FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat lust jij niet?
TATWzondag 20 januari 2019 @ 10:55
Vind het soms grappig om te horen wat voor random dingen mensen niet lusten soms. Het lijkt soms volledig uit de lucht gegrepen ook. Zo was ik van de zomer met een vriend op een festival toen ik wat eten bij een kraampje ging halen, en hij drukte mij bijna 10 keer op het hart om expliciet na te vragen of er géén champignons in het eten zaten.

Of iemand die alle soorten fruit lekker vindt, behalve ananas :? Terwijl ik me dan afvraag : wat is het dan dat ananas ineens viezer maakt dan alle andere tientallen soorten fruit :P Zwager lust geen appel :?

Zelf lust ik geen vanillevla. Is iets dat tussen mijn oren zit, want vroeger kreeg ik regelmatig als toetje vanillevla uit de koelkast, wat ik dan te snel opvrat waardoor ik hoofdpijn kreeg. Ik besef rationeel gezien dat het dus niet de smaak is, maar mijn vroegere ervaring met vanillevla. Toch gruwel ik er nu nog steeds van, ook al eet ik het langzaam en krijg ik er geen hoofdpijn van :)
Haagszondag 20 januari 2019 @ 10:59
Andijvie, boerenkool en sperziebonen. Alles wat groen is dus. :r
mscholzondag 20 januari 2019 @ 11:00
koppijn krijgen van vanillevla uit de koelkast? stond die op standje vriezer ofzo? :D

ik vind zuurkool/boerenkool niet lekker, nooit gevonden ook.
Sicstuszondag 20 januari 2019 @ 11:01
Dingen niet lusten als je volwassen bent :')
mailyzondag 20 januari 2019 @ 11:08
Spruitjes :r
JeMoederzondag 20 januari 2019 @ 11:10
Zalm :r
qajariaqzondag 20 januari 2019 @ 11:14
Mijn hele leven lust ik al geen drop. Verder ben ik niet happig op zoetigheid maar dat is meer aangeleerd om niet dikker te worden denk ik.
AlwaysHappyzondag 20 januari 2019 @ 11:16
Vis. Kibbeling vind ik prima, maar that’s as far as it goes. Verschillende soorten geprobeerd, maar telkens super ranzig.

Champignons vind ik niet lekker, maar eet ze op zich wel. Maar als ze er makkelijk uit te scheppen zijn dan doe ik het.

Heb aardig wat gerechten nog nooit gegeten, dus geen idee hoe ik daarop reageer (buitenlandse gerechten voornamelijk).
_--_zondag 20 januari 2019 @ 11:18
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:10 schreef JeMoeder het volgende:
Zalm :r
Pardon!

Zalm is heerlijk!
JeMoederzondag 20 januari 2019 @ 11:19
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:18 schreef _--_ het volgende:

[..]

Pardon!

Zalm is heerlijk!
Het is zum kotzen!!
_--_zondag 20 januari 2019 @ 11:20
Zoete paprika. Het is alleen lekker als je het zo rauw opeet. In eten heb je echt niets aan zoete paprika.

Ook heb je van die mensen die zoete paprika tussen hun subway broodjes doen, WAAROM!
Pietverdrietzondag 20 januari 2019 @ 11:20
Kweekzalm, enige wat ik om smaakreden niet eet
Jaume_Izondag 20 januari 2019 @ 11:24
Alle soorten vis. Maar dat is puur omdat ik vissen ranzige beesten vind, dus het idee om dat in je mond te hebben vind ik ook niets. Zou het wel graag lusten, want sophisticated en gezond.

Idem voor wijn en alle sterke drank. Helaas is volwassen of duur doen in een restaurant met kreeft eten en fancy whisky drinken niet echt voor mij weggelegd dus.
bonkezondag 20 januari 2019 @ 11:28
zeespul wat eigenlijk niet gaar hoort te zijn zoals garnalen
of vis die maar 1 minuutje in de pan heeft gezeten
en dan gaat het mij eigenlijk meer om de structuur die je dan krijgt, een beetje van dat krakende vlees :(
vissoorten die gaar zijn eet ik wel
vissoorten die je rauw kan eten die neem ik ook wel eens als het sushi is :)
Lucky_Strikezondag 20 januari 2019 @ 11:34
Ik neem deze mee naar CUL :Y)
marzmanzondag 20 januari 2019 @ 11:40
Kinderen lusten dingen niet (bitter/zuur), volwassenen hebben dat leren eten of stellen zich aan.
Boca_Ratonzondag 20 januari 2019 @ 11:46
Groente, warme vla en octopus.
LPFANzondag 20 januari 2019 @ 11:46
Broccoli en bloemkool. Op allerlei manieren al geprobeerd te maken en te eten maar ik krijg het niet naar binnen :r
LPFANzondag 20 januari 2019 @ 11:46
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:46 schreef Boca_Raton het volgende:
Groente, warme vla en octopus.
Alle groente?
Boca_Ratonzondag 20 januari 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:46 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Alle groente?
Behalve spinazie à la crème :D
LPFANzondag 20 januari 2019 @ 11:48
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:47 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Behalve spinazie à la crème :D
Das net snot :P
mscholzondag 20 januari 2019 @ 11:49
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:40 schreef marzman het volgende:
Kinderen lusten dingen niet (bitter/zuur), volwassenen hebben dat leren eten of stellen zich aan.
onzin
mstxzondag 20 januari 2019 @ 11:49
Komkommer :r
Lucky_Strikezondag 20 januari 2019 @ 11:50
Ik hou niet van warme rode kool en warme bietjes. Ik lust het wel maar ik zou het zelf nooit maken.
DesertGloryzondag 20 januari 2019 @ 11:54
Gember, Kaas (wel gesmolten), melk, vis, boter.
minilotzondag 20 januari 2019 @ 11:59
Ingemaakte citroenen. :X
Verder alles wel, geloof ik.
Metalfreakzondag 20 januari 2019 @ 12:02
Waar moet ik beginnen? :P

Maar het belangrijkste dat ik niet lust is toch wel: kaas, in alle soorten en maten :r Alleen van de geur ga ik al over mijn nek.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 12:03
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:01 schreef Sicstus het volgende:
Dingen niet lusten als je volwassen bent :')
Bienelientjeezondag 20 januari 2019 @ 12:06
Ik lust vrij veel eigenlijk. Maar geef mij absoluut geen zuurkool, rode bieten, augurken of marmite :r :X
wollahzondag 20 januari 2019 @ 12:10
Bloemkool, spinazie, spruitjes :r
FutureFairytalezondag 20 januari 2019 @ 12:11
Ik hou niet van gekookte rode kool, munt, rauwe oesters en geitenkaas.
Boca_Ratonzondag 20 januari 2019 @ 12:12
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:48 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Das net snot :P
Welnee :D :9~
Daffodil31LEzondag 20 januari 2019 @ 12:17
Yoghurt, kwark. Bah, van die zure melk is dat.
FranticDJzondag 20 januari 2019 @ 12:17
Rauwe oesterboks, schimmeldooraderde kazen, producten die niet juust bereid zijn (overgare zalm, droge custard) dat is t wel zo’n beetje.

Edit: oh ja, slakken en Foie gras

[ Bericht 8% gewijzigd door FranticDJ op 20-01-2019 12:48:43 ]
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 12:17
Zure haring :X
Gewone zoute haring vindt ik heerlijk, net als alles wat je maar in het zuur kan hebben zoals augurken, Amsterdamse uien maar ook dingen als Leverworst in het zuur. Maar zure haring kan ik gewoon echt niet wegkrijgen.
SeLangzondag 20 januari 2019 @ 12:19
Veel dingen die ik vroeger als kind niet lekker vond vind ik nu wel lekker of op z'n minst eetbaar.

Spruitjes gruwelde ik echt van (moest daar echt letterlijk van kokhalzen). Tegenwoordig kan ik ze eten maar ik vind ze nog steeds niet lekker. Bloemkool vond ik ook gruwelijk (maar niet zo erg als spruitjes) en nu vind ik het prima. Tomaten vond ik als kind niet lekker en nu ben ik er juist gek op. Ik hield ook niet van scherp eten en nu kan het mij niet spicy genoeg zijn.

Het enige wat ik als volwassene echt niet te eten vind is stinky tofu. Dat spul verkopen ze in Taiwan/ China langs de straat en ruik je op 100 meter afstand.
Pietverdrietzondag 20 januari 2019 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:59 schreef minilot het volgende:
Ingemaakte citroenen. :X
\
Dreft met zout
realAIVDzondag 20 januari 2019 @ 12:23
Ei.....ik hou wel van roerei of een omelet, maar een spiegelei of een gekookt ei, daar moet ik echt niet aan denken. Eigenlijk moet ik het gewoon eens proberen, maar daar heb ik me tot de dag van vandaag niet toe kunnen zetten, brrr

In de categorie: probeer ik wel eens, maar vind ik gewoon niet lekker:
schimmelkaas, gewone (dus niet gerookte) zalm, haring, banaan, melk.
uniekhoornzondag 20 januari 2019 @ 12:25
Rucola en bleekselderij (rauw)

Kokos ook maar in hele kleine hoeveelheden in een saus of soepje trek ik al wel. Blijf het gewoon proberen :D
minilotzondag 20 januari 2019 @ 12:25
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dreft met zout
Exact!
Het_Bokjezondag 20 januari 2019 @ 12:30
Ik haat champignons

Ik bedoel, als dat op een pizza zit, smaakt ie alsof ie een week buiten de koelkast heeft gelegen.

