abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_184491252
AMSTERDAM - Maandag start het strafproces tegen voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer. Zij worden door het OM beschuldigd van belastingfraude bij de bouw van het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. Hoe kon de oudste en – toen nog – chicste accountantsfirma van ons land betrokken raken bij deze ordinaire fraude?

Het is voorjaar 2007. Jaap van Everdingen krijgt op het podium een daverend applaus van de zaal vol KPMG-partners. Met een sierlijke zwaai heeft de bestuurder zojuist het laken weggetrokken dat over de maquette van het door KPMG zelf te bouwen hoofdkantoor lag.



Het applaus klinkt niet omdat de accountants het ontwerp van de geelgroene kolos van 60.000 vierkante meter mooi vinden. Zij klappen vooral hun handen blauw doordat Jaap, binnen het bestuur opgezadeld met de nieuwbouw, belooft dat de opbrengst bij de toekomstige verkoop van dit pand nog hoger zal uitpakken dan de één miljoen gulden die na de verkoop van het vorige hoofdkantoor in 1997 aan iedere partner is uitgekeerd. „Aanwezigen spraken hardop over aanschaf van boten en vakantiehuizen”, herinnert een van hen zich. :') :|W

’Bouwkosten’
Uiteindelijk valt de opbrengst bij de verkoop in 2010 vies tegen. De winst voor de gezamenlijke partners blijft beperkt tot ¤16 miljoen. Tot overmaat van ramp doet in 2014 een indrukwekkende FIOD-macht een doorzoeking bij KPMG.

Volgens het OM is er door de bouwdochter van KPMG onjuist aangifte gedaan en zijn er documenten vervalst. De accountants blijken de inrichting van het gebouw (à een slordige ¤39 miljoen) in één keer te hebben opgevoerd als bouwkosten, volgens KPMG een verplichting onder verslaggevingsregels IFRS. Maar daarmee drukken ze illegaal de winstbelasting met ¤10 miljoen, meent het OM.

Projectontwikkelaar Meijer (medeaandeelhouder in de bouwdochter) zag door deze inbreng van inrichtingskosten zijn winst kelderen en wilde daarvoor gecompenseerd worden. Dat gebeurde volgens het OM met een valse factuur van ¤12,5 miljoen. :|W

Bekende truc
De bouwtruc die de KPMG-top hanteerde is vrij bekend in kantorenland. „Je ontwikkelt zelf je eigen kantoorpand en dat verkoop je vervolgens zo duur mogelijk aan een vastgoedbelegger. De verkoopprijs drijf je op door de huur die je de komende jaren betaalt zo hoog mogelijk te maken. De koopprijs is namelijk gekoppeld aan die huur. En de huur pomp je op door zoveel mogelijk kosten in het gebouw te stoppen. Nou vraag jij je natuurlijk af wat je daar als bedrijf mee opschiet, met zo’n hoge huur, maar dat is naïef gedacht”, grinnikt een insider die tot voor kort bij Meijburg werkte, de belastingtak van KPMG.

„De verkoopopbrengst verdwijnt namelijk in de zakken van de partners die straks met pensioen zijn en in hun vakantievilla genieten van het uitzicht op zee. De hoge huur moet de komende jaren opgebracht worden door de nieuwe generatie. In feite stak de top van KPMG hiermee een middelvinger op naar de jonge partners.”

’Fiscaal geschil’
Volgens vrienden van Van Everdingen is „Jaap in het pak genaaid” door zowel projectontwikkelaar Meijer als door zijn KPMG-collega’s, aangezien die hem als een baksteen lieten vallen na de komst van de FIOD. De ¤16 miljoen hadden zij toen al onderling verdeeld.

Jaaps raadsman Daan Doorenbos van het chique advocatenkantoor Stibbe zou zulke taal nooit bezigen, maar hij bevestigt dat de constructie waarvoor Van Everdingen nu terecht staat „inderdaad KPMG-breed werd gedragen”. Volgens Doorenbos is er slechts sprake van een „fiscaal geschil”, omdat de Belastingdienst in zijn ogen geen opbrengsten is misgelopen. „Dit strafproces dient geen enkel doel.”

Fred Meijer legt de schuld juist volledig bij KPMG. Volgens zijn advocaat Guido de Bont mocht hij rekenen op de expertise van de accountantsfirma. „Nadat hij het plan van KPMG onder ogen kreeg, heeft hij gezegd: ’Ja jongens, ga dit eerst even met de fiscus bespreken’. Gelukkig staat dat allemaal op papier”, aldus De Bont.

https://www.telegraaf.nl/(...)d-in-het-pak-genaaid

Ik ga kijken *O* *O*
Eindelijk eens zo een witte boordenlul voor het hekje _O_
Dat heeft veels te lang geduurd, en dat er nog veel mogen volgen ^O^
pi_184491322
Hij was in 2013 al goed bezig geweest :|W

Bestuurder Jaap van Everdingen van KPMG Nederland legt zijn functie neer vanwege de grote boete die KPMG heeft gekregen voor zijn rol bij het betalen van steekpenningen door bouwbedrijf Ballast Nedam. :D _O-

Dat meldde het accountantskantoor maandag in een toelichting op de boete.

KPMG moet 7 miljoen euro betalen aan het Openbaar Ministerie voor het verhullen van betalingen aan buitenlandse agenten door Ballast Nedam.

Medewerkers van het bouwbedrijf betaalden eind jaren 90 en aan het begin van deze eeuw honderden miljoen euro’s aan steekpenningen, waarmee bouwprojecten in het Midden-Oosten werden binnengehaald.

Schikking Ballast Nedam
Het bouwbedrijf trof in deze zaak zelf eind vorig jaar een schikking met het OM. De dochtervennootschappen van Ballast Nedam waar de malversaties plaatsvonden, betaalden 5 miljoen euro. Ook moest het concern een vordering op de Belastingdienst van 12,5 miljoen euro onherroepelijk opgeven.

Bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen van KPMG Nederland sprak maandag van een “uiterst ongelukkige” zaak. “We zijn geschokt door de feiten zoals deze in de afgelopen maanden uit deze zaak naar voren zijn gekomen en vinden dit volstrekt onacceptabel.” KPMG heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Streep onder het verleden
Van Everdingen trad dit jaar voor de tweede keer toe tot het bestuur van KPMG Nederland. Zijn eerste periode in het bestuur viel deels samen met de periode waarop de uitgedeelde boete betrekking heeft.

Volgens bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen had Van Everdingen daardoor het idee dat zijn bestuursfunctie KPMG niet zou helpen “een streep onder het verleden te zetten”.

Van Everdingen blijft als partner wel werkzaam voor KPMG. Hij legt zijn bestuursfunctie per 1 januari neer. _O- _O-

https://www.businessinsid(...)-kpmg-de-kop-419162/

Nu dus ook geen werknemer meer _O_ *O* *O*
pi_184491358
KPMG staat voor Korrupte Penoze Maffia Groep

Ach kijk nou. KPMG komt weer eens negatief in het nieuws door corrupte medewerkers die misbruik maken van hun positie voor eigen financieel gewin. Hoor je anders nooit. Om bij KPMG te mogen werken moet je eerst alle aangeleerde balast qua ethiek en rechtvaardigheid bij de deur parkeren. Het schijnt zelfs dat in de sollicitatieperiode iedere applicant zestien konijntjes moet wurgen voordat hij door mag naar de assessment ronde.

Maar serieus, het aantal schandalen bij de accountantsfirma is aanzienlijk. Daar komt vandaag weer een extra hoofdstuk bij. Het Openbaar Ministerie beschuldigt ex-topman Jaap van Everdingen (Jaap van E. voor intimi) van belastingfraude en valsheid in geschrifte rond de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen. Niet dit kantoor, maar de dure opvolger daarvan. Doet dit een belletje rinkelen? Dat kan, want op 17 april 2014 kwam al naar buiten dat het OM en de FIOD onderzoek deden naar deze zaak.

In het kort: een ontwikkelingsmaatschappij genaamd KPMG II bv trok bij de bouw van het hoofdkantoor een groot bedrag aan kosten in een keer af van de belastbare winst, terwijl terwijl die eigenlijk over meerdere jaren moesten worden afgeschreven. Daarmee werd een belastingvoordeel van bijna ¤ 13.500.000 binnengehengeld. Door deze kwestie trad Van Everdingen af als partner bij KPMG. Het heeft blijkbaar even geduurd voordat het OM haar zaak helemaal dichtgetimmerd heeft, want vandaag volgt er dan een dagvaarding.

Van Everdingen wordt ook verdacht van het leiding geven aan strafbare feiten en voormalig financieel directeur Pim Botterman wordt verdacht van belastingfraude. Voormalig general counsel Jan Gijsbert Bakker, die ook veelvuldig werd genoemd als één van de frauderende topaccountants, wordt niet vervolgd.

De Telegraaf meldt dat nog drie andere personen worden vervolgd waaronder projectontwikkelaar Fred M. (meer over Fred leest u bij FTM). De twee anderen worden niet bij naam genoemd, maar het gaat om een notaris en een indirect aandeelhouder van de projectontwikkelaar. Oh ja: het kantoor KPMG is op een schikkingsvoorstel van het OM ingegaan.

Het betaalt een boete van ¤8 miljoen, naast de terugbetaling van de ontdoken belasting. Zo doen ze dat daar. In 2013 werd er al eens ¤7 miljoen afgetikt. Toen bleek dat KPMG meewerkte aan het verbergen van smeergeldbetalingen door Ballast Nedam aan buitenlandse agenten voor bouwprojecten in het Midden-Oosten. Zo gaan die dingen. Even schikken en weer doorgaan.

https://www.daskapital.nl/5136362/kpmg_staat_voor_korrupte_penoz/

:D _O- _O-
pi_184491385
Het fiscaal gesjoemel met het nieuwe hoofdkantoor en het vermoedelijk misdrijf van valsheid in geschrifte was in geen enkel opzicht gericht op hulp aan een controle- of adviescliënt. Het onderzoek richt zich in dit geval puur op criminele zelfverrijking van de partners.

Modderpoel
Dit kan voor veel controle – en adviesklanten van KPMG een reden zijn om te vertrekken. Het eigen adviesbureau KPMG Meijburg dreigde in deze modderpoel ten onder te gaan maar kreeg vanochtend een opsteker doordat De Telegraaf wist te melden: “Pikant is verder dat KPMG belastingadviezen over de bouwkosten, afkomstig van hun eigen top-fiscalisten bij KPMG Meijburg, naast zich neer heeft gelegd.” :D :')

Deze mededeling kan niet alleen de redding vormen voor KPMG Meijburg maar zou ook de ondergang van KPMG Accountants kunnen betekenen. KPMG accountants heeft bewust een op fraudebestrijding gericht advies aan de laars gelapt.

http://www.sobi.nl/kpmg-overschrijdt-een-grens/

Lekker gewerkt pik :7 _O-
pi_184491455
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:23 schreef ikweethetookniet het volgende:

„De verkoopopbrengst verdwijnt namelijk in de zakken van de partners die straks met pensioen zijn en in hun vakantievilla genieten van het uitzicht op zee. De hoge huur moet de komende jaren opgebracht worden door de nieuwe generatie. In feite stak de top van KPMG hiermee een middelvinger op naar de jonge partners.”
Een beetje als Nederland in het klein dus :D
pi_184491484
SP’er Van Raak opent aanval op KPMG _O_

Tweede Kamerlid Ronald van Raak is in een column bij The Post Online bijzonder kritisch over KPMG. De SP’er ziet een structureel probleem met de cultuur binnen het bedrijf en begrijpt niets van de veelvuldige inhuur van consultants door verschillende overheden.

