abonnement Unibet Coolblue
pi_185186785
Camera voor familie aangelegenheden zoals vakantie in Centerparcs huisje maar ook
ravotten en snorkelen in de vloedlijn middellandse zee of tuinfeest zonder een spatje water.
Qua prijs maakt het nauwelijks verschil maar wat is beste keus voor die diverse omstandigheden.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 23 februari 2019 @ 10:31:25 #2
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_185189197
Het fenomeen 'actioncam' staat nog bij mij op de planning om iets mee te gaan doen, dus helemaal volledig geinformeerd ben ik niet. Toch doe ik even een poging.

De GoPro heeft slechts één specialisme en dat is filmen onder krankzinnige condities en je vindt in het prijssegment eigenlijk niet iets waarmee dat beter kan.
Dat gezegd is de GoPro(en ook de vele kopieën daarvan) in zekere zin nogal beperkt. Je kunt er foto's mee maken maar echt optimaal gaat dat niet. Instellingen zijn nogal beperkt, zeker als het om fotografie gaat.
Wil je echter een camera'tje dat nagenoeg onverwoestbaar is dan is het helemaal je keuze.

De Oly TG-5 kun je meer zien als een fotocamera die op alle fronten behoorlijk afgehard is. Niet zo taai als een GoPro maar wel een camera waarmee je behoorlijk ruw kunt omspringen.
Daarbij is ie net zoveel foto- als videocamera en gaan de instellingen vaak met knoppen in plaats van met menu's.
Waar de Oly wint is op handligging, je hebt echt een lekkere hand vol camera die je zonder toevoegingen kunt gaan gebruiken. Bij de GoPro zit je, om hem echt lekker te kunnen gebruiken al aan 'hulpmiddelen' vast.

De keuze, en die kun je alleen zelf maken is dus tussen een videocamera'tje dat qua inzet geen grenzen kent maar qua instellingen en gebruiksgemak wel of een fotocamera die je aardig kunt mishandelen en het op gebruiksgemak wint.

Misschien kan iemand met meer ervaring met GoPro'tjes er ook even iets over roepen.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_185190495
Ouwesok,bedankt voor je reactie ,
Ik ga nog even verder puzzelen.
Goed weekend
  zaterdag 23 februari 2019 @ 14:06:21 #4
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_185192038
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2019 10:31 schreef Ouwesok het volgende:
Misschien kan iemand met meer ervaring met GoPro'tjes er ook even iets over roepen.
Een beetje. Ik heb in m'n leven al een aantal GoPro's versleten/verloren maar doe nu al een tijd met een Hero3+ (volstaat prima om mijn avonturen te filmen :7 ) en dat is geenszins te vergelijken met de nieuwste versies van GoPro waar voor zover ik het begrepen heb best redelijke foto's uit kunnen komen.

Natuurlijk is het geen echte fotocamera, maar wanneer je onthoudt dat het een actioncam is dan zijn de resultaten niet onaardig.

TS: Ik denk dat je vooral voor jezelf moet bekijken in hoeverre je die camera denkt te gaan mishandelen. Als ik het zo inschat op basis van de OP dan denk ik dat je met die Olympus prima uit de voeten kan. Over de beeldkwaliteit kan ik niet veel zeggen, want ik ken dat ding verder niet maar ik neem aan dat je daar zelf ook wel het e.e.a. over kan vinden. Ik verwacht dat hij qua fotografie superieur is aan de GoPro.
Huilen dan.
pi_185325170
Isdatzo ,ook nog bedankt voor je reactie.
Het is de Olympus geworden en dit is inderdaad de beste keuze voor waar we hem voor gaan gebruiken.
Veel mogelijkheden met dit toestel en met de juiste accessoires ook nog te gebruiken als een bodycam of voor op je fiets te monteren.
Goed weekend.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')