abonnement Unibet Coolblue
pi_186353585
Dat doe ik zeker, Het is wel jammer dat de gasten die er als een extreme slons bijlopen er gewoon mee wegkomen, prima als je een keer iets vergeet, maar sommige gasten lopen er echt bij alsof het carnaval is... niet iedereen over een kam scherend natuurlijk
Het kan vriezen, Het kan dooien, Maar als je op je bek gaat zijn ze te laat met strooien.
  Moderator zondag 21 april 2019 @ 22:08:40 #52
257132 crew  Awsom
pi_186353940
"Wij zijn een bedrijf"
pi_186354042
quote:
99s.gif Op zondag 21 april 2019 22:08 schreef Awsom het volgende:
"Wij zijn een bedrijf"
Maar dan doe ik gelijk wel mijn groene pak uit en kom ik voortaan in een spijkerbroek werken want als het dan toch zo moet _O_
Alsof je voor niks een half jaar lang door de modder hebt gekropen, maar het zal de mentaliteit zijn bij sommigen
Het kan vriezen, Het kan dooien, Maar als je op je bek gaat zijn ze te laat met strooien.
  Moderator zondag 21 april 2019 @ 22:25:29 #54
257132 crew  Awsom
pi_186354321
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 22:13 schreef Spreuktegel het volgende:

[..]

Maar dan doe ik gelijk wel mijn groene pak uit en kom ik voortaan in een spijkerbroek werken want als het dan toch zo moet _O_
Alsof je voor niks een half jaar lang door de modder hebt gekropen, maar het zal de mentaliteit zijn bij sommigen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2019 18:59 schreef Spreuktegel het volgende:
Wat het verschil is met de andere krijgsmachtdelen is dat de luchtmacht een hechte familie is.
De luchtmacht is vooral geavanceerde techniek, dus is het meer alsof je in een groot bedrijf werkt waar je elkaar gewoon met de voornaam aanspreekt en discussies mogelijk zijn. het is gewoon een grote familie waar je bij de landmacht meer eilandjes en "kijk mij eens peppie zijn" gedrag hebt.

en ja, de technici van de luchtmacht slapen vaak niet in pubtentjes, maar luister vooral niet naar de landmachters die de luchtmacht afkraken omdat ze boos zijn dat ze het verkeerde onderdeel hebben gekozen.
:+
pi_186354623
Ik sta nog steeds compleet achter wat ik daar gezegd heb, Alleen het stukje geavanceerde techniek dan niet :')

Dat de sfeer van rangen en standen wat minder is is heel fijn als je iets moet oplossen of wil bereiken, Dat hele slonzengedoe is het nadeel wat je erdoor krijgt, daar mogen ze van mij wel wat strenger in zijn.
Het kan vriezen, Het kan dooien, Maar als je op je bek gaat zijn ze te laat met strooien.
  maandag 22 april 2019 @ 00:53:26 #56
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_186356984
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 18:48 schreef Spreuktegel het volgende:

[..]

Ik heb ze intussen binnen, bleken gewoon 2 maanden vertraagd te zijn want KPU.

Kan iemand me vertellen hoe je om moet gaan met slonzige collegas die je uitlachen als je je baret opzet? of heeft er iemand een vacature over bij de landmacht? :') #proeftijdisvoorbijduskannietmeerweghelp
Ik heb nog wel een vacature over bij de landmacht, beetje technisch aangelegd? :P
  dinsdag 23 april 2019 @ 21:52:17 #57
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 22:29:42 #58
257132 crew  Awsom
pi_186388800
quote:
Het is de hoop dat de bonden snel zullen terugkeren aan de onderhandelingstafel.
Tja. :P
  woensdag 24 april 2019 @ 09:59:00 #59
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
  donderdag 2 mei 2019 @ 23:18:37 #60
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_186576940
Verslag van het overleg met Defensie is klaar; oordeelt u zelf

Op 16 april jl. gaven de bonden al aan dat de inzet van Defensie teleurstellend was. Volstrekt onvoldoende was om zicht te houden op het bereiken van een cao-resultaat. Een week later, in een vergadering van het Sectoroverleg Defensie (SOD), hebben de bonden de staatssecretaris hierop aangesproken. Haar toezegging van afgelopen januari dat er meer (financiële) ruimte was bleek aan de onderhandelingstafel een loze kreet.