Van Raak wil daarom van minister Ollongren weten hoeveel ministeries de afgelopen tien jaar uit hebben gegeven aan KPMG. ‘Dan wordt misschien duidelijk hoeveel schade deze consultants hebben aangericht. Hopelijk stoppen we dan ook in ons land met het inhuren van KPMG.’ _O_ _O_

De SP’er somt een aantal nationale en internationale corruptie- en fraudezaken op waar het accountants- en adviesbedrijf de afgelopen jaren een rol in heeft gespeeld en stelt dat er structureel iets mis is met de cultuur binnen heel KPMG. ‘Fraude lijkt in Nederland bij KPMG in de genen te zitten’, schrijft Van Raak. Daarbij verwijst hij onder andere naar het fiasco met de bouw van het eigen hoofdkantoor in Amstelveen. :D

Inhuur
Van Raak stelt verder de veelvuldige inhuur van consultants aan de kaak. ‘Hoe het precies komt weet ik niet, maar in Nederland lijkt niets te kunnen gebeuren of er worden consultants ingehuurd, vaak van KPMG.’ Van Raak wil daarom van de minister weten voor welke adviezen, opdrachten of controles de verschillende ministeries de afgelopen tien jaar (1 januari 2009 tot en met 31 december 2018), direct of indirect, mensen van KPMG hebben ingehuurd. Ook wil hij een opsomming van de totale kosten daarvan en van de kosten per zaak.

https://www.accountancyva(...)pent-aanval-op-kpmg/

Deze man begrijpt het _O_
pi_184491530
De banden tussen de politiek en KPMG zijn echter heel sterk: PvdA-leider Wouter Bos werd na zijn vertrek ‘partner’ bij KPMG. Laetitia Griffith (VVD) en Jolande Sap (GroenLinks) zijn op dit moment commissaris bij KPMG.

Niet alleen de Rijksoverheid, maar ook gemeenten en provincies worden door slimme externen als KPMG gebruikt als melkkoe, kosten die de belastingbetaler uiteindelijk mag betalen.

Waarom moeten we ons zo afhankelijk maken van een bedrijf dat zo corrupt is?
Misschien is de consultancy verslaving van de politiek beter te begrijpen als je ziet hoeveel van die politici afkomstig zijn van consultancy bedrijven, alleen al van de VVD’ers in de Tweede Kamer is maar liefst twee derde consultant geweest.

https://tpo.nl/column/ron(...)enbazen-deel-5-kpmg/

:D
pi_184491816
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491958
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
UWV
  zaterdag 19 januari 2019 @ 14:08:44 #10
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_184491989
Die mensen zijn sowieso niet te vertrouwen dus mag ook geen verassing zijn. Je moet wat als je de hele week in zo'n saai kantoorgebouw zit :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_184492111
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Vraag me af bij welk kantoor de TS ontslagen is.
pi_184492177
Mark krijgt er een stijfje van en Nelie een natte poes.
pi_184492199
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
Ik vraag me af waarom het bij jou over de TS moet gaan ipv in te gaan op de inhoud. :')
  zaterdag 19 januari 2019 @ 14:46:20 #14
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184492632
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:22 schreef Basp1 het volgende:
Ik vraag me af waarom het bij jou over de TS moet gaan ipv in te gaan op de inhoud. :')
Dank voor de steun, als mensen inhoudelijk niet kunnen of durven te reageren gaan ze op de man spelen :r
  zaterdag 19 januari 2019 @ 14:49:24 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184492683
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
:|W als je de post geschiedenis van ts bekijkt zie je dat ts al jaren tegen deze maffia bende aan vechten is
Nee, ts heeft er nooit gewerkt en is dus ook nooit ontslagen door zo een kut kantoor
Ts is onafhankelijk jurist :7
En wil nog niet dood gevonden worden in de buurt van die oplichters
pi_184493074
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:49 schreef ikweethetookniet het volgende:


En wil nog niet dood gevonden worden in de buurt van die oplichters
Als jou dood nu zou betekenen dat daardoor die hele consultant en accountancy bubbel/circus zou verdwijnen van de hele aarde zou je je daarvoor ook niet opofferen. :P
  zaterdag 19 januari 2019 @ 16:23:03 #17
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_184493963
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt.
pi_184494146
Je verwacht het niet...
  zaterdag 19 januari 2019 @ 16:50:44 #19
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184494299
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:56 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heel de Big 4 is corrupt. Vraag me af bij welk kantoor de TS werkzaam is.
Ik werk bij de ING, ben de hele dag aan hetwitwassen, :+
Dat kan straffeloos, daar hoeft zelfs mijn baas Ralph Hamers niet voor de rechter te verschijnen _O- _O- _O-
pi_184494340
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:50 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Ik werk bij de ING, ben de hele dag aan hetwitwassen, :+
In de vorige quote was je nog onafhankelijk jurist. :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 16:57:42 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184494400
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:53 schreef oranjevogel1 het volgende:
In de vorige quote was je nog onafhankelijk jurist. :?
Dat ben ik ook, niet alleen de big four zijn corrupt maar ook de banken
En ja daar wil ik ook niet dood gevonden worden dus vandaar mijn :+
Gelukkig onafhankelijk jurist en :r op banken en accountants :7
pi_184508614
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:49 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:|W als je de post geschiedenis van ts bekijkt zie je dat ts al jaren tegen deze maffia bende aan vechten is
Nee, ts heeft er nooit gewerkt en is dus ook nooit ontslagen door zo een kut kantoor
Ts is onafhankelijk jurist : jaloers
En wil nog niet dood gevonden worden in de buurt van die oplichters
  maandag 21 januari 2019 @ 13:19:15 #23
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184530710
We zijn begonnen *O* *O*

https://twitter.com/BartMos

quote:
Ex-KPMGtopman Van Everdingen krijgt t woord. "Voor als u iets op uw lever heeft", aldus de voorzitter. Nou dat heeft Jaap. "We zijn door de Belastingdienst een oor aangenaaid. Het is onbehoorlijk hoe we zijn behandeld. Ik dacht dat Nederland een ordentelijk land was"

Van Everdingen stelt dat hij, KPMG en belastingadviseur Meijburg altijd volstrekt transparant over het project zijn geweest. "Door deze disproportionele actie heb ik vijf jaar m'n beroep niet kunnen uitoefenen. Ik ben diep, diep teleurgesteld in fiscus, FIOD en OM
Huilie huilie doen :') _O- _O- _O-

Heel nederland is diep, diep teleurgesteld in KPMG maar dat vergeet hij even :|W :r
  maandag 21 januari 2019 @ 15:30:11 #24
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184533263
Mensen willen nu eenmaal belazerd worden wanneer ze een kans hebben (ook mee) te profiteren....
Hetzelfde zie je nu trouwens in de opgeblazen woningmarkt.

Het is wel triest weer te aanschouwen hoe walgelijk onze samenleving - elkaar selectief de bal toespelend win=win and who's fucked - in elkaar steekt.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  maandag 21 januari 2019 @ 18:50:51 #25
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184537265
Volgens Van Everdingen is de schade die daardoor is ontstaan enorm. ‘Ik ben afgebrand in de kranten.
Een prominent Kamerlid heeft over mij gezegd: “Zulke lieden horen in de gevangenis”. Ook KPMG is enorme schade aangedaan. Terwijl de fiscus mij gewoon had kunnen bellen.’

we.fd.nl

Japie is boos :P _O- _O- en nog steeds arrogant :r
Maar in de gevangenis hoort hij dus wel thuis :7 *O*
  dinsdag 22 januari 2019 @ 10:55:49 #26
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184549132
’Ik ben finaal afgebrand’

In de Amsterdamse rechtbank wemelt het doorgaans van de figuren die je liever niet in het donker tegenkomt, maar gisteren was het een plek waar de fine fleur uit de Nederlandse accountancy rondliep.

De voormalige fine fleur dan. Een ex-bestuurder van KPMG en zijn voormalig financieel directeur moeten zich komende weken samen met twee vastgoedjongens verantwoorden voor een miljoenenfraude bij de bouw van hun megalomane hoofdkantoor in Amstelveen. De strafeis moet nog volgen, maar celstraffen zijn niet uitgesloten.

Alsof de Vesuvius gecontroleerd uitbarst. Zo voelt de reactie aan van voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen op de vraag van de rechter of hij soms nog iets op z’n lever heeft. De bevingen zijn tot achter in de zaal te voelen.

Van Everdingen, een gedistingeerde vijftiger, uit z’n beschuldigingen aan de Belastingdienst rustig maar gedecideerd. Terwijl de fiscus volgens de gewezen KPMG-topman vooraf van alle financiële details van de bouw en het vervolgens doorverkopen van het hoofdkantoor aan een Duitse belegger op de hoogte was gesteld, volgden er in 2014 toch invallen met de inzet van zo’n tweehonderd FIOD-rechercheurs.

"Een eenvoudig fiscaal geschil"
„Ik ben diep, diep, diep teleurgesteld in de Belastingdienst, de FIOD en het Openbaar Ministerie”, aldus de man die gewend was aan tafel te zitten met de top van het Nederlandse bedrijfsleven zoals Shell en Philips, maar daar sinds z’n verdachtenstatus wordt gemeden als de pest. „Ik ben finaal afgebrand en heb al vijf jaar mijn beroep niet kunnen uitoefenen, terwijl we hier te maken hebben met een eenvoudig fiscaal geschil. Waarom doet u een inval in mijn huis als ik het in één telefoontje had kunnen uitleggen? Een Kamerlid ging vervolgens lopen roepen dat ik niet in de raad van bestuur maar in de gevangenis thuishoor. Ik dacht dat Nederland een ordentelijk land was!”

Maar ook KPMG’s bouwpartner, de eveneens verdachte projectontwikkelaar Fred Meijer, heeft schuld aan de affaire die het accountantsconcern aan het schudden bracht, zegt de ex-bestuurder tijdens een schorsing. In feite is KPMG een dubbel oor aangenaaid door Meijer, bezweert Van Everdingen. „Eerst doordat hij achter onze rug om kickbacks (heimelijke beloningen, red.) aannam van de Duitse koper van ons pand, en vervolgens heeft hij lopen rommelen met z’n belastingaangifte. Zo zijn KPMG en ik in deze zaak getrokken. We hadden uitgebreid onderzoek laten doen naar alle risico’s van dit project, maar hiermee hadden we geen rekening gehouden. Als je ons íéts kwalijk wil nemen, is dat we in zee zijn gegaan met Meijer”, fulmineert Van Everdingen.

Meijer haalt er z’n schouders over op. „Vooralsnog is de Belastingdienst met mijn belastingaangifte akkoord gegaan en is die van KPMG momenteel onderwerp van strafrechtelijk onderzoek.”
:D _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)ben-finaal-afgebrand

Wordt steeds gezelliger daar :+
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:13:48 #27
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184556969
Oud-KPMG-bestuurder is ‘diep teleurgesteld in de Belastingdienst’

Oud-KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen is “heel diep teleurgesteld” over de opstelling van de Belastingdienst, de Fiod en het Openbaar Ministerie (OM) in de zaak rondom het hoofdkantoor van KPMG. Volgens hem is KPMG destijds “een oor aangenaaid”.

