abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 22 januari 2019 @ 10:55:49 #26
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184549132
’Ik ben finaal afgebrand’

In de Amsterdamse rechtbank wemelt het doorgaans van de figuren die je liever niet in het donker tegenkomt, maar gisteren was het een plek waar de fine fleur uit de Nederlandse accountancy rondliep.

De voormalige fine fleur dan. Een ex-bestuurder van KPMG en zijn voormalig financieel directeur moeten zich komende weken samen met twee vastgoedjongens verantwoorden voor een miljoenenfraude bij de bouw van hun megalomane hoofdkantoor in Amstelveen. De strafeis moet nog volgen, maar celstraffen zijn niet uitgesloten.

Alsof de Vesuvius gecontroleerd uitbarst. Zo voelt de reactie aan van voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen op de vraag van de rechter of hij soms nog iets op z’n lever heeft. De bevingen zijn tot achter in de zaal te voelen.

Van Everdingen, een gedistingeerde vijftiger, uit z’n beschuldigingen aan de Belastingdienst rustig maar gedecideerd. Terwijl de fiscus volgens de gewezen KPMG-topman vooraf van alle financiële details van de bouw en het vervolgens doorverkopen van het hoofdkantoor aan een Duitse belegger op de hoogte was gesteld, volgden er in 2014 toch invallen met de inzet van zo’n tweehonderd FIOD-rechercheurs.

"Een eenvoudig fiscaal geschil"
„Ik ben diep, diep, diep teleurgesteld in de Belastingdienst, de FIOD en het Openbaar Ministerie”, aldus de man die gewend was aan tafel te zitten met de top van het Nederlandse bedrijfsleven zoals Shell en Philips, maar daar sinds z’n verdachtenstatus wordt gemeden als de pest. „Ik ben finaal afgebrand en heb al vijf jaar mijn beroep niet kunnen uitoefenen, terwijl we hier te maken hebben met een eenvoudig fiscaal geschil. Waarom doet u een inval in mijn huis als ik het in één telefoontje had kunnen uitleggen? Een Kamerlid ging vervolgens lopen roepen dat ik niet in de raad van bestuur maar in de gevangenis thuishoor. Ik dacht dat Nederland een ordentelijk land was!”

Maar ook KPMG’s bouwpartner, de eveneens verdachte projectontwikkelaar Fred Meijer, heeft schuld aan de affaire die het accountantsconcern aan het schudden bracht, zegt de ex-bestuurder tijdens een schorsing. In feite is KPMG een dubbel oor aangenaaid door Meijer, bezweert Van Everdingen. „Eerst doordat hij achter onze rug om kickbacks (heimelijke beloningen, red.) aannam van de Duitse koper van ons pand, en vervolgens heeft hij lopen rommelen met z’n belastingaangifte. Zo zijn KPMG en ik in deze zaak getrokken. We hadden uitgebreid onderzoek laten doen naar alle risico’s van dit project, maar hiermee hadden we geen rekening gehouden. Als je ons íéts kwalijk wil nemen, is dat we in zee zijn gegaan met Meijer”, fulmineert Van Everdingen.

Meijer haalt er z’n schouders over op. „Vooralsnog is de Belastingdienst met mijn belastingaangifte akkoord gegaan en is die van KPMG momenteel onderwerp van strafrechtelijk onderzoek.”
:D _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)ben-finaal-afgebrand

Wordt steeds gezelliger daar :+
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:13:48 #27
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184556969
Oud-KPMG-bestuurder is ‘diep teleurgesteld in de Belastingdienst’

Oud-KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen is “heel diep teleurgesteld” over de opstelling van de Belastingdienst, de Fiod en het Openbaar Ministerie (OM) in de zaak rondom het hoofdkantoor van KPMG. Volgens hem is KPMG destijds “een oor aangenaaid”.

Van Everdingen sprak zijn teleurstelling uit tijdens de tweede dag van de rechtszaak tegen hemzelf, een oud-stafdirecteur van KPMG en twee voormalige vastgoedpartners. De vier worden beschuldigd van belastingontduiking en valsheid in geschrifte bij de bouw van het huidige hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

Volgens het FD is de oud-KPMG-bestuurder erg boos over de beschuldigingen aan zijn adres. De gekozen fiscale constructie bij de bouw van het kantoor was volgens hem ruim vooraf gedeeld met de fiscus. "Met een lange brief van belastingadviseurs van KPMG Meijburg en doorgerekend door accountants van KPMG."

