abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184510039
registreer om deze reclame te verbergen
Goede middag,

Voor ik wéér een date / vriendschap naar de knoppen help, kom ik even om advies vragen

Wie ben ik?
Ik ben een jongen, die richting de 30 gaat.
Woon thuis heb autisme (PDD-Nos) en ADHD

Ben heel lang vrijgezel geweest, maar eindelijk heb ik sinds december weer een meisje leren kennen.

Ben enorm onzeker, dit omdat ik in het verleden heel veel gepest ben op de middelbare school. tegenwoordig heb ik wel een baan, en wat vrienden, maar die onzekerheid is eigenlijk nooit verdwenen.

Omdat ik een laagopgeleid ben, een simpele baan heb, etc voel ik mij vaak ''minderwaardig'' als ik mezelf spiegel aan de samenleving.

Afijn, ik heb dus een meisje leren kennen.. Enorm leuk via tinder.
Ze woont sinds 2013 in Nederland, en komt oorspronkelijk uit Azië. Om het niet te persoonlijk te maken noem ik even niet het land..

Ze was gelijk enorm lief, de meeste Nederlandse meiden (ook allochtonen meiden hoor, vooral hindoestanen ) beginnen gelijk met ''Wat doe je voor opleiding en wat zijn je toekomstplannen? ''

Maar zei begon gewoon over dagelijks zaken, zoals dat ze op de tram aan het wachten was, en onderweg was naar huis. Al snel ging het over in appen via mijn 06 nummer.

Ze vond mij een knappe jongen. elke keer als ik een foto stuurde kreeg ik allemaal hartjes, en waauw. en dan stuurde ze een selfie terug ( ze is erg knap en slank)

Haar berichten waren enorm leuk en beleefd.. Ik kreeg veel aandacht en binnen een week al berichten vol met smileys en hartjes.

''Hee lieverd, O+ O+ Ik ben nu aan koken ik hoop niet dat ik jouw stoor, maar ik vind gewoon zo leuk met jouw praten, hoe was jouw dag lieverd *; *; ''

Sinds jaren voelde ik mij weer belangrijk voor iemand, ik lag in bed.. En straalde gewoon, ik deed vrolijke muziek aan, en ik stond gewoon te springen van blijdschap...
Mijn moeder zei ook... Voor het eerst in maanden ben je gewoon weer vrolijk.

merkte ook dat ze dol op mij was...
Haar apps

19:04
19:12
19:40

3 berichten achter elkaar, met anderen tijdstippen, dat betekend dus dat ze continu aan mij dacht.

Eerste afspraak verliep goed.. Ze was nog net zo opgewonden als voor we elkaar hadden gezien.
''Ik heb jouw gezien, en ik ben nu heel erg blij'' zei ze na de date.

En we praatte via whatsapp hele avonden, met selfie's, foto's van onze thee of bakje koffie.. Gewoon de dagelijks dingen....

Maar goed, ik had haar na een tijdje op alles, facebook, istagram en whatsapp

En nu al 2 weken is het gewoon minder..... Ze appt nooit meer uit zich zelf.
En in het begin wel.. ''Hoe was je dag? '' of als ik mijn profiel foto veranderde ''Leuke foto''

Maar nu niets meer, dus ik dacht.. Ik test het even, en laat het van haar kant komen.. Want om steeds zelf het gesprek te beginnen, tja.. da's ook niet echt fijn.

Maar na 6 dagen nog geen enkel bericht, en ze was steeds online.

Dus ik appte maar weer ''Hee lieverd, lijkt het je leuk om volgende week samen uit eten te gaan'' Dus ze zei ''ja is goed lieverd''

Maar ook zonder hartjes erbij, en ze typte het enorm snel, want sommige letters stonden verkeerd om .
Dus ik merkte ook dat dit bericht zonder al te veel moeite was gestuurd

Dus ik vroeg gister ochtend '' super, komt volgende zaterdag uit? ''

En sinds dien ....... 0 reactie... Ze heeft haar ''laatst gezien '' en ''leesbewijzen'' uitgeschakeld op whatsapp, dus ik kan ook niet zien of ze het gelezen heeft.