In spaghetti alles er weer uitvissen. Steak met pepersaus....vergietnondeju...champignons...

Ik ben tegen champignons, en alle arbeidsmigratie die dit met zich meebrengt. :P

Zo! En in CUL nog wel. :')
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 12:31
Niets
Postbus100zondag 20 januari 2019 @ 12:39
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 10:59 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Andijvie, boerenkool en sperziebonen. Alles wat groen is dus. :r
En doperwtjes of spruitjes dan? Ook groen..
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 12:40
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:08 schreef maily het volgende:
Spruitjes :r
Als kind lustte ik ze ook niet maar nu vind ik ze juist lekker. Je moet ze vooral niet te lang koken want dan worden ze bitter. Kort koken en daarna opbakken is het lekkerst.
Postbus100zondag 20 januari 2019 @ 12:43
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:30 schreef Het_Bokje het volgende:
Ik haat champignons

Ik bedoel, als dat op een pizza zit, smaakt ie alsof ie een week buiten de koelkast heeft gelegen.

In spaghetti alles er weer uitvissen. Steak met pepersaus....vergietnondeju...champignons...

Ik ben tegen champignons, en alle arbeidsmigratie die dit met zich meebrengt. :P

Zo! En in CUL nog wel. :')
Champignonsoep :9~
Renezondag 20 januari 2019 @ 12:43
Aubergine, andijvie, zuurkool, witte kool, spitskool, witlof, asperges, prei, spruitjes, bietjes, koolrabi, dergelijke andere vage groentes. Denk dat we dan wel een heel end zijn. :') !!
Elvizondag 20 januari 2019 @ 12:47
Gans. Ik vind de smaak en textuur gewoon niet lekker.

En tonijn. Uit blik vind ik het wel weer lekker :@ maar rauw of gebakken niet.

Risotto vond ik ook altijd smerig, maar dat was meer een textuur-dingetje waardoor ik echt moest kokholzen. Maar ik probeerde wel regelmatig een hapje en laatst vond ik het dus wel lekker. Ik zou het alleen nooit in een restaurant bestellen omdat je niet weet wat de textuur gaat worden, maar als ik het zelf klaarmaak vind ik het dus wel lekker :P
Tinos85zondag 20 januari 2019 @ 12:49
Zuurkool en hutspot, vroeger lustte ik dat al niet en nog steeds krijg ik dat niet naar binnen. Gelukkig ook geen enkele reden om het te eten of te maken om te proberen.
Nobuzondag 20 januari 2019 @ 12:58
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:31 schreef -mosrednA het volgende:
Niets
Dit. 'Lussiknie, viesbah' na je twaalfde, dan is er echt iets misgegaan in je opvoeding.
ijs_beerzondag 20 januari 2019 @ 13:02
Champignons, die structuur. :X :r

Verder eet ik alles.
Annezondag 20 januari 2019 @ 13:04
Ik ben niet zo van het orgaanvlees. Kippenmaag lust ik bijvoorbeeld wel, maar kippenlever vind ik niet lekker. Omdat smaak kan veranderen, heb ik het vorig jaar toevallig weer eens geprobeerd; nee.. vind het nog steeds vies/bitter.

Daarnaast ben ik ook niet zo van de venkel.
Ik proef het ook altijd meteen als het in een gerecht is verwerkt; het overheerst naar mijn mening vaak zo.

Ik heb overigens jarenlang gedacht dat ik behoorlijk ziek kon worden van rauwe tomaten; blijkbaar heb ik dat ooit eens levensecht gedroomd. Ik kwam er op mijn 13e achter dat dit helemaal niet het geval was. En daarnaast heb ik 25 jaar lang champignons ontweken; nu eet ik ze als eerste op. Champignons met alleen een beetje olie en knoflook; heerlijk!
FlippingCoinzondag 20 januari 2019 @ 13:05
Spinazie à la crème . :r
_Arual_zondag 20 januari 2019 @ 13:08
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:16 schreef AlwaysHappy het volgende:
Vis. Kibbeling vind ik prima, maar that’s as far as it goes. Verschillende soorten geprobeerd, maar telkens super ranzig.
Een tonijn lijkt toch in niks op zalm of inktvis? Dat klinkt voor mij hetzelfde als ‘ik lust geen groente’, ‘ik lust geen fruit’ of ‘ik lust niks wat de kleur rood heeft, dus geen kersen, surimisticks, bietjes of pastasaus.’
DETELEVISIEKIJKERzondag 20 januari 2019 @ 13:08
Spruitjes echt ranzig!
Doedezemaarzondag 20 januari 2019 @ 13:09
Melk, vanillevla, koffie, biefstuk, wild, blauwschimmelkaas, orgaanvlees, gekookte andijvie, zure zult, rolmops en co, pangasius, rauwe tomaten en vast nog wel iets
littledrummergirlzondag 20 januari 2019 @ 13:10
Grapefruit en blauwschimmelkaas :X
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 13:10
kroten
kaas
vis (alles uit de zee)
paddenstoelen
peen

heb nog een hoop andere dingen, maar dit is wat ik echt smerig vind

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-01-2019 13:10:39 ]
AlwaysHappyzondag 20 januari 2019 @ 13:11
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:08 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Een tonijn lijkt toch in niks op zalm of inktvis? Dat klinkt voor mij hetzelfde als ‘ik lust geen groente’, ‘ik lust geen fruit’ of ‘ik lust niks wat de kleur rood heeft, dus geen kersen, surimisticks, bietjes of pastasaus.’
Dat mag je vinden. Ik heb verschillende soorten vis geprobeerd, en vond alle soorten vies smaken. Kan he. Ben niet de enige zie ik hier :P
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 13:18
Ik vind boerenkool niet lekker. Ook als het goed is klaargemaakt proef ik een smaak alsof iemand er een stofdoek boven mijn bord heeft uitgeklopt.

Verder vind ik zure zult smerig en met hákarl kun je me ook niet verleiden.
mailyzondag 20 januari 2019 @ 13:20
Verse koriander :r, die zeepsmaak .... :X
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 13:21
Gortepap.

Dat doe je je ergste vijand nog niet aan.
junkiexpzondag 20 januari 2019 @ 13:27
Alles met munt :{w
_Arual_zondag 20 januari 2019 @ 13:35
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:11 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Dat mag je vinden. Ik heb verschillende soorten vis geprobeerd, en vond alle soorten vies smaken. Kan he. Ben niet de enige zie ik hier :P
Ik probeer het te snappen. Blijkbaar is er iets in alle vissoorten wat hetzelfde smaakt of voelt, maar ik merk dat blijkbaar niet op.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 13:36
Ik eet gewoon alles. Ik ben geen kleuter meer.
wawowiewazondag 20 januari 2019 @ 13:51
rund, paard, kip, varken, dierlijk spierweefsel bah
Postbus100zondag 20 januari 2019 @ 13:57
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:35 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik probeer het te snappen. Blijkbaar is er iets in alle vissoorten wat hetzelfde smaakt of voelt, maar ik merk dat blijkbaar niet op.
Op zich snap ik het wel. Vis heeft een soort van bijsmaak. Moeilijk te omschrijven. Ik vind vis wel lekker maar die bijsmaak proef ik wel.
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 14:03
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:58 schreef Nobu het volgende:

[..]

Dit. 'Lussiknie, viesbah' na je twaalfde, dan is er echt iets misgegaan in je opvoeding.
"Niet lusten" valt vooral op te vatten als "niet lekker vinden".

Er is dat verhaal over koriander: hoe het je smaakt is genetisch bepaald. https://www.elleeten.nl/e(...)er-naar-zeep-smaakt/
Ik kan me daarom goed voorstellen dat mensen hetzelfde effect ondervinden bij ander eten, maar met een minder uitgesproken smaak. Koriander smaakt voor iedereen als koriander, tot iemand het vergelijkt met zeep en de ander zegt helemaal niks zeepachtigs te proeven. Maar is de manier waarop ik bijvoorbeeld spruitjes proef hetzelfde als bij jou? Dat is moeilijk te zeggen als je het niet allebei met iets anders kunt vergelijken.

Ik kan zo snel niet iets verzinnen dat ik niet lust. Moderne groenten en fruit vind ik niet lekker, het is allemaal veel te zoet (er zitten significant meer natuurlijke suikers in dan vroeger, toen spruiten en kool nog bitter waren en granny smith of goudreinetten zuur). Oesters, kaviaar: het is niet veel meer dan een hap zout.
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 14:05
quote:
17s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:21 schreef O_o_ het volgende:
Gortepap.

