abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184679602
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo, ben ongeveer 5 jaar geleden gestopt met alcohol drinken. Eigenlijk kom ik er nu achter dat ik vooral 'voor het oog van het volk' ben gestopt met drinken..
Ik ben nog thuiswonende en ik ga zo nu en dan eens op vakantie of uit. Nu is het al een paar keer voorgekomen dat ik mij voornam om op vakantie of tijdens een nachtje weg beslis om bier te gaan drinken. Ik zoek dan een avontuurlijke avond en kan mezelf dan eens op een fijne alcoholroes trakteren. Eigenlijk wetende dat dit hartstikke verkeerd is omdat ik al 5 a 6 jaar nooit drink in het bijzijn van bekenden. Ook heb ik nog nooit de behoefte gevoeld om thuis mezelf eens flink van de planeet te drinken.
Echter, als ik helemaal alleen ben (zonder bekenden) in bijv. het buitenland op vakantie kan ik tot het besluit komen om het gewoon eens op een drinken te zetten en te zien waar het schip strand.
Ik ga normaliter weinig uit, eerder toen ik elk weekend dronk deed ik dat wekelijks.
Ik merk dat wanneer ik flink wat biertjes drink dat ik op een spontante en enthousiaste manier met mensen contact maak en ik eigenlijk geleefd wordt door een goedvoelende alcoholroes. Ik maak op zo'n avond dan met jan en alleman contact en heb voor mijn gevoel erg veel plezier. Echter in mijn achterhoofd wetende dat ik het eigenlijk stiekem doe.
Ik merk dan hoe meer ik drink hoe meer remmen er weg gaan en dit was 5 a 6 jaar geleden dan ook samen met alcoholisme dat voortkomt in de familie de motivatie om geen alcohol meer aan te raken...
Ik denk dat ik nu 3 of 4 keer zulke avonden heb gehad sinds ik "niet meer drink" de laatste keer was deze week.

Eigenlijk helemaal niet voorgenomen om te gaan drinken maar om een avondje voetbal te gaan kijken en daarna in een hotel in dezelfde stad te slapen om die dag erop weer gewoon naar huis te gaan.
Ik begon met het drinken van alcoholarm bier in het stadion (dit drink ik vaker en dit heb ik ook altijd gemogen van mezelf) er zit zo'n 2 % alcohol in en ik vind het eerlijk gezegd lekker. Ook helpt het mij om wat meer op te gaan in de voetbalwedstrijd en wat meer uit mijn hoofd te komen wanneer ik daar op de tribune sta.
Ik denk dat ik ongeveer 5 halve liters heb gedronken van begin tot eind deze wedstrijd. En begon de alcohol toch wel een beetje te voelen. Achteraf in het clubhuis nog een biertje bestelt (waar wel gewoon alcohol in zat) ik wist dat het niet goed was wat ik deed maar ik wilde er niet aan denken omdat de alcoholroes zo fijn voelde.
Later bij mijn hotel aangekomen de beslissing genomen om het drinken voort te zetten in de stad. Ben hier verscheidene tenten/clubs ingeweest en merkte dat ik steeds makkelijker contact kreeg met jan en alleman wat ik erg fijn vond.
Heb het allemaal lang volgehouden toen ik op een gegeven moment laat in de nacht een taxi heb genomen naar een seksclub. Hier heb ik in totaal meer dan 600 euro betaalt aan entree, drank, 2 uurtjes op de kamer met een prostituee (ik kon niet klaarkomen dus ik heb met een uur verlengd na een uur). Dat ik seks heb gehad met de prostituee vind ik niet eens zo erg, het was een leuke meid.... Maar normaal zou ik het niet doen en houd ik er ook niet van om op die manier te leven. Ik merk gewoon dat ik telkens over grenzen heen ga en er later veel spijt van heb. Nu heb ik spijt dat ik weer gedronken heb, spijt dat ik veel geld ben kwijtgeraakt (terwijl ik net bezig was om mijn geldzaken op orde te krijgen) en ik heb spijt dat ik zo dronken was dat ik de prostituee bikvoorbeeld wilde zoenen terwijl zij dat niet wilde... Achteraf ben ik blij dat alles met een condoom gebeurt is daar maar ik weet zeker dat wanneer de prostituee had gezegd dat ze zonder wilde ik dit ook zou hebben gedaan (met alle risico's van dien) Maar ze wilde dus niet zoenen en ik herinner me dat ik haar telkens geprobeerd heb om te zoenen. Achteraf vind ik dat totaal ongepast omdat ik haar regels niet volledig heb gerespecteerd en dat is iets waarvan ik nog het meeste spijt heb.
En dit is een keer eerder gebeurd op vakantie waarbij ik ook seks heb gehad met een prostituee in het buitenland. Dit was ook met condoom maar omdat mijn grenzen weg zijn op zo'n moment heb ik de anale en vaginale zone gelikt, hierna was ik dus als de dood voor een soa. En heb toentertijd gezworen om nooit meer zoiets te doen. En nu doe ik het gewoon doodleuk weer, in een opwelling. Ik baal er erg stevig van en soms word ik moedeloos van mezelf. Alsof ik mezelf niet kan vertrouwen.
Ik ga de prostituee van afgelopen week nog wel proberen te bellen om mijn excuses aan te bieden voor het per se willen zoenen van haar. (ik weet niet meer hoelang ik het gedaan heb maar weet nog wel dat zij het niet wilde en ik wel en dat ik het telkens probeerde) dus heb nu ook het gevoel dat ik over haar grens ben gegaan :( De prostituee vertelde mij wel dat ik een leuke en lieve klant was en dat ze was klaargekomen maar ze vond het niet leuk dat ik na die 2 uur niet was klaargekomen. Na de tijd hebben we tegen elkaar gezegd dat het door de alcohol kwam wat waarschijnlijk ook zo was.
We hebben geen ruzie gehad en van wat ik mij er van kan herinneren vond ze het allemaal prima, alleen dat stukje zoenen daarin ging ik te ver...

