abonnement Unibet Coolblue
  maandag 10 juni 2019 @ 11:44:53 #276
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187351074
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 11:25 schreef torentje het volgende:

[..]

Kinderen maken doen de lelijke mannen evenwel toch al tijden en blijven kinderen maken, aangezien ze met mooiere mannen en vrouwen problemen willen.
ik hoop dat jij geen kinderen hebt dan, lelijke man
https://rdanckaert.wordpr(...)n-zijn-beter-in-bed/


[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 10-06-2019 11:53:42 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 12 juni 2019 @ 08:13:08 #277
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187383158
quote:
Mobiliteitsalliantie: Zonder flexibel reizen loopt het verkeer vast

Als Nederlanders niet worden gestimuleerd om flexibeler te reizen, dan loopt het verkeer de komende jaren vast. Tot deze conclusie komen 25 vervoersbedrijven, die zich hebben verenigd in de Mobiliteitsalliantie. De alliantie heeft in een plan beschreven hoe de stijgende vraag naar mobiliteit de komende jaren moet worden opgevangen.

Plan Mobiliteitsalliantie:
- Moedig flexibelere manier van reizen aan door gebruik te maken van meerdere vervoersvormen
- Creëer knooppunten aan de rand van de stad waar vervoersstromen samenkomen
- Voer rekeningrijden in: laat automobilisten per gereden kilometer betalen
- Investeer 3 miljard euro per jaar, dan levert dat de maatschappij jaarlijks 18 miljard euro op

Het plan van de Mobiliteitsalliantie wordt woensdag aangeboden aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infastructuur). In de Mobiliteitsalliantie zitten grote vervoersbedrijven als de NS, ANWB, BOVAG en Fietsersbond. Bijzonder is dat de partijen rekening hebben gehouden met het grote geheel en niet alleen met hun eigen wensen.

Volgens deze partijen stijgt de vraag naar personenvervoer tot 2030 met 13 tot 20 procent. Het goederenvervoer neemt in diezelfde periode toe met 4 tot 19 procent.

De capaciteit van het huidige wegennet en openbaar vervoer is niet berekend op die groei. "De bereikbaarheid in Nederland staat daarmee ernstig onder druk", staat in het plan.

Meerdere vormen van vervoer tijdens één reis nodig
Volgens de Mobiliteitsalliantie is flexibiliteit nodig om de druk op het wegennet en openbaar vervoer te verlichten, de verkeersveiligheid te vergroten en klimaatdoelstellingen te halen. De alliantie denkt daarbij aan de combinatie van verschillende vormen van vervoer in één reis.

Het flexibeler maken van dat mobiliteitsaanbod betekent in de praktijk dat iemand die in 2030 naar het werk reist van meerdere vormen van vervoer gebruikmaakt, zoals de (deel)fiets, (deel)auto en trein. Kort voordat forensen aan hun reis beginnen, moeten ze kunnen zien waar ze welke vervoersmiddelen nodig hebben. Als de omstandigheden veranderen, moeten ze hun reisplan tijdens de reis nog kunnen aanpassen.

'Laat vervoersstromen op rand van de stad samenkomen'
Die verschillende vervoersstromen moeten samenkomen op personen- en goederenknooppunten aan de randen van de steden en het landelijke gebied, schrijft de Mobiliteitsalliantie. Daarnaast pleiten de partijen voor een belastingsysteem waarbij betaald moet worden per gereden kilometer, het zogeheten rekeningrijden.

Daarnaast zien de vervoerspartijen dat het aanpakken van knelpunten op de weg en het spoor ook nog steeds nodig is.

Om het plan te realiseren, zou tot 2040 jaarlijks 3 miljard euro nodig zijn, hebben de vervoerspartijen berekend. Maar dit zou de maatschappij 18 miljard euro per jaar opleveren, aldus de alliantie.

'Tot nu toe vooral pleisters geplakt'
"Het was noodzakelijk om een samenhangende visie te ontwikkelen voor de toekomst van mobiliteit", stelt BOVAG-voorzitter Bertho Eckhardt. "We lopen vast en tot nu toe worden er vooral pleisters geplakt. De aanpak was tot nu toe ad hoc en gericht op de korte termijn."

Eckhardt benadrukt het belang van samenwerking tussen de verschillende partijen binnen de vervoerssector. "En niet alleen omdat we vastlopen met z'n allen, maar ook omdat de wens van de 'mobilist' sterk verandert. Die denkt en doet steeds minder in hokjes."
  woensdag 12 juni 2019 @ 19:31:48 #278
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187393214
quote:
'Oververhitte woningmarkt wordt opgelost door simpelweg woningen te bouwen'

De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.