Van Everdingen sprak zijn teleurstelling uit tijdens de tweede dag van de rechtszaak tegen hemzelf, een oud-stafdirecteur van KPMG en twee voormalige vastgoedpartners. De vier worden beschuldigd van belastingontduiking en valsheid in geschrifte bij de bouw van het huidige hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

Volgens het FD is de oud-KPMG-bestuurder erg boos over de beschuldigingen aan zijn adres. De gekozen fiscale constructie bij de bouw van het kantoor was volgens hem ruim vooraf gedeeld met de fiscus. "Met een lange brief van belastingadviseurs van KPMG Meijburg en doorgerekend door accountants van KPMG."

Bij Van Everdingen stond naar eigen zeggen "totaal niet op de radar dat daar iets mis mee zou zijn". De fiscalisten van KPMG Meijburg zouden nog steeds achter de betreffende aangiften staan. Normaal gesproken had er volgens hem hooguit sprake kunnen zijn van een "belastingdispuut", in plaats van een inval door de Fiod.

Afgebrand
Van Everdingen betreurt het dat hij door de affaire al vijf jaar zijn functie niet kan vervullen. Hij trad in het voorjaar van 2014 terug uit het bestuur en als partner van KPMG en stelde te zijn "afgebrand in de kranten". Ook heeft de zaak KPMG als geheel grote schade berokkend, "terwijl de fiscus mij gewoon had kunnen bellen." ;( _O- _O-

In de optiek van de oud-bestuurder had het kantoor "geen enkele winstambitie met deze transactie" en was die niet bedoeld om rijker van te worden. Wel erkent hij dat het vreemd is dat destijds door betrokken partijen verschillende aangiften zijn gedaan bij de Belastingdienst.

https://www.accountant.nl(...)-de-belastingdienst/

quote:
In de optiek van de oud-bestuurder had het kantoor "geen enkele winstambitie met deze transactie" en was die niet bedoeld om rijker van te worden
Nee frauderen met belasting en valse facturen opmaken doe je niet om er rijker van te worden :+ :') _O- _O- _O-
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:14:58 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184556985
Hoe het KPMG-kantoor werd gebouwd voor eigen gewin

Valsheid in geschrifte, belastingontduiking en het wegsluizen van geld. :D Negen jaar na dato start de rechtszaak tegen vier verdachten van de KPMG-fraude. Hoe je een kantoor bouwt voor eigen gewin.

Als een oude jas liet KPMG in 2010 vijftigduizend vierkante meter kantorenleegstand in Amstelveen achter. Op het dieptepunt van de kantorencrisis had de accountant op 600 meter afstand van zijn oude onderkomen een nieuwe kolos gebouwd.

https://www.parool.nl/ams(...)igen-gewin~a4621906/

Misschien is het handig dat van Everdingen even het Parool gaat lezen om zijn geheugen op te frissen O-) _O- _O-
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:46:29 #29
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_184557626
Eigenlijk zouden ze de beste man gewoon 15 jaar cel moeten geven met een enorme boete, dat schrikt wellicht wel af.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  dinsdag 22 januari 2019 @ 18:50:33 #30
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_184557697
Lock em up!

Vieze frauderende teringlijers, die maar denken omdat ze hoog zitten dat ze dit wel ff kunnen flikken.

Opsluiten dit soort flikkers.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:05:22 #31
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184557983
Zal ik die 6 jaar KPMG maar uit mijn LinkedIn profiel halen? Ach, is intussen bijna 15 jaar geleden, dus kan nog wel. Net de verhuizing niet meer meegemaakt naar dat nieuwe pand, wel de presentatie *)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:11:26 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184558119
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:05 schreef flipsen het volgende:
Zal ik die 6 jaar KPMG maar uit mijn LinkedIn profiel halen? Ach, is intussen bijna 15 jaar geleden, dus kan nog wel. Net de verhuizing niet meer meegemaakt naar dat nieuwe pand, wel de presentatie *)
en ook de centen van de verkoop van het oude kantoor :?
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:46:29 #33
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184558768
quote:
6s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:11 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

en ook de centen van de verkoop van het oude kantoor :?
Het zal je wellicht verbazen, maar er werken ook "gewone mensen" bij dit soort organisaties. Bijvoorbeeld bij Marketing&Communicatie :) En die hebben weinig in te brengen/mee te graaien...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 22 januari 2019 @ 20:10:42 #34
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184559226
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:46 schreef flipsen het volgende:..Het zal je wellicht verbazen, maar er werken ook "gewone mensen" bij dit soort organisaties. Bijvoorbeeld bij Marketing&Communicatie :) En die hebben weinig in te brengen/mee te graaien...
^O^ Maar die zijn dus ook genaaid door die lul, want de verkoopwaarde van het nieuwe kantoor moest zo hoog mogelijk dus ging de huur maximaal de hoogte in
Zodat de nieuwe partners hun winst zagen dalen en het gewone volk geen loonsverhoging :X
Ik zou me doodschamen als KPMG op mijn CV zou staan :7
  dinsdag 22 januari 2019 @ 21:01:36 #35
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184560367
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ik zou me doodschamen als KPMG op mijn CV zou staan :7
Gelukkig heb ik mijn CV al in geen 14 jaar hoeven inkijken of doorsturen, want eigen baas. En dat blijf ik voorlopig ook nog wel even. En God zij dank in een hele andere sector.

On Topic: Het is een spel waarbij de uitersten worden opgezocht en de mazen in de wet. Niet alleen voor de klanten van de Big4, maar ook voor hen zelf en dat was in dit geval een beetje dom. Jaap (ja, ik kende hem) zegt het een beetje knullig, maar hij heeft ook wel gelijk als hij zegt dat het over een fiscaal geschil gaat en dat ze daar ook gewoon uitleg over hadden kunnen geven. Mja, grijs gebied, wordt (zoals ook in de andere publicaties wordt gezegd) vaker zo gedaan. En natuurlijk om er een maximale winst voor de partners uit te peuteren, qua "maatschappelijk verantwoord ondernemen" was het niet de beste zet :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:16:58 #36
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184568228
OM: Accountant faciliteerde criminele activiteiten

KPMG krijgt mini-boete voor rol in witwasaffaire ING

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft accountantsreus KPMG een boete van 38.000 euro opgelegd voor haar aandeel in de witwasaffaire die ING afgelopen najaar nog 775 miljoen euro kostte.

Het OM verwijt KPMG dat zij een onderneming op het eiland, bankierend bij ING en verdacht van het witwassen van 322 miljoen dollar in de periode van 2004 tot 2014, heeft gefaciliteerd bij criminele activiteiten. Venezolaanse cliënten kochten met creditcards jarenlang zogenaamd goederen bij het Curaçaose bedrijf (lingerie en medicijnen) maar in werkelijkheid kregen ze Amerikaanse dollars geleverd, tegen betaling van een commissie.

’Dollarwassen’
De schikking met KPMG werd dinsdagnacht door de officier van justitie van het Parket Procureur-generaal op Curaçao bekendgemaakt. Volgens het OM stelde KPMG van 2004 tot 2009 de jaarrekeningen voor het bedrijf op, maar controleerde de accountants de aangeleverde gegevens nooit. Daarnaast wordt KPMG verweten dat zij in de jaarrekeningen nimmer melding heeft gemaakt van de omvangrijke „dollar-activiteiten” van de onderneming, terwijl de accountant daar wel degelijk van op de hoogte was. Evenmin heeft KPMG bij het bedrijf ooit aangedrongen om het heimelijke „dollarwassen” te vermelden in hun jaarverslagen. Hiermee heeft KPMG zich schuldig gemaakt aan het „medeplegen van valsheid in geschrifte” en medeplichtigheid aan „het doen van onjuiste belastingaangiftes.” Het OM stelt dat KPMG „op deze wijze haar poortwachtersfunctie ernstig verwaarloosd heeft”, waardoor het bedrijf bovendien meer dan 1 miljoen euro te weinig belasting hoefde te betalen.

De witwaspraktijken van het bedrijf in kwestie, Caribbean Distributors Group (CDG), vormde voor het OM, samen met soortgelijke schimmige activiteiten van drie andere ING-bankklanten, in 2016 aanleiding tot het openen van het strafrechtelijk onderzoek ’Houston’, naar nalatig handelen van de bank. ING zag namelijk nooit iets verdachts aan de honderden miljoenen dollars die via de bankrekening van hun cliënt CDG liepen. Afgelopen september kocht ING strafvervolging af in deze zaak voor 775 miljoen euro; de duurste schikking ooit in Nederland overeengekomen.

Gedateerd
Dat KPMG er met een boete van 38.000 euro wegkomt, verklaart het OM door te stellen dat de verwijtbare handelingen „dateren van jaren geleden”, dat KPMG-accountants de kwestie „in 2009 zelf hebben onderzocht” en vervolgens alle medewerking hebben verleend aan het strafrechtelijk onderzoek. Bovendien zijn de direct verantwoordelijken „al langere tijd niet meer werkzaam bij de KPMG-organisatie.”

Het OM legt KPMG naast de boete van 38.000 euro overigens ook nog een voorwaardelijke boete van 88.000 euro op. Mochten de accountants zich komende twee jaar schuldig maken aan strafbare feiten, dan moeten zij dit bedrag alsnog betalen.

De Caribische tak van KPMG werd begin deze maand overgenomen door concurrent EY. Sindsdien bestaat er op Curacao geen KPMG-vestiging meer.

https://www.telegraaf.nl/(...)in-witwasaffaire-ing

Japie kan dus na zijn veroordeling naar Curacao om daar aan een nieuwe uitdaging te beginnen :') _O-
pi_184568358
_O_
  woensdag 23 januari 2019 @ 15:43:43 #38
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184574297
We hebben er nog een twitteraar bij :)

https://twitter.com/jorgleijten

Rechter stelt nu vragen over zogeheten 'boekje' van KPMG, een interne boekhouding waarin oa afspraken winstverdeling met ontwikkelaar Meijer staan. Van Everdingen over mede KPMG-er die boekje bijhield: "Hij had niks anders te doen, en niet zonder reden." :D _O-

Nu weer even Bart Mos :P

De jongste rechter wil van Van Everdingen weten waarom Van Kriegenbergh er zo weinig van begreep. "Woonde hij op een eiland?"
"Nee, hij stond op een exit-lijst, maar moest nog even beziggehouden worden", antwoordt de KPMG-topman die later zelf richting uitgang ging. _O- _O-

De rechter confronteert Van Everdingen met een mail waarin hij de eigen belastingadviseur Meijburg adviseert om "zoveel mogelijk transparant" te zijn naar de fiscus bij de uitleg over de nieuwbouw. "Waarom zei u niet gewoon 'totaal transparant'?" :P

De vraag irriteert Van Everdingen zichtbaar. "KPMG is een zéér prudente club. Er was maar één opdracht: aangifte doen volgens het boekje en niets anders!" :') _O- _O-

Van Everdingen met overslaande stem: :o _O- _O- "Ze hadden bij de Belastingdienst maar één stuk hoeven lezen. Dat was onze brief uit 2010 met een uitgebreide toelichting op de hele constructie. Dan hadden we nu hier niet tussen de stapels met honderden stukken gezeten."

Volgens mij is het daar wel erg gezellig :+ :') _O-
pi_184574554
Ts, praat je altijd tegen jezelf?

Toch wel mooi dat je hier een topic over hebt. Vaste waardes op fok zijn soms ver te zoeken.
  woensdag 23 januari 2019 @ 15:56:47 #40
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_184574614
Gewoon doorgaan, TS. Het is gewoon de bedrijfscultuur in die kringen. Daar helpt geen straf tegen. Alleen strakke 24/7 monitoring voor een tijdsbestek van 10 jaar om het gedrag aan te passen.

