abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  KLB - Beste topicstarter 2018 maandag 4 februari 2019 @ 13:27:22 #1
428460 Werkman
pi_184814229
registreer om deze reclame te verbergen
Soms heb je van die gevallen dat pech en geluk door elkaar lopen, zoals men wel eens noemt geluk bij een ongeluk.
Neem nou dat gedoe met mijn ouders met hun gezondheid, in het begin lijkt het erg maar na medisch ingrijpen knappen ze gelukkig op.
Die ouwe is langzamerhand weer zelf op de kringloop begonnen, zij het nog steeds met behulp van mijn oom. mijn moeder haalt weer boodschappen op der scootmobiel en alles lijkt weer lekker zijn gang te gaan, ware het niet dat die ouwe een gat in de omheining ontdekte op het terrein van de kringloop.

Weliswaar is er cameratoezicht op het terrein en de gebouwen en was het ze niet gelukt het gebouw binnen te komen, al met al voelde die ouwe er zich niet lekker bij en bezon ie zich op extra maatregelen.
Ik besloot daarop op eigen initiatief op zoek te gaan naar een betrouwbare waakhond.
Ik dacht een geschikte gevonden te hebben op Marktplaats.
Namelijk een pikzwarte Bouvier van een jaar oud, van karakter een buitenhond, erg vriendelijk maar ook erg waakzaam. alle spuiten al gehad , beetje last van overwicht vanwege de sterilisatie maar dat was met een beetje dieet wel te verhelpen, leek me een erg goede keuze dus ik gebeld, en om een lang verhaal kort te maken konden we haar ophalen.

Intussen was het gaan vriezen en was het voor mijn moeder geen doen om boodschappen te gaan doen op de scootmobiel. Dat werd dus overgelaten aan mijn broer, omdat die echter te stom is om te poepen en zoals bekend zelfs de kleinste dingen verkloot werd maar besloten dat ik mee moest, hetgeen ook goed uitkwam omdat we dan ook tegelijkertijd die hond op konden halen.
Om het zekere voor het onzekere te nemen dat we voor beide taken geen ruimte te kort kwamen en om het bij één rit te houden liet ik mijn Taunus staan en werd het de bedrijfsauto van de kringloop met mijn broer als chauffeur.

Zo gezegd, zo gedaan, Op mijn aanwijzing reed mijn broer naar het adres van verkoper en binnen een mum van tijd hadden we het enthousiaste dier achter in de bedrijfsauto.
Nu is die bedrijfsauto een afgetrapte Renault 4 uit het stenen tijdperk met voorin twee stoelen.
Niet echt een model om reclame mee te maken met je bedrijf maar de beste exemplaren uit je wagenpark geef je begrijpelijk niet aan zo'n figuur als mijn broer mee.

d77b2d345e7246e1d511836cedc49061--renault--classic.jpg

Toen we onderweg naar de supermarkt reden zat ik het boodschappemlijstje rustig door te nemen terwijl mijn broer aan het knetteren en schelden was tegen dat beest dat heen en weer draaide, tegen de rugleuning van mijn broer aan sprong en aan zijn oor likte onder allerlei gejank en gekwispel.
Omdat ik een dierenliefhebber ben kon ik dat hebben en om mijn broer lekker te neten zei ik dat ik dan maar degene was die bij de super naar binnen ging terwijl hij op de hond moest passen.
Onder luid gevloek en gescheld van mijn broer stapte ik met een grimas en stilletjes genietend uit. ''EN OH WEE ALS JE DAT ARME BEEST WAT DOET!!! DAN GEEF IK JE LINKS EN RECHTS OM ZO'N HARDE MEP DAT PA ER NOG WAT KAN LEREN!!!!''
En ik sloeg de deur dicht.
Omstanders die het het hele tafereel in de gaten hadden keken lachend toe, vooral toen ze door de voorruit zagen dat dat beest zowat bij mijn broer in de nek sprong en je hem meters verderop nog kon horen vloeken en knetteren!

