abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 4 februari 2019 @ 08:54:54 #101
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184809957
registreer om deze reclame te verbergen
Heeft iemand Benat Intxausti al gesignaleerd? Voorlopig nog steeds spoorloos; stond ergens op schema voor ChallengeMallorca en Valenciana maar daar staat hij niet meer op startlijst.
pi_184810274
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 00:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Als Jeroen 3 grote rondes gaat doen, plus alle grotere rondjes, plus de grote klassiekers gaat hij het druk krijgen :D
Uiteindelijk best doenbaar toch? :P Eurosport is (of was) voor Hermsen en Kleikers niet meer dan een nevenactiviteit volgens mij.
pi_184813092
quote:
Remco Evenepoel debuteert met negende plaats en jongerentrui, maar denkt vooral vooruit: “Elke rit op YouTube herbekeken op zoek naar werkpunten”

De negende plaats in de eindstand, de trofee van beste jongere, zes groene truien en 28 UCI-punten. Het zit woensdag allemaal in de valies van Remco Evenepoel (19) wanneer hij aankomt in België. Nog belangrijker: de ervaring. “We hebben gewonnen, verloren, waaiers getrokken en ik heb gewerkt voor de ploeg. Ik heb elke mogelijk koerssituatie meegemaakt, behalve een valpartij. Zeg nu nog eens dat ik niet kan sturen.”

Zo. Het drukst gevolgde en geanalyseerde profdebuut ooit zit er op. Sinds Remco Evenepoel in Argentinië voet aan land zette, dook zijn naam in deze krant op in negentien verschillende artikels. We ronden graag af met een rond getal en starten nummer twintig bij de wetenschap. Een procedé waarin de tiener van Deceuninck-Quick Step zich overigens zal kunnen vinden, want het eerste wat hij na elke rit doet, is de gegevens en records op zijn Bryton-fietscomputer checken. De zeven ritten in San Juan leverden uiteindelijk twee persoonlijke records op. “Mijn langste afstand ooit: in die rit van 193 km was er ook nog eens neutralisatie van 10 km, waardoor ik voor het eerst meer dan 200 km heb gereden. Een mijlpaal. En op de tweede dag heb ik mijn hoogste wattage gedurende twee minuten gehaald. Op die korte klim trapte ik toen voortdurend boven de 600 watt.”

Is niet gesneuveld: zijn hoogste of gemiddelde hartslag. “Ik voel mij ook niet moe”, zegt hij. “Mijn benen voelen nog fris. Nog drie etappes extra? Het zou lukken. Ik heb aan Brama (ploegleider Davide Bramati, nvdr.) gezegd dat er gerust nog één aankomst bergop extra had mogen inzitten.” Hij vertelt het met een kwinkslag, maar effectief: uitgezonderd zijn nog steeds kreeftrode, verbrande armen merk je nauwelijks aan Evenepoel dat hij net zijn eerste rittenkoers bij de profs in de benen heeft. We geloven hem ook. Echt. Want zijn persoonlijke analyses na elke rit zijn ook steeds glashelder en met een flinke portie zelfkritiek. We zouden zo graag eens geen lovende woorden gebruiken, maar ook op dat vlak is Remco Evenepoel een bovengemiddelde renner.

Perspectief

Terwijl rondom hem en in Vlaanderen een kleine Remco-mania ontstond, focuste de neoprof tijdens zijn profdebuut vooral op de schoonheidsfoutjes: te lang opgewarmd voor de tijdrit, te snel begonnen aan de tijdrit, te ver gepositioneerd op de Alto Colorado… “Elke avond heb ik elke rit nog eens herbekeken op YouTube. Daar leer je wel uit. Toen ik niet mee sprong met Anacona op de Alto Colorado, dat fragment heb ik zeker drie keer teruggespoeld. Ik had daar kunnen mee glippen, maar dat had Julian (ploegmaat Alaphilippe, nvdr.) als leider ook kunnen doen. Achteraf moet je gewoon toegeven dat Anacona op volle snelheid demarreerde en er op dat moment eigenlijk niemand mee kon.”

Door de move van Movistar en Anacona kon Evenepoel maar zeer nipt zijn toptienplaats en leidersplaats in het jongerenklassement redden. Het maakt dat hij finaal zes groene truien, een trofee en 28 UCI-punten mee naar België neemt. “Mooi. Mijn regenboogtruien van bij de juniores vind ik nog iets waardevoller, maar die jongerentrui wordt ingekaderd. Mijn supportersclubs ontvangen ook een exemplaar en de eindtrofee van beste jongere krijgt zeker een plaatsje in de living.”

De resultaten en herinneringen zijn dus mooi, maar moeten in een perspectief worden geplaatst. Het deelnemersveld was buiten zes WorldTour-ploegen zeer mager, en het is máár een rittenkoers van het niveau 2.2. Zo haalde een Braziliaanse paralympiër probleemloos de eindmeet bij de eerste honderd renners. Ook Evenepoel vindt de behaalde podiumresultaten van triviaal belang. “Het mooiste moment van de week was toen ik mij helemaal leeg had gereden op de Alto Colorado. Het was de eerste keer dat ik mijn benen niet meer voelde en na de finish even moest gaan zitten om te bekomen. Daar heb ik mijn grenzen echt verlegd. Qua gevoel en leerstof de beste dag van allemaal.”

