abonnement Unibet Coolblue
pi_184491252
AMSTERDAM - Maandag start het strafproces tegen voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer. Zij worden door het OM beschuldigd van belastingfraude bij de bouw van het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. Hoe kon de oudste en – toen nog – chicste accountantsfirma van ons land betrokken raken bij deze ordinaire fraude?

Het is voorjaar 2007. Jaap van Everdingen krijgt op het podium een daverend applaus van de zaal vol KPMG-partners. Met een sierlijke zwaai heeft de bestuurder zojuist het laken weggetrokken dat over de maquette van het door KPMG zelf te bouwen hoofdkantoor lag.



Het applaus klinkt niet omdat de accountants het ontwerp van de geelgroene kolos van 60.000 vierkante meter mooi vinden. Zij klappen vooral hun handen blauw doordat Jaap, binnen het bestuur opgezadeld met de nieuwbouw, belooft dat de opbrengst bij de toekomstige verkoop van dit pand nog hoger zal uitpakken dan de één miljoen gulden die na de verkoop van het vorige hoofdkantoor in 1997 aan iedere partner is uitgekeerd. „Aanwezigen spraken hardop over aanschaf van boten en vakantiehuizen”, herinnert een van hen zich. :') :|W

’Bouwkosten’
Uiteindelijk valt de opbrengst bij de verkoop in 2010 vies tegen. De winst voor de gezamenlijke partners blijft beperkt tot ¤16 miljoen. Tot overmaat van ramp doet in 2014 een indrukwekkende FIOD-macht een doorzoeking bij KPMG.

Volgens het OM is er door de bouwdochter van KPMG onjuist aangifte gedaan en zijn er documenten vervalst. De accountants blijken de inrichting van het gebouw (à een slordige ¤39 miljoen) in één keer te hebben opgevoerd als bouwkosten, volgens KPMG een verplichting onder verslaggevingsregels IFRS. Maar daarmee drukken ze illegaal de winstbelasting met ¤10 miljoen, meent het OM.

Projectontwikkelaar Meijer (medeaandeelhouder in de bouwdochter) zag door deze inbreng van inrichtingskosten zijn winst kelderen en wilde daarvoor gecompenseerd worden. Dat gebeurde volgens het OM met een valse factuur van ¤12,5 miljoen. :|W

Bekende truc
De bouwtruc die de KPMG-top hanteerde is vrij bekend in kantorenland. „Je ontwikkelt zelf je eigen kantoorpand en dat verkoop je vervolgens zo duur mogelijk aan een vastgoedbelegger. De verkoopprijs drijf je op door de huur die je de komende jaren betaalt zo hoog mogelijk te maken. De koopprijs is namelijk gekoppeld aan die huur. En de huur pomp je op door zoveel mogelijk kosten in het gebouw te stoppen. Nou vraag jij je natuurlijk af wat je daar als bedrijf mee opschiet, met zo’n hoge huur, maar dat is naïef gedacht”, grinnikt een insider die tot voor kort bij Meijburg werkte, de belastingtak van KPMG.

„De verkoopopbrengst verdwijnt namelijk in de zakken van de partners die straks met pensioen zijn en in hun vakantievilla genieten van het uitzicht op zee. De hoge huur moet de komende jaren opgebracht worden door de nieuwe generatie. In feite stak de top van KPMG hiermee een middelvinger op naar de jonge partners.”

’Fiscaal geschil’
Volgens vrienden van Van Everdingen is „Jaap in het pak genaaid” door zowel projectontwikkelaar Meijer als door zijn KPMG-collega’s, aangezien die hem als een baksteen lieten vallen na de komst van de FIOD. De ¤16 miljoen hadden zij toen al onderling verdeeld.