[ Bericht 27% gewijzigd door Jellereppe op 23-01-2019 16:16:58 ]
pi_184575072
Maar goed, effectief is dit niet heel spannend allemaal. Ze naaien voornamelijk elkaar.
pi_184575222
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:17 schreef Yreal het volgende:
Maar goed, effectief is dit niet heel spannend allemaal. Ze naaien voornamelijk elkaar.
Eerder de maatschappij omdat deze mannetjes er alles aan doen om zoveel mogelijk belasting te ontwijken. :')
pi_184575261
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:24 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Eerder de maatschappij omdat deze mannetjes er alles aan doen om zoveel mogelijk belasting te ontwijken. :')
of ze die 39 miljoen nou in 5 plukjes van 7.8 hadden gedaan of in 1x 39, dat maakt allemaal niet zo gek veel uit.
  woensdag 23 januari 2019 @ 16:41:21 #44
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184575551
Van Everdingen wil ook nog wel iets kwijt over het FIOD-verhoor, zegt hij. "Men had nul interesse in wat ik zei. Er werden louter suggestieve vragen gesteld en alles wat niet paste in hun straatje werd genegeerd. Het had alle aspecten van 'making a murderer'" #KPMGfraude

A gossie de bedrieger wordt bedrogen en nou is hij zelf eens een keer slachtoffer en boos _O_ _O_ _O- _O-

Japie het is je van harte gegund :7
pi_184577324
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:17 schreef Yreal het volgende:
Maar goed, effectief is dit niet heel spannend allemaal. Ze naaien voornamelijk elkaar.
En de maatschappij. Dus wel degelijk boeiend.
pi_184585282
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 18:25 schreef bamibij het volgende:

[..]

En de maatschappij. Dus wel degelijk boeiend.
daar staat ie nu niet voor terecht
pi_184586853
quote:
15s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:26 schreef Yreal het volgende:

[..]

of ze die 39 miljoen nou in 5 plukjes van 7.8 hadden gedaan of in 1x 39, dat maakt allemaal niet zo gek veel uit.
Ach maar 22 miljard belastinginkomsten per jaar wat alleen al de nederlandse maatschappij mis loopt.

https://www.nu.nl/economi(...)stingontduiking.html
pi_184590785
OM: het gaat om miljoenenfraude,Ex-topman KPMG hoort strafeis

Het spraakmakende strafproces tegen voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer gaat vandaag verder. Het Openbaar Ministerie komt met het requisitoir, waarbij de strafeis bekend wordt. Zullen daarbij gevangenisstraffen geëist worden?

Aanklager haalt meerdere getuigen aan die stellen dat het volstrek onlogisch en onzakelijk was om KPMG een huurincentive te verstrekken, omdat KPMG het pand zelf ontwikkelde. "De welbekende sigaar uit eigen doos dus", aldus de officier van justitie. #KPMGfraude

Dat blijkt een aangepaste belastingaangifte van projectontwikkelaar Meijer te zijn geweest: wat in 2009 eerst (belaste) omzet was, werd een jaar later met terugwerkende kracht veranderd in (onbelast) dividend. :D De Belastingdienst startte een onderzoek. Ook bij KPMG. ^O^ _O_

https://www.telegraaf.nl/(...)-kpmg-hoort-strafeis

Van omzet maak je gewoon dividend :|W
Bij KPMG kan alles _O-
pi_184590922
Even een zijspoortje, om te laten zien hoe ze werken
Ze knoeien maar raak schrijven hoge facturen en als het fout gaat betalen ze een klein gedeelte terug, maar dan staat er in de overeenkomst dat je geen tuchtklacht mag indienen :') :') :')

Overeenkomst KPMG en Imtech geen belemmering voor tuchtzaak

Een tuchtzaak die de twee curatoren bij het Imtech-faillissement hebben aangespannen tegen drie (voormalige) KPMG’ers kan gewoon doorgaan. De zogeheten Settlement Agreement die het inmiddels failliete installatiebedrijf Imtech in 2014 met KPMG overeen kwam doet aan de in de Wtra toegekende bevoegdheid tot klagen geen afbreuk, heeft de Accountantskamer maandag in een tussenbeslissing bepaald. Wanneer de tuchtzaak tegen de KPMG’ers inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

De zaken zijn de eerste drie van een reeks klachten die Imtech-curatoren Jeroen Princen en Paul Peters tegen KPMG’ers hebben ingediend bij de Accountantskamer. De curatoren zijn van mening dat de accountant medeschuldig is aan de ondergang van het installatiebedrijf. De tuchtklachten zijn waarschijnlijk de opmaat naar een eventuele claim tegen KPMG. Imtech ging in 2015 failliet als gevolg van boekhoudfraude, KPMG was verantwoordelijk voor de controle van de jaarrekening. De accountant zelf stelt tot nu toe dat KPMG de grootschalige fraude bij Imtech juist aan het licht heeft gebracht.

Imtech ging in 2014 in overleg met de VEB en andere door de fraude benadeelde partijen over het afwikkelen van vermeende vorderingen die voortvloeiden uit de geconstateerde onregelmatigheden. Dat leidde er toe dat op 7 oktober 2014 een overeenkomst werd gesloten tussen onder andere KPMG en Imtech. Op basis van die Settlement Agreement betaalde KPMG acht miljoen euro aan een fonds waarmee Imtech aandeelhouders compenseerde voor geleden schade.

Niet-ontvankelijk
De curatoren legden zich echter niet neer bij die schikking en dienden verschillende tuchtklachten in. De drie KPMG’ers stelden zich vervolgens bij de zitting van de Accountantskamer in december op het standpunt dat de klachten niet-ontvankelijk zijn, omdat het op basis van de schikking verboden zou zijn om tuchtrechtelijke klachten in te dienen. De curatoren vonden echter dat de bepaling in de schikkingsovereenkomst over tuchtrechtelijke vervolging geen stand kon houden wegens dwaling, bedrog en misbruik van omstandigheden. KPMG startte daarop een arbitrageprocedure over de schikking.

Bevoegdheid tot klagen
De tuchtrechter gaat nu mee in het standpunt van de curatoren. De Accountantskamer wijst er op dat het al tweemaal eerder besliste dat een in een overeenkomst vastgelegd verbod op klagen geen afbreuk doet aan de bij de Wtra toegekende bevoegdheid tot klagen. Ook het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaalde dat al eens. Het algemene belang dat er klachten ingediend kunnen worden over het handelen en nalaten van een accountant is volgens de Accountantskamer zodanig zwaarwegend dat de accountant het recht van de opdrachtgever van de accountant om een klacht in te dienen tegen de accountant niet in een overeenkomst met de opdrachtgever kan uitsluiten.

Los daarvan heeft de bepaling in de schikking sowieso geen betrekking op de curatoren, spreekt de tuchtrechter uit. In hun hoedanigheid van curatoren in het faillissement van Imtech zijn ze voor de uitoefening van het recht om te klagen namelijk niet op één lijn te stellen met het gefailleerde Imtech. ‘Zij oefenen in die hoedanigheden immers een eigen recht uit, welk recht een uitvloeisel is van hun taak tot het beheer van de failliete boedels.’

Misbruik klachtrecht
Ook van misbruik van het klachtrecht, zoals de KPMG’ers in december aanvoerden :') , is volgens de Accountantskamer geen sprake. De curatoren wilden volgens de beklaagden met het indienen van de tuchtklachten bewust de schikking omzeilen en profiteerden van hun eigen wanprestatie door aan de bepalingen in de schikking voorbij te gaan. Volgens de Accountantskamer is misbruik van de bevoegdheid tot het indienen van klachten echter niet aangetoond. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de curatoren hun bevoegdheid tot klagen uitoefenen met geen ander doel dan het omzeilen van de afspraken in de Settlement Agreement.

https://www.accountancyva(...)ring-voor-tuchtzaak/

Rechter maakt daar dus zeer terecht gehakt van _O_ _O_ *O* *O*
Accountants kut volk :7
pi_184596570
OM eist 9 maanden cel tegen oud-KPMG-bestuurder *O* *O*

Het Openbaar Ministerie (OM) eist negen maanden celstraf tegen oud-KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen, voor betrokkenheid bij mogelijke fraude rondom de bouw van het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. De fiscus zou daarbij voor miljoenen zijn benadeeld.

Dat meldt het Financieele Dagblad, dat de rechtszaak tegen Van Everdingen, een oud-financieel directeur van KPMG en twee betrokken vastgoedondernemers de hele week volgt. De eis van negen maanden onvoorwaardelijke celstraf motiveert het OM vooral vanwege de rol en positie van KPMG. "De firma en zijn accountants moeten één van de hoekstenen zijn van financiële integriteit", zo schrijft het FD. ^O^

Tegen de andere drie verdachten eist het OM lagere straffen. De betrokken projectontwikkelaar hoorde zes maanden celstraf eisen, zijn mede-aandeelhouder 120 uur taakstraf of zestig dagen cel. De eis tegen de oud-financieel directeur van KPMG is een taakstraf van 180 uur.

Naar eigen zeggen heeft het OM rekening gehouden met de grote consequenties van de zaak voor de vier betrokkenen. Oud-bestuurder Van Everdingen stelde eerder deze week in een persoonlijk betoog dat hij door de affaire al vijf jaar zijn vak niet meer kan uitoefenen. Hij trad in het voorjaar van 2014 terug uit al zijn functies binnen KPMG.

https://www.accountant.nl(...)oud-kpmg-bestuurder/

9 Maanden het mogen er wel wat meer zijn :7
pi_184596591


Nieuwe foto van Jaap van E 8-) _O- _O- _O- _O-
pi_184596690
Japie is ook bij SNS goed bezig geweest :|W

“U kunt er zeker van zijn dat wij deze situatie onderzocht willen hebben voordat wij onze handtekening zetten onder de jaarrekening van 2012″, stelt De Wit. Zijn collega-accountant Jaap van Everdingen gaf eerder tijdens de hoorzitting al aan dat de boeken over 2011 werden goedgekeurd, terwijl duidelijk was dat SNS ‘weinig ruimte’ had om nieuwe tegenvallers op te kunnen vangen. :') :') :')

https://www.nrc.nl/nieuws(...)rty-finance-a1436612

Wij zijn dus al sinds 2014 diep diep teleurgesteld in Japie en volkomen terecht dat hij zijn vak niet meer kan uitoefenen :7
  vrijdag 25 januari 2019 @ 13:39:51 #53
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184612360
Wie is de baas in Nederland? Een serie over De Bovenbazen, deel 5: KPMG
Waarom moeten we ons zo afhankelijk maken van een bedrijf dat zo corrupt is?

Het ging heel snel en er werd maar weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar vanaf 1 januari is de naam KPMG in de Cariben verdwenen. Dat is nogal wat, omdat deze consultant betrokken was bij zowat alle activiteiten van de overheid op Curaçao en Sint Maarten. :D De afgelopen jaren zijn op de eilanden veel gevallen van fraude geweest en al te vaak was KPMG daarbij betrokken. Ik heb vaak opheldering gevraagd over deze misstanden, ook bij KPMG Nederland, maar daar bleef het oorverdovend stil. In die stilte heeft KPMG blijkbaar toch haar maatregelen genomen en heeft het internationale bedrijf besloten de Caribische tak op te doeken.

