abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184675646
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom heeft de president van het parlement sinds 2015 niet de macht overgenomen
Maduro is ingezworen op 10 januari, zonder dat daarvoor eerlijke verkiezingen zijn gehouden. Dat betekent dat Venezuela feitelijk zonder president zit op dat moment. Op dat moment verschuift de presidentile macht, volgens de Venezolaanse grondwet, automatisch naar de voorzitter van het parlement. Guaid dus.

quote:
en waarom staat het leger nog steeds achter maduro als het allemaal zo duidelijk is wie de macht zou moeten hebben?
Ik denk dat ik je dat niet uit hoef te leggen ;)

In elk geval vind ik er weinig ingewikkelds aan. Guaid is hier president volgens de wet. Zowel de term coup als revolutie vind ik daarmee misplaats.
pi_184676326
Op de dag dat Rutte buitenlandse huurlingen nodig heeft is het redelijk zeker dat we beter af zijn zonder hem en dat hij zich daarvoor niet aan de wet heeft gehouden.
pi_184676987
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:49 schreef Slayage het volgende:
en waarom staat het leger nog steeds achter maduro als het allemaal zo duidelijk is wie de macht zou moeten hebben?
Dat lijkt me duidelijk. Uit de volkskrant:
quote:
Onder Chvez, en later ander Maduro, kreeg het Venezolaanse leger de afgelopen twintig jaar een steeds grotere rol toebedeeld. Zo werden tal van militairen benoemd op posten in het landsbestuur. Een derde van de ministersposten wordt nu bezet door militairen en gepensioneerde officieren.

Dit was een breuk met de meer neutrale rol die de krijgsmacht zich in de jaren daarvoor had toebedeeld, als bewaker van de grondwet. Deze ‘civiel-militaire’ alliantie van president Chvez was met name bedoeld om het voortbestaan van zijn regime te garanderen.

Economische crisis
Als oud-militair zag Chvez er ook op toe dat het de krijgsmacht aan niets ontbrak, al werd dit vanwege de economische crisis in het land steeds moeilijker.
Bron: https://www.volkskrant.nl(...)-voorlopig~b95f88dc/
pi_184677254
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184677423
Na Syri en Oekrane, nu ook 'Russische Wagner-huurlingen in Venezuela'

https://nos.nl/artikel/22(...)en-in-venezuela.html
pi_184683248
ragipsoylu twitterde op maandag 28-01-2019 om 21:55:21 HUGE• US sanctions Venezuela state owned oil company• Blocks $7 billion assets,• Halts oil payments to Maduro government reageer retweet
ragipsoylu twitterde op maandag 28-01-2019 om 22:06:22 NUCLEAR OPTION IS ON:o Oil exports consist of 90% of Maduro government's income o Oil shipments to the US account for about 75% of the cash Venezuela gets for crude shipments. reageer retweet


[ Bericht 34% gewijzigd door Slayage op 28-01-2019 22:13:30 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184700273
quote:
Amerika roept de wereld op om "partij te kiezen" in Venezuela. Het land ziet parlementsvoorzitter Juan Guaid als de nieuwe president van Venezuela. De huidige machthebber, Nicols Maduro, zou van het toneel moeten verdwijnen. Meer dan twintig landen volgen de Amerikanen inmiddels, maar ook Maduro heeft nog steeds een aantal machtige vrienden. En zo krijgt de crisis in Venezuela ook een geopolitieke kant.

Maduro geniet steun van onder meer China en Rusland. Die landen zijn fel tegen de Amerikaanse bemoeienis met Venezuela, die volgens de Russen neerkomt op een staatsgreep. De grote machtsblokken staan dus recht tegenover elkaar. Waarom spelen ze het zo hard?

Rusland
Het Kremlin beschouwt Venezuela als een strategische partner, zegt correspondent David Jan Godfroid. "Als een soort van bruggenhoofd in Latijns-Amerika, lekker dicht bij de VS. Verder hebben ze grote economische belangen die je kan samenvatten in twee woorden: wapens en olie. Venezuela is de belangrijkste klant van de Russische wapenindustrie op het continent".

"Verder hebben de Russen nogal wat geld uitstaan in Venezuela, naar schatting zo'n 20 miljard dollar. Omdat Venezuela dat niet kan terugbetalen, heeft het Russische staatsoliebedrijf Rosneft een behoorlijk aandeel verworven in de Venezolaanse olie-industrie. Ik denk toch dat de Russen bang zijn dat ze zowel die militaire als economische belangen verliezen als Maduro het veld moet ruimen."