De reactie van de staatssecretaris dat het als een eerste inzet moet worden gezien en dat er nog meer ruimte was stelde ons allerminst gerust. Zeker omdat zij in het SOD niet concreet wilde aangeven of duiden wat die extra ruimte was. Voor de bonden weer een zoveelste loze toezegging. Anders dan in het verleden toen we op basis van bijvoorbeeld de toezegging dat er perspectief was wel (uiteindelijk tevergeefs) verder zijn gaan spreken, was deze keer met die vaagheid de zaak duidelijk. Het was en is absoluut onvoldoende om weer aan de onderhandelingstafel terug te keren. De staatssecretaris was ook niet bereid op het verzoek van de bonden in te gaan om haar ‘eerste inzet’ dan openbaar te maken. Het defensiepersoneel zou op deze manier zelf een oordeel kunnen geven of de eerste inzet enigszins tegemoet kwam aan het gevoelen van de defensiemedewerkers, zoals zij dat had gehoord. Hierop hebben de bonden besloten het overleg op te schorten en het vertrouwen op te zeggen.

Direct na het SOD van 23 april jl. hebben wij gecommuniceerd over het teleurstellende verloop van de vergadering en de uitkomst daarvan. Een dag later kwam Defensie met haar eigen communicatie. Zoals afgelopen tijd vaker is gebeurd bleek Defensie een heel ander beeld te hebben van het verloop van de vergadering en van de inhoud van het voorstel dat op de onderhandelingstafel lag. Waar de bonden de inzet die op tafel lag volstrekt onvoldoende vinden en van mening zijn dat er op een aantal grote onderwerpen zoals loonontwikkeling en pensioen geen stappen zijn gemaakt, was Defensie van mening dat er een prima eerste inzet lag met verbeteringen op alle grote onderwerpen.

Ook over de afspraak dat op 16 april alles op tafel zou liggen en er een reëel bod zou zijn had Defensie een andere mening. Dit was juist een eerste voorzichtige inzet en daarna zouden er in de onderhandelingen meer stappen worden gedaan. Over het feit dat de bonden het vertrouwen hebben opgezegd werd met geen woord gerept.

Verschillende weergaven van het proces en de inhoud van de onderhandelingen kunnen tot onduidelijkheid en wantrouwen bij het personeel leiden. Zowel in de richting van Defensie, maar ook van de bonden. Daarom hechten wij eraan dat het (concept) verslag van de vergadering van het SOD van 23 april onder de aandacht van het personeel wordt gebracht. Dit verslag is hieronder bijgevoegd. Naar onze mening geeft het duidelijk weer dat wij meerdere malen gepoogd hebben om de staatssecretaris concreet aan te laten geven wat de extra ruimte is waar zij over spreekt. De reactie van de staatssecretaris heeft meer weg van een langspeelplaat die in de groef blijft hangen, dan van een serieuze poging om de bonden het benodigde vertrouwen te geven dat het zin heeft om verder te onderhandelen.

Vooralsnog respecteren wij de geheimhouding van de onderhandelingen en kunnen de inhoud van de eerste inzet van Defensie zonder een akkoord van de staatssecretaris dus niet naar buiten brengen. Uit het verslag wordt op twee punten wel duidelijk wat deze eerste inzet betrof. Om te beginnen was het loonbod een beetje meer, maar wel met een looptijd van 6 maanden langer. Onderaan de streep was het gemiddelde per jaar lager. Het tweede punt betrof het pensioendossier inclusief de compensatie- en verzachtingsmaatregelen. Hierop is geen verbetering ten opzichte van het afgewezen resultaat zichtbaar geworden in de eerste inzet van Defensie. Op een aantal kleine details na lag hetzelfde voorstel weer op tafel.

