abonnement Unibet Coolblue
pi_185021857
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 21:37 schreef Jellereppe het volgende:
Wollah, te weinig rubber verzameld en hand af. 'Gouden Eeuwen'. Zeker Gouden Eeuwen als je het ziet in in termen van economisch gewin voor West-Europese volkeren.

[ afbeelding ]

Werken, kankernigger. Slep,slep op die rug, slep, nog harder, vieze nigger. Volgende keer verlies je beide handen als je niet hard genoeg werkt voor de Europese meesters. Vieze nigger, geen genade je weet. En opeens 30 jaar later: West-Europeanen. We zijn nu beschaafd geworden mensenrechten en democratie jullie weet maar we willen wel dat jullie de markt volledig open gooien en houden voor Westerse multinationals in het kader van eerlijke en vrije handel. Nigger vraagt 'maar waarom' witte meester? Wel, wel internationale instituten als het IMF en Wereldbank hebben dat bepaald. En dat is internationale regel- en wetgeving, snap? Goed nigger. Hier heb je USAID maar wel die mijnen openhouden voor Rio Tinte en Anglo American, goed nigger goed, niggertje.

[ afbeelding ]
OMG DAT WAREN NOG MAAR KINDEREN !!!
pi_185022070
quote:
1s.gif Op donderdag 14 februari 2019 22:13 schreef polderturk het volgende:

[..]

OMG DAT WAREN NOG MAAR KINDEREN !!!
Nee, dat zijn waardevolle slav arbeidskrachten.
pi_185022149
quote:
14s.gif Op donderdag 14 februari 2019 09:40 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Dit is het probleem van het hele koloniale verleden. Europese volken wordt de geschiedenis verweten. Hun voorouders waren slavendrijvers etc. terwijl het natuurlijk een speeltje was van de elite, zowel in Europa als in de gekoloniseerde gebieden. De Afrikaanse machthebbers waren maar wat blij dat ze slaven konden verkopen aan de Europeanen.

De gewone man wist van niets, of hoorde mooie verhalen over de Nieuwe Wereld en leefde zelf in barre omstandigheden. Algemeen kiesrecht bestond niet, mensenrechten ook niet.

Het lijkt soms alsof men het idee heeft dat de bevolking in die tijd hetzelfde leefde als nu en dat alle misstanden voorkomen hadden kunnen worden door een beetje ophef op Twitter. #nietkoloniseren :')
:D
pi_185023650
Prima om excuses aan te bieden (alhoewel ik tegen betalingen ben).
Ook Nederland mag wel wat meer aandacht geven aan de koloniale uitbuiting en bloederige onderdrukking.

Overigens gaat hetzelfde op voor niet westerse landen.

De manier waarop Leopold II zijn kolonie heeft verkregen is trouwens ronduit bizar en een interessant verhaal.

Naast dat overigens het Belgische koningshuis hierop mag worden aangesproken (alhoewel geen nazaten van Leopold II) gaat dat wat mij betreft ook voor ons koningshuis op.

[ Bericht 20% gewijzigd door Tanatos op 14-02-2019 23:45:39 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_185024042
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:52 schreef polderturk het volgende:

[..]

Belgie heeft de genocide op 10 miljoen Congolezen nog niet erkend en ook geen excuses aangeboden. Zie de link hieronder. Hoe hypocriet kan de westerse wereld zijn als het op Turkije aankomt?

https://m.gva.be/cnt/aid1(...)opold-ii-veroordelen


"België moet de volkerenmoord van koning Leopold II op 10 miljoen Congolezen erkennen als genocide en zich daarvoor excuseren." Dat schrijft volksvertegenwoordiger Laurent Louis (Mouvement Libéral Démocrate) in een voorstel dat de Kamer straks in overweging neemt.

