abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 april 2020 @ 17:58:09 #51
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_192449825
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  dinsdag 14 april 2020 @ 22:32:58 #52
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_192622337
De prijs van olie is nu echt laag..

reset
pi_192846979
quote:
Venezuela benoemt vermeende drugshandelaar tot minister van Olie
De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft gisteren Tareck El Aissami benoemd tot zijn nieuwe minister van Olie. De Verenigde Staten legden de man eerder sancties op voor drugshandel.
https://www.ad.nl/buitenl(...)r-van-olie~a721ac34/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 28 april 2020 @ 22:06:51 #54
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_192850659
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 18:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

En dan komt de drugshandelaar erachter dat olie een negatieve prijs heeft.
reset
pi_192865316
quote:
Intussen is het voor oppositieleider Guaidó lastig zichzelf te profileren. Hij was in februari juist weer begonnen de straatprotesten nieuw leven in te blazen, maar die zijn door de lockdown nu verboden. Het enige wat de oppositiepresident rest, is met steun van geldschieters handgel en zeepjes uit te delen onder de bevolking. Maduro kan zijn macht en repressie juist verder opvoeren, nu het land platligt en het op straat wemelt van de politieagenten en militairen.

Volgens Reuters zouden er in het diepst geheim deze week gesprekken tussen de oppositie en regering zijn gestart om, te midden van de coronacrisis, tot elkaar te komen. Een 'transitieplan' dat de VS eerder dit jaar presenteerden waarbij de sancties zouden worden opgeheven als zowel Maduro als Guaidó plaatsmaakt voor een interim regering, is afgewimpeld door het regime.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ela-zich-af-a3997661
pi_195125224
quote:
VN-onderzoek: "President Maduro verantwoordelijk voor misdaden tegen mensheid"

De Venezolaanse president Nicolás Maduro is verantwoordelijk voor grove schendingen van de mensenrechten, dat staat in een recent rapport in opdracht van de Verenigde Naties (VN). De president en zijn regering zouden onder meer executies, verdwijningen en foltering op hun geweten hebben.

Leslie Hodge
do 17 sep 18:44
https://www.vrt.be/vrtnws(...)ijk-voor-misdaden-t/
pi_195625402
De venezolanen beleven door het beleid van Maduro een ware hel. Hoe ontstond dit?

Niet alleen door de armoede en de honger die in Venezuela nu gemeengoed zijn. Ik doel even op de gevolgen van het uitkleden van de rechtsstaat en hoe dat ingrijpt op de economie.

1. Hugo Chavez heeft een einde willen maken aan de corruptie door directe "volkscontrôle" op politici en ambtenaren; er ontketende zich een soort heksenjacht waardoor vele ambtenaren ontslagen werden, en vervangen door partijleden van Chávez. Het werd zo makkelijk overheidsbaantjes in te pikken: men beschuldigde de zittende ambtenaar, de beschuldigers namen hun plek in. Eenmaal deelgeworden van de zittende macht bleken de nieuwkomers, vaak onervarener en lageropgeleid, al snel corrupter te zijn dan de oudgedienden. Veel mensen werden lid van de regerende chavistapartij omdat men zo de kans kreeg op mooie baantjes en mee te eten uit de overheidsruif, destijds nog rijk dankzij de hoge olieprijzen.
2. Ook justitie, politiemacht en leger waren geen uitzondering: rechters , aanklagers, griffiers, officieren, allen moesten plaatsmaken voor chavistas. Aanvankelijk zagen velen dit als wenselijk schoon schip: voorgoed een einde maken aan de klassejustitie.
3. De privee-ondernemingen werden gezien als aanjagers van alle kwaad: armoede, corruptie, klassejustitie, speculatie en zo kwamen er grootschalige onteigeningen op gang. De economie stokte degenen die konden sluisden hun gelden het land uit, er werd geen cent meer geïnvesteerd, de productie van alles en nog wat daalde pijlsnel en dat alles viel ook nog eens samen met dalende olieprijzen, gevolgen: geen binnenlandse productie, steeds minder deviezen om iets te importeren en dus schaarste hamsterwoede, groeiende onvrede. Natuurlijk een deel van de bevolking geloofde meteen in Chavez' verhaal van een complot waar de duivelse VS en hun colombiaanse vazal achterzaten.
4. Maduro zette dit beleid aanvankelijk door, doch stopte vrij spoedig met de onteigeningen, daar de onteigende bedrijven met enkele uitzonderingen nauwelijks produceerden. De nog niet onteigende bedrijven werden echter aan monsterachtige belastingen onderhevig, waaraan men slechts kon ontsnappen door omkoping of levering aan de regering tegen,-en nog vaker-: onder de kostprijs en onder dwang: je levert of we ontvoeren of doden je zoons en verkrachten je vrouw en dochters, voor je aanzicht.
5. De mensen die nog niet geëmigreerd waren, geen geld hadden om de ambtenarij om te kopen en paspoort en papieren te bemachtigen, of die nooit zouden krijgen omdat ze al gekenschtetst waren als tegenstanders begonnen openlijk in oppositie te gaan, verenigden zich op pleinen, straten, voor regeringsgebouwen, partijsecretariaten van de chavistas. Grootschalige protestdemonstraties braken uit, niet omdat Capriles of (veel minder) Guaidó nou zo geliefd waren als leiders of boegbeelden, men voelde dat een afgrond van onpeilbare diepte dreigde.
6. En die kwam. Er werden volksmilities opgezet: de gevangenissen werden geopend, de vrijgelaten misdadigers bewapend en in uniform geheven. Wie oppositie is, niet de verkeersboete betaalt, de belasting of eerbied veinst wordt in elkaar geslagen, of gewoon, zoals een hond, afgeschoten. Het land wordt geregeerd door een partijapparaat en militairen die zich verrijken met de smokkel van edele metalen, drugs, corruptie, en zij betalen alles ook al is het hongerloon, de weinige gegijzelde priveeondernemingen zijn slaafs aan de chavistas. Bijna vijf miljoen Venezolanen zijn het land ontvlucht, vijftien miljoen zouden emigratie verkiezen indien zij konden.