Wij zijn nog steeds van mening dat wij er alles aan gedaan hebben om, in het belang van het personeel, tot een arbeidsvoorwaardenresultaat te komen. Dat we er uiteindelijk toch niet uit zijn gekomen is omdat Defensie de arbeidsvoorwaarden van het defensiepersoneel in financiële en beleidsmatige zin nog steeds niet de hoogste prioriteit geeft. Het personeel staat dus nog steeds niet op 1…

Lees hier het verslag van het SOD van 23 april.


Ik zou jullie willen aanraden om vooral het verslag even kritisch door te lezen... Weten we meteen weer waar we staan... Visser moet zich de ogen uit de kop schamen wat een fucking blamage. :r :r
  vrijdag 3 mei 2019 @ 22:08:20 #61
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_186594456
OPINIE: Het salaris in het Nederlandse leger zal andere EU-burgers afschrikken om erbij te komen, vreest defensie-analist Frans Ebbelaar.

In de onlangs ingediende initiatiefnota van het Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66) over een Europese krijgsmacht van en voor Europeanen, pleit zij ervoor dat de Nederlandse krijgsmacht ‘op korte termijn’ wordt opengesteld voor niet-Nederlandse EU-burgers, in navolging van verschillende andere EU-landen.

Volgens haar is het nijpende personeelstekort bij Defensie door de vele internationale dreigingen onverantwoord. De inzetbaarheid is in het geding. Soortgelijke woorden sprak zij in het personeelsdebat met minister Bijleveld op 12 maart. De GOV (Gezamenlijke Officieren Verenigingen) is het op dit punt volledig met haar eens en prijst haar vurig pleidooi om de tekorten op te lossen. Bezwaar heeft de GOV tegen de voorgestelde oplossing. Die ontkent namelijk de oorzaak: de huidige slechte arbeidsvoorwaarden. En daarom gaat het niet werken.

Om voeling met het uitvoerende deel, de gevechtskracht, van Defensie te houden, legt de GOV met enige regelmaat werkbezoeken af. Hoe hangt de vlag erbij? En wappert die vlag ook zo in Den Haag? Hoe ziet bijvoorbeeld de bezetting van 80 procent eruit op het ochtendappèl bij een commandant van een infanteriepeloton of wat rijdt er nu werkelijk de poort uit als een eskadron op oefening gaat, of wat stijgt er op als een squadron wil trainen?

Tijdens een bezoek bij het Duits-Nederlandse tankbataljon in Loheide in Duitsland hoorden wij niet alleen over de goede samenwerking en de prima oefenmogelijkheden. Het Nederlandse tankeskadron is goed gevuld, maar dat komt mede door de buitenlandtoelage. Door deze toelage viel het verschil met hun Duitse collega’s van het bataljon niet zo op.

Ontnuchterend
Men reikte ons de salaristabellen aan. Een verschil tussen het basissalaris van een Nederlandse soldaat en een Duitse soldaat per maand van 800 tot 1000 euro bruto in het nadeel van de Nederlander is een ontnuchterende waarneming.

In Nederland heeft een militair natuurlijk geen buitenlandtoelage. In vervolggesprekken bij eenheden in Nederland werd dit direct tastbaar. Niet alleen technisch en medisch personeel is er te weinig. Inmiddels zijn bijvoorbeeld vliegers, pantserinfanteristen en verkenners ook een schaarstecategorie. Voor deze functies zijn geen ‘equivalenten’ in de burgermaatschappij te vinden. Eenmaal weg betekent lang opleiden voordat de plek opnieuw bezet is.

Hoewel voor de werving aspecten als avontuur, uitdagend materieel en andere landen zien belangrijke trekkers vormen, worden de arbeidsvoorwaarden voor de sergeant-1, de oudere luitenant of een kapitein steeds belangrijker. Het inkomen van die sergeant ligt, wanneer die een gezin heeft, op de armoedegrens, zeggen cijfers van het CPB. Veel kaderleden wachten niet af of zij hun contract mogen verlengen bij Defensie. Zij kijken zelf allang voor die datum wat er te koop is buiten de kazernepoort. Weegt dit nog op tegen de aantrekkelijkheden van het leger?