Bij Van Everdingen stond naar eigen zeggen "totaal niet op de radar dat daar iets mis mee zou zijn". De fiscalisten van KPMG Meijburg zouden nog steeds achter de betreffende aangiften staan. Normaal gesproken had er volgens hem hooguit sprake kunnen zijn van een "belastingdispuut", in plaats van een inval door de Fiod.

Afgebrand
Van Everdingen betreurt het dat hij door de affaire al vijf jaar zijn functie niet kan vervullen. Hij trad in het voorjaar van 2014 terug uit het bestuur en als partner van KPMG en stelde te zijn "afgebrand in de kranten". Ook heeft de zaak KPMG als geheel grote schade berokkend, "terwijl de fiscus mij gewoon had kunnen bellen." ;( _O- _O-

In de optiek van de oud-bestuurder had het kantoor "geen enkele winstambitie met deze transactie" en was die niet bedoeld om rijker van te worden. Wel erkent hij dat het vreemd is dat destijds door betrokken partijen verschillende aangiften zijn gedaan bij de Belastingdienst.

https://www.accountant.nl(...)-de-belastingdienst/

quote:
In de optiek van de oud-bestuurder had het kantoor "geen enkele winstambitie met deze transactie" en was die niet bedoeld om rijker van te worden
Nee frauderen met belasting en valse facturen opmaken doe je niet om er rijker van te worden :+ :') _O- _O- _O-
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:14:58 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184556985
Hoe het KPMG-kantoor werd gebouwd voor eigen gewin

Valsheid in geschrifte, belastingontduiking en het wegsluizen van geld. :D Negen jaar na dato start de rechtszaak tegen vier verdachten van de KPMG-fraude. Hoe je een kantoor bouwt voor eigen gewin.

Als een oude jas liet KPMG in 2010 vijftigduizend vierkante meter kantorenleegstand in Amstelveen achter. Op het dieptepunt van de kantorencrisis had de accountant op 600 meter afstand van zijn oude onderkomen een nieuwe kolos gebouwd.

https://www.parool.nl/ams(...)igen-gewin~a4621906/

Misschien is het handig dat van Everdingen even het Parool gaat lezen om zijn geheugen op te frissen O-) _O- _O-
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:46:29 #29
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_184557626
Eigenlijk zouden ze de beste man gewoon 15 jaar cel moeten geven met een enorme boete, dat schrikt wellicht wel af.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:50:33 #30
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_184557697
Lock em up!

Vieze frauderende teringlijers, die maar denken omdat ze hoog zitten dat ze dit wel ff kunnen flikken.

Opsluiten dit soort flikkers.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:05:22 #31
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184557983
Zal ik die 6 jaar KPMG maar uit mijn LinkedIn profiel halen? Ach, is intussen bijna 15 jaar geleden, dus kan nog wel. Net de verhuizing niet meer meegemaakt naar dat nieuwe pand, wel de presentatie *)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:11:26 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184558119
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:05 schreef flipsen het volgende:
Zal ik die 6 jaar KPMG maar uit mijn LinkedIn profiel halen? Ach, is intussen bijna 15 jaar geleden, dus kan nog wel. Net de verhuizing niet meer meegemaakt naar dat nieuwe pand, wel de presentatie *)
en ook de centen van de verkoop van het oude kantoor :?
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:46:29 #33
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184558768
quote:
6s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:11 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