Hoe groot die fraude en corruptie was bleek bijvoorbeeld toen oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao werd veroordeeld tot drie jaar celstraf, omdat hij zich had laten omkopen door de maffiabaas Francesco Corallo, die feitelijk bepaalde wat er op het eiland gebeurde. De boeken van Corallo werden gedaan door KPMG. Deze Corallo staat nu terecht in Italië, opnieuw voor het omkopen van vooraanstaande politici. Dat gebeurde via Fortis Bank, waar het KPMG Nederland was die de boeken controleerde. KPMG maakte ook wereldwijd illegaal gokken mogelijk, waarbij waarschijnlijk miljarden aan drugsgeld is witgewassen. :D

In Nederland worden dit soort misstanden al te gemakkelijk afgedaan als ‘Antilliaanse toestanden’. Ik denk dat er meer aan de hand is en er structureel wat mis is met de cultuur binnen heel KPMG. In Zuid-Afrika heeft de overheid de accountant in de ban gedaan en mag dit bedrijf geen werk meer doen voor de overheid. Ook hier omdat KPMG betrokken was bij grootschalige fraude en corruptie, rondom de Indiase zakenfamilie Gupta, die foute banden had met de corrupte president Zuma. Ook in het Verenigd Koninkrijk heeft de centrale bank KPMG kritisch doorgelicht, nadat bleek dat de accountant hier eveneens betrokken was bij grootschalige corruptie. :D

KPMG is een multinational en één van de vier grote internationale accountants (naast EY, PwC en Deloitte). Het hoofdkantoor van KPMG staat in Nederland. Ook in ons land is de consultant betrokken geweest bij een lange reeks corruptieschandalen :D en de fraude lijkt ook in Nederland bij dit bedrijf in de genen te zitten: zelfs bij de bouw van het eigen hoofdkantoor in Amstelveen werd voor miljoenen fraude gepleegd. De banden tussen de politiek en KPMG zijn echter heel sterk: PvdA-leider Wouter Bos werd na zijn vertrek ‘partner’ bij KPMG. Laetitia Griffith (VVD) en Jolande Sap (GroenLinks) zijn op dit moment commissaris bij KPMG.

Hoe het precies komt weet ik niet, maar in Nederland lijkt niets te kunnen gebeuren of er worden consultants ingehuurd, vaak van KPMG. Ik zie het elke dag: van de invoering van de Burgerregistratie Personen tot de inrichting van de Nationale Politie, telkens worden miljoenen uitgegeven aan KPMG – en steeds loopt het uit op een fiasco. Waarna opnieuw dure consultants worden ingehuurd om de door vorige consultants veroorzaakte schade weer te herstellen. Niet alleen de Rijksoverheid, maar ook gemeenten en provincies worden door slimme externen als KPMG gebruikt als melkkoe, kosten die de belastingbetaler uiteindelijk mag betalen.

Waarom moeten we ons zo afhankelijk maken van een bedrijf dat zo corrupt is? Misschien is de consultancy verslaving van de politiek beter te begrijpen als je ziet hoeveel van die politici afkomstig zijn van consultancy bedrijven, alleen al van de VVD’ers in de Tweede Kamer is maar liefst twee derde consultant geweest. Ik ga alle ministeries vragen hoeveel opdrachten KPMG de afgelopen tien jaar heeft gedaan, hoeveel dat heeft gekost en wat daarvan het resultaat is geweest. Dan wordt misschien duidelijk hoeveel schade deze consultants hebben aangericht. Hopelijk stoppen we dan ook in ons land met het inhuren van KPMG.

https://tpo.nl/column/ron(...)enbazen-deel-5-kpmg/

KPMG Cariben opgeheven wegens corruptie
KPMG Zuid Afrika, mag geen werk meer doen wegens corruptie
KPMG Verenigd Koninkrijk, doorgelicht wegens corruptie
KPMG NL Japie in de cel wegens corruptie
---------------------------------------------------------------

Lekker gewerkt pik :') _O- _O- _O- _O-
  zaterdag 26 januari 2019 @ 12:45:58 #54
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184630705
Vastgoedbaas: 'Interne administratie van KPMG was een puinhoop' :D

De interne administratie van Big Four-kantoor KPMG was 'een puinhoop'. 'Hooggeplaatste KPMG'ers logen elkaar voor.' En pogingen om al in een vroeg stadium fiscale duidelijkheid te krijgen zijn door KPMG 'volledig veronachtzaamd'.

KPMG hield zich jarenlang doof en blind voor groeiende twijfels over de fiscale verwerking van de bouw van de kantoorkolos langs de A9 bij Amstelveen, betoogde raadsman Guido de Bont namens Meijer. 'De vennootschapsproblematiek had binnen KPMG geen enkele prioriteit', aldus de advocaat.

https://fd.nl/ondernemen/(...)pmg-was-een-puinhoop

Lees daar verder

KPMG :|W ;(
pi_184633616
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:45 schreef ikweethetookniet het volgende:
Vastgoedbaas: 'Interne administratie van KPMG was een puinhoop' :D

De interne administratie van Big Four-kantoor KPMG was 'een puinhoop'. 'Hooggeplaatste KPMG'ers logen elkaar voor.' En pogingen om al in een vroeg stadium fiscale duidelijkheid te krijgen zijn door KPMG 'volledig veronachtzaamd'.

KPMG hield zich jarenlang doof en blind voor groeiende twijfels over de fiscale verwerking van de bouw van de kantoorkolos langs de A9 bij Amstelveen, betoogde raadsman Guido de Bont namens Meijer. 'De vennootschapsproblematiek had binnen KPMG geen enkele prioriteit', aldus de advocaat.

https://fd.nl/ondernemen/(...)pmg-was-een-puinhoop

Lees daar verder

KPMG :|W ;(
Guido heeft natuurlijk geen enkel belang bij het zwart maken van KPMG
  zaterdag 26 januari 2019 @ 17:01:52 #56
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184635007
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 15:53 schreef Yreal het volgende:
Guido heeft natuurlijk geen enkel belang bij het zwart maken van KPMG
Dat kan hij helemaal niet de reputatie is al inktzwart :7 _O-
pi_184637671
Het gebash van TS op accountants is erg aandoenlijk (en vermoeiend), maar hier heeft ze natuurlijk wel een punt. Een beetje Enron in het klein: een paar halve nerds die met de grote jongens mee mogen spelen en uiteindelijk denken dat het spelletje om henzelf draait. Wel interessante casuïstiek.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_184640962
quote:
6s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:18 schreef nostra het volgende:
Het gebash van TS op accountants is erg aandoenlijk (en vermoeiend), maar hier heeft ze natuurlijk wel een punt. Een beetje Enron in het klein: een paar halve nerds die met de grote jongens mee mogen spelen en uiteindelijk denken dat het spelletje om henzelf draait. Wel interessante casuïstiek.
die zijn de grote jongens dan?
pi_184642375
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:18 schreef Yreal het volgende:
die zijn de grote jongens dan?
Vastgoed. Meijer, Commerz, Savills, IVG.

Maar goed, met de jongens van Meijburg om de hoek drempel had je verwacht dat de vpb-kwesties wel in orde zouden moeten zijn. :')
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  dinsdag 29 januari 2019 @ 14:01:44 #60
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184692190
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:00 schreef nostra het volgende:
...Maar goed, met de jongens van Meijburg om de hoek drempel had je verwacht dat de vpb-kwesties wel in orde zouden moeten zijn. :')
Die waren ook prima geregeld :+

‘Projectontwikkelaar KPMG haalde drie miljoen euro binnen met fiscale route’

Voormalig KPMG-topman Jaap van Everdingen en vastgoedman Fred Meijer blijven elkaar beschuldigen. De advocaten van Van Everdingen betoogden maandag in de rechtszaal dat Meijer zonder medeweten van KPMG een ‘fiscale ommezwaai’ heeft gemaakt, meldt het FD.

Meijer probeerde rond de bouw van de kantoorkolos van KPMG in Amstelveen ‘om het voor zichzelf zo goed mogelijk te regelen’, betoogden de advocaten van Van Everdingen. Met ‘een winstuitkeringsroute’ voor de – volgens het OM buitensporige – realisatievergoeding van 12,85 miljoen euro die KPMG aan de projectontwikkelaar uitkeerde zou de laatste ervoor hebben gekozen om een fiscaal voordeel voor zichzelf op te doen van ruim drie miljoen euro. KPMG zou daar niets van hebben geweten en kreeg pas in 2013 lucht van Meijers ommezwaai, toen de fiscus al lang en breed bezig was met een derdenonderzoek. :') _O- _O-

https://www.accountancyva(...)n-met-fiscale-route/

Lekker gewerkt pik :P _O-
  dinsdag 29 januari 2019 @ 14:05:03 #61
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184692246
Ondertussen bij de accountantskamer ...........

Waarschuwing voor witwassende KPMG-accountant

Een accountant van KPMG Curaçao is door de tuchtrechter in Zwolle op de vingers getikt. De man speelde volgens het Openbaar Ministerie (OM) een belangrijke rol in een omvangrijke witwaszaak.

In de witwaszaak Cymbal zou 270 miljoen euro (320 miljoen dollar) zijn witgewassen. De verdachten hadden volgens het OM als dekmantel een handel in lingerie. Venezolanen kochten met creditcards op papier lingerie maar kregen dollars geleverd. Die dollars verdwenen vervolgens met grote winsten op de zwarte markt in Venezuela waar de handel in vreemde valuta aan banden is gelegd.

De accountant stelde de jaarrekeningen van dit bedrijf samen. Miljoenen dollars aan contanten werden op de bankrekening bijgeschreven. _O- _O- Daar had hij nader onderzoek naar moeten doen, vindt de tuchtrechter.

https://www.telegraaf.nl/(...)ende-kpmg-accountant

ALs hij bij KPMG eruit wordt geflikkerd, kan hij zo bij ING aan de slag :') _O- _O-
  vrijdag 1 februari 2019 @ 12:49:01 #62
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184751103
PCAOB constateert ernstige tekortkomingen bij KPMG US

Uit nadere inspecties van de Amerikaanse toezichthouder bij KPMG US, volgend op een inspectie-voorkennisschandaal in 2017, blijkt dat er ernstige tekortkomingen zijn bij de controles van financiële instellingen door KPMG.

Dat meldt de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB). In 2017 werd bekend dat een medewerker bij de PCAOB de auditafdeling van KPMG US in 2016 waarschuwde wanneer er inspecties op handen waren. :D Op basis van de elf audits die de PCAOB destijds onderzocht, concludeerde de toezichthouder dat het de goede kant op ging met de kwaliteit van controles bij financiële instellingen. :')

Toen het lek boven water kwam besloot de toezichthouder nog eens tien andere audits te controleren.
Uit die controle blijkt nu dat negen van de tien audits ernstige tekortkomingen bevatten. Ook de audits van niet-financiële instellingen door KPMG US blijken vaak niet goed; de PCAOB constateerde in 2016 bij 22 van 41 audits ernstige tekortkomingen en in 2017 bij 26 van de 52 audits. :') :') _O- _O-

Het voorkennisschandaal leidde tot het ontslag van vijf KPMG-partners en het ontslag van een PCAOB-werknemer. Er lopen ook nog enkele rechtszaken naar aanleiding van het schandaal.

https://www.accountant.nl(...)omingen-bij-kpmg-us/

KPMG US die had ik nog niet in mijn overzicht gemeld :')
Gelukkig ingehaald door de actualiteit _O- _O-

En Japie maar trots zijn dat hij de tweede man was bij dit schijt kantoor :') :|W :|W _O-
  maandag 4 februari 2019 @ 15:52:43 #63
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184817108
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:05 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ondertussen bij de accountantskamer ...........
En ondertussen weer twee accountants geschorst bij de tuchtrechter van KPMG :') _O-

Tuchtrechter straft KPMG'ers om rol bij faillissement Boer & Croon

De tuchtrechter heeft twee accountants van KPMG voor een maand uit het register geschrapt vanwege hun rol in de aanloop naar het faillissement van adviesorganisatie Boer & Croon in 2014. De accountants hadden onder meer 'te weinig oog' voor de omstandigheden die wezen op een dreigend faillissement. :')

Ook in 2012 gaat er het nodige mis, :') constateert de Accountantskamer, ondanks het feit dat de tweede betrokken KPMG-accountant een afkeurende verklaring geeft voor de goodwill-post.