Lachwekkend
Zonder goede arbeidsvoorwaarden zal het steeds slechter lukken om duur opgeleide militairen te behouden. Het kader voelt zich niet serieus genomen. Hoezo is het personeel zo belangrijk in de defensienota? Een commandant zei: “Het is niet alleen het gevoel bij het personeel dat ze unfair worden behandeld, men rekent het gewoon uit en komt met feiten aan. Neem de lachwekkende verhoging van de oefenweekend-dagtoelage van 10 procent; van 30 euro naar 33 euro.”

In de tuinbouw zien we deze dagen hoe mensen uit Oost-Europa de asperges steken, omdat Nederlanders dat werk voor het geboden salaris niet wensen te doen. Is dat nu de door Belhaj gewenste situatie voor onze krijgsmacht? De GOV pleit voor betere arbeidsvoorwaarden voor onze eigen militairen. Weinig EU-buitenlanders zullen trouwens in de Nederlandse krijgsmacht willen dienen als je een paar honderd kilometer verder in een ander leger aanmerkelijk meer kunt verdienen.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 22:09:04 #62
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_186594477
Oud-generaal De Kruif dreigde op te stappen om bezuiniging

Generaal Mart de Kruif, de voormalige hoogste baas van de Koninklijke Landmacht, heeft in 2013 gedreigd op te stappen uit onvrede over de invulling van zware bezuinigingen op de krijgsmacht.

Dat zegt de oud-generaal zaterdag in het Reformatorisch Dagblad. Bijna vijf jaar lang (2011-2016) gaf de commandant Landstrijdkrachten leiding aan pakweg 17.500 landmachtmilitairen. Luitenant-generaal De Kruif is in maart 2016 afgezwaaid.

Het kabinet besloot in 2010 om 1 miljard euro te bezuinigen op de krijgsmacht. Bij de inkrimpingsoperatie onder leiding van oud-defensieminister Hans Hillen zou drie jaar later onder andere de Johan Willem Frisokazerne in Assen moeten sluiten.

Generaal De Kruif dreigde daarop met vertrek. „Ik kon deze stap niet verantwoorden”, verklaart de voormalige driesterrengeneraal. „Want het was míjn verantwoordelijkheid én ik miste visie op de toekomst van de krijgsmacht.”

De baas van de landmacht heeft daarop ”belet” aangevraagd bij defensieminister Jeanine Hennis, de opvolger van Hillen. „Als dit doorgaat, stop ik”, zei de generaal tegen de minister. Het is hoogst ongebruikelijk dat militairen protesteren tegen politieke besluiten. De Kruif kreeg steun voor zijn stap van de commandant der strijdkrachten, Tom Middendorp.

De Kruif had grote moeite met het adhockarakter van de bezuinigingen. „Ik heb tegen de minister gezegd: Ik ga niet in discussie over de bezuinigingen, maar wel over de invulling.” Naar zijn idee zijn bij het inkrimpen van de krijgsmacht politici te veel op de stoel van militairen gaan zitten.

Militair-zijn is een professie, legt De Kruif uit. „De politiek kan besluiten tot bezuinigingen, maar militairen moeten bepalen op welke manier.” Minister Hennis gaf de generaal uiteindelijk toestemming om de inkrimping naar eigen inzicht in te vullen.

De goedkeuring van de minister heeft volgens De Kruif onder andere te maken met het feit dat hij vanaf eind 2008 in Zuid-Afghanistan een jaar lang leiding gaf aan 45.000 ISAF-militairen van de internationale coalitie in de strijd tegen de Taliban. De Kruif werd in 2010 benoemd tot commandeur in de Orde van Oranje Nassau met de Zwaarden voor zijn inzet in Afghanistan.