Even later liep ik met een halvolle kar door de gangpaden van de super, ik had de helft van het lijstje al ingeladen en las het op mijn gemak nog eens door voor de rest, ik had expres mijn telefoon uitgezet zodat mijn broer niet aan mijn kop kon janken.
Ik ergerde wel een beetje omdat het stervensdruk was en ik nog maar net een kar te pakken had kunnen krijgen met een kapot wiel dat schuin stond, niet zo lekker lopen maar ik was toch bijna klaar.
Toen ik daar net de bocht van een gangpad om ging was ik getuige van het volgende tafereel:

Een aanzienlijk gezette (lees moddervette) donkere dame, gezien haar accent schijnbaar afkomstig van de Antillen of Curaçao, was daar met haar eveneens exotische man boodschappen aan het doen, Haar man liep achter de kar en wilde, zoals het winkelende mannen betaamt, schijnbaar gewoon lekker opschieten en snel klaar zijn.
Dat werd hem kennelijk niet in dank afgenomen door zijn vrouw gezien haar erg luide en bombastische geschreeuw:
(Stel je het volgende voor met vet Surinaams accent en bijbehorende handgebaren)

''IK HEB NIKS AAN JOUW!!! HELEMAAL NIKS!!!! VOOR DE ZOVEELSTE KEER MOET IK JOU ZEGGEN!!! IK KIES MIJN BOODSCHAPPEN BEWUST UIT!!! DE DOKTER HEEFT GEZEGD DAT IK GEZONDER MOET GAAN ETEN!!! IK NEEM DE TIJD OM GOEDE DINGEN TE KOPEN!!!! JIJ DENKT ALLEEN MAAR AAN SNEL NAAR HUIS TE KUNNEN EN JE STEUNT ME NIET!!! JIJ MOET MIJ STEUNEN!!! JIJ HOORT MIJ TE STEUNEN!!!''

- De man sputterde iets onverstaanbaars-

''JA WAT!!! VIND JE HET WEER NIET BELANGRIJK??? BETEKENT MIJN GEZONDHEID ZO WEINIG VOOR JE??? ALS JE SNEL VAN ME AF WILT KUN JE HET OOK GEWOON ZEGGEN HOOR!!! JA WAT???? JE BENT ER TOCH BIJ GEWEEST TOEN ER GEZEGD WERD DAT IK MET DIT GEWICHT KLACHTEN GA KRIJGEN??? DAAR WAS JE BIJ!!!
STEUN ME DAN VUILE KLOOTZAK!!!!''


De discussie liep schijnbaar zo hoog op dat toen de walvis dame in kwestie achteruit liep ze niet in de gaten had dat ik achter haar stond en bijna tegen de vlakte ging toen ze tegen mijn boodschappenkar aan liep, tijdens een draai verloor ze zowat haar balans maar wist zich met behulp van haar man (een beer van een neger met spieren als kabeltouwen) nog net staande te houden.
Ik verwachte orkaankracht 10 maar toen ze van de schrik bekomen was zei ze '' SORRY MIJNHEER, IK WAS ZO DRUK IN DISCUSSIE DAT IK U NIET IN DE GATEN HAD!!!''
Ik bleef hartstikke relaxed en wilde net zeggen ''Dat geeft niet'' toen ineens mijn broer als een razende met een rooie kop om de hoek van het gangpad kwam aanzetten...

Wat was er van te voren gebeurd? Mijn broer had besloten tijdens mijn afwezigheid even de auto uit te gaan voor een portie kibbelingen bij de viskar naast de super en toen die kloot terugkwam zag ie tot zijn ontzetting dat de hond de hele bekleding van de auto aan stukken had gescheurd.
Wetend dat hij hiervoor afgerekend zou worden door die ouwe ging ie witheet naar binnen om bij mij verhaal te halen...hij vond me al snel in het gangpad waar bovenstaande zich met de vrouw net had afgespeeld!!