Evenepoel kwam vooral naar de ­Ronde van San Juan om te leren en waant zich daarin geslaagd.

“We hebben als ploeg gewonnen, verloren en waaiers getrokken. Ik heb moeten werken bergop en hectische momenten in het peloton overleefd. Op een valpartij na heb ik elke mogelijke koerssituatie meegemaakt. Vooraf waren er mensen die twijfelden aan mijn stuurmanskunst. Wel, ik heb zelfs massasprints aangetrokken. Om dat te kunnen, moet je toch met de fiets kunnen rijden. Ik hoop dat er aan mijn stuurvaardigheid niet meer wordt getwijfeld. En dan nog. Het belangrijkste is dat ik en de ploeg weten dat ik het wel kan.”

Cinema en pannenkoek

In één van de negentien artikels over Evenepoel in de Ronde van San Juan kon u lezen dat zijn trainer Koen Pelgrim pas in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten een resultaat verwachtte, meer bepaald de top twintig bovenop de Jebel Hafeet. Tegen zijn natuur in weigert de steeds ambitieuze Evenepoel dat doel aan te scherpen. “Het niveau van de klimmers is daar wel nog een beetje hoger. Top twintig daar zou echt mooi zijn. Trouwens, je hebt dat ook niet in de hand. Voor hetzelfde geld moet ik daar in die bergrit net als de Alto Colorado werk opknappen voor een ploegmaat. Als ik door mijn oortjes hoor: Remco, nu op kop rijden, dan is die top twintig niet meer belangrijk.”

De allerbelangrijkste doelstelling van zijn trainer, was dat Evenepoel tussen zijn wedstrijden moest leren rusten. “Dat ga ik ook doen. Drie à vier dagen tijd maken voor mijn familie en mijn vriendin: naar de cinema gaan of een pannenkoek gaan eten. Fietsen zal toch niet kunnen, want het zal met de slee te doen zijn. Leuk, dan zal ik niet meer verbranden.”
  maandag 4 februari 2019 @ 14:37:47 #104
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_184815587
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Het deelnemersveld was buiten zes WorldTour-ploegen zeer mager, en het is máár een rittenkoers van het niveau 2.2. Zo haalde een Braziliaanse paralympiër probleemloos de eindmeet bij de eerste honderd renners.
Een paar vreemde opmerkingen van de schrijver hier, duidelijk bedoeld om San Juan omlaag te praten. Sowieso is San Juan 2.1, dat is dus gewoon fout. Naast die 6 WT-ploegen deden er ook nog 5 PCT-ploegen mee, dus het is ook niet zo dat er verder alleen maar amateurs aan de start stonden.

Dat met die Braziliaanse paralympiër kostte me wat uitzoekwerk, maar het is feitelijk correct, dat dan weer wel. Lauro César Mouro Chaman (of Chaman Mouro?) werd 95e (dus 'probleemloos' is discutabel) en heeft inderdaad ook meegedaan aan de Paralympics, in 2016. Wat precies zijn beperking is wordt me niet duidelijk, maar wel zie ik dat hij mee heeft gedaan aan de C5-klasse, dus de klasse met de minst zware beperkingen, waar ze ook op gewone racefietsen rijden. Overigens heeft hij in 2011 schijnbaar een dopingschorsing gehad, interessant.

Al met al zijn het een beetje vreemde opmerkingen om een op zichzelf wel legitiem punt te maken, namelijk 'San Juan is nog lang geen Tour de France'.
  maandag 4 februari 2019 @ 14:40:57 #105
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_184815630
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 08:54 schreef Frozen-assassin het volgende:
Heeft iemand Benat Intxausti al gesignaleerd? Voorlopig nog steeds spoorloos; stond ergens op schema voor ChallengeMallorca en Valenciana maar daar staat hij niet meer op startlijst.
Die man heeft in 3 jaar bij Team Sky echt 11 koersen gereden. Beetje als die professionele bankzitters bij steenrijke voetbalclubs.
pi_184815755
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 14:40 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Die man heeft in 3 jaar bij Team Sky echt 11 koersen gereden. Beetje als die professionele bankzitters bij steenrijke voetbalclubs.
Je weet dat hij al tijden Pfeiffer heeft?
Demain, on roule
  maandag 4 februari 2019 @ 14:48:46 #107
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_184815771
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 14:47 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Je weet dat hij al tijden Pfeiffer heeft?
Al 3 jaar? Hardnekkig.
  Moderator maandag 4 februari 2019 @ 14:51:09 #108
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_184815831
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 14:48 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Al 3 jaar? Hardnekkig.
Als je het hebt, maar er mee door blijft rijden en daarna te vroeg weer begint kan dat wel verstrekkende gevolgen hebben. Dat is hem overkomen.