Dat doe je je ergste vijand nog niet aan.
Ik vind het heerlijk! Beetje stroop erdoor c_/
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 14:08
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:35 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik probeer het te snappen. Blijkbaar is er iets in alle vissoorten wat hetzelfde smaakt of voelt, maar ik merk dat blijkbaar niet op.
Die omega-3 zooi waar reclame voor wordt gemaakt als het om gezonde vis gaat? Zou dat het zijn? Er is iets vettigs aan vis dat ik bij de meeste vissen ervaar (ongeacht gekookt, rauw, gerookt, etc), maar ik vind dat niet vies. Kan me wel voorstellen dat iemand anders er van gruwt.
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:51 schreef wawowiewa het volgende:
rund, paard, kip, varken, dierlijk spierweefsel bah
Waarom?
Heb je ooit iets van de Vegetarische Slager gegeten?
wawowiewazondag 20 januari 2019 @ 14:13
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:09 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Waarom?
Heb je ooit iets van de Vegetarische Slager gegeten?
Nee dat is al helemaal niet te doen.
Heb het nooit wat gevonden de smaak, de geur, brrr.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 14:15
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:20 schreef maily het volgende:
Verse koriander :r, die zeepsmaak .... :X
DrDarwinzondag 20 januari 2019 @ 14:19
Ik lust gewoon alles, vooral als ik het zelf klaar maak.
Vervelend vind ik visgraatjes, maar alleen maar als ik ze in de mond krijg.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 14:21
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:58 schreef Nobu het volgende:

[..]

Dit. 'Lussiknie, viesbah' na je twaalfde, dan is er echt iets misgegaan in je opvoeding.
Vind je ook alle muziek mooi? En alle kleuren zijn ook even mooi? Als je alles lekker vindt dan heb je imo geen smaak.
kipje1234zondag 20 januari 2019 @ 14:25
zeewier krijg ik alleen met grote moeite weg
oesterzwammen ben ik niet dol op maar eet ik wel als ik ze voorgezet krijg

verder principieel vegetariër/flexi-veganist maar dat heeft niet te maken met niet lusten

qua drinken: bijna alle alcoholhoudende dranken. Hooguit een glaasje droge witte wijn. En koffie drink ik ook niet.
Geslotenzondag 20 januari 2019 @ 14:28
Abdouille(tte)
ok01zondag 20 januari 2019 @ 14:33
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:20 schreef maily het volgende:
Verse koriander :r, die zeepsmaak .... :X
Dit :r
robijnwasverzachterzondag 20 januari 2019 @ 14:36
Koriander vond ik vroeger ook niet te nassen, maar kan het inmiddels wel waarderen. Geldt voor meer dingen.

Alleen witlof gaat er echt niet in bij mij :r
bereboot3zondag 20 januari 2019 @ 14:38
Frikandellen
caleidoscopischzondag 20 januari 2019 @ 14:42
Ik lust tot nu toe alles.
Maar eet uit principe geen dieren
Voor heen wel gedaan toen ook insecten gegeten.
Het_Bokjezondag 20 januari 2019 @ 14:46
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:02 schreef ijs_beer het volgende:
Champignons, die structuur. :X :r

Verder eet ik alles.
Dit, 1000x dit.
Het_Bokjezondag 20 januari 2019 @ 14:49
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:18 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik vind boerenkool niet lekker. Ook als het goed is klaargemaakt proef ik een smaak alsof iemand er een stofdoek boven mijn bord heeft uitgeklopt.

Verder vind ik zure zult smerig en met hákarl kun je me ook niet verleiden.
Ikzelf vind boerenkool heerlijk, maar in die "stof"/metaalsmaak kan ik me wel vinden. Goeie jus is dan ook onontbeerlijk. :)
Doedezemaarzondag 20 januari 2019 @ 15:13
Oh, ik was nog wat vergeten: halvarine :r
wawowiewazondag 20 januari 2019 @ 15:21
Paard, niet te doen, iemand die dit wel lekker vindt?
wawowiewazondag 20 januari 2019 @ 15:22
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:13 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh, ik was nog wat vergeten: halvarine :r
bah wie dat heeft verzonnen is niet goed snik en zal nu wel onder een brug wonen, oh wacht.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 15:23
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:05 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik vind het heerlijk! Beetje stroop erdoor c_/
Waus.
golferzondag 20 januari 2019 @ 15:32
Kaas en zuurkool.
SacreCoeurzondag 20 januari 2019 @ 15:58
Pastinaak, postelein, zoete aardappel, wortel, koriander, spaghetti, tagliatelle en macaroni.
Kaneelstokjezondag 20 januari 2019 @ 16:00
Vis, maar dat is 80% de geur.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 16:01
Vis en vlees eet ik vrijwillig al niet, vind sowieso alles wat niet gepaneerd is niet in te nemen :')

Tuinbonen
Snert
Gekookte wortelen
Sunshine1982zondag 20 januari 2019 @ 16:03
Ik lust echt heel veel, maar rode bieten kunnen me écht niet bekoren. Verschrikkelijk, wat vind ik dat vies. Hetzelfde met warme worteltjes. Koud vind ik ze best lekker, maar warm vind ik echt ontzettend Goor :r
Elvizondag 20 januari 2019 @ 16:04
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:49 schreef Het_Bokje het volgende:

[..]

Ikzelf vind boerenkool heerlijk, maar in die "stof"/metaalsmaak kan ik me wel vinden. Goeie jus is dan ook onontbeerlijk. :)
Boerenkool met jus. Ik snap dat niet.
Deshainzondag 20 januari 2019 @ 16:05
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:21 schreef wawowiewa het volgende:
Paard, niet te doen, iemand die dit wel lekker vindt?
Ja, liever paardenbiefstuk dan ossenhaas..

Ik eet alleen geen blauwschimmelkaas en rauwe oesters. Niet te vreten..
Koettiezondag 20 januari 2019 @ 16:08
Zuurkool. Ga van de lucht al echt over m'n nek, zoo goor.
Sunshine1982zondag 20 januari 2019 @ 16:09
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:04 schreef Elvi het volgende:

[..]

Boerenkool met jus. Ik snap dat niet.
Waarom niet? Met de juslepel een kuiltje maken in je prakkie boerenkool en daar je jus in doen. Heerlijk :)
Kaneelstokjezondag 20 januari 2019 @ 16:14
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:20 schreef maily het volgende:
Verse koriander :r, die zeepsmaak .... :X
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:33 schreef ok01 het volgende:

[..]

Dit :r
Genetisch inferieur.
yosanderzondag 20 januari 2019 @ 16:19
Tot snot gekookte groenten met zo'n maïzenasausje :{w :r
mailyzondag 20 januari 2019 @ 16:28
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:04 schreef Elvi het volgende:

[..]

Boerenkool met jus. Ik snap dat niet.
Nee ik ook niet. Maar met piccalilly :9
lol_wutzondag 20 januari 2019 @ 16:32
Snotterige witlof uit de oven :r

Warme ananas :r
essnhillszondag 20 januari 2019 @ 16:42
Zuurkool, tomaat en yoghurt (ook yoghurtijs en yoghurtdrankjes enzo :r )
Curiosityzondag 20 januari 2019 @ 16:58
Gekookte rode kool lust ik niet rauw daarin tegen vind ik het wel lekker. Zuurkool net zo.
anndbzondag 20 januari 2019 @ 16:59
Oesters, is ook denk ik het enige dat ik niet lust. (Eenden)lever ben ik ook niet zo gek van, maar in een juiste bereiding weet ik het nog wel te waarderen (mooie steak, stukje gesmolten erop, dan lust ik het nog wel).
Domnivoorzondag 20 januari 2019 @ 17:08
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:20 schreef maily het volgende:
Verse koriander :r, die zeepsmaak .... :X
Turks fruit :r, die zeepsmaak .... :X

Koriander is lekker :Y)
Nielojram75zondag 20 januari 2019 @ 17:13
Aubergine
Courgette
Geitenkaas
Zalm
Tonijn

Ja, heb het geproefd, en nee, ik vind het niet lekker.
Rianne84zondag 20 januari 2019 @ 17:13
Orgaanvlees
Oesters
Witlof
Witte asperges
Rode kool
Bieten
Zuurkool
Gekookte prei
Gewone kaas die je op brood doet (gesmolten wel)
Schimmelkaas
Nobuzondag 20 januari 2019 @ 17:15
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:21 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Vind je ook alle muziek mooi? En alle kleuren zijn ook even mooi? Als je alles lekker vindt dan heb je imo geen smaak.
Je muzieksmaak is ook een kwestie van 'opvoeding' inderdaad. En kleur? Echt? Als bepaalde kleuren een serieus gevoel van walging bij je oproepen zou ik professionele hulp inschakelen.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 18:37
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:15 schreef Nobu het volgende:

[..]

Je muzieksmaak is ook een kwestie van 'opvoeding' inderdaad. En kleur? Echt? Als bepaalde kleuren een serieus gevoel van walging bij je oproepen zou ik professionele hulp inschakelen.
Dit ja. En iets niet zo lekker vinden is iets anders dan het weigeren te eten omdat je het niet af krijgt van viezigheid.

Komop zeg.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 18:44
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:37 schreef J.Caesar het volgende:

[..]

Dit ja. En iets niet zo lekker vinden is iets anders dan het weigeren te eten omdat je het niet af krijgt van viezigheid.

