sigme | zondag 20 januari 2019 @ 20:50 |
Om een of andere reden had ik me in het hoofd gehaald om zelf een rollade te maken. Niet er zelfs eentje te braden, nee, zelfs eentje maken. In de vriezer vol varken (van eigen vark) kon ik de schnitzels niet vinden, dus ik nam twee pakjes 'varkenslap'. Dat waren 6 lappen. Ongeveer zo: Die heb ik platgemept. Bovenstaande zag er daarna zo uit: De lappen heb ik vervolgens gestapeld in drie lagen. Tussen de lagen Franse mosterd, zout en wat gevijzelde kruiden (wildmarinademix). Mooi opgerold - in plastic folie wil dat heel netjes Maar daarna mot 't in touw natuurlijk. Ik vond 't nog steeds best op een rollade lijken. Daarna even uitrusten, dus vervolg komt zo. | |
maily | zondag 20 januari 2019 @ 20:53 |
In ieder geval kudo's voor je waterketel | |
sigme | zondag 20 januari 2019 @ 20:55 |
Goed. Toen het tijd was, de rollade in de pan. In ganzenvet, want dat lust ik graag. Even rondom aanbraden, daarna in een ovenschaal. Pan met vet even omgespeold met rode wijn, en dat dan bij de rollade in de schaal. Hop, de oven in! Nou, dat lijkt zowaar op rollade Goed, roept u maar. Wat kan beter? Wat moet ik de volgende keer beslist (niet) doen? Wie maakt er ook wel eens een zelf opgebonden stuk vlees klaar? | |
sigme | zondag 20 januari 2019 @ 20:56 |
Ja, die mag ik wel eens poetsen zie ik | |
-Chakotay- | zondag 20 januari 2019 @ 20:57 |
Ik ben verliefd op je theepot | |
IrishBastard | zondag 20 januari 2019 @ 20:59 |
Leuk werk! Lijkt me ook tof eens te doen. Is hij niet droog geworden (aan de kleur te oordelen)? | |
-Chakotay- | zondag 20 januari 2019 @ 20:59 |
ziet er trouwens uit als een zeer gezellig huisje, met steenoven en houten aanrecht. Goed mooi scherp mes en een vrouw die vlees eet! ik mag jou wel! | |
nogeenoudebekende | zondag 20 januari 2019 @ 21:00 |
Ik op die authentieke oven. En het vlees ziet er ook goed uit! | |
-Chakotay- | zondag 20 januari 2019 @ 21:00 |
als mijn vlees op die weegschaal ligt staat er 1420 | |
maily | zondag 20 januari 2019 @ 21:01 |
#MeToo | |
-Chakotay- | zondag 20 januari 2019 @ 21:02 |
een vrouw die bier drinkt en vlees eet jazeker, ze bestaan nog! | |
#ANONIEM | zondag 20 januari 2019 @ 21:02 |
Die theepot Die oven | |
cofi | zondag 20 januari 2019 @ 21:03 |
Ziet erg lekker uit! | |
-Chakotay- | zondag 20 januari 2019 @ 21:06 |
Je zou eens lamsbout in zoutkorst moeten maken. Als je dat eet word je zeer vrolijk | |
fespo | zondag 20 januari 2019 @ 21:09 |
volgende keer wellicht een gevulde rollade? lijkt mij smakelijker dan alleen maar vlees. en een goede saus. en probeer overal dezelfde dikte aan te houden. | |
Lunatiek | zondag 20 januari 2019 @ 21:10 |
Had je aan het einde meer plakken vlees verwacht? | |
sigme | zondag 20 januari 2019 @ 21:19 |
Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade. | |
IrishBastard | zondag 20 januari 2019 @ 21:21 |
Je zou het eerst in een keukenla met rollagers kunnen leggen. Dan haal je het in ieder geval uit een rollade | |
JeMoeder | zondag 20 januari 2019 @ 21:28 |
Hulde TS, ook je gereedschap en apparatuur ziet er super uit. Wie heeft je koksmes gemaakt? | |
Spanky78 | zondag 20 januari 2019 @ 21:43 |
Die oven lijkt me geweldig. En het ziet er verder best aardig uit, geknoopt en aangebraden met ganzenvet, top. Maar je vraagt hoe het beter kan (volgens mij dan hè) : houd volgende keer het spierstuk heel en snijd het vlies eruit, ipv er hamlappen van te snijden. Het hele stuk snijd je dan open, eventueel nog een paar keer (hangt er vanaf hoe dun je wilt en dan rol je de rollade ervan. Dan is de draad van het vlees dus anders en snijd je jouw stukjes dus haaks op de draad in plakken. Nu snijd je met de draad mee, je hebt in feite een soort gerolde schnitzels tot rollade gemaakt Daarnaast vind ik hem nogal ver gaar, maar dat kunnen de foto's ook zijn. Met een kernthermometer 62 graden is voldoende en dan is hij van binnen mooi rosé. Beetje mosterd erin vind ik lekker, zou er nog een mosterdsaus met tijm bij maken denk ik. Enneh, dat mes, hebben ze een nieuw gestuurd? | |
-Chakotay- | zondag 20 januari 2019 @ 21:45 |
Wanneer mag ik een keertje komen eten bij jullie? | |
Lucky_Strike | zondag 20 januari 2019 @ 22:14 |
Leuk project Sigme | |
Whiskers2009 | zondag 20 januari 2019 @ 22:25 |
Ziet er wat te doorbakken uit. Maar leuk probeersel! | |
AnneX | maandag 21 januari 2019 @ 00:11 |
Vroegûh kwam oom Joost logeren, die woonde in Groningen en zijn schoonvader had de slagerij in de Oude Ebbingestraat. Dan moest hij speciaal de groningse rollade meenemen naar Den Haag vanwege de kruiden! Mogelijk kruidnagel? De mosterd vond ik ook een goeie van je sigme! | |
sigme | maandag 21 januari 2019 @ 07:27 |
Over het mes (Forged, is het merk denk ik): ze hebben me een nieuwe gestuurd. Ziet er een stuk beter uit! Over het vlees: de zeug gaat woensdag naar de beer, als alles goed gaat levert dat biggetjes in april, dus dan hebben we op z'n vroegst in de herfst weer een vark voor de slager, dan kan ik vragen om anders uitgesneden vlees . | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2019 @ 08:23 |
Dat ziet er prima uit en goede oven heb je. |