De tuchtrechter rekent het de twee accountants ook aan 'dat betrokkenen ter zitting geen blijk hebben gegeven lering te hebben getrokken uit hun handelwijzen'. :')

https://fd.nl/ondernemen/(...)lissement-boer-croon
Lees daar het hele verhaal

Twee keer de fout in een maand geschorst en vervolgens geen lering trekken uit de blunders die je gemaakt hebt :') _O- _O-
Wat voor een randdebiel ben je dan zeg tering :D :|W :|W

Uitspraak vinden we hier :7
https://fd-binary-externa(...)ountanskamer.pdf.pdf
  dinsdag 12 februari 2019 @ 08:23:12 #64
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184967947
PERSONALIA: Bert Ferwerda uit bestuur KPMG

Bert Ferwerda treedt per 15 februari terug als lid van de raad van bestuur van KPMG N.V., zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Hij was sinds november 2014 chief human resources officer en in die rol verantwoordelijk voor de ‘People agenda’ van KPMG. “Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het vertrouwen in KPMG en de sector.” Ferwerda (58) heeft ook bijgedragen aan het ontwikkelprogramma voor jong talent en het diversiteitsbeleid van het bedrijf. “Na een vruchtbare en intensieve periode van bijna vijf jaar heeft Ferwerda in onderling overleg met het bedrijf besloten om zijn carrière elders voort te zetten”, laat KPMG weten. “Hij blijft tot eind augustus wel specifieke opdrachten doen voor de Nederlandse en Europese tak.”

Bert Ferwerda heeft zich in zijn loopbaan vooral met HR-onderwerpen beziggehouden.

Voorheen was hij onder meer ‘global head’ HR bij de Rabobank en HR-directeur bij ABN Amro en IBM.

https://www.accountancyva(...)a-bert-ferwerda-uit-
bestuur-kpmg/

Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het vertrouwen in KPMG en de sector.”
_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-

Gelet op dit topic is dat inderdaad prima gelukt :|W :|W :|W :|W
  dinsdag 12 februari 2019 @ 08:47:06 #65
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_184968166
Topfraudeurs in het bedrijfstop, had niemand zien aankomen joh :')
pi_184968442
Mooi, kan ik lekker onderbuikelijk mezelf onredelijk boosmaken dat ik ik mn huursubsidie kwijt ben, omdat ik 1000,-/jr teveel verdien.

Prioriteiten man :')
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
pi_184969669
Wat is er nu precies strafbaar volgens de fiscus inzake de vastgoedtransactie?

Het lijkt mij niet verboden om een pand te laten bouwen, verkopen en terug te huren.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_184970919
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 11:00 schreef Rockefellow het volgende:
Wat is er nu precies strafbaar volgens de fiscus inzake de vastgoedtransactie?

Het lijkt mij niet verboden om een pand te laten bouwen, verkopen en terug te huren.
Daar is ook niets mis mee. Alleen om de (nadelige effecten van) een hogere verkoopprijs (door hogere huurlasten) voor de toekomstige maten te drukken, trok ontwikkelings-joint-venture blijkbaar de verbouwing ineens ten laste van de fiscale winst af. Daar zijn op zich ook wel argumenten voor te verzinnen en ook tegen-argumenten, maar dat maakt het doen van die aangifte nog niet meteen het bewust doen van een valse aangifte. KPMG zegt dat die informatie op voorhand met de fiscus is gedeeld, Meijer roept dat KPMG één grote janboel van de administratie heeft gemaakt en het OM heeft volgens mij nog niet gereageerd.

Daarnaast werd Meijer (de andere partner in de joint-venture) door die lagere verkoopprijs benadeeld en heeft KPMG hem daarvoor gecompenseerd met ~14 miljoen. Dat zou a) buitensporig hoog zijn, b) zouden de facturen met valse omschrijvingen zijn opgemaakt en c) heeft KPMG die post als kosten beschouwd en Meijer de opbrengst als (onbelaste) dividenduitkering. Dat zou, afhankelijk van de invalshoek die je kiest, een gecoördineerde poging zijn om de fiscus te bedotten (standpunt OM) of volledig buiten elkaars medeweten zijn gebeurd (standpunt KPMG) of wel degelijk zijn overlegd met KPMG, maar door KPMG zijn genegeerd (standpunt Meijer).
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  dinsdag 12 februari 2019 @ 12:43:50 #69
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184971191
Bert bij zijn aantreden in 2014

quote:
Ferwerda over zijn aanstelling: “KPMG heeft recentelijk een aantal structurele en ingrijpende veranderingen aangekondigd. Ik beschouw het als een bijzondere uitdaging om hier mede vorm aan te geven en de implementatie ervan te helpen realiseren. KPMG is een prachtig bedrijf met talentvolle, toegewijde medewerkers. Samen met mijn toekomstige collega's in de Raad van Bestuur gaan we KPMG weer terugbrengen naar de top in Nederland.”
https://www.consultancy.n(...)rwerda-chro-bij-kpmg

Missie geslaagd dus :+ :') :') :') :') :') _O- _O-
pi_184973473
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 12:24 schreef nostra het volgende:

[..]

Daar is ook niets mis mee. Alleen om de (nadelige effecten van) een hogere verkoopprijs (door hogere huurlasten) voor de toekomstige maten te drukken, trok ontwikkelings-joint-venture blijkbaar de verbouwing ineens ten laste van de fiscale winst af. Daar zijn op zich ook wel argumenten voor te verzinnen en ook tegen-argumenten, maar dat maakt het doen van die aangifte nog niet meteen het bewust doen van een valse aangifte. KPMG zegt dat die informatie op voorhand met de fiscus is gedeeld, Meijer roept dat KPMG één grote janboel van de administratie heeft gemaakt en het OM heeft volgens mij nog niet gereageerd.

Daarnaast werd Meijer (de andere partner in de joint-venture) door die lagere verkoopprijs benadeeld en heeft KPMG hem daarvoor gecompenseerd met ~14 miljoen. Dat zou a) buitensporig hoog zijn, b) zouden de facturen met valse omschrijvingen zijn opgemaakt en c) heeft KPMG die post als kosten beschouwd en Meijer de opbrengst als (onbelaste) dividenduitkering. Dat zou, afhankelijk van de invalshoek die je kiest, een gecoördineerde poging zijn om de fiscus te bedotten (standpunt OM) of volledig buiten elkaars medeweten zijn gebeurd (standpunt KPMG) of wel degelijk zijn overlegd met KPMG, maar door KPMG zijn genegeerd (standpunt Meijer).
Deze post zou wat mij betreft het beste tot zijn recht komen in de OP. Thanks! ^O^

De tweede alinea lijkt mij het grootste zorgenkind voor betrokken partijen. Het duidt ook wel op een tot in de kern dubieuze bedrijfscultuur binnen KPMG.

Ik ben wel benieuwd wat het effect is op hun klantenportefeuille.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  dinsdag 12 februari 2019 @ 15:54:00 #71
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184974124
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 15:16 schreef Rockefellow het volgende:
De tweede alinea lijkt mij het grootste zorgenkind voor betrokken partijen. Het duidt ook wel op een tot in de kern dubieuze bedrijfscultuur binnen KPMG.

Ik ben wel benieuwd wat het effect is op hun klantenportefeuille.
Ik denk dat die gemiddeld gezien gewoon lekker zal doorgroeien. Ondernemers en klanten van dit soort partijen zijn doorgaans van het type, om (goed) te verdienen moet je risico nemen en (soms) je verlies accepteren.

Hoewel een bepaalde ethiek in die zaakwerelden (soms?) belangrijk is, is die van generlei belang wanneer het gaat om aan het "opgezette systeem" te verdienen.
Geeft wel verder aan hoe verziekt sommige onderdelen zijn met "als niemand het merkt, mag het vast" zonder verder (ook te willen) nadenken of dat schadelijk is.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_184977475
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 15:16 schreef Rockefellow het volgende:
Ik ben wel benieuwd wat het effect is op hun klantenportefeuille.
Niet zoveel. In de kern is dit gewoon een normaal fiscaal conflict, dat nu ineens wordt geëscaleerd naar een strafzaak, vermoedelijk omdat er nogal wat venijn zit naar de inderdaad megalomane (maar niet illegale) constructie an sich en de exposure die het het OM oplevert, immers elke Nederlander kent het oude en nieuwe pand langs de A9 en vindt daar wat van. Het voelt allemaal wel heel zwaar voor het feitencomplex dat bekend is en lijkt vooral bijzonder knullig uitgevoerd.

Die jongens komen lachend weg met wat ze bij de Ballast flikten en dat is nu wél echt strafrechtelijk verwijtbaar. Maar afgezien daarvan ook wel weer erg interessant.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  vrijdag 5 april 2019 @ 09:39:49 #73
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186044925
Vonnis voor ex-topman KMPG *O* *O*

De rechtbank komt vandaag tot een vonnis in het spraakmakende strafproces tegen voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer, verdacht van fraude bij de bouw van het KPMG-hoofdkantoor. Zullen zij tot gevangenisstraffen veroordeeld worden?

Verslaggever Bart Mos is bij de rechtszaak aanwezig. Zijn tweets lees je onderaan dit artikel (vanaf circa 10.00 uur).

https://www.telegraaf.nl/(...)-voor-ex-topman-kmpg

En Japie lekker geslapen vannacht met je schone geweten :') _O- _O-
  vrijdag 5 april 2019 @ 09:48:31 #74
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186045100
Ondertussen even een nieuwtje van een collega van Japie in Zuid Afrika...........

Voormalig KPMG-partner geschrapt wegens Gupta-schandaal :D

De Zuid-Afrikaanse ex-KPMG'er Jacques Wessels, die lead partner was voor KPMG bij de controle van Gupta en Linkway Trading, is uit het Zuid-Afrikaanse accountantsregister geschrapt.

Het schrappen van Wessels is het eindresultaat van de eerste tuchtrechtzaak naar aanleiding van het omvangrijke Gupta-schandaal dat eind 2017 aan het licht kwam. Het Independent Regulatory Board for Auditors (IRBA) behandelde zes aanklachten tegen Wessels, waaronder drie aanklachten wegens nalatigheid. Wessels heeft schuld bekend en diende reeds in september 2018 zijn ontslag in bij KPMG, vlak nadat KPMG aankondigde dat het van plan was om hem te ontslaan.

