FOK!forum / Culinesse à gogo / Dikke Chocolade repen halveren
Drogonnomaandag 21 januari 2019 @ 19:40
De goedkoopste repen die ik koop zijn vrij dik en die wou ik dus halveren.

Probeerde dat met een mes maar de resultaat was magertjes te noemen. Iemand wat tips hoe ik dat beter kan doen?
Adamesmaandag 21 januari 2019 @ 19:41
halveren over de lengte?
succes
Adamesmaandag 21 januari 2019 @ 19:42
-Chakotay-maandag 21 januari 2019 @ 19:44
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:40 schreef Drogonno het volgende:
De goedkoopste repen die ik koop zijn vrij dik en die wou ik dus halveren.

Probeerde dat met een mes maar de resultaat was magertjes te noemen. Iemand wat tips hoe ik dat beter kan doen?
als ik een reep chocolade koop smak ik de reep voordat ik hem uit het papier haal keihard op het aanrecht.
Breken doe je het toch wel.. beter vooraf dan achteraf
Drogonnomaandag 21 januari 2019 @ 19:48
quote:
Mhh interessant idee
Smelt dat niet een deel chocola?
Iets om mee te experimenteren bedankt voor de tip!! :D
Drogonnomaandag 21 januari 2019 @ 19:51
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:44 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

als ik een reep chocolade koop smak ik de reep voordat ik hem uit het papier haal keihard op het aanrecht.
Breken doe je het toch wel.. beter vooraf dan achteraf
Is jou aanrecht nog heel dan?
Of is die van jou bijna onverwoestbaar? :p

Bedoelde de hoogte van een reep
Heb een paar goede vuisten om ze horizontaal/verticaal in stukjes te hakken!

[ Bericht 5% gewijzigd door Drogonno op 21-01-2019 20:01:42 ]
Adamesmaandag 21 januari 2019 @ 19:57
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:48 schreef Drogonno het volgende:

[..]

Mhh interessant idee
Smelt dat niet een deel chocola?
Iets om mee te experimenteren bedankt voor de tip!! :D
ik koop altijd dunne repen, maar je mag het resultaat delen.
-Chakotay-maandag 21 januari 2019 @ 20:00
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:51 schreef Drogonno het volgende:

[..]

Is jou aanrecht nog heel dan?
Of is die van jou bijna onverwoestbaar? :p

Bedoelde de hoogte van een reep
in je handpalm en rammen.. kan ook prima op stoeptegels
kijk wel uit voor die hondendrol
Drogonnomaandag 21 januari 2019 @ 20:06
Heb wel een paar dunne repen gezien maar ik denk dat ze die expres duur aansmeren omdat ze dun zijn

Koop grotendeels mijn repen bij Deen of Vomar, rest is te ver weg voor me.

Er zijn goedkope dunne repen maar die smaken hoe ze kosten.... Goedkoop...
Alluresmaandag 21 januari 2019 @ 20:17
Maar waarom moet ie dunner dan?
Zalmslaatjemaandag 21 januari 2019 @ 20:23
Zelfs de meest simpele dieren weten hun voedsel open of kleiner te maken door er op te slaan met een hard voorwerp.

Behalve de homo sapiens millennialsalis ;(
Geerdmaandag 21 januari 2019 @ 20:23
Bandzaag
Mjaymaandag 21 januari 2019 @ 21:44
Hamer + platte schroevendraaier..
Deshainmaandag 21 januari 2019 @ 21:49
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:40 schreef Drogonno het volgende:
De goedkoopste repen die ik koop zijn vrij dik en die wou ik dus halveren.

Probeerde dat met een mes maar de resultaat was magertjes te noemen. Iemand wat tips hoe ik dat beter kan doen?
De helft er af raspen en dat wegflikkeren/door de yoghurt doen?
Nieuwschierigmaandag 21 januari 2019 @ 22:24
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:48 schreef Drogonno het volgende:

[..]

Mhh interessant idee
Smelt dat niet een deel chocola?
Iets om mee te experimenteren bedankt voor de tip!! :D
Het smelt niet alleen. Het verbrandt ook.
Zou het gewoon omsmelten
pfefferkatzedinsdag 22 januari 2019 @ 00:41
onder een hoek van 45 graden tegen iets aanduwen en dus breken?

met een heet mes er door heen smelten :')
Jordy-Bdinsdag 22 januari 2019 @ 01:37
De reep hakken, laten smelten, temperen en gieten in chocoladereepmallen met de dikte naar wens. Als je dat teveel werk vindt, weet je gelijk waarom dunne repen zo duur zijn.

Als je de temperatuur een beetje stabiel kan houden, blijft chocola zonder probleem een jaar goed (anders ook wel, maar dan heb je kans dat hij wat wit uitslaat). Maak gewoon af-en-toe eens een tripje verder dan om de hoek en koop je dunne chocolade in bulk.

Lidl heeft trouwens prima chocolade in huis en niet te dik. In de verpakkingen die dik ogen, liggen meestal twee tabletten op elkaar.
Foeksiadinsdag 22 januari 2019 @ 05:49
met een goed scherp koksmes er doorheen wiegen en niet te veel druk uitoefenen kan misschien werken?