abonnement Unibet Coolblue
pi_185121286
Korte samenvatting van het voorafgaande; leerlingen van de katholieke Covington High School uit Kentucky deden mee aan de 'March for Life' in Washington DC. March for Life is een conservatief christelijk initiatief om voornamelijk tegen abortus te demonstreren. Wanneer ze aan het eind van de demonstratie terug naar de bussen lopen, zien ze een groep native americans (indianen) staan, die vreedzaam rituele liederen zingen en op trommels slaan. De jongens gaan er joelend om heen staan, verhinderen dat de native americans weg kunnen lopen en maken de native americans belachelijk. De man met de trommel, Vietnamveteraan Nathan Philips, wordt door de blanke christelijke jongeren beschimpt, vernederd. Met name de jongen met de MAGA-pet heeft een zeer vervelende rol gespeeld. De hevig geemotioneerde Philips verklaarde na afloop dat de jongeren meerdere malen 'Build The Wall' riepen, een van de verkiezingsbeloften van Donald Trump. Als bewijs van de vernederingen werd een kort filmpje gemaakt door 1 van de indiaanse activisten online gezet. De media pakten er groot mee uit, talloze journalisten en celebrities spraken op social media hun walging uit voor het disrespect naar de bejaarde indiaanse Vietnamveteraan Philips en er werd meerdere malen opgeroepen om deze jongens te doxen (hun naam en adres online te zetten) en nauwelijks verholen oproepen tot geweld. Dit is hoe racistisch blank Amerika anno 2019 is en zo worden minderheden door de blanken met de nek aangekeken.

https://nos.nl/artikel/22(...)diaanse-afkomst.html

quote:
Commotie over treiteren Vietnamveteraan van indiaanse afkomst

ZO 20 JANUARI, 03:45

Een katholieke middelbare jongensschool in Kentucky is in verlegenheid gebracht door beelden die massaal op sociale media worden gedeeld. Te zien zijn leerlingen van de school, gekleed in sweaters en petjes waarop "Make America Great Again" staat, de verkiezingsslogan van president Trump.

De leerlingen waren vrijdag bij een grote, jaarlijkse anti-abortusdemonstratie in Washington. Tegelijkertijd werd daar betoogd door indianen bij hun Mars van de Inheemse Volken.

Een van de katholieke jongens staat pal voor een stamoudste, die bezig is met een ceremonie voor Vietnamveteranen van inheemse afkomst.

De jongen blijft minutenlang vlak bij hem staan en hem strak aankijken, zo is op de beelden te zien:

Die man is de 64-jarige Nathan Phillips, een bekende activist en zelf ook Vietnamveteraan. Het tweetal wordt omringd door andere leerlingen van de Covington Catholic High School die lachen en beelden maken van het voorval.

De maker van de beelden nam deel aan de Mars van de Inheemse Volken en zegt tegen CNN dat het incident ontstond toen Phillips probeerde een ruzie tussen de leerlingen en een andere groep betogers te sussen. Dat deed hij door zingend op de groep af te lopen. Als hij dichterbij komt, richt de groep leerlingen zich vervolgens op hem.

Andere lezing leerlingen
Een van de leerlingen geeft tegen een lokaal tv-station een andere lezing van het incident. Volgens de anonieme leerling waren hij en zijn klasgenoten aan het "juichen om de tijd de doden", toen ze werden benaderd door een groep volwassenen. Daar zat ook Nathan Phillips bij die op een trommel aan het slaan was. Ze dachten in het begin dat hij hun juichen ondersteunde met de trommel. Volgens de leerling kregen ze pas later door dat het ging om een "publiciteitsstunt".

Anderen zeggen dat er niet veel aan de hand was, en dat jonge jongens op schoolreis altijd zo zullen reageren als ze een Native American zien die op een trommel slaat.

In een video op Instagram reageert Phillips aangedaan. Hij zegt in tranen dat de leerlingen scandeerden "Bouw die muur, bouw die muur", verwijzend naar de muur die president Trump wil bouwen aan de grens tussen de VS en Mexico.