en ook de centen van de verkoop van het oude kantoor :?
Het zal je wellicht verbazen, maar er werken ook "gewone mensen" bij dit soort organisaties. Bijvoorbeeld bij Marketing&Communicatie :) En die hebben weinig in te brengen/mee te graaien...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 22 januari 2019 @ 20:10:42 #34
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184559226
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:46 schreef flipsen het volgende:..Het zal je wellicht verbazen, maar er werken ook "gewone mensen" bij dit soort organisaties. Bijvoorbeeld bij Marketing&Communicatie :) En die hebben weinig in te brengen/mee te graaien...
^O^ Maar die zijn dus ook genaaid door die lul, want de verkoopwaarde van het nieuwe kantoor moest zo hoog mogelijk dus ging de huur maximaal de hoogte in
Zodat de nieuwe partners hun winst zagen dalen en het gewone volk geen loonsverhoging :X
Ik zou me doodschamen als KPMG op mijn CV zou staan :7
  dinsdag 22 januari 2019 @ 21:01:36 #35
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184560367
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ik zou me doodschamen als KPMG op mijn CV zou staan :7
Gelukkig heb ik mijn CV al in geen 14 jaar hoeven inkijken of doorsturen, want eigen baas. En dat blijf ik voorlopig ook nog wel even. En God zij dank in een hele andere sector.

On Topic: Het is een spel waarbij de uitersten worden opgezocht en de mazen in de wet. Niet alleen voor de klanten van de Big4, maar ook voor hen zelf en dat was in dit geval een beetje dom. Jaap (ja, ik kende hem) zegt het een beetje knullig, maar hij heeft ook wel gelijk als hij zegt dat het over een fiscaal geschil gaat en dat ze daar ook gewoon uitleg over hadden kunnen geven. Mja, grijs gebied, wordt (zoals ook in de andere publicaties wordt gezegd) vaker zo gedaan. En natuurlijk om er een maximale winst voor de partners uit te peuteren, qua "maatschappelijk verantwoord ondernemen" was het niet de beste zet :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:16:58 #36
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184568228
OM: Accountant faciliteerde criminele activiteiten

KPMG krijgt mini-boete voor rol in witwasaffaire ING

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft accountantsreus KPMG een boete van 38.000 euro opgelegd voor haar aandeel in de witwasaffaire die ING afgelopen najaar nog 775 miljoen euro kostte.

Het OM verwijt KPMG dat zij een onderneming op het eiland, bankierend bij ING en verdacht van het witwassen van 322 miljoen dollar in de periode van 2004 tot 2014, heeft gefaciliteerd bij criminele activiteiten. Venezolaanse cliënten kochten met creditcards jarenlang zogenaamd goederen bij het Curaçaose bedrijf (lingerie en medicijnen) maar in werkelijkheid kregen ze Amerikaanse dollars geleverd, tegen betaling van een commissie.

’Dollarwassen’
De schikking met KPMG werd dinsdagnacht door de officier van justitie van het Parket Procureur-generaal op Curaçao bekendgemaakt. Volgens het OM stelde KPMG van 2004 tot 2009 de jaarrekeningen voor het bedrijf op, maar controleerde de accountants de aangeleverde gegevens nooit. Daarnaast wordt KPMG verweten dat zij in de jaarrekeningen nimmer melding heeft gemaakt van de omvangrijke „dollar-activiteiten” van de onderneming, terwijl de accountant daar wel degelijk van op de hoogte was. Evenmin heeft KPMG bij het bedrijf ooit aangedrongen om het heimelijke „dollarwassen” te vermelden in hun jaarverslagen. Hiermee heeft KPMG zich schuldig gemaakt aan het „medeplegen van valsheid in geschrifte” en medeplichtigheid aan „het doen van onjuiste belastingaangiftes.” Het OM stelt dat KPMG „op deze wijze haar poortwachtersfunctie ernstig verwaarloosd heeft”, waardoor het bedrijf bovendien meer dan 1 miljoen euro te weinig belasting hoefde te betalen.

De witwaspraktijken van het bedrijf in kwestie, Caribbean Distributors Group (CDG), vormde voor het OM, samen met soortgelijke schimmige activiteiten van drie andere ING-bankklanten, in 2016 aanleiding tot het openen van het strafrechtelijk onderzoek ’Houston’, naar nalatig handelen van de bank. ING zag namelijk nooit iets verdachts aan de honderden miljoenen dollars die via de bankrekening van hun cliënt CDG liepen. Afgelopen september kocht ING strafvervolging af in deze zaak voor 775 miljoen euro; de duurste schikking ooit in Nederland overeengekomen.

Gedateerd
Dat KPMG er met een boete van 38.000 euro wegkomt, verklaart het OM door te stellen dat de verwijtbare handelingen „dateren van jaren geleden”, dat KPMG-accountants de kwestie „in 2009 zelf hebben onderzocht” en vervolgens alle medewerking hebben verleend aan het strafrechtelijk onderzoek. Bovendien zijn de direct verantwoordelijken „al langere tijd niet meer werkzaam bij de KPMG-organisatie.”