Ondertussen zegt hij dat zijn niveau weer goed is, maar ik weet niet zeker of we hem ooit nog in actie gaan zien.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 4 februari 2019 @ 14:51:44 #109
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184815847
quote:
Intxausti told Marca that he expects the first few races of the season to be challenging for him, but that he is confident that he can return to top form before September when he could make a possible start at the Vuelta a España. His early-season schedule will include Mallorca Challenge, Volta a la Comunitat Valencia, Volta Ciclista a Catalunya and Pais Vasco.
Vorige maand was het dit; dus vroeg ik me af waar hij dan blijft. Kennelijk valt het toch niet helemaal mee...
  maandag 4 februari 2019 @ 14:53:51 #110
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_184815903
GrandPrixPlouay twitterde op maandag 04-02-2019 om 14:06:05 Fans, acteurs et figures emblématiques du cyclisme : Merci pour votre soutien 🙏 ! Nous sommes tous récompensés, la coupe du monde féminine (30/08)et la Bretagne Classic (01 /09) auront bien lieu et seront diffusées en direct sur ⁦@francetvsport⁩ https://t.co/r4h2zZuzh9 reageer retweet
  maandag 4 februari 2019 @ 15:07:23 #111
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_184816217
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 14:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Als je het hebt, maar er mee door blijft rijden en daarna te vroeg weer begint kan dat wel verstrekkende gevolgen hebben. Dat is hem overkomen.

Ondertussen zegt hij dat zijn niveau weer goed is, maar ik weet niet zeker of we hem ooit nog in actie gaan zien.
Ah oké. Ik wist dat hij Pfeiffer had gehad een tijd geleden, maar niet dat dat de reden was dat hij nog steeds niet terug is en ook niet dat je daar überhaupt zo lang ziek van kan zijn. Weer wat geleerd.
  Moderator maandag 4 februari 2019 @ 16:27:05 #112
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_184817765
Tour_Espoir twitterde op maandag 04-02-2019 om 16:21:41 #LIVETDE2019 Victoire de l'équipe nationale d'Erythrée devant l'Algérie à 14''. Yacob Debesay (Erythrée) premier leader du classement général reageer retweet
Eritrea wint ook gewoon zonder Ghirmay en co. Lekker man.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 4 februari 2019 @ 18:03:27 #113
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_184819548
quote:
Hij is weer dood.
pi_184819751
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 18:03 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hij is weer dood.
:D #carlosandresbetancurrestrepo

Waarom geloof je hem niet? :)

cabg1989 twitterde op maandag 04-02-2019 om 15:00:40 Hola estoy en Europa y inicio mi temporada el próximo mes 1f44d.png1f44d.png1f44d.png reageer retweet
  Moderator maandag 4 februari 2019 @ 18:27:31 #115
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_184819860
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 18:22 schreef showtimer het volgende:

[..]

:D #carlosandresbetancurrestrepo

Waarom geloof je hem niet? :)

cabg1989 twitterde op maandag 04-02-2019 om 15:00:40 Hola estoy en Europa y inicio mi temporada el próximo mes [ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ] reageer retweet
Waarom zou je nu al in Europa zijn en dan pas over een maand koersen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_184820061
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 18:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Waarom zou je nu al in Europa zijn en dan pas over een maand koersen?
Eerst naar een fat camp?
pi_184820091
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 18:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Waarom zou je nu al in Europa zijn en dan pas over een maand koersen?
Garanties uit het verleden. CABG bij Movistar is beginnen in Strade.
  maandag 4 februari 2019 @ 18:43:09 #118
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_184820227
Dat kutkind van em zal wel naar Disneyland Parijs willen ofzo.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_184820442
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 18:43 schreef Mani89 het volgende:
Dat kutkind van em zal wel naar Disneyland Parijs willen ofzo.
Dat is meer voor kantoorklerken.
pi_184820473
DylE26IXQAE4jMV.jpg

#StijnDoetNietMee
  maandag 4 februari 2019 @ 18:58:25 #121
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_184820583
Kan Betancur niet gewoon een silent ban krijgen :') Hoeft ie ook niet meer eerst op de startlijst te staan.
  maandag 4 februari 2019 @ 19:00:05 #122
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_184820619
Ben wel benieuwd wie we dit seizoen als eerste in actie zien: Betancur, Intxausti of Koning? Ik zet in op de 2e.
  maandag 4 februari 2019 @ 19:05:47 #123
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184820788
Je seizoen beginnen in Strade :') Daar heb je echt helemaal niets aan

Ja dat doet hij al jaren maar dan nog
pi_184820846
35 alweer vandaag

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 4 februari 2019 @ 19:08:37 #125
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_184820869
quote:
10s.gif Op maandag 4 februari 2019 19:07 schreef showtimer het volgende:
35 alweer vandaag

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Echt net een foto van je opa's verjaardag in zijn rusthuis.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')