"Toen ik stond te zingen hoorde ik ze zeggen 'Bouw die muur'. Dat is ons land. Er horen daar geen muren te staan, dat is nog nooit gebeurd. Ik zou willen dat die jonge mannen hun energie besteden aan het echt groot maken van dit land, door degenen die honger lijden te helpen."

De kwestie van de muur verdeelt Amerika tot op het bot. Trump probeert de Democraten te bewegen in te stemmen met zijn plan, waarvoor hij zo'n 5 miljard euro wil uittrekken. Maar de Democraten doen dat niet en de ruzie daarover heeft geleid tot het op slot gaan van een deel van de overheid.

Discriminatie
De beelden maken indruk in de VS. Het geldt daar als ongepast om de spot te drijven met oorlogsveteranen. De school heeft excuses aangeboden en zegt dat er maatregelen worden genomen. Mogelijk worden de jongeren van school gestuurd.

Bovendien leidt de scene tot kritiek van de tegenstanders van Trump. "Is dit hoe ze Amerika weer groot willen maken?" is de teneur van veel reacties. Ook Phillips zelf liet zich in die zin uit. Indianen zien het voorval ook als symbolisch voor de discriminatie waar ze veelvuldig mee te maken krijgen.

Het Democratische congreslid Deb Haaland, zelf van inheemse afkomst, zegt op Twitter dat het gedrag van de leerlingen tekenend is voor het verval van fatsoensnormen onder de regering-Trump.

Een dag later liet de jongen uit de video weten dat hij juist geprobeerd had de situatie te kalmeren. "Ik bad in stilte dat de situatie niet uit de hand zou lopen", schreef Nick Sandmann in een verklaring.

O wacht.... het ging toch ietsje anders. Er is kort daarna een film van meer dan een uur opgedoken, die het voorafgaande ook heeft vastgelegd. De jongens stonden vlakbij een monument te wachten op de bussen om hen terug naar Kentucky te brengen. Tegenover hen stonden een aantal leden van de black supremacist Black Hebrew Isrealites, die de jongens uitdaagden en beledigden. Ze maakten de jongens uit voor incestbaby's, crackers (de zwarte variant van n*ggers) etc. Toen ze ook een zwarte leerling zagen, riepen ze dat hij moest oppassen omdat zijn blanke medeleerlingen hem zijn opensnijden om zijn organen te stelen. De jongens reageerden door onschuldige schoolliedjes te zingen. Niet ver daar vandaan stonden ook een aantal native americans (indianen), die hun eigen protestmars hielden. De Black Hebrew Isrealities beledigden ook hen. De indianen liepen daarop recht op de groep schooljongens af, en stopten voor de neus van een van de jongens, waarbij Philips op een paar centimeter afstand van zijn gezicht op zijn trom sloeg en liederen zong. Dit stukje werd gefilmd en zorgvuldig gemonteerd door (of via) een van de indiaanse activisten op social media gezet. Dit werd door de media en linkse gutmenschen gigantisch opgeblazen als een racistische aanval op een bejaarde indiaanse vietnamveteraan. Later bleek uit de complete video dat het Philips was die de confrontatie zocht (misschien om de jongeren uit te lokken de man van zich af te duwen of discriminerende dingen te zeggen?) en het een volwassene was die een minderjarige intimideerde. Ook kwam aan het licht dat Philips helemaal geen Vietnamveteraan is, maar ten tijde van de Vietnamoorlog in dienst zat, maar gewoon ergens in Amerika. Hij is niet de vietnamveteraan of held zoals men hem aanvankelijk in de media portretteerde. Hij bleek ook een linkse activist te zijn.

En dan nu.... payback time.

quote:
Leerling uit video met veteraan klaagt Washington Post aan



De jongen die vorige maand te zien was in een massaal gedeelde video met een veteraan, heeft een schadeclaim van 250 miljoen dollar ingediend tegen The Washington Post. In het filmpje lijkt het alsof hij een 64-jarige man van indiaanse afkomst treitert.