China
China heeft nog meer aan Venezuela geleend dan Rusland: zo'n 60 miljard dollar. Het land heeft nog meer dan 20 miljard van de Venezolanen tegoed. China, de grootste importeur van olie ter wereld, zou betaald krijgen in olie. De Chinezen willen uiteindelijk hun investeringen wel terugkrijgen. Het valt nog te bezien hoe een nieuwe leider daarmee omgaat - vandaar de steun voor de 'oude' leider.

Maar zeker zo belangrijk is de socialistische ideologie die Venezuela en China delen. Venezuela valt binnen de Chinese invloedssfeer. Voor China en Rusland is het belangrijk om Venezuela in hun kamp te houden als een ideologische bondgenoot, die bijvoorbeeld bij de Verenigde Naties met hen kan meestemmen.

Iran
Voor Iran is het duidelijk dat Amerika achter de schermen zijn eigen kandidaat naar voren schuift in Venezuela. En dat zorgt voor angst bij de Iranirs, zegt correspondent Thomas Erdbrink. Als ze Maduro op deze manier kunnen wegkrijgen, gaan ze dat mogelijk ook in andere landen proberen, is de gedachte. "Dat zou tot een soort blauwdruk kunnen leiden. Je kiest een politicus die in het systeem zit, die laat je zeggen 'ik ben de president' en dan gooi je je gewicht erachter. Daar zijn al die landen die Maduro steunen bang voor."

Iran heeft dat in 1953 al een keer meegemaakt. De toenmalige premier Mossadeq werd toen afgezet bij een coup die door de CIA was georganiseerd.

Turkije
De Turkse president Erdogan is een goede vriend van Maduro. De president van Venezuela ging al vier keer op bezoek in Turkije. De twee vinden elkaar in anti-westerse sentimenten, zegt correspondent Lucas Waagmeester: "De actie in Venezuela wordt hier gezien als Amerikaanse interventie. Net als de coup in Turkije van 2016." Een populaire theorie onder de achterban van Erdogan is dat ook die coup door Amerikanen is gestuurd.

Vanuit Turkije gaat een constante stroom hulpgoederen naar Venezuela. De voedselpakketten voor de armste Venezolanen zijn voor drie kwart gevuld met etenswaren uit Turkije. Venezuela van zijn kant exporteerde in 2018 minstens voor 900 miljoen dollar gouderts naar Turkije, waar ze het goud eruit halen. De VS vermoedt dat Turkije dat goud gebruikt om Iran te betalen, en zo de Amerikaanse sancties tegen Iran te omzeilen.

VS
Dan de landen die Juan Guaid steunen. Om te beginnen: Amerika. Dat land importeert een half miljoen vaten olie per dag uit Venezuela. Het is n van hun belangrijkste olie-leveranciers. In het verleden dreigde wijlen president Chvez geregeld om de oliekraan dicht te draaien. Inmiddels is er een nieuwe situatie ontstaan, nu de VS de regering-Maduro niet langer wil betalen voor de olie. Dat kan betekenen dat Venezuela geen olie meer zal leveren.

Door de chaos in het land komen ook duizenden vluchtelingen uit Venezuela naar Amerika, iets waar president Trump niet op zit te wachten. Verder is de VS bang dat Venezuela zijn linkse politieke systeem exporteert naar andere landen in de regio. En zolang Maduro aanblijft, zullen Rusland en China meer invloed krijgen in de regio, die traditioneel geldt als de 'achtertuin' van Amerika.

Europa
Zes Europese landen, waaronder Nederland, kiezen voor een harde lijn: ze eisen dat Venezuela binnen een week verkiezingen houdt. Als dat niet gebeurt zullen ze Guaid erkennen als leider Venezuela. De EU ging daar grotendeels in mee, maar was iets voorzichtiger omdat sommige lidstaten nog niet bereid bleken om partij te kiezen tegen Maduro.

Bij de linkse Syriza-regering in Griekenland leeft nog een zekere sympathie voor Maduro. In Oostenrijk zit de FP in de regering, een partij die banden onderhoudt met het Kremlin. Ook de Vijfsterrenbeweging in Itali is ertegen, zegt prominent lid Alessandro Di Battista: "Hebben we niets geleerd van Assad en Kadhafi? Wie is de EU om een ander land te zeggen wat het moet doen?"