Maar als ik naar instagram messenger ga op dit moment staat er ''laatst actief 4 minuten geleden'' en op facebook messenger staat ook ''laatst gezien 1 uur geleden''

Dus dan zal ze whatsapp ook wel gelezen hebben.. Maar ze reageert gewoon niet meer.

Ik snap echt totaal niet waarom haar interesse opeens zo erg is geslonken..

Ik heb al een zwaar minderwaardigheid complex... Dus de woorden

''ben ik niet goed genoeg''
Spoken steeds door mijn hoofd en .

Ik check continu haar laatst gezien, en elke keer als ze online is, voel ik mij enorm rot.. Want ze kan wel online zijn, maar een bericht van de vorige dag lezen en wat terug sturen doet ze niet .....

Heb het gevoel dat ze niet meer om mij geeft....

Dus ik stond eigenlijk net op het punt om te zeggen

''Hee lieve schat, ik vind je oprecht een heel lief en leuk iemand, en ik was zo ontzettend blij dat ik je beter mocht leren kennen, maar het doet mij enorm pijn dat je opeens zo afstandelijk bent geworden, en dit trek ik niet meer... Dus ik denk dat het beter is als we geen contact meer hebben..''

Het allerliefst hoop ik dat ze zich realiseert dat ze mij kwijt kan raken, en dan opeens heel veel moeite weer gaat doen... Maar ik ben ook niet achterlijk, en weet dat dit vast niet gaat gebeuren.

En eerder de kans bestaat dat ik het helemaal verpest met dat bericht en dat ik niks heb....

Maar door mijn autisme heb ik enorm behoefte aan bevestiging en duidelijkheid.

Bevestiging zijn berichtjes van haar, met hartjes erin.. Lieve berichten, en duidelijkheid of ze mee wilt met mij om uit eten te gaan....

Want ik wacht echt continu op dat berichtje terug.. En ik check om de 10 minuten mijn telefoon of ik al een bericht heb, en steeds is mijn whatsapp inbox leeg... En voel ik mij weer teleurgesteld met heel veel tranen en een brok in je buik als gevolg..

En voor de duidelijkheid, als ze gewoon zegt ''het wordt niets'' oke... Heel erg jammer, maar dan kan ik het afsluiten en haar blokkeren en het een plekje geven.

Sorry voor mijn lange verhaal, ik hoop dat iemand raad heeft..
Wat moet ik doen, om dat rot gevoel te laten verdwijnen? En hoe kan ik dit aanpakken zonder dat ik de situatie alleen maar erger maak?

Want als ik nu berichten ga sturen als ''je zegt niks '' of ''dan niet '' Dan kom ik psychisch onstabiel over, waardoor mijn aantrekkelijkheid waarschijnlijk nog verder daalt...

Hartstikke bedankt, groetjes.
pi_184510238
Mmmm hoe staan jullie beiden er financieel voor? Jij werkt iig.
  zondag 20 januari 2019 @ 12:43:41 #3
246179 Hondenfluitje
Bodof, kom onder de paraplof
pi_184510347
Het enige wat je kunt doen is idd de radiostilte en het dan van haar kant af laten komen. Gezien jouw situatie snap ik idd dat dit lastig is omdat je behoefte hebt aan duidelijkheid en bevestiging. Maar als je niet wanhopig over wilt komen is dit het enige wat je kuntkunt doen. Klinkt wel sterk alsof het einde verhaal is.

Dat ze je gewoon negeert/links laat liggen is wel kansloos gezien ze eerst zo enthousiast was. Idd hoe moeilijk is het om gewoon te zeggen, jo sorry maar dit wordt hem niet.
  zondag 20 januari 2019 @ 12:44:24 #4
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_184510361
registreer om deze reclame te verbergen
App dit app dat, maar hoe vaak heb je gewoon afgesproken?
En hoe lang appten jullie?
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_184510475
Te hard van stapel gelopen (beiden!) dat is leuk voor een week, maar dat houdt niemand lang vol. En dan worden vrouwen net elastiekjes: wat ze eerst de ene kant opgeveerd zijn, veren ze nu de andere kant op. Ik snap dat dat niet fijn is en dat het je onzeker maakt.

