abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 20:30:49 #1
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_184842284
registreer om deze reclame te verbergen
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden en eten met 1-jarigen... voor zover dat mogelijk is :P

1317664598_kid_vs_water_hose.gif
disclaimer
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 20:34:47 #2
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_184842360
Filmpjes heb ik ook nog trouwens. Noud heeft een nieuwe hobby :')

disclaimer
pi_184842827
DFD. O+ Leuk om jullie kindjes weer eens te zien. :)
Sinds we niet meer aan BFD meedoen maak ik aanzienlijk minder foto's. :@ Hier eentje van laatst een Mac ontbijtje waar hij de vloer plus gevallen eten bewondert.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gisteren aten we zoete aardappelblokjes, wat is hij daar toch gek op. Hij zat al vrij snel op mijn bord te wijzen, meestal wil hij dan mijn vork, maar hij wou dus meer hebben.

Hij wil trouwens bijna niet meer de wandelwagen in. Heb ik net die riempjes om zijn armen, laat hij zich aan de onderkant eruit glijden (en bungelt dan met zijn armen in die riempjes.) Omhoog krijg ik hem dan niet meer want hij maakt zich stijf als een plank.
Poging twee zet ik de wagen in ligstand, dan rolt hij zijwaarts. Voetjes komen dan ook akelig dicht bij mijn gezicht, want ik ben maar klein.
Zit hij er dan eenmaal in dan vindt hij het best leuk. :')
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_184842858
registreer om deze reclame te verbergen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat knap al Lemijn! Ik verbaas me er elke keer weer over wat ze al kunnen/begrijpen. En een duidelijk huis waar een kind woont, met een knutsel aan de muur O+

Ja en nee gebruiken ze hier al een een maand of twee best goed, inclusief wild knikken of schudden met het hoofd alsof ik het anders niet begrijp. Ze veranderen alleen soms nog heel abrupt tussen ja en nee, vooral als ze de vraag niet helemaal goed begrijpen, maar voor simpele vragen als 'wil je nog een boterham?' werkt het al erg fijn.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_184843012
Hier komt op sommige dingen ook een hele enthousiaste "jaaaaaaaaa". Bijvoorbeeld als hem iets lukt wat hij voorheen nog niet kon :D dan zit ie stralend op een knopje te drukken bijv en jaaaaaaaaaah O+ te roepen van verrukking O+ _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_184843330
Ach, wat zijn ze toch leuk al jullie dreumesen O+
  dinsdag 5 februari 2019 @ 21:21:14 #7
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184843539
registreer om deze reclame te verbergen
Ja leuk he. Ik verbaas me ook elke dag. Dan hoor of lees ik ergens wat, en dan denk ik 'dat kan hij vast nog niet' en vervolgens gaat het prima...

Die knutsel is de enige die ik tot nu toe heb gekregen van de crèche! Dus die koester ik *; .

Tappende Noud, haha. Ik had Jacob echt goed gedrild met mijn telefoon: het enige dat hij ermee deed was met een grote grijns aan mij geven. Maar nou heeft hij opeens ontdekt dat er beeld komt als hij op de home-knop drukt. En dat je daarmee kan schuiven. En dat als je nog een paar keer drukt er een ander scherm verschijnt. Dus ik moet 'm tegenwoordig afpakken in plaats van gewoon mijn hand ophouden om 'm terug te ontvangen.... }:| .

Punker Lala _O_ .

PKM hij heeft een echt kapsel! Wat worden kinderen daar toch groot van.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184843564
Oh leuk! Foto's! Verhalen!
Ysje is heel gedecideerd in zowel ja als nee. :) . Hij is sowieso lekker aan het brabbelen en er komen steeds meer enigszins verstaanbare woorden uit. Zo leuk is dat. O+ . Zijn stopwoordjes zijn 'ooooh' en 'wow'. Eigenlijk werkt dat heel goed, want een van die twee is bijna altijd wel toepasbaar. :D .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze hebben sowieso veel lol de laatste tijd samen. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184844061
Ik ben 10 jaar van mijn leven verloren zojuist. Mijm is echt een rauwdouwer en heeft bijna wekelijks een tand door zijn lip. Net ging hij na het eten de douche in, maar ging als een malle rondjes draaien en buikschuiven in de cabine. Net toen mijn vriend hem rustig wilde krijgen schoot hij uit met zijn hoofd tegen de rand. Bloed en een flinke jaap net onder zijn wenkbrauw. Dus ik met kind in pyjama naar de huisartsenpost geweest en die heeft het keurig geplakt, hopende dat het niet alsnog gehecht hoeft te worden :{
De huisarts ging de andere huisarts erbij halen om te komen kijken. Hij lag bij mij op schoot op de behandelkamer, met een enorme snee in zijn gezicht en keihard te lachen :')

Jullie kinders zijn echt zo tof allemaal! En ze worden zo groot ook. Hier is ‘daaaaaaar’ met zo’n precies wijzend vingertje nu heel leuk om te doen. En ja en nee komt er af en toe ook al wel uit. Verder is Mijm meer van het zingen, hij is heel erg verlief op Luca ‘Luuuuuuuuuuuunaaaaaa’. Dat zingt ie echt de hele dag O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184844259
Jullie dreumessen. O+ O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_184844590
Jullie dreumesen inderdaad O+

Wat schrikken LeSage! Gelukkig kon het geplakt worden.

