abonnement Unibet Coolblue
pi_193319379
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 11:57 schreef Cherni het volgende:

[..]

Verander de leeftijd van 70 naar alle leeftijden. Waarom toch even een leeftijd aangeven. Overbehandeling is dat niet van toepassing op alle leeftijden. Niet gek dat er argwaan ontstaat om juist 70 te benoemen die zo ongeveer overeenkomt met de AOW.

Bovendien ben je nog altijd zelf baas van je eigen lichaam om een behandeling toe te staan of niet.

Overigens is het in Nederland sowieso al geregeld dat je niet eens behandeld word bij bepaalde ziektes. Daarom ook dat er mensen uitwijken naar België waar men nog een behandeling toestaat om het leven te rekken.

Een collega had darmkanker(61 jaar). In Nederland kreeg hij geen behandeling. Is naar België gegaan en heeft nog 3 jaar geleefd. In Nederland had men de diagnose gesteld van circa 6 maanden. Bedankt en tot ziens. In België werd ook aangegeven dat het uiteindelijk einde oefening zou worden. Maar een rek van 2 tot 4 jaar werd mogelijk.

Wie ben jij dan om iemand die 2,5 jaar niet te gunnen als die persoon er zelf voor kiest, ondanks de nadelen.

Overigens ben ik voor euthanesie. Het grote verschil zit hem in het benoemen van een leeftijd waar men het steeds over heeft.

En terugkomend op die 1,5 meter. Waar is die op gebaseerd? Waarom geen 2 meter. Maw ik ben voorstander om het gewoon weer op te pakken zonder die 1,5 meter. En vertrouw je het niet dan mag jij voor mij rustig 1,5 meter aanhouden. Sterker nog je mag er 5 van maken.
vwb die 70 jaar: Heel veel medische diagnoses en behandelingen hanteren een eerste triage op basis van leeftijd. Dat is een medische triage, zeer gangbaar in de medische sector.

Dat andere mensen gelijk gaan rekenen hoeveel dat verwijderd is van de AOW-leeftijd en dan gelijk weer een politieke kwestie willen maken en het financiële plaatje er bij willen slepen is niet iets dat je de artsen kunt verwijten. Die kijken puur naar de medische toestand van de betrokkene.

En dan die collega van 61 jaar.......
Dat is weer zo'n geval onder de noemer van "anekdotisch bewijsmateriaal".
Daar is geen kruid tegen gewassen. Net als die opa van 90 die altijd heeft gerookt. En "één wijntje per dag schijnt heel gezond te zijn", want een buurman van een oud-tante......
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')