Latijns-Amerika
Behalve Cuba en ook Bolivia - samen met Venezuela lid van de Bolivariaanse Alliantie voor Amerika - willen de meeste landen in de regio het vertrek van Maduro. Anders dan in het verleden hebben die landen rechtse regeringen, die achter de Amerikanen staan. President Macri van Argentini noemt Maduro "een dictator". Bovendien zijn er al drie miljoen mensen gevlucht uit Venezuela; voor de landen in de regio een fors probleem. Met name voor Colombia, waar zich ruim n miljoen Venezolanen hebben gevestigd.
https://nos.nl/artikel/22(...)egenover-elkaar.html

[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 29-01-2019 21:23:59 ]
pi_184700394
Zoals het er nu uitziet zal het niet goed gaan eindigen voor Venezuela. Westerse interventie wordt met de dag groter. Syri 2.0 is in de maak.
pi_184700541
Ik ben niet zo goed bekend met deze ontwikkelingen dus ik stel het als een vraag:

Waren er zojuist officile verkiezingen in Venezuela waarbij Juan Guido gewonnen heeft of de uitkomst discutabel is? Wat is de aanleiding voor zijn opkomst en uitspraken? Anders is dit gewoon een staatsgreep
pi_184700577
Waarom bemoeien we ons toch altijd met andere landen.
pi_184700664
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:29 schreef Cattivo het volgende:
Waarom bemoeien we ons toch altijd met andere landen.
Heeft te maken met ons VOC-mentaliteit
pi_184700699
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:27 schreef Brood-op-de-plank het volgende:
Ik ben niet zo goed bekend met deze ontwikkelingen dus ik stel het als een vraag:

Waren er zojuist officile verkiezingen in Venezuela waarbij Juan Guido gewonnen heeft of de uitkomst discutabel is? Wat is de aanleiding voor zijn opkomst en uitspraken? Anders is dit gewoon een staatsgreep
De vorige 'verkiezingen' in Venezuele waren een complete grap. Oppositie heeft de verkiezingen ook geboycot. Het eerste wat Maduro ook deed was het parlement al haar bevoegdheden ontnemen. De 'verkiezingen' zijn ook door geen enkel fatsoenlijk land erkend.

Overigens moeten we niet naief zijn. Iedereen is het erover eens dat Maduro een aap is en zo snel mogelijk weg moet. Moeten wij ons er mee bemoeien? Ja, want schurkenstaten als Rusland en China doen er alles aan om hun belangen te beschermen. Een corrupte dictator als Maduro is voor hun de beste manier, omdat dat ook een weerspiegeling is van hun eigen land en leiders.
pi_184700783
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:35 schreef Confetti het volgende:

[..]

De vorige 'verkiezingen' in Venezuele waren een complete grap. Oppositie heeft de verkiezingen ook geboycot. Het eerste wat Maduro ook deed was het parlement al haar bevoegdheden ontnemen. De 'verkiezingen' zijn ook door geen enkel fatsoenlijk land erkend.

Overigens moeten we niet naief zijn. Iedereen is het erover eens dat Maduro een aap is en zo snel mogelijk weg moet. Moeten wij ons er mee bemoeien? Ja, want schurkenstaten als Rusland en China doen er alles aan om hun belangen te beschermen. Een corrupte dictator als Maduro is voor hun de beste manier, omdat dat ook een weerspiegeling is van hun eigen land en leiders.
Waarom nu pas? Hoe lang geleden waren die vorige verkiezingen dan? Of proberen Juan en zijn aanhangers hun muntje uit te slaan en gaan ze opportunistisch te werk?
pi_184700839
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:33 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Heeft te maken met ons VOC-mentaliteit
Met een VOC-mentaliteit hadden we Venezuela al geannexeerd.
pi_184702275
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:40 schreef Brood-op-de-plank het volgende:

[..]

Waarom nu pas? Hoe lang geleden waren die vorige verkiezingen dan? Of proberen Juan en zijn aanhangers hun muntje uit te slaan en gaan ze opportunistisch te werk?
Het schijnt dat Maduro recent is beindigd en uiteraard met de politiek is het een en al opportunisme en dit dit ook gecordineerd met buitenlandse machten met de VS voorop. Dus ja het is een coup, maar die Maduro is ook bezig met een coup. Dus er lopen nu twee coups gelijktijdig :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184706567
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184707222
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184709226
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:35 schreef Confetti het volgende:

[..]

