoorde maar nog steeds niet had gezien. Je kunt ook nooit eens je verrekijker in het guesthouse achterlaten!


De schemering valt

S'avonds genoten van meerdere diners en 3 groene-thee ijsjes gegeten :9


Detail van één van de tempels


Soms lijkt het hier wel de Efteling

Ao Phang Nga National Park

S'morgens om 5:00am naar het vliegveld gelopen, wat maar 3,5km was van het guesthouse. Een lekker wandelingetje om wakker te worden! Via Bangkok naar Phuket Airport gevlogen. Vanaf daar ca 4km lopen naar de hoofdweg, waar ik een minibus nam richting Phang Nga. Die zette mij af bij een zijweg richting het guesthouse Phang Nga Viewpoint.

Dat was een beetje een gok want ik boek normaal gesproken nooit iets van tevoren en het ligt redelijk afgelegen. Anyway, er bleek nog één kamer vrij. Achteraf had ik daar ook mijn tentje wel neer kunnen zetten als er geen kamers meer waren, maar nu had ik dus een prachtige kamer voor weinig geld.

Het is schitterend gelegen op een heuvel, een rustige plek met veel land er omheen en subliem uitzicht op de karst rotsen van Ao Phang Nga National Park vanaf je privé terras. En de staff is ongelofelijk aardig!


Foto vanuit mijn kamer in Phang Nga Viewpoint

Ze vroegen of ik mee wou doen met de BBQ s'avonds (¤4) en dat was fantastisch met enorme hoeveelheden kip, heerlijke salades en gebakken rijst met diverse fantastisch lekkere sauzen. Erg blij dat ik hier naartoe ben gegaan!

De volgende ochtend ben ik om 5:00am begonnen te lopen naar Ao Phang Nga National Park, ongeveer 5km verder. Dicht bij het guesthouse spotte ik nog een Slow Loris laag in een boom. Dit nachtdier heeft enorme ogen en die reflecteerden sterk het licht van mijn headlight, dus ik spotte hem al vanaf grote afstand. Tof om te zien!


Ao Phang Nga National Park. Water, karst rotsen en mangroves.

Ao Phang Nga is een populair park waar mensen georganiseerde boottochten maken. Maar mij ging het vooral om stukjes mangrove forest dicht hij het park HQ die je te voet kunt verkennen. Daar ging ik op zoek naar een aantal mangrove specialisten. De eerste daarvan diende zich al snel aan!


Deze Mangrove Pitta zat te zingen hoog in een boom. Ze leven vooral op de grond of vlak daarboven maar zingen vaak vanaf een hoge positie.


Deze Black-and-red Broadbill is één van de mooiste vogeltjes van deze reis. Het lijkt wel een speelgoedbeestje met die op plastic lijkende blauw-gele snavel.


Deze Coppersmith Barbet is een veel voorkomende vogel in Thailand. Zelfs midden in steden zoals Bangkok hoor je ze overal zingen. Maar hier kreeg ik er voor het eerst eentje redelijk goed voor mijn camera.

S'avonds weer teruggelopen naar Phang Nga Viewpoint guesthouse en opnieuw meegedaan met de BBQ.

De volgende ochtend ben ik vertrokken naar mijn laatste bestemming: Sri Phang Nga National Park. Maar dat is niet zo ver en ik had geen haast, dus s'morgens vroeg eerst nog even wat vogeltjes gespot in de omgeving van het guesthouse en zowaar nog iets nieuws gezien.

Sri Phang Nga National Park

Bus gepakt en mij af laten zetten bij de splitsing naar het national park. Vanaf daar was het nog 4-5km lopen, maar na een paar honderd meter stopte er spontaan een auto die mij een lift aanbood dus ik was snel in het park.

In het park was een mooi grasveld in de brandende zon waar je mocht kamperen. Gelukkig stond er ook een grote boom waardoor één stukje meestal in de schaduw was. Daar zette ik dus mijn tentje neer en dat bleek een prima plek.

Er is ook een restaurant in het park. Dat sloot al rond 15:30, maar dat gaf niet omdat het park zo klein is dus ik kon naar het restaurant gaan en dan weer terug het bos in.

De top attractie van dit park is de sublieme Malaysian Banded Pitta. En die vond ik s'morgens al binnen het eerste half uur!


Malaysian Banded Pitta ♀. Het mannetje is zelfs nog mooier met blauw aan de voorkant en die heb ik ook een aantal keren gezien, maar niet op de foto gekregen.

Ik ben hier bijna een week gebleven en niemand anders kampeerde in dit park. Het is sowieso een veel rustiger park dan al die anderen, afgezien van een meute mensen die elke middag komt om naar een waterval te kijken. Ik hoefde ook niet s'morgens een stuk te lopen, ik kon direct bij mijn tent beginnen.