Dat appje wat je wilde sturen, is dat echt wat je wil? Ik zou het eerst bij stap 1 houden en de conclusie voorlopig nog even uitstellen totdat je meer weet. Misschien wil zij ook nog iets inbrengen? :

'Hee lieve schat, ik vind je oprecht een heel lief en leuk iemand, en ik was zo ontzettend blij dat ik je beter mocht leren kennen, maar het doet mij enorm pijn dat je opeens zo afstandelijk bent geworden, en dit trek ik niet meer...'' (en nog een vraag erin richting haar. Wil je hier over praten? Kunnen we eens afspreken? Etc)
Somebody that I used to know
  zondag 20 januari 2019 @ 12:59:12 #6
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_184510601
Next.

En voortaan: appen is logistiek. Ga geen hele gesprekken voeren (tenzij jullie ver uit elkaar wonen en genoegen neemt met een vriendschap), dat doe je maar IRL.
pi_184511435
registreer om deze reclame te verbergen
Teveel praten op whatsapp verpest je spreekstof in het echt, als je weet dat je de persoon gaat meeten IRL moet je juist op whatsapp wat rustiger doen anders is in het echt een domper.

Advies: Je hebt in theorie bevestiging gekregen, ze wou zelfs al daten ( veel kerels krijgen dat nog eens niet voor elkaar ). Het blijft een vrouw ( hoop ik ) en die blijven onvoorspelbaar, laat het rusten gebruik de charmes die je op haar hebt gebruikt op andere en kijk wat het oplevert.

Het moment dat jij niet meer gaat happen naar haar komt ze terug of niet en dan is het maar beter dat je je energie/tijd/geld niet hebt verspild aan haar.
pi_184512315
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:55 schreef Student42.2 het volgende:
Teveel praten op whatsapp verpest je spreekstof in het echt, als je weet dat je de persoon gaat meeten IRL moet je juist op whatsapp wat rustiger doen anders is in het echt een domper.
Welnee, als je niets hebt om over te praten dan ben je gewoon saai, en express niks vertellen op Whatsapp om die stof te bewaren voor in het echt is alleen maar het onvermijdelijke uitstellen, want als je het eenmaal hebt verteld heb je weer niks om over te praten.
pi_184512600
Doe niet zo opgefokt man, Misschien heeft ze het behoorlijk druk, financiële problemen, of idd geen interesse meer (zou kunnen , klinkt niet zo direct maar hey ik was er niet bij)

1. Probeer met haar af te spreken om lekker in real life met elkaar te praten, dan bouw je ook een hechtere band met elkaar op. Reageert ze daar niet verder op dan is dat allemaal prima. That's life.

Ga meer mensen daten. Geniet van het leven. Werk aan jezelf dat je niet met die angsten zit en complexen die je jezelf aanpraat. Verbreed je horizon, lees eens filosofisch een boek.
pi_184512638
Sowieso niet gaan invullen voor haar.

Blijf neutraal. Onzekerheid is niet aantrekkelijk.
pi_184513198
Catfished.

Nooit in het echt gezien, je krijgt alleen appjes, verder geen enkele info behalve slank en knap.

Als het te mooi klinkt om waar te zijn he..

“Ze” kapt meteen af zodra je echt wil ontmoeten, red flag.
pi_184513498
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:55 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Catfished.

Nooit in het echt gezien, je krijgt alleen appjes, verder geen enkele info behalve slank en knap.

Als het te mooi klinkt om waar te zijn he..

“Ze” kapt meteen af zodra je echt wil ontmoeten, red flag.
Doe op z'n minst alsof je z'n post hebt gelezen :')

quote:
Eerste afspraak verliep goed.. Ze was nog net zo opgewonden als voor we elkaar hadden gezien.
''Ik heb jouw gezien, en ik ben nu heel erg blij'' zei ze na de date.
  zondag 20 januari 2019 @ 16:12:42 #14
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184513543
Wat een kut wijf is dat zeg. Vreselijk. Dat ze niet eens het fatsoen heeft om gewoon op een fatsoenlijke manier tegen jou te zeggen dat dit hem gewoon niet word. Want daarmee verlost ze jou ook van je jouw lijden en kan je teminste weer verder gaan, en opzoek gaan naar een vrouw die jou teminste wel met respect kan behandelen.