De vorige 'verkiezingen' in Venezuele waren een complete grap. Oppositie heeft de verkiezingen ook geboycot. Het eerste wat Maduro ook deed was het parlement al haar bevoegdheden ontnemen. De 'verkiezingen' zijn ook door geen enkel fatsoenlijk land erkend.

Overigens moeten we niet naief zijn. Iedereen is het erover eens dat Maduro een aap is en zo snel mogelijk weg moet. Moeten wij ons er mee bemoeien? Ja, want schurkenstaten als Rusland en China doen er alles aan om hun belangen te beschermen. Een corrupte dictator als Maduro is voor hun de beste manier, omdat dat ook een weerspiegeling is van hun eigen land en leiders.
Toen Chavez wel gewoon democratisch verkozen werd was er ook in inmenging van die andere grote schurkenstaat om de internationale graaielite weer aan de macht te helpen. Het land is veel te gepolariseerd doordat het nauwelijks een middenklasse heeft.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  woensdag 30 januari 2019 @ 13:28:51 #272
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_184710349
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:35 schreef Confetti het volgende:

[..]

Overigens moeten we niet naief zijn. Iedereen is het erover eens dat Maduro een aap is en zo snel mogelijk weg moet.
Niet iedereen helaas.

w93dkeolnid21.png
  woensdag 30 januari 2019 @ 15:18:36 #273
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_184712217
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Toen Chavez wel gewoon democratisch verkozen werd was er ook in inmenging van die andere grote schurkenstaat om de internationale graaielite weer aan de macht te helpen. Het land is veel te gepolariseerd doordat het nauwelijks een middenklasse heeft.
Die graaielite proberen nu hun boy Guaido aan de macht te krijgen,
Leider van een extreemrechtse splinterpartij, die uiteraard in Washington gestudeerd heeft, nog maar 35 is en helemaal niets met de CIA te maken heeft.
Feyenoord!!! * Bara
pi_184712919
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:35 schreef Confetti het volgende:

[..]


Overigens moeten we niet naief zijn. Iedereen is het erover eens dat Maduro een aap is en zo snel mogelijk weg moet.
Ik zag pas na mijn initile reactie dat je de term aap als belediging gebruikte. Ik neem het op mij om jou te laten weten dat ook Trump in vele opzichten als een oranje aap kan worden neergezet. Er zullen toch geen bijbedoelingen zijn geweest met je opmerking?

quote:
Moeten wij ons er mee bemoeien? Ja, want schurkenstaten als Rusland en China doen er alles aan om hun belangen te beschermen. Een corrupte dictator als Maduro is voor hun de beste manier, omdat dat ook een weerspiegeling is van hun eigen land en leiders.
En Rusland en China als schurkenstaten wegzetten. Tsk tsk.
  woensdag 30 januari 2019 @ 16:25:03 #275
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_184713307
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Toen Chavez wel gewoon democratisch verkozen werd was er ook in inmenging van die andere grote schurkenstaat om de internationale graaielite weer aan de macht te helpen. Het land is veel te gepolariseerd doordat het nauwelijks een middenklasse heeft.
De middenklasse die gedecimeerd is dankzij de achterlijke politiek van Chavez _O- Je kan veel zeggen over de voormalige machthebbers in Venezuela en er is een reden waarom Chavez berhaupt aan de macht is gekomen - door enorm wanbestuur - maar het gros van de inwoners van Venezuela hadden het beter voor Chavez en al helemaal voor Maduro die er een groot potje van maakt.

Echt, ik ben voor sociaal-democratie maar als je socialisten met communistische kantjes te veel macht geeft krijg je dit soort ongein. Die Maduro is een voormalige buschauffeur met het IQ van een garnaal en een ego van hier tot in Tokio, en ook nog eens vergiftigd door een totaal gestoorde socialistische ideologie.

Natuurlijk probeert de VS hier een slaatje uit te slaan door een leider die hen niet genegen is uit het veld te ruimen, maar oh boy dat heeft ie helemaal zelf gezocht. Niet alles is een complot van de CIA.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  woensdag 30 januari 2019 @ 16:27:04 #276
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_184713351
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 15:59 schreef Brood-op-de-plank het volgende:

[..]

Ik zag pas na mijn initile reactie dat je de term aap als belediging gebruikte. Ik neem het op mij om jou te laten weten dat ook Trump in vele opzichten als een oranje aap kan worden neergezet. Er zullen toch geen bijbedoelingen zijn geweest met je opmerking?

