Jesse_James | zondag 3 februari 2019 @ 18:42 |
Ik weet dat de beste bouillon zelf gemaakt moet worden, maar daar is niet altijd de tijd voor. Dus is mijn vraag wat de beste thuismiddelen zijn om zo dicht mogelijk bij die smaak te komen. | |
Pietverdriet | zondag 3 februari 2019 @ 18:48 |
deze Of deze | |
Pietverdriet | zondag 3 februari 2019 @ 18:49 |
Een klein beetje op een beker kokend water en een snuf zout dan heb je een runderbouillon die net zo goed smaakt als zelfgemaakt | |
uniekhoorn | zondag 3 februari 2019 @ 18:55 |
qua kipboillonblokjes vind ik die van de Aldi het lekkerst, daarna de van de Aldi Als het toch anders moet is de "minder zout" van Maggie ook wel te doen. Maar Maggi, Knorr, AH en Jumbo... Nee. vind ik niet lekker in ieder geval | |
#ANONIEM | zondag 3 februari 2019 @ 18:58 |
| |
Farenji | zondag 3 februari 2019 @ 19:01 |
De kleinste soepfabriek maakt lekkere bouillon, al ken ik zelf alleen de vleesloze, maar die kan zich meten met zelfgemaakt, behalve dan qua prijs want voor de prijs van 1 potje maak ik zelf liters. https://kleinstesoepfabriek.nl/product-categorie/bouillon/ | |
#ANONIEM | zondag 3 februari 2019 @ 19:04 |
Maggi. | |
Whiskers2009 | zondag 3 februari 2019 @ 19:13 |
Volgens de recentste Allerhande Fundo (Belgisch) | |
Whiskers2009 | zondag 3 februari 2019 @ 19:13 |
Hebben die fond? | |
#ANONIEM | zondag 3 februari 2019 @ 19:15 |
"Beste bouillon blokjes/fond?" | |
Whiskers2009 | zondag 3 februari 2019 @ 19:18 |
Ja dus? Is niet hetzelfde product. | |
#ANONIEM | zondag 3 februari 2019 @ 19:19 |
Ik reageerde op bouillonblokjes, schat. | |
#ANONIEM | zondag 3 februari 2019 @ 19:20 |
Dat weet ik. Maar waarom vraag je niet aan Piet of ze ook blokjes maken? Of aan Farenji. Je lette gewoon niet op, mag je gewoon zeggen, hoor. | |
#ANONIEM | zondag 3 februari 2019 @ 19:23 |
Ze was niet bij de les. | |
Mikeytt | zondag 3 februari 2019 @ 19:23 |
Maggi uiteraard, daarna Appie huismerk. | |
uniekhoorn | zondag 3 februari 2019 @ 19:34 |
eerst Aldi dan de Lidl. Tokkie als ik ben | |
Lucky_Strike | zondag 3 februari 2019 @ 19:36 |
Als je ze in huis hebt, wil je dan voor me kijken of er toevallig ui- of knoflookpoeder in zit? | |
uniekhoorn | zondag 3 februari 2019 @ 19:44 |
In geen van de 2 klnoflookpoeder maar in allebei helaas voor jou wel uipoeder.. | |
#ANONIEM | zondag 3 februari 2019 @ 19:48 |
Kan je er niet tegen of voeg je zelf wel ui en knoflook toe? | |
DeltaFlame | zondag 3 februari 2019 @ 19:48 |
Niet helemaal een antwoord op je vraag: maar toch: Gewoon echte bouillon maken en porties invriezen. Gaat prima. Ondanks droeve stemmen die beweren dat het niet zo is. | |
Pietverdriet | zondag 3 februari 2019 @ 19:51 |
Dat kan erg goed, je kn ook fond zelf maken en in ijsblokjeszakjes invriezen Het rundvleesextract wat ik eerder poste is trouwens echt heel goed, je moet goede bouillonmaker zijn wil je een betere zelf maken. | |
vivelafete | zondag 3 februari 2019 @ 19:57 |
Waar zijn deze te koop? Kom ze zelf nooit tegen, maar ben nu wel erg nieuwsgierig. | |
Zalmslaatje | zondag 3 februari 2019 @ 20:00 |
Zijn deze ook goed verkrijgbaar of alleen bij de horeca groothandel? | |
Lucky_Strike | zondag 3 februari 2019 @ 20:03 |
Ik kan er helaas niet tegen. Knorr heeft gelukkig rund- en kippenbouillonblokjes dus ik heb wel mogelijkheden. Bedankt voor het kijken Uniekie | |
Pietverdriet | zondag 3 februari 2019 @ 20:04 |
Ik koop het bij Amazon | |
Zalmslaatje | zondag 3 februari 2019 @ 20:11 |
Beide potjes van 40gr. samen voor 3 tientjes. https://www.amazon.de/Liebig-Fleisch-Extrakt-40g/dp/B008B29AVO Wat is het verschil tussen die 2? | |
Pietverdriet | zondag 3 februari 2019 @ 20:25 |
Die van englert is goedkoper dan die van liebig, maar minder geconcentreerd en is taaier, zijn beide erg lekker. https://www.amazon.de/s/r(...)3&crid=16F7Q2WCMHZEF | |
golfer | maandag 4 februari 2019 @ 00:24 |
Zelfgemaakte bouillon of fond en anders die geconcentreerde van een Duits (?) merk. | |
vivelafete | maandag 4 februari 2019 @ 11:03 |
Thanks! Even bestellen | |
Jesse_James | maandag 4 februari 2019 @ 11:25 |