Komop zeg.
Inderdaad. Er zijn kleuren die ik minder mooi vind, muziek die ik totaal niet waardeer, eten dat ik niet lekker vind. Maar bij muziek die ik niet mooi vind, heb ik er geen last van als ik het hoor op een normaal niveau, tenzij het me afleidt van mijn werk. Ik krijg er niet een gevoel van misselijkheid of walging van of zo. Dat zou echt een psychisch probleem zijn.

Als ik een gerecht met verse koriander eet, smaakt het voor mij alsof er een scheut Dreft doorheen zit. Dat is gewoon smerig en dat krijg ik niet weg.
jagermasterzondag 20 januari 2019 @ 19:01
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:37 schreef J.Caesar het volgende:

[..]

Dit ja. En iets niet zo lekker vinden is iets anders dan het weigeren te eten omdat je het niet af krijgt van viezigheid.

Komop zeg.
veel hangt ook af van de kwaliteit wat je krijgt. Iets wat je standaard uit de winkel haalt is iets anders dan wanneer het echt een top kwaliteit is.
Oesters (en waarschijnlijk ook slakken, hersenen en dergelijke structuren) laat ik liever aan mij voorbijgaan. Moet er wel bij zeggen dat ik qua kwaliteit oesters nooit echt 100% verse heb gehad, altijd niveau 'van der valk-restaurant'/Hanos.
mscholzondag 20 januari 2019 @ 19:33
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:15 schreef Nobu het volgende:

[..]

Je muzieksmaak is ook een kwestie van 'opvoeding' inderdaad. En kleur? Echt? Als bepaalde kleuren een serieus gevoel van walging bij je oproepen zou ik professionele hulp inschakelen.
genoeg zaken zijn genetische bepaald en daar kan je tegen opvoeden wat je wilt maar dat kan je niet altijd veranderen.
"opvoeding" roepen is makkelijk maar is niet het hele "probleem"
Bleiezondag 20 januari 2019 @ 19:35
Blauwschimmelkaas, spruitjes, gemalen amandelen (dus alles als spijs, amaretto, bitterkoekjes ed), koffie, bleekselderij.
emmyemmy2zondag 20 januari 2019 @ 19:45
Ik houd niet zo van bonen en gedroogd fruit. Is meer een mentaal iets :P Er is niks dat ik echt niet lust
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 20:22
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:36 schreef robijnwasverzachter het volgende:

Alleen witlof gaat er echt niet in bij mij :r
Gekookt, rauw, anders, of maakt niet uit?
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:21 schreef wawowiewa het volgende:
Paard, niet te doen, iemand die dit wel lekker vindt?
Zelden gegeten maar niet opvallend smerig of zo. Net als wild een iets andere smaak. Paardenrookvlees: erg lekker.
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:58 schreef SacreCoeur het volgende:
spaghetti, tagliatelle en macaroni.
Wat is er mis met die pasta's in vergelijking met andere vormen (farfalle, wokkel, tortelini, ravioli...) :?
Lunatiekzondag 20 januari 2019 @ 20:30
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:44 schreef Stompzinnig het volgende:
Als ik een gerecht met verse koriander eet, smaakt het voor mij alsof er een scheut Dreft doorheen zit. Dat is gewoon smerig en dat krijg ik niet weg.
Dat is genetisch bepaald dus.
Zie mijn eerdere post, met link.
sinterklaaskapoentjezondag 20 januari 2019 @ 20:34
Paprika, tomaat (los, rauw)
Al eet ik het wel als het in iets anders zit als spaghettisaus.
En salade in het algemeen, al eet ik het wel als het bij een restaurant op tafel komt (heb het toch betaald!!?!??!)

Echt iets niet lusten is iets voor kinderen. Gewoon doorheen werken als een baas.
#ANONIEMzondag 20 januari 2019 @ 20:35
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:30 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat is genetisch bepaald dus.
Zie mijn eerdere post, met link.
Ik weet het.
Wel erg vervelend bij mensen die vinden dat je het maar moet leren waarderen.

Olijven vond ik altijd smerig, maar sinds een jaar of tien vind ik ze lekker. Maar met koriander zie ik dat niet veranderen.
Ik eet het soms wel, maar gewenning of waardering blijft weg. Elke hap is een hap zeep.
LPFANzondag 20 januari 2019 @ 20:39
Ik heb hetzelfde met koriander inderdaad :Y
FANNzondag 20 januari 2019 @ 20:50
Zuurkool!

alleen de lucht al :')
SacreCoeurzondag 20 januari 2019 @ 21:05
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:26 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wat is er mis met die pasta's in vergelijking met andere vormen (farfalle, wokkel, tortelini, ravioli...) :?
Geen idee, zal wel tussen de oren zitten.
Ik eet dus echt super graag penne :') maar die andere krijg ik er echt niet in.
JayHovahzondag 20 januari 2019 @ 21:57
Ik denk dat het vooral een kwestie is van leren te eten / waarderen. Vroeger kon ik alleen maar spruitjes eten met een halve pot appelmoes er overheen, nu komt het geeneens op tafel. Kwestie van smaak ontwikkelen en je er voor openstellen. En ook een gevalletje “bij je ouders niet lekker vinden en het zelf wel lekker maken”.
Ik heb wel een paar dingen die ik wel lust maar gewoon liever niet eet, rauwe witlof lust ik best wel maar ik heb liever wat anders. Enigste wat ik echt niet lust is bitterkoekjesvarianten (-koekjes, -vla, ameretto).

Ik hoor ook wel eens dat mensen inktvisringen niet te eten vinden, maar bij navraag de boel helemaal dood en tot rubber gebakken hebben. Tja, dan lijkt het me ook niet te eten. Als je het geen herkansing geef en het goed bereid ga je het ook nooit lekker vinden.
datwouiknetzeggenmaandag 21 januari 2019 @ 01:15
Surströmming
Aventuramaandag 21 januari 2019 @ 03:21
Ik eet bijna alles, alleen lever maak ik nooit klaar. Ik hou niet van die typische smaak. Hoef ook geen smeerpaté en dergelijke. Zit her in een verrassingsdiner ofzo, dan eet ik het wel.
Eightyonemaandag 21 januari 2019 @ 06:13
Melk, als het gewoon in een glas zit ipv ergens in verwerkt te zijn.

Als ik het ruik ben ik er alweer klaar mee.

Het ergste: melk met vellen. :{

Alle kaas die ouder is dan jong-belegen is ook een probleem. Kaas moet lekker zacht zijn.

[ Bericht 15% gewijzigd door Eightyone op 21-01-2019 06:21:10 ]
#ANONIEMmaandag 21 januari 2019 @ 09:17
Oh ja, melk :r
Karnemelk, choco en Fristi prima in te nemen, maar gewone melk krijg ik niet binnen :N
Mikeyttmaandag 21 januari 2019 @ 10:00
Appels welke niet Granny Smith/Pink Lady/Kanzi zijn :r
Melkchocolade en witte chocolade :r
Jonge kaas :r
Andijvie
Gember
Witlof
Spruitjes
Zoete aardappel
Zuurkool
Knakworst
Vla
Diepvriesspinazie
Kiwi
Peer :r :r :r
Zoute popcorn
Nacho's / doritos
Roomboter
Melk
Kwark, behalve naturel
Rund
Kip (behalve kipfilet)
Pangafilet
Calamaris
Doperwten :r :r :r x383746938
Winegums

:')
vosssmaandag 21 januari 2019 @ 10:24
Biefstuk :% :% :%
Mikeyttmaandag 21 januari 2019 @ 10:34
quote:
7s.gif Op maandag 21 januari 2019 10:24 schreef vosss het volgende:
Biefstuk :% :% :%
Dit ook indd :r
Alleen te vreten met 2 kilo saus erop
KaheemSaidmaandag 21 januari 2019 @ 10:49
Qua eten ben ik echt slecht opgevoed, gelukkig eet ik inmiddels bijna alles op sommige vissoorten na. Baal er best wel van want vind dat ik alles moet eten, probeer het dan ook echt regelmatig maar dan ben ik er na twee hapjes echt klaar mee
Ceased2Bemaandag 21 januari 2019 @ 10:56
Fruit :r
iig in de oorspronkelijke vorm, appelmoes en druivensap bijv. geen probleem.
Rewimomaandag 21 januari 2019 @ 10:57
Paprika, rauwe tomaat en peulvruchten. En sukade, van die gore harde stukjes, bah.
Mikeyttmaandag 21 januari 2019 @ 11:49
quote:
15s.gif Op maandag 21 januari 2019 10:56 schreef Ceased2Be het volgende:
Fruit :r
iig in de oorspronkelijke vorm, appelmoes en druivensap bijv. geen probleem.
Hebben alle fruitsoorten een gedeelde smaak ofzo?
ShevaJBmaandag 21 januari 2019 @ 11:55
Ik lust alles wel. Behalve een aantal Spaanse gerechten, kan zo ff niet op de benamingen komen.
Een soort bruine brei, varkensbloed. En zwarte rijst, arroz negro? Dat is zwart omdat er inktvisinkt inzit.
Ceased2Bemaandag 21 januari 2019 @ 11:57
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 11:49 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Hebben alle fruitsoorten een gedeelde smaak ofzo?
textuur / geur
Kan over m'n nek gaan van sinaasappel en banaan. sommige fruitsoorten allergisch voor en anderen ga ik gewoon echt over m'n nek van als ik het in m'n mond heb. van kinds af aan al
#ANONIEMmaandag 21 januari 2019 @ 12:04
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 11:57 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

textuur / geur
Kan over m'n nek gaan van sinaasappel en banaan. sommige fruitsoorten allergisch voor en anderen ga ik gewoon echt over m'n nek van als ik het in m'n mond heb. van kinds af aan al
Dat hoor je vaker bij ASS-ers, overgevoeligheid voor structuren in hun mond. Ik heb dat juist met bepaalde structuren op m'n handen/vingers :D
nogeenoudebekendemaandag 21 januari 2019 @ 12:09
Week- en schaaldieren. Voor de rest eigenlijk alles wel. Wel mijd ik zaken waarvan ik oprispingen krijg zoals anijs of komkommer maar daar vind ik de smaak wel lekker van.
junkiesietzemaandag 21 januari 2019 @ 15:22
Garnalen, inktvis. Verder houd ik wel van vis
4EverBlackEyedmaandag 21 januari 2019 @ 15:43
Oesters, mosselen, garnalen/ gamba's etc.
ok01maandag 21 januari 2019 @ 16:01
Hutspot en stampot :')
Mutsaers__78maandag 21 januari 2019 @ 16:20
Niet lusten is één ding, absoluut niet lekker vinden is iets anders.