Althans dit heb ik nu allemaal in mijn hoofd zitten en nu ik het zo opschrijf bedenk ik me dat ik mijn echte spijtgevoelens misschien op een bepaald hoekje gooi waardoor ik er beter mee kan dealen onbewust (het willen zoenen van de prostituee) terwijl mijn echte spijtgevoelens liggen in het feit dat ik telkens weer dit soort uitspattingen heb en mezelf iets voorneem maar t niet nakom....

Iemand die hier advies in kan/wil geven? Of er berhaupt iets van snapt?
pi_184679882
Gewoon helemaal niet meer zuipen nog een idee? Ik herken het overigens wel.
pi_184681907
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 19:35 schreef StrawberryMilkshake het volgende:
Gewoon helemaal niet meer zuipen nog een idee? Ik herken het overigens wel.
Ik wil nooit meer drinken. Ik heb vaak gedacht dat ik op een bepaalde leeftijd het wel weer rustig op zou kunnen pakken met een beetje alcohol maar keer op keer blijkt dat ik er totaal niet mee kan omgaan.
pi_184682260
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 21:03 schreef Yanis-Kotas het volgende:

[..]

Ik wil nooit meer drinken. Ik heb vaak gedacht dat ik op een bepaalde leeftijd het wel weer rustig op zou kunnen pakken met een beetje alcohol maar keer op keer blijkt dat ik er totaal niet mee kan omgaan.
Hierin zit de kern van je probleem (het telkens 'terugvallen'), denk ik. Met sociale controle lukt het je om je in te houden, omdat je weet dat je omgeving het af zal keuren of dat je veroordeeld zal worden. Echter, diep vanbinnen heb jij nog de overtuiging dat het vast wel kan, 1 of 2 biertjes. Nee, jij kunt dit dus niet. Het wordt overal om je heen gedaan, dus het is moeilijk om je dan in te houden, zeker als je sociale controle wegvalt. Ik kan me ook best voorstellen dat het oneerlijk voelt, dat jij geen biertje meer 'mag' en anderen dat wel kunnen. Hierin de acceptatie vinden en een diepgegrond besef vinden dat je er eigenlijk niks aan mist, dat zal nog wat meer moeten groeien. Je bent blijkbaar ergens op zoek naar een soort sensatie of even het verliezen van de controle, of beide? Weet je zelf waar het vandaan komt? Voor die gevoelens zul je dan een alternatief moeten vinden, anders blijft die behoefte de kop op steken.