[..]

En Rusland en China als schurkenstaten wegzetten. Tsk tsk.
Of wel ben je gewoon verschrikkelijk achterlijk, of wel ben je verschrikkelijk naef. You pick! Denk je nu cht dat China en Rusland hun geopolitieke belangen minder verdedigen dan de Amerikanen? Think again, gebruik je brein (of niet en blijf dom).

Klinkt aanvallend en dat is het ook. Ik heb echt schijt aan mensen die zo achterlijk denken als jou. Jezus fcking christus.

#mods geef me maar een waarschuwing voor deze post
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_184714603
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:33 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Heeft te maken met ons VOC-mentaliteit
Ja want de hele EU heeft een VOC-mentaliteit.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  woensdag 30 januari 2019 @ 17:38:26 #278
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_184714703
quote:
15s.gif Op woensdag 30 januari 2019 16:25 schreef Lothiriel het volgende:

[..]

De middenklasse die gedecimeerd is dankzij de achterlijke politiek van Chavez _O- Je kan veel zeggen over de voormalige machthebbers in Venezuela en er is een reden waarom Chavez berhaupt aan de macht is gekomen - door enorm wanbestuur - maar het gros van de inwoners van Venezuela hadden het beter voor Chavez en al helemaal voor Maduro die er een groot potje van maakt.

Echt, ik ben voor sociaal-democratie maar als je socialisten met communistische kantjes te veel macht geeft krijg je dit soort ongein. Die Maduro is een voormalige buschauffeur met het IQ van een garnaal en een ego van hier tot in Tokio, en ook nog eens vergiftigd door een totaal gestoorde socialistische ideologie.

Natuurlijk probeert de VS hier een slaatje uit te slaan door een leider die hen niet genegen is uit het veld te ruimen, maar oh boy dat heeft ie helemaal zelf gezocht. Niet alles is een complot van de CIA.
Dit... slaat altijd totaal door daar in Zuid-Amerika.
Omnibus in omnibus.
pi_184719393
Mysterie rond Russisch vliegtuig in Venezuela

https://www.telegraaf.nl/(...)iegtuig-in-venezuela
pi_184732377
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 21:09 schreef Infection het volgende:
Mysterie rond Russisch vliegtuig in Venezuela

https://www.telegraaf.nl/(...)iegtuig-in-venezuela

https://www.rt.com/news/450226-putin-maduro-alliance-band/

Putin en Maduro hebben ook samen in een band gespeeld.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_184736028
quote:
_O- :D
pi_184736292
Interim-president Venezuela: Politie zoekt mijn vrouw

https://www.nu.nl/buitenl(...)oekt-mijn-vrouw.html

VP twitterde op donderdag 31-01-2019 om 23:32:44 Prayers are with @jguaido and his family as Maduro's FAES Special Action Forces attempt to intimidate them. The world is watching - and we will not tolerate harm to those who are fighting for freedom and democracy in Venezuela. #Libertad https://t.co/L9HDxTxODD reageer retweet


[ Bericht 69% gewijzigd door Infection op 31-01-2019 23:34:21 ]
pi_184773094
Conflicts twitterde op zaterdag 02-02-2019 om 14:44:27 BREAKING: Venezuelan air force general declares allegiance to Guaido - @AFP reageer retweet
  Redactie Sport zaterdag 2 februari 2019 @ 14:48:43 #284
164004 crew  TargaFlorio
pi_184773149
It giet oan?
pi_184774389
RikReporter twitterde op zaterdag 02-02-2019 om 15:34:53 Het centrum v Caracas loopt langzaam vol. Demonstranten gaan de straat op om vertrek te eisen van president Maduro. Zij steunen de zelfbenoemde president Guaid. Heb al veel politie gezien in de straten om het centrum heen https://t.co/ig2jEFbyJm reageer retweet
  zaterdag 2 februari 2019 @ 18:06:55 #286
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184776724
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 14:45 schreef Infection het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 02-02-2019 om 14:44:27 BREAKING: Venezuelan air force general declares allegiance to Guaido - @AFP reageer retweet
Die kan vrezen voor zijn leven. Het is veel slimmer om met elkaar af te spreken en dan gezamenlijk tegen maduro te gaan.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_184802305
Trump noemt militairen naar Venezuela sturen 'een optie'
https://www.nu.nl/buitenl(...)turen-een-optie.html

