#ANONIEM | zondag 27 januari 2019 @ 00:26 |
Als kind lustte ik ze zelf ook niet en ik heb ze pas sinds kort 'ontdekt' en nu vind ik ze juist heerlijk. Die kleine groene kooltjes zien er ook nog eens heel mooi uit. Ik heb weleens gehoord dat spruitjes tegenwoordig anders worden geteeld waardoor ze minder bitter zijn. Daarnaast moet je ze ook niet te lang koken. Even blancheren en daarna opbakken vind ik het lekkerst. Dit recept van Rudolph heeft mij weer aan de spruitjes gekregen: Spruitjes die iedereen lust (Gebakken spruitjes met abrikozen) | |
Stray_cat | zondag 27 januari 2019 @ 00:33 |
Zoete zooi, geef mij maar de bittere spruit, het pure spul. | |
#ANONIEM | zondag 27 januari 2019 @ 00:34 |
Omdat ze smerig zijn | |
maily | zondag 27 januari 2019 @ 00:43 |
Van mij 0,0. | |
Isabeau | zondag 27 januari 2019 @ 00:57 |
Dol op spruitjes Echt heerlijk! | |
Tinkepink | zondag 27 januari 2019 @ 01:01 |
Spruitjes zijn geweldig. Het liefst eet ik ze kort gekookt. | |
golfer | zondag 27 januari 2019 @ 01:22 |
Spruiten zijn in de loop der jaren compleet genetisch veranderd qua smaak. Vroeger hadden ze een veel meer uitgesproken smaak. | |
golfer | zondag 27 januari 2019 @ 01:23 |
Overigens kan ik ze tegenwoordig gewokt met spekjes en ui en balsamico wel erg waarderen. | |
cerror | zondag 27 januari 2019 @ 01:25 |
Ze zijn gemaakt door satan, daarom. | |
KillemWieft | zondag 27 januari 2019 @ 02:53 |
Die bittere stof is waarschijnlijk heel gezond. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Glucosinolaat | |
Kalebatz | zondag 27 januari 2019 @ 03:00 |
https://www.ah.nl/allerha(...)worst-en-champignons Maak deze wel eens, heerlijk | |
#ANONIEM | zondag 27 januari 2019 @ 07:44 |
Spruitjes. Gewoon kort in de stoomoven, en op smaak brengen met een beetje zout en geraspte nootmuskaat. | |
bonke | zondag 27 januari 2019 @ 07:49 |
niks kort koken koken tot ze zacht zijn en dan in combinatie met suddervleesjus en piepertjes | |
TATW | zondag 27 januari 2019 @ 07:56 |
Zijn niet meer zoals 20 jaar terug; bitterre smaak is nagenoeg compleet verdwenen.. Daarom wokken met wat cranberrysap en wat (gebakken) amandelschaafsel eroverheen | |
MevrouwPuff | zondag 27 januari 2019 @ 08:10 |
Spruitjesstamp is ook lekker | |
Stray_cat | maandag 28 januari 2019 @ 00:34 |
Spruitjes met echte rookworst, niet die Unox-meuk | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 09:31 |
Je wilt zeggen dat de bitterstoffen er meer uitgefokt zijn, maar dit klinkt natuurlijk niet eng genoeg. | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2019 @ 09:32 |
Voor mij, spruitjes gewoon beetgaar gekookt of gestoomd, met een beetje citroensap en wat gesmolten boter, snufje zout zodat de spruitjessmaak mooi naar voren komt. Heerlijk | |
nogeenoudebekende | maandag 28 januari 2019 @ 09:32 |
Pff niet enkel voor eckte eckte rookworst gaan. . | |
thabit | maandag 28 januari 2019 @ 10:50 |
Er wordt weleens gezegd dat kinderen geen spruitjes lusten omdat ze de smaak anders zouden ervaren of wat dan ook, maar klopt dit wel? Ik herken het bij mezelf totaal niet namelijk; als kind vond ik spruitjes ook al heerlijk, en in die tijd waren spruitjes wat spruitiger van smaak dan ze nu zijn. | |
ijs_beer | maandag 28 januari 2019 @ 12:27 |
Onze spruitjes zijn juist hartstikke hip in Amerika https://www.trouw.nl/home(...)n-wij-van-~a0a51f08/ | |
FlippingCoin | maandag 28 januari 2019 @ 12:29 |
Ik heb ze laatst weer eens op sinds jaren en ze waren eigenlijk prima te eten. | |
Lavenderr | maandag 28 januari 2019 @ 12:49 |
Spruitjes heerlijk. | |
#ANONIEM | maandag 28 januari 2019 @ 13:07 |
Lijkt zo inderdaad alsof ze in een lab DNA aan het aanpassen zijn in plaats van gewoon de "lekkerste" spruiten gebruiken om verder te telen. Zoals we al duizenden jaren doen met alle gewassen. Maar ik denk niet dat golfer dat wil impliceren. | |
Id_do_her | maandag 28 januari 2019 @ 13:10 |
Lekker met slavink. | |
#ANONIEM | maandag 28 januari 2019 @ 13:10 |
Wij aten nooit spruiten thuis, en ik kende ze alleen van de horrorverhalen over hoe goor ze zijn, dus ik dacht dat ze vies waren. Toen ik voor het eerst spruiten kocht en at, was ik verbaasd over hoe lekker ik het vond. | |
#ANONIEM | maandag 28 januari 2019 @ 13:11 |
Sproitjes met sloavink. | |
Id_do_her | maandag 28 januari 2019 @ 13:11 |
Hehe. | |
ijs_beer | maandag 28 januari 2019 @ 13:16 |
Vroegah werden ze vaak bijna tot snot gekookt, nu ze korter gekookt worden of geroerbakt zal dat ook wel wat goeds doen voor de smaak. | |
#ANONIEM | maandag 28 januari 2019 @ 13:20 |
Mensen die spruitjes lekker vinden, ik vertrouw ze niet. |