De woningmarkt is relatief belangrijk voor de Nederlandse economie. "Die wisselwerking tussen huizenmarkt en economie is ontzettend sterk", zegt Knot hierover.

Als het misgaat, dan leiden die hogere hypotheekschulden ertoe dat huizen sneller onder water staan, merkt Knot op. Huiseigenaren zullen vervolgens hun huis minder snel te koop zetten en hun uitgaven verlagen.

De woningbouw is het grote probleem concluderen Knot en Van Geest "Daar zou eigenlijk meer aan moeten worden gedaan", zegt Van Geest. In 2018 werden er 66.000 nieuwe woningen gebouwd in Nederland, het hoogste aantal sinds 2009. Er werden toen vergunningen afgegeven voor 70.000 nieuwe woningen.

Laagste aantal nieuwe bouwvergunningen in drie jaar tijd

Maar in het eerste kwartaal werden maar 12.500 nieuwe bouwvergunningen afgegeven, het laagste aantal in drie jaar. "Vooralsnog blijft de productie achter bij de streefcijfers", concludeert Knot.

Van Geest zegt verder dat de risico's op de woningmarkt door aangepast beleid sinds 2008 zijn afgenomen. "In die zin staat het er gunstiger voor dan toen." Aan de andere kant zouden taxateurs soms wel heel positief taxeren, merkt ze op.

Afkoeling op de woningmarkt zichtbaar

Dinsdag meldde De Nederlandsche Bank al in een analyse dat de afkoeling op de woningmarkt zichtbaar wordt in de prijzen. Huizenprijzen stijgen minder dan in voorgaande jaren, hoewel de woningwaardes op sommige plekken nog steeds flink toenemen.

Ook duurt het langer om een woning te verkopen. In het tweede kwartaal van 2018 stond een woning 41 dagen te koop. Dit is opgelopen naar 47 dagen in het eerste kwartaal van 2019.
Het kan ook met minder men .... acht laat ook maar.
  dinsdag 18 juni 2019 @ 01:45:55 #279
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187479503
quote:
VN-rapport: Wereldbevolking in 2100 gegroeid tot bijna 11 miljard

Aan het einde van deze eeuw wonen er bijna 11 miljard mensen op aarde, blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties over de groei van de wereldbevolking.


Desondanks zal het tempo waarmee de wereldpopulatie groeit wel dalen. Bovendien moeten landen zich volgens de VN aanpassen aan de gevolgen van een vergrijzende bevolking.

Op dit moment wonen er 7,7 miljard mensen op aarde. Halverwege deze eeuw, in 2050, zal dit aantal vermoedelijk met twee miljard zijn gegroeid.

De bevolkingsgroei zal van alle landen op de wereld het sterkst zijn in India. Rond 2027 zal het land China aflossen als het meest bevolkte land ter wereld. Samen met acht andere landen zal India tussen nu en 2050 verantwoordelijk zijn voor ruim de helft van de geschatte mondiale bevolkingsgroei.

Na India groeit de bevolking het hardst in Nigeria, Pakistan, de Democratische Republiek Congo, Ethiopië, Tanzania, Indonesië, Egypte en de Verenigde Staten. De bevolking van Sub-Saharaans Afrika, ook wel Afrika ten zuiden van de Sahara-woestijn, zal naar verwachting in 2050 zijn verdubbeld.

Vruchtbaarheidscijfer zal komende jaren blijven afnemen

De groei kan volgens het rapport echter worden afgezet tegen een teruglopend vruchtbaarheidscijfer, het gemiddelde aantal kinderen per vrouw. In 1990 werden er mondiaal gemiddeld 3,2 kinderen per vrouw geboren. Inmiddels is dit afgenomen tot 2,5 geboorten per vrouw en in 2050 zal dit cijfer zijn gedaald tot 2,2 geboortes.

Volgens de VN is een mondiaal geboortecijfer van 2,1 geboorten per vrouw noodzakelijk om bevolkingskrimp op de lange termijn in een land te voorkomen. Dit cijfer staat los van het immigratiecijfer.

In steeds meer landen is de bevolkingsomvang op dit moment aan het dalen. Sinds 2010 hebben 27 landen in de wereld te maken met een bevolkingsafname van ten minste 1 procent. Volgens het rapport zal dit aantal in 2050 zijn uitgebreid naar 55 landen.