RD
  vrijdag 3 mei 2019 @ 22:19:25 #63
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_186594730
quote:
Militair-zijn is een professie, legt De Kruif uit. „De politiek kan besluiten tot bezuinigingen, maar militairen moeten bepalen op welke manier.” Minister Hennis gaf de generaal uiteindelijk toestemming om de inkrimping naar eigen inzicht in te vullen.
Dus, kijk maar ff hoe je het doet als het overeengekomen bedrag maar haalt ja? En toen hadden we 7 infbats zonder CS en CSS... :')
  dinsdag 7 mei 2019 @ 13:45:26 #64
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_186670486
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 22:08 schreef AchJa het volgende:
OPINIE: Het salaris in het Nederlandse leger zal andere EU-burgers afschrikken om erbij te komen, vreest defensie-analist Frans Ebbelaar.

In de onlangs ingediende initiatiefnota van het Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66) over een Europese krijgsmacht van en voor Europeanen, pleit zij ervoor dat de Nederlandse krijgsmacht ‘op korte termijn’ wordt opengesteld voor niet-Nederlandse EU-burgers, in navolging van verschillende andere EU-landen.

Volgens haar is het nijpende personeelstekort bij Defensie door de vele internationale dreigingen onverantwoord. De inzetbaarheid is in het geding. Soortgelijke woorden sprak zij in het personeelsdebat met minister Bijleveld op 12 maart. De GOV (Gezamenlijke Officieren Verenigingen) is het op dit punt volledig met haar eens en prijst haar vurig pleidooi om de tekorten op te lossen. Bezwaar heeft de GOV tegen de voorgestelde oplossing. Die ontkent namelijk de oorzaak: de huidige slechte arbeidsvoorwaarden. En daarom gaat het niet werken.

Om voeling met het uitvoerende deel, de gevechtskracht, van Defensie te houden, legt de GOV met enige regelmaat werkbezoeken af. Hoe hangt de vlag erbij? En wappert die vlag ook zo in Den Haag? Hoe ziet bijvoorbeeld de bezetting van 80 procent eruit op het ochtendappèl bij een commandant van een infanteriepeloton of wat rijdt er nu werkelijk de poort uit als een eskadron op oefening gaat, of wat stijgt er op als een squadron wil trainen?

Tijdens een bezoek bij het Duits-Nederlandse tankbataljon in Loheide in Duitsland hoorden wij niet alleen over de goede samenwerking en de prima oefenmogelijkheden. Het Nederlandse tankeskadron is goed gevuld, maar dat komt mede door de buitenlandtoelage. Door deze toelage viel het verschil met hun Duitse collega’s van het bataljon niet zo op.

Ontnuchterend
Men reikte ons de salaristabellen aan. Een verschil tussen het basissalaris van een Nederlandse soldaat en een Duitse soldaat per maand van 800 tot 1000 euro bruto in het nadeel van de Nederlander is een ontnuchterende waarneming.

In Nederland heeft een militair natuurlijk geen buitenlandtoelage. In vervolggesprekken bij eenheden in Nederland werd dit direct tastbaar. Niet alleen technisch en medisch personeel is er te weinig. Inmiddels zijn bijvoorbeeld vliegers, pantserinfanteristen en verkenners ook een schaarstecategorie. Voor deze functies zijn geen ‘equivalenten’ in de burgermaatschappij te vinden. Eenmaal weg betekent lang opleiden voordat de plek opnieuw bezet is.

Hoewel voor de werving aspecten als avontuur, uitdagend materieel en andere landen zien belangrijke trekkers vormen, worden de arbeidsvoorwaarden voor de sergeant-1, de oudere luitenant of een kapitein steeds belangrijker. Het inkomen van die sergeant ligt, wanneer die een gezin heeft, op de armoedegrens, zeggen cijfers van het CPB. Veel kaderleden wachten niet af of zij hun contract mogen verlengen bij Defensie. Zij kijken zelf allang voor die datum wat er te koop is buiten de kazernepoort. Weegt dit nog op tegen de aantrekkelijkheden van het leger?

Lachwekkend
Zonder goede arbeidsvoorwaarden zal het steeds slechter lukken om duur opgeleide militairen te behouden. Het kader voelt zich niet serieus genomen. Hoezo is het personeel zo belangrijk in de defensienota? Een commandant zei: “Het is niet alleen het gevoel bij het personeel dat ze unfair worden behandeld, men rekent het gewoon uit en komt met feiten aan. Neem de lachwekkende verhoging van de oefenweekend-dagtoelage van 10 procent; van 30 euro naar 33 euro.”