Jaaps raadsman Daan Doorenbos van het chique advocatenkantoor Stibbe zou zulke taal nooit bezigen, maar hij bevestigt dat de constructie waarvoor Van Everdingen nu terecht staat „inderdaad KPMG-breed werd gedragen”. Volgens Doorenbos is er slechts sprake van een „fiscaal geschil”, omdat de Belastingdienst in zijn ogen geen opbrengsten is misgelopen. „Dit strafproces dient geen enkel doel.”

Fred Meijer legt de schuld juist volledig bij KPMG. Volgens zijn advocaat Guido de Bont mocht hij rekenen op de expertise van de accountantsfirma. „Nadat hij het plan van KPMG onder ogen kreeg, heeft hij gezegd: ’Ja jongens, ga dit eerst even met de fiscus bespreken’. Gelukkig staat dat allemaal op papier”, aldus De Bont.

https://www.telegraaf.nl/(...)d-in-het-pak-genaaid

Ik ga kijken *O* *O*
Eindelijk eens zo een witte boordenlul voor het hekje _O_
Dat heeft veels te lang geduurd, en dat er nog veel mogen volgen ^O^
pi_184491322
Hij was in 2013 al goed bezig geweest :|W

Bestuurder Jaap van Everdingen van KPMG Nederland legt zijn functie neer vanwege de grote boete die KPMG heeft gekregen voor zijn rol bij het betalen van steekpenningen door bouwbedrijf Ballast Nedam. :D _O-

Dat meldde het accountantskantoor maandag in een toelichting op de boete.

KPMG moet 7 miljoen euro betalen aan het Openbaar Ministerie voor het verhullen van betalingen aan buitenlandse agenten door Ballast Nedam.

Medewerkers van het bouwbedrijf betaalden eind jaren 90 en aan het begin van deze eeuw honderden miljoen euro’s aan steekpenningen, waarmee bouwprojecten in het Midden-Oosten werden binnengehaald.

Schikking Ballast Nedam
Het bouwbedrijf trof in deze zaak zelf eind vorig jaar een schikking met het OM. De dochtervennootschappen van Ballast Nedam waar de malversaties plaatsvonden, betaalden 5 miljoen euro. Ook moest het concern een vordering op de Belastingdienst van 12,5 miljoen euro onherroepelijk opgeven.

Bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen van KPMG Nederland sprak maandag van een “uiterst ongelukkige” zaak. “We zijn geschokt door de feiten zoals deze in de afgelopen maanden uit deze zaak naar voren zijn gekomen en vinden dit volstrekt onacceptabel.” KPMG heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Streep onder het verleden
Van Everdingen trad dit jaar voor de tweede keer toe tot het bestuur van KPMG Nederland. Zijn eerste periode in het bestuur viel deels samen met de periode waarop de uitgedeelde boete betrekking heeft.

Volgens bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen had Van Everdingen daardoor het idee dat zijn bestuursfunctie KPMG niet zou helpen “een streep onder het verleden te zetten”.

Van Everdingen blijft als partner wel werkzaam voor KPMG. Hij legt zijn bestuursfunctie per 1 januari neer. _O- _O-

https://www.businessinsid(...)-kpmg-de-kop-419162/

Nu dus ook geen werknemer meer _O_ *O* *O*
pi_184491358
KPMG staat voor Korrupte Penoze Maffia Groep

Ach kijk nou. KPMG komt weer eens negatief in het nieuws door corrupte medewerkers die misbruik maken van hun positie voor eigen financieel gewin. Hoor je anders nooit. Om bij KPMG te mogen werken moet je eerst alle aangeleerde balast qua ethiek en rechtvaardigheid bij de deur parkeren. Het schijnt zelfs dat in de sollicitatieperiode iedere applicant zestien konijntjes moet wurgen voordat hij door mag naar de assessment ronde.