Hoe dan ook....ik ben bang dat dit niks meer gaat worden helaas.
Maar niet heus.....Daaaag.
  zondag 20 januari 2019 @ 16:23:50 #15
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_184513791
Ze reageert niet meer op een voorstel om af te spreken, dit wordt niks meer. Je kan nu moeilijk gaan doen en nog wat zielige appjes haar kant opsturen maar daar heb je alleen maar jezelf mee.

quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:57 schreef MrAero het volgende:

[..]

Welnee, als je niets hebt om over te praten dan ben je gewoon saai, en express niks vertellen op Whatsapp om die stof te bewaren voor in het echt is alleen maar het onvermijdelijke uitstellen, want als je het eenmaal hebt verteld heb je weer niks om over te praten.
Hier ben ik het wel mee eens. Wanneer je gespreksstof moet gaan rantsoeneren ben je waarschijnlijk een saaie lul. En daarbij, je hoeft niet altijd diepe gesprekken te voeren op een date. Als je niet eens over koetjes en kalfjes kan praten met elkaar dan ben je sowieso geen match.
  zondag 20 januari 2019 @ 16:29:56 #16
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184513924
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:20 schreef wawowiewa het volgende:
Doe niet zo opgefokt man, Misschien heeft ze het behoorlijk druk, financiële problemen, of idd geen interesse meer (zou kunnen , klinkt niet zo direct maar hey ik was er niet bij)
Hoezo doet TS opgefokt? Hij vertelt alleen maar zijn verhaal nu hoor.

quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:20 schreef wawowiewa het volgende:
1. Probeer met haar af te spreken om lekker in real life met elkaar te praten, dan bouw je ook een hechtere band met elkaar op. Reageert ze daar niet verder op dan is dat allemaal prima. That's life.
Het lijkt mij vrij duidelijk dat die snol geen zin meer heeft om nog met TS af te spreken. Heb je de OP wel gelezen eigenlijk? :')

quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:20 schreef wawowiewa het volgende:
Ga meer mensen daten. Geniet van het leven. Werk aan jezelf dat je niet met die angsten zit en complexen die je jezelf aanpraat. Verbreed je horizon, lees eens filosofisch een boek.
Dit was gewoon een kut streek wat die griet heeft gedaan. Mag TS nu gewoon eventjes van slag zijn misschien? :')
Maar niet heus.....Daaaag.
pi_184513944
Dank voor jullie berichten. Doet mij goed! :)

Verschillende meningen hier, maar wat ik uit veel post's lees is, dat veel whatsappen niet goed is.
Ik heb besloten om het te laten rusten, dinsdag vraag ik nog een keer of ze misschien wilt reageren, en dat het anders ook goed is. Gewoon positief blijven, ondanks dat je gevoel wat anders zegt.

En zal tot die vraag dinsdag niet oordelen wat er is, misschien heeft ze wel een mindere tijd.. Dus ik geef nog één herhaling bericht dinsdag over dat afspraakje, en reageert ze weer vaag.. Dan verwijder ik gewoon haar nummer.

En dan kan ze ooit nog zelf appen, mocht ze daar behoefte aan hebben
  zondag 20 januari 2019 @ 16:31:45 #18
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_184513957
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:29 schreef Samuel24 het volgende:
Mag TS nu gewoon eventjes van slag zijn misschien? :')
Ik heb het idee dat deze TS 24/7 "van slag" is.
pi_184513998
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:09 schreef MrAero het volgende:

[..]

Doe op z'n minst alsof je z'n post hebt gelezen :')

[..]

Ik had alles gelezen maar daarover heen gelezen, was nogal een lap tekst, sorry.
pi_184514178
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:31 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Dank voor jullie berichten. Doet mij goed! :)

Verschillende meningen hier, maar wat ik uit veel post's lees is, dat veel whatsappen niet goed is.
Ik heb besloten om het te laten rusten, dinsdag vraag ik nog een keer of ze misschien wilt reageren, en dat het anders ook goed is. Gewoon positief blijven, ondanks dat je gevoel wat anders zegt.

En zal tot die vraag dinsdag niet oordelen wat er is, misschien heeft ze wel een mindere tijd.. Dus ik geef nog één herhaling bericht dinsdag over dat afspraakje, en reageert ze weer vaag.. Dan verwijder ik gewoon haar nummer.