Niet lekker:
Erwtensoep (die structuur....)
Levertjes (die structuur...)

Salades als huzaren, rundvlees, eier, aardappel, etc. Alsof ik een hap mayonaise naar binnen werk.

Alles wat uit de magnetron komt: Die slapheid...
Vis. Die geur...
Redbullkidmaandag 21 januari 2019 @ 16:59
- Champignons en andere paddestoelen (hoe kunnen mensen dit eten :r)
- Pindakaas
- Zuurkool (echt super smerig :r)
- Oesters :r
- Bijna alle soepen (groente, kip en uiensoep is wel ok)
- Witlof
- Olijven :r
- Augurk :r
- Kroten
- Alle kaas dat ouder is dan jong belegen of van die vage schimmelkaas (geitenkaas :r)
- Tomaat :r
- Dorito's chips :r
Sunshine1982maandag 21 januari 2019 @ 18:04
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 16:59 schreef Redbullkid het volgende:
- Champignons en andere paddestoelen (hoe kunnen mensen dit eten :r)
- Pindakaas
- Zuurkool (echt super smerig :r)
- Oesters :r
- Bijna alle soepen (groente, kip en uiensoep is wel ok)
- Witlof
- Olijven :r
- Augurk :r
- Kroten
- Alle kaas dat ouder is dan jong belegen of van die vage schimmelkaas (geitenkaas :r)
- Tomaat :r
- Dorito's chips :r
Geitenkaas is geen schimmelkaas
#ANONIEMmaandag 21 januari 2019 @ 18:47
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 16:01 schreef ok01 het volgende:
Hutspot en stampot :')
Hutspot is een soort stamppot.
#ANONIEMmaandag 21 januari 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 16:59 schreef Redbullkid het volgende:

- Bijna alle soepen (groente, kip en uiensoep is wel ok)
Hoe dan? Tussen soepen onderling is er heel veel variatie mogelijk qua smaak en structuur.
#ANONIEMmaandag 21 januari 2019 @ 19:33
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 18:48 schreef Chia het volgende:

[..]

Hoe dan? Tussen soepen onderling is er heel veel variatie mogelijk qua smaak en structuur.
Misschien omdat die helder zijn. Ik ken ook iemand die alleen heldere soepen 'lust'. Maar die eet ook geen pastasaus en zo, want je ziet niet zo makkelijk wat er in zit.
#ANONIEMmaandag 21 januari 2019 @ 19:35
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:33 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Misschien omdat die helder zijn. Ik ken ook iemand die alleen heldere soepen 'lust'. Maar die eet ook geen pastasaus en zo, want je ziet niet zo makkelijk wat er in zit.
Maar er zijn verschillende meer heldere soepen dan hij noemt.
#ANONIEMmaandag 21 januari 2019 @ 19:44
quote:
14s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:35 schreef Chia het volgende:

[..]

Maar er zijn verschillende meer heldere soepen dan hij noemt.
Klopt, maar als wat ik zei waar is, verwacht ik niet dat hij wat anders probeert dan 'standaard' voedsel. :T
capriciamaandag 21 januari 2019 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:13 schreef Rianne84 het volgende:
Orgaanvlees
Oesters
Witlof
Witte asperges
Rode kool
Bieten
Zuurkool
Gekookte prei
Gewone kaas die je op brood doet (gesmolten wel)
Schimmelkaas
Ik lees dit lijstje voor aan mijn 7 jarige dochter. Ze is het helemaal met je eens. Behalve bietjes. Die lust ze wel. Net als hele oude brokkelkaas. Die lust ze ook.
Rianne84maandag 21 januari 2019 @ 20:00
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:46 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik lees dit lijstje voor aan mijn 7 jarige dochter. Ze is het helemaal met je eens. Behalve bietjes. Die lust ze wel. Net als hele oude brokkelkaas. Die lust ze ook.
Leuk. Ik identificeer me ook wel met een 7 jarige :+ ;)
uniekhoornmaandag 21 januari 2019 @ 20:10
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 19:35 schreef Bleie het volgende:
Blauwschimmelkaas, spruitjes, gemalen amandelen (dus alles als spijs, amaretto, bitterkoekjes ed), koffie, bleekselderij.
Oja die amandelen.. vergeten
Myraelamaandag 21 januari 2019 @ 20:13
Rauwe andijvie.
Het_Bokjemaandag 21 januari 2019 @ 20:16
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:28 schreef maily het volgende:

[..]

Nee ik ook niet. Maar met piccalilly :9
Boerenkool met piccalilly? Nooit geprobeerd... ga ik deze week proberen te maken! (en gewoon met aardappelen enz? (duh) )

[ Bericht 0% gewijzigd door Het_Bokje op 21-01-2019 20:16:48 (boerenkool voor snelle lezers) ]
mailymaandag 21 januari 2019 @ 20:19
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 20:16 schreef Het_Bokje het volgende:

[..]

Boerenkool met piccalilly? Nooit geprobeerd... ga ik deze week proberen te maken! (en gewoon met aardappelen enz? (duh) )
Gewoon de boerenkoolstamppot maken zoals je gewend bent .... en dan aan tafel piccalilly erbij .... :9
Nismo91maandag 21 januari 2019 @ 20:21
Rookworst :r
Sunshine1982maandag 21 januari 2019 @ 20:23
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 20:21 schreef Nismo91 het volgende:
Rookworst :r
Die Veluwse rookworst van AH is anders heerlijk en totaal niet te vergelijken met Unox.
Nismo91maandag 21 januari 2019 @ 20:25
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 20:23 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Die Veluwse rookworst van AH is anders heerlijk en totaal niet te vergelijken met Unox.
Unox, Hema... als ik zon ding ruik dan heb ik al geen honger meer :P
Zijn die Veluwse worsten echt anders ?
Sunshine1982maandag 21 januari 2019 @ 20:27
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 20:25 schreef Nismo91 het volgende:

[..]

Unox, Hema... als ik zon ding ruik dan heb ik al geen honger meer :P
Zijn die Veluwse worsten echt anders ?
Nou ja, het is wel een rookworst. Maar hij is heerlijk sappig. Als je deze gegeten hebt wil je echt nooit meer een Unox.
Lunatiekdinsdag 22 januari 2019 @ 00:32
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 20:27 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Nou ja, het is wel een rookworst. Maar hij is heerlijk sappig. Als je deze gegeten hebt wil je echt nooit meer een Unox.
Of een bij de echte slager kopen. Probeer dan eens de grove rookworst.
Lunatiekdinsdag 22 januari 2019 @ 00:34
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 09:17 schreef Poes. het volgende:
Oh ja, melk :r
Karnemelk, choco en Fristi prima in te nemen, maar gewone melk krijg ik niet binnen :N
Heb je toevallig Aziatische genen?
#ANONIEMdinsdag 22 januari 2019 @ 06:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 00:34 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Heb je toevallig Aziatische genen?
Nope, lange blonde blanke Fries hiero :D
iteejerwoensdag 23 januari 2019 @ 13:39
Een tozik.
Lucky_Strikewoensdag 23 januari 2019 @ 13:43
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 13:39 schreef iteejer het volgende:
Een tozik.
_O-
FutureFairytalewoensdag 23 januari 2019 @ 13:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 00:34 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Heb je toevallig Aziatische genen?
ik wel en toevallig vind ik normale melk en yoghurt en boter (dus zonder toevoegingen) ook echt niet lekker. De geur van margarine moet ik bijna van kokhalzen.