In de tuinbouw zien we deze dagen hoe mensen uit Oost-Europa de asperges steken, omdat Nederlanders dat werk voor het geboden salaris niet wensen te doen. Is dat nu de door Belhaj gewenste situatie voor onze krijgsmacht? De GOV pleit voor betere arbeidsvoorwaarden voor onze eigen militairen. Weinig EU-buitenlanders zullen trouwens in de Nederlandse krijgsmacht willen dienen als je een paar honderd kilometer verder in een ander leger aanmerkelijk meer kunt verdienen.
heerlijke symptoom bestrijding weer. Laten we daar Syriers voor gaan inzetten. :')
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zondag 19 mei 2019 @ 14:46:46 #65
478848 Afotisch
Wat is dat eigenlijk.
pi_186964250
Jammer dat dit subforum zo dood is: er gebeurd een hele hoop interessants rondom Defensie.
  zondag 19 mei 2019 @ 15:12:00 #66
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 20 mei 2019 @ 10:52:44 #67
478848 Afotisch
Wat is dat eigenlijk.
pi_186980159
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2019 15:12 schreef AchJa het volgende:

[..]

Begin te posten zou ik zeggen.
Thanks voor de eer. Sollicitatie vorige week geannuleerd. Te veel sollicitanten. Ik zal wel te makkelijk denken, maar wie laat dit nou gebeuren in deze tijden. Ik zou denken 'who gives a f*ck', we kunnen ze ongetwijfeld ergens kwijt over een paar jaar. Maar nee, iemand ziet een kruisje verschijnen dus kan er niets meer. Tot zover mijn frustratie.
  Moderator maandag 20 mei 2019 @ 13:29:08 #68
257132 crew  Awsom
pi_186982621
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2019 10:52 schreef Afotisch het volgende:

[..]

Thanks voor de eer. Sollicitatie vorige week geannuleerd. Te veel sollicitanten. Ik zal wel te makkelijk denken, maar wie laat dit nou gebeuren in deze tijden. Ik zou denken 'who gives a f*ck', we kunnen ze ongetwijfeld ergens kwijt over een paar jaar. Maar nee, iemand ziet een kruisje verschijnen dus kan er niets meer. Tot zover mijn frustratie.
Welke functie? Dat vind ik ook onbegrijpelijk. Defensie schreeuwt om (gemotiveerde) mensen.
  maandag 20 mei 2019 @ 13:30:18 #69
478848 Afotisch
Wat is dat eigenlijk.
pi_186982639
quote:
99s.gif Op maandag 20 mei 2019 13:29 schreef Awsom het volgende:

[..]

Welke functie? Dat vind ik ook onbegrijpelijk. Defensie schreeuwt om (gemotiveerde) mensen.
Officier der Mariniers. Wat jammer is, is dat ik al redelijk ver in het keuringstraject zat. Oftewel, nu te laat om ergens anders te solliciteren. Antwoord? We kunnen je meenemen voor de lichting van volgend jaar. Ik denk niet dat ze genoeg begrijpen dat het na een HBO niet interessant is om een jaar te wachten: je stroomt in bij een andere werkgever en weg is de ooit gemotiveerde man of vrouw.

[ Bericht 25% gewijzigd door Afotisch op 20-05-2019 13:31:54 (aanvulling) ]
  maandag 20 mei 2019 @ 13:34:15 #70
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_186982734
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2019 13:30 schreef Afotisch het volgende:

[..]