''HEE KLOJO!!!! MET JE TERINGBOODSCHAPPEN EN DIE GORE DIKKE TEEF VAN JE!!!!''

Hij had het natuurlijk tegen mij maar hij keek net vlak langs het Surinaamse echtpaar dat hem en ook elkaar geschrokken en verbaasd met ogen als schoteltjes en open bek aankeek.
Onbewust van het feit dat hij de verkeerde indruk wekte tierde ie verder vanuit het onderste van zijn longen, met knalrooie kop met spieren zichtbaar in zijn voorkop.
Hij leek helemaal te exploderen toen ik onverschillig mijn schouders ophaalde. iets wat het donkere echtpaar voor me niet zag en er dus geen benul van had dat ie met mij communiceerde.

''JAAAA WAT!!!!! MET JE ONVERSCHILLIGE ROTKOP!!! MOET JE DIE KAR EENS ZIEN!!!
WAT DIE MODDERVETTE ZWARTE TEEF VAN JE MET DIE KAR GEDAAN HEEFT!!!
HELEMAAL NAAR DE KLOTE!!!! ALS JE MAAR WEET DAT IK NIET VOOR DE KOSTEN OPDRAAI VOOR DIE HONDEKOP!!!!''


Stomverbaasd keek het Surinaamse echtpaar in de ronde en keken toevallig in mijn richting en zagen mij toen met de boodschappenkar met dat scheve wiel...Ik daarentegen stond wat flauwtjes aan te kijken met een vlak handgebaar van ''tja...''

Tijd om verder te reageren kreeg ik niet, want de Surinaamse dame begon ineenms luidkeels te janken en te schreeuwen terwijl haar man snuivend met bloeddoorlopen ogen en grote stappen richting mijn broer liep.
Mijn broer keek stomverbaasd maar kreeg niet eens de tijd om te knipperen.
Met een geweldige mokerslag van een bruine arm die je gerust een boomstam kunt noemen belande mijn broer met een geweldige achterwaartse salto en een paar tanden in zijn bek minder in het vriesvak van de pizza's.
De neger liep er nog naar toe om hem er uit te pklukken maar werd door zijn vrouw opzij geduwd die al razend en huilend begon te tieren en mijn broer bij zijn kraag pakte:
''VIEZE VUILE POKKENRASCIST!!! MENSENHATER!!! KLOOTZAK!!! PAK AAN!!!! WAAROM DOE JE MIJ ZO'N PIJN FUCKING BAKRA!!! EN IK KEN JE NIET EENS!!!! HIER!!! VOEL HIER MAAR JIJ VIEZE BULER!!!!''

Terwijl de klappen van een diepbevroren pizza die ze ervoor gebruikte (ze sloeg hem ook nog eens expres met de hoeken en niet met de platte kant) in ieders trommelvlies duidelijk hoorbaar was en een heel leger winkelpersoneel en ook de manager toesnelde begaf ik me verder met de boodschappenwagen naar nog een gangpad en daarna naar de kassa...
Terwijl ik bij de kassa stond af te rekenen was het rumoer nog steeds aan de gang, hoorde ik de Surinaamse vrouw, het winkelpersoneel en de mensen er omheen nog flink schreeuwen.
Toen ik net aan de beurt was zag ik daar de mannen in zwarte pakken met gele strepen door de ingang naar binnen rennen al druk praten door hun walkie-talkie...

Op de vraag van het kassameisje wat er aan de hand was antwoordde ik onverschillig ''Ik zou het niet weten.'' en sommeerde haar om haar aandacht bij het afrekenen te houden.
Toen ik met twee volbeladen tassen naar buiten liep kwam daar nog meer politie in de vorm van een arrestatiewagen en ook een ambulance...
Ik laadde de boodschappen achterin de auto, liet de hond naast me op de passagiersstoel zitten en begaf me op de heenweg naar huis...
Onderweg echter begaf ik me nog even naar een maat van me die werkt op een autosloperij en van wie ik nog wat te goed heb voor het storten van een betonnen vloertje.

