FOK!forum / Culinesse à gogo / Beste bouillon blokjes/fond?
Jesse_Jameszondag 3 februari 2019 @ 18:42
Ik weet dat de beste bouillon zelf gemaakt moet worden, maar daar is niet altijd de tijd voor. Dus is mijn vraag wat de beste thuismiddelen zijn om zo dicht mogelijk bij die smaak te komen.
Pietverdrietzondag 3 februari 2019 @ 18:48
deze
43129-Fleisch-Extrakt--Rind-Konzentrat--von-Liebig-.jpg
Of deze

suedamerikanischer-rindfleischextrakt--87091_01.jpg
Pietverdrietzondag 3 februari 2019 @ 18:49
Een klein beetje op een beker kokend water en een snuf zout dan heb je een runderbouillon die net zo goed smaakt als zelfgemaakt
uniekhoornzondag 3 februari 2019 @ 18:55
qua kipboillonblokjes vind ik die van de Aldi het lekkerst, daarna de van de Aldi
Als het toch anders moet is de "minder zout" van Maggie ook wel te doen.

Maar Maggi, Knorr, AH en Jumbo... Nee. vind ik niet lekker in ieder geval
#ANONIEMzondag 3 februari 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 18:55 schreef uniekhoorn het volgende:
qua kipboillonblokjes vind ik die van de Aldi het lekkerst, daarna de van de Aldi
:+
Farenjizondag 3 februari 2019 @ 19:01
De kleinste soepfabriek maakt lekkere bouillon, al ken ik zelf alleen de vleesloze, maar die kan zich meten met zelfgemaakt, behalve dan qua prijs want voor de prijs van 1 potje maak ik zelf liters.

https://kleinstesoepfabriek.nl/product-categorie/bouillon/
#ANONIEMzondag 3 februari 2019 @ 19:04
Maggi.
Whiskers2009zondag 3 februari 2019 @ 19:13
Volgens de recentste Allerhande Fundo (Belgisch)
Whiskers2009zondag 3 februari 2019 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:04 schreef Mariocash het volgende:
Maggi.
Hebben die fond?
#ANONIEMzondag 3 februari 2019 @ 19:15
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:13 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hebben die fond?
"Beste bouillon blokjes/fond?"
Whiskers2009zondag 3 februari 2019 @ 19:18
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:15 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

"Beste bouillon blokjes/fond?"
Ja dus? Is niet hetzelfde product.
#ANONIEMzondag 3 februari 2019 @ 19:19
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:13 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hebben die fond?
Ik reageerde op bouillonblokjes, schat.
#ANONIEMzondag 3 februari 2019 @ 19:20
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:18 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ja dus? Is niet hetzelfde product.
Dat weet ik. Maar waarom vraag je niet aan Piet of ze ook blokjes maken? Of aan Farenji. Je lette gewoon niet op, mag je gewoon zeggen, hoor.
#ANONIEMzondag 3 februari 2019 @ 19:23
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:20 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Dat weet ik. Maar waarom vraag je niet aan Piet of ze ook blokjes maken? Of aan Farenji. Je lette gewoon niet op, mag je gewoon zeggen, hoor.
Ze was niet bij de les.
Mikeyttzondag 3 februari 2019 @ 19:23
Maggi uiteraard, daarna Appie huismerk.
uniekhoornzondag 3 februari 2019 @ 19:34
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 18:58 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

:+
:D eerst Aldi dan de Lidl. Tokkie als ik ben :P
Lucky_Strikezondag 3 februari 2019 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:34 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

:D eerst Aldi dan de Lidl. Tokkie als ik ben :P
Als je ze in huis hebt, wil je dan voor me kijken of er toevallig ui- of knoflookpoeder in zit?
uniekhoornzondag 3 februari 2019 @ 19:44
quote:
17s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als je ze in huis hebt, wil je dan voor me kijken of er toevallig ui- of knoflookpoeder in zit?
In geen van de 2 klnoflookpoeder maar in allebei helaas voor jou wel uipoeder..
#ANONIEMzondag 3 februari 2019 @ 19:48
quote:
17s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als je ze in huis hebt, wil je dan voor me kijken of er toevallig ui- of knoflookpoeder in zit?
Kan je er niet tegen of voeg je zelf wel ui en knoflook toe?
DeltaFlamezondag 3 februari 2019 @ 19:48
Niet helemaal een antwoord op je vraag: maar toch:

Gewoon echte bouillon maken en porties invriezen. Gaat prima. Ondanks droeve stemmen die beweren dat het niet zo is.
Pietverdrietzondag 3 februari 2019 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:48 schreef DeltaFlame het volgende:
Niet helemaal een antwoord op je vraag: maar toch:

Gewoon echte bouillon maken en porties invriezen. Gaat prima. Ondanks droeve stemmen die beweren dat het niet zo is.
Dat kan erg goed, je kn ook fond zelf maken en in ijsblokjeszakjes invriezen

Het rundvleesextract wat ik eerder poste is trouwens echt heel goed, je moet goede bouillonmaker zijn wil je een betere zelf maken.
vivelafetezondag 3 februari 2019 @ 19:57
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
deze
[ afbeelding ]
Of deze

[ afbeelding ]
Waar zijn deze te koop?
Kom ze zelf nooit tegen, maar ben nu wel erg nieuwsgierig.
Zalmslaatjezondag 3 februari 2019 @ 20:00
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
deze
[ afbeelding ]
Of deze

[ afbeelding ]
Zijn deze ook goed verkrijgbaar of alleen bij de horeca groothandel?
Lucky_Strikezondag 3 februari 2019 @ 20:03
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:48 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Kan je er niet tegen of voeg je zelf wel ui en knoflook toe?
Ik kan er helaas niet tegen. Knorr heeft gelukkig rund- en kippenbouillonblokjes dus ik heb wel mogelijkheden.

Bedankt voor het kijken Uniekie :*
Pietverdrietzondag 3 februari 2019 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:00 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Zijn deze ook goed verkrijgbaar of alleen bij de horeca groothandel?
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:57 schreef vivelafete het volgende:

[..]

Waar zijn deze te koop?
Kom ze zelf nooit tegen, maar ben nu wel erg nieuwsgierig.
Ik koop het bij Amazon
Zalmslaatjezondag 3 februari 2019 @ 20:11
Beide potjes van 40gr. samen voor 3 tientjes.
https://www.amazon.de/Liebig-Fleisch-Extrakt-40g/dp/B008B29AVO

Wat is het verschil tussen die 2?
Pietverdrietzondag 3 februari 2019 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:11 schreef Zalmslaatje het volgende:
Beide potjes van 40gr. samen voor 3 tientjes.
https://www.amazon.de/Liebig-Fleisch-Extrakt-40g/dp/B008B29AVO

Wat is het verschil tussen die 2?
Die van englert is goedkoper dan die van liebig, maar minder geconcentreerd en is taaier, zijn beide erg lekker.
https://www.amazon.de/s/r(...)3&crid=16F7Q2WCMHZEF
golfermaandag 4 februari 2019 @ 00:24
Zelfgemaakte bouillon of fond en anders die geconcentreerde van een Duits (?) merk.
vivelafetemaandag 4 februari 2019 @ 11:03
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


[..]

Ik koop het bij Amazon
Thanks! Even bestellen
Jesse_Jamesmaandag 4 februari 2019 @ 11:25
Zal die van Piet zeker gaan proberen, en misschien die van de kleinste soep fabriek. Hartstikke bedankt voor de antwoorden.
anndbmaandag 4 februari 2019 @ 19:01
Liebig is top, hier in Belgie gewoon bij de supermarkt (Delhaize) te koop.
kwakz0rzaterdag 9 februari 2019 @ 22:50
Ik heb rond kerst die van fundo gebruikt. Zit geen onnodige toevoeging in, vond het lekker.
Pietverdrietzaterdag 9 februari 2019 @ 22:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 22:50 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb rond kerst die van fundo gebruikt. Zit geen onnodige toevoeging in, vond het lekker.
Wat is fundo? Of bedoel je maggi fondor?

