_--_ | woensdag 30 januari 2019 @ 11:32 |
De modder erop is best wel plakkerig en aangezien ik veel champignons heb is het onbegonnen werk als ik moet borstelen. Wassen zou smaak minder maken. Wat kan ik dan doen? | |
anndb | woensdag 30 januari 2019 @ 11:39 |
Gewoon kort wassen, kan geen kwaad. Heston Blumenthal had dat nog onderzocht dacht ik of stond in zijn boek, als je ze ging wegen na het wassen was het toename in gewicht minimaal. Dus dat ze zich volzuigen met water is een fabeltje. | |
Hallojo | woensdag 30 januari 2019 @ 11:41 |
Ik spoel ze ook altijd gewoon af. | |
spijkerbroek | woensdag 30 januari 2019 @ 12:15 |
Dit idd. Als je ze laat weken in water, dan zullen ze zich vast wel volzuigen. Maar als je ze kort wast en eventueel even droogdept met wat keukenpapier, dan moet het geen probleem zijn. | |
Jordy-B | woensdag 30 januari 2019 @ 12:36 |
Ligt er ook aan hoe je ze gebruikt. Ga je ze opbakken, dan is het water niet zo handig, maar als je gaat smoren/stoven, is het prima. Meestal worden champignons gekweekt op steriele paardenmestcompost. Smaakloos, geurloos, volstrekt ongevaarlijk, het is alleen niet zo'n prettig idee. | |
Pietverdriet | woensdag 30 januari 2019 @ 12:38 |
Gewoon afspoelen en dan met een stuk keukenpapier ff afdrogen. Dat ze veel water opnemen door het wassen is een mythe. | |
_--_ | woensdag 30 januari 2019 @ 12:45 |
Bedankt voor de antwoorden! Champignonsoep is bijna klaar. | |
spijkerbroek | woensdag 30 januari 2019 @ 12:46 |
We zijn onderweg | |
Pietverdriet | woensdag 30 januari 2019 @ 12:49 |
Toptip Doe er een flinke scheut Sherry bij, dan smaakt de soep nog veel intensiever naar Champignons | |
_--_ | woensdag 30 januari 2019 @ 13:02 |
Thanks, helaas niet bij de hand. | |
Pietverdriet | woensdag 30 januari 2019 @ 13:05 |
Voor de volgende keer, doet het ook goed in Sauzen met Champi's |