Maar serieus, het aantal schandalen bij de accountantsfirma is aanzienlijk. Daar komt vandaag weer een extra hoofdstuk bij. Het Openbaar Ministerie beschuldigt ex-topman Jaap van Everdingen (Jaap van E. voor intimi) van belastingfraude en valsheid in geschrifte rond de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen. Niet dit kantoor, maar de dure opvolger daarvan. Doet dit een belletje rinkelen? Dat kan, want op 17 april 2014 kwam al naar buiten dat het OM en de FIOD onderzoek deden naar deze zaak.

In het kort: een ontwikkelingsmaatschappij genaamd KPMG II bv trok bij de bouw van het hoofdkantoor een groot bedrag aan kosten in een keer af van de belastbare winst, terwijl terwijl die eigenlijk over meerdere jaren moesten worden afgeschreven. Daarmee werd een belastingvoordeel van bijna ¤ 13.500.000 binnengehengeld. Door deze kwestie trad Van Everdingen af als partner bij KPMG. Het heeft blijkbaar even geduurd voordat het OM haar zaak helemaal dichtgetimmerd heeft, want vandaag volgt er dan een dagvaarding.

Van Everdingen wordt ook verdacht van het leiding geven aan strafbare feiten en voormalig financieel directeur Pim Botterman wordt verdacht van belastingfraude. Voormalig general counsel Jan Gijsbert Bakker, die ook veelvuldig werd genoemd als één van de frauderende topaccountants, wordt niet vervolgd.

De Telegraaf meldt dat nog drie andere personen worden vervolgd waaronder projectontwikkelaar Fred M. (meer over Fred leest u bij FTM). De twee anderen worden niet bij naam genoemd, maar het gaat om een notaris en een indirect aandeelhouder van de projectontwikkelaar. Oh ja: het kantoor KPMG is op een schikkingsvoorstel van het OM ingegaan.

Het betaalt een boete van ¤8 miljoen, naast de terugbetaling van de ontdoken belasting. Zo doen ze dat daar. In 2013 werd er al eens ¤7 miljoen afgetikt. Toen bleek dat KPMG meewerkte aan het verbergen van smeergeldbetalingen door Ballast Nedam aan buitenlandse agenten voor bouwprojecten in het Midden-Oosten. Zo gaan die dingen. Even schikken en weer doorgaan.

https://www.daskapital.nl/5136362/kpmg_staat_voor_korrupte_penoz/

:D _O- _O-
pi_184491385
Het fiscaal gesjoemel met het nieuwe hoofdkantoor en het vermoedelijk misdrijf van valsheid in geschrifte was in geen enkel opzicht gericht op hulp aan een controle- of adviescliënt. Het onderzoek richt zich in dit geval puur op criminele zelfverrijking van de partners.

Modderpoel
Dit kan voor veel controle – en adviesklanten van KPMG een reden zijn om te vertrekken. Het eigen adviesbureau KPMG Meijburg dreigde in deze modderpoel ten onder te gaan maar kreeg vanochtend een opsteker doordat De Telegraaf wist te melden: “Pikant is verder dat KPMG belastingadviezen over de bouwkosten, afkomstig van hun eigen top-fiscalisten bij KPMG Meijburg, naast zich neer heeft gelegd.” :D :')

Deze mededeling kan niet alleen de redding vormen voor KPMG Meijburg maar zou ook de ondergang van KPMG Accountants kunnen betekenen. KPMG accountants heeft bewust een op fraudebestrijding gericht advies aan de laars gelapt.

http://www.sobi.nl/kpmg-overschrijdt-een-grens/

Lekker gewerkt pik :7 _O-
pi_184491455
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:23 schreef ikweethetookniet het volgende:

„De verkoopopbrengst verdwijnt namelijk in de zakken van de partners die straks met pensioen zijn en in hun vakantievilla genieten van het uitzicht op zee. De hoge huur moet de komende jaren opgebracht worden door de nieuwe generatie. In feite stak de top van KPMG hiermee een middelvinger op naar de jonge partners.”
Een beetje als Nederland in het klein dus :D
pi_184491484
SP’er Van Raak opent aanval op KPMG _O_

Tweede Kamerlid Ronald van Raak is in een column bij The Post Online bijzonder kritisch over KPMG. De SP’er ziet een structureel probleem met de cultuur binnen het bedrijf en begrijpt niets van de veelvuldige inhuur van consultants door verschillende overheden.