Ingrediënten
Gejodeerd zout, smaakversterker (mononatriumglutamaat), maltodextrine, palmvet, aroma, specerijen, kruiden.
kwakz0rzaterdag 9 februari 2019 @ 23:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is fundo? Of bedoel je maggi fondor?

Ingrediënten
Gejodeerd zout, smaakversterker (mononatriumglutamaat), maltodextrine, palmvet, aroma, specerijen, kruiden.
Nee, Fundo

http://www.fundo.be/fonds/

quote:
De Fundo garantie
zoutarm en suikervrij
gluten vrij
producten zonder msg en gistextracten
zonder geur-, kleur- en smaakstoffen
uitsluitend bereid met karkassen van lokale oorsprong
bereid met verse groenten en kruiden
Ingredienten (overgetypt van t potje in de kast)

water, rundsbeenderen met vlees, kalfsdelen, wortel, uien, selder, tomatenpuree, kruiden, rode wijn, zout
Pietverdrietzaterdag 9 februari 2019 @ 23:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 23:34 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Nee, Fundo

http://www.fundo.be/fonds/

[..]

Ingredienten (overgetypt van t potje in de kast)

water, rundsbeenderen met vlees, kalfsdelen, wortel, uien, selder, tomatenpuree, kruiden, rode wijn, zout
Ah, ken ik niet. Mooi product?
kwakz0rzaterdag 9 februari 2019 @ 23:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 23:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, ken ik niet. Mooi product?
Ja ik vind het lekker! Gebruik het als aanvulling of basis, nog niet verdund als soep gebruikt ofzo. T is niet zout, wel smaakvol.
Nibb-itmaandag 11 februari 2019 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:01 schreef Farenji het volgende:
De kleinste soepfabriek maakt lekkere bouillon, al ken ik zelf alleen de vleesloze, maar die kan zich meten met zelfgemaakt, behalve dan qua prijs want voor de prijs van 1 potje maak ik zelf liters.

https://kleinstesoepfabriek.nl/product-categorie/bouillon/
Die zijn inderdaad prima. Heb toevallig vandaag hun garnalenbouillon gekocht, benieuwd hoe die is.
Pietverdrietmaandag 11 februari 2019 @ 19:54
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 19:38 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Die zijn inderdaad prima. Heb toevallig vandaag hun garnalenbouillon gekocht, benieuwd hoe die is.
Lijkt me een goede basis voor kroketten
Spanky78maandag 11 februari 2019 @ 22:38
Lacroix heeft welaardige geconcentreerde fonds. Touch of taste heet het. Niet slecht en bevat niet te veel troep.
Strychnosdonderdag 14 februari 2019 @ 11:25
Als je een Makro, Sligro of Hanos pasje hebt zou ik lekker de Knorr Professional producten kopen.
Deze https://www.unileverfoods(...)1l-25-NL-146346.html
Farenjidonderdag 14 februari 2019 @ 13:46
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 11:25 schreef Strychnos het volgende:
Als je een Makro, Sligro of Hanos pasje hebt zou ik lekker de Knorr Professional producten kopen.
Deze https://www.unileverfoods(...)1l-25-NL-146346.html
Goh, ze kunnen het dus wel, bij unilever. De consumenten knorr spullen zitten doorgaans vol met smaakversterkers, palmvet, gistextracten en andere hulpstoffen.
Pietverdrietdonderdag 14 februari 2019 @ 13:49
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 13:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Goh, ze kunnen het dus wel, bij unilever. De consumenten knorr spullen zitten doorgaans vol met smaakversterkers, palmvet, gistextracten en andere hulpstoffen.
Dat heeft er vooral mee te maken dat “wij” dat niet kopen. “Wij” willen goedkoop en een Maggiesmaak.
Daar ligt er ook in NL geen Liebig in de winkel en in België wel.
Strychnosdonderdag 14 februari 2019 @ 15:51
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 13:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Goh, ze kunnen het dus wel, bij unilever. De consumenten knorr spullen zitten doorgaans vol met smaakversterkers, palmvet, gistextracten en andere hulpstoffen.
Tuurlijk kunnen ze het maar daar is de prijs ook naar, een gemiddelde Nederlandse consument wil dat niet betalen dus krijgen ze rotzooi.
Ik zie niemand van mijn vrienden een fond kopen die ¤10 de liter is.
Pietverdrietdonderdag 14 februari 2019 @ 16:25
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 15:51 schreef Strychnos het volgende:

[..]