Later in de middag begaf ik me met de auto met de hond en de boodschappen het erf van de kringloop op waarop ik gelijk ontvangen werd door mijn ouders...
''WAT IS ER NU WEER VOOR GEZEIK? IK KRIJG TELEFOON VAN DE POLITIE DAT JE BROER OP DE EHBO LIGT NA RUZIE IN DE WINKEL EN GEARRESTEERD IS WEGENS RASCISME MET EEN VRACHTLADINFG GETUIGEN, EN HIJ SCHEEN ALLEEN MAAR VAAG TE MUMMELEN OVER DE AUTO DIE KAPOT IS!!!''

ik antwoordde echter dat ik van niks wist, gewoon boodschappen gedaan had en bij het terugkomen alleen de hond achtergelaten in de auto aan trof, en omdat ik geen zin had om op hem te blijven wachten omdat dat beest anders de hele boel onder zou zeiken ik alvast maar ben gaan rijden...

Terstond keen die ouwe in de wagen maar zag niks, behalve dan de gebruikelijke teringzooi van mijn broer zoals opgedroogde bagger en snoeppapier maar geen kapotte stoelen, al waren het wel andere modellen, maar met hoezen er omheen viel dat toch niet op. :')

In ieder geval was mijn moeder blij dat ze voorlopig geen boodschappen meer hoefde te doen, ze begon gelijk aan het eten en omdat mijn broer voorlopig toch niet thuis kwam was er ruimte en eten genoeg voor mij dus dat scheelde mij weer koken... :9

Klacht: Dat kreng had tijdens de rit naar huis nog wel mijn statiegeldbon van 2,50 ¤ kapot gevreten die ik door al die heisa bij de kassabon was vergeten in te leveren! :(

[ Bericht 0% gewijzigd door Werkman op 04-02-2019 14:45:20 ]
  KLB - Grootste baggeraar 2018 maandag 4 februari 2019 @ 13:27:40 #2
451823 Plompzakker
#FREE Vogeltjesdans
pi_184814238
Geen DM gehad
Overigens ben ik van mening dat dit weer een goed topic is vogeltjesdans
pi_184814242
Direct lezen :)
pi_184814258
registreer om deze reclame te verbergen
Geen DM zo in de auto lezen.
  Moderator maandag 4 februari 2019 @ 13:28:51 #5
319274 crew  Vanillekwark
De grote boze VK
pi_184814261
Geen DM gehad.
pi_184814294
Geen DM gehad.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 4 februari 2019 @ 13:31:08 #7
472597 Goudenvis
#FreePlompzakker
pi_184814324
registreer om deze reclame te verbergen
Ga het sowieso niet lezen
  maandag 4 februari 2019 @ 13:31:09 #8
479373 Banaanvragen
Voor al uw Banaanvragen
pi_184814325
Geen DM gehad
pi_184814419
Pm gehad
  maandag 4 februari 2019 @ 13:34:56 #10
445528 DerRabbit
Eat, Sleep, Race, Repeat!
pi_184814425
PM gehad, morgenvroeg even lezen als ik onder de baas zijn tijd aan het schijten ben O+ O+
“Cycling isn’t a game, it’s a sport. Tough, hard and unpitying, and it requires great sacrifices. One plays football, or tennis, or hockey. One doesn’t play at cycling” – Jean de Gribaldy
  winnaar ONZ verkiezingen 2018 maandag 4 februari 2019 @ 13:34:59 #11
245701 naatje_1
Naatzipiraat
pi_184814427
Pm gekregen, zo eens lezen
Hier schreef koffiekoekje het volgende: naatje_1 is per definitie geloofwaardiger :)
Hier schreef yvonne het volgende: Ik post wederom in een naatje_1 kwaliteitstopic *O*
pi_184814428
PM gehad, nu topic lezen.