Het OM legt KPMG naast de boete van 38.000 euro overigens ook nog een voorwaardelijke boete van 88.000 euro op. Mochten de accountants zich komende twee jaar schuldig maken aan strafbare feiten, dan moeten zij dit bedrag alsnog betalen.

De Caribische tak van KPMG werd begin deze maand overgenomen door concurrent EY. Sindsdien bestaat er op Curacao geen KPMG-vestiging meer.

https://www.telegraaf.nl/(...)in-witwasaffaire-ing

Japie kan dus na zijn veroordeling naar Curacao om daar aan een nieuwe uitdaging te beginnen :') _O-
pi_184568358
_O_
  woensdag 23 januari 2019 @ 15:43:43 #38
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184574297
We hebben er nog een twitteraar bij :)

https://twitter.com/jorgleijten

Rechter stelt nu vragen over zogeheten 'boekje' van KPMG, een interne boekhouding waarin oa afspraken winstverdeling met ontwikkelaar Meijer staan. Van Everdingen over mede KPMG-er die boekje bijhield: "Hij had niks anders te doen, en niet zonder reden." :D _O-

Nu weer even Bart Mos :P

De jongste rechter wil van Van Everdingen weten waarom Van Kriegenbergh er zo weinig van begreep. "Woonde hij op een eiland?"
"Nee, hij stond op een exit-lijst, maar moest nog even beziggehouden worden", antwoordt de KPMG-topman die later zelf richting uitgang ging. _O- _O-

De rechter confronteert Van Everdingen met een mail waarin hij de eigen belastingadviseur Meijburg adviseert om "zoveel mogelijk transparant" te zijn naar de fiscus bij de uitleg over de nieuwbouw. "Waarom zei u niet gewoon 'totaal transparant'?" :P

De vraag irriteert Van Everdingen zichtbaar. "KPMG is een zéér prudente club. Er was maar één opdracht: aangifte doen volgens het boekje en niets anders!" :') _O- _O-

Van Everdingen met overslaande stem: :o _O- _O- "Ze hadden bij de Belastingdienst maar één stuk hoeven lezen. Dat was onze brief uit 2010 met een uitgebreide toelichting op de hele constructie. Dan hadden we nu hier niet tussen de stapels met honderden stukken gezeten."

Volgens mij is het daar wel erg gezellig :+ :') _O-
pi_184574554
Ts, praat je altijd tegen jezelf?

Toch wel mooi dat je hier een topic over hebt. Vaste waardes op fok zijn soms ver te zoeken.
  woensdag 23 januari 2019 @ 15:56:47 #40
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_184574614
Gewoon doorgaan, TS. Het is gewoon de bedrijfscultuur in die kringen. Daar helpt geen straf tegen. Alleen strakke 24/7 monitoring voor een tijdsbestek van 10 jaar om het gedrag aan te passen.

[ Bericht 27% gewijzigd door Jellereppe op 23-01-2019 16:16:58 ]
pi_184575072
Maar goed, effectief is dit niet heel spannend allemaal. Ze naaien voornamelijk elkaar.
pi_184575222
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:17 schreef Yreal het volgende:
Maar goed, effectief is dit niet heel spannend allemaal. Ze naaien voornamelijk elkaar.
Eerder de maatschappij omdat deze mannetjes er alles aan doen om zoveel mogelijk belasting te ontwijken. :')
pi_184575261
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:24 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Eerder de maatschappij omdat deze mannetjes er alles aan doen om zoveel mogelijk belasting te ontwijken. :')
of ze die 39 miljoen nou in 5 plukjes van 7.8 hadden gedaan of in 1x 39, dat maakt allemaal niet zo gek veel uit.
  woensdag 23 januari 2019 @ 16:41:21 #44
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184575551
Van Everdingen wil ook nog wel iets kwijt over het FIOD-verhoor, zegt hij. "Men had nul interesse in wat ik zei. Er werden louter suggestieve vragen gesteld en alles wat niet paste in hun straatje werd genegeerd. Het had alle aspecten van 'making a murderer'" #KPMGfraude

A gossie de bedrieger wordt bedrogen en nou is hij zelf eens een keer slachtoffer en boos _O_ _O_ _O- _O-

Japie het is je van harte gegund :7
pi_184577324
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:17 schreef Yreal het volgende:
Maar goed, effectief is dit niet heel spannend allemaal. Ze naaien voornamelijk elkaar.
En de maatschappij. Dus wel degelijk boeiend.
pi_184585282
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 18:25 schreef bamibij het volgende:

[..]