Zal die van Piet zeker gaan proberen, en misschien die van de kleinste soep fabriek. Hartstikke bedankt voor de antwoorden. | |
anndb | maandag 4 februari 2019 @ 19:01 |
Liebig is top, hier in Belgie gewoon bij de supermarkt (Delhaize) te koop. | |
kwakz0r | zaterdag 9 februari 2019 @ 22:50 |
Ik heb rond kerst die van fundo gebruikt. Zit geen onnodige toevoeging in, vond het lekker. | |
Pietverdriet | zaterdag 9 februari 2019 @ 22:54 |
Wat is fundo? Of bedoel je maggi fondor? Ingrediënten Gejodeerd zout, smaakversterker (mononatriumglutamaat), maltodextrine, palmvet, aroma, specerijen, kruiden. | |
kwakz0r | zaterdag 9 februari 2019 @ 23:34 |
Nee, Fundo http://www.fundo.be/fonds/ Ingredienten (overgetypt van t potje in de kast) water, rundsbeenderen met vlees, kalfsdelen, wortel, uien, selder, tomatenpuree, kruiden, rode wijn, zout | |
Pietverdriet | zaterdag 9 februari 2019 @ 23:44 |
Ah, ken ik niet. Mooi product? | |
kwakz0r | zaterdag 9 februari 2019 @ 23:49 |
Ja ik vind het lekker! Gebruik het als aanvulling of basis, nog niet verdund als soep gebruikt ofzo. T is niet zout, wel smaakvol. | |
Nibb-it | maandag 11 februari 2019 @ 19:38 |
Die zijn inderdaad prima. Heb toevallig vandaag hun garnalenbouillon gekocht, benieuwd hoe die is. | |
Pietverdriet | maandag 11 februari 2019 @ 19:54 |
Lijkt me een goede basis voor kroketten | |
Spanky78 | maandag 11 februari 2019 @ 22:38 |
Lacroix heeft welaardige geconcentreerde fonds. Touch of taste heet het. Niet slecht en bevat niet te veel troep. | |
Strychnos | donderdag 14 februari 2019 @ 11:25 |
Als je een Makro, Sligro of Hanos pasje hebt zou ik lekker de Knorr Professional producten kopen. Deze https://www.unileverfoods(...)1l-25-NL-146346.html | |
Farenji | donderdag 14 februari 2019 @ 13:46 |
Goh, ze kunnen het dus wel, bij unilever. De consumenten knorr spullen zitten doorgaans vol met smaakversterkers, palmvet, gistextracten en andere hulpstoffen. | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2019 @ 13:49 |
Dat heeft er vooral mee te maken dat “wij” dat niet kopen. “Wij” willen goedkoop en een Maggiesmaak. Daar ligt er ook in NL geen Liebig in de winkel en in België wel. | |
Strychnos | donderdag 14 februari 2019 @ 15:51 |
Tuurlijk kunnen ze het maar daar is de prijs ook naar, een gemiddelde Nederlandse consument wil dat niet betalen dus krijgen ze rotzooi. Ik zie niemand van mijn vrienden een fond kopen die ¤10 de liter is. | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2019 @ 16:25 |
Ik maakt het ook liever zelf | |
Strychnos | donderdag 14 februari 2019 @ 16:49 |
Dat is uiteraard het mooist alleen als je dan niet doet gebruik ik liever zoiets uit een pak. Vaak heb ik domweg er gewoon niet de tijd voor of zin in. | |
Spanky78 | donderdag 14 februari 2019 @ 17:09 |
Ik moet zeggen. Demi-glace zelf maken is toch wel heel veel werk. Dus als je dat kunt kopen van redelijke kwaliteit, is dat al snel beter dan iets improviseren met bouillon en tomaat | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2019 @ 17:10 |
Je kan het gewoon maken en dan in ijsblokjeszakjes invriezen. Heb je altijd een klont fond voor een saus. | |
Friday12 | donderdag 14 februari 2019 @ 17:24 |
Hoeveel liter maak je met zo'n potje? | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2019 @ 17:30 |
Pfff, 20 liter schat ik | |
Strychnos | donderdag 14 februari 2019 @ 17:40 |
Misschien inderdaad een keer het overwegen waard . | |
loveli | dinsdag 20 oktober 2020 @ 13:27 |
Bij de Makro niet meer, kwam ik net achter | |
pretpletter | zondag 25 oktober 2020 @ 19:16 |
Hoe zit dat met bouillon uit een potje? Ik heb een stoofvlees recept waarin staat "voeg 350ml bouillon toe". Ik heb er een potje AH bouillon (https://www.ah.nl/producten/product/wi388348/ah-bouillon-rund) van 350ml ingegooid. Maar moest dit misschien deels vermengd met water worden? Ik heb er wel vocht bijgegooid (leffe dubbel). | |
Molo | zondag 25 oktober 2020 @ 19:19 |
Dat hoort met water aangelengd te worden ja Echterrrrr, kan dat bier in dit geval prima die functie vervullen dus geniet ervan! |