abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184551231
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 12:53 schreef Miss-X het volgende:
Ik heb zelf na een aantal jaar mijn baan opgezegd, ik voelde me vreselijk overspannen en ondergewaardeerd. Uiteindelijk wat in de horeca gewerkt en in winkels, wat op dat moment prima was. Stom genoeg, nu jaren later, heb ik daar toch wel spijt van. Ik zat waarschijnlijk gewoon niet op mijn plek en was ergens anders vast een stuk gelukkiger geworden.

Ik ben het eens met: liever voor iets minder aan het werk, dan met tegenzin aan het werk. Maar na een jaar of tien flutbaantjes hier en daar had ik toch liever meer aan mezelf gewerkt op dat moment en beter leren omgaan met “het werkend leven” dan de beslissing die ik heb genomen toen.

Oh en na 10 jaar er uit nemen ze je ook niet zo snel meer aan in je oude vakgebied ;)
Ik raad dan ook geen tankstation aan :+ Ik raad vooral een ndere baan aan en dan natuurlijk het liefst wel n met hbo communicatie en anders een andere hbo functie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_184551330
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 12:24 schreef zoz het volgende:

[..]

Klanten aan de balie was vaak ook geen pretje. Het lag ook vast grotendeels aan mijzelf. Ik baalde er van om ongeschoold werk te doen met een hbo diploma op zak. Mijn punt is alleen dat ts er voor moet waken om bepaalde banen niet teveel te romantiseren. Teleurstellingen zijn kut. We hebben hier in NL niet voor niets de ww dus lekker baantjes uitproberen nu de economie zo lekker draait :).
Het draait inderdaad om je instelling. Zit je er met 'ik wil hier niet zijn, ik schaam me dood' ja, dan is het inderdaad geen fijne baan. Zit je er met 'ok, het is geen topbaan, maar ik ben blij dat ik dit kan doen en ik ga er voor de time-being het beste van maken', dan ga je er al heel anders in.
Somebody that I used to know
  dinsdag 22 januari 2019 @ 13:32:30 #53
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_184551731
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 12:58 schreef FordSierra het volgende:
Daarom word je ook voor betaald.

Bijna iedereen heeft hetzelfde. Anders zouden ze dat werk namelijk niet doen. Dat die andere baan meer afwisseling biedt, heeft ook zo zijn prijs. Je wordt minder betaald in ruil voor afwisseling en vrijheid. HBO Communicatie is ook een nutteloze diploma, en dit zijn de gevolgen daarvan.

Welkom in het wereld van volwassenen. Keuzes maken, TS.
:? Nee? Ik ken niemand die regelmatig huilend van z'n werk thuiskomt omdat het kutwerk is? Als je niet op je plek zit, zoek je wat anders.
Mijn ervaring is wel dat kantoorwerk echt wennen is, en dat dat ook wel best snel went.
@TS, heb je geen stage gelopen op een kantoor? Hoe ging dat?
Misschien ben je beter op je plek in een wat meer uitvoerende functie, bijvoorbeeld bij een wat kleiner reclame- of marketingbureau.
Wat voor functie zou je leuk vinden? Wat vond je leuk tijdens je opleiding?
KuikenGuppy
pi_184552325
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:03 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Daarom ook niet lui of gemakzuchtig worden. Prima voor even, misschien nodig om op adem te komen en jezelf te herpakken, maar daarna weer proberen om bij een organisatie in dienst te komen waar je wel wil werken.
Precies!
pi_184552372
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik raad dan ook geen tankstation aan :+ Ik raad vooral een ndere baan aan en dan natuurlijk het liefst wel n met hbo communicatie en anders een andere hbo functie.
Inderdaad.

Baantjes onder je niveau zijn na een tijdje ook gewoon enorm geestdodend. Ik heb gelukkig de ruimte/tijd om nu weer te studeren en op zoek te gaan naar een echt leuke baan. Maar dat zit er vaak ook niet in, zeker als je op een gegeven moment een gezin/huis/auto hebt.
  Moderator / FP / PTA's redder in nood dinsdag 22 januari 2019 @ 16:03:28 #56
88754 crew  Sounddragon
Broem broem
pi_184554687
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik raad dan ook geen tankstation aan :+ Ik raad vooral een ndere baan aan en dan natuurlijk het liefst wel n met hbo communicatie en anders een andere hbo functie.
Maar.. TS moet rapido weg uit zijn situatie eigenlijk, en als dat baantje nou effe ervoor zorgt dat dat realiseerbaar is op korte termijn, is dat een prima stepstone om de overkant van het water te bereiken toch?
Zoeken naar een droombaan is net zoiets als de ideale vrouw.. bestaat wel, maar heel hard zoeken helpt niet. Je moet elkr zien te vinden, het is vaak een traject waarin je velerlei ervaring opdoet onderweg.