Emigratie versterkt in sommige landen bevolkingskrimp

In sommige landen wordt de dalende bevolkingsomvang versterkt door hoge emigratiepercentages. Zo kennen Bangladesh, Nepal en de Filipijnen de grootste emigratiestromen vanwege de buitenlandse vraag naar arbeidsmigranten. Myanmar, Syrië en Venezuela zijn de landen waar de meeste mensen vertrekken vanwege geweld, onveiligheid of gewapende conflicten.

Wit-Rusland, Estland en Duitsland zijn landen die eruit springen wat betreft de bevolkingskrimp die de komende jaren wordt opgevangen door immigratie.

De bevolking groeit het snelst in arme landen. Volgens vicesecretaris-generaal Liu Zhenmin, van het ministerie van Economische Zaken en Sociale Zaken van de VN, brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Volgens hem dient het rapport als een "routekaart" voor waar extra actie ondernomen moet worden op het gebied van onder andere hongerbestrijding, het verbeteren van de gezondheidszorg en


[ Bericht 22% gewijzigd door Eendenkooi op 18-06-2019 01:56:16 ]
  vrijdag 21 juni 2019 @ 02:29:45 #280
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187530921
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-zonder-water.html

Onderbelicht probleem wat mij betreft. 100(!) miljoen Indiers die binnenkort een groot tekort hebben aan water omdat alle meren en rivieren langzaam opdrogen. Door hitte maar waarschijnlijk ook door irrigatie.

Misschien dat er nog wat regen komt de komende tijd, maar dit is echt een groot probleem om de korte termijn...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 21 juni 2019 @ 06:15:37 #281
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_187531241
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 02:29 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-zonder-water.html

Onderbelicht probleem wat mij betreft. 100(!) miljoen Indiers die binnenkort een groot tekort hebben aan water omdat alle meren en rivieren langzaam opdrogen. Door hitte maar waarschijnlijk ook door irrigatie.

Misschien dat er nog wat regen komt de komende tijd, maar dit is echt een groot probleem om de korte termijn...
Dit is al een langer bestaand probleem, de bcc en guardian schreven daar vorig jaar al verschillende artikelen over. Vorig jaar al zouden er 160 miljoen indiërs zijn zonder toegang tot schoon drinkwater en het aantal doden door slecht water wordt geschat op 300.000 per jaar.

Dit is overigens een probleem in vele landen en grote steden aan het worden. Gebrekkige waterinfrastructuur en snelle bevolkingsgroei leidt tot snelle uitputting van grondwater en meren waardoor uiteindelijk de watertoevoer in gevaar komt.
Dit is een wereldwijd probleem wat door de toenemende bevolking en dus vraag flink zal verergeren.
Hier een lijst met 20 steden in de gevarenzone.
https://www.tsunamiproduc(...)-with-water-shortage
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  vrijdag 21 juni 2019 @ 07:01:54 #282
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187531347
Ondertussen blijven de Indiërs zich gewoon doorvermenigvuldigen :{
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 21 juni 2019 @ 09:47:37 #283
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187532518
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 07:01 schreef Perrin het volgende:
Ondertussen blijven de Indiërs zich gewoon doorvermenigvuldigen :{
Nauwelijks. Populatie groeit vooral door ouder worden maar het geboortecijfer is niet erg hoog...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 21 juni 2019 @ 09:54:38 #284
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187532606
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 09:47 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Nauwelijks. Populatie groeit vooral door ouder worden maar het geboortecijfer is niet erg hoog...
Dubbel zo hoog als in Nederland.. Maar idd maar de helft van sommige Afrikaanse landen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 22 juni 2019 @ 16:57:19 #285
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187552524
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 22 juni 2019 @ 18:38:51 #286
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187553729
India is even dichtbevolkt als Nederland. Misschien moeilijk voor te stellen maar helaas wel waar. Er zijn nou eenmaal gewoon idioot veel Indiërs. Bron voor veel problemen, nee dit topic gaat een succesvolle reeks worden ben ik bang. ;(
  zaterdag 22 juni 2019 @ 18:57:35 #287
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_187553992
Kijk eens naar de laatste uitzending van 'JENSEN'...