Maar ik ben dol op kaas en dat schijnt dan weer tegen te spreken.
Dagoduckwoensdag 23 januari 2019 @ 13:49
Champignons inderdaad. :r

Verder ben ik geen fan van (hele) gekookte bladgroenten. Dit idee:

pittige-spinazie-500.jpg
Andijviestamppot.jpg

Geef mij het dan maar rauw, zodra het slap en gekookt is ga ik ervan over mijn nek :')
Karzaiwoensdag 23 januari 2019 @ 13:57
Mja ik eet eigenlijk alles wel
spruitjes zijn niet zo lekker maar als je ze bakt met wat spekjes gaat het prima
schapenkaas en hele sterke geitenkaas ook niet zo'n fan van
Cat-astrophewoensdag 23 januari 2019 @ 14:00
Kaas :r Gesmolten gaat het nog enigszins, maar dat is meestal omdat het dan laffe en smaakloze kaas is die over een gerecht is heengepleurd. Roomkaas (met mate) gaat ook nog wel.
Maar plakken kaas :X De geur en textuur :X
Melk, blegh. Met wat chocomel erbij gaat het wel

Orgaanvlees. Vooral zwezerik. Buuuuhhhh!

Olijven vind ik niet lekker, haal ze uit een gerecht als het kan maar eet ze wel.

Koffie in de ochtend = niet te hachelen en de hele dag maagpijn. Maar later op de dag gaat het wel, al zal ik altijd liever voor thee kiezen.
Karzaiwoensdag 23 januari 2019 @ 14:02
Voor de rest eet ik nooit meer van die goedkope diepvries pizza's, stuk karton met weinig tot niks erop
Sicstuswoensdag 23 januari 2019 @ 14:20
Ik vind het trouwens wel een afknapper als mensen (relatief) veel dingen niet lusten.
Karzaiwoensdag 23 januari 2019 @ 14:30
Ach als je honger hebt eet je alles, Zo'n grote levende larve weghappen lijkt me ook walgelijk
Karzaiwoensdag 23 januari 2019 @ 14:32
Of alle insecten eigenlijk :P
#ANONIEMwoensdag 23 januari 2019 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 14:30 schreef Karzai het volgende:
Ach als je honger hebt eet je alles, Zo'n grote levende larve weghappen lijkt me ook walgelijk
Dat je zo’n beest kapot bijt in je mond en al die vochtige troep uit zo’n beest in je mond komt.


giphy.gif?cid=19f5b51a5c487fc4472f466845ad0a74
LangeTabbetjedonderdag 24 januari 2019 @ 11:57
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:19 schreef SeLang het volgende:
Het enige wat ik als volwassene echt niet te eten vind is stinky tofu. Dat spul verkopen ze in Taiwan/ China langs de straat en ruik je op 100 meter afstand.
Ik dacht op de markt in Taipei, dat er hondestront op straat lag, of dat iemand in de hondestront had gestaan...... bleken we 50 meter van de stinky tofu stand te staan :)
Kerftministervrijdag 25 januari 2019 @ 15:09
Ik krijg echt enorme rillingen, kippenvel en een hele vieze smaak in mijn mond van chocolade. Dat is het enige wat ik echt niet lust.

Stinky Tofu heb ik ook op. Vond dat echt reuze meevallen. Snapte de controverse niet zo.
fotostartervrijdag 25 januari 2019 @ 15:53
Ik eet geen vis. Of ik het lust geen idee, maar krijg het gewoon niet weg.

Champignons en groentesoep hoef ik ook niet.
DeHovenierzaterdag 26 januari 2019 @ 22:56
Paddestoelen en zeevruchten.
Chinlesszaterdag 26 januari 2019 @ 22:57
Mosselen.
DeHovenierzaterdag 26 januari 2019 @ 23:11
Oh, en orgaanvlees en bloedworst.
pokkerdepokzaterdag 26 januari 2019 @ 23:13
RODE GROENTE
fluitbekzeenaald2.0zondag 27 januari 2019 @ 09:57
Boerenkool.

Zuurkool.

Engelse drop.
FlippingCoinzondag 27 januari 2019 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 23:13 schreef pokkerdepok het volgende:
RODE GROENTE
Dat verschilt nogal erg in smaak toch? Of je nou rode kool bietjes of rode paprika hebt. :o
spierbalzondag 27 januari 2019 @ 10:04
Warme tomaat :r

Maar goed het geen wat ik niet lust zal ik zelf niet maken, maar ik ben niet zo zwakzinnig dat ik zeg o dat lust ik niet dus ik eet het gerecht niet.
pokkerdepokzondag 27 januari 2019 @ 16:50
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 10:03 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Dat verschilt nogal erg in smaak toch? Of je nou rode kool bietjes of rode paprika hebt. :o
ik bedoel eigenlijk rode kool en bietjes. en paprika en tomaat vind ik meer vruchten.
Majoraanmaandag 28 januari 2019 @ 13:41
Tuinbonen, witlof, rozijnen, amandel, marsepijn
Red_85maandag 28 januari 2019 @ 15:16
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:40 schreef marzman het volgende:
Kinderen lusten dingen niet (bitter/zuur), volwassenen hebben dat leren eten of stellen zich aan.
Volwassen leren het niet eten. Kinderen hebben tussen de 25.000 en 30.000 smaakpapillen, volwassenen 10.000.

Bitter en zuur worden minder extreem daardoor.
noodgangmaandag 28 januari 2019 @ 16:31
Zuurkool :r
Majoraandinsdag 29 januari 2019 @ 01:25
Kerststol, alle vulling van een kerststol is waar ik van walg. Stukjes sukade, gember, rozijnen en amandel.

Toch is het gek, ik lust geen asperges, maar aspergesoep vind heerlijk.
Hetzelfde geldt voor champignons. En voor veel meer ingrediënten.
Ik lust geen krenten, maar krentenbol vind ik lekker, nadat ik de krenten er grotendeels uitgepulkt heb :P

Als ik moet bedenken wat ik het allervieste vind, is (behalve vis) dat amandel. . Zolang het niet duidelijk de boventoon voert is het okee, maar bijv. dissorono, als ik het ruik ga ik al bijna over mijn nek
soapiedonderdag 7 februari 2019 @ 13:22
Spruiten en alles waar prei in zit.... :r
Oh en banaan!! :r :r
polariteitwoensdag 13 februari 2019 @ 22:23
Ik weiger al mijn hele leven om kaas lekker te vinden.

Kaas eten is prima als het bij. op m'n pizza zit, maar ik wil die smaak niet proeven en ik wil zeker niet van die vieze gesmolten slierten... :')

Dus als ik het niet wil proeven of voelen, waarom zou ik het dan eten :D
Isabeauwoensdag 13 februari 2019 @ 22:26
Zeekraal.
Geenfrietmaarpatatdonderdag 14 februari 2019 @ 03:02
Bloemkool, mierikswortel, witlof, biefstuk, komijnkaas en oude kaas, rauwe tomaten, brie, inktvis, koolraap, bloedworst :r
Joran-Jorandonderdag 14 februari 2019 @ 03:16
-Koriander
-Bleekselderij

o|O
DrDarwindonderdag 14 februari 2019 @ 08:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 01:25 schreef Majoraan het volgende:

Als ik moet bedenken wat ik het allervieste vind, is (behalve vis) dat amandel. . Zolang het niet duidelijk de boventoon voert is het okee, maar bijv. dissorono, als ik het ruik ga ik al bijna over mijn nek
Alsof God een engel naar de aarde heeft gezonden met het recept voor deze Amaretto.

4128.jpg
:P
Giadonderdag 14 februari 2019 @ 15:34
Tuinbonen lust/eet ik niet. Snert en bonensoep vind ik niet lekker.
Verder ben ik niet zo van het vreemde voedsel, zoals kikkerbilletjes of insecten.
Oja, orgaanvlees eet ik ook niet. Brr...

[ Bericht 12% gewijzigd door Gia op 15-02-2019 12:35:55 ]
Cronometerdonderdag 14 februari 2019 @ 22:51
Ik lust geen: s
zwarte olijven
vis
tomaten
sinaasappelen en eigk zowat elke soort fruit
melk (drink ik soms wel ivm gezonde vetten)
spinazie
bloemkool
etc etc

Ik vind het eigenlijk vervelend, ik merk dat mijn smaak is veranderd, voorheen vond ik vis heerlijk, tomaten ook. al die andere dingen ook. ik stond een keer op en toen vond ik alles vies.
aquawomanvrijdag 15 februari 2019 @ 12:02
Banaan
Lever

In mindere mate:
Bietjes
Bloedworst
Zwezerik
Fruit of zoetigheid in mijn hartige eten (met uitzondering van soms appel of watermeloen met feta salade)
Vlees met vetranden na bereiding
mscholvrijdag 15 februari 2019 @ 12:22
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 22:51 schreef Cronometer het volgende:
Ik lust geen: s
zwarte olijven
vis
tomaten
sinaasappelen en eigk zowat elke soort fruit
melk (drink ik soms wel ivm gezonde vetten)
spinazie
bloemkool
etc etc

Ik vind het eigenlijk vervelend, ik merk dat mijn smaak is veranderd, voorheen vond ik vis heerlijk, tomaten ook. al die andere dingen ook. ik stond een keer op en toen vond ik alles vies.
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 11:40 schreef marzman het volgende:
Kinderen lusten dingen niet (bitter/zuur), volwassenen hebben dat leren eten of stellen zich aan.
volgens marzman stel je je aan :')
Nismo91vrijdag 15 februari 2019 @ 12:27
Mossels :')
Metalfreakvrijdag 15 februari 2019 @ 13:31
Ook een goeie: rucolasla :r Echt, waarom doet toch iedereen alsof dat zo geweldig lekker is en moet dat altijd en overal tussen zitten tegenwoordig? Het verneukt gewoon de smaak van elk gerecht waar het tussen zit. Denk je "hey, een lekker broodje met vlees", blijken ze het verneukt te hebben door er een half bos aan rucola op te flikkeren en proef je niets meer van het vlees. Het heeft niet voor niets die vieze ranzige overheersende bittere smaak, het is de waarschuwing van moeder natuur dat je het niet moet eten :r

Hoe verknoei ik een gerecht?
Les 1: flikker er rucola bij
Bonusles 1a: flikker er koriander bij

:r
FutureFairytalevrijdag 15 februari 2019 @ 13:42
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 22:23 schreef polariteit het volgende:
Ik weiger al mijn hele leven om kaas lekker te vinden.