Op de beelden staat de 16-jarige Nick Sandmann bij het Lincoln Memorial in Washington minutenlang pal voor de gepensioneerde marinier Nathan Philips. Hij staart hem aan en glimlacht, terwijl Philips op een trommel slaat en zingt. Op de achtergrond joelen medeleerlingen van Sandmann.

De beelden gingen de wereld over en de leerling van een katholieke jongensschool uit Kentucky werd uitgemaakt voor racist. Ook werd zijn familie met de dood bedreigd. Sandmann zei eerder al dat hij tijdens de anti-abortusdemonstratie de gemoederen juist wilde bedaren.

Vooringenomen
Sandmann claimt nu dat The Washington Post hem ten onrechte heeft weggezet als racist. Ook vindt hij dat de krant vooringenomen is over Trump. De leerlingen droegen tijdens de demonstratie petjes met de campagneslogan van de president: Make America Great Again.

Achter het bedrag van 250 miljoen dollar zit volgens de leerling een gedachte: het is het bedrag dat Amazon-oprichter Jeff Bezos betaalde voor de krant in 2013.
Dit is waarschijnlijk slechts de eerste in een flinke rij media en celebrities die onterecht de jongens voor racisten uitmaakten en soms ook tot geweld jegens hen opriepen.

Bij het AD zitten ze zelfs nog een beetje in de ontkenningsfase
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_185121346
250 miljoen dollar eisen is wel een goede manier om snel je geloofwaardigheid te verliezen.

(overigens vond ik op de video niet zoveel schokkends te zien dus snapte de ophef toen al niet)
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:05:40 #3
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_185121552
Mooie en complete openingspost Ed. ^O^

Je gedraagt je meer als een echte journalist dan die faalhazen van de NOS en Nu.nl die gewoon het oude verhaaltje van CNN (van voor die hele video uitkwam) overtikken en een beetje aanpassen.

Zo van ''de jongen zelf ontkent dat hij racistisch bezig was'' alsof dat uberhaupt nog ter discussie staat. 8)7
pi_185121627
NOS journaal berichtgeving hierover is echt tenenkrommend.

Alleen melden dat de jongen anders beweerd betreffende het voorval en dat hij de schadevergoeding eist.

Maar niks melden over en beelden tonen van de later opgedoken video's en het duidelijk worden hoe het werkelijk zat. En dat zat wel even heel erg anders.

Laat staan ook iets melden over de ranzige zaken geroepen door (zwarte) groepen daar.

Tering, wat een ontzettend makkelijke en eenzijdige berichtgeving weer.
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:20:47 #5
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185121910
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 10:53 schreef EdvandeBerg het volgende:
Tegenover hen stonden een aantal leden van de black supremacist Black Hebrew Isrealites
Heb je hier een fatsoenlijke bron voor?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:22:47 #6
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_185121975
quote:
5s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:20 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Heb je hier een fatsoenlijke bron voor?
quote:
Nearby, a group of black Hebrew Israelites were shouting slurs at the boys and Native Americans on the scene.

https://www.nytimes.com/2(...)c-investigation.html
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:25:40 #7
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_185122030
Moest hard lachen toen deze hoax een paar weken geleden gewoon pontificaal op het 8 uur journaal van de NOS langs kwam.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:26:52 #8
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185122062
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:22 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

[..]

Dat miste nog even in de berichtgeving.

Wel grappig dat die school dan even zo'n 'agency' inhuurt om damage control te doen :').
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_185122122
Terecht. Wordt eens tijd dat de MSM verantwoording moeten afleggen voor dit soort ongefundeerde berichtgeving. Het is gewoon luie journalistiek. Twitter-ophef overtikken voor clicks of een eigen agenda. Maar het kan mensen wel enorm beschadigen.