Hier ook 10 jaar van mijn leven verloren vanavond trouwens. Ik kwam thuis, Casper kroop een beetje rond. Ik gooi de was van de wasmachine in de droger en denk vervolgens wat is het stil. Is het traphekje eigenlijk wel (goed) dicht?! en loop hard naar de hal en net voor ik er was hoor ik dat ie dus inderdaad van de trap valt ;(. Geen idee van welke tree. Gelukkig geen schade en weer een wijze les geleerd om in het vervolg te controleren of alles goed dicht zit.
pi_184845145
Wat leuk om al jullie dreumesen weer te zien O+ O+ O+

De ziektekiemen hebben ons huis ook bereikt :{ Vanmiddag belde het kdv of ik kroketje kon ophalen. Ze gloeide helemaal en wilde niets, alleen maar op mij zitten. Morgen en donderdag is ze thuis dus hopelijk knapt ze dan weer wat wat op.

Ik vond nog deze leuke foto van haar op het kdv. Thuis is ze ook steeds meer aan het tekenen & knutselen O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184849006
LeSage en Fleur, wat een schrik! Kan me voorstellen dat je daarmee 10 jaren van je leven verliest. Alles goed met Mijm en Casper?

Ik was gister ook erg geschrokken. Simon klimt vaak op de bank en gaat dan op de bank staan, lopen en "springen", iets wat wij niet willen en wij zeggen ook elke keer dat ie op de bank mag zitten, maar niet staan e.d. Ik zat op de ene bank, Simon klimt op de andere bank en gaat staan en lopen. Op het moment dat ik zeg dat dat niet mag en hem op zijn billen wil neerzetten, loopt ie snel naar armleuning, werpt zich tegen de armleuning aan, maar omdat die natuurlijk lager is dan de rugleuning, kukelt ie er meteen head first overheen. Net voor ie met zijn hoofd de grond raakt, weet ik hem op te vangen, geen idee meer hoe ik dat gedaan heb en hoe ik zo snel kon zijn.

Uiteindelijk dus goed afgelopen, maar van de schrik heb ik wel even zitten huilen.
Ik kan dan ook meteen alles te ver doordenken, stel dat ie gevallen was en zijn nek had gebroken, stel dat.... enz. :@ :@
pi_184849012
Fazz, wat een schattige foto O+
pi_184849157
Jeetje, wat een brokkenpiloten zijn die dreumessen!

Hoe gaat het met Casper?

Mijmpie heeft de hele nacht gewoon geslapen en stond net schaterlachend aan zijn ledikant, dus dat gaat wel goed :7

Tolstoi, wat klote als je zulke gedachtes erbij krijgt. Dat heb ik mezelf gelukkig wel af kunnen leren, anders zou ik die 2 jongens van mij met plastic noppenfolie in moeten pakken :') hun vader heeft zichzelf ook volwassen gekregen en die was exact zo, dus ik vertrouw erop dat het goed komt.
pi_184849263
Iedere keer als de kaptein weer ergens met zn koppie op knalt denk " nou ja, dan maar geen raketgeleerde :+"
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_184849699
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 07:44 schreef littledrummergirl het volgende:
Iedere keer als de kaptein weer ergens met zn koppie op knalt denk " nou ja, dan maar geen raketgeleerde :+"
:D Misschien geeft het de hersens juist wel een extra stimulans :P Maar wel herkenbaar dat de schrik er dan zo in zit, sterkte voor de kleintjes LeSage en Tolstoi!

Wat leuk om jullie dreumesjes te zien O+

Hier moest madam net zo hard hoesten dat het halve broodje en melk over me heen kwam, verder is ze weer hartstikke vrolijk, alleen dat hoesten blijft zo hangen -O- Foto is van afgelopen week, ik blijf het raar vinden om mijn baby te zien staan :P Pogingen tot lopen doet ze nog niet overigens.

3-B27500-D-128-E-4-E6-B-A9-D9-1-C02-A099-E473.jpg
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 6 februari 2019 @ 09:17:19 #18
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_184850070
Wat leuk om jullie dreumesen weer eens te zien! O+
Wat zijn ze allemaal groot aan het worden zeg!

Ik vind Ella ook steeds meer peuter worden. Duurt ook nog maar 1,5 maand natuurlijk.
Zondag zei ze ineens een hele zin: 'waars die annere sok?' :o

Poeh, jullie brokkenpilootjes. Altijd weer schrikken hè. Gelukkig allemaal goed afgelopen!

quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 07:44 schreef littledrummergirl het volgende:
Iedere keer als de kaptein weer ergens met zn koppie op knalt denk " nou ja, dan maar geen raketgeleerde :+"
Haha :D
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_184853551
Hahaha ldg _O-

Dat klinkt ook als een echte peuter Sylver :D

Wat schrikken TolStoi!