Dit park is een schitterende plek om de wat meer zuidelijke soorten te zien.


Chestnut-breasted Malkoha

Vaak hing ik lange tijd rond op dezelfde plek in de jungle en dan kwamen er vanzelf mooie vogels langs, zoals die prachtige Chestnut-breasted Malkoha hierboven en de Banded Woodpecker hieronder.


Eén van de mooiste vogels in dit park: Banded Woodpecker ♂.

Op een middag zat ik langs een beek in de jungle en verscheen er een slang. Die ging de beek in, zwom naar de overkant en verdween aan de andere kant in de struiken. Dat soort dingen vind ik altijd prachtig om te zien!


Ook veel mooie hagedisjes gezien zoals deze


Blyth's Paradise-flycatcher ♂, white morph. Binnen dezelfde soort bestaat er een kastanje-bruine versie en een witte. Dit is de eerste keer dat ik een witte zag. Schitterend om dat te zien rondfladderen door de groene jungle!


Deze Orange-bellied Flowerpecker (♂) zat bijna altijd in "zijn" struik met besjes en liep zich enorm uit te sloven als er een vrouwtje langs kwam!


Deze prachtige Maroon Woodpecker (♂) was niet te missen want hij maakte de hele dag lawaai!

En toen was het tijd om terug naar huis te gaan. Na een laatste lunch in het restaurantje waar ze mij inmiddels zo goed kenden begon ik het park uit te lopen en kreeg al snel weer spontaan een lift aangeboden naar de hoofdweg. Daar een bus gepakt richting Phuket en uitgestapt bij de afslag naar het vliegveld. Ook daar kreeg ik weer binnen een minuut spontaan een lift aangeboden.

Ik was veel te vroeg voor mijn vlucht dus ik heb nog een paar uurtjes op het strand gezeten achter het vliegveld en daarna extra vroeg naar het vliegveld.

Door een domme fout van mijzelf had ik namelijk mijn terugvlucht 2 dagen te laat gepland dus 2 dagen visa overstay (je mag maximaal 30 dagen in Thailand blijven). Ik wist dat ze 1 dag overstay door de vingers zien dus ik dacht ik ga wat vroeger door immigration zodat ik net geen 2 dagen te laat ben. Maar dat plannetje werkte niet want de check-in balie ging pas om 00:30am open en ik ging dus om 1:00am door immigration. Boete ¤30. Een uurtje vroeger had ik dat niet hoeven betalen.

Anyway, het was een erg leuke en relatief relaxte reis waarop ik 262 vogelsoorten zag, waarvan er 142 nieuw waren voor mij. Dat was meer dan ik had verwacht!Totale lijst vogels gezien op deze reis
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door SeLang op 19-03-2019 15:54:37 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_185712948
Weer een mooi verslag ^O^
  Moderator dinsdag 19 maart 2019 @ 13:56:25 #3
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_185713494
Toffe reis weer! En die Black-and-red Broadbill is echt prachtig!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_185714989
Mooie trip weer Selang. Kost toch ook eigenlijk niks als je dat zo ziet...
  dinsdag 19 maart 2019 @ 18:49:51 #5
6941 APK
Factual, I think.
pi_185719405
Mooi verslag!
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_185730221
Ik ben telkens weer verrast hoeveel je op zulke reizen bespaart. Wel opmerkelijk dat ze kamperen toestaan met olifanten in de buurt.
  One tough cookie vrijdag 22 maart 2019 @ 21:32:02 #7
169210 liesje1979
pi_185793728
Hij is lekker SeLang, bedankt voor het delen, ook al weet ik dat je het vooral voor jezelf schrijft geniet ik graag mee. Die olifanten en moeder beer met jong zouden voor mij echt de reden zijn om mijn tentje uit te rennen en de rest van de reis in hotelkamers te verblijven. Als ik überhaupt al in een tentje zou slapen, that is. En die slang, brr. Ik heb nog niet zo lang geleden mijn eerste slang in het wild gezien en ik schrok er zo van! Maar jij hebt inmiddels natuurlijk al zoveel slangen gezien dat je er aan gewend bent geraakt?
Leuk ook die foto's van Chiang Mai. Ik vond het ook een mooie stad, maar het was ook het punt van mijn reis waar ik er een beetje doorheen zat. Daarna lekker gerelaxed in Pai. ;)
Ik vroeg me nog af of ik ook in 1 van die parken in Bangkok ben geweest, ik weet niet precies waar de Co van Kessel tour toen precies langs kwam, maar er was ook een groot stuk natuur.
Nogmaals bedankt. :*
pi_185815719
Geweldig! _O_
pi_185867585
Fantastisch verslag! En mijn mond viel open toen ik het kostenoverzicht zag.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 22:37:12 #10
481846 Backpackinglife
Niks toe te voegen!
pi_185867895
Khao Yai _O_
Een van de mooiste plekken in Thailand, alhoewel Kha Khaeng misschien nog wel iets mooier is en een aanrader mocht je ooit nog naar Thailand gaan!
pi_185872328
Mooi verslagje met erg gave foto's van prachtige vogeltjes en beestjes. Nooit bij stilgestaan dat kamperen in Thailand ook tot de mogelijkheden behoort. Aan wat moet ik denken bij die campings? ZIjn er ook sanitaire voorzieningen enzo? En is het erg druk?
Voor wat foto's, kijk hier
pi_186088768
Genieten weer ^O^
Volgende vakantie ook eens proberen om meer te genieten van het moment, i.p.v. alles goed op de camera te krijgen :P
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 7 april 2019 @ 20:24:58 #13
78918 SeLang
Black swans matter
pi_186090134
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 10:05 schreef polariteit het volgende:
Mooi verslagje met erg gave foto's van prachtige vogeltjes en beestjes. Nooit bij stilgestaan dat kamperen in Thailand ook tot de mogelijkheden behoort. Aan wat moet ik denken bij die campings? ZIjn er ook sanitaire voorzieningen enzo? En is het erg druk?
Kamperen gaat prima. Op de campsites waar ik heb gestaan waren prima voorzieningen: toiletten, douches (koud) en goede grond om je tent neer te zetten. Khao Yai was super druk en Doi Inthanon was druk maar minder dan Khao Yai. In Sri Phang Nga was ik de hele week de enige kampeerder.

