abonnement Unibet Coolblue
pi_184549327
quote:
Vanwege de verwachte sneeuwbuien rijden dinsdag minder treinen dan op een gewone werkdag. NS en ProRail laten weten de dienstregeling aan te passen, waardoor zo'n 80 procent van de treinen rijdt.

Volgens de NS ontstaat met het aanpassen van de dienstregeling meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier.

De vervoerder raadt reizigers aan om de reisplannen te raadplegen en wijst erop dat er tijdens de spits extra drukte wordt verwacht.

Met het oog op de sneeuwval gaan de treinen bij de NS door de anti-icing-installatie. De treinen worden op zes locaties in Nederland aan de onderkant ingesmeerd met glycol, een antivries-middel. Zo wordt geprobeerd te voorkomen dat sneeuw en ijs aan de trein blijven plakken, tussen de rails vallen of de leidingen onder de trein beschadigen.

Schiphol verwacht ook vertragingen
Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat reizigers dinsdag rekening moeten houden met vertragingen. Het is nog niet duidelijk welke gevolgen de sneeuw precies heeft voor de vluchtcapaciteit.

KLM verwacht dat het rond 14.00 uur zal sneeuwen in de omgeving van Schiphol. "Maar zoals het er nu uitziet verwachten we niet dat we vluchten gaan annuleren", laat een woordvoerder weten. "Het is nog even afwachten hoeveel sneeuw er precies valt, maar bij lichte sneeuwval hoeven er ook geen vertragingen te komen. Het is alleen de vraag wat de capaciteit van Schiphol wordt qua start- en landbewegingen."

https://www.nu.nl/binnenl(...)hte-sneeuwbuien.html
Het land ligt plat, sneeuw overal. Nooit meer thuiskomen, ellende op de weg.

Hier verder na de sneeuw van 2018:
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')