FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe kastanjechampignons schoonmaken
_--_woensdag 30 januari 2019 @ 11:32
De modder erop is best wel plakkerig en aangezien ik veel champignons heb is het onbegonnen werk als ik moet borstelen. Wassen zou smaak minder maken. Wat kan ik dan doen?
anndbwoensdag 30 januari 2019 @ 11:39
Gewoon kort wassen, kan geen kwaad. Heston Blumenthal had dat nog onderzocht dacht ik of stond in zijn boek, als je ze ging wegen na het wassen was het toename in gewicht minimaal. Dus dat ze zich volzuigen met water is een fabeltje.
Hallojowoensdag 30 januari 2019 @ 11:41
Ik spoel ze ook altijd gewoon af.
spijkerbroekwoensdag 30 januari 2019 @ 12:15
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:39 schreef anndb het volgende:
Gewoon kort wassen, kan geen kwaad. Heston Blumenthal had dat nog onderzocht dacht ik of stond in zijn boek, als je ze ging wegen na het wassen was het toename in gewicht minimaal. Dus dat ze zich volzuigen met water is een fabeltje.
Dit idd.
Als je ze laat weken in water, dan zullen ze zich vast wel volzuigen. Maar als je ze kort wast en eventueel even droogdept met wat keukenpapier, dan moet het geen probleem zijn.
Jordy-Bwoensdag 30 januari 2019 @ 12:36
Ligt er ook aan hoe je ze gebruikt. Ga je ze opbakken, dan is het water niet zo handig, maar als je gaat smoren/stoven, is het prima.

Meestal worden champignons gekweekt op steriele paardenmestcompost. Smaakloos, geurloos, volstrekt ongevaarlijk, het is alleen niet zo'n prettig idee.
Pietverdrietwoensdag 30 januari 2019 @ 12:38
Gewoon afspoelen en dan met een stuk keukenpapier ff afdrogen.
Dat ze veel water opnemen door het wassen is een mythe.
_--_woensdag 30 januari 2019 @ 12:45
Bedankt voor de antwoorden! Champignonsoep is bijna klaar. :D
spijkerbroekwoensdag 30 januari 2019 @ 12:46
We zijn onderweg ;) :Y)
Pietverdrietwoensdag 30 januari 2019 @ 12:49
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:45 schreef _--_ het volgende:
Bedankt voor de antwoorden! Champignonsoep is bijna klaar. :D
Toptip
Doe er een flinke scheut Sherry bij, dan smaakt de soep nog veel intensiever naar Champignons
_--_woensdag 30 januari 2019 @ 13:02
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toptip
Doe er een flinke scheut Sherry bij, dan smaakt de soep nog veel intensiever naar Champignons
Thanks, helaas niet bij de hand. -O-
Pietverdrietwoensdag 30 januari 2019 @ 13:05
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 13:02 schreef _--_ het volgende:

[..]

Thanks, helaas niet bij de hand. -O-
Voor de volgende keer, doet het ook goed in Sauzen met Champi's