abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184869702
registreer om deze reclame te verbergen
Onlangs is een nieuwe documentaire uitgebracht over Michael Jackson.
Het gaat voornamelijk over beschuldigingen betreft kindermisbruik en ''slachtoffers'' doen hun verhaal, de documentaire schijnt nogal veel ophef te veroorzaken in Amerika.

Op 8 maart 2019 rond 20.30u wordt documentaire uitgezonden op NPO3.
Voor degene die geïnteresseerd zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Antaris op 07-02-2019 13:38:08 ]
pi_184871211
Heb je ook meer info dan dit?
pi_184874428
quote:
1993

De eerste beschuldigingen van kindermisbruik steken in 1993 de kop op. De Amerikaanse Evan Chandler beweert dat Jackson zijn zoon Jordan (dan dertien jaar oud) zou hebben misbruikt. De jongen zelf ontkent dat in eerste instantie, maar later verklaart hij tegenover zijn psychiater dat de zanger zich aan hem vergrepen heeft. De psychiater ziet zich genoodzaakt naar de politie te stappen, en die stelt een onderzoek naar Jackson in. Uiteindelijk wordt er geschikt: de popster betaalt de familie Chandler 23 miljoen dollar buiten de rechtszaal om en de rechtbank besluit Jackson niet te vervolgen.

2003

Flash forward naar tien jaar later. Het is 2003 en Martin Bashirs documentaire Living with Michael Jackson komt uit. Nog meer dan een decennium eerder staan de nieuwsmedia bol van verhalen rondom Jacksons vermeende misbruik. Bashir sprak met Jackson zelf, op diens landgoed Neverland, over de jonge jongens die daar regelmatig logeren. Jackson geeft toe dat hij het bed met hen deelt, maar benadrukt dat hij geen sex met hen heeft. In de docu noemt hij samen slapen ‘een prachtig iets’.
Arrestatie Michael Jackson

Jackson zelf stelde achteraf dat de documentaire een ‘bedrieglijk’ beeld van hem schetste, maar dat voorkwam niet dat-ie voor veel ophef en een hernieuwde interesse in de eerdere beschuldigingen zorgde. Eén van de jongens in de film, Gavin Arvizo, bekent na de uitzending dat de King of Pop hem wel degelijk aangeraakt heeft. Daarop wordt Neverland, in november 2003, door de politie onderzocht – en Jackson gearresteerd. In 2005 begint de rechtszaak rond het onderwerp, waarin veel betrokkenen (onder wie Home Alone-ster Macaulay Culkin, met wie Jackson bevriend was) ontkennen dat de ster ooit een vinger naar hen heeft uitgestoken.
Wade Robson

Ook choreograaf Wade Robson – als kind te zien in enkele videoclips van de ster – stelt in de rechtszaak dat Jackson zich nooit schuldig heeft gemaakt aan seksuele misgrijpen. Robson stelde dat als tiener, ook in 1993. Opmerkelijk genoeg is hij nu één van de twee mannen die in Leaving Neverland naar voren stapt als slachtoffer. Het is niet de eerste keer dat hij beschuldigingen aan het adres van Jackson uit; dat deed hij voor het eerst in 2013, een kleine vier jaar na diens overlijden. Net als het andere slachtoffer dat nu naar voren stapt, James Safechuck, klaagde hij Jacksons nabestaanden enkele jaren geleden aan. Beide rechtszaken werden afgewezen. De zaken waren verjaard.

Michael Jackson met een jonge Wade Robson:

Dit weekend ging de vier uur durende documentaire 'Leaving Neverland' in première op het Amerikaanse filmfestival Sundance, maar niet zonder psychologische begeleiding voor wie de expliciete details te shockerend vond: 'Michael Jackson misbruikte ons' https://t.co/nwEanF7KCh pic.twitter.com/XIxHw05qX0
— humo (@Humo) January 29, 2019

‘Onthutsende inhoud’

Volgens Amerikaanse media zijn de onthullingen die beide mannen in Leaving Neverland doen onthutsend. Robson stelt onder meer dat Jackson hem oraal bevredigd heeft en probeerde te penetreren. Het laatste seksuele contact zou hebben plaatsgevonden toen Robson – die later onder meer samenwerkte met andere grote popsterren, zoals Britney Spears – veertien jaar oud was. Tijdens de vertoning van de docu op het Sundance Festival waren er hulpverleners aanwezig in de zaal. De expliciete inhoud van de film zou volgens de festivalorganisatie als ‘zeer schokkend’ kunnen worden ervaren.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')