Officier der Mariniers. Wat jammer is, is dat ik al redelijk ver in het keuringstraject zat. Oftewel, nu te laat om ergens anders te solliciteren. Antwoord? We kunnen je meenemen voor de lichting van volgend jaar. Ik denk niet dat ze genoeg begrijpen dat het na een HBO niet interessant is om een jaar te wachten: je stroomt in bij een andere werkgever en weg is de ooit gemotiveerde man of vrouw.
Klinkt raar, maar typisch defensie. Dan moet je maar een jaar lang gaan bordenwassen om een kans te maken in een volgende ronde. Als je niet tegen dit soort bureaucratie kunt is defensie misschien ook niet het juiste bedrijf.
Als het bij Unilever bij de afdeling wasmiddelen was had die baas daar gezegd, maar bij de afdeling frisdrank hebben ze nog wél veel mensen nodig, ik verbind je even met de personeelschef daar!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 20 mei 2019 @ 22:06:21 #71
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  dinsdag 21 mei 2019 @ 01:03:56 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_186996442
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2019 10:52 schreef Afotisch het volgende:

Thanks voor de eer. Sollicitatie vorige week geannuleerd. Te veel sollicitanten. Ik zal wel te makkelijk denken, maar wie laat dit nou gebeuren in deze tijden. Ik zou denken 'who gives a f*ck', we kunnen ze ongetwijfeld ergens kwijt over een paar jaar. Maar nee, iemand ziet een kruisje verschijnen dus kan er niets meer. Tot zover mijn frustratie.
Dus?

quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2019 13:30 schreef Afotisch het volgende:

Officier der Mariniers. Wat jammer is, is dat ik al redelijk ver in het keuringstraject zat. Oftewel, nu te laat om ergens anders te solliciteren. Antwoord? We kunnen je meenemen voor de lichting van volgend jaar. Ik denk niet dat ze genoeg begrijpen dat het na een HBO niet interessant is om een jaar te wachten: je stroomt in bij een andere werkgever en weg is de ooit gemotiveerde man of vrouw.
Wacht ff, omdat je niet meer meedoet kun je nergens anders meer solliciteren? Hoe zit dat?

Daarbij, hoe ver was je met je sollicitatie?

quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2019 14:46 schreef Afotisch het volgende:
Jammer dat dit subforum zo dood is: er gebeurd een hele hoop interessants rondom Defensie.
Mjah, jouw sollicitatie perikelen zijn niet direct de dingen waarvan ik zeg "interessant" vwb defensie... :')
  dinsdag 21 mei 2019 @ 01:06:45 #73
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 21 mei 2019 @ 15:26:07 #74
478848 Afotisch
Wat is dat eigenlijk.
pi_187004631
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2019 01:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dus?
[..]

Wacht ff, omdat je niet meer meedoet kun je nergens anders meer solliciteren? Hoe zit dat?

Daarbij, hoe ver was je met je sollicitatie?
[..]

Mjah, jouw sollicitatie perikelen zijn niet direct de dingen waarvan ik zeg "interessant" vwb defensie... :')
Gast :') Zure reactie zeg. Ik hoop op een positiever vervolg ^O^ .

Om even op de inhoud in te gaan: het is inmiddels te laat om een nieuwe sollicitatie op te starten. Er is simpelweg te weinig tijd om het hele traject voor augustus te doorlopen en de plekken op vergelijkbare functies zijn niet meer beschikbaar. Ik hoefde enkel nog de AAC en de medische keuring te doen, de zwaarste delen waren dus achter de rug.

Oh, en ik bedoel natuurlijk niet dat mijn sollicitatieperikelen interessant zijn, zo belangrijk is mijn leventje echt niet. Als jij me echter uitnodigt om iets te vertellen, doe ik dat graag. In zijn algemeenheid is het jammer dat, juist nu er zoveel nieuws en ontwikkelingen rondom defensie, innovatie en internationale betrekkeningen zijn, een subforum als deze weinig activiteit meer heeft.
  Moderator dinsdag 21 mei 2019 @ 17:31:17 #75
257132 crew  Awsom
pi_187006594
Dat is inderdaad jammer! Ik denk wel dat het ook te maken heeft met de afnemende populariteit en userbase van FOK! Misschien ook dat 'de jeugd' tegenwoordig meer op Instagram zit dan op een forum.

Jammer dat je op deze manier niet bij defensie aan het werk komt. Heb je al besloten of je nu iets gaat doen in de civiele wereld of ga je nog weer verder met studeren oid? Ga je het volgend jaar nog eens proberen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')