Kaas eten is prima als het bij. op m'n pizza zit, maar ik wil die smaak niet proeven en ik wil zeker niet van die vieze gesmolten slierten... :')

Dus als ik het niet wil proeven of voelen, waarom zou ik het dan eten :D
Iets niet lekker vinden begrijp ik. Maar iets weigeren lekker te vinden niet.
Giavrijdag 15 februari 2019 @ 13:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 13:31 schreef Metalfreak het volgende:
Ook een goeie: rucolasla :r Echt, waarom doet toch iedereen alsof dat zo geweldig lekker is en moet dat altijd en overal tussen zitten tegenwoordig? Het verneukt gewoon de smaak van elk gerecht waar het tussen zit. Denk je "hey, een lekker broodje met vlees", blijken ze het verneukt te hebben door er een half bos aan rucola op te flikkeren en proef je niets meer van het vlees. Het heeft niet voor niets die vieze ranzige overheersende bittere smaak, het is de waarschuwing van moeder natuur dat je het niet moet eten :r

Hoe verknoei ik een gerecht?
Les 1: flikker er rucola bij
Bonusles 1a: flikker er koriander bij

:r
Ik vind dat wel lekker. Echt een toevoeging aan bijna elk gerecht. Vooral over de spaghetti erg lekker.
Metalfreakvrijdag 15 februari 2019 @ 13:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 13:45 schreef Gia het volgende:

[..]

Ik vind dat wel lekker. Echt een toevoeging aan bijna elk gerecht. Vooral over de spaghetti erg lekker.
Dat snap ik dus echt niet, dan kun je net zo goed een zak rucola leegvreten, smaakt hetzelfde :r
Zorrovrijdag 15 februari 2019 @ 13:50
Alles wat van nature in het water gelegen heeft (voordat een bijdehand hier zegt dat alles wat gekookt is in het water gelegen heeft)
Orgaanvlees
Champignons.
Peultjes
Giavrijdag 15 februari 2019 @ 13:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 13:50 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Dat snap ik dus echt niet, dan kun je net zo goed een zak rucola leegvreten, smaakt hetzelfde :r
Je moet wel doseren, natuurlijk. Net zoveel dat het iets toevoegt, maar niet te erg overheerst.
Het heeft een wat nootachtige smaak, die ik zo lekker vind.
uniekhoornvrijdag 15 februari 2019 @ 15:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 13:31 schreef Metalfreak het volgende:
Ook een goeie: rucolasla :r Echt, waarom doet toch iedereen alsof dat zo geweldig lekker is en moet dat altijd en overal tussen zitten tegenwoordig? Het verneukt gewoon de smaak van elk gerecht waar het tussen zit. Denk je "hey, een lekker broodje met vlees", blijken ze het verneukt te hebben door er een half bos aan rucola op te flikkeren en proef je niets meer van het vlees. Het heeft niet voor niets die vieze ranzige overheersende bittere smaak, het is de waarschuwing van moeder natuur dat je het niet moet eten :r

Hoe verknoei ik een gerecht?
Les 1: flikker er rucola bij
Bonusles 1a: flikker er koriander bij

:r
inerdaad. rukkola is zo vies
Cronometervrijdag 15 februari 2019 @ 20:21
quote:
12s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 12:22 schreef mschol het volgende:

[..]

[..]

volgens marzman stel je je aan :')
Hij kan gelijk hebben ;(
quirinazaterdag 16 februari 2019 @ 01:05
Geitenvlees :N
Snijbonen :N
Rabarber :N
Zwitserse kaas uit zo’n strooibusje :N
Zure haring :N
Pregozaterdag 16 februari 2019 @ 16:40
Champignons, toen ik klein was niet, en 37 jaar later nog steeds niet.
De geur, de smaak, de textuur :{w
Bah, nee, echt niet, nooit niet :{w
bloempjuhzaterdag 16 februari 2019 @ 16:41
Goor:
Eten dat in de verkeerde categorie zit. Bijvoorbeeld zoete ingrediënten in een hartig gerecht. Of snoep dat zuur smaakt.

Heel goor:
Satésaus (krijg ik echt de kriebels van), warme mayo, blauwe kaas, gekookte groenten (volgens mij heb ik een wortels-uit-pot/blik-trauma), rode kool... eigenlijk best veel. :)
Pregozaterdag 16 februari 2019 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 16:41 schreef bloempjuh het volgende:
warme mayo
oh ja, deze ook
bloempjuhzaterdag 16 februari 2019 @ 16:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 16:46 schreef Prego het volgende:

[..]

oh ja, deze ook
Gruwelijk. Ik wil saus van de friettent ook altijd apart. Of gebruik mayo uit mijn eigen koelkast.
Spanky78zaterdag 16 februari 2019 @ 16:59
Champignons, door de textuur. Ik vind de smaak prima. Het ergste zijn champignons uit blik of pot. Daar krijg ik echt de rillingen van.

En tilapia, dat is zo goor. Moddersmaak gemengd met veel te veel vissige smaak. Blurgh.

Ik eet verder alles dat goed is klaargemaakt, dus ook als ergens wat champignons in verwerkt zitten. Maar van die grote stukken, nee.
mscholzaterdag 16 februari 2019 @ 17:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 16:59 schreef Spanky78 het volgende:
Champignons, door de textuur. Ik vind de smaak prima. Het ergste zijn champignons uit blik of pot. Daar krijg ik echt de rillingen van.

En tilapia, dat is zo goor. Moddersmaak gemengd met veel te veel vissige smaak. Blurgh.

Ik eet verder alles dat goed is klaargemaakt, dus ook als ergens wat champignons in verwerkt zitten. Maar van die grote stukken, nee.
omnom rauwe champignons :9
Luxuriazaterdag 16 februari 2019 @ 17:12
Tuinbonen :X
mascara-klodderzaterdag 16 februari 2019 @ 19:05
Pasta :r En dan ook echt alle soorten :r

Blauwschimmel en geitenkaas kan ik ook niet waarderen ....rill

Orgaan en lamsvlees: bluggggg
Teganzaterdag 16 februari 2019 @ 19:10
Kaas. Mosselen, hollandse garnalen, inktvis. Zuurkool. Insecten.

Verder lust ik eigenlijk meestal alles wel.
Kreatorzaterdag 16 februari 2019 @ 19:16
Banaan. Thee.

Banaan zou ik nog wel eten als het echt moet. Thee vind ik echt heel goor.
soapiezaterdag 16 februari 2019 @ 19:27
Koffie!
Burdiezaterdag 16 februari 2019 @ 19:34
Grapefruit ;(. Tutti fritti. Orgaanvlees. En wild ben ik ook niet gek op. Tuinbonen vond ik vroeger altijd lekker, nu niet meer helaas.
Verder lust ik bijna alles :P.
Lucky_Strikezaterdag 16 februari 2019 @ 19:59
quote:
13s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 19:27 schreef soapie het volgende:
Koffie!
Ja!
Cat-astrophezaterdag 16 februari 2019 @ 22:17
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 19:16 schreef Kreator het volgende:
Banaan. Thee.

Banaan zou ik nog wel eten als het echt moet. Thee vind ik echt heel goor.
:o

Dat is hetzelfde als zeggen dat je geen groenten lust. Zoveel soorten thee, zoveel smaakjes O+
Kreatorzaterdag 16 februari 2019 @ 22:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

:o

Dat is hetzelfde als zeggen dat je geen groenten lust. Zoveel soorten thee, zoveel smaakjes O+
Stinkend warm water is vies in alle smaakjes. Nog nooit thee gehad die niet heel vies was en omdat niemand gelooft dat ik smaak x, Y of z ook vies vindt proef ik af en toe wel wat.
_Arual_zaterdag 16 februari 2019 @ 22:36
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:24 schreef Kreator het volgende:

[..]

Stinkend warm water is vies in alle smaakjes. Nog nooit thee gehad die niet heel vies was en omdat niemand gelooft dat ik smaak x, Y of z ook vies vindt proef ik af en toe wel wat.
Lust je wel drinkbouillon?

