abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 17 januari 2019 @ 01:49:57 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_184447923
Allereerst gegroet,

Met oog op de huizencrisis ging het er gisteravond in de Jopenkerk optimistisch aan toe. Tijdens de aanwezigheid 'n groepje prima geklede makelaars uit Haarlem en Amsterdam, en andere financierders van duurzaam vastgoed in de regio die veelal in het bancaire circuit rondgaan *), werd er flink geproost op alle financiële successen. B:)B :Y) De huizenmarkt lijkt tot grote spijt van velen onverminderd oververhit te blijven, hoewel er ergens toch al een lichtpuntje gloort aan de eindeloze donkere horizon.

De prijsstijgingen lijken vandaag de dag echter iets minder hard te gaan, hetgeen nog niet per definitie betekent dat er een wezenlijke daling ingezet is. *) De prijzen stijgen vooralsnog, alleen wat minder hard maar het begin is er. :s) En is er nu een nieuwe trend in de maak op de veelbesproken huizenmarkt, eentje van dien aard die de toegankelijkheid voor mensen met een krappere portemonnee met rasse schreden dichterbij brengt? :o

Nee dus, alhoewel er inderdaad een kentering ophanden lijkt te zijn. Maar deze heeft nog een lange tijd nodig om de huizenmarkt voor meerdere kandidaten weer aanlokkelijk te maken. *) Oók doet het veel mensen in de betere branches deugd dat mensen op leeftijd, waaronder men de leeftijdscategorie mag rekenen die langzamerhand tegen het pensioen aanloopt, de stap maken naar een wat kleinere behuizing voordat hun oude dag pas echt aanbreekt. O~) Dat maakt een toenemend aantal ruimere woningen toegankelijk voor anderen, die daar vervolgens beter op hun plaats zijn en in hun nieuwe 'residentie' goed verder zullen gedijen, dunkt mij.

Vooral inzake woningen die verhuurd worden door corporaties blijft het wenselijk een groot aantal duurdere huizen neer te zetten *), sociale huurwoningen af te breken voor vervanging door woningen in het duurdere segment om een goede doorstroming te kunnen bevorderen. Evenzo wil men ook dat langzamerhand de druk van de ketel gaat voor kandidaten in hypotheekland *), waarbij doorstroming ook een rol meespeelt, maar men zet ook voornamelijk in op een minder grote aanwas van mensen die speciaal in de grotere steden willen wonen. :Y)

Overlijdensrisicoverzekering



Bijgaand is het een prima bijkomstigheid dat ouderen sinds een jaar niet meer verplicht zijn om een overlijdensrisicoverzekering (orv) of te sluiten, alhoewel de ietwat in premie gestegen orv als een soort geruststelling fungeert voor u en uw naasten voor het geval dat. ;) Oplettendheid voor de afsluiter van deze speciale extra verzekering blijft geboden aangezien de prijs daarvan na een langere daling weer stijgende is. En het meenemen van overwaarde door deze of gene, het toenemende aantal vlotte oversluiters, werpt een ander licht op een hedendaagse voortslepende huizencrisis.

Welnu, voor de starter ziet het er helaas nog steeds mistroostig uit :{, en al zeker in de randstedelijke agglomeraties. De hypotheekaanvragen daalden de laatste tijd aanzienlijk, omdat de stijgende huizenprijzen versus het geringe aanbod vooralsnog weinig zoden aan de dijk zet. Maar er wordt aan gewerkt, dus oefen een flinke portie geduld. Zolang de prijzen nog niet serieus dalen, en huizen betaalbaarder worden voor groepen die de zinnen blijven zetten op de randstad, valt er voor velen nog maar weinig te juichen. ;)

Fijne nacht!

Scjvb

====

Minder nieuwe hypotheken

quote:
VANDAAG, 11:28 in GELD

Amsterdam - Ouderen in eengezinswoningen gaan steeds vaker kleiner wonen. Het aantal 60-plussers dat doorstroomt naar een ander huis is het afgelopen jaar met 17% toegenomen, meldt het Hypotheek Data Netwerk.



Starters op de woningmarkt mijden Amsterdam al.
Ⓒ RONALD BAKKER


De ouderen nemen in de helft van de gevallen overwaarde mee uit hun oude huis, meldt HDN, dat zicht heeft op 80% van alle hypotheekaanvragen. Het netwerk ziet ook het aantal oversluiters stijgen. Vorig jaar waren er 30% meer mensen die hun hypotheek openbraken voor betere voorwaarden.

Aan de andere kant van de huizenmarkt gaat het juist minder: het aantal hypotheken voor starters is in 2018 juist afgenomen, met liefst 9,4% ten opzichte van 2017. Opvallend is dat in Amsterdam de daling onder dat gemiddelde ligt, op 7%. Dat kan komen omdat starters de hoofdstad al langer mijden. In Rotterdam vroegen starters vorig jaar 14% minder hypotheken aan.

Wie voor het eerst een huis wil kopen, heeft vooral last van de almaar stijgende huizenprijzen. De huizenprijzen stegen in 2018 met 8,5%, naar ¤336.698.

© https://www.telegraaf.nl/(...)er-nieuwe-hypotheken
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_184459463
Shut up mate, yourrr boring!
  vrijdag 18 januari 2019 @ 11:09:01 #3
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_184470384
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 18:55 schreef RamboDirk het volgende:
Shut up mate, yourrr boring!
Zijn boring?
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')