Tuurlijk kunnen ze het maar daar is de prijs ook naar, een gemiddelde Nederlandse consument wil dat niet betalen dus krijgen ze rotzooi.
Ik zie niemand van mijn vrienden een fond kopen die ¤10 de liter is.
Ik maakt het ook liever zelf
Strychnosdonderdag 14 februari 2019 @ 16:49
quote:
1s.gif Op donderdag 14 februari 2019 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maakt het ook liever zelf
Dat is uiteraard het mooist alleen als je dan niet doet gebruik ik liever zoiets uit een pak.
Vaak heb ik domweg er gewoon niet de tijd voor of zin in.
Spanky78donderdag 14 februari 2019 @ 17:09
Ik moet zeggen. Demi-glace zelf maken is toch wel heel veel werk. Dus als je dat kunt kopen van redelijke kwaliteit, is dat al snel beter dan iets improviseren met bouillon en tomaat -O-
Pietverdrietdonderdag 14 februari 2019 @ 17:10
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 16:49 schreef Strychnos het volgende:

[..]

Dat is uiteraard het mooist alleen als je dan niet doet gebruik ik liever zoiets uit een pak.
Vaak heb ik domweg er gewoon niet de tijd voor of zin in.
Je kan het gewoon maken en dan in ijsblokjeszakjes invriezen. Heb je altijd een klont fond voor een saus.
Friday12donderdag 14 februari 2019 @ 17:24
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die van englert is goedkoper dan die van liebig, maar minder geconcentreerd en is taaier, zijn beide erg lekker.
https://www.amazon.de/s/r(...)3&crid=16F7Q2WCMHZEF
Hoeveel liter maak je met zo'n potje?
Pietverdrietdonderdag 14 februari 2019 @ 17:30
quote:
6s.gif Op donderdag 14 februari 2019 17:24 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Hoeveel liter maak je met zo'n potje?
Pfff, 20 liter schat ik
Strychnosdonderdag 14 februari 2019 @ 17:40
quote:
1s.gif Op donderdag 14 februari 2019 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het gewoon maken en dan in ijsblokjeszakjes invriezen. Heb je altijd een klont fond voor een saus.
Misschien inderdaad een keer het overwegen waard ^O^ .
lovelidinsdag 20 oktober 2020 @ 13:27
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 11:25 schreef Strychnos het volgende:
Als je een Makro, Sligro of Hanos pasje hebt zou ik lekker de Knorr Professional producten kopen.
Deze https://www.unileverfoods(...)1l-25-NL-146346.html
Bij de Makro niet meer, kwam ik net achter :(
pretpletterzondag 25 oktober 2020 @ 19:16
Hoe zit dat met bouillon uit een potje? Ik heb een stoofvlees recept waarin staat "voeg 350ml bouillon toe". Ik heb er een potje AH bouillon (https://www.ah.nl/producten/product/wi388348/ah-bouillon-rund) van 350ml ingegooid. Maar moest dit misschien deels vermengd met water worden? Ik heb er wel vocht bijgegooid (leffe dubbel).
Molozondag 25 oktober 2020 @ 19:19
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2020 19:16 schreef pretpletter het volgende:
Hoe zit dat met bouillon uit een potje? Ik heb een stoofvlees recept waarin staat "voeg 350ml bouillon toe". Ik heb er een potje AH bouillon (https://www.ah.nl/producten/product/wi388348/ah-bouillon-rund) van 350ml ingegooid. Maar moest dit misschien deels vermengd met water worden? Ik heb er wel vocht bijgegooid (leffe dubbel).
Dat hoort met water aangelengd te worden ja

Echterrrrr, kan dat bier in dit geval prima die functie vervullen dus geniet ervan!