rorihuela twitterde op zondag 03-02-2019 om 21:42:43 Maduro saying on @salvadostv he is willing to go to war against the US to defend Venezuela if invaded reageer retweet
BreakingNLive twitterde op zondag 03-02-2019 om 23:35:43 VENEZUELA CRISIS: U.S. humanitarian aid was rejected by Maduro, who still controls Venezuela and the country's military. Colombia has offered the border town of Cucuta as a collection site for the US aid. But how it gets into Venezuela is still a mystery, unless by force. reageer retweet
ELINTNews twitterde op zondag 03-02-2019 om 23:33:45 #UPDATE: One of the most important moments in the Venezuelan crisis will likely be within the next 1-2 weeks when many tons of US aid will attempt to be delivered to a massive Venezuelan opposition march that will likely try to pass through the VZ-Colombian border to Ccuta /1 reageer retweet
ELINTNews twitterde op zondag 03-02-2019 om 23:37:01 #UPDATE: I would wager this march will likely be led by @jguaido. The make-or-break moment will be if the military fires on them or allows them through. Either way Maduro loses. If force is used, this could be a pretext for some more 'kinetic' steps to be taken by US/Brzl/Col 2/2 reageer retweet


[ Bericht 25% gewijzigd door Infection op 03-02-2019 23:44:42 ]
pi_184810950
Wat is deze!?? _O-

USEmbassyCairo twitterde op zondag 03-02-2019 om 14:46:17 Nicolas Maduro’s dictatorship is destroying Venezuela. For too long, the people of Venezuela have suffered under the heavy hand of oppression. But now, there is hope. We are with the people of Venezuela, we stand with them, and we will stay with them until democracy is restored. https://t.co/iiHpJwNUqH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184811445
quote:
10s.gif Op maandag 4 februari 2019 10:24 schreef Slayage het volgende:
Wat is deze!?? _O-

USEmbassyCairo twitterde op zondag 03-02-2019 om 14:46:17 Nicolas Maduro’s dictatorship is destroying Venezuela. For too long, the people of Venezuela have suffered under the heavy hand of oppression. But now, there is hope. We are with the people of Venezuela, we stand with them, and we will stay with them until democracy is restored. https://t.co/iiHpJwNUqH reageer retweet
Snap ook niet helemaal wat de ambassade in Cairo daarmee te maken heeft.
pi_184811890
quote:
7s.gif Op maandag 4 februari 2019 11:02 schreef Infection het volgende:

[..]

Snap ook niet helemaal wat de ambassade in Cairo daarmee te maken heeft.
Het is een prachtige voorbeeld van hoe er onderscheid wordt gemaakt tussen "goede" dictators en "slechte" dictators. Het verschil tussen "goed" en "slecht" zit hem niet in de feitelijke beleid van de desbetreffende dictatuur, maar in het feit of de dictator in kwestie de belangen van de VS in dit geval wel of niet dient. Zo dient Sisis dictatuur in Egypte de VS waardoor het een "goede" dictatuur is (net als Saudi Arabi bv.) En is maduros dictatuur slecht omdat het de belangen van de VS niet dient.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184813100
quote:
10s.gif Op maandag 4 februari 2019 11:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het is een prachtige voorbeeld van hoe er onderscheid wordt gemaakt tussen "goede" dictators en "slechte" dictators. Het verschil tussen "goed" en "slecht" zit hem niet in de feitelijke beleid van de desbetreffende dictatuur, maar in het feit of de dictator in kwestie de belangen van de VS in dit geval wel of niet dient. Zo dient Sisis dictatuur in Egypte de VS waardoor het een "goede" dictatuur is (net als Saudi Arabi bv.) En is maduros dictatuur slecht omdat het de belangen van de VS niet dient.
Daar lijkt het wel heel erg op inderdaad.

Vele andere westerse landen, waaronder Nederland, doen er nu ook aan mee:

Nederland en andere EU-landen erkennen Guaid als interim-president Venezuela
https://www.nu.nl/buitenl(...)ident-venezuela.html
pi_184817699
quote:
Maduro heeft naar eigen zeggen ook een brief geschreven naar paus Franciscus met de vraag om te bemiddelen."Ik heb hem geschreven om te zeggen dat ik de zaak van Christus dien", zei hij aan de Italiaanse zender SkyTg24.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)aido-als-interimpre/
  maandag 4 februari 2019 @ 16:31:34 #293
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184817847
quote:
7s.gif Op maandag 4 februari 2019 12:33 schreef Infection het volgende:

[..]