Van Raak wil daarom van minister Ollongren weten hoeveel ministeries de afgelopen tien jaar uit hebben gegeven aan KPMG. ‘Dan wordt misschien duidelijk hoeveel schade deze consultants hebben aangericht. Hopelijk stoppen we dan ook in ons land met het inhuren van KPMG.’ _O_ _O_

De SP’er somt een aantal nationale en internationale corruptie- en fraudezaken op waar het accountants- en adviesbedrijf de afgelopen jaren een rol in heeft gespeeld en stelt dat er structureel iets mis is met de cultuur binnen heel KPMG. ‘Fraude lijkt in Nederland bij KPMG in de genen te zitten’, schrijft Van Raak. Daarbij verwijst hij onder andere naar het fiasco met de bouw van het eigen hoofdkantoor in Amstelveen. :D

Inhuur
Van Raak stelt verder de veelvuldige inhuur van consultants aan de kaak. ‘Hoe het precies komt weet ik niet, maar in Nederland lijkt niets te kunnen gebeuren of er worden consultants ingehuurd, vaak van KPMG.’ Van Raak wil daarom van de minister weten voor welke adviezen, opdrachten of controles de verschillende ministeries de afgelopen tien jaar (1 januari 2009 tot en met 31 december 2018), direct of indirect, mensen van KPMG hebben ingehuurd. Ook wil hij een opsomming van de totale kosten daarvan en van de kosten per zaak.

https://www.accountancyva(...)pent-aanval-op-kpmg/

Deze man begrijpt het _O_
pi_184491530
De banden tussen de politiek en KPMG zijn echter heel sterk: PvdA-leider Wouter Bos werd na zijn vertrek ‘partner’ bij KPMG. Laetitia Griffith (VVD) en Jolande Sap (GroenLinks) zijn op dit moment commissaris bij KPMG.

Niet alleen de Rijksoverheid, maar ook gemeenten en provincies worden door slimme externen als KPMG gebruikt als melkkoe, kosten die de belastingbetaler uiteindelijk mag betalen.

Waarom moeten we ons zo afhankelijk maken van een bedrijf dat zo corrupt is?
Misschien is de consultancy verslaving van de politiek beter te begrijpen als je ziet hoeveel van die politici afkomstig zijn van consultancy bedrijven, alleen al van de VVD’ers in de Tweede Kamer is maar liefst twee derde consultant geweest.

https://tpo.nl/column/ron(...)enbazen-deel-5-kpmg/

:D
pi_184491816
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491958
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
UWV
  zaterdag 19 januari 2019 @ 14:08:44 #10
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_184491989
Die mensen zijn sowieso niet te vertrouwen dus mag ook geen verassing zijn. Je moet wat als je de hele week in zo'n saai kantoorgebouw zit :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_184492111
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Vraag me af bij welk kantoor de TS ontslagen is.
pi_184492177
Mark krijgt er een stijfje van en Nelie een natte poes.
pi_184492199
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
Ik vraag me af waarom het bij jou over de TS moet gaan ipv in te gaan op de inhoud. :')
  zaterdag 19 januari 2019 @ 14:46:20 #14
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184492632
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:22 schreef Basp1 het volgende:
Ik vraag me af waarom het bij jou over de TS moet gaan ipv in te gaan op de inhoud. :')
Dank voor de steun, als mensen inhoudelijk niet kunnen of durven te reageren gaan ze op de man spelen :r
  zaterdag 19 januari 2019 @ 14:49:24 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184492683
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
:|W als je de post geschiedenis van ts bekijkt zie je dat ts al jaren tegen deze maffia bende aan vechten is
Nee, ts heeft er nooit gewerkt en is dus ook nooit ontslagen door zo een kut kantoor
Ts is onafhankelijk jurist :7
En wil nog niet dood gevonden worden in de buurt van die oplichters
pi_184493074
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:49 schreef ikweethetookniet het volgende:


En wil nog niet dood gevonden worden in de buurt van die oplichters
Als jou dood nu zou betekenen dat daardoor die hele consultant en accountancy bubbel/circus zou verdwijnen van de hele aarde zou je je daarvoor ook niet opofferen. :P
  zaterdag 19 januari 2019 @ 16:23:03 #17
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_184493963
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt.
pi_184494146
Je verwacht het niet...
  zaterdag 19 januari 2019 @ 16:50:44 #19
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184494299
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
Ik werk bij de ING, ben de hele dag aan hetwitwassen, :+
Dat kan straffeloos, daar hoeft zelfs mijn baas Ralph Hamers niet voor de rechter te verschijnen _O- _O- _O-
pi_184494340
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:50 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Ik werk bij de ING, ben de hele dag aan hetwitwassen, :+
In de vorige quote was je nog onafhankelijk jurist. :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 16:57:42 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184494400
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:53 schreef oranjevogel1 het volgende:
In de vorige quote was je nog onafhankelijk jurist. :?
Dat ben ik ook, niet alleen de big four zijn corrupt maar ook de banken
En ja daar wil ik ook niet dood gevonden worden dus vandaar mijn :+
Gelukkig onafhankelijk jurist en :r op banken en accountants :7
pi_184508614
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:49 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:|W als je de post geschiedenis van ts bekijkt zie je dat ts al jaren tegen deze maffia bende aan vechten is
Nee, ts heeft er nooit gewerkt en is dus ook nooit ontslagen door zo een kut kantoor
Ts is onafhankelijk jurist : jaloers
En wil nog niet dood gevonden worden in de buurt van die oplichters
  maandag 21 januari 2019 @ 13:19:15 #23
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184530710
We zijn begonnen *O* *O*

https://twitter.com/BartMos

quote:
Ex-KPMGtopman Van Everdingen krijgt t woord. "Voor als u iets op uw lever heeft", aldus de voorzitter. Nou dat heeft Jaap. "We zijn door de Belastingdienst een oor aangenaaid. Het is onbehoorlijk hoe we zijn behandeld. Ik dacht dat Nederland een ordentelijk land was"

Van Everdingen stelt dat hij, KPMG en belastingadviseur Meijburg altijd volstrekt transparant over het project zijn geweest. "Door deze disproportionele actie heb ik vijf jaar m'n beroep niet kunnen uitoefenen. Ik ben diep, diep teleurgesteld in fiscus, FIOD en OM
Huilie huilie doen :') _O- _O- _O-

Heel nederland is diep, diep teleurgesteld in KPMG maar dat vergeet hij even :|W :r
  maandag 21 januari 2019 @ 15:30:11 #24
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184533263
Mensen willen nu eenmaal belazerd worden wanneer ze een kans hebben (ook mee) te profiteren....
Hetzelfde zie je nu trouwens in de opgeblazen woningmarkt.

Het is wel triest weer te aanschouwen hoe walgelijk onze samenleving - elkaar selectief de bal toespelend win=win and who's fucked - in elkaar steekt.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  maandag 21 januari 2019 @ 18:50:51 #25
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184537265
Volgens Van Everdingen is de schade die daardoor is ontstaan enorm. ‘Ik ben afgebrand in de kranten.
Een prominent Kamerlid heeft over mij gezegd: “Zulke lieden horen in de gevangenis”. Ook KPMG is enorme schade aangedaan. Terwijl de fiscus mij gewoon had kunnen bellen.’

we.fd.nl

Japie is boos :P _O- _O- en nog steeds arrogant :r
Maar in de gevangenis hoort hij dus wel thuis :7 *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')