Bij een tankstation komen alle lagen der bevolking, ook bazen wergevers, en dus is dat een uitstekeloos platform om te netwerken; kan bijna niet beter.. ieder nadeel hep zijn voordeel :)

Ik ben momenteel ook bezig om een carriereswitchje te doen; heb de eredivisie van mijn baan nu gehad, dat was wel wat, maar toch niet helemaal.. het is nu lastiger om bevrediging te vinden op het niveau waar ik nu zit, dus nu ga ik branche switchen.. mijn skills blijven handig, maar in die tak van sport heb ik domweg geen ervaring. Ik kwam van de F1, zit nu in de F3, en ik wil naar de motorsport zeg maar, daar heb ik een paar jaar geleden al een zaadje voor geplant.. nu kan ik daar naar binnen als ruitjespoetser en banden oppompert, maar daarna wil ik wel gaan klimmen naar teambaas natuurlijk :7 .
Ik kan nu ook op zoek gaan naar een baan als teambaas van een motorrace team, maar dat kan ik vergeten natuurlijk.. en dus pak ik de eerste de beste open deur en ga ik eraan beginnen. In the end is dat nog bevredigender ook denk ik.
ALS... er een baantje als teambaas langs komt, ga ik natuurlijk wel solliciteren, maar de kans dat ze daar in trappen is natuurlijk minuscuul.

Je moet gewoon lekker wachten op je kansje, afwegen of het je dat waard is, en gewoon ervoor gaan, en desnoods door de zijdeur, lekker boeiend, als je er zelf maar blij van wordt, want dat is altijd het allerbelangrijkste. Wat een ander denkt is lekker een ander zijn probleem; het is juw plan.

[ Bericht 32% gewijzigd door Sounddragon op 22-01-2019 16:14:42 ]
Torque makes life easy.
Team Jean
pi_184556427
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 14:05 schreef Miss-X het volgende:

[..]

Inderdaad.

Baantjes onder je niveau zijn na een tijdje ook gewoon enorm geestdodend. ()
Dat is echt niet voor iedereen / elke baan "onder niveau" zo.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_184562593
Klooster geen optie?
pi_184566577
quote:
7s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:52 schreef sigme het volgende:
Je kan doen wat veel mensen doen. Je erbij neerleggen, in de overtuiging dat je er nu eenmaal voor geleerd hebt en dat andere banen minder geld opleveren. Dan word je waarschijnlijk tamelijk ongelukkig met je werkzame leven, als je pech hebt diep ongelukkig.
En over een paar jaar is het bijna onmogelijk geworden om nog drastische keuzes te maken, want dan zit je allang klem.

Doe het. Dat van die opleiding is nit weggegooid, die kennis en ervaring zit in jou, die kan je meer en minder actief toepassen, maar weggooien kan niet hoor.
Doe wat je nu het beste lijkt. Dat kan en mag niet iets zijn waarvan je huilend thuiskomt.
Exact.
Whatever...
pi_184570973
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 12:51 schreef ano301 het volgende:
Hallo allemaal,

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd op HBO Communicatie, en ben daarna direct op een project begonnen, hier had ik het niet heel erg naar mijn zin. Daarna ben ik al snel aangenomen bij waar ik nu werk. Ik word gek van het idee dat ik nu weer de hele week 8 uur op een dag naar een beeldscherm moet staren. Daarnaast voel ik heel erg de druk om alles goed te doen en door iedereen leuk en aardig gevonden te worden. Tijdens mijn stage voelde ik me ook niet op mijn plek. Ik merk gewoon dat ik me niet thuis voel in zo’n kantoorwereld; ben nooit echt een carrirejager geweest, en daarnaast kan het ook best een ‘harde’ wereld zijn. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik het idee heb dat ik HBO niveau dan misschien wel aan kan, maar dat ik me niet thuis voel in zo'n functie voor 40 uur in de week en dat ‘wereldje’, dat ik qua persoonlijkheid misschien meer pas bij een functie op mbo niveau, lekker bezig blijven.. Ik kwam van de week huilend thuis, terwijl ik van mezelf echt heel nuchter ben, ik herken mezelf gewoon niet meer.