Ik vind het onterecht om het genocide te noemen, het doet er qua misdadigheid niet voor onder maar het was geen poging een heel volk uit te roeien maar puur vanuit hebzucht.
Dat gaat overigens voor heel veel massamoorden op, de term genocide wordt heel vaak onterecht gebruikt.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zondag 3 maart 2019 @ 20:20:05 #131
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_185369596
Ah, Afrikaanse en Aziatische koloniale roofkunst in West-Europese en Amerikaanse musea. De NOS besteedt zeer summier en nonchalant aandacht aan want het gaat om hun Engelse broeders. En dan alleen een artikel over Nigeria terwijl men links en rechts roofde in de niet westerse wereld om de welvaart naar huis te verschepen. Smeerlapperij. De Nigerianen zijn niet de eerste die hun kunst terugeisen. De Indiërs, Indonesiërs, Grieken, Egyptenaren en Chinezen hebben ook vaker hun roofkunst terug lopen eisen. Niks is vergeten in die delen van de wereld.

https://nos.nl/artikel/22(...)is-onze-cultuur.html

[ Bericht 8% gewijzigd door Jellereppe op 03-03-2019 20:41:15 ]
  maandag 4 maart 2019 @ 00:22:24 #132
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_185374881
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 18:37 schreef Hathor het volgende:
En hoe kan het anti terreurbeleid nou racistisch zijn als de terreur puur uit een en dezelfde hoek komt? _O-
Logica is ook racistisch, snap dat dan.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
  maandag 4 maart 2019 @ 00:28:43 #133
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_185374946
Mensen zijn hiërarchische dieren. Op micro, meso en macro niveau onderdrukken/domineren mensen elkaar. De ene keer verloopt dat proces natuurlijker dan de andere keer.

Mensen hoeven zich daar niet te verontschuldigen. Het lijkt mij verstandig om dit te erkennen en vooral te zorgen dat de uitoefening van macht door welke persoon, instituut, natie, etc. In de toekomst met zo min mogelijk leed en bloedvergieten gaat.

Focussen op het verleden is een vorm van escapisme. Kijk naar de toekomst.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_185507988
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 20:03 schreef Jellereppe het volgende:
[..]

India heeft een rampzalige historie achter de rug. Eerst moslims vanuit het Arabische schiereiland en Timur / Mughals vanuit Centraal-Azië en daarna kwamen de Britten nog eens overheen. Een figuur als Mahatma Gandhi komt nog het dichtstbij rechtvaardig en geciviliseerd (hoewel hij ook neerkeek op zwarte Afrikanen maar bleef verder geweldloos). Het lot van Native Amerikanen toen ze Europeanen tegen het lijf liepen. Hoe zou je dit beschrijven want nachtmerrie is overdreven toch? Ik kom morgen met 50 man richting je woning en neem het huis in. Als je verzet dan moord ik je hele familie uit. Geen probleem man.

[ afbeelding ]

Het lot van Filipino's toen ze Europeanen tegen het lijf liepen (8 miljoen waren het destijds, toen men klaar met ze was waren 2 miljoen van de aardbodem verdwenen: 1/4). Het is geen nachtmerrie maar een sprookje. Dit is in de Filipijnen hey niet Filipino's die amok maken in Europa. Europeanen die hun continent verdedigen daar ben ik wel weer voor. Europeanen die zeer bloederig toeslaan omdat ze niet willen vertrekken uit de Filipijnen is een ander verhaal. Moet je kijken man een agrarisch volk morsdood op de grond omdat ze de imperialisten uit hun landen willen.

[ afbeelding ]

India heeft alleen maar van de Britse civilisatie geprofiteerd. Een foto van de Bengaalse hongersnood (2 - 3 miljoen doden) omdat Winston Churchill (oorlogsheld) het bevel gaf om hun oogst in te nemen zodat Britse soldaten gevoerd konden worden gedurende de oorlog tegen Nazi-Duitsland. Ik zie alleen profit op deze foto.

[ afbeelding ]

Wanneer gaat Turkije excuses aanbieden voor hun slavernijverleden en genocides?
Wanneer doet Mongolië dat toen zij de halve wereld veroverden en hele steden uitroeiden?
Wanneer gaat Japan zijn excuses aan Chine aanbieden?
Ô mon citoyens vous serez unis.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')