[ Bericht 4% gewijzigd door itchycoo op 04-02-2019 13:40:35 ]
  KLB - Beste topicstarter 2018 maandag 4 februari 2019 @ 13:35:45 #13
428460 Werkman
pi_184814452
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:28 schreef DETELEVISIEKIJKER het volgende:
Geen DM zo in de auto lezen.
quote:
9s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:30 schreef vosss het volgende:
Geen DM gehad.
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:28 schreef DETELEVISIEKIJKER het volgende:
Geen DM zo in de auto lezen.
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:31 schreef Banaanvragen het volgende:
Geen DM gehad
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:27 schreef Plompzakker het volgende:
Geen DM gehad
DM service word PM service, minder omslachtig, handiger maar kan na het plaatsen ff duren. :7
pi_184814482
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:35 schreef Werkman het volgende:

[..]


[..]

DM service word PM service, minder omslachtig, handiger maar kan na het plaatsen ff duren. :7
PM gehad _O_
pi_184814488
eerste keer ooit dat ik een PM gehad heb van een werkman topic, word er gewoon emotioneel van O+ Eerst even een paar tranen wegpinken en dan snel lezen!
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator maandag 4 februari 2019 @ 13:37:54 #16
393783 crew  Amarantha
Valar Morghulis
pi_184814507
Dit lees ik later wel even hoor. :o
  Moderator maandag 4 februari 2019 @ 13:38:20 #17
306837 crew  Flippiee
pi_184814516
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:37 schreef Gripper het volgende:
eerste keer ooit dat ik een PM gehad heb van een werkman topic, word er gewoon emotioneel van O+ Eerst even een paar tranen wegpinken en dan snel lezen!
Dit _O_
Op zondag 13 januari 2019 00:42 schreef haags_kwartiertje het volgende:waar wij zijn is het een FEEstje
pi_184814543
Telefoontje gehad.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_184814581
Schitterend topic. _O- _O_ _O- _O_ _O- _O_
  KLB - Beste topicstarter 2018 maandag 4 februari 2019 @ 13:41:41 #20
428460 Werkman
pi_184814592
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:31 schreef Goudenvis het volgende:
Ga het sowieso niet lezen
Aan een paint word ook weer gewerkt. :7
  maandag 4 februari 2019 @ 13:42:06 #21
243445 genakt
Alea Iacta Est
pi_184814597
Geen DM gehad
Op woensdag 26 mei 2010 18:00 schreef Darkestrah het volgende:
Ik heb van horen zeggen dat genakt een behoorlijk goede keus is. Wat heb je te verliezen?
  KLB - Beste topicstarter 2018 maandag 4 februari 2019 @ 13:43:43 #22
428460 Werkman
pi_184814640
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 13:37 schreef Gripper het volgende:
eerste keer ooit dat ik een PM gehad heb van een werkman topic, word er gewoon emotioneel van O+ Eerst even een paar tranen wegpinken en dan snel lezen!
Ik heb nu een PM lijst aangemaakt in het adressenboek van de PM, nooit meer iemand overgeslagen of dubbele DM's meer.
Diegene die hun mailbox dan vol hebben moeten even leeg maken. :7
pi_184814675
Nu gelezen.
Goed verhaal wederom Werkman!

Lullige samenloop van de omstandigheden zo met de DIKKE TEEF en dat misverstand maar het levert wel weer een pareltje van een verhaal op.

Hoe is het nu met je broer?
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Eindredactie Frontpage Nieuws maandag 4 februari 2019 @ 13:46:34 #24
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_184814704
_O- ^O^
Ik heb er één en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame - Irritant mens
  KLB - Grootste baggeraar 2018 maandag 4 februari 2019 @ 13:49:15 #25
451823 Plompzakker
#FREE Vogeltjesdans
pi_184814757
Nog geen PM gehad
Overigens ben ik van mening dat dit weer een goed topic is vogeltjesdans
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')