abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_184969706
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 10:52 schreef RM-rf het volgende:
heel simpele oplossing....

Herzie de afschaffing van de huursubsidie...
dit is juist ook catastrofaal voor de private huursector geweest, omdat huursubsidie niet enkel gekoppeld was aan sociale huurwoningen, maar hooguit aan een bepaald (laag) huurniveau.
Dat is de huursubsidie nu nog steeds, alleen geldt de subsidie voor sociale woningbouw (vrijstelling verhuurdersheffing) niet voor private verhuurders, alleen voor woningcorporaties. Daardoor kunnen private verhuurders er niet tegenop concurreren.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_185008101
quote:
Woningcorporaties: 'Doelstelling bouw sociale huur komt in gevaar'

Door stijgende bouwkosten en gebrek aan locaties kunnen woningcorporaties minder nieuwe woningen bouwen. Dat meldt branchevereniging Aedes na een enquête onder 171 woningcorporaties.

Volgens de corporaties komt door de stijgende bouwkosten en de steeds hogere belastingen voor corporaties het doel om 34.000 sociale huurwoningen per jaar te bouwen in gevaar. In 2018 werden zo'n 17.000 nieuwe huizen gebouwd.

Aedes-voorzitter Marnix Norder dringt aan op maatregelen van de overheid, omdat nieuwbouwplannen nu noodgedwongen op de plank blijven liggen. "Veel mensen zijn naarstig op zoek naar een betaalbare huurwoning; jaren wachten op een huis is geen uitzondering meer. Dus gemeenten, pak de woningnood aan en zorg voor bouwlocaties."

"En kabinet, neem de regie en maak harde afspraken met gemeenten over het aantal huizen dat er moet komen", vervolgt Norder. "Neem de belemmeringen bij nieuwbouw weg, dan kunnen wij aan de slag. En al die woningzoekenden op de wachtlijst zicht op een woning geven."

Ook de Woonbond ziet de problemen van de corporaties. "De woningnood is terug van weggeweest, er is een groot tekort aan sociale huurwoningen en er komt een ongekende renovatiegolf aan in het kader van de verduurzaming. Het kabinet moet stoppen met het verder uitknijpen van corporaties met heffingen op sociale huurwoningen, zodat corporaties de ruimte hebben om meer te bouwen en de verduurzaming op te pakken", aldus directeur Paulus Jansen.
De helft van de doelstelling halen ze net. Ga er maar rustig vanuit dat die doelstelling zelfs mijlenver van de werkelijk benodigde hoeveelheid afwijkt.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  donderdag 14 februari 2019 @ 10:06:58 #28
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_185009038
Als de DNB in mij wil investeren, dan investeer ik graag in vrije huur woningen.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')