Gedeeltelijk zal het faalangst zijn, maar ik ben praktisch ingesteld en een echte aanpakker; dit wil ik ook graag in mijn werk. Ik heb als bijbaan jaren op een naschoolse opvang gewerkt en vond dat leuk, alleen dat is qua uren te weinig. Nu is er dus een functie vrijgekomen bij een tankstation in de buurt; combinatie van kassa, schoonmaken en administratie. Zo’n functie lijkt me voor nu hrlijk. Niet te veel druk, lekker bezig zijn en onder de mensen zijn, alleen het verdient wel stukken minder dan wat ik nu verdien.. wel zijn er daarnaast ook doorgroeimogelijkheden tot (assistent) filiaalmanager. Maar ergens zegt dat stemmetje in mijn hoofd dat het superzonde is van mijn diploma. Ik zou heel graag soortgelijke ervaringen horen, ik weet namelijk echt even niet meer wat de juiste keuzes zijn en wil geen impulsieve beslissingen nemen..
Ik snap alleen niet hoe je daar terecht bent gekomen met Communicatie? Dat moet dan echt je eigen keuze zijn geweest.

Binnen communicatie zijn er genoeg banen waarin je meer buiten je kantoor bent, dan binnen. Vaak rollen dat soort figuren ook in journalistieke functies waar ze veel interviewen of presenteren...

Misschien kan het nog, even goed de vacatures scannen en je oud-studiegenoten navragen waar zij terecht zijn gekomen..
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_184571630
;

[ Bericht 99% gewijzigd door ano301 op 24-01-2019 15:14:23 ]
pi_184572629
Geef het tijd, maar blijf niet 'wachten tot het went'. Als dit bedrijf geen opties heeft voor minder dan 40u werken lijkt het me sowieso niet erg geschikt voor jou en je wensen, zelfs niet als je beter gewend bent. En wees nooit bang om een droombaan op te geven als het jouw nachtmerrie is. Heel veel droombanen zijn de prijs niet waard op andere terreinen..

Maar heel goed van je dat je het gewoon op tafel hebt gelegd ^O^ Sterk en dapper, en dat betaalt altijd uit!
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_184573522
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 13:26 schreef ano301 het volgende:
Nou ik heb het aangekaart bij mijn baas en zijn antwoord heeft me een beetje beduusd achtergelaten. Ik ben heel eerlijk geweest, dat ik al een tijdje niet lekker in mijn vel zit en daarnaast merk dat ik niet happy word van 40 uur achter een beeldscherm zitten en het werken met mensen mis. Ook heb ik eerlijk verteld dat ik ga praten met iemand, omdat ik erg in de knoop zit met mezelf. Ik wilde dit eerst stil houden, maar ik merk dat het toch wel fijn is dat ik het eruit heb gegooid. Hij gaf aan dat hij het hl erg jammer vindt als ik weg zou gaan, omdat hij mij echt een ‘verademing’ vindt voor de afdeling; hij hoorde alleen maar positieve verhalen zei hij. Nou, kennelijk heb ik dus een heel slecht zelfbeeld, want ik had dit gevoel zelf totl niet. Hij zei dat hij mij alle ruimte wil geven om aan mezelf te werken en hopelijk dat ik het werk dan ook leuker ga vinden als ik beter in mijn vel ga zitten.

Ik ben nu nog meer in de war dan ik al was, ik weet namelijk zeker dat ik 40 uur op kantoor teveel vind, maar hetgeen mij echt een kutgevoel geeft is dat het, naast dat het erg goed verdient, een baan is waar anderen voor zouden tekenen (ook het bedrijf zelf). Ik ga constant tussen: ik word niet gelukkig van fulltime kantoorwerk en daarna denk ik weer gelijk, is het niet een kwestie van wennen? Is het niet SUPER zonde als ik deze baan opzeg?
Ik ben toevallig ook gebeld voor een sollicitatie als assistent-manager op een bso, dit is overigens voor ongeveer 20 uur in de week dus dat is wel weer erg weinig, mr.. wel weer een stuk beter voor mijn cv. Ik ga er wel op gesprek, om te kijken wat voor gevoel het mij geeft. Helaas is het geen optie om binnen dit bedrijf parttime te gaan werken, dus ik denk dat ik mezelf nog maar even de tijd moet geven en niet te gehaast beslissingen moet nemen.
Ff gekeken waar de opleiding nu tot opleid, dan krijg je dit verhaal:

http://www.carrieretijger(...)ercieel/communicatie

Het zijn best doe beroepen maar dan meestal inderdaad in een kantoor situatie: mee denken, leiden en uitvoeren van interne of externe communicatie, waarbij veel van telefoon of digitale communicatie gebruik wordt gemaakt, af en toe ter plekke het resultaat bij sturen bij externe pr campagnes/beurzen. Maar ook uit die situatie kan je vaak wel doorgroeien. Misschien is op termijn zelf een communicatie bureau opzetten wat? Dan moet je veel in de weer met klanten en bij een groeiend bedrijf met organiseren van je personele bezetting en activiteiten.