Gupta-schandaal
KPMG Zuid-Afrika kwam eind 2017 in opspraak vanwege werkzaamheden voor bedrijven van de omstreden Gupta-familie, die nauwe banden had met de van corruptie verdachte oud-president Zuma. Een aantal grote klanten liep weg en het kantoor mag geen opdrachten meer uitvoeren voor publieke instellingen. KPMG moest honderden banen schrappen en sloot enkele vestigingen. De Zuid-Afrikaanse overheid verbrak alle banden met KPMG _O- _O- en beloofde alle controles van de afgelopen anderhalf jaar nogmaals te controleren op onregelmatigheden.

https://www.accountant.nl(...)ens-gupta-schandaal/

Dit geeft vertrouwen aan Japie dat hij op de goede weg bezig was :+ :')
  vrijdag 5 april 2019 @ 10:22:16 #75
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186045725
Concluderend komt de rechtbank niet tot strafbare feiten. Alle verdachten worden integraal vrijgesproken :D :D

https://mobile.twitter.com/BartMos

Zo nu zijn de rapen gaar _O- _O- _O-
Bij het OM dan :P
pi_186046019
Het OM in dit soort showzaken. Lachwekkend echt. :')
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_186052044
quote:
6s.gif Op vrijdag 5 april 2019 10:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
Concluderend komt de rechtbank niet tot strafbare feiten. Alle verdachten worden integraal vrijgesproken :D :D

https://mobile.twitter.com/BartMos

Zo nu zijn de rapen gaar _O- _O- _O-
Bij het OM dan :P
Je was dus weer eens te vroeg met je conclusies.
  vrijdag 5 april 2019 @ 19:59:25 #78
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186054522
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 17:54 schreef ikwordra het volgende:
Je was dus weer eens te vroeg met je conclusies.
Jij ook, want ongetwijfeld hoger beroep en cassatie ;)
pi_186055456
quote:
6s.gif Op vrijdag 5 april 2019 19:59 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Jij ook, want ongetwijfeld hoger beroep en cassatie ;)
Vooralsnog dus onschuldig
  zaterdag 13 april 2019 @ 01:08:36 #80
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_186185403
quote:
Denemarken doet aangifte tegen EY en KPMG in witwasaffaire

De accountancybedrijven controleerden de boeken van Danske Bank, die internationaal onder vuur ligt vanwege mogelijke betrokkenheid bij witwaspraktijken.

De Deense autoriteiten hebben aangifte gedaan tegen lokale vestigingen van de accountancybedrijven EY en KPMG. Denemarken verwijt de twee bedrijven dat ze te laks waren in hun boekenonderzoek bij Danske Bank, de Deense bank die recent in opspraak is gekomen door een witwasschandaal. Dat meldt persbureau Bloomberg vrijdag.

EY en KPMG zouden niet niet hebben ingegrepen bij signalen van witwasovertredingen. De minister van Handel Rasmus Jarlov zei in een reactie blij te zijn dat de autoriteiten bovenop de zaak zitten die „volledig onderzocht moet worden”. Een dochteronderneming van de financiële instelling in Estland zou tussen 2007 en 2015 voor zeker tweehonderd miljoen euro aan verdachte betalingen hebben doorgelaten.

De Deense financieel toezichthouder begon vorig jaar met een onderzoek naar EY toen het witwasschandaal bij Danske aan het licht kwam. EY was de boekhouder bij Danske in 2014 en 2015. Daarvoor voerde KPMG de audits uit. EY laat in een verklaring weten volledig te hebben meegewerkt aan het onderzoek van de toezichthouder en „alle relevante informatie” beschikbaar te hebben gesteld. KPMG zegt overtredingen altijd aan de toezichthouder te hebben gerapporteerd.

In februari werd bekend dat oud-minister van Financiën Gerrit Zalm (66) door het bestuur van Danske Bank was voorgedragen als commissaris. Hij zei over zijn aanstelling „van ingewikkelde dossiers” te houden.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)twasaffaire-a3956777
ikweethetookniet kom er maar in!
pi_186185593
Kuch de accountant die het jaarverslag van Imtech goedkeurde ....

Vlak voordat ze failliet gingen wegens grootschalige fraude in Polen en Duitsland....

Linkje;

https://www.telegraaf.nl/(...)tech-voor-de-rechter

[ Bericht 41% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 13-04-2019 02:00:00 ]
  zaterdag 13 april 2019 @ 02:48:46 #82
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_186185938
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 april 2019 01:28 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Kuch de accountant die het jaarverslag van Imtech goedkeurde ....

Vlak voordat ze failliet gingen wegens grootschalige fraude in Polen en Duitsland....

Linkje;

https://www.telegraaf.nl/(...)tech-voor-de-rechter
Als je maar genoeg schuift is veel mogelijk hey.
pi_186186864
quote:
6s.gif Op zaterdag 13 april 2019 01:08 schreef Terecht het volgende:

[..]

ikweethetookniet kom er maar in!
Verbaast me niets. In het buitenland zijn ze, op een paar landen na, echt totaal niet kritisch.
  zaterdag 13 april 2019 @ 11:18:08 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186188992
quote:
6s.gif Op zaterdag 13 april 2019 01:08 schreef Terecht het volgende:
ikweethetookniet kom er maar in!
:W
quote:
In februari werd bekend dat oud-minister van Financiën Gerrit Zalm (66) door het bestuur van Danske Bank was voorgedragen als commissaris. Hij zei over zijn aanstelling „van ingewikkelde dossiers” te houden.
:|W Hoe kan deze door de AFM afgekeurde bankdirecteur nou commisaris worden bij een bank 8)7
Die lul hoort in het gevang wegens:
Miljarden gejat uit het ABP
Gulden verkwanseld als min van fin
Woekerpolissen bij DSB
Renteswaps ABNAMRO
----------------------------------------
Kan iemand de AFM even bellen :?
pi_186189664
quote:
6s.gif Op zaterdag 13 april 2019 11:18 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:W
[..]

:|W Hoe kan deze door de AFM afgekeurde bankdirecteur nou commisaris worden bij een bank 8)7
Die lul hoort in het gevang wegens:
Miljarden gejat uit het ABP
Gulden verkwanseld als min van fin
Woekerpolissen bij DSB
Renteswaps ABNAMRO
----------------------------------------
Kan iemand de AFM even bellen :?
AFM staat voor Achterkamer Frauduleuze Matspraktijken
  donderdag 25 april 2019 @ 08:22:51 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186411684
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 10:37 schreef nostra het volgende:
Het OM in dit soort showzaken. Lachwekkend echt. :')
OM in beroep tegen vrijspraak oud-KPMG'er

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de recente vrijspraak van voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer.

Volgens de rechter in Amsterdam was er geen bewijs dat ze strafbaar gehandeld zouden hebben, maar justitie ziet dat anders.

Van Everdingen, Meijer en twee anderen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan belastingfraude, valsheid in geschrift en witwassen rond de bouw van het nieuwe kantoor van accountantsorganisatie KPMG in Amstelveen.

Het OM eiste een celstraf van negen maanden tegen Van Everdingen en zes maanden tegen Meijer. Tegen de twee andere personen werden werkstraffen geëist. Ook werd ingezet op boetes voor twee betrokken bedrijven.

'Heel jammer'
Justitie is het in alle gevallen niet eens met de vaststelling van de feiten en de redenering van de rechtbank die tot vrijspraak leidde, maar heeft besloten alleen voor de zwaardere eisen verder te procederen.

Daan Doorenbos, advocaat van Van Everdingen, liet eerder al aan De Telegraaf weten 'ook begrepen te hebben dat het OM in hoger beroep gaat'. 'Heel jammer, en onbegrijpelijk, het vonnis was glashelder', stelde hij in de krant.

https://www.parool.nl/ams(...)ud-kpmg-er~a4626537/

Nou Japie nu sta je weer minimaal een jaar buiten de maatschappij ;)
En het OM heeft de schadeclaim voor de korte termijn gepareerd :')
  donderdag 25 april 2019 @ 09:20:40 #87
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186412349
Tuig is het, en ze komen er lachend mee weg.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_186412488
quote:
6s.gif Op donderdag 25 april 2019 08:22 schreef ikweethetookniet het volgende:

OM in beroep tegen vrijspraak oud-KPMG'er
On verra.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  donderdag 25 april 2019 @ 10:24:39 #89
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186413351
quote:
6s.gif Op donderdag 25 april 2019 09:28 schreef nostra het volgende:

[..]

On verra.
Waarom lijk jij het altijd op te nemen voor dit soort sjacheraars en boeven?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_186413511
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:24 schreef Klopkoek het volgende:
Waarom lijk jij het altijd op te nemen voor dit soort sjacheraars en boeven?
Als je mijn posts hierboven leest neem ik het niet bepaald voor die mannen op. De vraag of iets vervolgens strafbaar is, is een tweede. Tot nu toe is de mening van de rechtbank in ieder geval overduidelijk dat dat niet het geval is en dat is nu eenmaal de partij die daarover oordeelt; niet ikweethetookniet of Klopkoek vanuit de onderbuik.

Het OM lijkt zich keer op keer in dit soort zaken te verslikken vanuit dezelfde mentaliteit als hier heerst: "tuig is het en we gaan ze wel eens even aanpakken, lekker beetje breed uitmeten in de media ook en kiek ons goan". Als je vervolgens door de rechtbank in tien minuten tijd weer op straat wordt gezet met vrijspraak op elk punt is dat gewoon ontzettend gênant - zelfs als je dat nog zou (kunnen) repareren bij het Hof. Dus we zullen zien waar de officier mee aankomt.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_186413577
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Waarom lijk jij het altijd op te nemen voor dit soort sjacheraars en boeven?
Onderdeel van het accountantskartel.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_186413597
quote:
8s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:42 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Onderdeel van het accountantskartel.
Ssssst! Ik ben undercover hier.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  donderdag 25 april 2019 @ 10:51:33 #93
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186413719
quote:
7s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:37 schreef nostra het volgende:

[..]

Als je mijn posts hierboven leest neem ik het niet bepaald voor die mannen op. De vraag of iets vervolgens strafbaar is, is een tweede. Tot nu toe is de mening van de rechtbank in ieder geval overduidelijk dat dat niet het geval is en dat is nu eenmaal de partij die daarover oordeelt; niet ikweethetookniet of Klopkoek vanuit de onderbuik.
Klassenjustitie is een bekend fenomeen en los daarvan meen ik me te herinneren dat KPMG er mee weg kwam omdat er al een schikking in de Ballast Nedam zaak was getroffen, en de rechtbank het niet opportuun vond om dan de goedkeurende accountants/auditers (hoe het ook mag heten) wél te vervolgen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 25 april 2019 @ 10:56:59 #94
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186413782
quote:
7s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:37 schreef nostra het volgende:
Het OM lijkt zich keer op keer in dit soort zaken te verslikken vanuit dezelfde mentaliteit als hier heerst: "tuig is het en we gaan ze wel eens even aanpakken, lekker beetje breed uitmeten in de media ook en kiek ons goan". Als je vervolgens door de rechtbank in tien minuten tijd weer op straat wordt gezet met vrijspraak op elk punt is dat gewoon ontzettend gênant - zelfs als je dat nog zou (kunnen) repareren bij het Hof. Dus we zullen zien waar de officier mee aankomt.
Bijna goed ...