En de maatschappij. Dus wel degelijk boeiend.
daar staat ie nu niet voor terecht
pi_184586853
quote:
15s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:26 schreef Yreal het volgende:

[..]

of ze die 39 miljoen nou in 5 plukjes van 7.8 hadden gedaan of in 1x 39, dat maakt allemaal niet zo gek veel uit.
Ach maar 22 miljard belastinginkomsten per jaar wat alleen al de nederlandse maatschappij mis loopt.

https://www.nu.nl/economi(...)stingontduiking.html
pi_184590785
OM: het gaat om miljoenenfraude,Ex-topman KPMG hoort strafeis

Het spraakmakende strafproces tegen voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer gaat vandaag verder. Het Openbaar Ministerie komt met het requisitoir, waarbij de strafeis bekend wordt. Zullen daarbij gevangenisstraffen geëist worden?

Aanklager haalt meerdere getuigen aan die stellen dat het volstrek onlogisch en onzakelijk was om KPMG een huurincentive te verstrekken, omdat KPMG het pand zelf ontwikkelde. "De welbekende sigaar uit eigen doos dus", aldus de officier van justitie. #KPMGfraude

Dat blijkt een aangepaste belastingaangifte van projectontwikkelaar Meijer te zijn geweest: wat in 2009 eerst (belaste) omzet was, werd een jaar later met terugwerkende kracht veranderd in (onbelast) dividend. :D De Belastingdienst startte een onderzoek. Ook bij KPMG. ^O^ _O_

https://www.telegraaf.nl/(...)-kpmg-hoort-strafeis

Van omzet maak je gewoon dividend :|W
Bij KPMG kan alles _O-
pi_184590922
Even een zijspoortje, om te laten zien hoe ze werken
Ze knoeien maar raak schrijven hoge facturen en als het fout gaat betalen ze een klein gedeelte terug, maar dan staat er in de overeenkomst dat je geen tuchtklacht mag indienen :') :') :')

Overeenkomst KPMG en Imtech geen belemmering voor tuchtzaak

Een tuchtzaak die de twee curatoren bij het Imtech-faillissement hebben aangespannen tegen drie (voormalige) KPMG’ers kan gewoon doorgaan. De zogeheten Settlement Agreement die het inmiddels failliete installatiebedrijf Imtech in 2014 met KPMG overeen kwam doet aan de in de Wtra toegekende bevoegdheid tot klagen geen afbreuk, heeft de Accountantskamer maandag in een tussenbeslissing bepaald. Wanneer de tuchtzaak tegen de KPMG’ers inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

De zaken zijn de eerste drie van een reeks klachten die Imtech-curatoren Jeroen Princen en Paul Peters tegen KPMG’ers hebben ingediend bij de Accountantskamer. De curatoren zijn van mening dat de accountant medeschuldig is aan de ondergang van het installatiebedrijf. De tuchtklachten zijn waarschijnlijk de opmaat naar een eventuele claim tegen KPMG. Imtech ging in 2015 failliet als gevolg van boekhoudfraude, KPMG was verantwoordelijk voor de controle van de jaarrekening. De accountant zelf stelt tot nu toe dat KPMG de grootschalige fraude bij Imtech juist aan het licht heeft gebracht.

Imtech ging in 2014 in overleg met de VEB en andere door de fraude benadeelde partijen over het afwikkelen van vermeende vorderingen die voortvloeiden uit de geconstateerde onregelmatigheden. Dat leidde er toe dat op 7 oktober 2014 een overeenkomst werd gesloten tussen onder andere KPMG en Imtech. Op basis van die Settlement Agreement betaalde KPMG acht miljoen euro aan een fonds waarmee Imtech aandeelhouders compenseerde voor geleden schade.