Ik ken verschillende mensen die geen drankjes gebaseerd op warm water blieven. Geen thee, geen koffie, geen bouillon, geen cup-a-soup.
Trashcanmanzaterdag 16 februari 2019 @ 22:38
Pindakaas vind ik goor, verder zijn er voor zover ik weet geen dingen die ik niet lust.
mscholzaterdag 16 februari 2019 @ 22:40
quote:
13s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 19:27 schreef soapie het volgende:
Koffie!
en iedereeen die je raar aankijkt dat je geen koffie drinkt
Trashcanmanzaterdag 16 februari 2019 @ 23:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:40 schreef mschol het volgende:

[..]

en iedereeen die je raar aankijkt dat je geen koffie drinkt
Vind ik op zich geen vreemd iets, en dat terwijl ik zwaar cafeïne verslaafd ben.
Kreatorzaterdag 16 februari 2019 @ 23:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:36 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Lust je wel drinkbouillon?

Ik ken verschillende mensen die geen drankjes gebaseerd op warm water blieven. Geen thee, geen koffie, geen bouillon, geen cup-a-soup.
Alles behalve thee gaat er prima in.
minilotzaterdag 16 februari 2019 @ 23:21
Groene thee vind ik nog wel te doen, verder eens met Kreator (over thee althans - bananen zijn fantastisch). Veel theeën geprobeerd, allemaal een zeer matig bakje warm water met treurig bijsmaakje bevonden. Niet lusten, zo zou ik het niet willen noemen. Ik kan het theoretisch best opdrinken. Maar ik vind er geen klap aan.
capriciazaterdag 16 februari 2019 @ 23:24
Ik vind thee niet choor. Maar ik vind er gewoon niets aan. Doe mij maar koffie.
Thee maak je me niet blij mee. En smaakjes hoef ik al helemaal niet.
#ANONIEMzaterdag 16 februari 2019 @ 23:25
quote:
13s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 19:27 schreef soapie het volgende:
Koffie!
Dit.

Ik krijg het wel weg, maar ik ben zeker geen liefhebber. Daarnaast begon ik ook helemaal te trillen en me opgejaagd te voelen toen ik een bak zwart koffie op m’n werk had opgedronken. Het leek bijna alsof ik drugs had gebruikt. Ik ging echt heel hard op die cafeïneboost. ;(
minilotzaterdag 16 februari 2019 @ 23:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:25 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Dit.

Ik krijg het wel weg, maar ik ben zeker geen liefhebber. Daarnaast begon ik ook helemaal te trillen en me opgejaagd te voelen toen ik een bak zwart koffie op m’n werk had opgedronken. Het leek bijna alsof ik drugs had gebruikt. Ik ging echt heel hard op die cafeïneboost. ;(
Als drugs meetelt, dan nomineer ik de smaak van ketamine; die afterdrip is weerzinwekkend smerig. Huuu.
#ANONIEMzaterdag 16 februari 2019 @ 23:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Als drugs meetelt, dan nomineer ik de smaak van ketamine; die afterdrip is weerzinwekkend smerig. Huuu.
Keta, MDMA, coke, pep: alemaal een nare medicijnsmaak. :r En ik kan het weten, want ik heb alles gebruikt wat God verboden heeft.
Ferdiizaterdag 16 februari 2019 @ 23:40
Bananen, smerig smeuiig stinkend goedje, en dan heb ik het nog niet gehad over die slappe schil die achter blijft :r
Lucky_Strikezaterdag 16 februari 2019 @ 23:40
Drugs telt niet mee :Y)
eRKazaterdag 16 februari 2019 @ 23:42
Op vis na lust ik Alles.
En wil geen enkele vis eten, ook niet de forellen die ik zelf vang.
minilotzaterdag 16 februari 2019 @ 23:46
Komijnekaas dan! Bleerrgh.
Ik vind komijn als specerij in heel veel gerechten fantastisch maar in kaas: bah.
Sunshine1982zaterdag 16 februari 2019 @ 23:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:46 schreef minilot het volgende:
Komijnekaas dan! Bleerrgh.
Ik vind komijn als specerij in heel veel gerechten fantastisch maar in kaas: bah.
Ja! Deze vergeet ik helemaal. En corned beef ook :r
soapiezondag 17 februari 2019 @ 07:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:40 schreef mschol het volgende:

[..]

en iedereeen die je raar aankijkt dat je geen koffie drinkt
:Y
Beathovenzondag 17 februari 2019 @ 08:10
Zure haring - groente en dergelijke vind ik wel ok op zuur maar vis niet.

Leverpastei - vleesspread is niet mijn ding.

Dubbele espresso - zeer vaak gedronken maar kreeg er eens hartkloppingen van en sindsdien zie ik t als vergif.

Cassava - smaakt ongeveer zoals een aardappel maar heeft een dradige en groffe structuur met taaie delen.

sigarettenrook- ik voeg 'm maar even toe. Ik rook zelf niet en was vroeger niet heel erg tegen de lucht en vond dat rokers moesten kunnen roken. Maar sinds ik weet dat je als roker / meeroker blootgesteld wordt aan grotere hoeveelheden cadmium blijf ik liever ver uit de buurt. Helaas was de maatschappij er vroeger op ingericht dus voor de meeste rokers / meerokers is het al gebeurd maar voor de huidige generatie is 't beter.

[ Bericht 10% gewijzigd door Beathoven op 17-02-2019 08:21:43 ]
FutureFairytalezondag 17 februari 2019 @ 10:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

:o

Dat is hetzelfde als zeggen dat je geen groenten lust. Zoveel soorten thee, zoveel smaakjes O+
Ik drink maar 1 soort thee; English Breakfast, met schepje suiker.
Qua eten hou ik van alles, qua drinken vind ik heel veel niet lekker. Koffie, appelsap, bier, wijn...
soapiezondag 17 februari 2019 @ 10:35
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 10:30 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik drink maar 1 soort thee; English Breakfast, met schepje suiker.
Ik ook, liefst met een beetje melk...
marzmanzondag 17 februari 2019 @ 11:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:40 schreef Ferdii het volgende:
Bananen, smerig smeuiig stinkend goedje, en dan heb ik het nog niet gehad over die slappe schil die achter blijft :r
Je moet de schil ook niet opeten, bij mandarijnen is die ook niet lekker en bij kokosnoten te taai.
.Sparkling.maandag 18 februari 2019 @ 00:09
Rucola. Al ben ik van pure walging naar enigszins acceptabel gegaan omdat je er niet omheen kunt, het zit echt overal op. Thuis gebruik ik het nooit, 1 blaadje rucola in een gerecht of op een broodje en ik proef ook alleen nog maar rucola.
Blauwschimmelkaas. Met enige regelmaat probeer ik het weer omdat ik er eigenlijk niet tegen kan dat ik iets echt niet lust. Maar nee, het smaakt precies zoals ik me een voorstelling maak bij de meest vieze zweetvoeten die er bestaan.
En oesters, snot dat naar zeewater smaakt :r
111210maandag 18 februari 2019 @ 00:21
Roerei met ui en tomaat. Dit aten we vroeger wel eens en vond ik altijd zo smerig.

Waarschijnlijk lust ik het nu wel, want eieren, tomaten en uien eet ik regelnatig los of in andere gerechten.

Maar als ik aan vroeger denk dan wil ik het niet eens proberen.
thabitmaandag 18 februari 2019 @ 14:06
Nepboter (margarine). Door er alleen aan te denken ga ik al kokhalzen. :r.
Metalfreakmaandag 18 februari 2019 @ 14:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:21 schreef minilot het volgende:
Groene thee vind ik nog wel te doen, verder eens met Kreator (over thee althans - bananen zijn fantastisch). Veel theeën geprobeerd, allemaal een zeer matig bakje warm water met treurig bijsmaakje bevonden. Niet lusten, zo zou ik het niet willen noemen. Ik kan het theoretisch best opdrinken. Maar ik vind er geen klap aan.
Dit ja, ik zou echt geen reden kunnen verzinnen om thee te drinken, heb liever een glas koud water. Maar hetzelfde geldt voor mij voor koffie, ik krijg het wel weg, maar lekker ga ik het niet vinden, ik blijf het maar proberen, maar ik snap dus echt dat verafgoden van het fenomeen koffie niet.
thabitmaandag 18 februari 2019 @ 14:30
Chocola met munt erin. Chocola en munt zijn beide erg lekker, maar de combinatie :r.
Cronometermaandag 18 februari 2019 @ 14:32
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 14:30 schreef thabit het volgende:
Chocola met munt erin. Chocola en munt zijn beide erg lekker, maar de combinatie :r.
VOnd ik eerst ook goor, nu eet ik ze. Ha eet er nu zelfs een.
minilotmaandag 18 februari 2019 @ 14:55
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 14:06 schreef thabit het volgende:
Nepboter (margarine). Door er alleen aan te denken ga ik al kokhalzen. :r.
*;
Sunshine1982maandag 18 februari 2019 @ 16:02
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 14:30 schreef thabit het volgende:
Chocola met munt erin. Chocola en munt zijn beide erg lekker, maar de combinatie :r.
After eight!
mscholmaandag 18 februari 2019 @ 16:38
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 14:30 schreef thabit het volgende:
Chocola met munt erin. Chocola en munt zijn beide erg lekker, maar de combinatie :r.
een los stuk (melk/pure) chocola *ril*

maar bv een snickers, mars, koekje met een beetje chocolade, of chocolade dranken zoals chocolademelk: prima, maar wel in mate.

witte chocola is dan weer wel prima (jaja, eigenlijk geen chocolade)