Lucky_Strike | zondag 3 maart 2019 @ 20:49 |
Praat hier over frituren. Welke pan, welk vet, welke snacks? Hou je aan de policy. CUL is een serieus subforum. Posts die alleen uit smileys bestaan of op welke manier dan ook refereren aan toiletten, worden verwijderd. Hou je aan de policy, blijf on topic. | |
Lucky_Strike | zondag 3 maart 2019 @ 20:52 |
Zoals elders al eens gezegd, heb ik gisteren een ambachtelijke en verse kiploempia gegeten uit de frituurpan. Hij was heerlijk. De groente was knapperig, de kip goed op smaak, het deeg heerlijk knapperig. Tevens bleek gisteren ook dat de kreukelfriet van de Jumbo stukken beter is dan die van AH, dat bakte niet eens egaal bruin en de smaak was ook matig. | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 20:54 |
Nogmaals mijn recept voor bitterballen, maar dan geschikt voor cul. Kalfsvlees stoven tot het uit elkaar valt. Vervolgens 100 gram boter, 100 gram meel, halve liter bouillon, champignons, zout en peper door elkaar tot je een papje krijgt. Vlees erbij, nacht in de koelkast. Daarna ballen daarvan maken, paneren met ei en paneermeel en invriezen. Frituren 5 minuten op 190 graden. | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 20:56 |
Ik benwel benieuwd naar de kip van @VleesLollie | |
Lucky_Strike | zondag 3 maart 2019 @ 20:57 |
Ja ik ook. En ik wil ook wel graag zien dat iemand het hier gaat proberen. | |
Mikeytt | zondag 3 maart 2019 @ 21:02 |
Gefrituurde appel ![]() | |
VleesLollie | zondag 3 maart 2019 @ 21:14 |
Op 4:34 gaat er 1.5kg zout in de boullion, kip even garen, uit laten lekken, besmeren met een bepaald kruiden water, laten drogen, en dan op 10:35 gaat de gehele kip in een te kleine 3 liter frituur. Heel bizar dit, ik denk fucking lekker, maar voor mij helaas een brug te ver om te maken : | |
Sigaartje | vrijdag 8 maart 2019 @ 22:03 |
Bekeken. Als ik mr. chueng zo hoor komt hij uit een restaurant. Anderhalve kilo zout, de kippen hangen naakt in de keuken en meneer Chueng fladdert er als een Chinees dwergje tussendoor met een vies petje. En dan de ventilator op de kip. ![]() Ook de smaaktest van de lieftallige dame, terwijl Chueng op de achtergrond driftig met het hakmes tekeer gaat, is niet bepaald overtuigend. Ik denk dat de heer Chueng enkele dagen geleden uit de Gobi is geplukt. | |
Plompzakker | woensdag 17 juli 2019 @ 16:31 |
Ik had dit pas ook geprobeerd. Was wel aardig maar niet meer dan dat | |
Sigaartje | woensdag 17 juli 2019 @ 17:40 |
Is echt zo'n dorpskok die alle achterhaalde gewoontes uit middeleeuws China heeft meegenomen. Met alle goede bedoelingen. Maar als ik het filmpje zie, denk ik, no thanks ![]() | |
quirina | woensdag 17 juli 2019 @ 17:42 |
Ben wel blij met de airfryer. Het enige watik in olie frituur is verse krupuk | |
vogeltjesdans | woensdag 17 juli 2019 @ 20:15 |
Frietei ![]() Gefrituurde gehaktbal met ei in het midden ![]() | |
vosss | woensdag 17 juli 2019 @ 20:22 |
Welke frituurpan gebruiken jullie? Ik (uiteraard) een deftige van het enige frituurpannenmerk wat er toe doet; Fritel ![]() | |
realAIVD | woensdag 17 juli 2019 @ 20:32 |
Grappig, dat ken ik alleen als Schots ei, de term frietei had ik nog niet eerder gehoord Edit: ach, volgens wikipedia is een frietei geen Schots ei en ook geen gefrituurde gehaktbal met een ei in het midden, maar een soort....bitterbal met een ei in het midden? ![]() https://nl.wikipedia.org/wiki/Frietei | |
realAIVD | woensdag 17 juli 2019 @ 20:39 |
Frituren laat ik meestal over aan horecagelegenheden (die mogen dan de nodige bitterballen, gefrituurde gehaktballetjes, kaastengels en vlammetjes aandragen), maar een enkele keer dan moet er toch één of ander kook-experiment gedaan worden waarbij frituren noodzakelijk is en dan gebruik ik vrijwel altijd mijn roestvrijstalen steelpan. | |
Plompzakker | woensdag 17 juli 2019 @ 22:44 |
Zo ei met schaal er nog omheen? | |
n0a | donderdag 18 juli 2019 @ 15:23 |
Fritel inderdaad. | |
potjecreme | donderdag 18 juli 2019 @ 16:55 |
Kan toch ook met drumstick? Even de ingrediënten omrekenen en koken, drogen en frituren maar! |