Maar zelfs in het drukke Khao Yai kon ik redelijk rustig kamperen. In dit soort landen zijn mensen gewend aan minder persoonlijke ruimte en zijn socialer dan bij ons, dus ze kamperen meestal dicht bij elkaar. Dus als je een beetje apart gaat staan dan blijf je weg bij de meute en heb je rust.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Moderator zondag 7 april 2019 @ 22:12:16 #14
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_186092627
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_186151431
Tnx voor de info SeLang :)
Voor wat foto's, kijk hier
pi_186292769
Tof verslag weer Selang! En mooie fotos ook (ook al geef jij er minder om), het is voor ons wel leuk om ook die volgens te zien waar jij zo gek op bent. Mooie soorten zitten er tussen!

Bij camperen in Thailand nooit echt stil gestaan dat het ook wel gewoon aardig te doen is. Wat kost dat daar dan gemiddeld? Met wilde olifanten kamperen lijkt me wel wat creepy :@
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 10 mei 2019 @ 15:05:16 #17
78918 SeLang
Black swans matter
pi_186744488
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 13:22 schreef Piva het volgende:

Bij camperen in Thailand nooit echt stil gestaan dat het ook wel gewoon aardig te doen is. Wat kost dat daar dan gemiddeld? Met wilde olifanten kamperen lijkt me wel wat creepy :@
Sorry, late reactie, ik was weer op reis :P

Kamperen in Khao Yai kostte mij geloof ik 30 baht (ongeveer ¤1) met m'n eigen tentje, slaapzak en matrasje. Als je ter plekke een tent huurt en een slaapzak en matrasje dan kost het misschien een paar honderd baht.

Ik weet dat mijn dagelijkse kosten van kamperen + avondeten in Doi Inthanon totaal onder de 100 baht per dag bleven (exclusief park entry fee die eenmalig is).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_186855938
Mooie fotos, heb je een fancy camera of hoe doe je dat, aangezien goed fotograferen mij nog nooit goed gelukt is.
Honey ! Take me drunk, i am home !
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 20 mei 2019 @ 10:18:42 #19
78918 SeLang
Black swans matter
pi_186979798
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 14:22 schreef LangeTabbetje het volgende:
Mooie fotos, heb je een fancy camera of hoe doe je dat, aangezien goed fotograferen mij nog nooit goed gelukt is.
Nee hoor, gewoon een pocketcameraatje (Lumix DMC TZ-70). Je bent dan wel beperkt tot dingen die relatief statisch zijn en die niet tussen takken verstopt zitten (ivm misfocussering). Maar dat is okee want foto's zijn niet mijn prioriteit. Zolang ik maar een paar redelijke foto's heb voor mijn verslag dan is het goed. Ik beleef plezier aan het observeren, niet aan het fotograferen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_186985699
Mooi verslag weer. _O_
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')