Hij heeft wel een mooie mening over de overbevolking van de wereld!

  zaterdag 22 juni 2019 @ 18:59:29 #288
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187554011
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 07:01 schreef Perrin het volgende:
Ondertussen blijven de Indiërs zich gewoon doorvermenigvuldigen :{
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 23 juni 2019 @ 02:54:48 #289
39581 Salvad0R
universal
pi_187559930
Jullie allemaal eerst .
pi_187561101
Het zal zich uiteindelijk zelf wel oplossen door ziektes en oorlogen. De natuur reguleert zichzelf.
Ik zie nog wel een wereldwijde epidemie uitbreken die een ongekend aantal doden tot gevolg zal hebben.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_187561255
Kwestie van de grenzen sluiten, zodat het onhygiënische volk nooit de inwoners van Nederland kunnen besmetten met hun enge ziektes. O wacht dat gaat niet, we hebben namelijk al teveel demente ouderen, waar niemand op wil letten.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 01:27:24 #292
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187590901
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2019 18:38 schreef Eendenkooi het volgende:
India is even dichtbevolkt als Nederland. Misschien moeilijk voor te stellen maar helaas wel waar. Er zijn nou eenmaal gewoon idioot veel Indiërs. Bron voor veel problemen, nee dit topic gaat een succesvolle reeks worden ben ik bang. ;(
Het meer wat water geeft aan 5 miljoen mensen, compleet opgedroogd in 1 jaar... 15.gif



https://earther.gizmodo.c(...)tter_impression=true
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_187591428
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 01:27 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het meer wat water geeft aan 5 miljoen mensen, compleet opgedroogd in 1 jaar... [ afbeelding ]

[ afbeelding ]

https://earther.gizmodo.c(...)tter_impression=true
Droogt dat meer niet jaarlijks op en vult het zich weer tijdens de moesson?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 08:44:43 #294
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_187592259
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 06:12 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Droogt dat meer niet jaarlijks op en vult het zich weer tijdens de moesson?
Dit is jaar is extreem droog, en de moesson is er nauwelijks blijkbaar. Maar zou kunnen hoor, dat het deels weer volloopt. Alleen de populatie is verdubbeld in een paar jaar tijd, dus die meren worden ook gewoon te klein...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 25 juni 2019 @ 08:55:26 #295
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_187592368
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 01:27 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het meer wat water geeft aan 5 miljoen mensen, compleet opgedroogd in 1 jaar... [ afbeelding ]

[ afbeelding ]

https://earther.gizmodo.c(...)tter_impression=true
'Lekker gewerkt pik'
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  dinsdag 25 juni 2019 @ 22:06:16 #296
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187606555
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 10:02 schreef Pedroso het volgende:
Het zal zich uiteindelijk zelf wel oplossen door ziektes en oorlogen. De natuur reguleert zichzelf.
Ik zie nog wel een wereldwijde epidemie uitbreken die een ongekend aantal doden tot gevolg zal hebben.
Daarom moeten ze als er een ziekte dreigt uit te breken, zoals SARS of Ebola, ook helemaal niks doen maar de natuurlijk zijn gang te laten gaan. Dat is het beste.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 22:14:45 #297
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_187606796
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 22:06 schreef LXIV het volgende:

[..]

Daarom moeten ze als er een ziekte dreigt uit te breken, zoals SARS of Ebola, ook helemaal niks doen maar de natuurlijk zijn gang te laten gaan. Dat is het beste.
een kernoorlog USA - IRAN en Noord Korea, dat zal flink opruimen

Maar misschien is het over 10 jaar 50 C hier , dan zal t ook snel gaan als je geen electra en airco hebt, alle koeien gaan dood in de wei dan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 26 juni 2019 @ 07:41:33 #298
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187611686
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 22:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

een kernoorlog USA - IRAN en Noord Korea, dat zal flink opruimen

Maar misschien is het over 10 jaar 50 C hier , dan zal t ook snel gaan als je geen electra en airco hebt, alle koeien gaan dood in de wei dan
Een kernoorlog levert nogal wat nevenschade op. Van een virus heeft echt niemand last.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 26 juni 2019 @ 07:58:13 #299
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187611775
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 07:41 schreef LXIV het volgende:

[..]

Een kernoorlog levert nogal wat nevenschade op. Van een virus heeft echt niemand last.
Op die beoogde honderden miljoenen slachtoffers na.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 26 juni 2019 @ 08:01:42 #300
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_187611793
quote:
15s.gif Op woensdag 26 juni 2019 07:58 schreef Perrin het volgende:

[..]

Op die beoogde honderden miljoenen slachtoffers na.
Dat is juist de bedoeling, al zetten honderden miljoenen slachtoffers ook geen zoden aan de dijk.

Objectief gezien is de mens een schadelijk ongedierte.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')