En verder wil ik je echt aanraden om k te stoppen met het drinken van alcoholvrij bier. In bijvoorbeeld verslavingsklinieken wordt dit ook al gezien als toegeven aan je verslaving. Alcoholvrij bier herinnert namelijk aan alcoholhoudend bier; de smaak, de geur, het flesje, alles eraan doet denken aan alcoholhoudend bier en kan een trigger zijn om tch weer een echt biertje te pakken (zoals jij ook gedaan hebt). Laat geen achterdeurtjes meer open staan, draai de knop om! Gn alcohol meer, ook niet 1 of 2, ook niet met oud en nieuw of een verjaardag of andere speciale gelegenheid, ook geen alcoholvrij bier, etc. En zoek eventueel hulp, daar is niks mis mee. Liever wat 'te vaak' hulp zoeken dan dat je zelf maar aanmoddert en er niet uit komt.
pi_184682466
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 21:03 schreef Yanis-Kotas het volgende:

[..]

Ik wil nooit meer drinken. Ik heb vaak gedacht dat ik op een bepaalde leeftijd het wel weer rustig op zou kunnen pakken met een beetje alcohol maar keer op keer blijkt dat ik er totaal niet mee kan omgaan.
Ja dat denk ik elke keer.
Sterkte ermee.
pi_184682708
Hehe, waarom zou je niet n paar biertjes kunnen drinken met wat gezelschap. Je moet ook niet altijd all the way klem willen gaan. Zeg het desnoods tegen anderen dat ze je moeten laten weten als je vervelend wordt van drank.
Ik vind het anderzijds wat apart dat je alleen op vakantie gaat voor te kunnen zuipen, zonder toezicht.
pi_184682766
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 21:20 schreef yra het volgende:

[..]

Hierin zit de kern van je probleem (het telkens 'terugvallen'), denk ik. Met sociale controle lukt het je om je in te houden, omdat je weet dat je omgeving het af zal keuren of dat je veroordeeld zal worden. Echter, diep vanbinnen heb jij nog de overtuiging dat het vast wel kan, 1 of 2 biertjes. Nee, jij kunt dit dus niet. Het wordt overal om je heen gedaan, dus het is moeilijk om je dan in te houden, zeker als je sociale controle wegvalt. Ik kan me ook best voorstellen dat het oneerlijk voelt, dat jij geen biertje meer 'mag' en anderen dat wel kunnen. Hierin de acceptatie vinden en een diepgegrond besef vinden dat je er eigenlijk niks aan mist, dat zal nog wat meer moeten groeien. Je bent blijkbaar ergens op zoek naar een soort sensatie of even het verliezen van de controle, of beide? Weet je zelf waar het vandaan komt? Voor die gevoelens zul je dan een alternatief moeten vinden, anders blijft die behoefte de kop op steken.

En verder wil ik je echt aanraden om k te stoppen met het drinken van alcoholvrij bier. In bijvoorbeeld verslavingsklinieken wordt dit ook al gezien als toegeven aan je verslaving. Alcoholvrij bier herinnert namelijk aan alcoholhoudend bier; de smaak, de geur, het flesje, alles eraan doet denken aan alcoholhoudend bier en kan een trigger zijn om tch weer een echt biertje te pakken (zoals jij ook gedaan hebt). Laat geen achterdeurtjes meer open staan, draai de knop om! Gn alcohol meer, ook niet 1 of 2, ook niet met oud en nieuw of een verjaardag of andere speciale gelegenheid, ook geen alcoholvrij bier, etc. En zoek eventueel hulp, daar is niks mis mee. Liever wat 'te vaak' hulp zoeken dan dat je zelf maar aanmoddert en er niet uit komt.
_O_

Zo herkenbaar, als je niet drinkt wil je drinken en als je drinkt heb je de avond last dat je weer bent gaan drinken (met de daarbij horende uitspattingen)

Ik ben 5 jaar geleden ook gestopt incl. opnames en sinds vorig jaar dacht ik ja het kan wel weer.
Ben niet terug bij af, maar eigenlijk is het altijd balanceren en is eigenlijk zo onverstandig.