Politiek aangestuurd proces, laten we nu eens het slechts presterende accountantskantoor wat al jaren geplaagd wordt door schandalen KPMG dus eens als voorbeeld stellen
Dan pakken we dus gelijk de topman die beursgenoteerde bedrijven doet, dat doet het goed als voorbeeld stellen

En we nemen een zaak die tot de verbeelding spreekt, benadeelde de fiscus, wij dus, doet het altijd goed en de private zakkenvullers van KPMG en vastgoed boys als tegenpartij
Dan heb je de ideale showcase voor in de publiciteit en verzin je er gewoon een casus bij
Een door politici aangedragen en aangestuurde zaak dus die geen verstand hebben van strafrecht en daardoor finaal verkeerd uitpakt

Bij het Om ondertussen in de bezemkast :P
https://www.telegraaf.nl/(...)aar-om-gepresenteerd

Totaal verziekt sfeertje en wij van wc eend onderzoekn wc eend :|W
Wat zal de uitkomst zijn 8)7
pi_186413822
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:51 schreef Klopkoek het volgende:
Klassenjustitie is een bekend fenomeen
Niet bepaald in Nederladn.

quote:
en los daarvan meen ik me te herinneren dat KPMG er mee weg kwam omdat er al een schikking in de Ballast Nedam zaak was getroffen, en de rechtbank het niet opportuun vond om dan de goedkeurende accountants/auditers (hoe het ook mag heten) wél te vervolgen.
Da's een heel andere zaak, maar het OM blunderde ook dáár weer door de bestuurders van de Ballast zelf niet te vervolgen om vervolgens een schikkingsvoorstel aan de betrokken accountants te doen en nadat dat voorstel was betaald te roepen: "ja hoi, we gaan jullie toch vervolgen". Bijzonder knullig allemaal.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  donderdag 25 april 2019 @ 11:22:00 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186414148
Bij het OM dus ook een grote puinhoop :|W

Liefdesrelatie binnen top OM werd jarenlang ontkend, kopstuk geschorst :D

De top van het Openbaar Ministerie krijgt onderuit de zak van de commissie Fokkens die verschillende integriteitsschendingen heeft onderzocht. Zo blijkt een liefdesrelatie binnen het OM jarenlang verzwegen en heeft toenmalig procureur-generaal Marc van Nimwegen bevorderd dat een aanbesteding naar zijn zwager ging. Van Nimwegen is sinds gisteren geschorst. Het buitengewoon verlof van Bloos is verlengd.

Het OM erkent dat de liefdesrelatie tussen Marianne Bloos en Marc van Nimwegen intern bekend had moeten worden gemaakt.

De top van het Openbaar Ministerie krijgt onderuit de zak van de commissie Fokkens die verschillende integriteitsschendingen heeft onderzocht. Zo blijkt een liefdesrelatie binnen het OM jarenlang verzwegen en heeft toenmalig procureur-generaal Marc van Nimwegen bevorderd dat een aanbesteding naar zijn zwager ging. Van Nimwegen is sinds gisteren geschorst. Het buitengewoon verlof van Bloos is verlengd.

Volgens de commissie hebben toenmalig procureur-generaal Marc van Nimwegen en hoofdofficier van justitie Marianne Bloos vanaf het voorjaar van 2011 een liefdesrelatie verzwegen. Wel gingen er binnen het OM geruchten over de relatie, die leidden tot de overplaatsing van Van Nimwegen tot hoofdofficier van justitie in Rotterdam. Volgens de gedragscode van het OM hadden de twee de relatie moeten melden.

Het College van Procureurs-Generaal, de hoogste top binnen het OM, is ‘te terughoudend omgegaan met de geruchten over deze relatie’, aldus de commissie. Bovendien blijkt dat de aanbesteding van recruitment software bij het Openbaar Ministerie niet volgens de regels is verlopen. De aanbesteding werd gegund aan het bedrijf van de zwager van Marc van Nimwegen. Ook zijn jongere zus was daar werkzaam.

Van Nimwegen zei eerder geen bemoeienis te hebben gehad bij die gunning, maar volgens Fokkens is dat onjuist: ‘De Commissie acht aannemelijk dat betrokkene 1 (met wie Van Nimwegen wordt bedoeld, red.) de keuze voor het bedrijf van zijn zwager heeft bevorderd.’

In een reactie noemt OM-voorzitter Gerrit van der Burg de conclusies van de commissie ‘bijzonder pijnlijk’. ,,Het imago van het OM, dat onkreukbaar moet zijn, is beschadigd door het verwijtbare gedrag van twee hoofdofficieren en hoe de top van het OM daarmee is omgegaan.”

Klokkenluiders
De commissie-Fokkens werd ingesteld na een publicatie in NRC van mei 2018 met de titel: ‘Hoe de sfeer in de top van het OM verziekt raakte’. Verslaggever Marcel Haenen werd getipt door klokkenluiders die zich stoorden aan de verzwegen relatie. ‘Volg de auto’s’, schreef een anonieme tipgever, die erop hintte dat Van Nimwegen en Bloos met hun dienstauto afspraakjes maakten in hotels langs de snelweg. :D

Ook is gebleken dat Van Nimwegen en Bloos in mei 2012 gezamenlijk naar een dienstreis in Thailand gingen, terwijl ‘er meer dan voldoende aanwijzingen’ waren dat zij al meer dan een jaar een ‘affectieve relatie hadden, die blijkbaar merkbaar was voor anderen’. De laatste twee dagen van die trip probeerde Bloos een ander hotel voor beiden te regelen. Volgens Fokkens hadden zij vanwege hun affaire moeten afzien van die trip.

Van Nimwegen en Bloos zijn vorig jaar buitengewoon verlof verleend.

Schimmige manier
Volgens de commissie Fokkens mogen de verzwegen relatie en het nepotisme binnen het Openbaar Ministerie niet gezien worden als een incident. Het ontbrak de top aan ‘voldoende ontwikkeld ethisch leiderschap’. Binnen het OM leven gevoelens van onvrede en zorgen over de cultuur, onder meer vanwege de soms schimmige manier waarop mensen worden benoemd.

Het College van Procureurs-Generaal heeft de ernst van de doofpotrelatie aanvankelijk onderschat, stelt de commissie. Toen bleek dat daar binnen het OM anders over werd gedacht, draaide de top snel bij. Een ronde ‘zeepkistgesprekken’, waarbij OM-voorzitter Gerrit van der Burg langs alle 20 parketten ging, leidde tot nieuwe integriteitsmeldingen. Volgens de commissie heeft de top van het OM inmiddels al verschillende verbeteringen doorgevoerd. :')

https://www.ad.nl/binnenl(...)-geschorst~a71e526b/
  Moderator donderdag 25 april 2019 @ 11:31:49 #97
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_186414328
Fijn topic om te volgen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  donderdag 25 april 2019 @ 11:41:25 #98
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186414506
quote:
6s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:00 schreef nostra het volgende:

[..]

Niet bepaald in Nederladn.
Dat is echt onzin en dat weet jij ook wel. Dat sinds de jaren 90 (dankzij de rechtse politiek, die invloed heeft op geldstromen) iets minder aandacht voor het fenomeen klassenjustitie doet daar niets aan af. Legio onderzoeken laten zien dat Land Rover rijder die een kind dood rijd er genadiger vanaf komt dan iemand in een Toyota (gecontroleerd voor andere factoren). Sterker nog, het al dan niet kunnen verliezen van een goede baan en inkomsten telt vaak expliciet mee in de strafmaat.

Het is echter de agenda van rechts om altijd te benadrukken dat het allemaal wel mee valt, 'we' hoog in de lijstjes staan enz.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 25 april 2019 @ 11:48:13 #99
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186414634
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_186414708
quote:
14s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:31 schreef UIO_AMS het volgende:
Fijn topic om te volgen.
Ik kan me nooit helemaal aan de indruk onttrekken dat TS niet volledig neutraal is in deze kwesties.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator donderdag 25 april 2019 @ 12:06:32 #101
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_186414960
quote:
9s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:52 schreef Ludachrist het volgende:
Ik kan me nooit helemaal aan de indruk onttrekken dat TS niet volledig neutraal is in deze kwesties.
De gekleurdheid van de berichtgeving kan ik wel omheen lezen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_186415046
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 11:41 schreef Klopkoek het volgende:
Dat is echt onzin en dat weet jij ook wel.
De voorbeelden die je aanhaalt zien voornamelijk op het opsporings- en vervolgingsterrein (dus bij politie en OM) en niet op de schuldvraag of strafmaat die door de rechter is opgelegd.

Het is dan ook wat vreemd om in dit geval te reppen over klassenjustitie, terwijl het OM zich juist in deze zaak als een pitbullterriër heeft vastgebeten in de verdachten, maar nul op het rekest heeft gekregen bij de rechtbank. Het is wel erg gratuit om dan te roepen: "klassenjustitie!" zonder verdere onderbouwing, daar kan je alles wel mee wegredeneren vanuit de onderbuik.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  donderdag 25 april 2019 @ 12:33:48 #103
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186415385
quote:
7s.gif Op donderdag 25 april 2019 12:11 schreef nostra het volgende:

[..]

De voorbeelden die je aanhaalt zien voornamelijk op het opsporings- en vervolgingsterrein (dus bij politie en OM) en niet op de schuldvraag of strafmaat die door de rechter is opgelegd.

Het is dan ook wat vreemd om in dit geval te reppen over klassenjustitie, terwijl het OM zich juist in deze zaak als een pitbullterriër heeft vastgebeten in de verdachten, maar nul op het rekest heeft gekregen bij de rechtbank. Het is wel erg gratuit om dan te roepen: "klassenjustitie!" zonder verdere onderbouwing, daar kan je alles wel mee wegredeneren vanuit de onderbuik.
Een (bewust?) incompetent OM of dat daar de prioriteit niet ligt kan ook onderdeel zijn van klassenjustitie. 'Starve the beast' heet het in Republikeinse kringen.
Dan gaat men maar voor de makkelijke publiciteit, bij gebrek aan beter.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 25 april 2019 @ 12:34:30 #104
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186415398
quote:
8s.gif Op donderdag 25 april 2019 10:42 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Onderdeel van het accountantskartel.
Jij ook?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_186415402
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 12:33 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Een (bewust?) incompetent OM of dat daar de prioriteit niet ligt kan ook onderdeel zijn van klassenjustitie. 'Starve the beast' heet het in Republikeinse kringen.
Dan gaat men maar voor de makkelijke publiciteit, bij gebrek aan beter.
Starve the beast heeft meer te maken met het terugdringen van de grootte van de overheid dan met het niet-vervolgen van bepaalde klassen, toch?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_186415437
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 12:34 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij ook?
Niet van het accountantskartel, wel van een ander financieel kartel.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  donderdag 25 april 2019 @ 12:38:27 #107
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186415469
quote:
5s.gif Op donderdag 25 april 2019 12:34 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Starve the beast heeft meer te maken met het terugdringen van de grootte van de overheid dan met het niet-vervolgen van bepaalde klassen, toch?
Dat klopt, maar het is er nog steeds een onderdeel van. Kijk maar naar de handhaving van de SOX wetten.

Het ministerie van justitie is al decennia in handen en gedomineerd door de VVD...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 25 april 2019 @ 12:41:24 #108
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186415514
quote:
5s.gif Op donderdag 25 april 2019 12:34 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Starve the beast heeft meer te maken met het terugdringen van de grootte van de overheid dan met het niet-vervolgen van bepaalde klassen, toch?
Hoewel het grotendeels over een ander type criminaliteit gaat, dit hele 'spel' van publiciteit bij beperkte politieke wil wordt uitstekend weergegeven in de serie 'The Wire' natuurlijk.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_186421296
Op naar weer een vrijspraak, he TS :7
  donderdag 25 april 2019 @ 19:11:56 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186422057
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2019 18:29 schreef ikwordra het volgende:
Op naar weer een vrijspraak, he TS :7
En jij word ra klaar om Japie op te volgen :|W
pi_186423685
quote:
6s.gif Op donderdag 25 april 2019 19:11 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

En jij word ra klaar om Japie op te volgen :|W
Bent ;)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')