Oh die dutjes overdag gaan hier zó ruk tegenwoordig, ik word er moedeloos van. ‘s Avonds is er geen probleem en kan ik hem wakker wegleggen maar overdag is het echt drama. Net weer een uur bezig geweest, een uur volgehouden met hem niet uit bed te halen. Weggaan, even laten huilen, naast gaan zitten, niet tegen praten maar hij geeft gewoon niet op. 1 minuut in ons bed en hij is vertrokken maar dat wil ik gewoon niet }:|. Hem eruit halen en mee naar beneden nemen is ook geen optie want moe. En nu lig ik er mee in bed en durf ik m niet weg te leggen vanwege de drama van net :{w.

Edit: wel gedaan en de drama begint weer van vooraf aan. Ik ben nu 2 uur (!) bezig met een dutje. En hij is oververmoeid, hij kan niet eens meer normaal op z’n benen staan ;(. En het probleem is dat dit nu al 2 a 3 maanden aan de gang is. Elke dag opnieuw. Bij m’n ouders, bij de opvang en bij ons, vandaar dat ik accepteren en er maar bij gaan liggen in ons bed niet meer als optie beschouw.

[ Bericht 1% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 06-02-2019 13:38:42 ]
  woensdag 6 februari 2019 @ 14:09:21 #20
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_184854938
Oei, wat een schrik van jullie dreumesen zeg! Zeker een paar jaar ouder geworden in korte tijd. Goede insteek, ldg, moeten we hier ook maar invoeren :P

Hoewel ik geen foto's plaats, geniet ik wel van jullie DFD O+ zo leuk om te zien hoe ze echt steeds minder baby worden en echt een kindergezichtje krijgen O+

Oei fleur! Wel frappant dat hij 's avonds dan wel slaapt. Misschien ligt het aan zijn bed? Is hij toe aan een peuterbed? Iets anders kan ik ook niet bedenken :{
  woensdag 6 februari 2019 @ 19:21:05 #21
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184861564
Hier ook geen tips Fleur! Günther slaapt nu sinds twee weken overdag en aan het begin van de avond/nacht weliswaar in z'n ledikant, maar wakker wegleggen krijg ik voor geen meter voor elkaar. Ik wieg 'm (zowat dertien kilo! :')) tot -ie in slaap valt en dan nog een paar minuten (stuk of acht) door totdat ik voel dat hij in een diepere slaapfase zit en dan leg ik 'm heel zachtjes neer. Niet ideaal, maar aan de andere kant: meermaals per dag automatisch een beetje lichaamsbeweging voor mij :7
Wo ist der Führer, der mich führt?
  woensdag 6 februari 2019 @ 19:25:25 #22
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184861651
Straks even de DFD-oogst bekijken als ik mijn telefoon (vanwege het in slaap wiegen in een donkere kamer *)) niet meer in de nachtstand heb staan :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184863031
Dat zou ik nog acceptabel vinden mini, maar hij wordt overdag tegenwoordig wakker zodra ie z’n bed raakt. Alleen in ons bed is niet veilig genoeg en peuterbed ook nog niet denk ik. Ik heb inmiddels geen plan B&C. meer. En als hij wakker is lukt zelfstandig spelen ook niet echt momenteel. Pittige fase dit :+

Mijn frustratie van vandaag komt ook wel voort uit een nacht waarin ie van 05:15-07:30 constant gehuild heeft en dat ik zelf echt een prutweek heb waarin ik veel te druk ben (en dat duurt nog een week of 2) :')

Edit: Het lijkt niet zo maar verder is ie wel heel leuk hoor O+. Ik loop de halve dag met een oranje unox muts op omdat ie daar de hele tijd mee aan komt zetten :')

[ Bericht 11% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 06-02-2019 20:29:34 ]
  woensdag 6 februari 2019 @ 20:29:20 #24
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184863138
Dat klinkt ook wel als een slechte samenloop van omstandigheden, Fleur. Na dat soort nachten wil ik ook altijd extra graag dat Jacob gaat slapen 's middags zodat ik even pauze heb, maar zo werkt het niet. Zo flauw!
Wat ik dan zelf meestal doe is hem eerst een poos laten gaarkoken in z'n bed zodat ik toch even tijd alleen heb, en op een gegeven moment het opgeven en dan gelijk naar buiten gaan. Omdat binnen dan niks lukt en ik vaak baal. Dus dan gaan we lopend of fietsend iets doen waar ik zelf baat bij heb, naar een winkel een stukje verder of zo, en dan op de terugweg langs de speeltuin. Dat breekt de middag en zittend in de fietsstoel of de wandelwagen kan hij ook niet omvallen :P.

Geen tips trouwens. Want ik lees dat het structureel niet lukt. Heb je een theorie waarom hij niet wil slapen? Wat er anders is dan 's avonds?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 6 februari 2019 @ 20:32:06 #25
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184863190
Die badfoto *; .

Die sneeuwfoto en knutselfoto van het KDV *; .

Grote C *; . Volgens mij is dat een heel handig tafeltje om aan te staan! Loopt ze al langs of is het vooral optrekken tot staan wat ze doet?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')