De nieuwste fase is dat ook gouwdieven, zakrollers, en gewone (op geld beluste) misdadigers het land ontvluchten omdat er in Venezuela buiten de door Kartels beheerste mineralen- en drugshandel niets meer te stelen valt: de rest is inmiddels straatarm.

Ik ken meerdere venezolanen hier, ik lees de spaanstalige pers, wat lezen jullie over dit onderwerp?
  woensdag 14 oktober 2020 @ 23:13:55 #58
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_195646341
quote:
0s.gif Op woensdag 14 oktober 2020 03:13 schreef vanverre het volgende:

Ik ken meerdere venezolanen hier, ik lees de spaanstalige pers, wat lezen jullie over dit onderwerp?
Waar is 'hier?

Er staann veel linkjes in 8-delige topic zolang je de gob.ve sites maar niet als waarheid ziet..
reset
pi_195656243
"hier" is Chili. Chili ontvangt de laatste jaren veel gastarbeiders uit vooral Venezuela en Haïtí maar ook uit Bolivia. De commentaren over Venezuela liegen er niet om.
  donderdag 15 oktober 2020 @ 16:25:38 #60
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_195657282
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 15:13 schreef vanverre het volgende:
"hier" is Chili. Chili ontvangt de laatste jaren veel gastarbeiders uit vooral Venezuela en Haïtí maar ook uit Bolivia. De commentaren over Venezuela liegen er niet om.
Hier in Saudi Arabia ook, veel venezolaanse ingenieurs die het land al vrij vroeg ontvlucht zijn.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_195677475
Er was een vroege vlucht van hogeropgeleiden, welke al bij de verkiezing van Chávez voorvoelden of wisten wat er te wachten stond. Opgeklopte klassenhaat, het populisme, het wantrouwen jegens de politieke en economische elites zijn de vloek van Latijns-Amerika, welke maar half of niet begrepen wordt in engelstalig Noordamerika of Noordwest-Europa. Voeg daar aan toe de overvloed aan grondstoffen en vruchtbare gronden die het leven te makkelijk maken.

[ Bericht 13% gewijzigd door vanverre op 16-10-2020 17:07:29 ]
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 23:37:48 #62
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_195685140
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2020 15:13 schreef vanverre het volgende:

Haïtí maar ook uit Bolivia.
Blijft dat nog 'redelijk' stabiele immigratie of is er (nog) meer aan de hand?
reset
pi_212033503
quote:
Venezuela stopt met eigen cryptomunt petro
Venezuela stopt met de eigen cryptomunt petro, die president Nicolás Maduro zes jaar geleden introduceerde om Amerikaanse sancties te omzeilen. Het digitale geld slaagde er in het Zuid-Amerikaanse land nooit in de hoge verwachtingen van de regering waar te maken.
Maduro wilde met de introductie van de petro de financiële blokkade doorbreken die was opgeworpen tegen zijn olierijke maar door crises geteisterde land. De cryptomunt werd in februari 2018 met veel pracht en praal gelanceerd.

Maar voor de meeste gewone Venezolanen bleef het onduidelijk hoe ze de nieuwe munt moesten gebruiken. Door sommige risicobeoordelingsinstanties werd de petro ook bestempeld als "oplichterij".

In 2020 probeerde de president de munt nog nieuw leven in te blazen door luchtvaartmaatschappijen die vanuit hoofdstad Caracas vliegen de opdracht te geven deze te gebruiken om brandstof te betalen. Uiteindelijk bleef het gebruik ervan beperkt tot bepaalde staatsdiensten, bijvoorbeeld voor het betalen van belastingen. Verkeersboetes werden ook uitgedeeld in petro's, maar het was niet mogelijk om deze daadwerkelijk met de cryptomunt te betalen.

De doodsteek voor de munt was een corruptieschandaal rond gelden uit de oliewinning dat vorig jaar aan het licht kwam en waarin cryptotransacties een belangrijke rol bleken te spelen. De zaak leidde onder meer tot het aftreden van olieminister Tareck El Aissami en tientallen arrestaties.

"De petro (PTR) is officieel dood", schreef een Venezolaanse cryptopartij onlangs al op sociale media. Alle cryptoportemonnees op het Patria Platform, de enige website waar de petro verhandelbaar was, worden maandag gesloten. Resterende petro's worden omgezet in Venezolaanse bolivar.
https://www.nu.nl/economi(...)ryptomunt-petro.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')