Daar lijkt het wel heel erg op inderdaad.

Vele andere westerse landen, waaronder Nederland, doen er nu ook aan mee:

Nederland en andere EU-landen erkennen Guaid als interim-president Venezuela
https://www.nu.nl/buitenl(...)ident-venezuela.html
Heel triest hoe iedereen slaafs de VS volgt.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_184818937
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 16:31 schreef _--_ het volgende:

[..]

Heel triest hoe iedereen slaafs de VS volgt.
En maar een grote bek over Trump hebben. Maar als puntje bij paaltje komt staan ze volledig achter hem.
  Moderator maandag 4 februari 2019 @ 17:34:34 #295
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_184818995
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 16:31 schreef _--_ het volgende:

[..]

Heel triest hoe iedereen slaafs de VS volgt.
Er is geen alternatief. Denk je dat Rusland of China het anders hadden gedaan als zij in deze situatie hadden gezeten?
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  maandag 4 februari 2019 @ 17:38:11 #296
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184819052
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 17:34 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Er is geen alternatief. Denk je dat Rusland of China het anders hadden gedaan als zij in deze situatie hadden gezeten?
Jawel, het wordt tijd dat Europa strategisch en economisch onafhankelijk wordt van de VS.

Ik ben vaak op internationale media zoals Discord, en daar discussier ik vooral over politiek. Moet jij eens zien hoe groot de haat onder Amerikanen zijn jegens Europeanen en vice versa. Zij zien ons als communisten. (is wel grappig om het te lezen). Als deze generatie binnenkort politiek binnentreedt gaat alles nog de slechtere kant op.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_184819086
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 17:38 schreef _--_ het volgende:

[..]

Jawel, het wordt tijd dat Europa strategisch en economisch onafhankelijk wordt van de VS.

Ik ben vaak op internationale media zoals Discord, en daar discussier ik vooral over politiek. Moet jij eens zien hoe groot de haat onder Amerikanen zijn jegens Europeanen en vice versa. Zij zien ons als communisten. (is wel grappig om het te lezen). Als deze generatie binnenkort politiek binnentreedt gaat alles nog de slechtere kant op.
Amerikanen hebben dan ook zeer weinig wereldkennis. Zo gek is het dus niet dat ze niet weten wat communisten zijn.
  maandag 4 februari 2019 @ 17:41:02 #298
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184819108
quote:
7s.gif Op maandag 4 februari 2019 17:40 schreef Infection het volgende:

[..]

Amerikanen hebben dan ook zeer weinig wereldkennis. Zo gek is het dus niet dat ze niet weten wat communisten zijn.
Maar het is echt met de massa. Geen idioten die eruit steken. Echt duizenden tegelijk op zo'n server. Het verbaast me nog altijd.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 4 februari 2019 @ 17:47:09 #299
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184819216
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 00:48 schreef vigen98 het volgende:
RTLnieuws twitterde op donderdag 24-01-2019 om 00:37:04 Maduro roept hulp leger in: 'Oppositie voeren in Venezuela blijft levensgevaarlijk' https://t.co/9Wsre5DpQV https://t.co/GhFswumzKM reageer retweet
Ik snap niet hoe een leger van een land blind een leider volgt terwijl de bevolking zit te verhongeren... Heeft zo'n soldaat geen moeder, vader, tante, oom, zus, broer, nicht, neef, oma, opa ofzo die problemen heeft door dit regime in Venezuela.
Macht ver(kr)acht onmacht.

En die "arme"soldaat is veelal op de bekende wijze gehersenspoeld met "Ich habe es nicht gewusst" en leeft in de veronderstelling dat hij/zij ... vul-in.... juist verdedigt.
Het zelfstandig denken is ook niet bepaalt het kenmerk van een militair die in fracties van (milli)seconden kiest voor wat hem is geleerd om te (over)leven: "Yes, Sir".
Hegel: "De waarheid is subjectief"
pi_184819734
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 17:41 schreef _--_ het volgende:

[..]

Maar het is echt met de massa. Geen idioten die eruit steken. Echt duizenden tegelijk op zo'n server. Het verbaast me nog altijd.
Dat zal dan vooral wel te maken hebben met die ene server. Er zal daar wel een bepaalde sentiment heersen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')