abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 januari 2019 @ 18:11:58 #1
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_184495764


quote:
De Britse tv-acteur Windsor Davies is op 88-jarige leeftijd overleden. Dit meldden Britse media zaterdag. Hij speelde in tientallen series en werd in Nederland vooral bekend door zijn rol als besnorde en snauwende sergeant-majoor Williams in de BBC-serie It Ain't Half Hot Mum. Die is in Nederland uitgezonden als 'Oh moeder, wat is het heet'.

De uit 56 afleveringen bestaande comedy draait om een theatergroep die het Britse leger in de Tweede Wereldoorlog in Birma op de been houdt. Dit niet tot genoegen van de verantwoordelijke.

Davies werkte in een kolenmijn en diende enige tijd in het Britse leger, totdat hij in de jaren zestig acteur werd. De serie 'Oh moeder wat is het heet' werd voor een groot deel geschreven door twee ex-militairen: David Croft en Jimmy Perry.

Davies deed ook veel voice-overs voor reclames, en was erg herkenbaar aan zijn Welshe accent. Hij werd vader van vijf kinderen, en verhuisde na zijn pensioen naar Frankrijk. Daar woonde hij samen met zijn vrouw Lynne, met wie hij 62 jaar getrouwd was.

Davies overleed volgens zijn familie afgelopen donderdag thuis in Frankrijk. Zijn echtgenote is in september gestorven.
bron: nu.nl


RIP ... SHUT UP!!!!! ;(
  zaterdag 19 januari 2019 @ 18:47:36 #2
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_184496351
Wat heb ik van deze serie en deze man genoten. SHUUUUUT UP
"Hoka Hey!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')