Overigens is het bedrag symbolisch. Het is hetzelfde bedrag als wat Bezos toentertijd voor de WP betaalde.
pi_185122158
Benieuwd of haatheks Kathy Griffin ook aangeklaagd wordt. :)
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:31:42 #11
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185122166
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:29 schreef Aurelius het volgende:
Terecht. Wordt eens tijd dat de MSM verantwoording moeten afleggen voor dit soort ongefundeerde berichtgeving.
Maar welke dan? Tot nu toe heeft niemand het originele bericht gepost.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_185122293
Die Sandmann heeft trouwens wel een kop om op te stompen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:37:57 #14
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_185122324
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:29 schreef Aurelius het volgende:
Overigens is het bedrag symbolisch. Het is hetzelfde bedrag als wat Bezos toentertijd voor de WP betaalde.
Dan heeft het dus ook niet zo veel met genoegdoening te maken, maar meer met Bezos pesten.
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:39:28 #15
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_185122364
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:36 schreef KoosVogels het volgende:
Die Sandmann heeft trouwens wel een kop om op te stompen.
Dat is inderdaad wat heel veel Hollywood-tuig ook op Twitter slingerde, dat ze deze onschuldige blanke jongen graag in zijn gezicht zouden slaan, omdat hij het waagde om te glimlachen naar een Indiaan. En blanke glimlach = White Supremacy.
pi_185122403
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:39 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Dat is inderdaad wat heel veel Hollywood-tuig ook op Twitter slingerde, dat ze deze onschuldige blanke jongen graag in zijn gezicht zouden slaan, omdat hij het waagde om te glimlachen naar een Indiaan. En blanke glimlach = White Supremacy.
Of het ligt aan het feit dat hij blank is, durf ik niet te zeggen. Hij heeft gewoon een hoofd dat uitnodigt tot het geven van klappen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:42:37 #17
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_185122460
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:37 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Dan heeft het dus ook niet zo veel met genoegdoening te maken, maar meer met Bezos pesten.
Pesten, een statement maken, hoe je het ook wil invullen. Ik denk niet dat hij zelf verwacht het totale bedrag te krijgen.
pi_185122463
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:40 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Of het ligt aan het feit dat hij blank is, durf ik niet te zeggen. Hij heeft gewoon een hoofd dat uitnodigt tot het geven van klappen.
dat hebben nu veel nederlanders ook met marokkanen
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:43:32 #19
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_185122493
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:40 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Of het ligt aan het feit dat hij blank is, durf ik niet te zeggen. Hij heeft gewoon een hoofd dat uitnodigt tot het geven van klappen.
Gelukkig houden we het hier op FOK bij woorden. ;)
(en dat gaat soms al meer dan ver genoeg)
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_185122648
Bizar, dit verwacht je niet van de linkse media.
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:49:08 #21
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185122688
quote:
Maar waar is de Washington Post dan?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:49:40 #22
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185122707
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 11:47 schreef TheJanitor het volgende:
Bizar, dit verwacht je niet van de linkse media.
Wat verwacht je niet? Dat media rapporteren op basis van viral videos zonder context en twitter commentaar? Welkom in 2019...
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_185122786
Geen idee hoe het in de VS zit, maar in Nederland word je weggelachen met zo'n claim. Hooguit zal een medium worden gedwongen een rectificatie te plaatsen, maar dat is het dan ook wel.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 20 februari 2019 @ 11:52:24 #24
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_185122790
Tegenwoordig mag je ook NIETS zeggen?
Ook weer es hoe hypocriet ze zijn met 'vrijheid van woord' enzo maar wel alle leugens van Trump als waarheid voorkauwen en de WAARHEID verbieden :r
pi_185122833
Overigens mooi inkijkje in de werking van de (Amerikaanse) MSM van CBS correspondent Lara Logan.

quote:
Logan added, “Although the media has historically always been left-leaning, we’ve abandoned our pretense — or at least the effort — to be objective, today. … We’ve become political activists, and some could argue propagandists, and there’s some merit to that.”


abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')