Niet-ontvankelijk
De curatoren legden zich echter niet neer bij die schikking en dienden verschillende tuchtklachten in. De drie KPMG’ers stelden zich vervolgens bij de zitting van de Accountantskamer in december op het standpunt dat de klachten niet-ontvankelijk zijn, omdat het op basis van de schikking verboden zou zijn om tuchtrechtelijke klachten in te dienen. De curatoren vonden echter dat de bepaling in de schikkingsovereenkomst over tuchtrechtelijke vervolging geen stand kon houden wegens dwaling, bedrog en misbruik van omstandigheden. KPMG startte daarop een arbitrageprocedure over de schikking.

Bevoegdheid tot klagen
De tuchtrechter gaat nu mee in het standpunt van de curatoren. De Accountantskamer wijst er op dat het al tweemaal eerder besliste dat een in een overeenkomst vastgelegd verbod op klagen geen afbreuk doet aan de bij de Wtra toegekende bevoegdheid tot klagen. Ook het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaalde dat al eens. Het algemene belang dat er klachten ingediend kunnen worden over het handelen en nalaten van een accountant is volgens de Accountantskamer zodanig zwaarwegend dat de accountant het recht van de opdrachtgever van de accountant om een klacht in te dienen tegen de accountant niet in een overeenkomst met de opdrachtgever kan uitsluiten.

Los daarvan heeft de bepaling in de schikking sowieso geen betrekking op de curatoren, spreekt de tuchtrechter uit. In hun hoedanigheid van curatoren in het faillissement van Imtech zijn ze voor de uitoefening van het recht om te klagen namelijk niet op één lijn te stellen met het gefailleerde Imtech. ‘Zij oefenen in die hoedanigheden immers een eigen recht uit, welk recht een uitvloeisel is van hun taak tot het beheer van de failliete boedels.’

Misbruik klachtrecht
Ook van misbruik van het klachtrecht, zoals de KPMG’ers in december aanvoerden :') , is volgens de Accountantskamer geen sprake. De curatoren wilden volgens de beklaagden met het indienen van de tuchtklachten bewust de schikking omzeilen en profiteerden van hun eigen wanprestatie door aan de bepalingen in de schikking voorbij te gaan. Volgens de Accountantskamer is misbruik van de bevoegdheid tot het indienen van klachten echter niet aangetoond. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de curatoren hun bevoegdheid tot klagen uitoefenen met geen ander doel dan het omzeilen van de afspraken in de Settlement Agreement.

https://www.accountancyva(...)ring-voor-tuchtzaak/

Rechter maakt daar dus zeer terecht gehakt van _O_ _O_ *O* *O*
Accountants kut volk :7
pi_184596570
OM eist 9 maanden cel tegen oud-KPMG-bestuurder *O* *O*

Het Openbaar Ministerie (OM) eist negen maanden celstraf tegen oud-KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen, voor betrokkenheid bij mogelijke fraude rondom de bouw van het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. De fiscus zou daarbij voor miljoenen zijn benadeeld.

Dat meldt het Financieele Dagblad, dat de rechtszaak tegen Van Everdingen, een oud-financieel directeur van KPMG en twee betrokken vastgoedondernemers de hele week volgt. De eis van negen maanden onvoorwaardelijke celstraf motiveert het OM vooral vanwege de rol en positie van KPMG. "De firma en zijn accountants moeten één van de hoekstenen zijn van financiële integriteit", zo schrijft het FD. ^O^

Tegen de andere drie verdachten eist het OM lagere straffen. De betrokken projectontwikkelaar hoorde zes maanden celstraf eisen, zijn mede-aandeelhouder 120 uur taakstraf of zestig dagen cel. De eis tegen de oud-financieel directeur van KPMG is een taakstraf van 180 uur.

Naar eigen zeggen heeft het OM rekening gehouden met de grote consequenties van de zaak voor de vier betrokkenen. Oud-bestuurder Van Everdingen stelde eerder deze week in een persoonlijk betoog dat hij door de affaire al vijf jaar zijn vak niet meer kan uitoefenen. Hij trad in het voorjaar van 2014 terug uit al zijn functies binnen KPMG.

https://www.accountant.nl(...)oud-kpmg-bestuurder/

9 Maanden het mogen er wel wat meer zijn :7
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')