En dan kan ze ooit nog zelf appen, mocht ze daar behoefte aan hebben
Veel appen is niet zozeer fout of niet goed. Als je op app hele gesprekken hebt, dan betekent dat niet dat dat in real life niet gebeurt. Het is dus echt niet zo dat als je veel op app praat, je opeens in real life geen onderwerpen meer hebt om over te praten. Vaak weet je wat de interesse van de ander is door zulke gesprekken, en kan je daar in real life op verder.

Maar in dit geval, als je merkt dat ze weinig tot geen interesse meer toont op de app, dan moet je inderdaad niet te veel appen. Wat je nu doet is goed, laat haar even met rust. Als ze je appt dan prima, zo niet, dan ga je gewoon verder.
pi_184514625
Waarom alleen maar appen? bel haar gewoon als je iets wilt. Maar dit lijkt me een verloren zaak, ik zou je op iets anders richten.
pi_184517002
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:12 schreef DoubleDip het volgende:
Waarom alleen maar appen? bel haar gewoon als je iets wilt. Maar dit lijkt me een verloren zaak, ik zou je op iets anders richten.
Ze praat niet zo best Nederlands, ze woont hier immers sinds 2013
Haar Nederlands is ook totaal niet goed, maar ik type vooral ''eenvoudig'' nederlands met haar

Ik heb haar in het echt gezien, en heel veel begrijpt ze niet.. Dan zegt ze wel glimlachend ja.. Maar ik merk aan haar reactie dan vaak dat ze het stiekem niet weet waarover het gaat

Dit gebeurd alleen als de gesprekken wat moeilijker worden, zoals bijvoorbeeld dit wat ik nu type.

opzich vind ik het totaal niet erg, want het was echt een heel lief vriendelijk en verlegen meisje..

Ze was net weer online.... en nog steeds niets, ik heb in een opwelling gezegd, dat ik niet genegeerd wil worden, dat dit pijn doet, en als ze me niet wilt, eerlijk moet zijn.... En ''tot ziens'' het bericht afgesloten...

Ze heeft het gelezen maar nog steeds niets terug.. mega frustrerend. Al weet ik al dat ik haar heb verloren.
pi_184517037
Ik voelde mij de gelukkigste man op aarde als ik met haar sprak, en voel me nu aardig klote. Maar goed dit gebeurd miljoenen keer in Nederland en de wereld, ik ben niet de enige,
  zondag 20 januari 2019 @ 19:05:47 #24
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184517159
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 19:00 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik voelde mij de gelukkigste man op aarde als ik met haar sprak, en voel me nu aardig klote. Maar goed dit gebeurd miljoenen keer in Nederland en de wereld, ik ben niet de enige,
Dit is gewoon mega kut. I know. Tijd om haar te vergeten en verder te gaan met je leven. Er zijn nog zoveel leuke andere vrouwen op deze wereld. Zij is niet de enige.
Je vind heus wel een leuke vrouw. Geef het nu gewoon even wat tijd om dit allemaal te verwerken.
Maar niet heus.....Daaaag.
pi_184517208
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 19:00 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik voelde mij de gelukkigste man op aarde als ik met haar sprak, en voel me nu aardig klote. Maar goed dit gebeurd miljoenen keer in Nederland en de wereld, ik ben niet de enige,
Zoek de volgende keer iemand met wie je gewoon kunt communiceren, ipv zo'n vage relatie op proberen te starten zoals je ziet in die 90 Days To Wed programma's waarbij ze met elkaar communiceren via Google Translate :') Het Engels niveau moet op z'n minst wel op peil zijn wil je iets beginnen met exotische types die nauwelijks Nederlands kunnen. Je hebt het nu misschien niet door, maar je liep dus gewoon je pik achterna. Echte diepgang kunnen jullie gesprekken namelijk niet hebben gehad als d'r Nederlands zo slecht is. Jij vond haar er geil uitzien, zij vond jouw foto's er geil uitzien, maar na die eerste date is ze afstandelijk, dus blijkbaar viel je tegen voor d'r in het echt. Kan gebeuren. Op naar de volgende. Maar als het je dus inderdaad alleen om seks is te doen, probeer dat onderwerp dan ook aan te kaarten nog voordat je elkaar ontmoet. Als je iemand al kunt opgeilen voor die eerste date, dan is de kans veel groter dat je na afloop samen in bed belandt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')