Hoe dan ook, denk er goed over na en kijk ook wat voor klanten je bedrijf heeft, misschien kan je ergens in een andere richting door groeien bij een klant of concurrent :)
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_184573869
Steek het compliment in je zak : je bent een gewaardeerde collega en je krijgt alle steun om je plek te vinden (waar die ook moge zijn). Benut die ruimte. Dat is een luxepositie.

Neemt niet weg dat je wat dingen hebt te onderzoeken voor jezelf.
Al die argumenten waarin je steeds vanuit de ander redeneert (anderen zouden dit een droombaan vinden etc) : gooi die overboord. Het is 0,0 relevant in jouw situatie.


Is er iets op je huidige kantoor aan werkzaamheden wat eventueel wel je interesse heeft? Zie je wel eens collega's met dingen bezig dat je jaloers denkt : dat zou ik ook wel willen doen. Mag ook buiten je afdeling, mag ook de receptie of de Hr-tak zijn, of bij de ontwerp- of designafdeling, om eens een dwarsstraat te noemen. Wellicht zou je je ook intern kunnen laten omscholen als zoiets je leuker lijkt?

Hoe dan ook, ik denk wel dat je actie moet gaan ondernemen. Paar uur minderen kan een tussentijdse oplossing zijn, en ondertussen bedenken wat voor jou wel ok zou zijn.
Somebody that I used to know
pi_184574168
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:23 schreef Postbus100 het volgende:
Steek het compliment in je zak : je bent een gewaardeerde collega en je krijgt alle steun om je plek te vinden (waar die ook moge zijn). Benut die ruimte. Dat is een luxepositie.

Neemt niet weg dat je wat dingen hebt te onderzoeken voor jezelf.
Al die argumenten waarin je steeds vanuit de ander redeneert (anderen zouden dit een droombaan vinden etc) : gooi die overboord. Het is 0,0 relevant in jouw situatie.

Is er iets op je huidige kantoor aan werkzaamheden wat eventueel wel je interesse heeft? Zie je wel eens collega's met dingen bezig dat je jaloers denkt : dat zou ik ook wel willen doen. Mag ook buiten je afdeling, mag ook de receptie of de Hr-tak zijn, of bij de ontwerp- of designafdeling, om eens een dwarsstraat te noemen. Wellicht zou je je ook intern kunnen laten omscholen als zoiets je leuker lijkt?

Hoe dan ook, ik denk wel dat je actie moet gaan ondernemen. Paar uur minderen kan een tussentijdse oplossing zijn, en ondertussen bedenken wat voor jou wel ok zou zijn.
Ik besef me zeker dat het een luxepositie is, hij was heel erg begripvol, waar ik erg blij mee ben! Maakt de keuze wel ng lastiger, maar goed, ik heb vanavond mijn eerste gesprek en heb maandag mijn sollicitatie bij de bso, ik wacht deze twee gesprekken en het weekend even sowieso af en hoop dat ik dan snel dingen wat helderder voor mezelf heb.
pi_184574523
Wacht even. Hoezo nog lastiger? Ben je moreel iets aan hem verplicht ofzo?
Somebody that I used to know
pi_184575024
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:53 schreef Postbus100 het volgende:
Wacht even. Hoezo nog lastiger? Ben je moreel iets aan hem verplicht ofzo?


[ Bericht 24% gewijzigd door ano301 op 24-01-2019 15:15:05 ]
pi_184577502
32 uur werken geen optie waar je zit?
pi_184577962
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:13 schreef ano301 het volgende:
ik moet naar mijn gevoel luisteren en dat zegt overduidelijk dat dit 'm niet gaat worden.
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:13 schreef ano301 het volgende:
ik moet naar mijn gevoel luisteren en dat zegt overduidelijk dat dit 'm niet gaat worden.
Driemaal is scheepsrecht!
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:13 schreef ano301 het volgende:
ik moet naar mijn gevoel luisteren en dat zegt overduidelijk dat dit 'm niet gaat worden.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')