Heel veel ex-verslaafden gaan ook gewoon niet meer op vakantie, omdat ze weten dan ziet niemand het.
Heb je bv het boek van Wim Kieft gelezen, heel boek 1 dat ie gestopt was en deel 2 begint dat ie compleet zonder rem aan de zuip is..

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hell To The Liars
pi_184682970
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 21:41 schreef Googke het volgende:
Hehe, waarom zou je niet n paar biertjes kunnen drinken met wat gezelschap. Je moet ook niet altijd all the way klem willen gaan. Zeg het desnoods tegen anderen dat ze je moeten laten weten als je vervelend wordt van drank.
Ik vind het anderzijds wat apart dat je alleen op vakantie gaat voor te kunnen zuipen, zonder toezicht.
Bij mij is het alles of niets. Als ik 1 keer begin gaan de remmen er steeds verder weg en wordt de drang om te blijven drinken zo groot dat wanneer ik dat zou afspreken met vrienden en ze zouden zeggen dat ik moet stoppen ik stiekem een andere plek op zou gaan waar ik onverstoord verder kan drinken.
Ik ga niet alleen op vakantie om te drinken. Vaak komt het bij voorbaat niet in me op om berhaupt te drinken die vakantie maar dan zit er een avond tussen en lijkt de vakantie een beetje een sleur te zijn geworden en heb ik de sensatie emln het controleverlies nodig dat ik bereik door gewoon domweg ergens op een plek te beginnen met bier drinken.
pi_184682992
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 21:20 schreef yra het volgende:

[..]

Hierin zit de kern van je probleem (het telkens 'terugvallen'), denk ik. Met sociale controle lukt het je om je in te houden, omdat je weet dat je omgeving het af zal keuren of dat je veroordeeld zal worden. Echter, diep vanbinnen heb jij nog de overtuiging dat het vast wel kan, 1 of 2 biertjes. Nee, jij kunt dit dus niet. Het wordt overal om je heen gedaan, dus het is moeilijk om je dan in te houden, zeker als je sociale controle wegvalt. Ik kan me ook best voorstellen dat het oneerlijk voelt, dat jij geen biertje meer 'mag' en anderen dat wel kunnen. Hierin de acceptatie vinden en een diepgegrond besef vinden dat je er eigenlijk niks aan mist, dat zal nog wat meer moeten groeien. Je bent blijkbaar ergens op zoek naar een soort sensatie of even het verliezen van de controle, of beide? Weet je zelf waar het vandaan komt? Voor die gevoelens zul je dan een alternatief moeten vinden, anders blijft die behoefte de kop op steken.

En verder wil ik je echt aanraden om k te stoppen met het drinken van alcoholvrij bier. In bijvoorbeeld verslavingsklinieken wordt dit ook al gezien als toegeven aan je verslaving. Alcoholvrij bier herinnert namelijk aan alcoholhoudend bier; de smaak, de geur, het flesje, alles eraan doet denken aan alcoholhoudend bier en kan een trigger zijn om tch weer een echt biertje te pakken (zoals jij ook gedaan hebt). Laat geen achterdeurtjes meer open staan, draai de knop om! Gn alcohol meer, ook niet 1 of 2, ook niet met oud en nieuw of een verjaardag of andere speciale gelegenheid, ook geen alcoholvrij bier, etc. En zoek eventueel hulp, daar is niks mis mee. Liever wat 'te vaak' hulp zoeken dan dat je zelf maar aanmoddert en er niet uit komt.
Bedankt voor je reactie! Dit is zeker waar en ik ga hierin ook de nodige preventieve hulp zoeken. Want ben er helemaal zat van.
pi_184683948
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 19:25 schreef Yanis-Kotas het volgende:
De prostituee vertelde mij wel dat ik een leuke en lieve klant was en dat ze was klaargekomen
Ik zou niet te veel waarde hechten aan de woorden van een prostituee tegen een stomdronken klant die net betaald heeft voor twee uur, maar het niet lukt om klaar te komen en haar lastig valt met ongewenste intimiteiten.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')