abonnement Unibet Coolblue
pi_184952421
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:23 schreef Gia het volgende:

[..]

De tijden zijn veranderd.
Tegenwoordig bestaat de prestatiebeurs niet meer. Alles lenen. Die van ons heeft dat nog net wel gehad. Maar zijn vriendin niet.
Wij wonen op 7 minuten treinen van Eindhoven, waar hij de Fontys heeft gedaan. Waarom zou je je in de schulden steken voor zelfstandigheid, als je gratis thuis kunt wonen op 7 minuten treinen van school, en stukje met de bus.

Overigens was het steeds zijn bedoeling om na de studie meteen uit huis te gaan, maar nu hij een vriendin heeft, wil hij liever eerst sparen, vaste baan vinden en dan kopen. Financiële zekerheid, eigenlijk. Als zij bij elkaar blijven, komt zij er straks met een flinke schuld bij. Is toch fijn als ze hier nu al op kunnen anticiperen.

En omdat wij beneden slapen, heeft hij de hele bovenverdieping en zitten we elkaar niet in de weg.
Van ons mag ie
De tijden zijn dan erg snel veranderd (is ook zo hoor). Het is 6 jaar geleden dat ik afstudeerde en 5 jaar geleden dat ik dat appartement kocht :’)

Hoever je van je studieplek af woont zal ook meespelen. Mijn ouders en ik woonden 3 uur van de universiteit vandaan :’) (met het ov). Maar dat vond ik niet erg, ik wilde zelf ook uit huis.

“Even” een vaste baan vinden is overigens niet zo makkelijk (hangt wel af van wat voor studie jouw zoon heeft gedaan).

Overigens is t niet zo dat als je vroeg uit huis gaat dat je dan geen of minder financiële zekerheid kunt creeeren dan iemand die thuis blijft. 1,5 jaar na aankoop appartement (dus op Mn 28e) was Mn studieschuld afgelost en hield ik maandelijks genoeg geld over om te gaan sparen voor mijn volgende huis (een grotere). Wat ik nu dus doe

Die financiële zekerheid hangt meer af van wat voor baan je vindt na je afstuderen dan van Hoelang je thuis bent blijven wonen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')